Page 1

Vo l l ey b a l p l a at j e s

Ve r z a m e l a l b u m

Scylla

2 0 1 7 2 0 1 8

15

JAAR!


JAAR In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar. En wie jarig is trakteert, het hĂŠle jaar door!


Scylla Beste speler of fan van Scylla, Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van een écht collector’s item: het Scylla volleybalplaatjes verzamelalbum. In dit album is plaats voor meer dan 300 plaatjes van spelers, trainers, begeleiders, bestuursleden en vrijwilligers van het seizoen 2017-2018. Hoe gaaf is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een volleybalplaatje? Hoogvliet bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Je krijgt van 21 maart t/m 1 mei bij iedere €10,00 aan boodschappen een setje volleybalplaatjes van jouw club cadeau. Daarnaast krijg je bij verschillende actieproducten extra setjes volleybalplaatjes. Als lokale supermarkt zijn wij graag betrokken bij wat er speelt in onze omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om lekker te bewegen, te sporten en gezond te eten. Met deze spectaculaire sportplaatjesactie zetten we alle sporters, jong en oud, in de schijnwerpers. Vergeet niet je familie, vrienden en buren te vragen om je te helpen met sparen. Op deze manier is je album nog sneller vol en heb je een prachtige herinnering aan jouw tijd bij Scylla. Altijd leuk om later nog eens in terug te bladeren. We wensen je heel veel spaarplezier! Namens alle medewerkers van Hoogvliet Wageningen

Beste lezer, Vijf jaar geleden deden wij als Scylla ook mee aan deze Hoogvliet spaaractie. Nog altijd wordt hier met plezier aan teruggedacht. Het resultaat was een verzamelalbum met alle spelende leden erin. Bij velen ligt het album op een prominent plekje om zo nu en dan nog eens te bekijken. Wij vinden het dan ook bijzonder leuk dat Hoogvliet weer aan Scylla heeft gevraagd om mee te doen met deze vergelijkbare actie. Het is des te leuker, omdat het nu 2018 is. Dit is precies het jubileumjaar dat Scylla 15 jaar bestaat. Op 16 mei 2003 ontstond Scylla uit een fusie tussen SKV-volleybal en De Springer. Overigens werd SKV-volleybal al opgericht in 1970. Onze vereniging heeft dus al een lange, rijke historie achter de rug. Tijdens de lustrumactiviteiten zullen nog menig oude anekdotes en herinneringen worden opgehaald. Een schat aan oude clubbladen en fotoalbums zijn dan voorhanden. Met dit nieuwe Hoogvliet verzamelalbum wordt weer een nieuwe, waardevolle herinnering aan onze historie toegevoegd. Ook dit album zal nog vele jaren door veel van onze leden, met regelmaat, worden bekeken.Tijdens de volgende lustrums en andere gelegenheden zal ook dit album weer de mooie herinneringen aan het seizoen 2017-2018 naar boven halen. Het bestuur van Scylla is blij met deze samenwerking met Hoogvliet Wageningen en hoopt dat dit album een blijvende herinnering zal zijn aan een prachtig seizoen 2017-2018 én ons 15-jarige bestaan. Voor de onpartijdige lezer verdient het aanbeveling om eens langs te gaan om te genieten van het sporten bij Scylla Volleybal en Scylla 55+.

Namens het bestuur Scylla Volleybal en Scylla 55+ Hans Konig

3


Wist je dat... Ledenadministratie

Elly Holtstag al 5 jaar lang de ledenadministratie van de club verzorgt? Bij elke aanmelding van een lid zorgt Elly ervoor dat dit lid geregistreerd wordt in de database van de club en dat hij/zij officieel lid is van de vereniging. Verder geeft Elly ook elk nieuw lid een uniek nummer die dan bij Intersport Winners op te halen is.

Wist je dat...

Wist je dat...

Jeroen Kühn al 21 jaar de webmaster is van Scylla? Jeroen is verantwoordelijk voor alles wat er op de website gebeurt en heeft zelfs het Vlinder-uren systeem gebouwd waardoor wij onze Vlinder-uren in kunnen schrijven. Ook is hij verantwoordelijk voor het beheer van onze sociale media en is hij één van de personen die het logo van Scylla heeft ontworpen.

Jeroen Kühn

Leo Poleij al 15 jaar de weekbrief van Scylla verzorgt? Sinds dit jaar is het zelfs zo dat hij een nieuw systeem heeft gekoppeld aan de weekbrief, zodat deze nu in de mail te zien is. Verder verzorgt Leo ook het tribuneblaadje dat elke thuisspeeldag weer op de banken ligt bij de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1.

Weekbrief

Webmaster

Elly Holtstag

Wist je dat...

Wist je dat...

