Page 1


Songtekst:

g a d ’n o z r e e Morgen w Couplet

Refrein

Als straks deze dag weer voorbij is Droom ik gewoon een nieuwe dag Met mooie verhalen, een nieuw avontuur En vrienden, die ik vandaag zag

Zo’n dag vol sprookjes! Met Hannah de heldhaftige Sprookjes! Met Lodewijk de kikkerprins Sprookjes! Met Tati en haar toverspreuk

Als straks deze dag weer voorbij is En iedereen ligt al op één oor Dan kun je me horen, zo zacht als het mag Ik zing weer, en weet je waardoor ‘T is morgen weer zo’n dag

Refrein Zo’n dag vol sprookjes! Met Hannah de heldhaftige Sprookjes! Met Lodewijk de kikkerprins Sprookjes! Met Tati en haar toverspreuk

Droesem en zijn drakengrot Kabor, Humpie, Bumpie, Wanda, Buddy, Maartje, Botterbaasje Als het mag… Morgen weer zo’n dag

Coda Als straks deze dag weer voorbij is Droom ik gewoon een nieuwe dag Morgen weer zo’n dag

Droesem en zijn drakengrot Kabor, Humpie, Bumpie, Wanda, Buddy, Maartje, Botterbaasje Als het mag… Morgen weer zo’n dag

Couplet En als ik vannacht niet kan slapen Omdat ik dan al mijn vriendjes mis Dan droom ik ze zomaar, dicht bij me en lach Want ik weet al wat er morgen is ‘T is morgen weer zo’n dag

4

CD : Dromen met open ogen


Favoriete recepten

Kooktip:

van de Sprookjesvrie nden

Wat is 1 theelepel? Wat bedoelen ze nou precies met 1 eetlepel? Bij de afbeelding zie je hoeveel dit is.

t e i or v a f Tati’s

Zalmwrap 25 min – 4 personen

Bereidingswijze 1. Meng de sjalotjes met de azijn in een kommetje.

Ingrediënten 4 sjalotten, in dunne ringen

2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de rode peper toe aan de rijst en roer erdoor. (Lekker voor papa en mama)

4 eetlepels rode druivensap 2 eetlepels azijn 1 stazak Lassie Basmatirijst Kokos-Citroen (200 g)

3. Verdeel de gerookte zalm over de wraps, verdeel daarna de sla erover. Schep de rijst op de sla.

1 kleine rode peper, fijngehakt (lekker voor papa en mama)

4. Snijd de wraps schuin door, steek er eventueel een prikker in om ze vast te zetten en leg ze op een grote schaal. Of wikkel de wraps in aluminiumfolie en neem ze mee voor een lunch of picknick.

vo a f Maartjes

300 gram gerookte zalm 4/8 wraps 150 gram gemengde sla

t e i r

Koude pasta met pesto 20 min – 4 personen

Bereidingswijze 1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet het af

Ingrediënten 300 gram pasta (fusilli of penne) 200 gram gerookte kip 160 gram mozzarella (uitgelekt) 150 gram rucola 250 gram cherrytomaten 50 gram rode pesto 40 gram pijnboompitten 100 gram yoghurt 40 gram fritessaus

2. Rooster de pijnboompitten op laag vuur tot ze mooi bruin kleuren 3. Roer de yoghurt, fritessaus en pesto door elkaar tot het een mooie saus is 4. Halveer de tomaten, en snijd de gerookte kip en mozzarella in kleine stukjes 5. Doe de afgekoelde pasta in een grote schaal en roer de saus er doorheen 6. Voeg alle andere ingrediënten toe en schep de salade rustig om tot alles goed gemengd is 5


Hannah

2

de Heldhaftige 1

3

Handtek

H g n i en

a

4

ah n n 5

6


Dag als het mag, mijn naam is Hannah de Heldhaftige. Ik ben dol op avonturen beleven! Het liefst doe ik dat iedere dag samen met mijn sprookjesvrienden. Dat doen we op mijn mooiste plekje! Wist je dat ik het mooiste plekje lang geleden heb gevonden tijdens mijn allergrootste avontuur? Dat deed ik samen met mijn allerliefste knuffel Bumpie.

