Page 1

KORFBALPLAATJ

VE R ZAM E LALB SE I ZOE N 2

017 - 20

18

ES

UM


JAAR In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar. En wie jarig is trakteert, het hĂŠle jaar door!


Beste speler of fan van Nikantes, Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van een écht collector’s item: het Nikantes korfbalplaatjes verzamelalbum. In dit album is plaats voor meer dan 300 plaatjes van spelers, trainers, begeleiders, bestuursleden en vrijwilligers van het seizoen 2017-2018. Hoe gaaf is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een korfbalplaatje? Hoogvliet bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Je krijgt van 21 maart t/m 1 mei bij iedere € 10,00 aan boodschappen een setje korfbalplaatjes van jouw club cadeau. Daarnaast krijg je bij verschillende actieproducten extra setjes korfbalplaatjes. Als lokale supermarkt zijn wij graag betrokken bij wat er speelt in onze omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om lekker te bewegen, te sporten en gezond te eten. Met deze spectaculaire sportplaatjesactie zetten we alle sporters, jong en oud, in de schijnwerpers. Vergeet niet je familie, vrienden en buren te vragen om je te helpen met sparen. Op deze manier is je album nog sneller vol en heb je een prachtige herinnering aan jouw tijd bij Nikantes. Altijd leuk om later nog eens in terug te bladeren.

WELKOM BIJ NIKANTES! Het Nikantes bestuur werd in de zomer van 2017 door Supermarkt Hoogvliet benaderd met de vraag of de vereniging wellicht mee wilde werken aan hun sportplaatjesactie in het kader van hun 50-jarige bestaan. Uiteraard heeft het Nikantes bestuur hier goed met elkaar over gesproken en gerealiseerd dat het best veel werk op zou gaan leveren. Echter, we weten allemaal hoe leuk kinderen het tegenwoordig vinden om plaatjes te sparen van diverse supermarkten. Verder geeft het ook de mogelijkheid om de vereniging goed te promoten binnen Hoogvliet. Daarnaast zag het Nikantes bestuur ook een mogelijkheid om gelijk van iedereen een mooie professionele pasfoto te hebben in het spiksplinter nieuwe Nikantes shirt. Vanaf dit seizoen hebben we immers afscheid genomen van het oude Nikantes shirt en is er een gloednieuw shirt voor in de plaats gekomen. Hierdoor zagen we dus een mooie kans liggen om de pasfoto’s te gebruiken om alle oude pasfoto’s in Sportlink te vervangen. In dit systeem staan tegenwoordig de digitale spelerspassen. De nieuwe pasfoto’s geven gelijk een mooie professionele uitstraling naar buiten toe. Het Nikantes bestuur heeft dan ook met veel plezier meegeholpen aan de totstandkoming van het sportplaatjesboek van supermarkt Hoogvliet in het kader van hun 50-jarige bestaan. Wij wensen iedereen veel plezier toe met het sportplaatjesboek van supermarkt Hoogvliet. Het Nikantes bestuur

We wensen je heel veel spaarplezier! Namens alle medewerkers van Hoogvliet Oude Wal

