Page 1

HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

2018

SOMMAR U

KULTUR FRITID

&

p t ä p c u k , h c h e o l a v s e o l ! m n m p e a r p

er för kommunens alla b t e t i v i t k arn i åld ara m ern 6-15 år m o s tis undra utomhusföreställning a h r e r v ö G ar ed m n sce r a iga Vänersborg r m o m s i r m nde ä h So m o s t ll a om s Lä


2

HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

Somriga Vänersborg Här trånar mäktiga Halle- och Hunneberg. Här finns badvatten runt hörnet. Här stannar båtar, husvagnar och husbilar. Här finns mysiga smultronställen. Här, i kulturens Vänersborg, blommar kreativiteten och vinden sjunger melodiskt.

En lugn stund vid Skaven med fantastiska vänersborgska kulisser. Var är i Vänersborg ligger ditt smultronställe? Foto: Jerry Lövberg

Under hela sommaren löper Sommarscen, ett program som innehåller över 100 kulturarrangemang i olika format. I år erbjuder vi spännande kulturaktiviteter, utställningar, föreställningar, workshops och konserter - det finns något för alla! Fredagen den 24 augusti har Sommarscen sitt avslut genom

en storslagen Sensommarkonsert med Göteborgsoperan. Spara denna tidning så har du bra koll på vad som händer i Vänersborg i sommar. Kalendariet med alla programpunkter hittar du i mitten av tidningen och längst bak finns en karta där du ser var spelplatserna ligger. Varmt välkomna till somriga Vänersborg! Håkan Alfredsson, förvaltningschef Kultur & Fritid

Håll dig uppdaterad

på vad som sker i sommar och resten av året följ oss på Facebook – Kulturens Vänersborg

Foto: Jerry Lövberg

Sommarlov med puls I sommar erbjuds skolungdomar i Vänersborgs kommun fria resor i kollektivtrafiken. Med sommarkortet kan en ta sig runt i Västra Götaland - Vänersborg är en anhalt att räkna med!

Utöver tillgång till fantastiska badstränder och idrottsanläggningar för spontana besök, bubblar det av möjlighet till andra aktiviteter under hela sommarlovet. Aktiv Sommar är vår satsning på ett minnesvärt sommarlov för barn och unga boende i Vänersborg. Med hjälp av stöd från Socialstyrelsen kan mängder av kostnadsfria aktiviteter erbjudas unga vänersborgare mellan 6–15 år. Programmet erbjuder en god bredd för att passa alla smaker och intressen. Ta chansen att upptäcka Vänersborg från naturens sida via fiskeskolan eller naturkollot på Hunneberg. I Vargön bjuder vi på minigolf och på Konsthallen får du tillfälle att skapa med lera och papier-maché. Du som vill testa något nytt erbjuds möjlighet genom

la e h s ö t Full n! e r a m som

såväl graffitiworkshops som seglarskola och dansläger.

Aktiv Sommar ger även chans till kostnadsfria utflykter under sommaren. Följ med på fjällvandring i Dalarna, eller på shoppingresa till Ullared. Varför inte avsluta sommarlovet med ett besök bland spännande djur på Nordens Ark eller hisnande åkturer på Liseberg? I andra delen av denna bilaga finner du hela programmet för Aktiv Sommar och information om hur du anmäler dig till resor och läger. Utöver all härlig fritid erbjuds ungdomar även feriearbete i kommunens olika förvaltningar. Bara på Kultur- och fritidsförvaltningen får ett 60-tal ungdomar arbeta med kultur under sommarlovet. Hur är det att arbeta som dansare? Hur sätter man upp en teaterföreställning? Hur marknadsför man ett kulturarrangemang? Det är några av lärdomarna man kan dra av sommarens feriearbete. Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen önskar alla sommarlediga barn och unga ett fantastiskt sommarlov i Vänersborg!


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

Musik & berättande

s Världenste tjej starka

JAZZ PÅ PIPPIS VIS

Sarah Riedel, dotter till kompositören Georg Riedel, tolkar sin fars älskade låtskatt. Häng med när Pippi och de andra populära Astrid Lindgren-karaktärerna besjungs i jazztappning.

4

HAKUNA MATATA

JULI

28

I föreställningen Hakuna Matata, berättar Mama Gumbo om Afrika. Hon dansar och sjunger på olika språk med barnen.

AUGUSTI

Ballongkonstverk & dans

Mamma till alla från 0-100 år!

3

Vi välkomnar alla familjer till våra

SVENSKA RYTTARELITEN Det blir ett ordentligt clownmingel i Plantaget när teater Fenix kommer med sina pantomimhästar. Föreställningen Svenska ryttareliten rör sig runtomkring bland människor, hittar sin plats och gör sig redo för riduppvisning. Med höga ambitioner och till vacker musik framför de sin pardressyr.

SOLISTKONSERT

De unga, lovande musikerna Carl Vallin, violin och Maja Korp, piano vänder tillbaka till hemstaden Vänersborg. Hur låter en violin? Hur snabbt kan man spelapå ett piano? Solisterna framför Franz Schubert, Sonatina i A-moll och Edvard Grieg, Sonat i C-moll.

11

& Sång, skrammeln vipp-på-rumpa

Vid regn flyttar de professionella akterna från Plantaget till Konsthallen alternativt biblioteket.

TIKKEN TOKKEN TAKK

18

Ticken Tocken Takk är en musikföreställning av Big Wind, som är härlig för både örat och ögat. Föreställningen är lekfull, fantasieggande med tecken som stöd/TAKK.

Läs mer om Familjelördagarna i Kulturaxeln i kalendariet.

