Gorenje Vacuum cleaners SI 2019

Page 1

POPOLNO SINHRONIZIRANI Z VAŠIMI ŽELJAMI SESALNIKI GORENJE KATALOG IZDELKOV 2019

gorenje.si


2

Sesalniki Gorenje


Sesalniki Gorenje

3

Gorenje - evropska znamka svetovne razsežnosti Gorenje, ustanovljeno leta 1950, je danes eden vodilnih proizvajalcev gospodinjskih aparatov v Evropi, ki združuje najsodobnejšo tehnologijo z vrhunskim oblikovanjem in visoko kakovostjo. Inovativni, tehnološko izpopolnjeni, okolju prijazni in elegantni Gorenjevi aparati se prodajajo v več kot 90 državah. Na podlagi predanosti oblikovanju je Gorenje je pridobilo status izzivalca trendov v panogi, kar potrjujejo številne prestižne mednarodne nagrade za oblikovanje ter sodelovanje z uveljavljenimi oblikovalci.

www.gorenje.si


4

Sesalniki Gorenje


Sesalniki Gorenje

5

Sesa lniki G·Force - prvi med super heroji Z novo generacijo visoko učinkovitih sesalnikov G·Force boste spoznali novo dimenzijo čiščenja. Sesalniki Gorenje G·Force so na voljo v linijah G·Force Lite, G·Force Plus in G·Force Pro (z vrečko) ter G·Force Air Compact, G·Force Air Lite in G·Force Air Pro (s ciklonskim delovanjem). Odlikuje jih izjemno majhna poraba energije in izjemno učinkovito, tiho ter brezskrbno čiščenje. Z njimi dobite odlično priložnost, da se povežete s svojo igrivostjo in ne skrbite zaradi nekaj nereda, ki ga pustite za sabo. Zahvaljujoč inovativni krtači XpandZone, zasnovani z dvojnim kanalom za pobiranje prahu, lahko pričakujete hitrejše in učinkovitejše sesanje preprog, parketa ali trdnih površin, filtracija HEPA pa poskrbi za čist zrak. Pozor – sesanje lahko postane vaše najpriljubljenejše opravilo! Prijazni do vas. Neizprosni do prahu.

www.gorenje.si


6

Sesalniki Gorenje

DOKAZ ZA IZJEMNOST Vsi želimo živeti v čistem okolju. Čist prostor ne samo, da je vizualno lepši, temveč je tudi bolj zdrav. To pa je danes izrednega pomena. Bistvo navdiha pri oblikovanju Gorenje sesalnikov je preprosta in učinkovita pomoč ljudem, da živijo v čistem okolju. Po mnenju strokovnjakov je potrebno sesati tolikokrat tedensko, kolikor je v gospodinjstvu družinskih članov. Pristop Gorenja, da svoje sesalnike razvrsti po njihovi učinkovitosti, bistveno poenostavlja izbor za posameznika. Sesalniki so razvrščeni na osnovi učinkovitega delovanja ob opravljenih internih testih: • sesanje preproge, • sesanje trdih tal, • zadrževanje prahu, • tihost delovanja.

++++

Učinkovitost

Zaradi lažje prepoznavnosti smo vsako kategorijo označili z znakom +. Število + tako pomeni doseženi rang modela, ko gre za njegovo učinkovitost pri delovanju v določeni kategoriji. Sesalniki Gorenje, označeni z najvišjim številom ++++, so modeli, ki so najbolj učinkoviti med vsemi sesalniki Gorenje.


Sesalniki Gorenje

7

www.gorenje.si


8

Sesalniki Gorenje

SUPER MOČI NAŠIH G·FORCE HEROJEV 1

Gumiran odbojnik

Robusten, a ličen gumiran odbojnik na sesalnikih zavaruje pohištvo in aparat. Manj prask, manj udarcev in manj skrbi za vas.

Gumirana kolesa

2

Gumirana kolesa preprečujejo morebitne poškodbe občutljivejših talnih oblog, kot je npr. parket, in zagotavljajo stabilen oprijem s tlemi. Sesalnik med premikanjem po gladkih ali trdih površinah ne pušča sledov in prask.

3

Vrečka ali posoda za prah

Vsi sesalniki G·Force Plus in Pro omogočajo uporabo vrečke ali posode za prah. Tako vrečka kot posoda za prah s pomočjo naprednega filtracijskega sistema, pomagata uloviti tudi najmanjše delce umazanije.


Sesalniki Gorenje

4

9

Učinkovita dvojna HEPA filtracija

Filter HEPA odstrani do 99,95 % delcev v zraku ter zadrži tudi cvetni prah in iztrebke pršic, kar je ključnega pomena za obolele za astmo ali alergijami. Ves vsesani zrak prehaja skozi filter HEPA, kjer se delci prahu in nečistoče oprimejo vlaken in tam tudi ostanejo. Dvojna filtracija HEPA ali filtracija z aktivnim ogljikom povečujeta učinkovitost čiščenja.

Kazalnik polnosti vrečke/posode

5

Kazalnik polnosti vas opozori, kdaj je vrečka oz. posoda za prah polna in jo je treba zamenjati oz. izprazniti. Ima dvojno prednost – poleg tega, da skrbi za redno čistočo, tudi ščiti motor pred pregrevanjem.

6

Radij uporabe

Z dolgim električnim kablom ter podaljškom teleskopske ali sestavljive cevi, flota G·Force doseže tudi najbolj oddaljene dele vaših prostorov.

www.gorenje.si


10

Sesalniki Gorenje


Sesalniki Gorenje

11

SPOZNAJTE NAŠE SUPER HEROJE SESALNIKI Z VREČKO

12

G·Force Lite G·Force Plus G·Force Pro Compact modeli

14 18 22 26

SESALNIKI S CIKLONSKO MOČJO G·Force Air Compact G·Force Air Lite G·Force Air Pro Twist

SESALNIKI Z VODNO FILTRACIJO G·Force Aqua

BREZŽIČNI SESALNIKI Freestyle Freestyle Move Free Go

SESALNIKI ZA MOKRO IN SUHO ČIŠČENJE Wet & Dry

DODATKI ZA SESALNIKE Univerzalni set za čiščenje Krtače Vrečke Visoko kvalitetni filtri Posode za prah

28 30 34 38 42

44 46

50 52 56 60

64 66

68 70 72 74 76 78 www.gorenje.si


12

Sesalniki Gorenje

SESALNIKI Z VREČKO Visoka kakovost vrečk Sesalniki prah in umazanijo shranijo v kakovostnih vrečkah, ki zagotavljajo odlično nepropustnost. S pravočasno menjavo polne vrečke zagotovite najboljše rezultate sesanja. Prah in umazanija tako ostaneta znotraj vrečke, zrak pa se v naprednem filtracijskem sistemu znotraj sesalnega aparata pred izpustom nazaj v prostor očisti tudi najmanjših delcev. V naše sesalnike pašeta dva tipa univerzalnih vrečk – GB1 in GB2.


Sesalniki Gorenje

13

DOBRO JE VEDETI: Za boljši rezultat je treba vrečko zamenjati, še preden je čisto polna. S tem zagotovimo, da ves prah in umazanija ostanejo v vrečki, medtem ko najnaprednejša filtracija v sesalniku iz zraka odstrani tudi najmanjše delce.

VISOKA HIGIENIČNOST • enostavna menjava • brez uhajanja prahu • potencialni alergeni so zaprti v vrečki

MANJ ENERGIJE ZA VZDRŽEVANJE • vrečke zadržijo kar 3 litre umazanije • potrebna manj pogosta menjava • filter ne potrebuje čiščenja

PRIPOROČLJIVO ZA ALERGIKE • vrečka deluje kot močan filter • zrakotesno

FILTRACIJA HEPA • izjemna moč odstranjevanja prahu in umazanije iz izraka • naš standard pri sesalnikih z vrečko www.gorenje.si


14

Sesalniki Gorenje

G·FORCE LITE

Prilagodljiva moč motorja Z lahkotno vrtljivim gumbom boste brezskrbno nastavljali moč sesalnika in jo prilagodili prostoru. S tem boste povečali učinkovitost ter svoje zadovoljstvo.

Gumirana kolesa Gumirana kolesa preprečujejo morebitne poškodbe občutljivejših talnih oblog, kot je npr. parket, in zagotavljajo stabilen oprijem s tlemi. Sesalnik med premikanjem po gladkih, mehkih ali trdih površinah ne pušča sledov in prask.

G-FORCE

40

dB (A)

50

dB (A)

60

dB (A)

65

dB (A)

70

dB (A)

90

dB (A)

140

dB (A)

Minimalen hrup Sesalniki delujejo z minimalnim hrupom; glasni so približno toliko kot normalen govor. Prijazni do vaših ušes ter s tem do zdravja, omogočajo sesanje tudi zvečer ali zgodaj zjutraj, saj hrup ne bo motil vaše okolice.

G·Force Lite navdušuje s svojim elegantnim dizajnom

in vrhunsko opremo. Sesalnik z napredno tehnologijo za optimalno pobiranje prahu je opremljen z vsem, kar potrebujete za učinkovito in hkrati prijazno sesanje svojega doma.


Sesalniki Gorenje

15

++++

Učinkovitost VCEA23GLR VCEA28GLBK

Kazalnik polnosti vrečke Kazalnik polnosti vas opozori, kdaj je vrečka polna in jo je treba zamenjati oz. izprazniti. Ima dvojno prednost – poleg tega, da skrbi za čistočo, tudi ščiti motor pred pregrevanjem.

Krtača XpandZone Inovativen dvojni kanal za pobiranje nečistoče v obliki črke X poveča območje, skozi katerega krtača vsesava nečistočo s preprog, trdih podlag in parketa. Oblika kanala omogoča optimalno pobiranje prahu in druge nečistoče tudi ob straneh krtače, ne da bi bila moč delovanja oz. vsesavanja tam nižja. Rezultat je učinkovitejše sesanje in prihranek časa.

