Page 1

2010 АПАРАТИ ЗА ГОТВЕЊЕ


ВОВЕД

УДОБНОСТА НА УБАВИНАТА, УБАВИНАТА НА ТЕХНОЛОГИЈАТА, ДИЗАЈНОТ Е ВО ДВЕТЕ. Ние веруваме дека квалитетот и функционалноста може да се забележат. И веруваме дека дизајнот треба да биде привлечен. Треба да се издвојува и да воодушевува. Во соработка со големи имиња од интернационалниот дизајн, ние успеавме да го комбинираме она што некогаш беше некомпатибилно: убаво за гледање, лесно за употреба и со достапна цена. Со или без потпис.


ВОВЕД

Предноста на убавината делува. Предноста на извонредноста е тоа што е достапна. Предноста на Gorenje е што тоа го разбира. Отворени спрема нови идеи, ние ги трансформираме секојдневните домашни апарати во пожелни предмети. Користејќи го последниот збор на технологијата ние ги формираме атрактивните облици во извор на нова удобност. Посветени на пријателската наклонетост кон корисникот, ние го зголемивме разбирањето за потребите на модерните луѓе. Стратегиски посветени на сјајот, а покрај тоа и на достапноста на дизајнот, ние исцртавме нови перспективи во уметноста на живеењето. Gorenje е име, познато за прагматичните луѓе кои ја ценат убавината. Барајќи ја убавината, тие не забораваат на практичните аспекти. Тие ги прилагодуваат нивните списоци со работни обврски за да најдат време за мали, но важни искуства. Тие се искрени кога се работи за удобноста во нивните домови. Тие ја формираат иднината на сопствен начин. Исто така и нивните домови. Тие се потпираат на надворешниот дизајн кој функционира со едноставност. Со последниот збор на технологијата, кој бара помал напор и пријателска наклонетост кон корисникот. Со брендот кој не поставува никакви граници, но поттикнува нов, искрен пристап кон живеењето во домот.

03


ВОВЕД

ДОКАЗ ЗА ИЗВОНРЕДНОСТА Квалитетот е нашиот водич. Ние тоа го гарантираме. Над половина век традиција во производство на апарати за домаќинство, со посебно внимание за барањата и перформансите од страна на купувачите, и примена на модерна технологија, сведочат за квалитетот кој веќе увери милиони купувачи од целиот свет. Како дополнување на ефикасноста на услугите после продажба (after-sale services), примената на 6 Sigma раководните вештини за квалитет, кои се применуваат за функционалност, безбедност и естетика на производот, како и стандардот за гаранција на квалитет ISO 9001, гарантираат највисок квалитет.

Едноставноста е удобна. Ние го овозможуваме тоа. При развивање на нов производ, секогаш се бараат погодни решенија за олеснување на домашните задачи со што им се остава на корисниците да трошат повеќе слободно време на квалитетни работи. Интелигентната технологија »UseLogic®« користи сензори за надгледување на постапките и состојбите, значајно поедноставувајќи ја работата на производот. Удобните поволности на принципот »Easy to use« сведочат за најефективната употреба на понудената функционалност, во исто време донесувајќи одлични резултати и највисоко ниво на безбедност.

Функционалноста е прекрасна. Ние ја збогатуваме. Светскиот дизајн е најмногу поврзан со привлечната форма на изглед; сепак, Gorenje размислува за тоа на посестран начин. »Формата ја следи функцијата« е нашата водечка насока при развивање на новите решенија. Комбинацијата на ергономично дизајнирани погодни предности, природните материјали, и естетскиот изглед се сигурност за добивање одличен дизајн кој е интернационално препознатлив и награден со неколку престижни награди за дизајн.

Околината е темел на иднината. Ние ја чуваме. Денес, квалитетот на живеење е блиску поврзан со грижата за околината. Придржувајќи се кон најстрогите стандарди за заштита на околината (ISO 14001 и EMAS), нашата компанија со одговорност ја развива околината со пријателски технологии и постапки. Со понуда на производи изработени од материјали пријателски наклонети кон околината и со вклучување на функции кои даваат значајна моќ и заштеда на вода преку рокот на траење на апаратите, ви се придружуваме во заедничкиот напор да ја заштитиме околината за генерациите што доаѓаат.


ВОВЕД

06

Готвење Вградени рерни .................................... 06 Шпорети ..................................................... 24 Вградени плочи ..................................... 32 Аспиратори .............................................. 46

52

Технички податоци Вградни мерки

......................................

52

05


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

КОГА ВНАТРЕШНОСТА Е ВАЖНА


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

ВНАТРЕШНА ПРИКАЗНА ПРИКАЗНА ОДВНАТРЕ. Остварете ја од приватноста на вашиот дом, благодарејќи на нашата иновација. Придвижете ја со нашиот патент DirecTOUCH. Новата генерација на вградни апарати на Gorenje безрезервно ви нуди нови искуства при готвењето.

DirecTOUCH, перфектни резултати со врвот на вашите прсти Иновативната патентирана електронска програма виртуелно внесе револуција кај функцијата допир на екранот кај следната генерација на Gorenje плотни и вградни фурни. Сé што е потребно се три едноставни чекори-готвењето никогаш не било полесно! Откако ќе ја вклучите фурната, направете го вашиот избор така што ќе го допрете симболот кој го покажува јадењето кое што сакате да го готвите, потоа притиснете»Start«. Бројните однапред дадени програми автоматски ќе ја постават вистинската комбинација на грејачи, температура и време на готвење. Големите и лесно препознатливи симболи ја прават фурната лесна за употреба, сепак оставајќи ви слобода сами да ги поставите посакуваните параметри (грејач, темепература, време за готвење, сонда за месо), според вашите желби и способности за готвење. Можете да ги меморирате вашите омилени програми и едноставно да ги побарате следниот пат кога ќе ја користите фурната. Безбедносното заклучување за деца е дополнителна предност кај електронските модели, со што се заштитувате од употреба на фурната кога нема надзор, и се обезбедува дополнителна заштита од повреди. Пиле Печење пиле на решетка на средно ниво. Тавчето за собирање на капките е наместено во долното ниво. Температурата на рерната е на 170 °C, предвиденото време за печење на 1 кг пиле изнесува 1 час.

Киснат овесен колач Печење во темен модел за овесен колач, поставен на решетката од рерната на второто ниво оддолу. Температурата е 160 °C, а за 1 кг тесто е предвиден еден час печење.

Пица Осумминутно загревање на рерната на температура од 200 °C. По загревањето, ставете ја пицата во плитко тавче или на посебен камен, кој е наменет за печење пици. За 400 грама пица предвидено е десетминутно печење.

Леб Печење во плитко тавче на средина на рерната. Температурата на рерната изнесува 200 °C, предвиденото време на печење за 1,5 кг тесто изнесува 1 час и 15 минути.

Котлети, риби Печење на решетка на горното ниво со затворени врати. Под решетката е наместено тавче за собирање на капките масло. На средина од печењето месото треба да се преврти. Температурата на рерната изнесува 250 °C,предвиденото време за печење за 4 х 200 грама месо изнесува 25 минути.

Нараснување на киснато тесто Три минутно загревање на рерната на 40 °C. Тестото нараснува во сад на решетката од рерната на второто ниво оддолу.

Кременадла во парче

Ситно печиво, кекси

Печење во помало тавче на решетка на средно ниво. Температурата на рерната е на 195 °C, предвиденото време за печење на 1 кг месо изнесува 1 час и 50 минути.

Пет–шест минутно загревање на рерната на температура од 160 °C. Печење во плитки тавчиња на две нивоа истовремено (второ и четврто ниво оддолу). Предвиденото време за печење за 2х300 г изнесува 25 минути.

Одмрзнување Замрзнатата храна ставате ја на решетката од рерната на средината на рерната. Тавчето за собирање на капките е наместено во долното ниво.

AquaClean (чистење со вода) Половина литар обична вода во длабокото тавче кое се поставува на второто ниво одоздола. Температурата се поставува на 50 °C, и процесот на чистење трае половина час.

