Page 1

A+++ ZA TOPEL IN HLADEN DOM

Tehnični podatki:

MODEL

TITAN 35

Hladilna moč

NOTRANJA ENOTA, ZUNANJA ENOTA IN DALJINSKI UPRAVLJALNIK

W

Poraba električne energije pri hlajenju/delovni tok

W/A

Grelna moč

W

Poraba električne energije pri gretju/delovni tok

W/A

Napetost/frekvenca/št. faz

V-Hz-Ph

3520 102-1955/0,4-8,5 4250 104-2625/0,45-11,4 220-240V~ 50Hz, 1Ph

Razmerje SEER/SCOP

9,0/5,3

Energijski razred (hlajenje/ogrevanje)

A +++/A +++

Pretok zraka Notranja enota (Vi/Sr/Ni)

m 3 /h

590/450/310

Zunanja enota

m 3 /h

2000

Notanja enota (min/max)

dB(A)

21 (59)

Zunanja enota

dB(A)

57 (61)

Teža notranje enote (neto/bruto)

kg

13/17,1

Dimenzije notranje enote (ŠxGxV)

mm

895x248x298

Teža zunanje enote (neto/bruto)

kg

36,4/39,7

Dimenzije zunanje enote (ŠxGxV)

mm

800x333x554

Zvočni tlak (Zvočna moč)

Teža in dimenzije

WI-FI UPRAVLJANJE Klimatska naprava Titan vam poleg klasičnega upravljanja prek daljinca omogoča tudi enostavno upravljanje prek brezplačne aplikacije za pametne mobilne naprave – doma, v

Hladilniške povezave

službi, na počitnicah, kjerkoli! Za spremljanje in spreminjanje nastavitev ter vklop ali izklop želenih funkcij potrebujete le brezžično internetno povezavo.

ENOSTAVNO IN ZANESLJIVO WI-FI UPRAVLJANJE

m

25

Max. višinska razdalja

m

10

Cev za tekočino Ø

mm (inch)

Ø 6,35 (1/4")

Cev za plin Ø

mm (inch)

Ø 9,52 (3/8")

Cev za odvod kondenzata Ø

mm

Hladilni plin/polnitev

-/kg

16

Uporabna površina*

m2

35

Območje delovanja - zunanja temperatura (hlajenje/ogrevanje)

°C

-15~50/-30~30

R32/0,87

* Uporabna površina je odvisna od izolacije objekta in potencialnih virov toplote v prostoru.

Vsaka klimatska naprava ima USB ključek z unikatno QR kodo, kar vam zagotavlja popolno varnost, saj lahko do nastavitev klimatske naprave dostopate samo vi in vaši bližnji. Upravljanje naprave (aktiviranje funkcij, nastavitev temperature ipd.) poteka prek uporabniku prijazne aplikacije NetHome+, ki jo brezplačno naložite na želeno pametno napravo (Google play ali App store).

KORAK 1: Naložite si brezplačno aplikacijo NetHome plus.

Max. dolžina cevi

Tehnične prednosti:

KORAK 2: Povežite se z napravo.

KORAK 3: Upravljajte kjerkoli.

Wi-fi Modul iOS Android

Manual Switch Button

5 Grades Outdoor for Speed

Ročni vklop

5 stopenj hitrosti zunanjega ventilatorja

Možnost vklopa in izklopa klimatske naprave z gumbom brez daljinskega upravljalnika.

Zagotavlja boljši izkoristek delovanja klimatske naprave in večje ugodje bivanja.

2-way Draining

Emergency using function

Možnost priklopa z dveh strani

Funkcija zasilnega delovanja

Priključitev drenažne cevi ter električne in plinske povezave z leve ali desne strani omogoča lažjo namestitev.

Ob morebitni okvari temperaturnega tipala bo klimatska naprava delovala.

Self-diagnosis and Auto Protection

Refrigerant Leak Detect

Autodiagnostika in samozaščitna funkcija

Detekcija puščanja hladiva

V primeru nedelovanja naprava samodejno diagnosticira napako, ki jo nato izpiše na zaslonu v obliki kode. V primeru resnejše težave se klimatska naprava samodejno izklopi.

Samodejno zaznavanje puščanja hladilnega sredstva in zaustavitev delovanja naprave, da ne do poškodb kompresorja.