Filtracija HEPA Filter HEPA odstrani do 99,95 % delcev v zraku ter zadrži tudi cvetni prah in iztrebke pršic, kar je ključnega pomena za obolele za astmo ali alergijami. Ves vsesani zrak prehaja skozi filter HEPA, kjer se delci prahu in nečistoče oprimejo vlaken in tam tudi ostanejo.

www.gorenje.si


16

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

G·FORCE LITE Tehnične lastnosti MODEL

KARTONASTA CEV ZA NAJOŽJE KOTIČKE Čeprav so sesalniki opremljeni z odličnimi nastavki, tudi za doseganje najožjih kotičkov, pa nekatera mesta potrebujejo še fleksibilnejši nastavek. Ozek vmesni prostor pragu pri vratih ali oknih je zagotovo tako zelo ozek, da ga težko posesamo. Uporabite trik: držite kartonasti tulec od toaletnega papirja nad nastavkom in ga stisnite tako, da se prileže vmesnemu prostoru.

Barva

VCEA23GLR rdeča

IZVEDBA Z vrečko

S posodo

/

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik

/

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

Indikator napolnjenosti vrečke

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

Zaščita ohišja (Active Bumper)

/

Gumiran ročaj

/

Gumiran oprijem

/

Gumirana kolesa

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo

• 9m •

UČINKOVITOST Gorenje učinkovitost

++++

ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.) Pretok zraka

700 W ≤ 32,2 l/s

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah

/

Prostornina vrečke za prah

3l

Filtracija HEPA

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Krtača Xpand Zone

Krtača za parket

/

Krtača za preproge

Univerzalna osnovna krtača

/

Turbo krtača

/

Krtača za dlake hišnih ljubljenčkov

/

Število nastavkov

3

Število priloženih vrečk

1

Število koles

3

Vrsta in material cevi

teleskopska/kovinska

Premer in dolžina cevi

35/86 cm

Dolžina priključnega kabla

7m

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G)

43,4 x 27,2 x 28,9

Neto masa

6,4 kg

Šifra

731456

EAN koda

3838782142161


Sesalniki Gorenje

VCEA28GLBK

VCEA22GLBU

VCEA21GLBL

VCEA21GLW

črna

modra

svetlo modra

bela

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

9m

9m

9m

7m

++++

+++

+++

+++

700 W

700 W

700 W

700 W

≤ 32,2 l/s

≤ 32,2 l/s

≤ 32,2 l/s

≤ 32,2 l/s

/

/

/

/

3l

3l

3l

3l

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

3

3

3

3

1

1

1

1

3

3

3

3

teleskopska/kovinska

teleskopska/kovinska

teleskopska/kovinska

teleskopska/kovinska

35/86 cm

35/86 cm

35/86 cm

35/86 cm

7m

7m

7m

5m

43,4 x 27,2 x 28,9

43,4 x 27,2 x 28,9

43,4 x 27,2 x 28,9

43,4 x 27,2 x 28,9

6,4 kg

6,5 kg

6,4 kg

6,5 kg

731459

678491

731465

678490

3838782142178

3838782070495

3838782142468

3838782070488

17

www.gorenje.si


18

Sesalniki Gorenje

G·Force Plus

G·FORCE PLUS

se lahko hitro in enostavno prelevi iz vrečkarja v nosilca posode za prah in vam tako daje na voljo več možnosti za prijazno uporabo. Ergonomsko zasnovan, super tih in tisti, ki poskrbi tudi za čist zrak. Vsi, ki trpijo za alergijami, ga bodo še posebej cenili. Ker je prijazen do vas in neizprosen do prahu, opozarjamo – sesanje lahko postane vaše najpriljubljenejše opravilo!

Vrečka ali posoda za prah Sesalniki omogočajo uporabo vrečke ter posode za prah. Tako higienična vrečka kot napredni filtracijski sistem v posodi za prah pomagata uloviti tudi najmanjše delce umazanije.

Filtracija HEPA z aktivnim ogljikom Model VCEA23GPLBL stopa korak dlje. S filtrom HEPA z aktivnim ogljikom prestreže delce do velikosti 20 nanometrov. Iz zraka očisti viruse, bakterije, alergene ter poskrbi za svež vonj v prostoru. S tem prinaša plus moč v floto G·Force. Te boste veseli predvsem vsi, ki trpite za alergijami.


Sesalniki Gorenje

19

++++

Učinkovitost VCEA22GPLBK VCEA23GPLBL

Gumiran oprijem Gumiran ročaj poskrbi za prijetno rokovanje s cevjo sesalnika. Cev vam ne bo zdrsela iz rok, tudi ko boste z njo ob sesanju plesali po stanovanju. Z dobrim oprijemom bo sesanje ne le enostavnejše, temveč tudi privlačnejše.

XXL krtača za parket z naravnimi ščetinami Krtača za parket z naravnimi ščetinami je odlična za sesanje občutljivih površin kot so parket, laminatna tla ali ploščice. Spodnji del krtače je opremljen z naravnimi ščetinami, ki učinkovito očistijo tla brez da bi jih poškodovale. Z njo se ponaša model VCEA22GPLBK.

Krtača XpandZone Inovativen dvojni kanal za pobiranje nečistoče v obliki črke X poveča območje, skozi katerega krtača vsesava nečistočo s preprog, trdih podlag in parketa. Oblika kanala omogoča optimalno pobiranje prahu in druge nečistoče tudi ob straneh krtače, ne da bi bila moč delovanja oz. vsesavanja tam nižja. Rezultat je učinkovitejše sesanje in prihranek časa.

www.gorenje.si


20

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

G·FORCE PLUS Tehnične lastnosti MODEL

SKRIVNOST MEHČALNEGA PAPIRJA ZA SUŠILNIKE V vrečko za sesanje dodajte odišavljen mehčalni papir za sušilnike. Ob delovanju sesalnika se bo iz papirja skozi zrak razširil lahek in prijeten vonj, vaš prostor pa bo zadišal po svežini.

Barva

VCEA21GPLRCY rdeča

IZVEDBA Z vrečko

S posodo za prah

* Posoda za prah priložena

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik

/

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

Indikator napolnjenosti vrečke

Indikator napolnjenosti posode za prah

Zaščita ohišja (Active Bumper)

Gumiran ročaj

Gumiran oprijem

Gumirana kolesa

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo

• 8m •

UČINKOVITOST IN TRAJNOST Gorenje učinkovitost

+++

ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.) Pretok zraka

700 W ≤ 27,2 l/s

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah Prostornina vrečke za prah Filtracija HEPA

2l 3l • dvojna

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Krtača Xpand Zone

Krtača za parket

/

Krtača za preproge

/

Univerzalna osnovna krtača

/

Turbo krtača

/

Krtača za dlake hišnih ljubljenčkov

/

Število nastavkov

3

Število priloženih vrečk

1

Priložena posoda za prah

Število koles

3

Vrsta in material cevi

teleskopska/aluminij

Premer in dolžina cevi

35/90 cm

Dolžina priključnega kabla

6m

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G)

43,3 x 27,7 x 31

Neto masa

7,7 kg

Šifra

678488

EAN koda

3838782070464


Sesalniki Gorenje

VCEA23GPLBL

VCEA21GPLW

VCEA22GPLBK

modra

bela

črna

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

10 m

8m

12 m

++++

+++

++++

700 W

700 W

700 W

≤ 27,2 l/s

≤ 27,2 l/s

≤ 27,2 l/s

/

/

/

3l

3l

3l

• z aktivnim ogljikom

/

/

XXL

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

3

3

3

3 (allergy stop)

1

1

/

/

/

3

3

3

teleskopska/aluminij

teleskopska/aluminij

teleskopska/aluminij

35/90 cm

35/90 cm

35/90 cm

8m

6m

10 m

43,3 x 27,7 x 31

43,3 x 27,7 x 31

43,3 x 27,7 x 31

7,7 kg

7,0 kg

7,7 kg

731477

678487

731476

3838782142512

3838782070457

3838782141508

21

www.gorenje.si


22

Sesalniki Gorenje

Pro

G·FORCE PRO

razred nastopa z visokoodzivnim kontrolnim zaslonom na dotik, osvetljenim z lučmi LED. Pet prednastavljenih programov omogoča, da izberete moč sesanja, ki je najprimernejša za določeno površino. In brez skrbi, Pro bo s svojo visoko učinkovitostjo z lahkoto poskrbel za vse sobe in vse talne površine, ne glede na stopnjo umazanije na tleh. S tehnološko naprednim visoko zmogljivim motorjem boste izkusili novo dimenzijo čiščenja.

Zaslon na dotik Z visokoodzivnim kontrolnim zaslonom na dotik, osvetljenim z lučmi LED, bo G·Force Pro poskrbel za še bolj učinkovito sesanje. Pet prednastavljenih programov omogoča, da izberete moč sesanja, ki je najprimernejša za določeno površino.

Filtracija HEPA z aktivnim ogljikom S filtrom HEPA z aktivnim ogljikom boste prestregli delce do velikosti 20 nanometrov. Iz zraka očisti viruse, bakterije ter alergene ter poskrbi za svež vonj. Vsi, ki ste nagnjeni k alergijam ali trpite za njimi, boste tako pri sesanju lahko celo uživali. Filtracija HEPA z aktivnim ogljikom je prisotna pri modelih VCEA22GPRBK in VCEA23GPRBU.

Gumiran odbojnik Robusten, a ličen gumiran odbojnik na sesalnikih zavaruje oboje – pohištvo in aparat. Manj prask, manj udarcev in manj skrbi za vas.


Sesalniki Gorenje

23

++++

Učinkovitost VCEA22GPRBK VCEA23GPRBU

Vrečka ali posoda za prah Sesalniki omogočajo uporabo higienične vrečke ter posode za prah. Tako higienična vrečka kot napreden filtracijski sistem v posodi za prah pomagata uloviti tudi najmanjše delce umazanije.

Krtača XpandZone Inovativen dvojni kanal za pobiranje nečistoče v obliki črke X poveča območje, skozi katerega krtača vsesava nečistočo s preprog, trdih podlag in parketa. Oblika kanala omogoča optimalno pobiranje prahu in druge nečistoče tudi ob straneh krtače, ne da bi bila moč delovanja oz. vsesavanja tam nižja. Rezultat je učinkovitejše sesanje in prihranek časa.