CMV Coördinatoren

4

Jan Snel samen met Wilko Gijsbertsen alle foto’s heeft gemaakt voor deze Hoogvlietactie? Zij hebben drie keer een opstelling gemaakt waar leden op de foto konden en hebben ervoor gezorgd dat iedereen zo goed mogelijk op de foto staat. Verder zijn zij beiden ook de clubfotografen die o.a. zorgen voor alle mooie teamfoto’s. Jan heeft een database van de vereniging met maar liefst 14.000 sfeerfoto’s.

Dit onze enthousiaste CMV-coördinatoren zijn, die elke zaterdag ervoor zorgen dat alles goed verloopt op de thuisspeeldagen van de mini’s? Zij staan elke ochtend om 08:15 uur paraat om alles op te bouwen en om 12:00 uur weer af te breken. Verder zorgen zij dat alles binnen de CMV goed georganiseerd is en dat iedereen op het niveau speelt wat hij/zij aankan.

Clubfotograaf

Leo Poleij

Jan Snel

Overigens zijn er veel meer vrijwilligers bij Scylla actief die de vereniging springlevend houden. Te veel om hier allemaal te noemen, maar niet minder belangrijk.


CMV Coördinator

Een interview met... Susan Witte, onze CMV-coördinator We kennen haar allemaal, Susan Witte. Wie heeft zij niet opgeleid tot de speler of speelster die we nu geworden zijn? Susan doet het tot op de dag van vandaag nog steeds met volle enthousiasme en plezier. Het enthousiasme van de kinderen spoort mij gewoon enorm aan, geeft ze als argument op de vraag waarom ze het nou zo leuk vindt en wat haar drijfveer is. Hoe is onze Susan eigenlijk bij de vereniging gekomen? Wat heeft zij allemaal wel niet meegemaakt? Gelukkig wilde Susan hier antwoord op geven en dat is verder verwerkt in een mooi interview. Susan Witte

Hoelang ben je al CMV-coördinator van Scylla? Vanaf december 2017 woon ik al weer 20 jaar in Wageningen. Ik heb in 1998 mijn lidmaatschap aangevraagd bij de toenmalige volleybalafdeling SKV. Ik heb eerst een jaar lang gevolleybald zonder extra taken. Al snel wisten ze dat ik bij mijn oude handbalclub erg actief was en werd ik gevraagd als scheidrechter en voor het JAC, dat toen stond voor de Jeugd Activiteiten Commissie. Lenette Brethouwer kwam een jaar later aan mij vragen of ik de mini’s op mij wilde nemen. Zo even uit mijn hoofd loop ik dus al 17 jaar rond bij de mini’s. Ik ben tussendoor nog een jaar C-coördinator geweest toen Ilona (mijn dochter) naar de C ging. Al snel bleek dat ik meer op mijn plek ben bij de allerjongste jeugd, puberende jeugd is niets voor mij. Ik ga ook altijd naar het regiooverleg en heb daar heel wat coördinatoren van andere verenigingen zien komen en gaan, maar ik blijf met veel plezier op mijn plekje.

We hebben nu 6 teams in de competitie en in januari 2018 komen er 2 of 3 extra teams bij. Verder maak ik de trainingen voor de trainers, zodat het duidelijk is wat de kinderen moeten leren en de kwaliteit gewaarborgd is. Zo’n 5x per jaar is er een CMV-ochtend in de Vlinder, zodat ook zij een keer thuis kunnen spelen. Dat vraagt wel wat organisatie (zaalwacht, scheidsrechters en tellers, kantine open e.d.). Ik ben er dan om 8.15 uur om samen met de andere vrijwilligers de netten op te zetten en lijnen af te plakken. Vervolgens zorgen dat iedereen naar het juiste veld gaat. Alles netjes volgens schema laten verlopen en zorgen dat we om 12 uur klaar zijn als de senioren en jeugd weer staan te trappelen om ook hun wedstrijd te spelen. Het geeft me wel altijd een fijn gevoel om alle kinderen te zien genieten van het volleybal. Ze werken allemaal even hard en je ziet ze met sprongen vooruit gaan. Fantastisch om te zien. Om het aantal CMV-ers op peil te houden ga ik regelmatig naar basisscholen om daar workshops te geven van soms wel 4,5 uur achter elkaar.

Hoe begon je je vrijwilligerstaken? De eerste jaren deed ik het samen met Lieske van Eijndthoven, Yolanda Mekking, gevolgd door Geert Kuijpers, Yvonne ten Klooster en Jan-Willem Jansen. Toen ik begon was er nog helemaal geen circulatievolleybal, je kon destijds pas volleyballen vanaf ongeveer 10 jaar. Wij waren een van de eerste verenigingen met circulatievolleybal. Er was nog geen competitie en we hadden af en toe een toernooi waar we heen gingen. Op de landelijke minidag waren wij er met een groepje mini’s om demonstraties te geven en andere verenigingen enthousiast te maken over deze nieuwe vorm van volleybal. Langzaam kregen steeds meer verenigingen ook circulatiegroepen en werden de toernooien uiteindelijk omgezet in echte competities voor alle niveaus. CMV stond toen voor Circulatie Mini Volleybal, maar betekent nu Cool Move Volley. Ook het logo is met de tijd meegegaan en veranderd van het eendje Spike naar Mike en Micky.