3


Nikantes

TITEL, TITEL, TITEL, TITEL

Korfbalvereniging Nikantes is ontstaan in 1996. De club is een fusieclub en is een samenvoeging van kv Hoogvliet en kv ’t Waterschip. Nikantes is Grieks en betekend: de Overwinnende. De Hoogvlietse vereniging is in 1996 begonnen op het sportcomplex aan de Baarsweg (naast voetbalvereniging Meeuwenplaat) en is sinds 2006 verhuist naar de huidige locatie op het sportcomplex aan de Botreep naast handbalvereniging ETC. Nikantes heeft momenteel ongeveer 140 korfballers. Momenteel doen er 11 korfbalteams mee aan de korfbalcompetitie: de F1, E1, E2, D1, C1, B1, A1, 3e, 2e en Nikantes 1. In elke leeftijdscategorie heeft Nikantes een team. Verder beschikt Nikantes ook over een G team. Hierin spelen mensen met een beperking. De trainingsavonden zijn op de dinsdag en de donderdagavond. De wedstrijden worden gespeeld op de zaterdag. Van maart tot en met oktober wordt er gesport op het sportcomplex aan de Botreep. Van november tot en met februari is er een zaalcompetitie. De wedstrijden worden dan gespeeld in het sportgebouw Campus Hoogvliet. Ook maakt Nikantes gebruik van het MFC Boomgaardshoek voornamelijk voor de trainingen van de jeugd. Alle trainers van Nikantes beschikken ook over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten om te korfballen zijn relatief laag. Voor de jeugd ligt dit rond de € 10.00 per maand en voor senioren € 22.00 per maand. Nikantes is 1 van de 10 Rotterdamse korfbalverenigingen. Qua grootte doet Nikantes mee in de top 5. Op sportief vlak kan Nikantes gekenmerkt worden als een stabiele 3e klasser. In alle leeftijdscategoriën doen de teams mee in het middensegment.

4

Naast korfbalwedstrijden en trainingen worden er ook veel leuke dingen georganiseerd, zoals een jaarlijks kamp, Sinterklaasviering, Schutterstoernooi, knutselmiddagen, filmavond, Beachtoernooien en nog veel meer. Naast korfballen kun je bij Nikantes ook Jeu de Boulen. Deze sport wordt gedaan op de woensdagmiddag en op de zondagmiddag van 13.00-16.00 uur. Er worden 3 potjes gespeeld. Er wordt gespeeld met het aantal mensen die op die dag aanwezig zijn. Dit maakt de sport aantrekkelijk voor ouderen die bijvoorbeeld 4 maanden van het jaar aan het overwinteren zijn in Spanje. De jaarcontributie is slechts € 18.00 en je betaalt € 0.50 per keer dat je aanwezig bent. Je kunt ook toernooien spelen bij andere verenigingen en soms zijn er ook toernooien bij Nikantes zelf. Er wordt voornamelijk recreatief gespeeld. Nikantes heeft momenteel ongeveer 100 Jeu de Boulers. Gemiddeld zijn er 30 Jeu de Boulers aanwezig op een woensdag of zondagmiddag. Er zijn zowel mannen als vrouwen actief. Nikantes is een Sportplusvereniging wat betekent dat de Hoogvlietse vereniging openstaat voor nieuwe initiatieven en samenwerkt met andere partijen uit de wijk, zoals bijvoorbeeld in 2017 met de fysiotherapeut Van Luijk (gevestigd in de Gadering). In 2015 heeft Nikantes meegedaan aan het project Bewegen Naar Werk waarbij Hoogvlietse bijstandsgerechtigden konden bewegen op het sportcomplex aan de Botreep onder leiding van een beweegtherapeut en een voedingsdeskundige. Nikantes organiseert jaarlijks een Schoolkorfbaltoernooi in de maand april. Hier doen ongeveer 5-7 Hoogvlietse basisscholen aan mee en ook scholen vanuit Pernis. Gemiddeld doen hier ongeveer 150-200 kinderen jaarlijks aan mee. Het toernooi is inmiddels een traditie in Hoogvliet. Jaarlijks wordt dit mogelijk gemaakt door ongeveer 30 vrijwilligers en door het Hoogvlietse glazenwassers- en schoonmaakbedrijf ACW. Zij bestaan dit jaar 50 jaar en zijn gevestigd in de Gadering. In 2018 sponsoren zij ook weer het jaarlijkse ACW Schoolkorfbaltoernooi.


De Overw innende !