Електронски програми со контрола на допир Ново на пазарот! Gorenje фурните се карактеризираат со иновативни електронски тајмери контролирани на допир. Контролата на допир ви овозможува да го поставите времето на готвење и да ја одберете вистинската температура, која може да се надгледува на дисплејот зе цело време додека трае готвењето. На крајот на готвењето ќе се чуе звучен аларм. Површината на овие иновативни електронски тајмери е перфектно мазна, што овозможува многу лесно чистење. Новите електронски програматори се најновите иновации на Gorenje кои ви го олеснуваат користењето готвењето!

07


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

1

2

3

Во 3 чекори до домашно печен леб Со едноставен допир одберете ја посакуваната однапред дадена програма, и иновативната UseLogic® технологија ќе го стори останатото за вас.

HomeMADE. Уникатна иновација моделирана според традиционалните фурни за печење леб на дрва! Иновативното решение при дизајнот на следната генерација на вградните фурни на Gorenje вклучува и прецизно позиционирање на грејачите за да се добие перфектно печење. Мазните, заоблени рабови на страничните панели и заоблениот свод на внатрешноста на фурната овозможуваат поефикасна циркулација како и подеднаква дистрибуција на жешкиот воздух внатре во фурната. Резултатот? Подеднакво испечена, но не и помалку вкусна храна. Новиот пристап кон гастрономските уживања е производ на неколку годишното искуство и истражување кај дизајнот на Gorenje, како и напредокот кој инжинерите го постигнаа во соработка со врвни истражувачки институции.


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

Голем простор, голем капацитет на фурната Фурните на Gorenje кои имаат капацитет од 65 л. се меѓу најголемите на пазарот и во нив лесно може да зготвите мисирка од 7 кг. И покрај овој супер голем капацитет, фурната е од енергетска А класа и е една од нај енергетски ефикасните фурни кои во овој момент може да се најдат на пазарот.

Брзо загревање, 200°C за 6 минути Благодарејќи на специјално дизајнираниот заоблен свод на фурната и конкуретните операции на грејачите, потребни се само 6 минути за фурната да достигне температура од 200° C. Минимумот од 30% заштеда на време значи дека храната на која претходно сте трошеле повеќе време заради загревањето на фурната, сега можете да ја послужите за многу пократко време.

Температурна сонда за месо, перфектно печење без потреба од постојана контрола Одбрани модели на фурни на Gorenje имаат сонда за месо, која ви овозможува директно да го надгледувате и контролирате печењето на месо. Сé што е потребно да направите е да ја боцнете сондата во месото и да ја поставите температурата на посакуваното ниво. Индикаторот на контролната плоча ќе ве информира кога месото ќе биде готово онака како вие што сте сакале. Со сондата за месо можете да уживате во перфектно испечено месо во секое време!

09


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

46 cm

Супер голема област за печење Со тоа што е овозможен пристап до скоро најголемиот дел од длабочината на фурната, овозможено да се сместат поголеми количества на храна на една единствена тава, без разлика дали се пече на едно или на повеќе новоа.

Печење на неколку полици на различни нивоа Со ибирање на Gorenje фурна, можете да печете печива на до 3 различни нивоа истовремено.


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

Перфектна скара за перфектна корка Најголема површина за скара од сите до сега дизајнирани фурни. Иновативна инсталација на елементи за скара сместени во заоблениот горен дел на фурната.

Телескопски водилки со потполно исвлекување. За подобар и побезбеден преглед! Телескопските водилки кои може целосно да се извадат, го олеснуваат ставањето и вадењето на тавчиња во фурната, а дополнително ви овозможуваат и подобар преглед на она што го печете!

11


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

Екстра длабоко, XXL тавче За гурманите кои уживаат во приготвување на домашно печен леб, лазањи, мусака или нешто слично, ние дизајниравме специјално, екстра длабоко тавче од 5 см. длабочина. Тавчето се карактеризира со EcoClean емајлирана обвивка.

StayWarm, ги одржува садовите топли на вистинската температура Поставувањето на температурата помеѓу 30 °C и 95°C ви овозможува да ја одржувате храната на посакуваната температура, до два часа. Јадењето кое е однапред подготвено ќе го задржи својот вкус и ќе остане топло до неговото послужување.

WarmPlate, за професионална услуга Топлите садови штитат од губење на вкусот и гарантираат дека храната ќе биде исто онолку вкусна колку што би требало да биде: од супи, до тестенини и динствуван зеленчук. Функцијата WarmPlate ќе ја одржува храната на вистинската температура-некаде помеѓу 30 °C и 80 °C.

DynamiCooling за ладни панели на фурната Високо ефикасниот систем за ладење кој е дизајниран за да ја одржува ниската температура на панелите на фурната за време на процесот на готвење (DC), како и после процесот на готвење (DC+), обезбедува значително поладна површина на панелите на фурната. Штом ќе се исклучи фурната, сензорот за топлина му овозможува на вентилаторот да продолжи со работа, сé додека температурата на фурната не се спушти на 60° C (DC+).

Ниска температура на вратата, безбедно од изгореници Фурните на Gorenje се опремени со безбедни и енергетски ефикасни ладни врати CoolDoor (CD). Пософистицираните модели имаат врати со трослојна глазура, и ултра ладни врати UltraCoolDoor (UCD). Супериорната изолација на вратата, заедно со специјалните рефлектирачки обвивки на стаклото, ги подобруваат перформансите на фурната, заедно со значително намалената потрошувачка на енергија.


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

OpenView, одлична прегледност Ново, двојно осветлување на оваа пространа фурна со целосно стаклена врата. Перфектниот преглед на внатрешноста на фурната ви го олеснува надгледувањето на процесот на готвењето.

Мазна врата на фурната за лесно чистење Вратата на фурната која многу лесно се отстранува, се карактеризира со мазна површина, без никаква вдлабнатина или место каде би се собирале нечистотии, што значи дека таа може многу лесно и многу бргу да се исчисти.

Супериорна EcoClean емајлирана обвивка кај фурните и тавите за печење Не лепливата EcoClean емајлирана обвивка заштитува од тоа нечистотијата да навлага во ѕидовите на фурната или тавчето, што за возврат го прави нивното чистење многу лесно.

Чистењето е олеснето со EasyClean водилките Лесно отстранливите водилки од двете страни на панелите и каталитичкиот филтер на задниот панел се дизајнирани за да ви помогнат да ја одржувате рерната чиста. Водилките се карактеризираат со супер мазна емајлирана обвивка што значи дека се што ви е потребно е топла вода.Или можете едноставно да ги отстраните и да оставите машината за садови да го стори тоа за вас.

13


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

ДИЗАЈН: ХАРМОНИЈА СО ПЕРФЕКТНИ ЛИНИИ КАЈ АПАРАТИТЕ Кога станува збор за дизајнот, се работи за универзален спој-наметливата перфекција на изгледот и привлечноста на она што се наоѓа под површината. Иновативната функционалност на новата генерација на вградни апарати е надополнета со целосен пристап кон надворешниот изглед: на два различни начина!

Prestige

Линијата PURE освојува со својата чиста површина, која е нагласена со минималистички метални елементи. Изборот на боја и вертикално-хоризонталната комбинација овозможуваат хармонична врска со останатите елементи од кујната.

Premium

Exclusive

Premium

Exclusive


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

Кујнски аспиратор

Декоративна плоча за микробранова печка

Декоративна плоча за машина за садови

Индукциска плотна 75 см.

Стакло-керамичка плотна 60 см.

Плотна на плин 60 см.

Стакло-керамичка плотна 85 см.

Компактна комбинирана фурна со микробранова печка

Компактна фурна на пареа

15


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

Prestige

Линијата ALLURE воодушевува со своите оригинални 3Д конвексни форми. Стаклената контролна плоча е благо закосена за подобра видливост. Динамиката е нагласена со стаклена врата која има интегрирана рачка и композиција од графики на плотните и контролите.

Premium

Exclusive

Premium

Exclusive


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

Кујнски аспиратор

Декоративна плоча за микробранова печка

Декоративна плоча за машина за садови

Индукциска плотна 75 см.