6

7

8

7


Dag als het mag, ik ben Bumpie de Beer. Ik ben de knuffelbeer van Hannah. Samen met haar beleef ik avonturen op het mooiste plekje. Het liefst eet ik pannenkoeken! Maar ik vind het ook heel fijn om een knuffel aan iemand te geven.

9

10

11

10


Bumpie

12

de Beer 13

14

15

Ha n 16

dt ek

enin g Bumpie

11


Tati

e e f r e v o T e ff o T de 18 17

19

20

in n e k Handte

12

a ti T g

21


Lieve schatjes, mijn naam is Tati. Ik ben de enige echte toverfee van het mooiste plekje. Het gaat niet altijd even goed met mijn toverspreuken, maar ik doe erg mijn best. Ik ben dol op de kleur roze en op vlinders! Daarom draag ik zo’n prachtige mantel en heb ik een geweldige vlinder-toverstaf die ik Fifi heb genoemd.

22

23

24

13


9 2

5

6

3

8 7

8 9

2

5

7

8

6

4

7

5

6

5

7

4

9

3 2

2

1

7

Sudoku

6

9 5 1

4

2

3

9 8 7

9

5 2

6

3 3

8

8 1

5

6 2

4

2 7 6

1 3

5 14

3


Zoek de 5 verschille n tussen be ide Tati ’s!

15


Gegroet eenieder, mijn naam is Lodewijk de Kikkerprins. Ik ben op zoek naar een prinses. Heb jij misschien een prinses gezien? Of ben jij toevallig mijn prinses? Mocht je iets weten, hoor ik dit graag van je. Als ik namelijk een kus krijg van een prinses, verander ik in een echte prins!

25

26

27

16


Lodewijk

28

de Kikkerprins 30

29

31

32

Han dt e ke ning

Lodewijk

17


n e t p e c e r e t e i r o Fav den n van de Sprookjesvrie ie r vo a f Hannah’s

t

Broodje pindakaas met banaan Bereidingswijze 1. Bestrijk het brood met de pindakaas. 2. Pel de banaan en snijd in de lengte in plakken. Verdeel dit over het brood.

Kooktip:

Ingrediënten 2 sneetjes volkorenbrood

Hoe bewaar je het beste pindakaas? Pindakaas blijft langer vers en smeuïg als je de pot ondersteboven bewaart. Dan ontstaat er namelijk geen laagje olie bovenop de pindakaas in de pot.

40 gram 100% pindakaas 1 banaan

v a f s e Bumpi

ie r o

t

Pannenkoeken met stroop Voor ongeveer 18 dunne pannenkoeken

Bereidingswijze 1. Doe de eieren en melk in een grote kom en mix dit door elkaar. Je kunt dit met een handmixer doen, maar met een garde gaat het ook prima. 2. Voeg de bloem geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, vergeet de snuf zout niet toe te voegen. Ingrediënten 600 gram bloem 3 eieren 1,5 liter melk Snuf zout Stroop (iets anders kan natuurlijk ook)

18


fa s a a B o tt e r b

v

ie or

t

Botterpasta Bereidingswijze 1. Verhit de olijfolie in een pan. Snipper de ui en snijd de knoflooktenen in vieren. Doe de ui in de pan en bak totdat de ui glazig is. 2. Voeg de knoflook en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur zachter en laat het 20-25 minuten pruttelen. Breng vast een pan met water aan de kook.

Ingrediënten 300 gram pasta 5 eetlepels olijfolie 1 ui

3. Wanneer de saus nog ongeveer 10 minuten moet pruttelen kook je de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.