Wat is nu de drijfveer om door te blijven gaan?

Heb je al eens nagedacht om te gaan stoppen?

Heb je een favoriet evenement?

Ik heb het al wel even genoemd, maar juist het enthousiasme van de kinderen op de maandag en de zaterdagen is voor mij de grootste drijfveer. Ik vind het leuk om met kinderen te werken, maar ben van beroep analytisch chemicus. Dus als hobby met de kinderen volleyballen is een hele leuk combinatie en het bevalt mij zeer goed. Ook de waardering die je op z’n tijd krijgt van leden, kinderen en ouders geven je ook weer die boost om door te blijven gaan. Wat ook vooral het belangrijkste is bij de CMV, zijn alle mensen om mij heen die meehelpen om de CMV zo goed mogelijk te coördineren. Alle ouders, trainers, coaches, toeschouwers en alle andere vrijwilligers zijn onmisbaar. Zonder hen zal ik de CMV niet draaiende kunnen houden, een dikke pluim voor hen!

Wat houdt het nou precies in, CMV-coördinator zijn?

Bij de CMV is het natuurlijk niet alleen maar volleyballen. We mogen voor de kinderen ook vele activiteiten organiseren. Het jaarlijkse dagje uit is voor mij denk ik, samen met het Sinterklaasfeest, favoriet. Het is op die dag altijd zo gezellig, je ziet iedereen genieten en het heeft een geheel relaxte sfeer. Ook hier zijn weer volop vrijwilligers die zich aanmelden om te helpen. Ook het ouder-kind toernooi is erg leuk om te organiseren, zoveel enthousiaste ouders en kinderen. Verder heb je nog de Schoolsport Olympiade waar ook weer 4x een sessie van 60 kinderen op af komt. Hier kun je veel kinderen laten zien hoe leuk het spelletje is. Dit doen we vaak in de leukste vorm van het volleybal, het keihard smashen van de bal op de grond.

Als coördinator zorg je ervoor dat alles loopt. Je zorgt dat er voldoende trainers zijn en begeleidt hen bij het training geven. De teamindelingen maken en coaches regelen hoort er ook allemaal bij. Daarnaast hou je de ontwikkeling van de kinderen bij. Wie kan er wellicht door naar een hoger niveau? Er zitten nu ongeveer 50 à 55 kinderen bij CMV.

Ik wil hier nogmaals de gelegenheid pakken om alle vrijwilligers van de vereniging en ook vooral de vrijwilligers rondom de CMV enorm te bedanken voor al hun inzet. Zonder jullie had ik dit niet staande kunnen houden en had de CMV er nu heel anders uitgezien.

Zolang ik er nog steeds plezier in heb ben ik niet van plan om snel te gaan stoppen. Wanneer ik het fysiek niet meer aankan zal ik stoppen en het stokje overdragen. Deanne Dechering heeft ooit eens geopperd dat zij het van mij zal overnemen…. Voorlopig blijf ik nog volop actief en heb ik elke maandag tijdens de trainingen weer veel zin om de kinderen het spelletje te leren om vervolgens op de CMV-ochtenden weer te genieten van de progressie die zij allemaal maken.

5


BESTUUR

Femkje Luttikhuis

Voorzitter TC

Secretaris

Voorzitter

Hans Konig

6

Penningmeester

Scylla

Jolanda Leenders

Michiel Luttikhuis


Joost Adams André Reelick Joyce Dechering Jan Figge

7

Contactpersoon Scylla 55+

Vrijwilligerscoördinator

Vrijwilligerscoördinator

Voorzitter Sponsor- en Evenementen


NIVEAU 2

Niveau 2 Niveau 2

Niveau 2

Beau Korthouwer

Trainer Niveau 2

Trainer Niveau 2

Heva Jafar

Ida Boer

Liene Wisselo

Wes van Brakel

Niveau 2

Niveau 2

Lloyd Wijbrandts

Lovely Shinash Gebretsadig

Silvain GofferjĂŠ

Hannah van der Kolk

Niveau 2

Niveau 2

Alex Hendriksen

8

Niveau 2

Niveau 2

Niveau 2

Scylla

Saskia van Laar

Lisa Overgoor


NIVEAU 3

Janne van der Wielen

Naomi Boeren

Lucas Cramwinkel

Trainer Niveau 3

Trainer Niveau 3

Niveau 3

Niveau 3

Julia Raz

Melle Wisselo

Niveau 3

Niveau 3

Niveau 3

Scylla

Anouk Houweling

Siska Verbeeck 9


server hosting shared hosting domeinregistratie mail flexibel en klantvriendelijk ISO/IEC 27001 gecertificeerd

Site4U BV Costerweg 1-E 6702 AA Wageningen telefoon: 085 30 30 990 e-mail: support@site4u.nl www.site4u.nl

Voor al uw voet (gerelateerde) klachten!