Стакло-керамичка плотна 60 см.

Плотна на плин 60 см.

Стакло-керамичка плотна 85 см.

17


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

BOP 7115 AX

BO 8786 AX

BO 8640 AX

Вградна рерна - пиролиза

Вградна рерна

Вградна рерна

A

Енергетска класа

Дизајн • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Електронско управување Мултифункционална вентилаторска рерна - 54 l

• Најголема употреблива површина за готвење

A

Енергетска класа

Телескопски водилки

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Челна плоча од стакло и инокс • Ергономска рачка • Едноставно деллива врата на рерната

• Електронско управување Мултифункционална рерна - 60 l

• Најголема употреблива површина за готвење

A

Енергетска класа

Телескопски водилки

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Челна плоча од стакло и инокс • Ергономска рачка • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Електронско управување Мултифункционална рерна - 60 l

• Најголема употреблива површина за готвење

• Светло од горе,конвенционално греење - горен и долен грејач, Инфрагрејач, конвенционално со со вентилатор, Пиролитичко чистење на рерната • Електронски програмски часовник • Електронско сигурносно заклучување на врата • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Пиролитичко чистење на рерната • Керамички филтер за смалување на миризбата Стандарна опрема

• Филтер за маснотии • Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава • Скара со мотор

• Двојно осветлување - од горе и од страна, конвенционално греење - горен и долен грејач, Греење со вентилатор, вентилатор, Долен грејач и вентилатор, Долен грејач, тркалезен грејач и вентилатор, Брзо загревање на рерната, Мал инфра грејач, Инфра греач - голем, Инфа греач и вентилатор - голем, WarmPlate-Загревање на садовите, StayWarm-одржување топлина на садовите • Електронски модул со однапред изготвени програми • Тројно застаклена врата на рерната (Ултра ладна врата) • Вентилатор за ладење

• Чистење со Aqua Clean Функција • EasyClean-линии што лесно се чистат

• Двојно осветлување - од горе и од страна, конвенционално греење - горен и долен грејач, Греење со вентилатор, вентилатор, Долен грејач и вентилатор, Долен грејач, тркалезен грејач и вентилатор, Мал инфра грејач, Инфра греач - голем, Инфа греач и вентилатор - голем • Горен инфра грејач на преклоп • EPM 1.1A-Електронски програмски модул • Тројно застаклена врата на рерната (Ултра ладна врата) • Механичко заклучување на вратата • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Чистење со Aqua Clean Функција • EasyClean-линии што лесно се чистат • Задна каталитичка страна

Стандарна опрема

• Рачка за пренос на тава • Филтер за маснотии • Решетка на рерната • Термосонда • Телескопски водилки на 3 нивоа • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава • Стаклен сад за печење

• Стандарна опрема • Филтер за маснотии • Решетка на рерната • Телескопски водилки - 3 нивоа • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Приклучна моќ-струја: 3,1 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,95 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 3,3 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 3,3 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,1 × 54,7 cm Мерки за вградување: 55,6 × 58 × 44,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN Код: 3838942194986

EAN Код: 3838942603877

EAN Код: 3838942529061

Стандарна опрема


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

BO 7385 AX

BO 7121 AW

BO 7120 AX

Вградна рерна

Вградна рерна

Вградна рерна

A

Енергетска класа

Телескопски водилки

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • push pull копчиња • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Механичко управување Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Светло-од горе, конвенционално греење - горен и долен грејач, Греење со вентилатор, вентилатор, Долен грејач и вентилатор, Долен грејач, тркалезен грејач и вентилатор, Мал инфра грејач, Инфра греач - голем, Инфа греач и вентилатор - голем • EPT-Електронски програмски модул со управување на допир • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Чистење со Aqua Clean Функција

A

Енергетска класа

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Ергономски копчиња и рачка • push pull копчиња • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Механичко управување Мултифункционална рерна - 60 l

• Најголема употреблива површина за готвење

• Светло-од горе, конвенционално греење - горен и долен грејач, Греење со вентилатор, вентилатор, Долен грејач и вентилатор, Долен грејач, тркалезен грејач и вентилатор, Мал инфра грејач, Инфра греач - голем, Инфа греач и вентилатор - голем • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Чистење со Aqua Clean Функција • Задна каталитичка страна

A

Енергетска класа

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • push pull копчиња • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Механичко управување Мултифункционална рерна - 60 l

• Најголема употреблива површина за готвење

• Светло-од горе, конвенционално греење - горен и долен грејач, Греење со вентилатор, вентилатор, Долен грејач и вентилатор, Долен грејач, тркалезен грејач и вентилатор, Мал инфра грејач, Инфра греач - голем, Инфа греач и вентилатор - голем • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Чистење со Aqua Clean Функција

Стандарна опрема • Филтер за маснотии • Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

• Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Приклучна моќ-струја: 3,3 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 3,3 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 3,3 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN Код: 3838942603815

EAN Код: 3838942520570

EAN Код: 3838942603792

Стандарна опрема • Филтер за маснотии • Решетка на рерната • Телескопски водилки на 2 нивоа • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Стандарна опрема

19


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

BO 6320 AX

BO 6120 AX

Вградна рерна

Вградна рерна

A

Енергетска класа

A

Енергетска класа

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • push pull копчиња • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб Иноксна предна плоча Ергономски копчиња и рачка push pull копчиња Едноставно деллива врата на рерната EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Механичко управување

• Механичко управување

Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Најголема употреблива површина за готвење

• Светло од горе, конвенционално греење - горен и долен

• Светло од горе, конвенционално греење - горен и долен

грејач, Горен грејач, Греење со вентилатор, вентилатор, Долен грејач и вентилатор, Горен грејач • EPT-Електронски програмски модул со управување на допир • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

грејач, Горен грејач, Греење со вентилатор, вентилатор, Долен грејач и вентилатор, Горен грејач • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Стандарна опрема • Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

• Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Приклучна моќ-струја: 2,2 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 2,2 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN Код: 3838942603778

EAN Код: 3838942603754

Мултифункционална рерна - 60 l

Стандарна опрема


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

BO 5220 AX

BO 5103 AX

Вградна рерна

Вградна рерна

A

Енергетска класа

A

Енергетска класа

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Механичко управување

• Механичко управување

Конвенционална рерна (вентилатор) - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Најголема употреблива површина за готвење

• Светло од горе, конвенционално греење - горен и долен

• Светло од горе, конвенционално греење - горен и долен

грејач, конвенционално со со вентилатор, Инфра греач голем, Инфа греач и вентилатор - голем • Механички часовник за исклучување • Двојно застаклена компактна врата • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

грејач, конвенционално со со вентилатор, Инфра греач голем, Инфа греач и вентилатор - голем • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Чистење со Aqua Clean Функција

Конвенционална рерна (вентилатор) - 60 l

• Чистење со Aqua Clean Функција Стандарна опрема

Стандарна опрема • Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

• Решетка на рерната • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Приклучна моќ-струја: 2,7 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 2,7 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN Код: 3838942615276

EAN Код: 3838942603709

21


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

BO 3102 AW

BO 1102 AX

Вградна рерна

Вградна рерна

A

Енергетска класа

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Механичко управување Конвенционална рерна - 65 l

• Најголема употреблива површина за готвење

• Светло од горе, конвенционално греење - горен и долен грејач, Долен грејач, Горен грејач, Мал инфра грејач, Инфра греач - голем • Двојно застаклена компактна врата • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

A

Енергетска класа

Дизајн • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Механичко управување Конвенционална рерна - 65 l

• Најголема употреблива површина за готвење

• Светло од горе, конвенционално греење - горен и долен грејач, Долен грејач, Горен грејач

• Двојно застаклена компактна врата • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Решетка на рерната • нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење

• Решетка на рерната • нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење

Приклучна моќ-струја: 2,7 kW Потрошувачка: 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 2,2 kW Потрошувачка: 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN Код: 3838942615269

