Page 1


Hej! Vi vet alla att det bara surrar av rykten på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom, och jag, Jane Foster, har på uppdrag av The Daily Prophet, fått ta reda på allt som händer där på skolan. Det är en rad intressanta saker, ska jag be att få tala om. Givetvis är det en massa kärlek – för vad vore en skola utan kärlek? – och en rad bråk. Det är krossade hjärtan och det är spirande vänskap. Jag ska i det här numret dyka ner i diverse ämnen, allt för att dyka djupare i Hogwarts-livet. Och eftersom det här är första numret finns det inte så mycket – för jag vet inte vad ni vill läsa om! Så kontakta mig via ugglepost och berätta vad ni vill ha med i Gossip Witch, så löser vi det. Hugs and butterfly kisses, Jane.


Renblod

Wínonna Lestrange, 13, härstammar från den renblodiga släkten Lestrange, och delar den åsikt som de flesta i släkten har. Skolan borde inte tillåta mugglarfödda elever på skolan, och hon värderar blodstatus högt. Hon har ett flertal vänner på skolan, många i samma elevhem som hon själv, Slytherin. Ett par stycken av dem, som Kotickiha Gréngér och Berry Aizawa, går i Ravenclaw, men hennes närmaste krets av vänner domineras som sagt av elever med ett grönt emblem på bröstet. Jag kan avslöja att Wínonna inte bara har vänskapliga känslor för sin kamrat Italio Talindio, vilket hennes nära vän Kotickiha avslöjade under vår intervju. Wínonna blev givetvis generad, men jag lovade att det skulle bli en hemlighet … och numera är det vår lilla hemlighet. Inte nog med det, Wínonna var med på Spöktransferansen för några veckor sedan med professor Aileené Essex, då allting gick fruktansvärt snett. Wínonna råkade bara prata utan att räcka upp handen, och enligt henne blev professor Essex ”sur och hotade med straffkomendering och reglering”. Wínonna tycker att professor Essex har en kort stubin och är en anorlunda lärare – vilket man kan tolka lite hur man vill. Men hon har också en favorit-lärare, professor Aaron Darcy, i Trollformellära. ”Det är för att han är så snäll, och jag tycker om trollformellära”, berättade Wínonna under vår intervju. Hennes hatämne däremot, det är spådomskonst. Hon förklarar att hon är dålig på att spå och hon finner det tråkigt. Då förstår jag också att man har det som hatämne.


Kärlek – den existerar på Hogwarts också För några veckor sedan var det ett oerhört drama där alla inblandade tillhörde Ravenclaws elevhem. Gemini Aurelius, 14, gjorde slut med Pauline Blue, 14. De hade varit ihop i några veckor, ingen av dem kommer ihåg exakt, när han sedan gör slut med henne. Det var inte helt oproblematiskt innan dess heller. Hur började allt, Gemini? ● Ja, alltså, början innan balen eller början på balen eller efter balen? Frågar Gemini tillbaka och skrattar. Nej, men alltså. Jag och Pauline fick vår start i slutet av balen, om inte precis efter att den var slut … Hon var söt, trevlig och väldigt gullig. Så jag gav henne en godnattkyss, och det var början för oss. Men det fanns problem redan innan dess, eller hur? ● Definiera problem? Min kompis Linda Magic hade känslor för mig innan – jag gick på balen med Linda som en kompis – men jag blev ihop med Pauline utan att berätta för Linda. Det var jobbigt, jag fick dåligt samvete. Gemini och Pauline var ihop i alla fall, ett bra tag. De var tydligen oerhört rara emot varandra, har jag hört från vittnen, men Gemini blev stel varje gång Linda var i samma rum som dem. En dag stod han inte ut längre. Vad var det som hände? ● Jag mådde för dåligt på grund av att jag visste att Linda var sårad, berättar Gemini, och sen så tappade jag känslor för Pauline och fick känslor för Linda … allt var upp och ner, jag visste att det inte kunde fortsätta så. ● Så jag gjorde slut med Pauline. Hon blev ledsen, förstås. Och hon örfilade mig. Jag har givetvis pratat med Pauline också. Har du pratat med Gemini om vad som hände? ● Nej, jag har inte träffat honom. Han har väl varit upptagen med Linda …, tillägger hon och muttrar. Pauline hälsar också att hämnden är ljuv.

Gemini Aurelius och nuvarande flickvännen Linda Magic.


Radarpar Daniel Hunter och Miranda Stoone har haft ett mindre bråk, men är nu vänner igen. Allt flyter på för Draco Malfoy och hans flickvän Zeffy Moon. De är lika romantiska nu som någonsin. På Madam Puddifoots konditori i Hogsmeade kunde man häromdagen spana in Alexa Black och Harry Potter. Det är dessvärre väldigt svalt på kärleksfronten hos Jessica Sparker och hennes Alvin Gordon.

Skriv en egen artikel! Den bäst skrivna artiklen publiceras i nästa nummer av Gossip Witch. ● Skriv om precis vad du vill! ● Den ska vara inskickad senast den 30 april 2011. ● Glöm inte att skriva ditt eget namn! Vinnaren får som sagt sin artikel publicerad i nästa nummer – och 50 galleoner insatt på sitt konto! Så greppa gåspennan och börja skriv vinnarartiklen!


¤ Gossip Witch ¤ Nr 1 ¤ The Daily Prophet’s bilaga ¤ Ansvarig utgivare: Jane Foster ¤

Gossip Witch no 1  

Eftersom jag lyckades radera den första kommer den nu. :)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you