800 gram tomatenblokjes 3 tenen knoflook Handvol basilicum 1 theelepel Italiaanse kruiden Zout en peper Handje Parmezaanse kaas

Lodewijks

4. Snijd een handjevol basilicum in reepjes. Serveer de pasta met de saus en de basilicum erover. Voeg naar smaak wat Parmezaanse kaas toe. Eetsmakelijk!

ie r o f av

t

Broodje hotdog - vegetarisch 10 min – 4 personen

Bereidingswijze 1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 minuten goudbruin. Neem ze uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie of een deksel. 2. Snijd ondertussen de witte puntjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Verhit de grillpan en gril de broodjes zonder olie of boter 3 min. op de ingesneden kant. 3. Beleg elk broodje met wat rauwkost, Amsterdamse ui en atjar tjampoer. Verdeel de worst erover en vervolgens de sambal en gebakken uitjes. Maak zigzaggend streepjes van de Franse mosterd op de broodjes.

Ser veer tip: Bak de worstjes gaar op de barbecue.

Ingrediënten 2 eetlepels traditionele olijfolie 4 vegetarische worstjes 4 witte puntjes 150 gram koelverse rauwkost Amsterdamse ui 4 eetlepels atjar tjampoer ½ eetlepel sambal badjak (lekker voor papa en mama) 4 eetlepels gebakken uitjes 1 eetlepel Kuhne Franse mosterd

19


Droesem

de Draak 34

33

35

i Handteken

20

ro D ng

36

m e s e 37


Hee, dag als het mag, mijn naam is Droesem. Ik ben een drakengave draak. Ik houd heel erg veel van feestjes en spekjes! Het liefst dans ik en eet ik spekjes tegelijk. Ik ken ook een mega coole drakengroet! Als je benieuwd bent, dan wil ik je het wel leren!

38

39

40

21


Ben je wel eens voor dag en dauw bij de elfenvijver geweest? Als je er namelijk op het juiste tijdstip bent, zie je misschien waar ik woon. Mijn naam is trouwens Wanda de Waterelf. Ik ben het stoerste waterelfje van de Elfentoren, de andere waterelfjes zijn namelijk bang voor kinderen. Maar ik niet! En daar ben ik mega trots op.

41

42

43

22


Wanda

44

de Waterelf 45

46

47

48

Ha n

dt ek

enin g Wanda

23


H A D G B I

E

F

C

J

hoor t bij welke sprookjesv m e t i k l riend? We 2

1

8 9 3 7

10 4

24

5

6


! e j k u t s e d n e k e r b t n o Vind het A

B

C

D

E

F

25


Kabor

Kabouter

50

49

51

in Handteken

bo a gK

52

r 53

26


Dag als het mag, mijn naam is Kabor Kabouter. Al jaren kook ik hier op het mooiste plekje. Koken is mijn grootste hobby. Mijn meest beroemde gerecht is mijn paddenstoelensoep. Het recept is geheim, maar misschien kan ik het je een keer laten proeven. Misschien dat je de ingrediĂŤnten dan kunt raden.

54

55

56

27


l e z z u p d r o o Kruisw 1

2

3

4

5

6

7

8 7

Oplossing: _ _ _ _ _ _ _ _

2

3

4 6 1 5 8 7 28


Kleur

plaat

29


Gegroet als het moet! Ik ben de Botterbaas. Ik wil dat mooiste plekje. Ik probeer hem al jaren af te pakken van Hannah, maar het lukt maar niet. Gelukkig is mijn mama er om mij te troosten. Die maakt dan altijd heerlijke Botterpasta voor mij. Dan kan ik weer goed nadenken over een nieuw plannetje.

57

58

59

30


De Botterbaas

60

61

62

63

Han dte k 64

enin g

Botterbaas

31


Maar tje

65

Mensbloem 66

67

68

i Handteken

a M ng

je t r a 69

32


Hihihi, mijn naam is Maartje Mensbloem. Ik woon in de bloementuin samen met al mijn bloemenvriendjes. Daar hebben we een bloemenkoor. Ik zing graag mee in het bloemenkoor, maar vind het wel spannend. Ooit hoop ik zangeres te worden, maar ik weet eigenlijk niet zo goed of ik dat wel durf. Misschien kan ik eerst optreden voor jou!