Krtača za preprogo Krtača za preprogo (priložena pri modelih VCEA22GPRBK in VCEA23GPRBU) bo poskrbela za profesionalno čistost vaših mehkih površin. Z obliko in tehnološko dovršenostjo bo za sabo pustila vidno čisto sled.

www.gorenje.si


24

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

G·FORCE PRO Tehnične lastnosti MODEL

S KVAČKO NAD OVIRE Se je na ustju vaše krtače pojavila zavozlana ovira? Namesto da si uničujete svojo manikuro oz. nohte, lahko zavozlan snop las in drugih vlaken odstranite drugače. Uporabite kvačko in preprosto odstranite vozel. Vaš sesalnik bo hitro pri polni moči.

Barva

VCEA22GPRBK črna

IZVEDBA Z vrečko

S posodo za prah

* Posoda za prah priložena

/

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

/

Indikator napolnjenosti vrečke

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

Zaščita ohišja (Active Bumper)

Gumiran ročaj

Gumiran oprijem

Gumirana kolesa

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo

• 12 m •

UČINKOVITOST IN TRAJNOST Gorenje učinkovitost

++++

ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.) Pretok zraka

700 W ≤ 27,2 l/s

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah

/

Prostornina vrečke za prah

3l

Filtracija HEPA

• z aktivnim ogljikom

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Krtača Xpand Zone Krtača za parket

• XXL

Krtača za preproge

Univerzalna osnovna krtača

/

Turbo krtača

/

Krtača za dlake hišnih ljubljenčkov

/

Število nastavkov

3

Število priloženih vrečk

1

Priložena posoda za prah

/

Število koles

3

Vrsta in material cevi

teleskopska/aluminij

Premer in dolžina cevi

35/90 cm

Dolžina priključnega kabla

10 m

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G)

43,3 x 27,7 x 31

Neto masa

7,7 kg

Šifra

731478

EAN koda

3838782142529


Sesalniki Gorenje

VCEA23GPRBU

VCEA21GPRRCY

modra

rdeča

/

/

/

/

/

/

12 m

10 m

++++

+++

700 W

700 W

≤ 27,2 l/s

≤ 27,2 l/s

/

2l

3l

3l

• z aktivnim ogljikom

• dvojna

/

/

/

/

/

/

/

/

/

3

3

1

1

/

3

3

teleskopska/aluminij

teleskopska/aluminij

35/90 cm

35/90 cm

10 m

8m

43,3 x 27,7 x 31

43,3 x 27,7 x 31

7,7 kg

7,9 kg

731467

678489

3838782142482

3838782070471

25

www.gorenje.si


26

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI ŽLIČKA CIMETA ZA BOLJŠI VONJ Če imate doma hišne ljubljenčke, ki radi puščajo za sabo dlako in če zaznate tudi njihov vonj, potem svetujemo, da v vrečko svojega sesalnika dodate žličko cimeta. Sladek začimbni vonj bo pomagal prekriti vsako drugo vonjavo, ki se vpije v sesalnik pri sesanju živalskih dlak.

COMPACT MODELI

Compact XS Ravno prav majhen, da ga lahko pospravite v omaro, in dovolj velik, da doseže vse kotičke vašega prostora. Pa ne samo to. Gorenjev sesalnik COMPACT XS je visoko zmogljiv, ekonomičen in ličen. Je prijazen pomočnik v vašem domu, ki bo vedno poskrbel za čistočo.

Barve:

Compact Midi Kompakten, ekonomičen in simpatičen sesalnik COMPACT MIDI ima visoko zmogljiv motor in je visoko energijsko učinkovit sesalnik. Ker je priročen za prenašanje, pameten pri parkiranju in zmogljiv pri sesanju, bo zagotovo vaš ljub domači pomočnik.

Barve:

Pametno parkiranje Sesalnik ima posebno parkirno režo, ki enostavno in priročno pridrži krtačo ali sesalno cev, ko zaključite s sesanjem. Brez skrbi lahko naredite tudi premor med delom, sesalnik pa bo mirno počakal v položaju in ne bo oviral nikogar.

Filtracija HEPA Filter HEPA odstrani do 99,95 % delcev v zraku ter zadrži tudi cvetni prah in iztrebke pršic, kar je ključnega pomena za obolele za astmo ali alergijami. Ves vsesan zrak prehaja skozi filter HEPA, kjer se delci prahu in nečistoče oprimejo vlaken in tam tudi ostanejo.


Sesalniki Gorenje

27

COMPACT MODELI Tehnične lastnosti TIP

COMPACT XS

COMPACT XS

COMPACT MIDI

COMPACT MIDI

Model

VCEB11CXR II

VCEA11CXW II

VCEA11CMBK

VCEA11CMBU

Barva

rdeča

bela

črna

modra •

IZVEDBA Z vrečko

S posodo za prah

/

/

/

/

* Posoda za prah priložena

/

/

/

/

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

/

/

/

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik

/

/

/

/

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

/

/ •

Indikator napolnjenosti vrečke

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

/

/

/

Zaščita ohišja (Active Bumper)

/

/

/

/

Gumiran ročaj

/

/

/

/

Gumirana kolesa

/

/

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi

7m

7m

7m

7m

/

/

/

/

++

++

++

+++

Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo UČINKOVITOST Gorenje učinkovitost ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.) Pretok zraka

800 W

750 W

800 W

800 W

≤ 26,3 l/s

≤ 26,3 l/s

≤ 28,3 l/s

≤ 28,3 l/s

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah

/

/

/

/

Prostornina vrečke za prah

2l

2l

2l

2l

Filtracija HEPA

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Krtača Xpand Zone

/

/

/

/

Krtača za parket

/

/

/

/

Krtača za preproge

/

/

/

/

Univerzalna osnovna krtača

2v1

2v1

2v1

2v1

Število priloženih vrečk

Število nastavkov

2

2

1

1

Priložena posoda za prah

/

/

/

/

Število koles

3

3

3

3

Vrsta in material cevi

teleskopska/kovina

sestavljiva/plastika

teleskopska/kovina

sestavljiva/plastika

Premer in dolžina cevi

32/84 cm

32/88 cm

32/80 cm

32/80 cm

5m

5m

5m

5m 38 x 20,5 x 27,5

Dolžina priključnega kabla TEHNIČNA SPECIFIKACIJA

35 x 21,5 x 26

35 x 21,5 x 26

38 x 20,5 x 27,5

Neto masa

Mere (Š×V×G)

4,8 kg

4,5 kg

5,3 kg

4,8 kg

Šifra

685645

685644

686152

678521

3838782089084

3838782089077

3838782091056

3838782071195

EAN koda

www.gorenje.si


28

Sesalniki Gorenje

SESALNIKI S CIKLONSKO MOČJO Ciklonska moč Ciklon je lahko tudi dobra stvar. Še posebej, če njegovo moč ujamemo v sesalnik. Gorenjevi sesalniki s ciklonskim sistemom omogočajo uspešno ločevanje prašnih delcev iz zraka in zagotavljajo visoko moč vsesavanja ter minimalno vzdrževanje.


Sesalniki Gorenje

29

DOBRO JE VEDETI: Čiščenje je preprosto: izpraznite posodo, jo očistite in pripravljena je za novo uporabo. Vse za svežino in kakovost bivalnega prostora.

ENOSTAVNA ODSTRANITEV POSODE ZA PRAH Posodo za prah enostavno odstranite v enem koraku, jo izpraznite, očistite in ponovno pričvrstite na sesalnik.

HIGIENIČNO PRAZNJENJE POSODE Posodo lahko izpraznite, ne da bi prišli v stik s prahom. S tem boste poskrbeli za največjo stopnjo higieničnosti.

NAČIN SESANJA Ciklonski sistem omogoča uspešno ločevanje prašnih delcev iz zraka. Sesalnik odstrani prah in umazanijo iz najglobljih plasti blaga, ne da bi ga pri tem poškodoval. Primerno tudi za občutljive površine.

BREZ NAKUPOVANJA VREČK Pri sesalniku s ciklonskim sistemom boste zagotovo prihranili, saj vam ne bo treba kupovati vrečk zanje.

www.gorenje.si


30

Sesalniki Gorenje

Air Compact

G·FORCE AIR COMPACT

Dvojna filtracija HEPA Filter HEPA odstrani do 99,95 % delcev v zraku ter zadrži tudi cvetni prah in iztrebke pršic, kar je ključnega pomena za obolele za astmo ali alergijami. Ves vsesani zrak prehaja skozi filter HEPA, kjer se delci prahu in nečistoče oprimejo vlaken in tam tudi ostanejo.

Gumirana kolesa Gumirana kolesa preprečujejo morebitne poškodbe občutljivejših talnih oblog, kot je npr. parket, in zagotavljajo stabilen oprijem s tlemi. Sesalnik med premikanjem po gladkih ali trdih površinah ne pušča sledov in prask.

Pametno parkiranje Sesalnik ima posebno parkirno režo, ki enostavno in priročno pridrži krtačo ali sesalno cev, ko zaključite s sesanjem. Brez skrbi si lahko privoščite tudi premor med delom, saj veste, da bo sesalnik počakal v položaju, ki ne bo oviral nikogar.

Model je nosilec ciklonske moči sesanja v liniji G·FORCE. Ta odličen domači pomočnik je lahek, kompakten, učinkovit in prijazen za uporabo. Med drugim se ponaša z visoko energijsko učinkovitostjo, dvojno filtracijo HEPA in napredno zračno tehnologijo - ciklonskim sistemom. Posoda za prah ima kapaciteto 2,2 l, kar pomeni, da boste sesalnik lahko uporabljali kar nekaj časa pred praznjenjem. Z nasmeškom na obrazu, kakopak!


Sesalniki Gorenje

31

Brez vrečke

7m

Napredna zračna tehnologija, ciklonski sistem, omogoča uspešno ločevanje prašnih delcev iz zraka. V načinu sesanja sesalnik odstrani prah in umazanijo iz najglobljih plasti blaga, ne da bi ga pri tem poškodoval. Primerno tudi za občutljive površine. Posodo lahko enostavno snamete ter izpraznite.

Ravno pravšen radij

Z radijem 7 m (sesalna cev in kabel), lahko dosežete tudi oddaljene kotičke prostora in brez težav posesate prah na višini. Priročno in prijazno.