Verder beschikt de Hoogvlietse korfbalvereniging ook nog over een Nikantes Kangoeroe Klup. Hier kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar allerlei leuke spelletjes doen, met en zonder bal. Het is goed voor de motoriek van kinderen om al op jonge leeftijd spelenderwijs met elkaar oefeningen te doen. In 2015 is Nikantes gaan samenwerken met handbalvereniging ETC wat heeft geresulteerd in een prachtig nieuw elektronisch scorebord dat nu ophangt in het sportgebouw in de Campus in Hoogvliet. Door middel van een Bewonersinitiatief en door het aanschrijven van diverse fondsen, is dit tot stand gekomen. Ook heeft Nikantes in Rotterdam gepleit voor een betere toegangelijkheid van de Campus wat een jaar later erin heeft geresulteerd dat er trapleuningen buiten geplaatst werden. Daarnaast heeft de samenwerking van Nikantes en ETC er in 2016 toe geleid dat het speeltoestel Baltimore en een betonnen tafeltennistafel geplaatst konden gaan worden op het sportcomplex op de Botreep. Beide verenigingen, maar ook scholen, kunnen hier gebruik van maken. Ook dit is tot stand gekomen door het aanschrijven van fondsen, subsidies en door het indienen van een gezamenlijk Bewonersinitatief bij de gebiedscommissie Hoogvliet.

In 2016 is Nikantes samen met ETC gaan samenwerken met de Hoogvlietse volleybalvereniging YUM, die haar thuisbasis heeft in het MFC Boomgaardshoek. Deze 3 Hoogvlietse sportverenigingen hebben in april 2017 de Stichting Beachsporten in Hoogvliet opgericht. Door het aanschrijven van diverse fondsen, subsidies, bedrijven en de gemeente Rotterdam is het de Stichting in de zomer van 2017 gelukt om een multifunctioneel permanent Beachcourt aan te leggen van 57 bij 44 meter met een betegeld terras van 30 bij 10 meter. Hier zijn 2 permanente beachhandbalvelden, 2 permanente beachkorfbalvelden en 2 permanente beachvolleybalvelden aanwezig. Het is de bedoeling dat het Beachcourt in 2018 naast ETC, Nikantes en YUM, ook gebruikt gaat worden door andere partijen zoals: andere Hoogvlietse sportverenigingen, anderen Stichtingen, basisscholen, het voortgezet onderwijs maar ook door commerciële partijen zoals Cross Fit en Boot Camp organisaties. Ook is het Beachcourt in te huren voor bedrijven voor bijvoorbeeld bedrijfstoernooien. Het Beachcourt kan ook door particulieren worden ingehuurd.

Kijk voor meer informatie over Nikantes op www.nikantes.nl. Bent u geïnteresseerd geraakt om eventueel te gaan korfballen of Jeu de Boulen? U bent altijd van harte welkom. U of uw kinderen mogen altijd 4x gratis mee komen doen om te kijken of ze de sport en Nikantes leuk vinden. Heeft u vragen, neem dan contact op met secretaris Enrico Stout (enrico.stout@upcmail. nl of bel 06-10747638). Veel van de foto’s die u aantreft in dit Sportplaatjesboek zijn gemaakt door Aad van der Voorn, persfotograaf van het Weekblad Hoogvliet. Wij zijn hen dank verschuldigd voor het ter beschikking stellen van hun foto’s.

5


NIKANTES 1 Nikantes

TEAMSPONSOR

Trainer/Coach Nikantes 1

Tim Koopmans

Iwana Ruurda

Nikantes 1

6

Nikantes 1

Nikantes 1

Marjolein Benne

Megan Bosch

Nikantes 1

CornĂŠ van der Sluijs

Nikantes 1

Nikantes 1

Nikantes 1

Naomi Meijboom-van Kralingen

Wesley Verbraak

Paul Meijer


Simpele smoothie vóór het sporten geef je energiepEIl een boost Snijd de banaan in stukjes, schil de kiwi en halveer de aardbeien. Doe alle ingrediënten samen met de amandelmelk in de blender en maak er een lekkere smoothie van.