Skapa dockor & prova på instrument

Under fyra lördagar i rad, med start den 28 juli, finns det kulturaktiviteter och roliga upptåg att ta del av. I Plantaget kommer det arrangeras professionella dans-, musik- och teaterföreställningar, kultursommarjobbarna är på plats, det arrangeras workshops och prova-på aktiviteter för barnen. Det blir sommarkul på museet. Prova att åka 100 år tillbaka i tiden i deras lek- och lärandetorp eller gå på blomjakt i montrarna. I Konsthallen är det workshops och utställningar som passar både liten och stor. I anslutning till Kulturaxeln erbjuder Vänersborgs kyrka ett sommarcafé för fikasugna och VFK arrangerar bakluckeloppis. Den populära lekplatsen tronar mitt i allt och bjuder in till lek.

AUGUSTI

Ryttareliten på plats

Familjekul när Plantaget lever om!

AUGUSTI

Känsla för takt och ton

A R D R A i Kulturaxeln Ö G I L J L E M FA


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

4

Mysiga musikstunder på Skräcklan Vackra Skräcklan med utsikt över Vänerns horisont, är en fantastisk plats med goda badmöjligheter. Det är en riktig sommarpärla som rymmer både musik och dans. Njut av musikstunderna som startar kl 19 på tisdagskvällarna under sommaren, med premiär den 12 juni. Spelningarna sker i anslutning till café Skräcklestugan, som serverar rykande färskt kaffe, glass och fika som smakar gott till somriga rytmer och rörelser. Även Sommarorkestern och Sommardansarna spelar och dansar på Skräcklan. Håll utkik i kalendariet!

Kören Rosamunda

12 juni

sjunger somriga låtar under ledning av Carina Alfredsson.

19 juni

3 juli Sômrane kom oförhappanes

Vänersborgs Stadsmusikkår

En Vokalist & En Cellist duk ar upp i sommarens berså och bjuder på musik som innehåller det gripande vac kra, det humoristiska och det riktigt svängiga. Duons konsertprogram är en som marupplevelse som säger förgät-mig-ej!

Vänersborgs Stadsmusikkår består av musiker i åldrarna 16-75 år. Musikkåren fyller i år 90 år och firar jubileet under hela året. Dirigent för musikkåren är Ulf Wadenbrandt.

26 juni

ut av vällar j n h c Kom oen tisdagsk musik.00 kl 19

Med dragspel till kaffet Wenerklangs kvartett bjuder på ett musikaliskt fikabord.

31 juli

Birger & Frida

10 juli

Älskade Beppe

L.U.V tolkar Beppe Wolgers låtskatt.

17 juli

24 juli

Duo Träklang

Musikerna Lars Eklund, gitarr och Christer Larsson, saxofon spelar lyrisk musik från skogar, hav och fjäll.

7 augusti

r Uffe med vjeäocnhnglimeten gläd Folkmusik med rnor. tjä ds i ögat som le

Musikerna Gunilla Andersson och Håkan Thunberg tar sig an Birger Sjöbergs lyrik.

Wadenbrandt String Quartet

Den unga kvartetten har som mål att spela en bred repertoar som tilltalar många. Man blandar repertoaren mellan klassisk musik, pop, rockmusik och spelar allt från Daft Punk till Pachebel . Kvartetten leds av Ida Wadenbrandt.

Drömlikt på Konsthallen Ta chansen att ställa ut i sommar. På Konsthallens öppna sommarsalong, kan vem som helst lämna in ett verk. Årets tema för utställningen är Drömlikt. Inlämning sker tisdagen den 19/6 kl 12.00 -15.00, eller onsdagen den 20/6 kl 15.00 -19.00. Vernissage för sommarsalongen är den 27 juni klockan 17.00, fri entré. Utställningen pågår fram till den 28 juli. Under senare delen av sommaren visas utställningen Connecting the dots av konstnären Håkan Ludvigson.

14 augusti Equmeniakyrkans Musikkår Musiktisdagarna på Skräcklan avslutas pampigt när Equemeniakyrkans Musikkår tar plats.


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

5

Göteborgsoperan på nära håll Vi avslutar Sommarscen med att välkomna Göteborgsoperan till Vänersborg Solisterna Mia Karlsson, Frida Engström, Ann-Kristin Jones och Mats Persson bjuder på operapärlor och smakprov ur den nya säsongen. De ackompanjeras av biträdande chef Opera/drama Anders Ottosson på piano. Göran Gademan, dramaturg, guidar publiken genom programmet. Dörrarna till Festsalen, Folkets Hus slås upp 40 minuter innan konserten. Vi hoppas att kristallkronorna ska hålla för de högsta tonerna! Konserten är i två akter med en kortare paus och det finns möjlighet att köpa enklare förtäring. Biljettpris: 100kr. Du köper din

biljett i entrén (vi tar endast kontanter). Göteborgsoperan på turné är en uppskattad tillställning så publikplatserna kan komma att gå åt, först till kvarn.

lla t s i r k as Vi hopp ska hålla! a kronorn

Det svänger katten – Jazzfest Vänersborg Nya toner på Jazz på Terrazz Med sommaren kommer också den gamla godingen Jazz på Terrazz. Den här gången i lite ny tappning. Man byter dag och jazzspelningarna går att höra på onsdagarna 13 juni- 4 juli. Första spelning byter tillfälligt plats, och terrazzen flyttar in på Blå scenen i Folkets hus. Vidare ljuder det jazztoner på Quality Hotel:s uteservering. Skulle det bli regn flyttar arrangemanget in i restaurangen. Vid premiären den 13 juni spelar This is: Robyn! Bandet består av sex unga, kreativa musiker varav en är vänersborgaren August Glännestrand. De tolkar den svenska popdrottningen Robyn:s låtskatt och ger jazzen och improvisationsmusiken en ny mötesplats genom att göra den dansvänlig, glammig och urban. Nästa spelning den 20 juni, spelar vargönsonen Patrik Jansson. Med sig har han sin drömkvintett med idel ädel jazzadel från Trestadområdet. Förutom Patrik Janson själv på trumpet, hör vi Per Laang (tenorsaxofon, sång), Magnus Enorson (hammond-orgel, bas) från Vä-

nersborg, Per Orvang (gitarr) från Trollhättan och Tomas Hansson (trummor) från Uddevalla. Kvintetten spelar musik som kastas mellan bebopens intensitet, tradjazzens sväng och balladernas sköra lidelse. Den 27 juni hälsar vi Johanna Hjort & Sweet Little Angels välkomna till terrazzen. Johanna Hjort har sina musikaliska rötter där jazz och soul möts och det slår gnistor i mötet med blueskvintetten i Sweet Little Angels. Let it roll!

