__MAIN_TEXT__

Page 2

Plats: Visby  Foto: Roger Arleryd/gotlandsbild.com

Vad gör ni på Gotland, höst, vinter och vår? Jo, ibland kramar vi snöbollar och varandra i Nordergravar, plockar svamp i skogen, går på teater, tittar på stormen som river öppet hav eller njuter av på vårprimörer. Gotland är rikt på upplevelser och intryck året runt, ett helt unikt ljus lägger ett lager av magi i kalkstenens gråskalor och saltstänkets skiftningar. Ljuset och miljön lockade Ingmar Bergman och Andrej Tarkovskij att skapa mästerverk här. Turistbyrån fick i somras frågan: ”Kan ni ställa ut fler raukar?” Det kunde de inte. Men vi kan tipsa om hundratals raukar som är miljontals år gamla. De står här året runt, alltid redo att välkomna besökare. Vi tipsar också om

att Gotland är ett paradis för fiskare som lockas av fina fångster och för fågelskådare som spanar efter rara exemplar. Kulturälskarna älskar Gotland året runt, hantverk och design är ett starkt och levande inslag oavsett årstid och de kulinariska njutarna hittar godsaker i den genuint gotländska mångfalden. Glöm inte kyrkorna. Tusentals år gamla, många öppna året runt. Så på frågan vad vi gör på Gotland höst, vinter och vår är svaret: lever livet! Ibland hukande under naturens skiftningar men alltid nära ett smultronställe. Intill varje sevärdhet har vi angett en kartmarkering, kolla i kartorna i slutet av magasinet så hittar du rätt. Välkommen, resan kan börja! DISTRIBUTION:

För påfyllning av tidningar: skicka sms till 0707-66 00 91, eller maila till leverans@gotlandsguiden.se ANSVARIG UTGIVARE:

ANNONSFÖRSÄLJNING:

FORMGIVNING:

REPRO:

OMSLAGSFOTO:

Gunnar Danielsson

Gunnar Danielsson Lisa Tommiedotter Michael Schillerström Stefan Paulsson

Gustav Danielsson

Klas Hult

ANNONSPRODUKTION:

TRYCK:

Roger Arleryd gotlandsbild.com

Gustav Danielsson

Quad Graphics Sp. z o.o.

REDAKTÖR:

Roger Björkman

2 gotlandsguiden.se

Gotlandsguiden AB Skeppsbron 14 , 621 57 VISBY Telefon: 0498-21 00 00 info@gotlandsguiden.se www.gotlandsguiden.se

Profile for Gotlandsguiden

Gotlandsguiden Tre årstider 2018  

Gotlandsguiden Tre årstider 2018