Page 1

tio arkitektritade pakethus

t, optimerach klappat o! klart


klappat och klart med arkitektritade pakethus

Kök, Solhem

I vår serie med arkitektritade pakethus gör vi det lättare och mer prisvärt än någon­sin för dig att skaffa ett nytt boende. Du blir ägare till ett premiumhus från ­Götenehus, byggt med samma standard och omtanke som våra övriga hus, men till ett betydligt lägre pris. Du kan välja om du vill ha ditt hus färdigbyggt eller i delar. Dina övriga valmöjligheter blir något begränsade, och däri ligger den ekonomiska vinningen. Du slipper samtidigt omständigheterna med att planera och fundera över planlösning, materialval och småfix – och kan låta våra professionella arkitekter göra det jobbet. 2


INNEHÅLL

Fridhem 113,0 m2

sid 4

Sandhem 113,3 m2

sid 6

Dalhem 133,2 m2

sid 8

Ljunghem 136,6 m2

sid 10

Lundshem 137,5 m2

sid 12

Lövhem 139,0 m2

sid 14

Lidhem 143,6 m2

sid 16

Lyckhem 155,0 m2

sid 18

Solhem 161,9 m2

sid 20

Vår standard

sid 27

Färg på fönster Kakel och klinker Köksluckor Forshem 164,7 m2

sid 22

Dina valmöjligheter sid 24

Priser i denna broschyr avser byggsats i grundutförande. Illustrationerna kan vara redovisade med tillval. Kontakta din närmsta Götenehussäljare för mer information. Götenehus har upphovsrätten till samtliga husritningar i denna katalog. Att mångfaldiga innehållet i denna katalog utan medgivande av Götenehus AB är förbjudet enligt lagen om upphovsrätt (1960:729).

3


FRÅN kr 1 146 000

FRIDHEM 1-planshus med generösa umgängesytor Ett klassiskt hus där entrén leder in till en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Husets mittskepp har flera stora fönster som tillsammans ger ett stort ljusinsläpp och förstärker volymkänslan. I köket finns en köksö att umgås kring samt en trevlig matplats med utsikt mot framsidan. I direkt anslutning till köket ligger tvätten. Husets tysta delar rymmer tre sovrum, ett badrum med både badkar och dusch. Med entré och kök mot gatan samt vardagsrummet mot den privatare trädgårdssidan blir Fridhem lätt att placera på de flesta tomter. Huset kan även utföras med putsad fasad.

Entréfasad

Gavelfasad

Trädgårdsfasad 4

Gavelfasad


1-plansvilla med 4 rum och kök Sovrummen är samlade i en ”tyst” del av huset

Stort och ljust vardagsrum med fin kontakt med trädgården

Vackert artikulerad entré med gavelmotiv

Fint och funktionellt kök med bardisk/köksö

Total boyta: 113,0 m2 BYA: 129,0 m2 Energivärde: från 31 kWh/m2 Arkitekt: SAR/MSA Johan Danielsson och Ronny Reutefors

Skala 1:100 (10 mm = 1 m) 0 1 2 3 4 5

5


FRÅN kr 1 215 000

SANDHEM 1-planshus i vinkel med söderläge på framsidan Ett perfekt hus för tomter med söderläge mot gatan. I vinkeldelen som ligger direkt till vänster om entrén ligger vardagsrummet där de stora fönsterpartierna skapar ett ljust och luftigt sällskapsutrymme. Här finns även en utgång till uteplatsen som ligger skyddad av vinkeln och har ett naturligt utformat terrasstak. Uteplatsen nås också från det större sovrummet, som är lyxutrustat med wc, dusch och egen klädkammare. De två mindre sovrummen ligger placerade mot baksidan av huset med ett större badrum mellan sig. Till höger innanför entrén som är utrustad med en elegant pardörr, ligger köket med matplats mot framsidan. Från köket når man också tvätten som ligger längst till höger med separat groventré på husets baksida. Huset kan även utföras med putsad fasad samt med invändigt rest tak i vardagsrummet.