EAN Код: 3838942603648


ВГРАДЕНИ РЕРНИ

BC 6320 BX

BC 6103 AX

BC 5102 AX

Вградна зависна рерна

Вградна зависна рерна

Вградна зависна рерна

A

Енергетска класа

A

Енергетска класа

A

Енергетска класа

Дизајн • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • push pull копчиња • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Механичко управување

• Механичко управување

• Механичко управување

Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Најголема употреблива површина за готвење

• Светло од горе, конвенционално греење - горен и долен

• Светло од горе, конвенционално греење - горен и долен

грејач, Горен грејач, Греење со вентилатор, вентилатор, Долен грејач и вентилатор, Горен грејач • Двојно застаклена компактна врата • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

грејач, конвенционално со со вентилатор, Инфра греач голем, Инфа греач и вентилатор - голем • Двојно застаклена компактна врата • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Стандарна опрема

• Чистење со Aqua Clean Функција

Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Светло од горе, конвенционално греење - горен и долен грејач, Горен грејач, Греење со вентилатор, вентилатор, Долен грејач и вентилатор, Горен грејач • EPT-Електронски програмски модул со управување на допир • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Вентилатор за ладење • Eco Clean емајл (рерна и плехови) Стандарна опрема

• Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

• Решетка на рерната • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Конвенционална рерна (вентилатор) - 60 l

Стандарна опрема

• Решетка на рерната • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Приклучна моќ-струја: 9,3 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 9,3 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 9,8 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,7 × 59,5 × 56,7 cm Мерки за вградување: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN Код: 3838942603921

EAN Код: 3838942603907

EAN Код: 3838942603891

23


ШПОРЕТИ

КУЛИНАРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ ЗА СЕЧИЈ ВКУС


ШПОРЕТИ

ET 67444 BX

EC 66120 BX

EC 66120 BW

Електричен шпорет

Електричен шпорет

Електричен шпорет

A

Енергетска класа

Телескопски водилки

A

Енергетска класа

A

Енергетска класа

Дизајн • Челна плоча од стакло и инокс • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Стаклокерамичка плоча • Сензорско управување на допир • Автоматска контрола на температурата за заштита од

• Стаклокерамичка плоча • Сигнализација на преостаната топлина

• Стаклокерамичка плоча • Сигнализација на преостаната топлина

претекување

• Тајмер • Сигурносен уред • Можност за заклучување • Сигнализација на преостаната топлина Γрејни места

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Грејна површина со три димензии Ø 21/17,5/12 cm, 2,3 kW

• десно напред: Круг (hi-light) Ø 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) Ø 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Елипсеста грејна површина Ø 14/25 cm, 2 kW • Електронско управување • Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

Γрејни места

Γрејни места

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Елипсеста грејна површина 21/12 cm, 2,2 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,8 kW

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Елипсеста грејна површина 21/12 cm, 2,2 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,8 kW

• Механичко управување • Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Механичко управување • Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

• Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Приклучна моќ-струја: 10,0 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 8,6 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 8,6 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942603310

EAN Код: 3838942600845

EAN Код: 3838942600838

• Електронски програмски часовник на допир со температурен дисплеј EPT+TD

• Тројно застаклена врата на рерната (Ултра ладна врата) • Механичко заклучување на вратата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) •Чистење со Aqua Clean Функција Стандарна опрема

• Филтер за маснотии • Решетка на рерната • Телескопски водилки - 3 нивоа • 2 длабоки емајлирани тави • Плитка емајлирана тава

25


ШПОРЕТИ

E 63102 BBR

E 63102 BW

Електричен шпорет

Електричен шпорет

A

Енергетска класа

A

Енергетска класа

Дизајн • Кафена • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Електрична плоча за готвење

• Електрична плоча за готвење

Γрејни места • 2 експрес рингли + 2 стандардни рингли • лево напред: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • лево назад: Нормална рингла 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Нормална рингла 18 cm, 1,5 kW

• 2 експрес рингли + 2 стандардни рингли • лево напред: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • лево назад: Нормална рингла 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Нормална рингла 18 cm, 1,5 kW

• Механичко управување • Конвенционална рерна - 65 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Механичко управување • Конвенционална рерна - 65 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Γрејни места

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење

Приклучна моќ-струја: 8,7 kW Потрошувачка: 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 8,7 kW Потрошувачка: 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942600715

EAN Код: 3838942600708


ШПОРЕТИ

KC 66185 BX

K 66120 BX

K 66120 BW

Комбиниран шпорет

Комбиниран шпорет

Комбиниран шпорет

A

Енергетска класа

Телескопски водилки

A

Енергетска класа

A

Енергетска класа

Дизајн • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Едноставно деллива врата на рерната • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Комбинирана стаклокерамичка плоча • Електрично палење на плинските горачи • Сигнализација на преостаната топлина

• Комбинирана плоча • Електрично палење на плинските горачи

• Комбинирана плоча • Електрично палење на плинските горачи

Γрејни места

Γрејни места

Γрејни места • 2 плински + 2 hi-light грејачи • лево напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно напред: Плински горач 5 cm, 1 kW • лево назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,8 kW • десно назад: Плински горач 9 cm, 3 kW

• 2 плински горачи + 2 експрес рингли • лево напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач 10 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач 5,3 cm, 1 kW

• 2 плински горачи + 2 експрес рингли • лево напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач 10 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач 5,3 cm, 1 kW

• Механичко управување • Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Механичко управување • Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Механичко управување • Мултифункционална рерна - 60 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Стандарна опрема • Решетка на рерната • Телескопски водилки на 2 нивоа • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

• Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

• Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Приклучна моќ-струја: 5,2 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 5,7 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 5,7 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942600951

EAN Код: 3838942600937

EAN Код: 3838942600920

27


ШПОРЕТИ

K 63102 BBR

K 63102 BW

Комбиниран шпорет

Комбиниран шпорет

A

Енергетска класа

A

Енергетска класа

Дизајн • Кафена • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Комбинирана плоча • Електрично палење на плинските горачи

• Комбинирана плоча • Електрично палење на плинските горачи

Γрејни места

Γрејни места

• 2 плински горачи + 2 експрес рингли • лево напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач 10 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач 5,3 cm, 1 kW

• 2 плински горачи + 2 експрес рингли • лево напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач 10 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач 5,3 cm, 1 kW

• Механичко управување • Конвенционална рерна - 65 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Механичко управување • Конвенционална рерна - 65 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење

Приклучна моќ-струја: 6,2 kW Потрошувачка: 0,87 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 6,2 kW Потрошувачка: 0,87 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942600890

EAN Код: 3838942600890


ШПОРЕТИ

G 61103 BW

G 61103 BBR

Плински шпорет

Плински шпорет

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Кафена • Ергономски копчиња и рачка • HomeMADE-иновативен внатрешен изглед на рерната дизајниран според старите фурни за печење леб • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Плин • Електрично палење на плинските горачи

• Плин • Електрично палење на плинските горачи

Γрејни места

Γрејни места

• 1 мал горач + 1 голем горач + 2 стандардни горачи • лево напред: Стандарден горач 7,5 cm, 1,9 kW • десно напред: Плински горач 10,1 cm, 3 kW • лево назад: Стандарден горач 7,5 cm, 1,9 kW • десно назад: Плински горач 5,1 cm, 1 kW

• 1 мал горач + 1 голем горач + 2 стандардни горачи • лево напред: Стандарден горач 7,5 cm, 1,9 kW • десно напред: Плински горач 10,1 cm, 3 kW • лево назад: Стандарден горач 7,5 cm, 1,9 kW • десно назад: Плински горач 5,1 cm, 1 kW

• Механичко управување • Плинска рерна - 55 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Механичко управување • Плинска рерна - 55 l • Најголема употреблива површина за готвење

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942603419

EAN Код: 3838942603426

29


ШПОРЕТИ

K 56320 AW

K 51101 AW

EC 51101 AW

Комбиниран шпорет

Комбиниран шпорет

Електричен шпорет

A

Енергетска класа

B

Енергетска класа

B

Енергетска класа

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Бела Ергономски копчиња и рачка Врата која се вади EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Комбинирана плоча • Електрично палење на плинските горачи

