Page 11

Het aantal en aandeel fietsers in steden is de laatste jaren toegenomen. Sommige gemeentes zitten met de vraag hoe deze groei opgevangen kan worden. In de vitaliteitsbenchmark die door ruimtelijke economen is uitgevoerd is gekeken hoe vitaal de 100 grootste centrumgebieden van Nederland zijn. De centrumgebieden zijn met elkaar vergeleken op het gebied van bereikbaarheid, demografie, ruimtelijke kwaliteit en het voorzieningenaanbod. De bereikbaarheid voor de automobilist, de OV-reiziger en de fietser bepaalt voor een groot deel de vitaliteit van een centrumgebied. Zo zegt de fietsvindbaarheid iets over de toekomstbestendigheid van de infrastructuur en of de bestemmingen in het centrum met de fiets goed benaderd kunnen worden. De fietser is net als de automobilist een belangrijke consument voor een winkelgebied. Iemand op de fiets kan misschien niet zo veel "Ik ben zelf groot voorstander en spullen in één keer meenemen fan van een open planproces. Als als een bezoeker die met de je in de dagelijks leefomgeving auto komt, maar brengt wel van mensen komt, dan zijn vaker een bezoek aan de stad, het gewoon hele belangrijke zeker als de voorzieningen voor partners.” (Liesbeth Couwenberg, de fiets goed geregeld zijn. Procesmanager Zandweg, De Het belang van de fietser als Meern 12-04-2016) consument is nog niet tot elke winkelier doorgedrongen.

Ondanks de toenemende drukte blijft de snelheid van de Nederlandse fietser hoog. Gemiddeld wordt er 18 km/u gefietst. Uit afstudeeronderzoek van C. Blankers in Utrecht bleek zelfs dat de gemiddelde snelheid van fietsers hoger ligt als het drukker wordt: go with the flow! Dat geldt wel alleen als je aan het fietsen bent. Zodra je stilstaat voor het verkeerslicht, zorgt de drukte ervoor dat je wel langer onderweg bent. Verkeerslichten zorgen verreweg voor het meeste oponthoud tijdens de fietsrit. Reistijdverhouding fiets/auto naar hemelsbrede afstand (in km)

1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 0,4

Auto wint Fiets wint

0-0.5 0.5-1 1-1.5 1.5-2 2-2.5 2.5-3 3-3.5 3.5-4 4-4.5 4.5-5

Het blijkt dat bij afstanden tot 3 km de fiets bijna altijd wint van de auto als het op snelheid aankomt. In grote steden (met meer dan 100.000 inwoners) kan de tijdswinst die hiermee wordt behaald oplopen tot 10% ten opzichte van de auto. Met de opmars van de e-bike zal dit nog verder toenemen. (bron: fietsbalans-2, Fietsersbond).

“Het verschil tussen de stad en het ommeland wordt steeds groter. De steden worden steeds fiets- en voetgangersvriendelijker, het platteland steeds meer autogericht. Uitdaging is ervoor te zorgen dat de onvermijdelijke auto’s vanuit de buitengebieden niet te ver de stad in komen. Zeker als die auto’s deels zelfrijdend, kunnen, mogen en willen we ze voorlopig niet de stad in laten. Een overstap op een slim fietssysteem aan de rand van de stad zal er dan wel van komen.”

Rico Andriesse, adviseur Mobiliteit en Ruimte, Goudappel Coffeng

11

Profile for Goudappel Groep

'Fiets mee van A naar P'  

Hét inspiratieboek voor fietsparkeren - Goudappel Coffeng

'Fiets mee van A naar P'  

Hét inspiratieboek voor fietsparkeren - Goudappel Coffeng