Onsdagskvällar med skönt gung

Vad som bjuds den 4 juli är i skrivande stund inte spikat, men arrangörerna i Vänersborgs Musikförening hälsar att det blir en somrig och spännande avslutningskonsert.

Sommar på museet – 100% regnfritt Missa inte de populära Sommarvisningarna på Vänersborgs museum, Sveriges äldsta museimiljö - ett British Museum i miniatyr. På museet kan du också följa spåren av 1800-talets upptäcktsresande bland egyptiska sarkofager, afrikanska fåglar, kinesiskt porslin, europeisk konst, nordiska djur och mineraler. Museet arrangerar också blomjakt och andra aktiviteter för barnen i sommar.

Jazza loss när Vänersborgs musikförening i samarbete med Jazzkurs Vänersborg bjuder på ett musikaliskt, svängigt partaj den 3 augusti. Fredagskvällen startar med att årets unga jazzmusiker som medverkat på kursen spelar. Därefter är det dags för lärarkonsert, där årets gästlärare visar vad de går för.

s s o l a z Jaz i t s u g u 3a – Vänersborgs Musikförening är en nära samarbetspartner under Jazzkurs Vänersborg och sedan starten 2010 har vi arrangerat en gemensam avslutning. Det är verkligen en av höjdpunkterna för jazzen i Vänersborg, då unga musiker från hela Sverige och ibland också Norden kommer hit för att coachas av några av Sveriges absolut mest spännande jazzmusiker, säger Anna Lundkvist, verksamhetsledare Musikakademi Vänersborg jazz och improvisation. Kvällen avslutas med konsert med Klabbes Bank. De spelar jazz som vågar dröja sig kvar i stämningar och sound, utan att för den sakens skull förlora i improvisatorisk nerv. Kom till Folkets Hus och hör när lokalen fylls av kvalitativa jazztoner. Det finns mat och goda drycker till försäljning.


6

HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

UPPLEV & UPPTÄCK HELA SOMMAREN - D JUNI 1 juni

9.30–12.30 Kan själv! Bebisfredag, en kulturerfarenhet för de allra minsta, Vänersborg museum 15.30–16.00 Knattebio på Vänersborgs bibliotek. Film för de minsta barnen 2-4 år

1-3 juni

Aqua Blå, Stadsfestival Välkomna till Kultur & fritids tält på Aqua Expo, Sanden

3 juni

Let’s Move/Föreningsjakten, Aqua Blå-området, Sanden

6 juni

13.00 Nationaldagsfirande i Frändefors (samling på Frendevi) 15.00 Nationaldagsfirande i Brålanda (samling i Centrumparken) 15.00 Nationaldagsfirande i Västra Tunhem (samling vid Kyrkstugan) 15.30 Vänersborg (samling i Plantaget) 15.40 Avmarsch mot Sanden 16.00 Firandet börjar på Sanden

27 juni

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.26. Vänerparken. Föranmälan. Hela dagen Fjällvandring med Ungdomshuset, Fulufjället. Föranmälan 09.15-15.20 Naturkollo på Bergagården, Hunneberg. Föranmälan 09.15-15.20 Naturkollo på Bergagården, Hunneberg. Föranmälan 14.00 Sommarorkestern, Skräcklestugan 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 17.00 Vernissage Sommarsalong, Konsthallen. Utställningen pågår till 28 juli 17.00 Sommarorkestern, Konsthallen 19.00 Jazz på Terrazz, Johanna Hjort & Sweet Little Angels Quality Hotel, terrassen (inomhus vid regn) Biljett: 120kr.

28 juni

12.15–12.35 Lunchvisning på museet: Föremålen berättar om Wassenius observatorium i Öxnered på 1700-talet

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.26. Vänerparken. Föranmälan. 09.15-15.20 Naturkollo på Bergagården, Hunneberg. Föranmälan 10.00-12.00 Sagor och Pyssel, Vargöns bibliotek. Hela dagen Fjällvandring med Ungdomshuset. Fulufjället. Föranmälan 12.00 Sommarorkestern, Fisketorget 12.15–12.35 Lunchvisning på museet: Birger Sjöberg 15.00-21.00 Fritidsgård, Torpagården.

12 juni

29 juni

7 juni

19.00 Musik på Skräcklan: Vänersborgs Stadsmusikkår

13 juni

20.00 Jazz på Terrazz, This is: Robyn! Blå scenen Folkets hus. Entré från kl. 19.00 Biljettpris: 120kr.

14 juni

12.15–12.35 Lunchvisning på museet: Arkitekturen på museet

15 juni

14.00-18.00 Schools Out Football Cup Vänersvallen. Föranmälan 15.30–16.00 Knattebio på Vänersborgs bibliotek. Film för de minsta barnen 2-4 år 19.00-01.00 Schoools Out på Arena Vänersborg. Fri entré före 20.30, därefter 50 kr.