• Комбинирана плоча

• Стаклокерамичка плоча

Γрејни места • 1 голем горач + 1 стандарден горач + 1 експрес рингла + 1 стандардна рингла • лево напред: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно напред: Стандарден горач 7,5 cm, 1,75 kW • лево назад: Нормална рингла 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Плински горач 10 cm, 2,7 kW

• Механичко управување • Мултифункционална рерна - 46 l

• Електронски програмски часовник

Сигнализација на преостаната топлина Γрејни места • 1 голем горач + 1 стандарден горач + 2 стандардни рингли • лево напред: Нормална рингла 18 cm, 1,5 kW • десно напред: Стандарден горач 7,5 cm, 1,75 kW • лево назад: Нормална рингла 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Плински горач 10 cm, 2,7 kW

• Механичко управување • Конвенционална - 49 l

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Γрејни места

• 4 Hi-light грејни места лево напред: Круг (hi-light) 18 cm, 1,7 kW десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW десно назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,7 kW

• Механичко управување • Конвенционална - 49 l

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

Стандарна опрема

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Плитка емајлирана тава

Стандарна опрема

• Решетка на рерната • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава

Стандарна опрема

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Плитка емајлирана тава

Приклучна моќ-струја: 5,06 kW Потрошувачка: 0,78 kWh (вентилаторска), 0,79 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 4,87 kW Потрошувачка: 0,94 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 7,67 kW Потрошувачка: 0,94 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60,5 cm

EAN Код: 3838942487378

EAN Код: 3838942487330

EAN Код: 3838942487552


ШПОРЕТИ

G 51104 AW

K 51101 AW0

E 51101 AW

Комбиниран шпорет

Комбиниран шпорет

Електричен шпорет

B

Енергетска класа

B

Енергетска класа

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Дизајн • Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Плин

• Комбинирана плоча

• Електрична плоча за готвење

Γрејни места

Γрејни места

Γрејни места

• 1 мал горач + 1 голем горач + 2 стандардни горачи • лево напред: Плински горач 5,5 cm, 1 kW • десно напред: Стандарден горач 7,5 cm, 1,75 kW • лево назад: Стандарден горач 7,5 cm, 1,75 kW • десно назад: Плински горач 10 cm, 2,7 kW

• 1 голем горач + 1 стандарден горач + 2 стандардни рингли • лево напред: Плински горач 5,5 cm, 1 kW • десно напред: Стандарден горач 7,5 cm, 1,75 kW • лево назад: Нормална рингла 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Плински горач 10 cm, 2,7 kW

• лево напред: Експрес рингла 18 cm, 2 kW, • десно напред: Нормална рингла 14,5 cm, 1 kW, • лево назад: Нормална рингла 14,5 cm, 1 kW, • десно назад: _product/cooking/hob/plates/type/electric-

• Механичко управување • Плинска рерна - 53 l

• Механичко управување • Конвенционална - 49 l

• Механичко управување • Конвенционална - 49 l

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

• Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови)

normal-restrainer/inline/round 18 cm, 1,5 kW

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Плитка емајлирана тава

• Решетка на рерната • 3 нивоа за припремање на храна • Конвенционална - 49 l

Приклучна моќ-струја: 2,87 kW Потрошувачка: 0,94 kWh (конвенционална)

Приклучна моќ-струја: 7,37 kW Потрошувачка: 0,94 kWh (конвенционална)

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60,5 cm

EAN Код: 3838942487712

EAN Код: 3838942487392

EAN Код: 3838942487514

31


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

ШИРОК ИЗБОР ЗА ВИСТИНСКО Г У Р М А Н С К О И С К У С Т В О


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

SliderTouch контрола со допирот на вашите прсти Стакло керамичка плотна со контрола на допир. Можете да ја поставите температурата со едноставен допир на контролната плоча и со движење на вашиот прст по температурната скала. Целосна контрола над процесот на готвење со употреба на врвовите од вашите прсти-резултат на зголемената чувствителност и реакција на вашата плотна.

Индукциски плочи Кога сме кај прецизно готвење, конвенционалните плочи станаа вистински конкуренти. Главните предности на индукциските плочи лежат во нивната брзина (двојно побрзи од конвенционалните шпорети на гас), економичност и безбедност. Powerboost-опцијата дополнително го зголемува изведувањето на индукцискиот шпорет, обезбедувајќи дополнителна заштеда на време. Вие можете лесно да ја активирате Powerboost-опцијата со едноставен допир на буквата P на контролната табла. Со оваа технологија тоа е индукција што ја грее тавата, а не плочата. Како резултат, единствено дното на тавата станува топло, што значи дека остатокот од површината на плочата, што не е во допир со тавата, е ладен и безбеден за допир. Штом тавата се тргне од ринглата или ринглата е исклучена, температурата на плочата брзо опаѓа. Поради оваа брза реакција на индукционата зона, нема опасност од претечување на содржината од тавата, што исто така ве поштедува од непотребно чистење. Со едноставен допир, користејќи ги вашите прсти, може едноставно да ја приспособите температурата додека готвите разни сосови, топите чоколада или изведувате какви било кулинарски операции при кои е потребна прецизно определена температура. Која било тава со магнетно дно (ова може да се провери со користење на обичен магнет) може да се користи за готвење на индукционата плоча.

Време, потребно за загревање на 2 литра вода од 20°C до 95°C 0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

min

ИНДУКЦИСКА СТАКЛОКЕРАМИЧКА ЕЛЕКТРИЧНА ПЛИНСКА

Потрошувачка на енергија за загревање на 2 литра вода од 20°C до 95°C 0

50

100

ИНДУКЦИСКА СТАКЛОКЕРАМИЧКА ЕЛЕКТРИЧНА ПЛИНСКА

150

200

250

300

350

400

Watt/h

33


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

Стакло керамичка плотна зона за одржување на топлина Зоната за одржување на топлина на вашата стакло керамичка плотна ви овозможува веќе зготвената храна, да ја одржи вистинската температура до послужувањето. Храната останува топла, без да се исуши или да се преготви, без потреба од дополнително готвење.

BoilControl, заштита од претекување Вашите тенџериња веќе никогаш нема да претекуваат. BoilControl функцијата овозможува температурата кај HiLight зоните да биде контролирана. Првично, ринглите ќе работат на максимална топлина, сé додека не се постигне посакуваното ниво на температура. По овој првичен период на готвење, плотната автоматски го подесува дотокот на топлина до ринглата и ја одржува температурата на поставеното ниво.

Функција StopGo за максимум при готвењето Оваа функција ви овозможува привремено да го стопирате процесот на готвење кога ќе добиете неочекуван повик. Еден допир на копчето StopGo ги замрзнува сите функции, со што добивате време да одите и да ја отворите вратата или да се справите со некоја итна ситуација. Сите активни зони за готвење моментално се исклучуваат, додека повторно не ги реактивирате со копчето StopGo.

Easy контрола Врвната сензорска UseLogic технологијави овозможува да работите со вашата стакло керамичка плотна буквално со врвовите на вашите прсти. Различните сензори ви овозможуваат директна контрола на секој индивидуален грејач. Ергономичната позиција на панелот за работа ви обезбедува перфектен преглед и контрола над вашиот шпорет. Безбедносното заклучување за деца е екстра безбедносна карактеристика која ви овозможува да ја заклучите плотната и да се зашитите од ненадгледуван допир на деца на контролите и употреба на плотната.


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

Две и три кружни или овални грејни зони Две и три кружни зони ви овозможуваат прецизна адаптација на различни тави и садови.Овалната грејна зона е идеална за готвење на поголеми парчиња месо или риба. Со едноставно префрлање на екстра ринглата,може да ја зголемите зоната за готвење колку што е потребно, создавајќи корисна заштита на енергија.

Вкусот на професионалното готвење Модерните плотни на плин кои се опремени со ергономично дизајнирани копчиња и имаат одличен изглед, овозможуваат врвна подготовка на јадења. Горење плотните на плин се карактеризираат со нивната супериорна искористеност на пламенот,со што се овозможува супериорен излез на топлината и подобрени перформанси при готвењето. Храната побргу се згуснува, што овозможува задржување на најголемиот дел од хранливите материи и се зачувува природниот вкус. За подготовка на врвна храна, каква што подготвуваат професионалните готвачи.