Entréfasad

Gavelfasad

Trädgårdsfasad 6

Gavelfasad


1-plansvilla med 4 rum och kök Egen föräldradel med wc/d och klädkammare samt utgång till terrassen

Stort och ljust kök med matsal

Terrass med tak som kan bli ett vackert uterum i framtiden

Vacker och pampig entrédörr

Vardagsrum med stort fönsterparti ner till golvet

Total boyta: 113,3 m2 BYA: 141,5 m2 Energivärde: från 36 kWh/m2 Arkitekt: Ronny Reutefors

Skala 1:100 (10 mm = 1 m) 0 1 2 3 4 5

7


FRÅN kr 0 0 0 0 7 2 1

DALHEM 1-planshus i vinkel med trevlig, skyddad uteplats Ett stilfullt vinkelhus inspirerat av den svenska hustraditionen, där vinkeln skapar en skyddad uteplats på baksidan. I vinkeldelen ligger vardagsrummet med ljusinsläpp från tre väderstreck och direktkontakt till terrassen. Huset har en vackert utformad entrézon som är inskjuten i fasaden och därmed får ett naturligt entrétak. Köket är centralt placerat och öppet mot hall och vardagsrum så att ljuset kan flöda genom huset. Matplatsen ligger mot framsidan. I barndelen finns två sovrum och ett väl tilltaget badrum med både badkar och dusch. Där ligger också ett allrum som tack vare dörrar mot såväl trädgården som övriga delar av huset, inger frihetskänsla och ökar upplevelsen av volym. Till vänster om entrén ligger vuxendelen med ett stort sovrum, toalett med dusch och en tvättstuga med egen groventré. Huset kan även utföras med putsad fasad.

Entréfasad

Gavelfasad

Trädgårdsfasad 8

Gavelfasad


1-plansvilla med 5 rum och kök

Separat barnavdelning med eget allrum för tv och samvaro

Vardagsrum i vinkeldel med fönster åt tre håll

Föräldrasovrummet är avskilt från barndelen

Barnsovrum med fönster mot två håll för extra rymd och ljus Centralt placerat kök med matplats mot gatan

Total boyta: 133,2 m2 BYA: 156,6 m2 Energivärde: från 32 kWh/m2 Arkitekt: SAR/MSA Johan Danielsson

Skala 1:100 (10 mm = 1 m) 0 1 2 3 4 5

9


FRÅN kr 0 0 0 4 4 3 1

LJUNGHEM 2-planshus med MODERN form och öppna ytor Entrén bjuder på fri sikt genom hela huset, och i direkt anslutning ligger tvättstugan samt en toalett med dusch. Innanför entrén breder en stor, öppen yta ut sig. Där ligger köket med utgång till terrassen och en matsal på vänster sida. Matsalen är integrerad med vardagsrummet i en öppen och fin planlösning med ljus och volym. På övre plan finns ett badrum med badkar, ett allrum samt ett större och två mindre sovrum. Det övre planet skjuter ut över entrén och bildar på så vis ett naturligt och skyddande tak över entrén. På övervåningen finns också ett gemensamt allrum med en fransk balkong som vetter mot husets baksida och trädgården. Huset kan även utföras med putsad fasad.

Entréfasad

Långfasad

Gavelfasad 10

Trädgårdsfasad


2-plansvilla med 5-6 rum och kök Härligt vardagsrum med plats för finmatsal Kan användas som gäst- eller arbetsrum

Direkt utgång från köket till terrassen

Entréplan boyta 67,5 m2 Skala 1:100

Allrum med fransk balkongdörr

Total boyta: 136,6 m2 BYA: 81,6 m2 Energivärde: från 29 kWh/m2 Arkitekt: Olle Björkman

Stort föräldrasovrum med fransk balkongdörr och fönster åt två håll

Överplan boyta 69,1 m2

Skala 1:100 (10 mm = 1 m)

Skala 1:200

0 1 2 3 4 5

11


FRÅN kr 0 0 0 9 9 1 1

LUNDSHEM 1-PLANSHUS MED smart, FUNKTIONELL PLANLÖSNING Lundshem är ett välkomnande hus med skyddad entré som leder in till en öppen och rymlig planlösning. Huset har en vacker och funktionell interiör utan korridorer, där barndelen är smart avskild från vuxendelen. I barnens avdelning finns ett allrum och även en egen wc/d som skapar en fin avskildhet. Mellan barnens och föräldrarnas sovrum ligger det stora vardagsrummet som har bra kontakt med köket mot framsidan. Köket har kontakt även med andra omkringliggande rum men är ändå avskilt från den offentliga ytan. Direkt till vänster i entréhallen ligger ett extra sovrum, som kan nyttjas som ett gästrum eller arbetsrum, eller kanske som ett stort kapprum med dagsljus. Huset kan även utföras med putsad fasad.