18 juni

09.00-15.00 Fiskeskola, Vänerparken. Föranmälan 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

19 juni

07.30-20.00 Resa till Ullared med Ungdomshuset. Föranmälan 09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.25, Vänerparken. 14.00-15.30 Sommarboken, Vänersborgs bibliotek 19.00 Musik på Skräcklan: kören Rosamunda sjunger somriga låtar

20 juni

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.25, Vänerparken. Föranmälan 12.00-20.00 Fri bangolf upp till 15 år, Bergagårdsvägen, Vargön 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 16.00 Cellokonsert med Daniel Tengberg, Vänersborg museum. Entré: 50kr. 19.00 Jazz på Terrazz, Patrik Jansson Kvintett, Quality Hotel, terrassen (inomhus vid regn) Biljett: 120 kr.

21 juni

09.00-16.00 Fiskeskola fortsättning v.25. Vänerparken. Föranmälan. 12.15–12.35 Lunchvisning på museet: Seder och folktro vid Midsommartid 14.00 Fyrbodal danskollodeltagare 11-13 år dansar i Gågatekrysset 15.00-21.00 Fritidsgård 15-21, Torpagården.

25 juni

09.00-15.00 Fiskeskola, Vänerparken. Föranmälan. 09.15-15.20 Naturkollo på Bergagården, Hunneberg. Föranmälan 13.00 Sommarorkestern, Gågatekrysset 15.00 Sommarorkestern, Strand hotell

26 juni

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.26. Vänerparken. Föranmälan. 09.15-15.20 Naturkollo på Bergagården, Hunneberg. Föranmälan 10.00-12.00 Sagor och Pyssel, Brålanda bibliotek. 11.30 Sommarorkestern, Erikshjälpen 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset. 19.00 Musik på Skräcklan: Med dragspel till kaffet, Wenerklangs kvartett

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.26, Vänerparken. Föranmälan 09.15-15.15 Naturkollo, Hunneberg. Hela dagen Fjällvandring med Ungdomshuset, Fulufjället. Föranmälan. 14.00 Fyrbodal danskollodeltagare 13-16 år dansar i Gågatekrysset 15.00-23.00 Fritidsgård, Torpagården. 15.30–16.00 Knattebio på Vänersborgs bibliotek. Film för de minsta barnen 2-4 år 16.00-18.00 Tågetfestivalen för hela familjen. Hjälpande Händer tänder grillen och bjuder på kaffekorgar. Hoppborg och roliga aktiviteter. Kastanjevägens multiarena 17.00 Sommarorkesten, Tågetfestivalen

30 juni

Hela dagen Fjällvandring med Ungdomshuset, Fulufjället. Föranmälan.

JULI 2 juli

09.00-15.00 Fiskeskola, Vänerparken. Föranmälan 11.30 Sommarorkestern, Spiskupan Bergagården Hunneberg 13.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Gågatekrysset 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

3 juli

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.27, Vänerparken. Föranmälan 10.00–16.00 Älgens dag, Kungajaktmuseet Älgens Berg, Hunneberg. Roliga familjeaktiviteter: ponnyridning, Trollskogen, älgaktiviteter, kubb och spel, musik mm. Läs mer på algensberg.se 11.00 Sommardansarna, Vänersborg turistbyrå 11.30 Sommarorkestern, Erikshjälpen 14.00 Sommardansarna Café Gläntan 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 19.00 Musik på Skräcklan: En Vokalist & En Cellist

4 juli

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.27, Vänerparken. Föranmälan 11.30 Sommarteaterns barnföreställning, Restad gård 12.00 Sommardansarna & Sommarorkestern Restaurang Koppargrillen 12.00-20.00 Fri bangolf upp till 15 år, Bergagårdsvägen, Vargön 14.30 Sommarteaterns barnföreställning, Restad gård 15.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Restad gård 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 19.00 Jazz på Terrazz, Quality Hotel, terrassen (inomhus vid regn) Biljett: 120kr.

5 juli

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.27, Vänerparken. Föranmälan 11.30 Sommardansarna, Erikshjälpen 11.30 Sommarteaterns barnföreställning, Centrumparken i Brålanda 12.15 Sommarvisning på Vänersborgs museum. Följ med på en visning genom Sveriges äldsta museum.

14.30 Sommarteaterns barnföreställning, Centrumparken i Brålanda 15.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Centrumparken i Brålanda 15.00-21.00 Utespel på Sirius med fritidsgårdarna, Sirius multiarena 18.00 Sommarorkestern, Quality hotel

6 juli

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.27, Vänerparken. Föranmälan 11.30 Sommarteaterns barnföreställning, Fyrkanten 14.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Skräcklestugan 14.30 Sommarteaterns barnföreställning, Fyrkanten 15.00-23.00 Fritidsgård, Torpagården 15.30–16.00 Knattebio på Vänersborgs bibliotek. Film för de minsta barnen 2-4 å 16.00 Sommarorkestern, Hemköp Torpahallen 16.00-18.00 Tågetfestivalen för hela familjen. Hjälpande Händer tänder grillen och bjuder på kaffekorgar. Hoppborg och roliga aktiviteter. Kastanjevägens multiarena 17.00 Sommardansarna, Tågetfestivalen

9 juli

09.00-15.00 Fiskeskola, Vänerparken. Föranmälan 11.00 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 13.30 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 14.00 Sommarorkestern, Café Gläntan 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

10 juli

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.28, Vänerparken Föranmälan 10.30 Sommardansarna på Café Gläntan 11.00 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 12.00 Sommarorkestern, Plantaget 13.30 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 19.00 Musik på Skräcklan: Älskade Beppe, LUV spelar Beppe Wolgers musikskatt

11 juli

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.28, Vänerparken Föranmälan 11.00 Sommarorkestern, Café Sessan 11.00 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 12.00-20.00 Fri bangolf upp till 15 år, Bergagårdsvägen, Vargön 13.30 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 14.00 Sommarorkestern, Skräcklestugan 15.00-21.00 Utespel på Sirius med fritidsgårdarna, Sirius multiarena 17.30 Sommardansarna, Multi-arenan Sirius 19.00 Sommardansarna, Marinan