Плин или комбинација од плин и електрична енергија на стакло керамички плотни Широк опсег на Горење плотните вклучувајќи и стакло керамички плотни опремени со плински горачи.Стакло керамички плотни карактеристични по комбинацијата на плин и HiLight грејачи се исто така достапни. Како додаток за професионалната контрола , оваа комбинација има екстра предност за лесно чистење и привлечен дизајн.

35


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

Плин на стакло Стаклените плотни карактеристични по четирите горачи се достапни во три различни бои: црна, антрацит (јаглен) и бела. Држачите за садови за готвење од лиено железо се екстремно стабилни и отпорни на високи температури. Загарантирани се оптимални перформанси на готвење и со мазната и чиста површина чистењето е многу едноставно.

Wok горач Обележаниот,со три венци плински Wok горач со ви овозможува по забрзана постапка да приготвите оброк за неполна минута. Зеленчуците ќе бидат крцкави и правилно зготвени, и ќе задржат повеќе витамини и минерали од храната зготвена на конвенционален пламен.


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

Прилагодливи домино плотни Помодните плотни карактеристични по двете зони за готвење ви одобруваат избор помеѓу комбинација од стакло керамичка плотна со HiLight грејачи или или индукциски грејач, и со два горачи на плин или wok горач , во зависност од вашите потреби.

Атрактивен опсег на плотни за готвење Овие атрактивни стакло керамички плотни се лесни за управување со употреба на контрола на допир, имаат одлична прегледност и целосна контрола на готвењето. Тие се дизајнирани специјално од луѓе кои го вреднуваат комфорот и естетиката во различни форми.

37


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

ECT 780 AX

ECT 780 BX

ECS 680 AC

Стаклокерамичка плоча

Стаклокерамичка плоча

Стаклокерамичка плоча

• Иноксна рамка • Сензорско управување на допир • Автоматска контрола на температурата за заштита од

• Иноксна рамка • Сензорско управување на допир • Автоматска контрола на температурата за заштита од

• Закосени рабови • Slider Touch, лизгачко управување на допир • Автоматска контрола на температурата за заштита од

претекување

претекување

претекување

• Рамка од инокс • StopGo (пауза) • Тајмер • Сигурносен уред • Можност за заклучување • Сигнализација на преостаната топлина

• Рамка од инокс • StopGo (пауза) • Тајмер • Сигурносен уред • Можност за заклучување • Сигнализација на преостаната топлина

• Брусен раб • Тајмер • Сигурносен уред • Можност за заклучување • Сигнализација на преостаната топлина

Γрејни места • 4 Hi-light грејни места • лево напред: Грејна површина со три димензии 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Елипсеста грејна површина 26,5×17 cm, 2,4 kW

Γрејни места • 4 Hi-light грејни места • лево напред: Грејна површина со три димензии 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Елипсеста грејна површина 26,5×17 cm, 2,4 kW

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Грејна површина со три димензии

Приклучна моќ-струја: 7,1 kW

Приклучна моќ-струја: 7,1 kW

Приклучна моќ-струја: 7,1 kW

Димензии (Ш x В x Д): 75,4 × 5,5 × 51 cm Мерки за вградување: 71 × 5 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 75,4 × 5,5 × 51 cm Мерки за вградување: 71 × 5 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 5,4 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 5 × 49 cm

EAN Код: 3838942531118

EAN Код: 3838942604881

EAN Код: 3838942531170

Γрејни места

21/17,5/12 cm, 2,3 kW

• десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Елипсеста грејна површина 26,5×17 cm, 2,4 kW


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

ECT 680 BC

ECT 620 AX

ECT 610 ASC

Стаклокерамичка плоча

Стаклокерамичка плоча

Стаклокерамичка плоча

• Закосени рабови • Сензорско управување на допир • Автоматска контрола на температурата за заштита од

• Иноксна рамка • Сензорско управување на допир • Автоматска контрола на температурата за заштита од

• Брусен раб на плочата • Сензорско управување на допир • Автоматска контрола на температурата за заштита од

претекување

• Брусен раб • StopGo (пауза) • Тајмер • Сигурносен уред • Можност за заклучување • Сигнализација на преостаната топлина

претекување

• Рамка од инокс • StopGo (пауза) • Тајмер • Сигурносен уред • Можност за заклучување • Сигнализација на преостаната топлина

Γрејни места

Γрејни места

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Грејна површина со три димензии

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Елипсеста грејна површина 21/12 cm, 2,2 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Елипсеста грејна површина 17×26,5 cm, 2,4 kW

21/17,5/12 cm, 2,3 kW

• десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Елипсеста грејна површина 26,5×17 cm, 2,4 kW

претекување

• Рамни обработени рабови • Сигурносен уред • Можност за заклучување • Сигнализација на преостаната топлина Γрејни места

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Круг (hi-light) 21 cm, 2,3 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,8 kW

Приклучна моќ-струја: 7,1 kW

Приклучна моќ-струја: 7,1 kW

Приклучна моќ-струја: 6,5 kW

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 5,4 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 5 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,4 × 5,6 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 5 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 5,4 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 5 × 49 cm

EAN Код: 3838942604874

EAN Код: 3838942531224

EAN Код: 3838942531262

39


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

EC 630 AX

EC 605 ASC

E 6N0 AX

Стаклокерамичка плоча

Стаклокерамичка плоча

Електрична плоча за готвење

• Ергономски копчиња • Иноксна рамка • Рамка од инокс • Сигнализација на преостаната топлина

• Ергономски копчиња • Брусен раб на плочата • Рамни обработени рабови

• Ергономски копчиња

Γрејни места • 4 Hi-light грејни места • лево напред: Елипсеста грејна површина 21/12 cm, 2,2 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,8 kW

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Круг (hi-light) 21 cm, 2,1 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,7 kW

Приклучна моќ-струја: 6,4 kW

Приклучна моќ-струја: 6,2 kW

Приклучна моќ-струја: 58 × 8,3 × 51 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,4 × 9,2 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 6,2 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,4 × 9,2 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 6,2 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 58 × 8,3 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 4,9 × 49 cm

EAN Код: 3838942604850

EAN Код: 3838942604836

EAN Код: 3838942605048

Γрејни места

Γрејни места

• 1 експрес рингла + 3 стандарни рингли • лево напред: Нормална рингла 14,5 cm, 1 kW • десно напред: Нормална рингла 14,5 cm, 1 kW • лево назад: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно назад: Нормална рингла 18 cm, 1,5 kW


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

ECD 620 AX

ECD 620 ABR

ECD 620 AW

Стаклокерамичка плоча

Стаклокерамичка плоча

Стаклокерамичка плоча

• Иноксна рамка • Рабови од инокс • Сигнализација на преостаната топлина

• Обвивка • Рабови од инокс • Сигнализација на преостаната топлина

• Обвивка • Рабови од инокс • Сигнализација на преостаната топлина

Γрејни места

Γрејни места

Γрејни места

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Елипсеста грејна површина 21/12 cm, 2,2 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Елипсеста грејна површина 26,5×17 cm, 2,4 kW

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Елипсеста грејна површина 21/12 cm, 2,2 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Елипсеста грејна површина 26,5×17 cm, 2,4 kW

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Елипсеста грејна површина 21/12 cm, 2,2 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Елипсеста грејна површина 26,5×17 cm, 2,4 kW

Приклучна моќ-струја: 7,0 kW

Приклучна моќ-струја: 7,0 kW

Приклучна моќ-струја: 7,0 kW

Димензии (Ш x В x Д): 59,4 × 4,9 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 4,3 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,4 × 4,9 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 4,3 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 59,4 × 4,9 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 4,3 × 49 cm