Entréfasad

Gavelfasad

Trädgårdsfasad 12

Gavelfasad


1-plansvilla med 6 rum och kök Öppet, härligt vardagsrum

En vuxendel som är avskild från barndelen

Sovrum som även kan användas som stor klädförvaring/kapprum

Regnskyddad entré

Separat barn/ungdomsdel

Total boyta: 137,5 m2 BYA: 155,9 m2 Energivärde: från 31 kWh/m2 Arkitekt: Börje Lundqvist

Skala 1:100 (10 mm = 1 m) 0 1 2 3 4 5

13


FRÅN kr 0 0 0 4 9 2 1

LÖVHEM 1-planshus i vinkel med STORA GLASPARTIER Ett praktiskt och välplanerat hus där huvudkroppen rymmer alla privata rum. Längst in finns ett stort, ljust sovrum med extra lyx i form av eget badrum och klädkammare. Vägg i vägg ligger ett arbetsrum och mot framsidan finns två mindre sovrum och ett gemensamt allrum. I mitten finns en toalett och dusch, samt en tvättstuga med egen ingång via groventrén. Rummens placering skapar en naturlig ljudbarriär mellan barn- och vuxendelen. Till höger om entrén sträcker vinkelbyggnaden ut sig. Inomhus skapar det en rymlig känsla med det stora glaspartiet som både ger bra utsikt och tar tillvara på dagsljuset. Här ligger det öppna köket med matplats samt vardagsrummet, båda med dörrar ut i trädgården. Huset kan även utföras med putsad fasad samt med invändigt rest tak i vardagsrummet med extra fönster vid gavelspetsen.

Entréfasad

Trädgårdsfasad

Gavelfasad 14

Långfasad


1-plansvilla med 6 rum och kök ”Masterdel” i den tysta delen av huset med egen wc/bad och klädkammare

Kan göras om till ett stort dressingroom i framtiden

Fin, avskild barndel med allrum

Stor och rymlig yta med fönster placerade i hörnen som ökar ljusinflödet och utblicksvinkeln

Total boyta: 139,0 m2 BYA: 157,9 m2 Energivärde: från 33 kWh/m2 Arkitekt: SAR/MSA Johan Danielsson

Skala 1:100 (10 mm = 1 m) 0 1 2 3 4 5

15


FRÅN kr 0 0 0 0 9 13

LIDHEM 2-PLANSHUS MED LJUSA RUM I EFFEKTIV PLANLÖSNING Lidhem passar perfekt på smala tomter och när man önskar många rum på liten yta. Entréplanet flödar av dagsljus från nästan alla väderstreck, och ljuset leds in i en öppen planlösning med vardagsrum, matsal och kök i fil med varandra. Detta gör att huset upplevs som stort och rymligt. I vardagsrummet kan man dela av ett extra arbetsrum/sovrum vid behov. Trappan är centralt placerad och upplevs som en funktionell och vacker skulptur i den stora öppna ytan. I anslutning till köket ligger tvätten med praktisk entré direkt från gården. Det övre planet är familjens privata del med tre sovrum, wc/d och ett stort och ljust allrum. Behöver man ett extra sovrum kan allrummet enkelt delas av. Vill man lägga till en carport i anslutning till bostadshuset så finns lösningen redan färdig som tillval. Huset kan även utföras med putsad fasad.