12 juli

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.28, Vänerparken Föranmälan 11.00 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 12.00 Sommarorkestern, Onsjö golfklubb 12.15 Sommarvisning på Vänersborgs museum. Följ med på en visning genom Sveriges äldsta museum 13.30 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 15.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Fisketorget 15.00-21.00 Fritidsgård, Torpagården

13 juli

09.00-15.00 Fiskeskola fortsättning v.28, Vänerparken Föranmälan 11.00 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 14.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Skräcklestugan 13.30 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 15.00-23.00 Fritidsgård, Torpagården 15.30–16.00 Knattebio på Vänersborgs bibliotek. Film för de minsta barnen 2-4 år 16.00-18.00 Tågetfestivalen för hela familjen. Hjälpande Händer tänder grillen och bjuder på kaffekorgar. Hoppborg och roliga aktiviteter. Kastanjevägens multiarena 17.00 Sommarteaterns barnföreställning, Tågetfestivalen 17.30 Sommarorkestern, Tågetfestivalen


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

7

DET HÄNDER NÅGOT NÄSTAN VARJE DAG 11.00 Sommardansarna, Sommarbyn i Plantaget 11.30 Sommarteaterns barnföreställning, Sommarbyn, Plantaget 13.00 Sommardansarna, Gågatekrysset 15.00-23.00 Fritidsgård, Torpagården

16 juli

12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 13.00 Sommarorkestern, Gågatekrysset 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 16.00 Sommarorkestern, Plantaget

17 juli

11.30 Sommarorkestern, Erikshjälpen 12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 19.00 Musik på Skräcklan: Duo TRÄKLANG

18 juli

12.00-20.00 Fri bangolf upp till 15 år, Bergagårdsvägen, Vargön 12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 17.00 Sommarorkestern, Strand hotell

19 juli

12.00 Sommarorkestern, Fisketorget 12.15 Sommarvisning på Vänersborgs museum. Följ med på en visning genom Sveriges äldsta museum 14.00-15.30 Sommarboken med författarbesök, Vänersborgs bibliotek 12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 15.00-21.00 Utespel på Sirius med fritidsgårdarna, Sirius multiarena

20 juli 12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 14.00 Sommarorkestern, Café Gläntan 15.00-23.00 Fritidsgård, Torpagården 15.30–16.00 Knattebio på Vänersborgs bibliotek. Film för de minsta barnen 2-4 år 16.00-18.00 Tågetfestivalen för hela familjen. Hjälpande Händer tänder grillen och bjuder på kaffekorgar. Hoppborg och roliga aktiviteter. Kastanjevägens multiarena 17.00 Sommarorkestern, Tågetfestivalen

28 juli

Familjelördag i Kulturaxeln: 11.30 Sommardansarna, Plantaget 11.30–12.30 Ballongkonstnären Daniel gör roliga ballongfigurer till barnen, Plantaget 12.00 Hakuna Matata av och med Mama Gumbo, sånger och danser från Afrika, Plantaget 12.00-14.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 12.00–16.00 Sommarkul på museet 12.30–13.30 Moppebiblioteket och sagoberättarna läser och pysslar med barnen, Plantaget 13.00 Sommardansarna, Gågatekrysset 15.00-23.00 Fritidsgård,Torpagården

29 juli- 3 augusti Jazzkurs Vänersborg

30 juli

11.30 Sommardansarna, Spiskupan Bergagården Hunneberg 14.00 Sommardansarna, Fyrkanten 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

31 juli

12.00-16.00 Graffiti på Ungdomshuset med Timjan. Föranmälan 14.00 Sommardansarna, Nordkroken 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 18.00 Sommardansarna, Marinan 19.00 Musik på Skräcklan: Birger & Frida, Håkan Thunberg & Gunilla Andersson

AUGUSTI 1 augusti

11.00 Sommardansarna, Sanden 12.00-20.00 Fri bangolf upp till 15 år, Bergagårdsvägen, Vargön 12.00-16.00 Graffiti på Ungdomshuset med Timjan. Föranmälan 15.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Restad gård 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

2 augusti

15.00-23.00 Fritidsgård, Torpagården

23 juli

3 augusti

10.00-15.00 Dansläger 7-11 år, Vänerparken 5. Föranmälan 12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 13.00 Sommarorkestern, Gågatekrysset 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

24 juli

10.00-15.00 Dansläger 7-11 år, Vänerparken 5. Föranmälan 11.30 Sommarorkestern, Erikshjälpen 12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 13.00 Sommardansarna, Gågatekrysset 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 19.00 Musik på Skräcklan: Wadenbrandt String Quartet

25 juli

10.00-15.00 Dansläger 12-16 år, Vänerparken 5. Föranmälan 12.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, restaurang Koppargrillen 12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 12.00-20.00 Fri bangolf upp till 15 år, Bergagårdsvägen, Vargön 15.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Restad gård 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

26 juli

10.00-15.00 Dansläger 12-16 år, Vänerparken 5. Föranmälan 11.30 Sommardansarna, Erikshjälpen 12.00 Sommarorkestern, Fisketorget 12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 15.00 Sommardansarna och sommarorkestern, Centrumparken i Brålanda 15.00-21.00 Utespel på Sirius med fritidsgårdarna, Sirius multiarena

27 juli

12.00-15.00 Kul på Konsthallen, Vänersborgs Konsthall 14.00 Sommardansarna och sommarorkestern, Skräcklestugan 15.00-23.00 Fritidsgård, Torpagården 15.30–16.00 Knattebio på Vänersborgs bibliotek. Film för de minsta barnen 2-4 år. 16.00-18.00 Tågetfestivalen för hela familjen. Hjälpande Händer tänder grillen och bjuder på kaffekorgar. Hoppborg och roliga aktiviteter. Kastanjevägens multiarena 17.00 Sommardabsarna, Tågetfestivalen 17.00 Sommarorkestern, Ursand restaurang

11.30 Sommarorkestern, ICA Kvantum 12.00-16.00 Graffiti på Ungdomshuset med Timjan. Föranmälan 14.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Skräcklestugan 15.00-23.00 Fritidsgård, Torpagården 15.30–16.00 Knattebio på Vänersborgs bibliotek. Film för de minsta barnen 2-4 år. 16.00 Sommardansarna, Hemköp Torpahallen 17.00- ca 22.00 Jazzfest Vänersborg, Folkets hus. Biljett köps i entrén.