Michiel Luttikhuis Kai Steegmann Podotherapeut


NIVEAU 4.1

Connor Wijbrandts

Tessa Dekker

Bram Stellingwerff

Tara Scholte

Trainer Niveau 4.1

Trainer Niveau 4.1

Siebe van Tuil

Niveau 4.1

Niveau 4.1

Tom van der Kolk

Niveau 4.1

Niveau 4.1

Niveau 4.1

Niveau 4.1

Scylla

Fleur Oude Lansink

Sanne Dons 11


NIVEAU 5.1

Josephine van Holland

Myrthe Heij

Cindy Jacobs

Coach Niveau 5.1

Trainer Niveau 5.1

Norah Sonneveld

Niveau 5.1

Niveau 5.1

Solange Gofferjé

12

Niveau 5.1

Niveau 5.1

Niveau 5.1

Scylla

Isa Leenders

Cathalijne Gofferjé


NIVEAU 5.2

David Mollen

Bart LamĂŠe

Matthijs van der Kolk

Miro Jongerden

Trainer Niveau 5.2

Trainer Niveau 5.2

Matthijs Scheurwater

Niveau 5.2

Niveau 5.2

Lucas Chatrou

Niveau 5.2

Niveau 5.2

Niveau 5.2

Niveau 5.2

Scylla

Timme van der Kolk

Sean de Graaff 13


NIVEAU 6.1

Niveau 6.1

Scylla

Derrick Wijbrandts

Niveau 6.1

Senna Noordman

Christian van Geneugden

Laurien van der Zee

Trainer Niveau 6.1

Coach Niveau 6.1

Anouk Breman Talamantes

Niveau 6.1

Niveau 6.1

Iris Versluis

14

Niveau 6.1

Niveau 6.1

Niveau 6.1

Anna van de Ketterij

Gerlienke Schuur

Sanne Versluis


Simpele smoothie vóór het sporten geef je energiepEIl een boost Snijd de banaan in stukjes, schil de kiwi en halveer de aardbeien. Doe alle ingrediënten samen met de amandelmelk in de blender en maak er een lekkere smoothie van.

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 kiwi

Een paar aarbeien

1 banaan in stukjes gesneden


MEISJES A1

Meisjes A1

Meisjes A1

Viva Schut

Femke de Heer

Ciska Fiselier

Trainer Meisjes A1

Meisjes A1

Esther de Heer

Meisjes A1

Meisjes A1

Juul van Hofweegen

Renske Koehorst

Maaike Linsen

Anouk Houweling

Meisjes A1

Meisjes A1

Isa Leenders

16

Meisjes A1

Meisjes A1

Meisjes A1

Scylla

Sanne Dons

Edo Hoksbergen


MEISJES A2

Tara Brinkhuis

Laura Rutten

Sietske Hugenholtz

Meisjes A2

Meisjes A2

Meisjes A2

Meisjes A2

Loes Kranenburg

Fleur Oude Lansink

Meisjes A2

Meisjes A2

Meisjes A2

Scylla

Janthe Albers

Demi Prins 17


MEISJES B1

Meisjes B1

Scylla

Nikee Ausma

Meisjes B1

Noor Mutsaers

Daphne Weidmann

Ava Jongerden

Trainer Meisjes B1

Meisjes B1

Noa Noordman

Meisjes B1

Meisjes B1

Suzanne Hughan

18

Meisjes B1

Meisjes B1

Meisjes B1

Aline Homans

Anouk Jansen

Charlotte de Feiter


MEISJES B2

Meisjes B2

Scylla

Sophie van der Wal

Nina Versluis

Jitske Verwoert

Floor Versteeg

Trainer Meisjes B2

Trainer Meisjes B2

Lisa Overgoor

Meisjes B2

Meisjes B2

Laura van Doorn

Meisjes B2

Meisjes B2

Meisjes B2

Meisjes B2

Siska Verbeeck

Lisa Weijman

Anouk Homans 19


MEISJES C1

Meisjes C1

Noor Pelgrum

Judith Leeuwerik 20

Lieselotte Bots

Silke Keijser

June Wallinga

Trainer Meisjes C1

Trainer Meisjes C1

Saske Oprel

Meisjes C1

Meisjes C1

Merrit Zuil

Meisjes C1

Meisjes C1

Meisjes C1

Noyale GofferjĂŠ

Meisjes C1

Meisjes C1

Scylla

Ding Dang Hoksbergen

Deanne Dechering


MEISJES C2

Meisjes C2

Scylla

Lina Jordens

Frederieke Dorst

Karlijn Albers

Marjolein Mobach

Trainer Meisjes C2

Meisjes C2

Gwen Lamers

Meisjes C2

Meisjes C2

Anne Looijen

Meisjes C2

Meisjes C2

Meisjes C2

Meisjes C2

Joska Lanters

Marlon Reijlink

Fleur van den Akker 21


+ 31 6 36 43 27 55 henk-jan@fit-4.nl

Bij de medewerkers van FIT-4 is het product net zo belangrijk als het proces. Wanneer u voor FIT-4 kiest dan kiest u voor Flexibiliteit, Innovatie en Transparantie (FIT). En wie wil er nu niet dat zijn vastgoed FIT is. Dit resulteert ook in een positieve invloed op u eigen welzijn. We volleyballen voor de fitheid maar echt FIT wordt je van de werkzaamheden door FIT-4.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR VOOR SCHILDEREN SAUSWERK