EAN Код: 3838942531316

EAN Код: 3838942604058

EAN Код: 3838942531323

41


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

ECD 610 AX

ED 61 AX

KC 620 BC

Стаклокерамичка плоча

Електрична плоча за готвење

Комбинирана стаклокерамичка плоча

• Иноксна рамка • Рабови од инокс • Сигнализација на преостаната топлина

Γрејни места • 4 експрес рингли • лево напред: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • лево назад: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно назад: Експрес рингла 18 cm, 2 kW

• Ергономски копчиња • Закосени рабови • Електрично палење на плинските горачи • Сигнализација на преостаната топлина

Приклучна моќ-струја: 6,0 kW

Приклучна моќ-струја: 7,0 kW

Приклучна моќ-струја: 3,0 kW

Димензии (Ш x В x Д): 59,4 × 4,9 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 4,3 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 58 × 6 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 4,5 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 10,5 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 6,4 × 49 cm

EAN Код: 3838942531330

EAN Код: 3838942605093

EAN Код: 3838942605031

Γрејни места

• 4 Hi-light грејни места • лево напред: Круг (hi-light) 18 cm, 1,8 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • десно назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,8 kW

Γрејни места

• лински + 2 hi-light грејачи • лево напред: Плински горач 9 cm, 3 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Плински горач 5 cm, 1 kW • десно назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,8 kW


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

KC 620 AC

K 6N3 AW

K 6N3 AX

Комбинирана стаклокерамичка плоча

Комбинирана плоча

Комбинирана плоча

• Ергономски копчиња • Закосен раб • Електрично палење на плинските горачи • Сигнализација на преостаната топлина

• Ергономски копчиња • Електрично палење на плинските горачи

• Ергономски копчиња • Електрично палење на плинските горачи

Γрејни места

Γрејни места

Γрејни места

• 1 мал горач + 1 голем горач + 1 стандарден горач +

• 1 мал горач + 1 голем горач + 1 стандарден горач +

1 експрес рингла

1 експрес рингла

• 2 плински + 2 hi-light грејачи • лево напред: Плински горач 9 cm, 3 kW • десно напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • лево назад: Плински горач 5 cm, 1 kW • десно назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,8 kW

• лево напред: Стандарден горач 7,5 cm, 1,9 kW • десно напред: Плински горач 5,1 cm, 1 kW • лево назад: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно назад: Плински горач 10,1 cm, 3 kW

• лево напред: Стандарден горач 7,5 cm, 1,9 kW • десно напред: Плински горач 5,1 cm, 1 kW • лево назад: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно назад: Плински горач 10,1 cm, 3 kW

Приклучна моќ-струја: 3,0 kW

Приклучна моќ-струја: 1,5 kW

Приклучна моќ-струја: 1,5 kW

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 10,5 × 51 cm Мерки за вградување: 56 × 6,4 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 10,7 × 53 cm Мерки за вградување: 56 × 5,9 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 10,7 × 53 cm Мерки за вградување: 56 × 5,9 × 49 cm

EAN Код: 3838942531842

EAN Код: 3838942577550

EAN Код: 3838942577543

43


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

K 6N2 AX

K 6N2 ABR

K 6N2 AW

Комбинирана плоча

Комбинирана плоча

Комбинирана плоча

• Ергономски копчиња • Електрично палење на плинските горачи

• Ергономски копчиња • Електрично палење на плинските горачи

• Ергономски копчиња • Електрично палење на плинските горачи

Γрејни места

Γрејни места

Γрејни места

• 2 плински горачи + 2 експрес рингли • лево напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач 5,1 cm, 1 kW • лево назад: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач 10,1 cm, 3 kW

• 2 плински горачи + 2 експрес рингли • лево напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач 5,1 cm, 1 kW • лево назад: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач 10,1 cm, 3 kW

• 2 плински горачи + 2 експрес рингли • лево напред: Експрес рингла 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач 5,1 cm, 1 kW • лево назад: Експрес рингла 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач 10,1 cm, 3 kW

Приклучна моќ-струја: 3,5 kW

Приклучна моќ-струја: 3,5 kW

Приклучна моќ-струја: 3,5 kW

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 10,7 × 53 cm Мерки за вградување: 56 × 5,9 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 10,7 × 53 cm Мерки за вградување: 56 × 5,9 × 49 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 10,7 × 53 cm Мерки за вградување: 56 × 5,9 × 49 cm

EAN Код: 3838942605017

EAN Код: 3838942605000

EAN Код: 3838942604898


ВГРАДЕНИ ПЛОЧИ

IT 320 AC

EC 310 AC

Индукциска стаклокерамичка плоча

Стаклокерамичка плоча

• Закосен раб • Сензорско управување на допир • Автоматска контрола на температурата за заштита од

• Ергономски копчиња • Закосен раб • Сигнализација на преостаната топлина

претекување

• Power boost функција • Тајмер • Сигурносен уред • Можност за заклучување • Сигнализација на преостаната топлина

Γрејни места

• 2 (Hi-Light) зони за готвење • напред: Круг (hi-light) 14,5 cm, 1,2 kW • назад: Круг (hi-light) 18 cm, 1,7 kW

Γрејни места

• Две индукциски зони за готвење • напред: Круг 14,5 cm, 1,4/3 kW • назад: Круг 21 cm, 2,2 kW Приклучна моќ-струја: 3,6 kW

Приклучна моќ-струја: 2,9 kW

Димензии (Ш x В x Д): 30 × 6,2 × 51 cm Мерки за вградување: 30 × 6,2 × 51 cm

Димензии (Ш x В x Д): 30 × 8,2 × 51 cm Мерки за вградување: 27 × 5,7 × 49 cm

EAN Код: 3838942523083

EAN Код: 3838942530685

45


АСПИРАТОРИ

М О Ќ Н И

И

М О Д Е Р Н И


АСПИРАТОРИ

Одлични резултати, лесно користење Капацитетот на аспираторот би требало да одговара на големината на просторијата за која тој е дизајниран да ја вентилира. Современите трендови во домашниот дизајн, каде што кујната се смета за место за јадење и забава, како и за готвење, исто така има потреба од аспиратори со поголем капацитет. За да се обезбеди ефикасна вентилација на просторија од 50 m2, аспираторот треба да има капацитет од 300 m3/h. Како и да е, во широката палета аспиратори од Gorenje има модели со висок капацитет чиј максимален капацитет достигнува 1000 m3/h. Gorenjeаспираторите можат да бидат ракувани механички или електронски. Електронските модели содржат лесен за користење осетлив на допир кориснички интерфејс. Јачината на вовлекување на воздухот може да се намести, ако е потребно, на една од четирите можни брзини. Далечинскиот управувач е дополнителна опција кај пософистицираните модели.

Вовлекување или рециркулирање Во зависност од вашите опции, можете да избирате помеѓу вовлекувачки и аспиратори што го рециркулираат воздухот. Аспираторите што работат на принцип на вовлекување, го вовлекуваат сиот чад и пареа преку филтер, а ги исфрлаат миризбите надвор преку вентилирачкиот канал. Од друга страна, аспираторите што работат на принцип на рециркулирање на воздухот, ја вовлекуваат пареата и воздухот измешан со разни миризби преку филтер, а потоа го враќа пречистениот воздух назад во кујната. За подобра функција, може да се постави карбонски филтер. Пософистицираните модели вклучуваат специјален карбонски филтер што може да се пере.

Модерен дизајн

Тивко работење

Современите амбиентални дизајни за кујна нудат огромна палета креативни опции кога се во прашање кујнски аспиратори. Извонредната функционалност на Gorenje-аспираторите е дополнително подобрена со нивниот извонреден модерен дизајн. Иновативните облици потполнети со автентичните метални краеви и халогенското осветление и даваат целосно нова димензија на вашата кујна. Интелигентните сензори ја контролираат брзината на вовлекување на воздухот, што може лесно да се намести со едноставно допирање на врвот на сензорот.

Освен резултатите и дизајнот, бучавата е еден од главните фактори при изборот на аспиратор. Пософистицираните Gorenje-модели содржат специјална изолација, што обезбедува виртуелно бесшумна работа.

