Page 1

2011

Λέβητες στερεών καυσίμων SFL

O


ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Η FERROLI, παγκόσμιος παίκτης στη αγορά εδώ και 50 χρόνια στον τομέα της θέρμανσης, της ψύξης, του κλιματισμού και της ηλιακής ενέργειας σας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Χυτοσίδηροι λέβητες αερίου, πετρελαίου και στερεών καυσίμων έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά από τους μηχανικούς μας και παράγονται σε σύγχρονα χυτήρια και εγκαταστάσεις στο San Bonifacio στα βορειοανατολικά της Ιταλίας.

> ΞΥΛΟ ΚΑΙ PELLET Το ξύλο είναι το μοναδικό αειφόρο καύσιμο που είναι διαθέσιμο με μικρή διαδικασία μετατροπής. Μπορούμε επίσης να το προμηθευτούμε από τοπικούς παραγωγούς, χωρίς την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων. Πρόσφατα τα στερεά καύσιμα συνάντησαν μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Όλα και περισσότεροι χρήστες ψάχνουν για ανεξαρτησία από την αβέβαια και δαπανηρή προμήθεια των ορυκτών καυσίμων. Οι χρήστες που επιλέγουν λέβητα στερεών καυσίμων υποστηρίζουν επίσης ένα ασφαλές και χωρίς ρύπους περιβάλλον. Τα ξύλα τα οποία είναι σοφά συλλεγόμενα από διαχειριζόμενα δάση, είτε όταν καίγονται είτε όταν αποσυντίθενται φυσικά, εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα όσο CO2 απορρόφησαν κατά την διάρκεια της ανάπτυξης τους.

> ΣΕΙΡΑ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ FERROLI Το φάσμα των λεβήτων στερεών καυσίμων SFL με ουδέτερες εκπομπές CO2 είναι η πρόταση της FERROLI για κατοικίες και μικρές εμπορικές εφαρμογές. Οι λύσεις της FERROLI χαρακτηρίζονται από την υψηλή αποδοτικότητα (class 3 EL 303-5), την αξιοπιστία, την εύκολη λειτουργιά και συντήρηση. Η προσθήκη του καυστήρα pellet FERROLI SUN P σας παρέχει άνεση προγραμματίζοντας τον για όλη την εβδομάδα, απαιτώντας από τον χρήστη μόνο την πλήρωση της δεξαμενής με pellet.

> > > Heating Division


> > > Heating Division

SFL

> Υψηλής απόδοσης (EN-GJL-200) GG 20 χυτοσιδηρός λέβητας στερεών καυσίμων, κατάλληλος για καύση ξύλου ή κάρβουνου. > Λειτουργία με pellet μετά τη συναρμολόγηση της πόρτας του καυστήρα και του καυστήρα SUN P. > Αποτελεσματικότητα της κατηγορίας class 3 σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκα πρότυπα EN 303-5. > Απόδοση μέχρι 81% για καύση ξύλου, χάρη στη μεγάλη επιφάνεια ανταλλαγής τμημάτων από χυτοσίδηρο. > Γενναιόδωρος θάλαμος καύσης, μέχρι 128 dm, ο οποίος επιτρέπει την καύση μεγάλων κορμών ξύλου. > Ρυθμιζόμενη απομάκρυνση των καυσαερίων στην πίσω έξοδο της καπνοδόχου. > Δοχείο στάχτης από ανοξείδωτο ατσάλι με εύκολη πρόσβαση από μπροστά. > Ρυθμιστικός θερμοστάτης στην standard έκδοση. > Ασφάλεια υπερθέρμανσης (προαιρετικό).

a1 1” 1/2 CH παροχή a2 1” 1/2 CH επιστροφή a3 Έξοδος για άδειασμα του λέβητα a4 Καπνοδόχος a5 Θερμοστατική βαλβίδα 3/4”