BEHANG WERK

HOUTROT HERSTEL

ACHTER STALLIG ONDERHOUD EN KLEINE VERBOUWINGEN

Geef ons een hamer of een kwast en u mag met de eer strijken.

BOUWKUNDIGEEN KLEURADVIEZEN


JONGENS B1

Jongens B1

Jongens B1

Scylla

Timme van der Kolk

Sam Dijkstra

Sean de Graaff

Jongens B1

Jongens B1

Jongens B1

Jongens B1

Jippe Hiemstra

Tijmen Verdoes

Casper Klei 23


JONGENS C1

Jurre Dechering

Jongens C1

Trainer Jongens C1

Sander Brinkman

Jasper Koomen

Jongens C1

Jongens C1

Korneel Chatrou

24

Jongens C1

Jongens C1

Jongens C1

Scylla

Asaf Freeke

Martijn Oosterhuis

Dennis Bargeman


JONGENS C2

Jongens C2

Scylla

Stijn Mars

Wouter van de Ven

Kasper van Bergen

Daan Teunissen

Trainer Jongens C2

Jongens C2

Mark Hendriksen

Jongens C2

Jongens C2

Koen van Tuil

Jongens C2

Jongens C2

Jongens C2

Jongens C2

Wouter Dijkstra

Jorrit Fiselier

Sander Oei 25


DAMES 1

Dames 1

Scylla

TEAMSPONSOR

Laura Klomparends

Dames 1

Rosanne Simmelink

Sanne Versluis

Charlotte de Feiter

Ass. Trainer Dames 1

Trainer Dames 1

Femke Wientjes

Dames 1

Dames 1

Frouke Jansen

26

Dames 1

Dames 1

Dames 1

Yolenthe van Heck

Giel Jansen

Peter van Veen


DAMES 2 Scylla

TEAMSPONSOR

TEAMSPONSOR

Dames 2

Dames 2

6PDVKLQJDSSV

Mieke Arends

Jaleesa Izijk

Maartje van Trigt

Femkje Luttikhuis

Trainer Dames 2

Dames 2

Deanne Dechering

Dames 2

Dames 2

Bridget van der Stelt

Myrthe Gilbert

Dames 2

Dames 2

Dames 2

Dames 2

Esmer Jongedijk

Anouk Homans

Peter van Veen 27


DAMES 3

Sanne de Heer

Dames 3

Onneke Boter

Ferdau Dozeman

Kirsten Bos

Trainer Dames 3

Dames 3

Sharon Bunnik

Dames 3

Dames 3

Gerlienke Schuur

28

Dames 3

Dames 3

Dames 3

Scylla

Annelies Loonen

Jeroen Lith


DAMES 4

Dames 4

Dames 4

Scylla

Sascha Linsen

Julia Keijman

Fleur van den Akker

Irini Saridakis

Dames 4

Dames 4

Rachelle Dechering

Dames 4

Dames 4

Melissa de Jong

Jolien Kraaijeveld

Dames 4

Dames 4

Dames 4

Dames 4

Ding Dang Hoksbergen

Mieke Tusveld

Corine Slotboom 29


DAMES 6

Joke de Jong

Dames 6

Marit Wachtmeester

JosĂŠ Scheer

Hellen Albers

Dames 6

Dames 6

Saskia van Laar

Dames 6

Dames 6

Susan Witte

30

Dames 6

Dames 6

Dames 6

Scylla

Christina Schats

Elly Holtstag


Gezond 2018 door?! Manuele therapie

Sportfysiotherapie

Veilige en vakkundige zorg voor jong en oud

Professionele aanpak van blessures en preventie

Craniosacraal therapie Herstel en ontspanning bij langdurge lichamelijke klachten