Entréfasad

Gavelfasad

Trädgårdsfasad 16

Gavelfasad


2-plansvilla med 5 (7) rum och kök Trappan samspelar fint med den öppna planlösningen

Ljust, öppet vardagsrum med två altandörrar

Möjlighet till extra rum i framtiden

Entréplan boyta 71,8 m2 Skala 1:100

Avskild entré

Carport som tillval

Stort allrum som kan delas av till extra sovrum i framtiden

Total boyta: 143,6 m2 BYA: 84,3 m2 (exkl. carport) Energivärde: från 31 kWh/m2 Arkitekt: SAR/MSA Johan Danielsson Överplan boyta 71,8 m2 Skala 1:200 Skala 1:100 (10 mm = 1 m) 0 1 2 3 4 5

17

Ett smalt band av fönster ger ljus utan insyn


FRÅN kr 1 432 000

LYCKHEM Yteffektivt 2-planshus MED stor detaljrikedom Ett vackert hus med rötterna i den svenska landsbygden. Exteriören präglas av vacker spröjssättning och fina detaljer på knutfoder och vindskivor. I den stora entrén finns en toalett och dusch till höger och entrén leder sedan vidare till en stor, öppen yta. Där ligger vardagsrummet, matplatsen och köket i fil i husets bakre del, med praktisk utgång till trädgården. Köket är dessutom utrustat med en trevlig liten bistrodel. I den främre delen finns en finmatsal till vänster, och en tvättstuga med egen groventré på höger sida. Trappan till övervåningen leder upp till det centralt placerade allrummet. Här finns också det stora badrummet med både badkar och dusch. De privata delarna ligger på var sin sida om allrummet med barnens sovrum till vänster. Till höger finns ett arbetsrum samt ett väl tilltaget föräldrasovrum med en fin och funktionell garderobsvägg. Huset kan även utföras med putsad fasad.

Entréfasad

Gavelfasad

Trädgårdsfasad 18

Gavelfasad


2-plansvilla med 6-7 rum och kök Vacker lösning med rummen placerade i fil med varandra

Bistrodel vid köket

Entréplan boyta 77,5 m2 Skala 1:100

Fin och smart öppning under trappan till matsalen

Rejält, skyddande entrétak

Stort föräldrasovrum med garderobsvägg Överplan boyta 77,5 m2 Skala 1:200

Total boyta: 155,0 m2 BYA: 90,6 m2 Energivärde: från 28 kWh/m2 Arkitekt: Ronny Reutefors och Mikael Strömberg

Skala 1:100 (10 mm = 1 m) 0 1 2 3 4 5

19


FRÅN 0 kr 0 0 4 4 4 1

SOLHEM 1,5-planshus i vinkel med vackra burspråkshörn Ett luftigt hus med stora glaspartier i både kök och vardagsrum, som ger både bra ljusinsläpp och god utsikt. Tillsammans bildar kök och vardagsrum öppna och inbjudande sällskapsytor. I vinkeldelen har köket god kontakt mot entrésidan, väl tilltagna bänkytor och förvaring samt en trevlig bardisk mot matsalsdelen. På entréplanet finns även en rejäl tvättstuga med groventré, toalett med dusch och ett stort arbetsrum som kan bli föräldrasovrum i framtiden. Rakt fram från entrén sett ligger en vacker trappa med vilplan och ett fint liggande fönster. Under trappan finns dessutom ett smart förråd. På övervåningen möts man av ett stort allrum med takfönster och tre sovrum, där föräldradelen är utrustad med egen klädkammare och en fransk balkongdörr. Här finns också ett badrum och en neutralt placerad klädkammare. Huset har ett modernt fasaduttryck med både liggande och stående panel, som med spännande färgsättning ger ett stilsäkert uttryck. Om man väljer att placera ett garage till höger om huset i samma stil som vinkeldelen, skapas en vacker och välkomnande entrégård. Huset kan även utföras med putsad fasad.