Μοντέλο Θερμική απόδοση

Κάρβουνο Ξύλο Pellet

kW kW kW

Καυστήρας

3 22,5 19,0 22,0

4 32,5 27,0 30,0

5 42,5 36,0 41,0

6 52,5 43,0 47,9

7 62,5 50,0 54,7

SUN P7

SUN P7

SUN P12

SUN P12

SUN P12

26

30

34

38

42

Περιεκτικότητα νερού

l

Όγκος θαλάμου καύσης

dm

3

Πλάτος

mm

Διάμετρος καμινάδας

mm

150

150

150

180

180

Διαστάσεις πόρτας

mm

384x210

384x210

384x210

384x210

384x210

Πίεση λειτουργίας

bar

4

4

4

4

4

kg

193

241

289

337

385

Βάρος

48

68

88

108

128

423

533

643

753

863


> > > Heating Division

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

Τα ακόλουθα εξαρτήματα είναι διαθέσιμα,προερετικά, συγκεκριμένα για τους λέβητες SFL.

> ΒΑΛΒΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την Ευρωπαϊκη οδηγία EN 303-5. Αποτελείτε από μια βαλβίδα ασφαλείας και ένα εναλλάκτη. Το μέγεθος του εναλλάκτη είναι ανάλογο του μεγέθους του λέβητα. Βυθίζεται στο νερό θέρμανσης του λέβητα, από μια συγκεκριμένη θέση. Η βαλβίδα ανακούφισης ανιχνεύει τη θερμοκρασία του νερού μέσω ενός καθετήρα με δύο αισθητήρες. Σε περίπτωση που η θερμοκρασία φτάσει τους 95 ° C, η βαλβίδα απελευθερώνει την επιπλέον θερμότητα, μέσο του εναλλάκτη ασφάλειας.

> ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ

ARD STAND FL S Ν Ο ΣΤ

Ο θερμοστάτης είναι κατάλληλος για λειτουργία με ξύλο και κάρβουνο. Η θερμοκρασία του νερού θέρμανσης διατηρείται στο σημείο που έχουμε ρυθμίσει τον θερμοστάτη μέσο της αυτόματης προσαρμογή της εισόδο του αέρα από ένα απλό αλλά αποτελεσματικό μηχανικό σύστημα. Ο θερμοστάτης μειώνει την είσοδο του αέρα, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και ανοίγει την είσοδο αέρα, όταν θερμοκρασία πέσει κάτω από το όριο. Ετσι πετυχένουμε τον ανεφοδιασμό της φλόγας. Αυτό το σύστημα βελτιστοποιεί την ποιότητα της καύσης και της θερμικής ανταλλαγής αλλά και την μείωση της αιθάλης και της κατανάλωσης καυσίμου.

> ΚΙΤ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ PELLET SFL: με μονή πόρτα Είναι δυνατή η προσαρμογή όλων των μοντέλων SFL για την εγκατάσταση καυστήρα pellet. Για το σκοπό αυτό υπάρχει ειδική πόρτα για τον καυστήρα με μόνωση. Πρόκειται για μία ειδική πόρτα που αντικαθιστά την αρχική κάτω πόρτα που είναι για την καύση με ξύλο. SFLπόρτα καυστήρα pellet

SFL: με διπλή πόρτα Στο λέβητα SFL είναι δυνατή και μια δεύτερη λύση με την οποία η μετατροπή του λέβητα από ξύλο σε pellet και αντίστροφα γίνετε πολύ πιο εύκολα. Με μία ειδική πόρτα για τον καυστήρα pellet, με τους μεντεσέδες στην αριστερή πλευρά του λέβητα και με μία δεύτερη πόρτα με τους μεντεσέδες στην δεξιά πλευρά, για την λειτουργία με ξύλο. Χάρη σε αυτό το σύστημα με διπλή πόρτα, είναι δυνατό να γίνει αλλαγή του τύπου καυσίμου με πολύ λίγες και γρήγορες ενέργειες.

PELLET

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

ΞΥΛΟ


> > > Heating Division

SUN P

> Διατίθεται με τον κινητήρα τροφοδοσίας, τον κοχλία τροφοδοσίας και τους σωλήνες σύνδεσης. > 140 kg δεξαμενή pellet ως προαιρετικό, στο ίδιο χρώμα του λέβητα (πορτοκαλί για τους SFL). > Αυτόματη ανάφλεξη > Η λειτουργία του βασίζεται μέσω ενός ενσωματωμένου χρονοδιακόπτη ή / και ενός θερμοστάτη χώρου ή μέσω προγραμματιζόμενου θερμοστάτη δωματίου. > Ηλεκτρονικό περιβάλλον για τη ρύθμιση λειτουργίας από τον τεχνικό τοποθέτησης (βεντιλατέρ, κοχλία ενεργοποίησης, φόρτωση pellet) και εβδομαδιαίο προγραμματισμό από το χρήστη.

> ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ SUN P7

Δεξαμενή pellet 140 kg

>

SUN P12

Δεξαμενή pellet 238 kg >

Μοντέλο Ισχύ Ρυθμός κατανάλωσης

SUN P12 30,0 55,0

kg/h

7,2

11,6

kg/h

2,9

6,3

kW kW

max min Ø/μήκος

mm

Βάρος (κενό) Διαστάσεις pellet

SUN P7 34,1 13,7

max min

kg

11

13,5

6/35

6/35


> > > Heating Division

SUN P > ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

Ο SUN P διατίθεται ως πλήρες σετ, σε 2 κιβώτια. Ένα κιβώτιο με: A

Κινητήρας τροφοδοσίας

B

Κόχλίας τροφοδοσίας

C

PVC εύκαμπτος σωλήνας τροφοδοσίας

Ένα κιβώτιο με: D

Μονάδα καυστήρα

Δεξαμενή SFL >

> ΔΕΞΑΜΕΝΗ PELLET Η FERROLI προσφέρει μια σειρά από δεξαμενές pellet, που διαθέτουν την ίδια αισθητική με αυτή του λέβητα. Η δεξαμενή έχει μελετηθεί για να διευκολύνει τον τακτικό ανεφοδιασμό της και το pellet να ρέει στον κοχλία μεταφοράς και κατά συνέπεια να υπάρχει συνεχής τροφοδοσία καυσίμου προς τον καυστήρα. Για τους κατόχους των λεβήτων SFL + pellet διατίθεται σε πορτοκαλί χρώμα και υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας συναρμολογημένη ή την έκδοση ώστε να συναρμολογηθεί επί τόπου. Η συναρμολόγηση ή αποσυναρμολόγηση των πορτοκαλί δεξαμενών γίνετε είτε για τις χωρητικότητας των 140 kg (για την τροφοδοσία του καυστήρα SUN P7) είτε για τις χωρητικότητας των 226 κιλών (για την τροφοδοσία του καυστήρα SUN P12).

> ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ FERROLI

+ SFL

=

SUN P

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ PELLET ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η FERROLI ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤO ΠΙΟ ΣΟΒΑΡO ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΛΑΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ EN 303-5, ΔΗΛΑΔΗ CLASS 3

OCG ΣΚΟΝΕΣ CO CLASS 3 EN 303-5 ΟΡΙΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΒΗΤΕΣ PELLET ΤΗΣ FERROLI


COD. 89AG4026/00 - 05.2011

FERROLI σε όλο τον κόσμο ITALY www.ferroli.it SPAIN www.ferroli.es FRANCE www.ferroli.fr UNITED KINGDOM www.ferroli.co.uk NETHERLANDS www.ferroli.nl GERMANY www.ferroli.de TURKEY www.ferroli.com.tr ROMANIA www.ferroli.ro POLAND www.ferroli.com.pl RUSSIA www.ferroli.ru UKRAINE www.ferroli.ua BELARUS www.ferroli.by CHINA www.ferroli.com.cn BALKANS www.ferroli.hr IRAN www.ferroli.ir VIETNAM www.ferroli.com.vn

¬

¬

www.gounaridis.blogspot.com ¬ e-mail: i_gounaridis@yahoo.gr

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ: Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να βελτιώνει διαρκώς την γκάμα των προϊόντων, με στόχο την αύξηση του επιπέδου ικανοποίησης των πελατών, η εταιρεία τονίζει ότι η εμφάνιση, οι διαστάσεις, τα τεχνικά δεδομένα και τα εξαρτήματα μπορεί να υπόκειται σε διακυμάνσεις.

Λέβητας pellet SFL FERROLI  

Greek manual for Solid fuel Boiler Ferroli SFL

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you