www.m-visio.nl

M-Visio - Mennonietenweg 16a - 6702 AD Wageningen - 0317-412444


HEREN 1 Scylla

Heren 1 Heren 1

Heren 1

Jan Burger

Ass. Trainer Heren 1

Trainer Heren 1

Maurice Coolen

Tjaart-Jan Huizing

Joris Langemeijer

Joost Adams

Heren 1

Heren 1

Michiel Luttikhuis

Rob Jongeneel

Paul Roosjen

Rick Oomen

Heren 1

Heren 1

Kevin van de Pol

32

Heren 1

TEAMSPONSOR

Heren 1

Heren 1

TEAMSPONSOR

Johan van Zelderen

Cees Neelis


HEREN 2

TEAMSPONSOR

Heren 2

Scylla

Heren 2

Heren 2

Albert-Jan van Zuilichem

Trainer Heren 2

Heren 2

Gijs Wachtmeester

Erik Haagsma

Jeroen Lith

Bart van Gorcum

Heren 2

Heren 2

Karst Busstra

Jan de Vries

Wyco Zweekhorst

Peter Kalverla

Heren 2

Heren 2

Roel van Maurik

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Rik van der Wiel

Kristiaan Vos

Cees Neelis 33


HEREN 3

Heren 3 Heren 3

Heren 3

Dick Wien

Trainer Heren 3

Trainer Heren 3

Guus Ambrosius

Erik Korterink

Henk van Steenbergen

Peter Kwakkenbos

Heren 3

Heren 3

Gert Haar

Hans Mars

Wilko Gijsbertsen

Egbert Haver

Heren 3

Heren 3

Bert Hoornstra

34

Heren 3

Heren 3

Heren 3

Scylla

Tim Brethouwer

Stephen Janssen


Gezonde snack na het sporten kwark ALS JE THUISKOMT ‘Uitgehongerd’ kom je thuis. Snoep of koekjes eten na je training is dan een valkuil. Ken je het? Beter is een bakje kwark met fruit. Het stilt de acute trek en zorgt voor je spierherstel. Bron: Stichting Instituut MultiSkills

Ingrediënten

Magere kwark

Muesli

Frambozen

Blauwe bessen


HEREN 4

Erik Jan Zuil

Heren 4

Evert Meijering

Andries Oldenkamp

Arco Berkenbosch

Heren 4

Heren 4

Hans Konig

Heren 4

Heren 4

Jan Snel

36

Heren 4

Heren 4

Heren 4

Scylla

Jan Jonker

Wiegert Steen


HEREN 5 Scylla

Frank Dechering

André Reelick

Heren 5

Heren 5

Wim Rutten

Heren 5

Heren 5

Heren 5

TEAMSPONSOR

Henk-Jan van Wolfswinkel

Marc ten Hove

Boudewijn Kreuning

Henk Verstegen

Scheidsrechter Heren 5

Heren 5

Jeroen Kühn

Heren 5

Heren 5

Herman van Eckeveld

Paul Scheppers

Heren 5

Heren 5

Heren 5

Heren 5

Maurice Rijlaarsdam

Martijn Verstegen

André Reelick 37


RECREANTEN

Recreanten

Scylla

Boudewijn Kreuning

Recreanten

Herman van Eckeveld

Dianne Feteris

Jeroen Kühn

Recreanten

Recreanten

Henk Verstegen

Recreanten

Recreanten

Martijn Verstegen

38

Recreanten

Recreanten

Recreanten

Wouter van den Brink

Leo Poleij

Jaap Kool


Recreanten

Recreanten

Janine Nelissen

Wim Knap

Willemijn Hooiveld

Maurice Rijlaarsdam

Recreanten

Recreanten

Rob van de Weerd

Recreanten

Recreanten

Hans Hobrink

Epco de Ruiter

Recreanten

Recreanten

Recreanten

Recreanten

Cathalijne GofferjĂŠ

Mies van Breeschoten

Leo van Turnhout 39


TEAMPLAATJES Scylla

Bestuur

Bestuur

Niveau 2

Bestuur

Niveau 3

40

Niveau 2

Niveau 3

Niveau 3

Niveau 2

Niveau 4.1

Niveau 4.1

Niveau 4.1


Niveau 5.1

Niveau 5.1

Niveau 5.1

Niveau 5.2

Niveau 5.2

Niveau 5.2

Niveau 6.1

Niveau 6.1

Niveau 6.1 41


TEAMPLAATJES Scylla

Meisjes A1

Meisjes A1

Meisjes A2

Meisjes A1

Meisjes B1

42

Meisjes A2

Meisjes B1

Meisjes B1

Meisjes A2

Meisjes B2

Meisjes B2

Meisjes B2


Meisjes C1

Meisjes C1

Meisjes C1

Meisjes C2

Meisjes C2

Meisjes C2

Jongens B1

Jongens B1

Jongens B1 43


TEAMPLAATJES Scylla

Jongens C1

Jongens C1

Jongens C1

Dames 1 44

Jongens C2

Dames 1

Dames 1

Jongens C2

Jongens C2

Dames 2

Dames 2

Dames 2


Dames 3

Dames 3

Dames 3

Dames 4

Dames 4

Dames 4

Dames 6

Dames 6

Dames 6 45


TEAMPLAATJES Scylla

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Heren 2

Heren 2

Heren 2 46

Heren 3

Heren 3

Heren 3


Heren 4

Heren 4

Heren 4

Heren 5

Heren 5

Heren 5

Recreanten

Recreanten

Recreanten 47


SPAAROVERZICHT Scylla

Wist je dat... o o o o o o

Elly Holtstag Jeroen Kühn Leo Poleij Jan Snel CMV Coördinatoren Susan Witte

BESTUUR o o o o o o o o

Hans Konig Femkje Luttikhuis Jolanda Leenders Michiel Luttikhuis Joost Adams André Reelick Joyce Dechering Jan Figge