Entréfasad

Gavelfasad

Trädgårdsfasad 20

Gavelfasad


1,5-plansvilla med 6-7 rum och kök Stort vardagsrum med generösa fönster i hörn för maximalt ljusinflöde och utsikt

Bistrodel mot matsalen

Entréplan boyta 99,7 m2 Skala 1:100

Fint ljus vid diskhon med ett liggande fönster

Bra förvaring med två klädkammare Total boyta: 161,9 m2 BYA: 115,6 m2 Energivärde: från 30 kWh/m2 Arkitekt: SAR/MSA Johan Danielsson

Överplan boyta 62,2 m2 Golvyta 69,5 m2

Skala 1:100 (10 mm = 1 m)

Skala 1:200

0 1 2 3 4 5

21


FRÅN kr 999 000

FORSHEM 1,5-PLANSHUS MED INREDNINGSBAR VIND FÖR FRAMTIDen Forshem är ett smart hus för familjen som ska växa i framtiden men som vill vänta med kostnaden som ett stort hus innebär - kanske den unga familjen med första barnet på väg. Man kan se detta som ett enplanshus i första läget, där entrévåningen är utformad som en komplett bostad med två sovrum, samvarodel och kök. Hallen är stor och välkomnande med plats för trappan när man senare inreder vindsplanet. Köket är placerat mot gatan och har fin kontakt både med hall och vardagsrum. En tvättstuga med egen entré och en centralt placerad wc/d gör planlösningen komplett. Exteriört har huset liggande panel och en vacker spröjssättning som för tankarna till New England-stilen. Huset kan även utföras med putsad fasad.

Entréfasad

Gavelfasad

Trädgårdsfasad 22

Gavelfasad


1,5-plansvilla med 3 (6) rum och kök Stort och ljust vardagsrum

Entréplan boyta 100,8 m2 Kök med fin kontakt med hall och vardagsrum

Skala 1:100

Stor, härlig entré

Total boyta: 164,7 m2 med inredd vind BYA: 115,0 m2 Energivärde: från 35 kWh/m2 (oinredd vind) resp. 28 kWh/m2 (inredd vind) Arkitekt: SAR/MSA Johan Danielsson

Överplan boyta 63,9 m2 (inredd) Golvyta 72,0 m2 Skala 1:100 (10 mm = 1 m)

Skala 1:200

0 1 2 3 4 5

23


DINA VALMÖJLIGHETER sMÅ ÄNDRINGAR FÖR ETT PERSONLIGARE HUS Spegelvänt hus Tillval fasadalternativ

Liggande panel

Stående panel

Puts/putsförberedd yttervägg

Tillval hustyp Lövhem och Sandhem

Ryggåstak och fasadfönster

Tillval hustyp Lidhem

Carport

Tillval hustyp Forshem

Inredd övervåning

Endast gavelfönster övervåning

Ljusgrå

Mörkgrå

Gul

Obehandlad

Val av färg på fabriksmålad panel

Vit (standard)

Grön

Röd

(Foder, knutbrädor, vindskivor är alltid vitmålade, övriga detaljer grundoljade.)

Val av färg på betongtakpannor

Tegelröd (standard)

Svart

Mellangrå

Ljusgrå

Tillval färg på ytterdörr

Varm vit (std)

Ren vit

Rubinröd Brunröd

Brun

Basaltgrå

Signalgrå

Olivgrön

Firgrön

Brilliantblå

Silver

Tillval färg på ytterdörrs insida

Varm vit (std)

Ren vit

Brun

Basaltgrå

Signalgrå

Silver

Rubinröd Brunröd Olivgrön Firgrön Brilliantblå Tillval färg på fönster

Varm vit (std)

Ren vit

Rubinröd Brunröd

Brun

Basaltgrå

Signalgrå

Olivgrön

Firgrön

Brilliantblå

24

Silver


Val av färg på fönsterbleck

Silvermetallic (standard)

Svart

Vit

Val av färg på hängrännor, stuprör och vindskiveplåt

Silvermetallic (standard)

Svart

Vit

Tillval lucka i kök

Val av bänkskiva i kök

7515F Graphite Graffix (standard)

4240D Eklamell ljus

Annika (standard) Karin

7486D Zeus Antrazit

W450D Vit

Tillval färg i kök

F20 F44 F68 F58 F59 F51 Vit (standard) Grå Antikvit Varmgrå Antracitgrå Vaniljvit

F61 F60 F63 F62 F64 F56 Turkos Ljus oliv Cappuccino Nougat Orange Tomatröd

F69 F70 Aubergine Svart

Färgvalet påverkar kulör på luckor, sidor, takanslutning, passlist samt passbitar.