Филтри лесни за чистење Металните филтри во аспираторите на Gorenje, кои се дизајнирани да ги отстрануваат масните честички, можат лесно да бидат извадени и исчистени. Вие можете да ги измиете со рака или во машина за миење садови, користејќи ја програмата ‘нежно чистење’. Како и да е, акрилен или хартиен филтер користен за истата цел, може едноставно да биде заменет со нов филтер.

Халогенско осветлување Како додаток за подобрување на амбиентното опкружување во вашата кујна, аспираторите на Gorenje исто така се дизајнирани да обезбедат оптимално осветлување на плочите на вашиот шпорет. Некои модели содржат класични светилки, додека понапредните модели имаат модерни, халогенски светилки, кои светат посилно и штедат повеќе електрична енергија.

47


АСПИРАТОРИ

IDTG 9455 BX

IDTG 9456 AX

DTG 9456 AX

Аспиратор

Аспиратор

Аспиратор

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

• Електронско управување • Далечинско управување • Тајмер • Индикатор за работа

• Електронско управување • Далечинско управување • Тајмер • Индикатор за работа

• Електронско управување • Далечинско управување • Тајмер • Индикатор за работа

Издувно и проточно

Издувно и проточно

Издувно и проточно

• Пречник на одводното црево: 15 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

• Пречник на одводното црево: 15 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

• Пречник на одводното црево: 15 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

850 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 745 m³/h

850 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 745 m³/h

700 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 620 m³/h

• 4 степени на јачина на вентилаторот

• 4 степени на јачина на вентилаторот

• 4 степени на јачина на вентилаторот

• Халогенско осветлување: 4 × 20 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 62 dB(A) • 1 мотор • Висина на турбината: 33,8 cm

• Халогенско осветлување: 4 × 20 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 62 dB(A) • 1 мотор • Висина на турбината: 33,8 cm

• Халогенско осветлување: 2 × 35 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 62 dB(A) • 1 мотор • Висина на турбината: 33,8 cm

Дополнителна опрема

Дополнителна опрема

Дополнителна опрема

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

Приклучна моќ: 330 W

Приклучна моќ: 330 W

Приклучна моќ: 270 W

Димензии Ширина: 89,6 × 59 cm Висина без оџак: 4 cm Висина на оџакот: 60 / 108 cm

Димензии Ширина: 89,6 × 59 cm Висина без оџак: 66 cm Висина на оџакот: 62 / 102 cm

Димензии Ширина: 89,6 × 49,5 cm Висина без оџак: 30,8 cm Висина на оџакот: 50 / 82 cm

EAN Код: 3838942509360

EAN Код: 3838942509339

EAN Код: 3838942509322


АСПИРАТОРИ

DTG 6456 AX

DTG 9455 BX

DTG 9455 AX

Аспиратор

Аспиратор

Аспиратор

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

• Електронско управување • Далечинско управување • Тајмер • Индикатор за работа

• Електронско управување • Далечинско управување • Тајмер • Индикатор за работа

• Електронско управување • Далечинско управување • Тајмер • Индикатор за работа

Издувно и проточно

Издувно и проточно

Издувно и проточно

• Пречник на одводното црево: 15 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

• Пречник на одводното црево: 15 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

• Пречник на одводното црево: 15 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

700 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 620 m³/h

700 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 620 m³/h

700 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 620 m³/h

• 4 степени на јачина на вентилаторот

• 4 степени на јачина на вентилаторот

• 4 степени на јачина на вентилаторот

• Халогенско осветлување: 2 × 35 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 62 dB(A) • 1 мотор • Висина на турбината: 33,8 cm

• Халогенско осветлување: 2 × 35 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 62 dB(A) • 1 мотор • Висина на турбината: 33,8 cm

• Халогенско осветлување: 2 × 35 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 62 dB(A) • 1 мотор • Висина на турбината: 33,8 cm

Дополнителна опрема

Дополнителна опрема

Дополнителна опрема

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

Приклучна моќ: 270 W

Приклучна моќ: 270 W

Приклучна моќ: 270 W

Димензии Ширина: 59,6 × 49,5 cm Висина без оџак: 30,8 cm Висина на оџакот: 50 / 82 cm

Димензии Ширина: 89,6 × 49,5 cm Висина без оџак: 30,8 cm Висина на оџакот: 50 / 82 cm

Димензии Ширина: 89,6 × 49,5 cm Висина без оџак: 4 cm Висина на оџакот: 48 / 84 cm

EAN Код: 3838942509315

EAN Код: 3838942509308

EAN Код: 3838942509308

49


АСПИРАТОРИ

DTG 6455 BX

DTG 6455 AX

Аспиратор

Аспиратор

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

• Електронско управување • Далечинско управување • Тајмер • Индикатор за работа

• Електронско управување • Далечинско управување • Тајмер • Индикатор за работа

Издувно и проточно

Издувно и проточно

• Пречник на одводното црево: 15 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

• Пречник на одводното црево: 15 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

700 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 620 m³/h

700 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 620 m³/h

• 4 степени на јачина на вентилаторот

• 4 степени на јачина на вентилаторот

• Халогенско осветлување: 2 × 35 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 62 dB(A) • 1 мотор • Висина на турбината: 33,8 cm

• Халогенско осветлување: 2 × 35 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 62 dB(A) • 1 мотор • Висина на турбината: 33,8 cm

Дополнителна опрема

Дополнителна опрема

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

Приклучна моќ: 270 W

Приклучна моќ: 270 W

Димензии Ширина: 59,6 × 49,5 cm Висина без оџак: 30,8 cm Висина на оџакот: 50 / 82 cm

Димензии Ширина: 59,6 × 49,5 cm Висина без оџак: 30,8 cm Висина на оџакот: 50 / 82 cm

EAN Код: 3838942509346

EAN Код: 3838942509193


АСПИРАТОРИ

DFG 6156 BX

DFG 6156 AX

Аспиратор телескопски - вграден

Аспиратор телескопски - вграден

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

Дизајн • Инокс • Куќиште од стакло и инокс

• Механичко управување

• Механичко управување

Издувно и проточно

Издувно и проточно

• Пречник на одводното црево: 12 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

• Пречник на одводното црево: 12 cm • Максимален проток на воздух при издувно функционирање:

480 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 400 m³/h

480 m³/h

• Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 400 m³/h

• 3 степени на јачина на вентилаторот

• 3 степени на јачина на вентилаторот

• Халогенско осветлување: 2 × 35 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 68 dB(A) • 2 мотори

• Халогенско осветлување: 2 × 35 W • Алуминиумски филтер за маснотии • Бучност: 68 dB(A) • 2 мотори

Дополнителна опрема

Дополнителна опрема

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

• Филтер за отстранување непријатен мирис (опција)

Приклучна моќ: 310 W

Приклучна моќ: 310 W

Димензии Ширина: 59,6 × 30,5 cm

Димензии Ширина: 59,6 × 30,5 cm

EAN Код: 3838942509186

EAN Код: 3838942509179

51


ВГРАДНИ МЕРКИ

BOP ...

BO ..., BC ...

ECT 7...

ECS 6..., ECT 6..., ECD 6...

EC 6...

E 6...

ED 6...

KC 6...


ВГРАДНИ МЕРКИ

IT 3..., EC 3...

IDTG 9455 BX

IDTG 9456 AX

DTG 9456 AX

DTG 6456 AX

DTG 9455 BX

DTG 9455 AX

53


ВГРАДНИ МЕРКИ

DTG 6455 BX

DFG 6156 AX

DTG 6455 AX

DFG 6156 BX


ВГРАДНИ МЕРКИ

55


Gorenje GA DOOEL Партизански одреди бр.99, 1000 Скопје, Македонија Тел.: +389 2 3062 323, 2 3061 178, Факс: +389 2 3064 177 E-mail: gorenje@gorenje.com.mk www.gorenjegroup.com

Сликите во каталогот може да се разликуваат од апаратите во продажба. Го задржуваме правото на можни грешки во каталогот.

Реализација: Горење д.д.; Маркетинг; 02/2010

Апарати за готвење 2010  
Апарати за готвење 2010  

Апарати за готвење 2010

Advertisement