70

71

72

33


73 74

75

Dag als het mag, mijn naam is Buddy Brave. Eigenlijk heet ik Boudewijn de Heldhaftige, maar omdat ik in Amerika woon, hebben ze mij daar een andere naam gegeven. Ik vind Buddy Brave ook veel stoerder, dus noem mij vooral zo. Ik ben dol op sporten en mag graag nieuwe sporten ontdekken en op het mooiste plekje uitproberen.

34


76

Buddy Brave 77

78

79

Ha n

dte ken ing Buddy

80

35


n e t p e c e r e t e i r o Fav den n van de Sprookjesvrie a Wanda’s f

v

ie r o

t

Magische vlaflip Bereidingswijze Schenk in hoge glazen een laagje vanillevla, leg hier vervolgens een handje aardbeien op, schenk dan een laagje yoghurt en maak het af met wat chocoladevlokken. Ingrediënten Aardbeien (vers of uit blikje siroop) Vanillevla Yoghurt Chocoladevlokken

Kabors f

t e i r a vo

Paddenstoelensoep 20 min – 4 personen

Bereidingswijze 1. Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.

Ingrediënten 2 uien 500 gram champignons 50 gram ongezouten roomboter 6 eetlepels crème fraîche 2 eetlepels tarwebloem 2 liter kraanwater 4 tabletten kippenbouillon

36

2. Roer de crème fraîche door het paddenstoelen- mengsel en strooi daarna de bloem erover. Even goed doorroeren. Schenk het water erbij, verkruimel de bouillontabletten erin en breng het geheel aan de kook. Laat het zachtjes 10 min. met de deksel op de pan doorkoken.


Ser veer tip:

Wil je ex tra pit? Snijd het steeltje van de tweede peper. je Rol de peper tussen de t da handen zo zaadjes er uit vallen. Snijd in ringetjes en strooi over het gerecht.

Droesems

t

Drake snelle bami 15 min – 4 personen

Bereidingswijze 1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd het steeltje van 1 rode peper (bij 4 personen) uit de nasi-bamigroenten. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. De andere peper wordt voor 4 personen niet gebruikt. (lekker voor papa en mama)

Ingrediënten 250 gram mienestjes (pak 500 gram) 1 teentje knoflook 1 rode peper 900 gram nasi-bamigroenten 4 eetlepels olie 50 gram ongezouten pinda’s 4 middelgrote eieren

v

ie r o

2. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de sojasaus, rode peper en nasibamigroenten toe. Roerbak 4 minuten tot de groenten geslonken zijn. 3. Snijd de pinda’s grof. Schep de mie door de groenten. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus. Houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bami over de borden en serveer met de spiegeleieren. Bestrooi het gerecht met de pinda’s.

3 eetlepels sojasaus

fa Buddy’s

ie r o f av

Kooktip:

t

Hoe kom je van de knoflook – uiengeur af die je aan je handen zit? Was je handen met zeep en wrijf je handen daarna even langs de kraan of het aluminium van de gootsteen.

Heldhaftige burger 15 min – 4 personen

Bereidingswijze 1. Bak de hamburgers goudbruin. Bak ook de bacon en de gesneden uien. 2. Maak de hamburgerbroodjes op met sla, de gebakken ui, bacon, tomaat en natuurlijk de hamburger. Voeg als laatst de saus toe.

Ingrediënten Hamburgers Hamburgerbroodjes Bacon Ui Sla Tomaat Ketchup (of een andere saus) 37


Profile for Tomorrow_NL

Sprookjescamping 2019  

Sprookjescamping 2019 Verzamelalbum

Sprookjescamping 2019  

Sprookjescamping 2019 Verzamelalbum

Profile for goodfield
Advertisement