2v1 Z unikatnim nastavkom 2 v 1 bo popolnoma poskrbljeno za vaš dom. Izbrali boste lahko tistega, ki je primernejši za dano površino, ter uživali v enostavnejšem opravilu.

www.gorenje.si


32

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

G·FORCE AIR COMPACT Tehnične lastnosti MODEL

S KRTAČO DO LAŽJEGA ČIŠČENJA Z nastavkom s krtačo, lahko poskrbite za lažje čiščenje prahu po stanovanju. Uporabite jo lahko na lučeh, knjigah, slikah in okvirih ogledal, oziroma povsod tam, kjer se prah neusmiljeno nabira.

Barva

VCEA01GACBUCY

VCEA01GACWCY

modra

bela

IZVEDBA Z vrečko

/

/

S posodo

* Posoda priložena

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

/

Upravljanje na dotik

/

/

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

/

Indikator napolnjenosti vrečke

/

/

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

/

Zaščita ohišja (Active Bumper)

/

/

Gumiran ročaj

/

/

Gumiran oprijem

/

/

Gumirana kolesa

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi

7m

7m

/

/

+++

+++

UDOBNO UPRAVLJANJE

Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo UČINKOVITOST Gorenje učinkovitost ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.)

800 W

800 W

Pretok zraka

≤ 22 l/s

≤ 22 l/s

Prostornina posode za prah

2,2 l

2,2 l

Prostornina vrečke za prah

/

/

• dvojna

• dvojna

Krtača Xpand Zone

/

/

Krtača za parket

/

/

Krtača za preproge

/

/

Univerzalna osnovna krtača

FILTRSKI SISTEMI

Filtracija HEPA OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR

Turbo krtača Število nastavkov

/

/

2v1

2v1 /

Število priloženih vrečk

/

Priložena posoda za prah

/

/

Število koles

3

3

Vrsta in material cevi

teleskopska/kovina

sestavljiva/kovina

Premer in dolžina cevi

32/80 cm

32/80 cm

5m

5m

36 x 27,5 x 27,1

36 x 27,5 x 27,1

Dolžina priključnega kabla TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G) Neto masa

5,2 kg

5,2 kg

Šifra

731885

678535

3838782151651

3838782071232

EAN koda


Sesalniki Gorenje

33

www.gorenje.si


34

Sesalniki Gorenje

G·FORCE AIR LITE

G·Force Air Lite navdušuje s svojim elegantnim

dizajnom in vrhunsko opremo. Opremljen je z vsem, kar potrebujete za učinkovito in hkrati prijazno sesanje vašega doma, zato bo sesalnik z napredno zračno tehnologijo za optimalno pobiranje prahu prava izbira.

Posoda za prah Elegantno zatemnjena, a še vedno prozorna posoda za prah s kapaciteto 3,3 l vam omogoča, da vidite, kdaj jo je treba izprazniti. Praznjenje je enostavno, posodo pa lahko ponovno uporabite – kolikorkrat želite.

++++ Učinkovitost VCEAO3GALBKCY

40

dB (A)

50

dB (A)

60

dB (A)

65

dB (A)

70

dB (A)

90

dB (A)

140

dB (A)

Minimalen hrup Sesalniki delujejo z minimalnim hrupom; glasni so približno toliko kot normalen govor. Prijazni do vaših ušes ter s tem do zdravja, omogočajo sesanje tudi zvečer ali zgodaj zjutraj, saj hrup ne bo motil vaše okolice.

Krtača za parket Dodatna krtača je odlična za čiščenje ravnih in občutljivih površin, kot so parket, laminatna tla ali ploščice. Krtača je opremljena z naravnimi ščetinami, ki učinkovito očistijo tla, ne da bi jih poškodovale.


Sesalniki Gorenje

35

Pametno parkiranje

7m

Sesalnik ima posebno parkirno režo, ki enostavno in priročno pridrži krtačo ali sesalno cev, ko zaključite s sesanjem. Brez skrbi lahko naredite tudi premor med delom, saj veste, da bo sesalnik ostal na položaju, ki ne bo oviral nikogar.

Ravno pravšen radij

Z radijem 7 m (sesalna cev in kabel) lahko dosežete tudi oddaljene kotičke in brez težav posesate prah na višini. Priročno in prijazno.

3 in 1

3 dodatni nastavki

Sesalnik je opremljen s tremi dodatnimi nastavki za lažje čiščenje vašega doma.

www.gorenje.si


36

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

G·FORCE AIR LITE Tehnične lastnosti MODEL

NAJDITE IZGUBLJEN PREDMET S POMOČJO HLAČNE NOGAVICE Zoprn občutek, ko nam na tla pade uhan in ga nikakor ne najdemo. A iskanje in reševanje uhana je lahko enostavnejše, če v akcijo vključite svoj sesalnik. Priredite ga tako, da na cev nataknete star par hlačnih nogavic, jih pritrdite z gumico in vključite sesalno moč. Uhan bo kmalu pri vaši cevi, nogavica pa bo preprečila, da bi prišel do vrečke ali posode.

Barva

VCEA02GALWCY bela

IZVEDBA Z vrečko

/

S posodo za prah

* Posoda za prah priložena

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik

/

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

Indikator napolnjenosti vrečke

/

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

Zaščita ohišja (Active Bumper)

/

Gumiran ročaj

/

Gumiran oprijem

/

Gumirana kolesa

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo

• 7m •

UČINKOVITOST Gorenje učinkovitost

+++

ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.) Pretok zraka

700 W ≤ 28,3l/s

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah Prostornina vrečke za prah Filtracija HEPA

3,3 l / • dvojna

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Krtača Xpand Zone

Krtača za parket

Krtača za preproge

/

Univerzalna osnovna krtača

/

Turbo krtača

/

Število nastavkov

3

Število priloženih vrečk

/

Priložena posoda za prah

/

Število koles

3

Vrsta in material cevi

teleskopska/kovina

Premer in dolžina cevi

35/80 cm

Dolžina priključnega kabla

5m

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G)

43,3 x 27,9 x 26,8

Neto masa

6,4 kg

Šifra

731851

EAN koda

3838782151637


Sesalniki Gorenje

37

VCEA03GALBKCY črna / • • • / / • / / / / / • • • 9m • ++++ 700 W ≤ 28,3 l/s 3,3 l / • dvojna • • • / / 3 / / 3 teleskopska/kovina 35/80 cm 7m 43,3 x 27,9 x 26,8 6,4 kg 731884 3838782151644

www.gorenje.si


38

Sesalniki Gorenje

PRO

G·FORCE AIR PRO

Napreden filtracijski sistem Z modeli G·FORCE AIR PRO boste lovili prah v posodo. Z naprednim filtracijskim sistemom v posodi za prah boste s ciklonsko močjo ulovili tudi najmanjše delce umazanije. Nakup vrečk ne bo potreben, posodo boste le enostavno izpraznili in očistili, pa bo pripravljena na nov podvig.

Zaslon na dotik Z visoko odzivnim kontrolnim zaslonom na dotik, osvetljenim z lučmi LED, bo G·FORCE PRO poskrbel za tehnološko učinkovito sesanje. Lahkotno, prijazno za uporabo in s polno močjo sesanja najtrdovratnejše umazanije.

Gumiran odbojnik Robusten, a ličen gumiran odbojnik na sesalnikih zavaruje oboje – pohištvo in aparat. Manj prask, manj udarcev in manj skrbi za vas.

Moč Gorenjevega heroja G·FORCE AIR, pomnožena s ciklonsko močjo, prinaša novo dimenzijo sesanja v vaš dom. Visoko odziven kontrolni zaslon na dotik, osvetljen z lučmi LED, pet prednastavljenih programov, visoka moč motorja ter radij, ki vas bo brez težav pripeljal v vsak kotiček sobe, so ključ učinkovitosti vrhunskih sesalnikov.


Sesalniki Gorenje

39

++++ Učinkovitost VCEAO3GAPRACY

Gumiran oprijem na sesalni cevi Gumiran ročaj poskrbi za prijetno rokovanje s cevjo sesalnika. Cev vam ne bo zdrsela iz rok, tudi ko boste z njo ob sesanju poplesavali po stanovanju. Z dobrim oprijemom bo sesanje ne le enostavnejše, temveč tudi privlačnejše.

Krtača XpandZone Inovativen dvojni kanal za pobiranje nečistoče v obliki črke X poveča območje, skozi katerega krtača vsesava nečistočo s preprog, trdih podlag in parketa. Oblika kanala omogoča optimalno pobiranje prahu in druge nečistoče tudi ob straneh krtače, ne da bi bila moč delovanja oz. vsesavanja tam nižja. Rezultat je učinkovitejše sesanje in prihranek časa.

Regulacija moči Pet prednastavljenih programov omogoča, da izberete moč sesanja, ki je najprimernejša za določeno površino, ter lahkotno premikanje med parketom, preprogo in ploščicami. S pomočjo moči G·FORCE AIR PRO bo vse za vami lesketajoče čisto. www.gorenje.si


40

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

G·FORCE AIR PRO Tehnične lastnosti MODEL

Z LEDOM NAD SLEDI V TEPIHU Preurejate ali prestavljate svoje pohištvo? Izbrišite jarke v preprogi s tem elegantnim trikom: postavite kocke ledu na poteptane dele preproge in počakajte, da se stopijo. Vlakna bodo posrkala vodo in pridobila na volumnu, kar jih bo spodbudilo, da se bodo vrnila v svojo originalno obliko. Nato samo posesajte ta predel, da se bodo postavila pokonci. Preproga bo spet delovala kot nova.

Barva

VCEA03GAPRACY antracit

IZVEDBA Z vrečko

/

S posodo za prah

* Posoda za prah priložena

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

/

Indikator napolnjenosti vrečke

/

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

Zaščita ohišja (Active Bumper)

Gumiran ročaj

Gumirana kolesa

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo

• 9m •

UČINKOVITOST Gorenje učinkovitost

++++

ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.) Pretok zraka

700 W ≤ 28,3l/s

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah Prostornina vrečke za prah Filtracija HEPA

3,3 l / • dvojna

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Krtača Xpand Zone

Krtača za parket

Krtača za preproge

Univerzalna osnovna krtača

/

Turbo krtača

/

Število nastavkov

3

Število priloženih vrečk

/

Priložena posoda za prah

/

Število koles

3

Vrsta in material cevi

teleskopska/kovina

Premer in dolžina cevi

35/80 cm

Dolžina priključnega kabla

7m

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G)

43,3 x 27,9 x 26,8

Neto masa

6,4 kg

Šifra

678534

EAN koda

3838782071225


Sesalniki Gorenje

41

www.gorenje.si


42

Sesalniki Gorenje

TWIST

Twist

dinamična oblika sesalnika vas bo zapeljala. Če si zraven zavrtite še pravo glasbo, bo sesanje prava poplesovalna izkušnja. Vrhunska ciklonska tehnologija, priročne dimenzije, enostavna uporaba, dovolj dolg kabel, da se lahko z njim zavrtite po prostoru, in enostavno odlična uporabniška izkušnja!