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 kiwi

Een paar aarbeien

1 banaan in stukjes gesneden


NIKANTES 2 Nikantes

TEAMSPONSOR

Nikantes 2

Nikantes 2

Sascha Jansen

Jordy Nijssen

Melroy Ruurda

Nikantes 2

Bernadette Kusters

Nikantes 2

8

Nikantes 2

Nikantes 2

Collin van Holland

Brian Verbraak


Trainer Nikantes 2

Ben van Gameren

Ilse van Schouwen

Coach Nikantes 2

Nikantes 2

Nikantes 2

Quinty van Veelen

Nikantes 2

Nikantes 2

Saskia Bijl

Joop Prevo

Paul Meijer

9


NIKANTES 3 Nikantes

TEAMSPONSOR

Frans Bello

Nikantes 3

Markus Stil

Coby Hekhuis

Nikantes 3

10

Nikantes 3

Nikantes 3

Marcel Bijl

Giny Roeters

Nikantes 3

Joop Prevo

Daphne Prevo

Nikantes 3

Nikantes 3

Nikantes 3

Jaco Meijboom

Angela van Veelen

Nikantes 3

Chantal van Engelen

Nikantes 3

Nikantes 3

Nikantes 3

Desire Smeets-Bostelaar

Gerard Creemers


NIKANTES A1 Nikantes

TEAMSPONSOR

Naomi Meijboom-van Kralingen

Trainer Nikantes A1

Brett Nijssen

Sacha Bogaerts

Trainer Nikantes A1

Nikantes A1

Nikantes A1

Jordy de Ronde

Kirstie Lodder

Nikantes A1

Isa de Bruin

Nikki den Breejen

Nikantes A1

Nikantes A1

Nikantes A1

Marijn van der Sluis

Cas Jansen

Nikantes A1

Yordi Stam

Nikantes A1

Nikantes A1

Nikantes A1

Jaimy Kuipers

CornĂŠ van der Sluijs

11


NIKANTES B1 Nikantes

Martijn Kuipers

Bert de Man

Sascha Jansen

Trainer Nikantes B1

Trainer Nikantes B1

12

Lorenzo Smeets

Nikantes B1

Nikantes B1

Colin Stam

Nikantes B1

Nikantes B1

Nikantes B1

Daniel Kuipers

Wesley Verbraak


NIKANTES C1 Nikantes

Nikantes C1 Nikantes C1

Daniel de Klein

Kyle Prevo

Anouk Neeleman

Nikantes C1

Nikantes C1

Nikantes C1

Nikantes C1

Job Kornet

Dinda Riani

Jordy de Ronde

Trainer Nikantes C1

Trainer Nikantes C1

Trainer Nikantes C1

Nikantes C1

Ilse van Schouwen

Chrishelle Hans

Nikantes C1

Tino Baijens

Jasper Stout

Quinte Bruin

Daphne Jacobs

Nikantes C1

Nikantes C1

Tim Ameling

Nikantes C1

Nikantes C1

Meike Fortuin

Brett Nijssen

13


NIKANTES D1 Nikantes

Hailey van der Ploeg

Valerie Soares Almeida

Quinty van Veelen

Trainer Nikantes D1

Trainer Nikantes D1

Bernadette Kusters

Nikantes D1

Fila Nootenboom

Trainer Nikantes D1

14

Nikantes D1

Kiara Lima da Cruz

Nikantes D1

Reza Roest

Jessica Baijens

Nikantes D1

Nikantes D1

Noa Smeets

Nikantes D1

Nikantes D1

Nikantes D1

Curly Houwerzijl

Marijn van der Sluis


NIKANTES E1 Nikantes

Megan Bosch

Trainer Nikantes E1

Thom Nijssen

Dylan Mastenbroek

Trainer Nikantes E1

Nikantes E1

Nikantes E1

Jasper van Bree

Nikantes E1

Nikantes E1

Lotte Kornet

Chantal van Engelen

15


NIKANTES E2 Nikantes

Nikantes E2

Pieter Stout

Nikki den Breejen

Trainer Nikantes E2

16

Angela van Veelen

Soraya Chakawri

Trainer Nikantes E2

Trainer Nikantes E2

Nikantes E2

Lakeysha d’Achard van Enschut

Mila Sobocan

Nikantes E2

Shaneley Plet

Nikantes E2

Nikantes E2

Nikantes E2

Milan Lodder

Kirstie Lodder


NIKANTES F1 Nikantes

Nikantes F1

Nick Matijasic

Jason Chakawri

Isa de Bruin