4 augusti

Familjelördag i Kulturaxeln: 11.00–16.00 Konsthallen 11.30 Sommarorkestern, Plantaget 12.00–13.00 Jazz på Pippis vis med Sarah Riedel, Plantaget 12.00–16.00 Sommarkul på museet 12.30–13.30 Moppebiblioteket och sagoberättarna läser och pysslar med barnen, Plantaget 13.00 Sommarorkestern, Gågatekrysset

6 augusti

09.30-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 12.00-16.00 Graffiti på Torpagården med Timjan. Föranmälan 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

7 augusti

09.00-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 12.00-16.00 Graffiti på Torpagården med Timjan. Föranmälan 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset 19.00 Musik på Skräcklan: Uffe med vänner

8 augusti

09.00-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 12.00-16.00 Graffiti på Torpagården med Timjan. Föranmälan 12.00-20.00 Fri bangolf upp till 15 år, Bergagårdsvägen, Vargön 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

09.00-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 12.00-16.00 Graffiti på Torpagården med Timjan, föranmälan 15.00-21.00 Utespel på Sirius med fritidsgårdarna, Sirius multiarena

10 augusti

09.00-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 15.30–16.00 Knattebio på Vänersborgs bibliotek. Film för de minsta barnen 2-4 år. 15.00-23.00 Fritidsgård, Torpagården

11 augusti

Barnens dag, mer info kommer Familjelördag i Kulturaxeln: 11.00–16.00 Konsthallen 11.30–13.30 Hjälpande händer målar ansiktsmålningar och glittertatueringar på barnen, Plantaget 12.00 Ryttareliten, teaterhappening med teater Fenix, Plantaget 12.30–13.30 Moppebiblioteket och sagoberättarna läser och pysslar med barnen, Plantaget 12.00–16.00 Sommarkul på museet 14.00–14.45 Solistkonsert, Carl Vallin och Maja Korp, Vänersborg kyrka

13 augusti

09.30-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 15.00-21.00 Fritidsgård, Ungdomshuset

14 augusti

09.00-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 19.00 Musik på Skräcklan: Equmenia Musikkår

15 augusti

12.00-16.00 Graffiti på Ungdomshuset med Timjan. Föranmälan 15.00 Sommardansarna & Sommarorkestern, Fisketorget 15.00-21.00 Utespel på Sirius med fritidsgårdarna, Sirius multiarena

21 juli

9 augusti

09.00-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 12.00-20.00 Fri bangolf upp till 15 år, Bergagårdsvägen, Vargön 16.00 -00.00 Campcon på Scoutgården, Dalbobergen

16 augusti

09.00-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 12.15 Stadsvandring med Peter Johansson. Mer information finns på museets hemsida. 12.00-20.00 Fri bangolf upp till 15 år, Bergagårdsvägen, Vargön

17 augusti

09.00-15.00 Seglarskola, Sanden. Föranmälan 09.00-17.00 Resa till Nordens Ark. Föranmälan 14.00-15.30 Sommarboken, Vänersborgs bibliotek 00.00-18.00 Campcon på Scoutgården, Dalbobergen

18 augusti

09.30-23.00 Lisebergsresa med Torpagården. Föranmälan Familjelördag i Kulturaxeln: 11.30–12.00 MajaNillas, Sång, skrammel och vipp-på-rumpan, Plantaget 12.00–12.45 Tikken Tokken Takk av och med Big Wind, Plantaget 11.30–13.30 Prova på att spela instrument med Musikskolans personal, Plantaget 11.30–13.30 Workshop med Timjans personal, Skapa egna dockor till dockteatern, Plantaget 12.00–16.00 Sommarkul på museet

18 aug- 26 september

Utställning, Connecting the dots, konstnär Håkan Ludvigson, Konsthallen

24 augusti

19.00 FINAL Sensommarkonsert, Göteborgsoperans solister sjunger opera och musikallåtar. Festsalen, Folkets Hus. Entré: 100 kr, biljett köps i dörren (endast kontanter).

25 augusti

12.00 Stadsvandring i Vänersborgs hamnkvarter med Peter Johansson. Vi får då återuppliva den tid då skutorna låg tätt i hamnkanalen, då varor i mängder lastades och lossades på kajerna och då det gick livligt till på de många krogarna. Vandringen startar på Fisketorget!

Med reservation för ändringar och tryckfel. Mer information hittar du på www.vanersborg.se/sommarscen och www.ungivbg.se

SOMMAR

2018

14 juli

KULTUR FRITID

&


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

8

g. rlov för barn och unga i Vänersbor ma som t vär nes min ett på ng sni erbjudas unga Aktiv Sommar är vår sat ngder av kostnadsfria aktiviteter mä kan n lse tyre ials Soc från d Med hjälp av stö e. Vänersborgare mellan 6–15 år. älan finns på webbisdan ungivbg.s anm för ell ntu eve och r ete ivit akt vi besvara dessa Mer information om mmet för Aktiv Sommar, försöker gra pro om or fråg ta aku r elle lla Har du genere 08.00-16.00 är bemannad måndag till fredag nen efo Tel 00. 14 2 1-7 052 fon på tele taka dagar). (med reservation för avvikelser ens

Schools Out Den stora avslutningsfesten för högstadiet och gymnasiet hålls i Arena Vänersborg fredag 15 juni klockan 19.00-01.00. Under kvällen bjuds det på konserter med Cherrie och Maxida Märak, ett hett dansgolv och aktivitetstorg med hinderbana, mekanisk tjur, gladiatorutmaning och combat archery med mera.