Barve:

Mikrofilter Ves zrak, ki ga posesamo s sesalnikom, potuje skozi mikrofilter. Ta zadrži vso umazanijo in prah ter iz zraka izloči večino prašnih delcev. Pri sesanju boste zato za sabo puščali precej čistejši zrak.

2-litrska posoda za prah Prozorna posoda za prah s kar 2-litrsko kapaciteto vam daje možnost takojšnjega vpogleda v količino posesanega prahu. Videli boste, kdaj je čas, da jo enostavno izpraznite in pripravite na ponovno uporabo.


Sesalniki Gorenje

43

TRIKI & NASVETI MODEL Barva

VCEB01TBKRCYII rdeča

IZVEDBA Z vrečko

/

S posodo za prah

* Posoda za prah priložena

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik

/

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

Indikator napolnjenosti vrečke

/

Indikator napolnjenosti posode za prah

Zaščita ohišja (Active Bumper)

/

Gumiran ročaj

/

Gumirana kolesa

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo

• 7m /

UČINKOVITOST Gorenje učinkovitost

+

UPORABITE KRTAČO ZA LASE PRED SESANJEM PREPROG Če šivate, pletete, karkoli ustvarjate ali imate dolge lase, razumete, koliko nitk in las se lahko ujame v sesalno cev. Najboljši način, da preprečite vozle v sesalni odprtini je, da uporabite krtačo za lase. Z njo počešite najbolj kritične dele preproge, preden začnete s sesanjem in vaš sesalnik vam bo hvaležen. Hvaležni boste tudi vi.

ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.) Pretok zraka

800 W ≤ 26,2l/s

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah

2l

Prostornina vrečke za prah

/

Filtracija HEPA Filtracija

/ pralni mikrofilter

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Krtača Xpand Zone

/

Krtača za parket

/

Krtača za preproge

/

Univerzalna osnovna krtača

Turbo krtača Število nastavkov Število priloženih vrečk

/ 2v1 /

Priložena posoda za prah

/

Število koles

3

Vrsta in material cevi

teleskopska/kovina

Premer in dolžina cevi

32/76 cm

Dolžina priključnega kabla

5m

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G)

38 x 31,5 x 29

Neto masa

5,5 kg

Šifra

685618

EAN koda

3838782088865

www.gorenje.si


44

Sesalniki Gorenje

SESALNIKI Z VODNO FILTRACIJO Vodna filtracija Voda daje življenje in je osnova za dobro počutje. Uloviti njeno naravno moč v gospodinjstvu je neprecenljivo. Vodna filtracija pri sesalnikih zato pomeni izjemno blagodejno moč čiščenja domačih prostorov. Ne le, da bodo z njihovo pomočjo vaša tla sijoče čista, tudi zrak v vaših prostorih bo precej bolj svež.


Sesalniki Gorenje

45

DOBRO JE VEDETI: Vodna filtracija je način filtriranja pri suhem čiščenju – sesalnik ni namenjen za mokro čiščenje oz. sesanje tekočin.

BLAGODEJEN VPLIV Naravna moč vode in napredna vodna tehnologija. Oboje poskrbi za optimalno pobiranje prahu pri sesanju tal, pohištva, preprog, učinkovitost pa je kar 100-odstotna. Iz prostora ne odstrani le bakterij, temveč tudi viruse, mikroorganizme ter neprijetne vonjave. Ugodna klima, ki jo ustvarjate s tovrstnimi sesalniki, je blagodejna za vse, še posebej pa je bodo veseli vsi, ki se soočajo z alergijami.

ENOSTAVNA UPORABA IN ČIŠČENJE Posoda za vodo je enostavno odstranljiva in ko zamenjamo vodo, jo je tudi enostavno pritrditi nazaj na sesalnik. Visokokakovostna plastika zagotavlja dolgo življenjsko dobo posode in brezskrbno uporabo, njeno hitro in enostavno čiščenje pa vam omogoča odlično uporabniško izkušnjo sesanja.

www.gorenje.si


46

Sesalniki Gorenje

G·FORCE AQUA

G·Force Aqua

Namesto vrečk so sesalniki opremljeni z zbiralno posodo, ki mora biti pred uporabo napolnjena z vodo. V procesu filtracije zraka, ki ga posesamo s sesalnikom, voda odstrani vse delce prahu in drugih nečistoč. Vodna filtracija je tako način filtriranja pri suhem čiščenju – sesalnik ni namenjen za mokro čiščenje oz. sesanje tekočin.

Enostavno čiščenje Posoda za vodo je izdelana iz kakovostne plastike za dolgo in brezskrbno uporabo. Odlikuje se z ergonomsko oblikovanim ročajem, njeno praznjenje in čiščenje pa je enostavno in tako je posoda hitro pripravljena za naslednjo uporabo.

Visoka moč vode Sesalniki z vodno filtracijo ne potrebujejo vrečk. Namesto teh so opremljeni z zbiralno posodo, ki mora biti pred uporabo napolnjena z vodo. V procesu filtracije zraka, ki ga posesamo s sesalnikom, voda odstrani vse delce prahu in drugih nečistoč.

Gumijasta kolesa Gumijasta kolesa preprečujejo poškodbe občutljivih tal in zagotavljajo trden oprijem. Sesalnik ne pušča nobenih sledi ali prask, ko se premika po gladkih ali ostrejših in manj ravnih površinah.


Sesalniki Gorenje

47

Gumijast oprijem Ergonomsko oblikovana ter z gumo oblečena cev ter ročaj sesalnika zagotavljata optimalen prijem in veliko udobnejšo vodljivost med sesanjem.

Dvojna filtracija HEPA Izhodni filter HEPA zadrži več kot 99,95% delcev iz zraka, med njimi tudi pršice. To je zelo pomembno za ljudi, ki trpijo za alergijami ali astmo. Sesalnik ima tudi drugi filter HEPA na posodi za prah, kar povečuje učinkovitost.

Pametno parkiranje Sesalnik ima posebno parkirno režo, ki preprosto in priročno drži sesalno cev po zaključku sesanja ali med odmori med sesanjem.

www.gorenje.si


48

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

G·FORCE AQUA Tehnične lastnosti MODEL

KAKO OHRANJATI STANOVANJE BOLJ ČISTO?

Barva

VCEB01GAWWF bela

IZVEDBA Z vrečko

/

S posodo za prah

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

• Postavite predpražnike pred vsakim vhodom v vaš dom.

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik

/

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

• Redno krtačite svoje hišne ljubljenčke, da bodo puščali po stanovanju manj dlak.

Indikator napolnjenosti vrečke

/

• Če vam umazane tačke vaših domačih živali predstavljajo problem, ustvarite sistem za čiščenje njihovih tačk, preden jim dovolite vstop v prostor. • Vpeljite in vztrajajte pri politiki “brez čevljev v stanovanju” za svojo družino ali uporabljajte različne čevlje – za zunaj in notri.

ZMOGLJIVOST

• Ohranjajte red – določite prostore, kjer boste jedli in ne dovolite otrokom, da bi nosili svoje prigrizke kamorkoli drugam.

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR

• Posesajte manjšo umazanijo ali nered takoj in ne čakajte, da bi ga raznesli po vseh prostorih.

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

Zaščita ohišja (Active Bumper)

/

Gumiran ročaj

Gumirana kolesa

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo

• 9m •

UČINKOVITOST Gorenje učinkovitost Priključna moč (maks.) Pretok zraka

+ 800 W ≤ 20,2l/s

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah Prostornina vrečke za prah Filtracija HEPA Krtača Xpand Zone Krtača za parket Krtača za preproge

3l / • dvojna

/ / /

Univerzalna osnovna krtača

Število nastavkov

3

Število priloženih vrečk

/

Priložena posoda za prah

Število koles

3

Vrsta in material cevi

teleskopska/aluminij

Premer in dolžina cevi

35/90 cm

Dolžina priključnega kabla

7m

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G)

45 x 31 x 30

Neto masa

7,7 kg

Šifra

678536

EAN koda

3838782071249


Sesalniki Gorenje

49

www.gorenje.si


50

Sesalniki Gorenje

BREZŽIČNI SESALNIKI Moč svobode Brezžične sesalne metle so nadvse priročne, ko v svojem stanovanju potrebujete hitro čiščenje. Če stanujete v manjši hiši ali stanovanju, lahko popolnoma prevzamejo vlogo klasičnih sesalnikov. So lahke, priročne, polno okretne, ne glede na to, kam v prostoru se z njimi obrnete, shranite pa jih lahko praktično kamorkoli.


Sesalniki Gorenje

51

DOBR JE VEDETI: Zahvaljujoč zmogljivi litijevi bateriji s kapaciteto 2.000 mAh, ne boste občutili padca učinkovitosti med delovanjem. Tudi ob polovični napolnjenosti baterije, bo sesalnik še vedno brez težav deloval z največjo močjo.

VELIKOST/TEŽA Brezžične sesalne metle so že v osnovi precej manjše, lažje in enostavnejše za premikanje po prostoru. Zato so še posebej primerne za vse, ki imajo težave z dvigovanjem ali premikanjem težjih stvari. Lahkoten dizajn omogoča svobodno premikanje in izredno fleksibilnost pri sesanju, prav tako pa omogoča enostavno shranjevanje.