Gorenje d.d. HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning) Partizanska 12 | SI- 3503 Velenje | Slovenija Brezplačna telefonska številka 080 48 48 toplotnecrpalke@gorenje.com | www.gorenje.si

Ruter Server

SUPER NOVOST

SUPER UČINKOVITOST

SUPER PREDNOST

Wi-fi upravljanje

A+++ ogrevanje: SCOP ≥ 5,3 A+++ hlajenje: SEER ≥ 9,0

Ogrevanje do –30 °C zunanje temperature

TITAN GORENJE

NAPREDNA KLIMATSKA NAPRAVA Z ENERGIJSKO UČINKOVITOSTJO TOPLOTNE ČRPALKE KOT SAMOSTOJEN VIR OGREVANJA PROSTORA.

Gorenje Slovenija Gorenje GSI, d.o.o. Brnčičeva 39 | 1000 Ljubljana | Slovenija T: 00 (0)1 366 85 10 gs@gorenje.si BREZPLAČNE INFORMACIJE

Tehnični podatki so informativnega značaja. Slike v letaku se lahko razlikujejo od aparatov. Gorenje si pridržuje pravico do spremembe v programu. Za morebitne napake v letaku se opravičujemo.


GRELEC OHIŠJA IN KOMPRESORJA ZUNANJE ENOTE Grelec ohišja v fazi odtaljevanja snega ali ledu prepreči zadrževanje vlage na ohišju in s tem onemogoči zamrznitev zbirne posode, zato naprava učinkovito deluje tudi v zahtevnih pogojih in vselej zagotavlja izjemen izkoristek (SCOP). Grelec kompresorja le-tega varuje pred poškodbami pri delovanju v ekstremno nizkih zunanjih temperaturah, zagotavlja dolgo življenjsko dobo in zanesljivo delovanje naprave.

Body sensor

High Density Filter

Senzor oseb

HEPA filter velike gostote

Funkcija samodejno prilagaja delovanje klimatske naprave glede na prisotnost oseb v prostoru. Ko zazna daljšo odsotnost oseb, samodejno zniža moč delovanja klimatske naprave.

Izjemno učinkovit HEPA filter, ki v primerjavi s klasičnimi filtri iz prostora zajame kar 80 % več prašnih delcev, kar zagotavlja še bolj svež in čist zrak.

DC motor in INVERTERSKA TEHNOLOGIJA

Low Ambient Cooling

Frost Protection

Hlajenje do ­–15 °C

Zaščita prostora pred zmrzaljo

Zaradi posebnega krmiljenja lahko klimatska naprava učinkovito deluje v režimu hlajenja celo do temperature –15 °C, kar je velika prednost npr. pri hlajenju sob s strežniki.

Tudi v najhladnejših zimskih dneh naprava vzdržuje 8 °C v prostoru in s tem ščiti prostor pred zmrzaljo.

NAPREDNA TEHNOLOGIJA, KI DOSEGA UČINKOVITOST TOPLOTNIH ČRPALK Napredne funkcije: Visoko učinkovita inverterska klimatska naprava TITAN se s Super DC Inverter tehnologijo ponaša z izjemno visokim koeficientom energetske učinkovitosti VGRAJEN DC MOTOR NOTRANJEGA IN ZUNANJEGA VENTILATORJA V preteklosti so naprave imele vgrajen brezstopenjski motor ventilatorja samo v notranji enoti, Titan pa ima tako imenovan DC motor vgrajen tudi v zunanji enoti. S tem je zagotovljena nižja poraba električne energije, tišje delovanje ter avtomatsko nastavitev ventilatorja, glede na potrebe delovanja klimatske naprave.

pri hlajenju in energijskim razredom A+++. Energijski razred A+++ pomeni do 50-odstotne prihranke električne energije v primerjavi s klasičnimi klimatskimi napravami.

Silent Operation

SelfCleaning

Tiho delovanje

Samočistilna funkcija

Konstrukcijska izvedba in izbira najboljših materialov za posamezne dele klimatske naprave, omogoča ustrezen pretok zraka preko naprave tudi pri nižji hitrosti, kar omogoča tišje delovanje.

Hladilno sredstvo R32

NAJVIŠJI ENERGIJSKI RAZRED A+++ Klimatska naprava TITAN se po energijski učinkovitosti hlajenja in ogrevanja uvršča v najboljši energijski razred A+++. Ravno zaradi izjemno visokih koeficientov presega področje klimatskih naprav in se uvršča med toplotne črpalke. SCOP koeficient, ki je večji od 5,3 in SEER koeficient, ki je večji od 9,0, sta dokaz izjemnih zmogljivosti in sodobne tehnologije.