Datum: 15 juni För vem: högstadiet och gymnasiet Tid: 19.00–01.00 Var: Arena Vänersborg Inträde: fri entré före klockan 20.30, därefter 50 kr i entré.

Schools Out Football Cup Sommarlovsfirandet startar redan klockan 14.00 fredag 15 juni med en stor fotbollscup för högstadiet och gymnasiet. Cupen hålls på Vänersvallen och arrangeras i samverkan med Vänersborgs IF. Bilda ett lag med dina kompisar och anmäl det innan anmälningstiden går ut!

Datum: 15 juni För vem: högstadiet och gymnasiet Tid: 14.00-18.00 Var: Vänersvallen Syd och Nord

Föranmälan: via ungivbg.se

Antal platser: 16 lag med 6–10 spelare i varje lag


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

Bangolf

Resa till Ullared

På onsdagar under hela sommarlovet spelar du som är max 15 år gratis bangolf hos Hårdton IK i Vargön.

Har du sett Ullared på TV? Följ med Ungdomshusets bussresa för en rolig heldag på den berömda shoppingplatsen. Resan och en måltid ingår, men du tar själv med pengar att handla för.

Datum: onsdagar från vecka 25 till vecka 33. För vem: alla upp till 15 år Tid: 12.00-20.00 Var: Bergagårdsvägen, Vargön

Datum: 19 juni För vem: från 13 år Tid: Samling klockan 07.30 och hemresa från Ullared klockan 17.00 Var: Från Ungdomshuset, Vänersborg

Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj Antal platser: 50 personer (först till kvarn!)

Fiskeskola Lär dig fiske med Fiskeskolan. Varje kurs håller på i en vecka och bjuder på möjligheter för såväl nybörjare som mer vana fiskare. All utrustning finns att låna, och flytvästar kan lånas via Fritidsbanken eller Arena/Fritid.

Datum: vecka 25–28 (en vecka per kursomgång) För vem: födda 2002-2008 Tid: 09.00-15.00 Var: Vi utgår från Vänerparken

Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj Antal platser: 10 personer per vecka (först till kvarn!)

Naturkollo på Bergagården Tillbringa en heldag med Naturskolan på Hunneberg under vecka 26. Du får lära dig mer om naturen, skapa med hjälp av naturen och upptäcka badvänliga sjöar på berget. Varje dag är det nya grupper och nya aktiviteter. Måltider samt resa tur och retur från centrala Vänersborg ingår.

Datum: 25-29 juni

Sommarboken Är du mellan 8 och 12 år? Gillar du att läsa, prata om böcker och träffa kompisar? Eller tycker du att det är svårt att hitta bra böcker och vill få lite boktips? Då kan du vara med i Sommarboken på Vänersborgs bibliotek. Genom Sommarboken får du även chans att möta författare eller illustratörer.

Datum: 19 juni, 19 juli och 17 augusti För vem: 8–12 år Tid: 14.00-15.30 Var: Vänersborgs bibliotek

För vem: 6-15 år Tid: 09.15-15.20 Var: Bergagården (Minibuss hämtar upp i Vänersborg 09.15 och lämnar åter 15.20)

Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj

Antal platser: 15 platser per dag (först till kvarn!) Kläder: välj kläder efter väder och den aktivitet som gäller för dagen. Se ungivbg.se för mer information.

9


10

HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

Pyssel och sagor på biblioteken Lyssna på sagor och pyssla på biblioteken i Vänersborgs kommun. Håll utkik på bibliotekets webbplats bibliotek.vanersborg.se för fler datum och platser än nedan.

Datum: 26 och 28 juni För vem: 4–10 år Tid: 10.00-12.00 Var: Brålanda bibliotek (26/6) och Vargöns bibliotek (28/6)

Utespel på Sirius Bollspel och lekar med fritidsgårdarna Ungdomshuset och Torpagården vid Sirius multiarena på torsdagar större delen av sommarlovet. Vid regn har Torpagården öppet istället.

Datum: 5, 11, 19, 26 juli samt 2 och 9 augusti För vem: 11 år och uppåt Tid: 15.00-21.00 Var: Vid Sirius multiarena

Dansläger Fjällvandring Följ med på en oförglömlig upplevelse på Sveriges sydligaste kalfjäll, där Sveriges högsta vattenfall finns att beskåda. Härliga vyer, fantastiskt fiske och underbart vacker natur. Vi kommer sova i tält alla nätter, laga mat tillsammans och vandra längre sträckor. Utrustning finns att låna. Måltider och resa ingår. Detta är en resa där en del förplanering sker tillsammans med fritidsledarna som leder resan.

Datum: 27–30 juni

Dansläger för dig som är intresserad av dans. 23–24 juli är daglägret öppet för dig mellan 7–11 år och 25–26 juli är det öppet för dig mellan 12-16 år. Danslägret hålls i danslokalerna på Vänerparken 5 och arrangeras i samverkan mellan Hjälpande Händer och Danspoolen. Lunch ingår i kursen.

Datum: 23–24 juli samt 25–26 juli För vem: 7–16 år Tid: 10.00-15.00 Var: Vänerparken 5, Vänersborg Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj Antal platser: 20 personer per läger (först till kvarn!)

För vem: från 13 år Tid: Avresa klockan 07.30 och hemkomst vid 18-tiden Var: Från Ungdomshuset, Vänersborg

Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj Antal platser: 14 personer (först till kvarn!)