HITRO ČIŠČENJE Vas je presentil klic prijateljev, ki so se ravno znašli v bližini? Bi želeli, še preden se jim uspe oglasiti do vas na kavo, hitro počistiti najbolj prometne dele vašega stanovanja? Ali pa je vaš hišni ljubljenček ravno prevrnil lončnico in raztresel prst po stanovanju? Vsekakor je brezžična sesalna metla najboljša možna rešitev v danih primerih. Hitra, učinkovita in zanesljiva hišna pomočnica, s katero boste prihranili čas in živce. VSESTRANSKOST Večino pokončnih sesalnikov lahko enostavno spremenite v lahke ročne sesalnike in tako iz enega aparata dobite dva. Filtracija HEPA zagotavlja čist in svež zrak v vašem prostoru, z akumulatorskimi baterijami pa boste lahko sesali, dokler vam ne bo zmanjkalo moči. www.gorenje.si


52

Sesalniki Gorenje

Freestyle

FREESTYLE

Sesalnik brezžična sesalna metla daje občutek posebne svobode. Okretno in fleksibilno premikanje, gladko drsenje, električno polnjenje in elegantno lahkoten dizajn so prava poslastica za domače gospodinjstvo. Brezskrbno se lahko zavrtite, poplesujete, parkirate in ob vsem tem za sabo pustite še popolnoma čisto in sijočo sled.

2v1 Sesalnik se lahko v nekaj sekundah spremeni iz klasičnega v ročnega in z užitkom boste lahko posesali ne le tla, temveč tudi sedežne garniture, notranjost avta ali težko dosegljive police na pohištvu.

Podaljšan čas sesanja Čas trajanja baterije do 60 ali do 38 minut (odvisno od modela) omogoča, da brez dodatnega polnjenja posesate celotno hišo. V 4 do 6 urah pa je sesalnik pripravljen na ponovno čiščenje. Še preden se bo baterija čisto izpraznila, vas bo na potrebno polnjenje opozoril temu namenjen indikator.

Priročno shranjevanje Enostaven za uporabo in shranjevanje. Zložljiv ročaj sesalnika omogoča hrambo tudi v manjših prostorih, npr. v spodnjem delu omare ali pod koritom v kopalnici. Sesalnik postavite na polnilno postajo ter ga priključite na omrežje, medtem ko ga ne uporabljate.


Sesalniki Gorenje

53

Enostavno praznjenje Praznjenje posode za prah je preprosto in učinkovito. Z eno potezo sprostite zatič, odprete posodo za prah in ga iztresete. Ponovna namestitev posode traja le nekaj sekund.

Turbo krtača z motorjem Odlična turbo krtača ima lasten elektromotor in je primerna za vse vrste tal. Lahko jo odstranite z zgolj enim dotikom mehanizma in jo enako pritrdite nazaj na sesalnik. Z njeno močjo boste z lahkoto posesali tudi dolge lase.

Osvetlitev LED Učinkovita svetila LED na sprednjem delu krtače bodo osvetlila vsak temen kotiček in poskrbela, da ne boste spregledali skritega prahu. Fleksibilen in izjemno gibljiv zglob vas bo elegantno vodil pod omare, pod posteljo, okoli stolov, sedežne garniture ali do teže dosegljivih polic.

www.gorenje.si


54

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

FREESTYLE Tehnične lastnosti MODEL

OD ZGORAJ NAVZDOL Pri čiščenju ne pozabite na zakon gravitacije. Ta vas podpira, če se lotite čiščenja prostora od zgoraj navzdol. Čiščenje tal je potemtakem na vrsti zadnje. Ko poskrbimo za luči, zavese, police, ventilatorje, okvirje slik in podobno se bo prah nakopičil na tleh. Posesajte tla nazadnje in si s tem prihranite dvojno sesanje!

Barva

SVC216FR rdeča

IZVEDBA 2v1

Zložljivost

S posodo

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik

/

Brezžično delovanje

Regulacija moči

• (2 hitrosti)

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

Indikator stanja baterije

Gumiran ročaj

/

Gumirana kolesa

Shranjevanje stoje

ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.)

125 W

Napetost

21,6 V

Pretok zraka

≤ 12 l/s

Vrsta baterije Zmogljivost baterije Čas delovanja baterije Čas polnjenja

Li-Ion 2000 (mAh) do 60 min 4-6h

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah Filtracija HEPA

0,55 l •

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Postaja za polnjenje Adapter za polnjenje Univerzalna osnovna krtača

• / • turbo električna

LED osvetlitev krtače

Število nastavkov

2

Število koles

4

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G) Neto masa Šifra EAN koda

26 x 118 x 17 3 kg 568211 3838942149672


Sesalniki Gorenje

SVC144FW

SVC144FBK

SVC216FS

bela

črna

srebrna

/

/

/

/

/

/

• (2 hitrosti)

• (2 hitrosti)

• (2 hitrosti)

/

/

/

/

/

/

• 125 W

95 W

95 W

14,4 V

14,4 V

21,6 V

≤ 11,5 l/s

≤ 11,5 l/s

≤ 12 l/s

Li-Ion

Li-Ion

Li-Ion

2000 (mAh)

2000 (mAh)

2000 (mAh)

do 38 min

do 38 min

do 60 min

4-6h

4-6h

4-6h

0,55 l

0,55 l

0,55 l

/

/

/

• turbo električna

• turbo električna

• turbo električna

2

2

2

4

4

4

26 x 118 x 17

26 x 118 x 17

26 x 118 x 17

3 kg

3 kg

3 kg

574791

728267

728268

3838782007927

3838782029400

3838782029417

55

www.gorenje.si


56

Sesalniki Gorenje

FREESTYLE MOVE

2v1 V nekaj sekundah spremenite sesalnik iz klasičnega v ročnega in z užitkom boste lahko posesali ne le tla, temveč tudi sedežne garniture, notranjost avta ali težko dosegljive police na pohištvu.

Priročno shranjevanje Enostaven za uporabo in shranjevanje. Pričvrstite stojalo na steno in vanj namestite sesalnik. Baterija je odstranljiva in jo lahko s priloženim adapterjem polnite kjerkoli v električnem omrežju.

Freestyle Move

Sesalnik je lahek in brezžičen, pa tudi brez vrečke in je zagotovo prijazna pridobitev v domu. Uporabljate ga lahko kot klasični ali ročni sesalnik in s tem pridobite več možnosti za učinkovito čiščenja doma. Doseže vse, kar dosežejo veliki. Zaradi praktičnega dizajna lahko z njim sežete še dlje – pod preprogo, pod posteljo, pod sedežno garnituro ali pod omaro. Brez težav in zelo okretno boste dosegli tudi tiste kotičke, ki jih sicer ne bi.


Sesalniki Gorenje

57

Turbo krtača z motorjem Odlična turbo krtača ima lasten elektromotor, kar omogoča, da je pobiranje nečistoč zares učinkovito ves čas delovanja sesalnika. Primerna je za vse vrste tal, lahko jo odstranite z zgolj enim dotikom mehanizma in jo enako pritrdite nazaj na sesalnik. Z njeno močjo boste z lahkoto posesali tudi dolge lase.

Enostavno praznjenje Posodo za smeti boste enostavno izpraznili. Pritisnite na gumb, s katerim sprostite zatič, odprite sesalnik in iztresite umazanijo.

Osvetlitev LED Učinkovita svetila LED na sprednjem delu krtače bodo osvetlila vsak temen kotiček in poskrbela, da ne boste spregledali skritega prahu.

www.gorenje.si


58

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

FREESTYLE MOVE Tehnične lastnosti MODEL

ČIŠČENJE ROLET IN SENČIL Če je čiščenje rolet in senčil za vas izčrpavajoče, si pomagajte tako: na sesalnik dodajte nastavek s krtačo in pojdite z njim čez rolete, senčnike, pa tudi knjige. Prah bo takoj posesan, vi pa precej bolj zadovoljni.

Barva

SVC219FMW bela

IZVEDBA 2v1

Zložljivost

/

S posodo

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

/

UDOBNO UPRAVLJANJE Upravljanje na dotik Brezžično delovanje Regulacija moči

/ / • (2 hitrosti)

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

Indikator stanja baterije

Gumiran ročaj

Gumirana kolesa Shranjevanje stoje

• • ob opori in možnost stenske pričvrstitve (stojalo priloženo)

ZMOGLJIVOST Priključna moč (maks.)

130 W

Napetost

21,9 V

Pretok zraka

≤ 13l/s

Vrsta baterije

Li-Ion, odstranljiva

Zmogljivost baterije

2000 mAh

Čas delovanja baterije

do 42 min

Čas polnjenja

3-5h

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah Filtracija HEPA

0,5 l •

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Postaja za polnjenje

/

Adapter za polnjenje

Univerzalna osnovna krtača

• turbo električna

LED osvetlitev krtače

Število nastavkov

2

Število koles

4

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G) Neto masa Šifra EAN koda

123 x 25 x 27,5 3 kg 731959 3838782154935


Sesalniki Gorenje

59

www.gorenje.si


60

Sesalniki Gorenje

Free Go

FREE GO

Ročni sesalniki so posebne vrste domači pomočniki. So priročni, brezžični in zato še toliko bolj pripravni ter okretni v prostoru. Z njimi lahko dosežete teže dosegljive kotičke v stanovanju. Više ležeče police, različne teksture, notranjost avtomobila – vse to in še več bo z njimi preprosto čisto. Zmogljivi, brez vrečk, a s ciklonsko močjo ter pripravljeni na suho ali mokro površino bodo zagotovo vaši nepogrešljivi prijatelji.

Suho in mokro čiščenje Priročen ročni sesalnik lahko uporabite za sesanje suhih ali mokrih površin različnih tekstur. Gumijasti del posebne krtače se optimalno prilagodi vsaki mokri površini in omogoča brezskrbno čiščenje madežev. Posebej uporaben bo v primerih kapljic vode, razlitih tekočin ali na vlažnih tleh. Brez skrbi pri dvigovanju polnih kozarcev - tudi če polijete, boste lahko hitro počistili za sabo.

Brez vrečke in brez kabla Ročni sesalnik je oblikovan za hitra dela brez omejitev, ki jih običajno povzroča električni kabel. Dosežete lahko više, niže, pod pohištvom in okrog vogalov – ne da bi vas zadrževal kabel.

Pralni mikrofilter V filtru se med sesanjem zbere velik delež prahu in mikrodelcev, preden gre zrak iz sesalnika. Po potrebi ga lahko operete, dobro posušite in ga ponovno uporabite. Postopek lahko večkrat ponovite.


