Page 1

HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN FÄRG & TAPETLAGRET I VÄNERSBORG

TAPET & KAKELVECKA 24/10-29/10

!

ron a v l l i t på g r ä f Sätt

Då är det återigen dags att köra igång höstens Tapet & Kakel Vecka! Som vanligt finns vi här för att inspirera, instruera och helt enkelt hjälpa er med god service och professionellt kunnande. Välkomna in och bli inspirerade!

R E T E P A T

FÄ R G

25% 25% Jotun

Lady Perfection, Lady Balance Lady Wonderwall Lady Supreme Finish

(*Gäller ej på Textill & Foto tapeter)

KAK

R E K N I L EL & K

20% Konradssons Höganäs Vives

GOLV

KAMPANJPRIS Knoxville Ek 2-stav Golden Brown (ord.pris 259:-)

169:-

/m2

Kronotex Exquisite Plus Harbour Oake Grey (ord.pris 299:-)

169:-

/m2

Kolla in! Tips och inspiration ➤ Välkommen till Parallellgatan 50, 462 32 Vänersborg. Tel: 0521-109 64 Fax: 0521-648 02. www.fargotapetlagret.se Info@fargotapetlagret.se Öppettider Måndag-fredag 9-18. Lördag 10-13 Erbj. gäller 24/10-29/10


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN FÄRG & TAPETLAGRET I VÄNERSBORG

Naturlig Vi hämtar lugn och inspiration i naturen. Det är något med naturens anspråkslösa skönhet, det rustika, unika och övertygande som får oss att slappna av. Känslan av att vara närvarande i ögonblicket och låta livet ha sin gång är nog förklaringen till varför så många väljer att släppa in naturen i hemmet. Vi vill helt enkelt att vardagen ska gå lite långsammare. LADY Minerals kalkfärg tar naturen på allvar och resultatet blir matt, mjukt och varmt. Kulörerna vi valt är fina, trygga och välbekanta nyanser som är vackra på väggar. Ytan är tidsenligt matt och lägger grunden för ett rått, industriellt och tidlöst uttryck. En perfekt kuliss för design och hantverk i keramik och härliga träslag. Det handlar om att sakta ner och om att använda sin egen kreativitet. LADY Minerals erbjuder oanade möjligheter. Lycka till! - Lisbeth Larsen, Global kulörchef på Jotun

Skapa en fin helhet i rummet genom att välja rätt färg för taket

LADY Perfection ger ett perfekt, helmatt resultat som står sig fint mot väggarna. Välj vita nyanser som fungerar ihop med alla väggkulörer, eller prova en mörkare ton för ett annorlunda och spännande uttryck. LADY Perfection är enkel att påföra, stänker inte, och ger dig ett vackert och fläckfritt tak. Dessutom har den täckgaranti på två strykningar.

På colours.jotun.se hittar du mer inspiration och du kan även se våra färgkartor.


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN FÄRG & TAPETLAGRET I VÄNERSBORG

skönhet

Våra största inspirationskällor är och har alltid varit den svenska naturen, klimatet och det nordiska ljuset. Det kan man tydligt se när man blickar tillbaka i vårt enorma tapetarkiv som är unikt i sitt slag. Och även om vi ständigt experimenterar med nya tekniker, material och uttryck, så vilar en viktig del av Boråstapeters själ i den klassiska stilhistorien. Tillsammans med det gedigna hantverket har detta gett våra tapeter sin alldeles speciella prägel – och ett rykte som nått långt utanför Sveriges gränser. Klassiskt moderna tapeter för inspirerande inredningar Boråstapeter är Sveriges i särklass mest kända och sålda tapetvarumärke. Utifrån en klassisk och tidlös grund utvecklas varumärket kontinuerligt för att möta marknadens intresse för design, färg och form - Boråstapeter vill vara en inspirerande förebild på tapetmarknaden.

Tidlös designhistoria tillbaka på tapeten! Det här är Scandinavian Designers II – en unik chans att klä dina väggar med ett stycke klassisk, skandinavisk designhistoria. I den här tapetkollektionen kan du välja bland mönster från hela fem olika designikoner inom arkitektur och mönsterdesign från 1940 fram till 1960-talet. Från Arne Jacobsens tidlösa, geometriska funkiselegans och Stig Lindbergs dekorativa sagomönster till systrarna Jobs prunkande mönsterskatt och Viola Gråstens stilmedvetet tecknade lövverk. Samtliga mönster i kollektionen har en naturnära, färgstark och lekfull prägel som blir perfekta komplement till vår avskalade skandinaviska inredningsstil. Det klassiskt nyskapande har aldrig varit mer i tiden.

TAPETSKOLAN Innan du sätter igång att tapetsera finns det en del saker att tänka på och förebereda för bästa resultat. Ta del av våra råd och tips, steg-försteg. Underarbetet är a och o Grundregeln före all tapetsering är att underlaget ska vara torrt, jämnt och fast. Börja med att bryta strömmen i rummet. Skruva loss kåpor kring eluttag och strömbrytare. Ta helst bort golvsocklar och lister. Tips! Märk listerna på baksidan, så vet du var de ska sitta sedan. Ta bort tavelkrokar och annat som sitter fast på väggarna. Utgå nu från vilket underlag väggarna har. Tapetserad yta Skrapa bort löst sittande tapet – kolla speciellt i hörn och vid lister. På pappersburna vinyl- och strukturtapeter dras hela ytskiktet av. Gamla överlappsskarvar slipas ner eller skärs bort och spacklas ut. Andra hål och ojämna partier måste också spacklas ut över hela ytan. Större hål lagas först med väggfix eller liknande. Gör en lätt avslipning på alla spacklade ytor. Damma och förlimma spacklade ytor med utspätt lim enligt anvisning på förpackningen. Glasfiber eller annan målad väv Underlaget tvättas med målartvätt och sköljs sedan av. Bredspackla, slipa och förlimma sedan

Förar b steg f ete ö steg r

väggarna. Textiltapet, juteväv, sjögräs eller liknande Riv ner materialet. Använd tapetnedtagningsmedel om det sitter hårt. Spackla och förlimma.

Målad yta Tvätta med målartvätt eller liknande och skölj noga. Skrapa upp sprickor och flagade ytor. Spackla och slipa av. Betong och putsade ytor Spackla ojämnheter och skarvar. Bredspackla och slipa hela ytan. Damma av och förlimma. Gips-, spån- och träfiberplattor Spackla spik- och skruvhål, skarvspackla plattorna med skarvremsor eller limma dem med vävlim. All spackling görs med sandspackel. Slipa och förlimma. Spånskiveskarvar grundmålas med alkydfärg för att undvika kantresning.

Smarta tips

om tapetsering i instruktionsfilmen på www.borastapeter.se/sv/ fakta/tapetskolan/


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN FÄRG & TAPETLAGRET I VÄNERSBORG

Samarbetspartners Färg & Tapetlagrets motto har alltid varit att ge kunden bra kvalitét, god service och ha kunnig personal. Vi vill även kunna erbjuda en stor samling med seriösa och duktiga hantverkare.

Välkommen till Parallellgatan 50, 462 32 Vänersborg. Tel: 0521-109 64 Fax: 0521-648 02. www.fargotapetlagret.se Info@fargotapetlagret.se Öppettider Måndag-fredag 9-18. Lördag 10-13

Fargochtapetlagret  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you