Kul på Konsthallen Tågetfestivalen Roliga aktiviteter och lek med exempelvis hoppborg, hinderbana, fotbollsdart och sumodräkter vid Kastanjevägens multiarena. Upplev även musik, dans och teater med sommarens duktiga kultursommarjobbare. Arrangeras i samverkan med Vänersborgs Idrottssluss.

Datum: 29 juni, 6 juli, 13 juli, 20 juli och 27 juli För vem: hela familjen Tid: 16.00-18.00 Var: Kastanjevägens multiarena, Vänersborg

Öppen workshop under vecka 29-30 för alla intresserade med temat ”spelfigurer”. Skapa exempelvis i lera eller papier-maché under ledning av konstnären Andreas Bohlin. Fokus ligger på intresserade från låg- och mellanstadiet och alla uppmanas ta med oömma kläder som tål att få fläckar.

Datum: måndag till fredag vecka 29 samt måndag till lördag vecka 30 För vem: öppet för alla Tid: 12.00-15.00 (28 juli 12.00-14.00) Var: Vänersborgs Konsthall


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

Campcon IV Avsluta sommarlovet med tre dagar fyllda med roliga brädspel, utelekar och trevligt sällskap vid Scoutgården i Dalbobergen. Måltider och övernattning ingår från 15/8-17/8. Minimiålder är 11 år och lägret arrangeras i samverkan med föreningen TVSK.

Graffiti för nybörjare på Ungdomshuset och Torpagården

Datum: 15–17 augusti För vem: 11 år och uppåt Tid: 16.00 (15 augusti) till 18.00 (17 augusti) Var: Scoutgården i Dalbobergen, Vänersborg

Testa att måla graffiti i fyra dagar under ledning av den internationellt kända konstnären Vegan Flava. Lär dig grundernas tips och trix. Inga förkunskaper krävs. Tänk på att använda oömma kläder som inte far illa av en liten färgfläck. Medtag eget mellanmål om du önskar.

Ungdomshuset, datum: 31 juli - 3 augusti För vem: från 13 år Tid: 12.00-16.00 Var: Ungdomshuset, Vänersborg

Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj Antal platser: 10 personer (först till kvarn!)

Torpagården, datum: 6–9 augusti För vem: från 13 år Tid: 12.00-16.00 Var: Torpagården, Vänersborg

Resa till Nordens Ark Upplev spännande och sällsynta djur med Timjan på Nordens Ark. På djurparken finns exempelvis amurtiger, pallaskatt, järv, ren och andra spännande arter. I resan ingår inträde, mat och mellanmål.

Datum: 17 augusti

Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj Antal platser: 10 personer (först till kvarn!)

För vem: 6—15 år (under 13 år måste en målsman åka med) Tid: Avresa klockan 09.00 och hemkomst 17.00 Var: Från Vänerparken 5, Vänersborg

Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj Antal platser: 50 personer (först till kvarn!)

Seglarskola

Resa till Liseberg

Upplev och lär dig om segling med Vänersborgs Segelsällskap. Introduktionskursen är ett dagläger som utgår från klubbhuset på Sanden. Vi kommer segla mycket och blanda med bad och lek. Utrustning ingår, men medtag egen matsäck. Kursen pågår 5 dagar.

Sista lördagen på sommarlovet arrangerar Torpagården en gemensam resa till Liseberg i Göteborg. I resan ingår även inträde, åk-pass och en måltid. Du tar själv med dig eventuella fickpengar. Flera fritidsledare är med på resan.

Datum: vecka 32 och 33

Datum: 18 augusti

För vem: 8–14 år Tid: 09.00-15.00 (Start 09.30 första kursdagen) Var: Vi utgår från Segelsällskapets klubbhus på Sanden, Vänersborg

För vem: från 13 år Tid: Avresa klockan 09.30 och hemresa från Liseberg 23.00 Var: Från Torpagården, Vänersborg

Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj

Föranmälan: via ungivbg.se från 30 maj

Antal platser: 8 personer/vecka (först till kvarn!) Förkunskap: Vattenvana med minst 200 m simkunnighet

Antal platser: 40 personer (först till kvarn!)

Programmet presenteras med reservation för ändringar. Uppdaterat program finns alltid på ungivbg.se

11


HELA BILAGAN ÄR EN ANNONS FRÅN KULTUR & FRITID, VÄNERSBORGS KOMMUN

12

20

21 3 16

19 10

9 6

4 11

18

23 24

22

25

15 7

5 14

1

2

12

17 13

8

Vänersborg

Vargön

Schools out Arena Vänersborg

Utespel, Sommardansare Sirius multiarena

Dans Nordkroken

Dans, musik och barnteater Restad gård Musikkvällar och dans Skräcklestugan

Fiskeskola och dans Vänerparken

Dans och barnteater Fyrkanten

Graffitiworkshop och fritidsgård Ungdomshuset

Naturkollo och Älgens dag Bergagården

Familjelördagar Plantaget

Graffitiworkshop och fritidsgård Torpagården

Bangolf Bergagårdsvägen

Göteborgsopera, Jazzfest Folkets hus

Dans och musik Fisketorget

Nationaldagsfirande Västra Tunhem

Aqua Blå, Nationaldagsfirande Sanden

Dansläger Vänerparken 5

Tågetfestivalen Kastanjevägens multiarena

Dans och musik Gågatekrysset

Jazz på Terrazz Quality Hotel Dans och musik Hamngatan Campcon IV Scoutgården i Dalbobergen Sommarboken och pyssel Vänersborgs bibliotek

Frändefors Nationaldagsfirande Frendevi

Brålanda Nationaldagsfirande, Barnteater Centrumparken

Profile for Göteborgs-Posten

180530 vbg sommar 12 sid  

180530 vbg sommar 12 sid