Sesalniki Gorenje

61

Konstantna učinkovitost Li-Ion ali litij-ionska baterija je polnilna baterija, ki zagotavlja konstantno moč sesanja.

Enostavno praznjenje Posodo za smeti boste enostavno izpraznili. Pritisnite na gumb, s katerim sprostite zatič, odprite sesalnik in iztresite umazanijo.

Krtača za pasjo dlako Inovativna zasnova krtače za pasjo dlako zagotavlja hitrejše in učinkovitejše odstranjevanje pasjih dlak. Čiščenje je enostavno, nastavek pa preprosto splaknete z vodo. Z njo se ponaša model MVC148FW.

www.gorenje.si


62

Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

FREE GO Tehnične lastnosti MODEL Barva

DELO Z MADEŽI Sesalniki niso odstranjevalci starih madežev. Če po preprogi polijete nekaj, kar pušča madeže, je dobro, da za madež poskrbite takoj, saj boste s tem preprečili njegov dolgoročni obstoj. Sesalnik za mokro čiščenje je pri tem odlično orodje. Če med sesanjem na preprogi opazite starejši madež, pa je dobro, da nanj nanesete nekaj čistila za odstranjevanje madežev in šele nato posesate ta del preproge. Vaša preproga bo zato v boljši kondiciji, rezultat sesanja pa bo precej boljši.

MVC148FW bela

IZVEDBA 2v1

/

Zložljivost

/

S posodo

Za suho čiščenje

Za suho in mokro čiščenje

UDOBNO UPRAVLJANJE Touch control upravljanje na aparatu

/

Brezžično delovanje

Regulacija moči

/

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

Indikator stanja baterije

Gumiran ročaj

/

Gumirana kolesa Shranjevanje stoje

/ • na priloženem podstavku

ZMOGLJIVOST Priključna moč (max)

100 W

Napetost

14,8 V

Pretok zraka

≤ 13l/s

vrsta baterije

Li-Ion

Zmogljivost baterije

2000 mAh

Čas delovanja baterije

do 22 min

Čas polnjenja

4 -5 h

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah Filtracija HEPA Filtracija

0,7 l / pralni filter

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Postaja za polnjenje

Adapter za polnjenje baterije

Univerzalna osnovna krtača

/

LED osvetlitev krtače Število nastavkov Število koles

/ 4 (vključena krtača za sesanje živalskih dlak) /

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G)

38,5 x 13 x 13,5

Neto masa

1,5 kg

Šifra

567596

EAN koda

3838942145575


Sesalniki Gorenje

63

MVC72FW bela / / • • • / • / / • / / • ob opori in možnost stenske pričvrstitve (stojalo priloženo) 95 W 7,2 V ≤ 5l/s Li-Ion 2000 mAh do 14 min 4-6h 0,4 l / pralni filter / • / / 2 / 40,5 x 11,5 x 12 1,3 kg 623850 3838782040542

www.gorenje.si


64

Sesalniki Gorenje

DOBRO JE VEDETI: Uživajte v ekstremnem dosegu – kar 12 m! Sesalnik vam omogoča prosto premikanje iz ene sobe v drugo, dosegli pa boste tudi najoddaljenejše kotičke vašega doma.

SESALNIKI ZA MOKRO IN SUHO ČIŠČENJE Večnamenski sesalnik

Večnamenski sesalnik vas bo navdušil s svojimi sposobnostmi. Uporabljate ga lahko namreč tako za suho kot za mokro čiščenje in s tem učinkovito rešite vse težave v prostoru.


Sesalniki Gorenje

SUHO ALI MOKRO Z mokro-suhim sistemom visokokakovostnih sesalnikov lahko brez težav počistite tako razlito tekočino kot suho umazanijo. Ergonomska zasnova, visoka kapaciteta posode in posebna krtača z nastavkom za mokro čiščenje bodo poskrbeli za odličen občutek ob čiščenju.

65

HEPA FILTRACIJA Notranji filter HEPA odstrani do 99,95 % delcev v zraku ter zadrži tudi cvetni prah in iztrebke pršic, kar je ključnega pomena za obolele za astmo ali alergijami. Vsesani zrak prehaja skozi filter HEPA, kjer se delci prahu in nečistoče oprimejo vlaken in tam tudi ostanejo. Zrak v prostoru bo ne le čist, temveč tudi svež in zato še toliko bolj blagodejen.

PRIMERNI ZA RAZLIČNE PROSTORE Učinkovit in visoko zmogljiv sesalnik je zagotovo odličen pomočnik pri čiščenju tako domačih kot poslovnih prostorov, rad pa ima tudi garaže in kleti. Ker je zasnovan ergonomično, ga boste brez težav premikali po prostoru. www.gorenje.si


66

Sesalniki Gorenje

Wet & Dry

WET & DRY

je visokokakovosten sesalnik, ki ga lahko uporabite za sesanje suhih ali mokrih površin različnih tekstur. Gumijasti del posebne krtače se optimalno prilagodi vsaki mokri površini in dovoljuje brezskrbno čiščenje razlite tekočine ali suhega prahu.

Krtača za mokro čiščenje Čiščenje s pravo krtačo je zagotovo lažje. Gumirani del krtače se optimalno prilagodi vsaki mokri površini in preprosto posrka razlito tekočino. Čiščenje mokrih madežev ter razlite tekočine bo zagotovo lažje.

Dodatna moč pihanja V oddaljenih predelih, ki jih s sesalno močjo ne morete doseči, lahko uporabite funkcijo pihanja zraka iz cevi. Tako boste lahko brez težav odstranili listje ali pesek s problematičnih mest.


Sesalniki Gorenje

67

TRIKI & NASVETI MODEL Barva

VC1601BUWD modra

IZVEDBA Z vrečko

S posodo za prah

* Posoda za prah vključena

Za suho čiščenje

/

Za suho in mokro čiščenje

UDOBNO UPRAVLJANJE Touch control upravljanje na aparatu

/

Nastavljiva moč motorja z vrtljivim gumbom

Indikator napolnjenosti vrečke

/

Indikator napolnjenosti posode za prah

/

Zaščita ohišja (Active Bumper)

/

Gumiran ročaj

/

Gumirana kolesa

/

Navijalo za priključni kabel

Nastavek za odlaganje cevi Dolžina dosega (kabel + cev) Termo varovalo

MANJŠA VREČKA IN SESALNIK Ko sesate, lahko na ročaj sesalnika pričvrstite še manjšo vrečko. Vsakič ko naletimo na večjo stvar, ki jo naš sesalnik ne more posesati skozi cev, stvar poberemo in damo v manjšo vrečko. Tako bomo kar sproti očistili prostor in pospravili z umazanijo v enem koraku.

• 12 m /

ZMOGLJIVOST Priključna moč (max)

1600 W

Pretok zraka

≤ 36 l/s

FILTRSKI SISTEMI Prostornina posode za prah

5l

Prostornina vrečke za prah

10 l

Filtracija HEPA

• (dvojna)

OPREMA IN PRILOŽENI PRIBOR Xpand Zone Brush

/

Krtača za parket

/

Krtača za preproge

/

Univerzalna osnovna krtača

Število nastavkov Število priloženih vrečk

2 v 1 + krtača za tekočine 1

Priložena posoda za prah

/

Število koles

4

Vrsta in material cevi

plastična

Premer in dolžina cevi

32/86

Dolžina priključnega kabla

10 m

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA Mere (Š×V×G) Neto masa Šifra EAN koda

35 x 50 x 37 9 kg 678533 3838782071218

www.gorenje.si


68

Sesalniki Gorenje

DOBRO JE VEDETI: Komplet za čiščenje je vaša prva pomoč pri čiščenju stanovanja. Z dodatki boste lahko očistili prav vsak kotiček vašega prostora.

DODATKI ZA SESALNIKE Polno opremljeni za dolgo in učinkovito delovanje – dodatki za polno moč sesanja in resnično čist dom


Sesalniki Gorenje

69

www.gorenje.si


70

Sesalniki Gorenje

UNIVERZALNI SET ZA ČIŠČENJE

Čiščenje

vašega doma je lahko prava igra. Z univerzalnim setom za čiščenje imate namreč vse pripomočke, s katerimi boste dosegli tudi najteže dosegljive kotičke, neizprosno odstranili vse prašne ovire in se postavili v vlogo zmagovalca. Univerzalni set za čiščenje je vaše magično orodje za vsako priložnost.

Mehka krtača za prah za sesanje na višini Čiščenje vaših zgornjih polic ali drugih teže dostopnih mest še nikoli ni bilo tako zabavno. Z nastavkom, ki doseže in se prilagodi sesanju na višini, ter mehko krtačo lahko enostavno podaljšate sesalno cev ter hitro in elegantno očistite prah s teh površin.

Krtača za ozke predele Posebna podolgovata krtača omogoča čiščenje prahu, ki se nabere za ali pod vašim pohištvom ter večjimi elektronskimi napravami. Zahvaljujoč njeni praktičnosti vam ne bo treba premikati pohištva.

Krtača 3 v 1 Krtača 3 v 1 je odličen dodatek za čist dom. Pripomoček za doseganje vseh špranj uporabite pri čiščenju vseh rež, ki jih sicer težko dosežete – v vogalih ali pri oblazinjenem pohištvu. Nanj lahko nataknete tudi daljšo mehko krtačo, primerno za vse občutljive površine. Krtača za dlake z gumijastimi ščetinami pa bo poskrbela, da boste lahko brez težav počistili za svojimi hišnimi ljubljenčki.


Sesalniki Gorenje

71

Krtača za pisarne in radiatorje Krtača omogoča čiščenje občutljivega pisarniškega pohištva in druge pisarniške opreme. Je dolga in tanka, zato z njo enostavno čistimo tudi radiatorje, ventilatorje ali okenske rolete.

Univerzalni adapter Univerzalni adapter omogoča uporabo Gorenjevih čistilnih nastavkov na vsakem sesalniku s premerom cevi med 32 in 35 mm.