o o o o o o o o o o o o

Alex Hendriksen Hannah van der Kolk Silvain Gofferjé Ida Boer Lloyd Wijbrandts Wes van Brakel Liene Wisselo Beau Korthouwer Lovely Shinash Gebretsadig Heva Jafar Saskia van Laar Lisa Overgoor

o o o o o o o

Julia Raz Janne van der Wielen Lucas Cramwinkel Melle Wisselo Naomi Boeren Anouk Houweling Siska Verbeeck

NIVEAU 2

NIVEAU 3

NIVEAU 4.1 o Tom van der Kolk o Siebe van Tuil

48

o o o o o o

Tessa Dekker Tara Scholte Connor Wijbrandts Bram Stellingwerff Fleur Oude Lansink Sanne Dons

o o o o o

NIVEAU 5.1 o o o o o o o

Solange Gofferjé Norah Sonneveld Myrthe Heij Josephine van Holland Cindy Jacobs Isa Leenders Cathalijne Gofferjé

o o o o o o o

Loes Kranenburg Tara Brinkhuis Sietske Hugenholtz Fleur Oude Lansink Laura Rutten Janthe Albers Demi Prins

o o o o o o o o o

Aline Homans Suzanne Hughan Noa Noordman Noor Mutsaers Ava Jongerden Nikee Ausma Daphne Weidmann Anouk Jansen Charlotte de Feiter

o o o o o o o o o

Siska Verbeeck Laura van Doorn Lisa Overgoor Nina Versluis Floor Versteeg Sophie van der Wal Jitske Verwoert Lisa Weijman Anouk Homans

o o o o o o

Noyale Gofferjé Noor Pelgrum Merrit Zuil Saske Oprel Lieselotte Bots June Wallinga

NIVEAU 5.2 o o o o o o o o

Lucas Chatrou Matthijs Scheurwater Bart Lamée Miro Jongerden David Mollen Matthijs van der Kolk Timme van der Kolk Sean de Graaff

o o o o o o o o o

Anna van de Ketterij Iris Versluis Anouk Breman Talamantes Senna Noordman Laurien van der Zee Derrick Wijbrandts Christian van Geneugden Gerlienke Schuur Sanne Versluis

o o o o o o

Isa Leenders Anouk Houweling Maaike Linsen Juul van Hofweegen Esther de Heer Viva Schut

NIVEAU 6.1

Ciska Fiselier Renske Koehorst Femke de Heer Sanne Dons Edo Hoksbergen

o o o o

Judith Leeuwerik Silke Keijser Ding Dang Hoksbergen Deanne Dechering

MEISJES A2

o o o o o o o o o

Joska Lanters Anne Looijen Gwen Lamers Frederieke Dorst Marjolein Mobach Lina Jordens Karlijn Albers Marlon Reijlink Fleur van den Akker

o o o o o o

Jippe Hiemstra Sean de Graaff Timme van der Kolk Sam Dijkstra Tijmen Verdoes Casper Klei

o o o o o o o

Korneel Chatrou Jasper Koomen Sander Brinkman Jurre Dechering Asaf Freeke Martijn Oosterhuis Dennis Bargeman

o o o o o o o o o

Wouter Dijkstra Koen van Tuil Mark Hendriksen Wouter van de Ven Daan Teunissen Stijn Mars Kasper van Bergen Jorrit Fiselier Sander Oei

MEISJES B1

MEISJES A1

MEISJES B2

MEISJES C1

MEISJES C2

JONGENS B1

JONGENS C1

JONGENS C2


SPAAR MEER DAN 300 STICKERS! Scylla

DAMES 1 o o o o o o o o o

DAMES 6

Yolenthe van Heck Frouke Jansen Femke Wientjes Rosanne Simmelink Charlotte de Feiter Laura Klomparends Sanne Versluis Giel Jansen Peter van Veen

o o o o o o o o

DAMES 2

o o o o o o o o o o o o

Kevin van de Pol Rick Oomen Paul Roosjen Tjaart-Jan Huizing Michiel Luttikhuis Joost Adams Joris Langemeijer Jan Burger Rob Jongeneel Maurice Coolen Johan van Zelderen Cees Neelis

o o o o o o o o o o o o o

Rik van der Wiel Roel van Maurik Peter Kalverla Wyco Zweekhorst Erik Haagsma Karst Busstra Bart van Gorcum Jeroen Lith Albert-Jan van Zuilichem Jan de Vries Gijs Wachtmeester Kristiaan Vos Cees Neelis

o o o o

Bert Hoornstra Egbert Haver Wilko Gijsbertsen Erik Korterink

o o o o o o o o o o

Esmer Jongedijk Myrthe Gilbert Bridget van der Stelt Deanne Dechering Jaleesa Izijk Femkje Luttikhuis Mieke Arends Maartje van Trigt Anouk Homans Peter van Veen

o o o o o o o o

Gerlienke Schuur Sharon Bunnik Onneke Boter Kirsten Bos Sanne de Heer Ferdau Dozeman Annelies Loonen Jeroen Lith

o o o o o o o o o o

Ding Dang Hoksbergen Jolien Kraaijeveld Melissa de Jong Rachelle Dechering Julia Keijman Irini Saridakis Sascha Linsen Fleur van den Akker Mieke Tusveld Corine Slotboom

