Page 1

CYKLING

SIMNING

LÖPNING


CYKLING

SIMNING

LÖPNING


Göteborgsklassikern. Ett motionsevenemang med bred kontaktyta. Många deltagare motionerar knappt alls men vill få en anledning att komma igång. Andra tränar någorlunda regelbundet och söker extra morötter för allsidig träning året runt. En del är mycket vältränade och vill mäta sina krafter med andra på elitnivå. Det spelar alltså ingen roll vilken kategori man tillhör för att kunna delta i Göteborgsklassikern. Alla platsar!

Det är bättre att ha några kilo för mycket och röra på sig, än att vara smal och helt passiv. – Carl Johan Behre, Specialistläkare Fetmarelaterade sjukdomar

Göteborgsklassikern erbjuder därför en ovanligt bred kontaktyta för de institutioner och företag som är partners i organisationen. Evenemangen ger möjlighet att möta tiotusentals motionärer vid tre tillfällen varje år.

CYKLING

SIMNING

LÖPNING


Föreningarna bakom Göteborgsklassikern. Göteborgsklassikern är ett motionsevenemang som vänder sig till alla - till dig som beslutat dig för att göra slag i saken och ta dig ur soffan, till dig som motionerar ibland och till dig som redan tränar regelbundet. Göteborgsklassikern innebär att genomföra de 3 loppen Hisingen Runt, Göteborg Simmet och Finalloppet under ett år. Distanserna som ingår i Göteborgsklassikern är valda för att både du som motionär och elitidrottare skall klara av utmaningen samt få ett mål med din träning under hela året. Bakom arrangemanget står de tre föreningarna Hisingens Cykelklubb, Göteborg Sim och Göteborgs Skidklubb. Göteborg Sim grundades 1991, Hisingens Cykelklubb 1952 och Göteborgs Skidklubb så tidigt som 1901. Syftet med Göteborgsklassikern är att bidra till en bättre folkhälsa.

CYKLING

SIMNING

LÖPNING


CYKLING

SIMNING

LÖPNING


Finalloppet i november Terränglöpning eller snabb promenad vid Skatås.

löpning 10 km

Aktivite

inspirera

börja tr

fortsätt

SIMN 1 km


CYKLING 50 km

Hisingen Runt i maj Cykling på natursköna vägar.

eter som

ar till att

räna eller

ta träna

NING km Göteborg Simmet i augusti Simning i Delsjön.


Ett erbjudande med flera dimensioner. Alla tre loppen är utformade och distanserna valda för att kunna attrahera både otränade deltagare och sådana som tävlar på elitnivå.

Under loppen I anslutning till varje lopp bygger vi en mingelplats för möten mellan både tävlingsdeltagare och våra partners. Hälsa, kostråd, träningsråd, utrustning - formerna för samtal, rådgivning, produktinformation, demonstration och försäljning är upp till var och en att utveckla.

Mellan loppen Månaderna mellan de tre evenemangen i Göteborgsklassikern finns möjlighet till aktiviteter i både föreningarnas och våra partners regi för att stimulera olika former av motion och träning. Till exempel spinningkvällar, crawlkurser, konditionstester, temakvällar med mera. Vi är öppna för idéer!

CYKLING

SIMNING

LÖPNING


CYKLING

SIMNING

LÖPNING


Välkommen som partner. Bakom Göteborgsklassikern står föreningarna Hisingens Cykelklubb, Göteborg Sim och Göteborgs Skidklubb. Tanken att skapa ett gemensamt evenemang har funnits länge och realiserades slutligen 2012. Vi tre vill, tillsammans med Sahlgrenska Universitetssjukhuset som är en partner till Göteborgsklassikern, på detta sätt få människor att må bra och därmed bidra till bättre folkhälsa. Vi skapar dessutom ökad gemenskap och bättre kännedom om den härliga naturen runt vårt fina Göteborg. Nyttigheter året runt helt enkelt. Ett evenemang av den här storleken kräver omfattande resurser. Vi är stolta och glada över att en rad kända institutioner och företag redan är med och stöder oss. Men vi kan bli fler. Att vara partner i Göteborgsklassikern öppnar inte bara för möten med tiotusentals motionärer, utan också med andra institutioner och företag inom hälsosektorn och inte minst hela idrottsrörelsen. Välkommen som partner du också

Bo Stenberg

Ordförande i Göteborgsklassikern

CYKLING

SIMNING

LÖPNING


Sponsra & deltaga. HuvudSPONSOR 500 000

SPONSOR 150 000

supporter 50 000

EGEN STARTGRUPP

X

STARTPLATSER

X

X

X

TRÄNINGSTILLFÄLLEN

X

X

X

EXKLUSIVITET

X

ANNONSEXPONERING

X

X

X

ARENAEXPONERING

X

X

EVENTYTA

X

FÖRETAGSNÄTVERK

X

X

ANVÄNDNING AV OFFICIELL LOGGA

x

x

HÄLSOAPP

x

x

Deltaga. I företagspaketet ingår det tio startplatser i Göteborgsklassikern och ett inspirerande träningstillfälle med våra duktiga instruktörer för 25 000 kr.


GÖTEBORGSKLASSIKERN PARTNERS

läs mer på goteborgsklassikern.se

CYKLING

SIMNING

LÖPNING

Klassiker issuu 2  
Klassiker issuu 2