Tillval handtag

31085 cc 128 mm (standard)

31028 cc 160 mm

31060 cc 224 mm

31137

Tillval rostfria vitvaror i kök (Fortsättning nästa sida)

25


Val av kakel över köksbänk

Rib vit blank (standard) Rib matt mörkgrå

Rib matt ljusgrå

Rib blank ljusgrå

Val av kakel i bad, wc/dusch

Proyecta vit blank 20x33 cm (std)

Proyecta vit matt 20x33 cm

Kar vit blank 25x40 cm

Kar vit matt 25x40 cm

Val av klinker i bad, wc/d och tvätt/groventré

Color Two mörkgrå (standard)

Tunes Black

Tunes Lightgray

Ek

Svart

Val av färg på badrumskommod

Vit (standard)

Val av klinker i entré

Val av ekparkett

Siena 3-stav lack (std)

Siena 3-stav mattlack

Marte Raggio di Marte Bronzetto Luna grå (standard)

Verona 2-stav mattlack

Tillval innerdörr

Addera vit (std)

Kungsäter 522

Polar 1000

Tillval värme/ventilation

Tillval braskamin

Frånluftsvärmepump Nibe F750 (standard)

Contura 556:1

Bergvärmepump Nibe F1245

Contura 560:T

Frånluftsvärmepump Nibe F370 med fjärrvärmemodul FJVM 220

Contura 630:T

Fjärrvärmeväxlare med FTX-aggregat 26


VÅR STANDARD genomgående hög kvalitet utan extra kostnad Kakel i bad, wc/dusch: Serie Proyecta 20x33 cm vit blank Klinker i bad, wc/dusch och tvätt/groventré: Serie Color Two 19,7x19,7 cm mörkgrå Klinker i entré: Serie Marte Raggio di Luna 30x30 cm grå

KÖKSUTRUSTNING Vedum Köksskåp med fullutdragslådor, inbyggd dämpning och lucka Annika vit Bänkskiva Graphite Graffix Handtag 31085 cc 128 mm Gustavsberg Blandare Nautic Husqvarna Frys energiklass A+, frostfree Kyl energiklass A+, dynamisk kyla Inbyggnadsugn energiklass A Mikrovågsugn Diskmaskin energiklass A Induktionshäll Electrolux Spisfläkt Electrolux Silence Tech vit

INTERIÖRT Drömtrappor Trappa i mattlackad ek med vitmålade vagnstycken och räckesståndare i mattborstat rostfritt stål Dooria Innerdörr Addera vit Dörrhandtag i matt rostfritt stål Elitfönster Fönster och fönsterdörrar, vita Super energiglas med U-värde 0,9 och utsida i aluminium Thorsbergs Stenhuggeri Fönsterbänk Kinnekullekalksten Kährs Lackad ekparkett 15 mm Elfa Skjutdörrsgarderob vit folie enligt ritning Nibe Värmepump Nibe F750

BAD, WC & DUSCH Vedum Kommod Basic vit Spegel Basic med belysning, uttag och hylla Gustavsberg WC-stol Duschset Nautic Duschblandare Nautic Tvättställsblandare Nautic Westerbergs Badkar Norden 160 sq utan massagesystem INR Duschvägg Niagara 90x90 cm

EXTERIÖRT Benders Betongtakpannor tegelröda Bordörren Entrédörr enligt ritning

TVÄTT & TORK Husqvarna Tvättmaskin Torktumlare Vedum Tvättbänk 800 eller 1000 mm Bänkskiva Graphite Graffix Diskho nerfälld Gustavsberg Blandare Nautic

ÖVRIGT 2.50 m takhöjd Spån- och gipsskiva på insida yttervägg samt alla innerväggar Råspont i yttertak Innertak 13 mm slät gips Listverk Moelven Mediacentral Bygglarm under byggtiden och hemlarm 12 månader från inflyttning

KAKEL & KLINKER Konradssons Kakel Kakel i kök: Serie Rib 10x30 cm vit blank 27


Gรถtenehus AB, Kraftgatan 1, Box 17, 533 21 Gรถtene, telefon 0511-34 56 00 www.gotenehus.se

Tio arkitektritade pakethus från Götenehus  
Advertisement