Trainer Nikantes F1

Trainer Nikantes F1

Trainer Nikantes F1

Emma Hoofdman

Nikantes F1

Nikantes F1

Luc van de Graaf

Nikantes F1

Noa Ooms

Tygo Houwerzijl

Nadine Beukelman

Nikantes F1

Nikantes F1

Vasily Vaganov

Nikantes F1

Nikantes F1

Nora van Bree

Sacha Bogaerts

17


NIKANTES G EN KANGOEROE KLUP Nikantes

Trainer Nikantes G

Chantal van Engelen

Angela van Veelen

Saskia Bijl

Trainer Kangoeroe Klup

Trainer Kangoeroe Klup

18

Trainer Nikantes G

Trainer Nikantes G

Andre van Veelen

Mirjam van Hamburg


Gezonde snack na het sporten kwark ALS JE THUISKOMT ‘Uitgehongerd’ kom je thuis. Snoep of koekjes eten na je training is dan een valkuil. Ken je het? Beter is een bakje kwark met fruit. Het stilt de acute trek en zorgt voor je spierherstel. Bron: Stichting Instituut MultiSkills

Ingrediënten

Magere kwark

Muesli

Frambozen

Blauwe bessen


VRIJWILLIGERS Nikantes

Wesley Verbraak

Jeugdcommissie

Marjolein Benne

Peter Stout

Jeugdcommissie

20

Jeugdcommissie

Wedstrijd Secretariaat Jeugd

Cathy Nijssen

Giny Roeters

Sportplus CoĂśrdinator

Chantal van Engelen

Bernadette Kusters

Technische Commissie

Technische Commissie

Technische Commissie

Ilse van Schouwen

CornĂŠ van der Sluijs

Technische Commissie

Ella Ameling

Enrico Stout

Technische Commissie

Vertrouwenspersoon

Bestuur

Mirjam van Hamburg

Ella Ameling

Bestuur

Naomi Meijboom-van Kralingen

Bestuur

Bestuur

Bestuur

Andre van Veelen

Chantal van Engelen


Ledenwervingscommissie

Ledenwervingscommissie

Jeugdcommissie

Jeugdcommissie

Daffy’s Corner

Daffy’s Corner

Daffy’s Corner

Ledenwervingscommissie

Organisatie Kamp

Organisatie Kamp

Beachcommissie

Beachcommissie

Scheidsrechter

Scheidsrechter

Scheidsrechter

Scheidsrechter

Corné van der Sluijs

Coby Hekhuis

Chris van Dijk

Jordi Holleman

Joop Prevo

Ilse van Schouwen

Jaco Meijboom

Chris van Dijk

Daphne Prevo Cathy Nijssen Antoinette Kornet-Wesselo Daphne Prevo

Michael van Bree Ellen Stout-Wesselo Joop Prevo Angela van Veelen

21


TEAMPLAATJES Nikantes

Bestuur

Bestuur

Bestuur

Bestuur

Bestuur

Nikantes 1

Nikantes 1

Nikantes 1

Nikantes 1

Nikantes 1 22


TEAMPLAATJES Nikantes

Nikantes 2

Nikantes 2

Nikantes 2

Nikantes 2

Nikantes 2

Nikantes 3

Nikantes 3

Nikantes 3

Nikantes 3

Nikantes 3 23


TEAMPLAATJES Nikantes

Nikantes A1

Nikantes A1

Nikantes A1

Nikantes A1

Nikantes A1

Nikantes B1

Nikantes B1

Nikantes B1

Nikantes B1

Nikantes B1 24


TEAMPLAATJES Nikantes

Nikantes C1

Nikantes C1

Nikantes C1

Nikantes C1

Nikantes C1

Nikantes D1

Nikantes D1

Nikantes D1

Nikantes D1

Nikantes D1 25


TEAMPLAATJES Nikantes

Nikantes E1

Nikantes E1

Nikantes E1

Nikantes E1

Nikantes E1

Nikantes E2

Nikantes E2

Nikantes E2

Nikantes E2

Nikantes E2 26


TEAMPLAATJES Nikantes

Nikantes F1

Nikantes F1

Nikantes F1

Nikantes F1

Nikantes F1

27


SPAAROVERZICHT Nikantes

Nikantes 1 o o o o o o o o

Naomi Meijboom-van Kralingen Corné van der Sluijs Megan Bosch Iwana Ruurda Marjolein Benne Tim Koopmans Wesley Verbraak Paul Meijer