Anti-cold Air Function

Samodejno premikanje loput

Zaščita pred mrzlim zrakom

S samodejnim premikanjem loput (horizontalno in vertikalno) v točno določenem zaporedju klimatska naprava zagotavlja optimalno distribucijo in pretok hladnega ali toplega zraka po prostoru.

VZDRŽEVANJE TEMPERATURE Inverterska tehnologija v trenutku, ko je dosežena nastavljena temperatura, zmanjša moč obratovanja in z minimalnimi spremembami enostavno vzdržuje želeno udobje. Zaradi motoriziranja moči delovanja naprave, se izrazito zmanjšajo izgube zaradi pregretja ali podhladitve prostora.

Auto Swing

Investicija v klimatsko napravo s hladilnim sredstvom R32 je investicija v prihodnost. R32 je okolju prijaznejši plin, ki se ponaša z višjo zmogljivostjo hlajenja pri enakem volumnu. V klimatsko napravo je potrebno namestiti manj plina, kar še dodatno zmanjša vpliv hladila na segrevanje ozračja. Prednosti R32 hladilnega sredstva: • ničelni vpliv na ozon v zraku • 66% nižji GWP (vpliv na globalno ogrevanje) od plina R410A • višja energijska učinkovitost • visoka toplotna prevodnost in zmogljivost hlajenja

Ob vklopu samočistilna funkcija samodejno osuši izmenjevalnik toplote v notranji enoti ter ga pripravi za naslednje delovanje. S tem preprečimo nastanek plesni in neprijetnega vonja iz klimatske naprave, zaradi česar priporočamo periodičen vklop (tedenski/14-dnevni).

ECO Function ECO Funkcija Omogoča boljše udobje in mirnejše bivalno okolje. Ta funkcija za 8 ur vključi varčevalni režim v katerem se poraba zniža za 60%, kar pomeni prihranek in čistejše okolje.

Follow me Sobni termostat V primeru vklopa funkcije daljinski upravljalnik prevzame vlogo sobnega termostata. Klimatska naprava tako regulira temperaturo v prostoru glede na temperaturo na lokaciji, kjer se nahaja daljinski upravljalnik.

Funkcija, ki ob vklopu režima ogrevanja preprečuje takojšnje pihanje mrzlega zraka, saj se hitrost ventilatorja prilagaja temperaturi uparjalnika. Zagotavlja več ugodja in prijetnejši občutek bivanja v prostoru.

Auto Restart

12 Grades Indoor Fan Speed

Avtomatski ponovni zagon

12 stopenj hitrosti notranjega ventilatorja

V primeru izpada električne energije, se ob ponovni vzpostavitvi napajanja klimatska naprava avtomatsko povrne v predhodni režim delovanja.

Notranji ventilator klimatske naprave ima v avtomatskem režimu delovanja 12 hitrostnih stopenj, kar pomeni izjemno prilagodljivo, učinkovito in prijetno delovanje.

Sleep Mode

Louver Position Memory Function

Nočni režim delovanja

Pomnjenje položajev loput

Funkcija omogoča avtomatsko zniževanje moči hlajenja oz. gretja za 1 °C prvi dve uri delovanja. Takšno nastavitev nato ohranja naslednjih 5 ur, nakar se samodejno izklopi.

Ob ponovnem zagonu klimatske naprave se bodo lopute za usmerjanje izpiha zraka postavile v položaj, ki ste ga glede na vaše želje in prostor nastavili ob zadnji uporabi.

Turbo Mode

1 W Standby

Turbo delovanje

1 W v stanju pripravljenosti

Funkcija pospešenega delovanja vam v nastavljenem časovnem obdobju omogoča kar najhitrejše doseganje prednastavljene temperature.

V stanju pripravljenosti klimatska naprava samodejno preide v varčevalni režim. Namesto 5 W je poraba v tem stanju le 1 W na uro, kar pomeni do 80-odstotni prihranek energije.

2-direction airflow

Timer

Dve smeri usmerjanja zraka

Časovnik

V režimu hlajenja je hladen zrak usmerjen v zgornje dele prostora, v režimu ogrevanja pa topel zrak v tla.

Dnevni časovnik lahko nastavimo z daljinskim upravljalnikom, tedenski pa z uporabo mobilne aplikacije NetHome Plus.

Profile for Gorenje d.d.

Gorenje NES klimatska naprava Titan  

Gorenje NES klimatska naprava Titan  

Profile for gorenje