Krtača 2 v 1 Tehnične značilnosti: Premer: Φ32 Premer: Φ35 EAN koda: 3838782060632 Šifra: 664048

Odlična krtača je primerna za enostavno čiščenje oblazinjenega pohištva ali vzmetnic. Če mehke ščetine pustite na krtači, bo idealna za čiščenje večjih ali manjših površin občutljivega pohištva.

www.gorenje.si


72

Sesalniki Gorenje

Krtače, ki jim je mar

KRTAČE

- krtače, ki jih ponujamo kot dodatne nastavke vašemu izbranemu sesalniku, so takšne, ki jim je zares mar za vaše dobro počutje. Katero koli izberete ali potrebujete, jo samo nastavite na sesalno cev svojega sesalnika in uživate v novi dimenziji čiščenja. Skrbno počistite vsak kotiček svojega doma in uživajte v lahkotnosti tega opravila.

Turbo krtača • Idealna za globinsko čiščenje preprog • Odlična za občutljive prevleke • Visoko zmogljiva moč notranje turbine • Enostavna za uporabo in čiščenje • Univerzalni adapter omogoča, da je primerna za večino modelov sesalnikov Tehnične značilnosti: Premer: Φ35 Premer: Φ32 EAN koda: 3838942934995 Šifra: 429261

Krtača za parket • Odlična za občutljiva tla • 80° vrtljivost • Delovna širina: 300 mm • Posebno mehke ščetine • Enostavno čiščenje • Univerzalni adapter omogoča, da je primerna za večino modelov sesalnikov Tehnične značilnosti: Premer: Φ32 Premer: Φ35 EAN koda: 3838942935008 Šifra: 429262


Sesalniki Gorenje

73

Krtača za dlake vaših hišnih ljubljenčkov • Globinsko odstranjuje dlake - iz preprog in prevlek • Nujen pripomoček za vse alergike • Idealna za oblačila, tla in pohištvo • Gumijaste ščetine • Enostavno čiščenje • Univerzalni adapter omogoča, da je primerna za večino modelov sesalnikov Tehnične značilnosti: Premer: Φ32 Premer: Φ35 EAN koda: 3838942934971 Šifra: 429260

3v1 podaljšana krtača • Enostavno dosežite višje predele • Podaljša doseg za 75 cm • Dva 45° zgloba za odličen prijem Tehnične značilnosti: Premer: Φ32 Premer: Φ35 EAN koda: 3838942934957 Šifra: 429258

www.gorenje.si


74

Sesalniki Gorenje

VREČKE ZA SESALNIKE

Vrečke za sesalnike lahko močno polepšajo

čiščenje vašega doma. So visokokakovostne in zagotavljajo dobro absorpcijo prahu in čist zrak v vašem domu. Pa ne le to, prostornino imajo ravno pravšnjo, da boste lahko sesanje opravili večkrat. Uživajte v lahkotnosti tega opravila.

Filtration supreme Vrhunska filtracija • 5 plasti obstojnega mikrofiltra za visokokakovostno filtracijo • Pokrov, ki se hitro odlepi in zatesni • Količina: 4 kosi + 1 vhodni penasti filter Tehnične značilnosti: GB2 EAN koda: 3838782001673 Šifra: 570734

Ultralong performance Vrečke za dolgotrajno uporabo • 3 plasti obstojnega mikrofiltra • Pokrov, ki se hitro odlepi in zatesni • Količina: 4 kosi + 1 vhodni penasti filter Tehnične značilnosti: GB1 EAN koda: 3838782001529 Šifra: 570743 Tehnične značilnosti: GB2 EAN koda: 3838782001659 Šifra: 570733

Reusable Vrečke za ponovno uporabo • Premium tekstil • Enostavno čiščenje pod tekočo vodo za ponovno uporabo • Količina: 1 kos + 1 vhodni penasti filter Tehnične značilnosti: GB1 EAN koda: 3838782001406 Šifra: 570742 Tehnične značilnosti: GB2 EAN koda: 3838782001635 Šifra: 570732


Sesalniki Gorenje

75

Universal Univerzalne papirnate vrečke • Enostavne za odstranjevanje in menjavo • Pokrov, ki se hitro odlepi in zatesni • Količina: 5 kosov + 1 vhodni penasti filter Tehnične značilnosti: GB1 EAN koda: 3838782001383 Šifra: 570741 Tehnične značilnosti: GB2 EAN koda: 3838782001611 Šifra: : 570731

Allergy stop Stop alergijam • 5 plasti posebnega mikrofiltra za vrhunsko filtracijo • Pokrov, ki se hitro odlepi in zatesni • Količina: 4 kosi + 1 vhodni penasti filter Tehnične značilnosti: GB2 EAN koda: 3838782001697 Šifra: 570735

Vrečke za sesalnike za mokro in suho čiščenje • 5 plasti membrane iz mikrofiltra za vrhunsko filtracijo • Samo za sesalnike za mokro in suho čiščenje • Količina: 4 kosi Tehnične značilnosti: GB3 EAN koda: 3838782110122 Šifra: 730636 www.gorenje.si


76

Sesalniki Gorenje

VISOKOKAKOVOSTNI FILTRI

HEPA filtracija Filtri HEPA so prepoznavni po svoji izjemni moči odstranjevanja prahu in umazanije iz zraka – odstranijo kar 99,95% odstotkov prašnih delcev, velikih 0,3 mikrone ali več. Filter je mogoče tudi suho očistiti. Uporabite lahko staro zobno ščetko, s katero nežno podrgnete po filtru in odstranite prah. S tem boste izboljšali učinkovitost delovanja sesalnika ter podaljšali njegovo življenjsko dobo. Ogljikova tehnologija Filter HEPA z aktivnim ogljikom vsrka neprijetne vonjave ter prestreže prašne in druge delce do velikosti 20 nanometrov. Iz zraka očisti neprijeten vonj, viruse, bakterije in alergene. Vsi, ki ste nagnjeni k alergijam ali trpite za njimi, boste tako pri sesanju lahko celo uživali.

Visokokakovostni filtri bodo oplemenitili

vaše sesanje. Da boste za sabo pustili čisto svežino, priporočamo redno menjavo filtrov v sesalnikih. Za sabo boste namreč pustili ne le čist prostor, temveč tudi čist zrak.

Filter HEPA z aktivnim ogljikom OHFACGFPRO ACTIVE CARBON • Za linijo sesalnikov G·Force • 1 Filter HEPA z aktivnim ogljikom

EAN koda: 3838782093456 Šifra: 686995

Komplet filtrov HEPA HFGFAF • Za linijo sesalnikov G·Force Aqua • 1 izhodni filter HEPA • 1 vhodni filter HEPA + pena

EAN koda: 3838782134647 Šifra: 731228


Sesalniki Gorenje

Vhodni filter HEPA IHFGFPRO • Za linijo sesalnikov G·Force z vrečko ali posodo za prah • 1 vhodni filter HEPA • 1 penasti filter

EAN koda: 3838782075209 Šifra: 680183

HEPA filter set HFGFALPR • Za linijo sesalnikov G·Force Air Lite in G·Force Air Pro • 1 izhodni filter HEPA • 1 vhodni filter HEPA + pena

EAN koda: 3838782166464 Šifra: 732741

HEPA filter set HFGFAC • Za linijo sesalnikov G·Force Air Compact • 1 izhodni filter HEPA • 1 vhodni filter HEPA + pena

EAN koda: 3838782166471 Šifra: 732742

Filter set HF 1601WD • Za sesalnike za mokro in suho čiščenje • Vhodni filter HEPA • Notranja penasta mrežica • Izhodni penasti filter

EAN koda: 3838782109300 Šifra: 730635

EAN koda: 3838782047114 Šifra: 640415

Vhodni mikro filter IF148FW • Za linijo sesalnikov Free Go • 1 vhodni pralni filter

Filter set HF2101 • Za linijo sesalnikov Twist • 1 izhodni filter HEPA • 1 vhodni mikro filter HEPA • 1 vhodni gobasti filter • 1 vhodni filter

EAN koda: 3838942079689 Šifra: 517891

Vhodni filter HEPA IHFFSM • Za sesalnik SVC 219FMV • 1 vhodni filter HEPA

EAN koda: 3838782183126 Šifra: 733491

Izhodni filter HEPA OHF11CMBK • Za linijo sesalnikov Compact Midi • 1 izhodni filter HEPA

EAN koda: 3838782101779 Šifra: 690258

Izhodni filter HEPA

Vhodni mikro filter IF72FW • Za linijo sesalnikov Free Go • 1 vhodni pralni mikro filter

77

EAN koda: 3838782021541 Šifra: 591620

OHFGPRO • Za linijo sesalnikov G·Force • 1 izhodni filter HEPA

EAN koda: 3838782075162 Šifra: 680182

Izhodni filter HEPA OHF11CXW • Za linijo sesalnikov Compact XS • 1 izhodni filter HEPA

EAN koda: 3838782039508 Šifra: 623462

Vhodni filter HEPA IHFFS • Za linijo sesalnikov FreeStyle • 1 vhodni filter HEPA

EAN koda: 3838782005428 Šifra: 573575

www.gorenje.si


78

Sesalniki Gorenje

POSODE ZA PRAH

Posoda za prah DC GFPRO • Za linijo sesalnikov G·Force Pro / Plus • 1 posoda za prah s filtri EAN koda: 3838782110368 Šifra: 730703

Posoda za prah

je prozorna in omogoča, da takoj vidimo, koliko prahu smo s sesanjem nabrali v njej. Vedno vemo, kdaj je čas, da jo izpraznimo in očistimo. Je enostavna za uporabo in varčna, saj jo lahko le očistimo in ponovno uporabimo.

Posoda za prah DCU T1 • Za linijo sesalnikov G·Force Pro / Plus • 1 ciklonska posoda EAN koda: 3838942808111 Šifra: 391464


Sesalniki Gorenje

TRIKI & NASVETI

Kako podaljšati življenjsko dobo sesalnika?

Kadar je treba, peljite svoj sesalnik na profesionalni servis.

79

Z rahlim potegom izklopite sesalnik iz električnega omrežja; nikoli sunkovito ne vlecite za kabel.

Redno menjujte vrečke in filtre. Izogibajte se sesanju mokrih površin ali kovinskih delcev (npr. ostružkov ali opilkov).

Redno preverjajte, da je krtača čista in prehodna.

www.gorenje.si


gorenje.si