Nikantes 2 o o o o o o o o o o o o

Jordy Nijssen Sascha Jansen Collin van Holland Bernadette Kusters Melroy Ruurda Brian Verbraak Saskia Bijl Ilse van Schouwen Quinty van Veelen Ben van Gameren Joop Prevo Paul Meijer

Nikantes 3 o o o o o o o o o o o o

Desire Smeets-Bostelaar Chantal van Engelen Angela van Veelen Daphne Prevo Jaco Meijboom Joop Prevo Giny Roeters Coby Hekhuis Marcel Bijl Markus Stil Frans Bello Gerard Creemers

Nikantes A1 o o o o o o o o o o o o

Jaimy Kuipers Yordi Stam Cas Jansen Nikki den Breejen Marijn van der Sluis Isa de Bruin Kirstie Lodder Sacha Bogaerts Jordy de Ronde Brett Nijssen Naomi Meijboom-van Kralingen Corné van der Sluijs

Nikantes B1 o o o o o o o

Daniel Kuipers Martijn Kuipers Lorenzo Smeets Colin Stam Bert de Man Sascha Jansen Wesley Verbraak

o o o o o o o o o o o o o o o

Meike Fortuin Daphne Jacobs Chrishelle Hans Tim Ameling Tino Baijens Daniel de Klein Kyle Prevo Jasper Stout Job Kornet Anouk Neeleman Dinda Riani Quinte Bruin Ilse van Schouwen Jordy de Ronde Brett Nijssen

Nikantes C1

28

Nikantes D1 o o o o o o o o o o o

Curly Houwerzijl Hailey van der Ploeg Jessica Baijens Noa Smeets Kiara Lima da Cruz Fila Nootenboom Valerie Soares Almeida Reza Roest Bernadette Kusters Quinty van Veelen Marijn van der Sluis

Nikantes E1 o o o o o o

Lotte Kornet Dylan Mastenbroek Jasper van Bree Thom Nijssen Megan Bosch Chantal van Engelen

Nikantes E2 o o o o o o o o o

Pieter Stout Milan Lodder Shaneley Plet Mila Sobocan Soraya Chakawri Lakeysha d’Achard van Enschut Angela van Veelen Nikki den Breejen Kirstie Lodder

Nikantes F1 o o o o o o o o o o o

Nora van Bree Nadine Beukelman Tygo Houwerzijl Vasily Vaganov Luc van de Graaf Nick Matijasic Jason Chakawri Noa Ooms Emma Hoofdman Isa de Bruin Sacha Bogaerts

Nikantes G o o o

Chantal van Engelen Andre van Veelen Angela van Veelen

Kangoeroe Klup o o

Saskia Bijl Mirjam van Hamburg

Teamplaatjes

Vrijwilligers o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Andre van Veelen Naomi Meijboom-van Kralingen Ella Ameling Enrico Stout Mirjam van Hamburg Ella Ameling Corné van der Sluijs Bernadette Kusters Ilse van Schouwen Chantal van Engelen Giny Roeters Peter Stout Marjolein Benne Wesley Verbraak Chantal van Engelen Angela van Veelen Joop Prevo Ellen Stout-Wesselo Michael van Bree Daphne Prevo Antoinette Kornet-Wesselo Cathy Nijssen Daphne Prevo Chris van Dijk Jaco Meijboom Ilse van Schouwen Joop Prevo Jordi Holleman Chris van Dijk Coby Hekhuis Corné van der Sluijs Cathy Nijssen

oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo

Nikantes 1 Nikantes 2 Nikantes 3 Nikantes A1 Nikantes B1 Nikantes C1 Nikantes D1 Nikantes E1 Nikantes E2 Nikantes F1

Nikantes  

Nikantes Verzamelalbum

Nikantes  

Nikantes Verzamelalbum

Advertisement