DAMES 3

DAMES 4

Susan Witte Saskia van Laar Marit Wachtmeester Hellen Albers Joke de Jong José Scheer Christina Schats Elly Holtstag

HEREN 1

HEREN 2

HEREN 3

o o o o o o o o

Gert Haar Peter Kwakkenbos Henk van Steenbergen Dick Wien Hans Mars Guus Ambrosius Tim Brethouwer Stephen Janssen

o o o o o o o o

Jan Snel Hans Konig Evert Meijering Arco Berkenbosch Erik Jan Zuil Andries Oldenkamp Jan Jonker Wiegert Steen

o o o o o o o o o o o o o

Wim Rutten Frank Dechering André Reelick Maurice Rijlaarsdam Paul Scheppers Herman van Eckeveld Jeroen Kühn Marc ten Hove Henk Verstegen Henk-Jan van Wolfswinkel Boudewijn Kreuning Martijn Verstegen André Reelick

o o o o o o o o o

Wouter van den Brink Martijn Verstegen Henk Verstegen Herman van Eckeveld Jeroen Kühn Boudewijn Kreuning Dianne Feteris Leo Poleij Jaap Kool

HEREN 4

HEREN 5

RECREANTEN

o o o o o o o o o o

Cathalijne Gofferjé Epco de Ruiter Hans Hobrink Rob van de Weerd Wim Knap Maurice Rijlaarsdam Janine Nelissen Willemijn Hooiveld Mies van Breeschoten Leo van Turnhout

TEAMPLAATJES oo Bestuur oo Niveau 2 oo Niveau 3 oo Niveau 4.1 oo Niveau 5.1 oo Niveau 5.2 oo Niveau 6.1 oo Meisjes A1 oo Meisjes A2 oo Meisjes B1 oo Meisjes B2 oo Meisjes C1 oo Meisjes C2 oo Jongens B1 oo Jongens C1 oo Jongens C2 oo Dames 1 oo Dames 2 oo Dames 3 oo Dames 4 oo Dames 6 oo Heren 1 oo Heren 2 oo Heren 3 oo Heren 4 oo Heren 5 oo Recreanten

49


turning eggs into valuable business

Veelzijdige oplossingen voor de eierverwerkingsindustrie Als onderdeel van de SANOVO TECHNOLOGY GROUP ontwikkelt en produceert SANOVO TECHNOLOGY NETHERLANDS al meer dan 50 jaar geautomatiseerde systemen voor het sorteren en verpakken van eieren onder de merknaam STAALKAT. Door de innovatieve kracht, expertise en ervaring bieden de STAALKAT producten u oplossingen en mogelijkheden voor een nog efficiĂŤntere en rendabelere bedrijfsvoering.

www.sanovogroup.com


Gez nd snacken

Vaak zijn trainingstijden rond etenstijd, en dat terwijl je eigenlijk de hele dag door zin in eten hebt. We geven een aantal tips om gezond en goed te eten en energie te hebben tijdens je training .Tussendoortjes Minder dan een uur voordat je training begint is een grote maaltijd geen aanrader. Je lichaam heeft dan energie nodig voor de verwerking van je eten. Terwijl je juist alle energie nodig hebt om te sporten. Gevolg: krampen, steken in je zij. Maar wat moet je dan doen? Niks eten en drinken kan natuurlijk ook niet. Een tussendoortje minder dan een uur voor de training biedt uitkomst. De keuze is reuze, hieronder een paar van de mogelijkheden: • • • • • •

Rijstepap of griesmeelpap Smoothie Ontbijtgranen met melk of yoghurt Vruchtenyoghurt Ontbijtkoek Fruit: appel, peer, bananen, druiven

Bron: Stichting Instituut MultiSkills

ders aan de hand. on jz bi ts ie is en an n ba et M sneller de koolHoe rijper de banaan, hoe opgenomen. n de or w m aa ch li t he in hydraten nger vol. la n te or sp t he je ud ho or Hierdo


j uw gezin iedere dag gez nd, gevarieerd ral lekker eet, en v

zorgt dat

voor de

laagste prijs

Hoogvliet De Arc 3 6702 EC Wageningen Kijk voor onze openingstijden op www.hoogvliet.com

â‚Ź 3,99

Scylla  

Scylla Verzamelalbum

Scylla  

Scylla Verzamelalbum

Advertisement