Page 1

Softbalplaatjes Verzamelalbum

Matchmakers 2017 - 2018


JAAR In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar. En wie jarig is trakteert, het hĂŠle jaar door!


Beste speler of fan van Matchmakers, Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van een écht collector’s item: het Matchmakers softbalplaatjes verzamelalbum. In dit album is plaats voor meer dan 200 plaatjes van spelers, trainers, begeleiders, bestuursleden en vrijwilligers van het seizoen 2017-2018. Hoe gaaf is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een softbalplaatje? Hoogvliet bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Je krijgt van 21 maart t/m 1 mei bij iedere € 10,00 aan boodschappen een setje softbalplaatjes van jouw club cadeau. Daarnaast krijg je bij verschillende actieproducten extra setjes softbalplaatjes. Als lokale supermarkt zijn wij graag betrokken bij wat er speelt in onze omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om lekker te bewegen, te sporten en gezond te eten. Met deze spectaculaire softbalplaatjesactie zetten we alle sporters, jong en oud, in de schijnwerpers. Vergeet niet je familie, vrienden en buren te vragen om je te helpen met sparen. Op deze manier is je album nog sneller vol en heb je een prachtige herinnering aan jouw tijd bij Matchmakers. Altijd leuk om later nog eens in terug te bladeren. We wensen je heel veel spaarplezier! Namens alle medewerkers van Hoogvliet Wageningen

“We are the Matchmakers, let’s make it!” Bij een naam als de Matchmakers denken de meeste mensen niet gelijk aan een softbalclub. Wij worden dan ook al jaren overspoeld met flauwe grappen en verwarde blikken van mensen die voor het eerst met onze club in aanraking komen. Deze reactie verandert snel wanneer wij met aanstekelijk enthousiasme tonen hoe wij ons deze naam eigen hebben gemaakt. Want naast flauwe grappen biedt de naam Matchmakers ook uitstekende mogelijkheden voor woordspelingen, zoals onze dames met hun yells laten horen: “We are the Match – the Makers” gevolgd door de variaties “let’s make it”, het veelgebruikte “we made it!” of het iets minder leuke, maar met evenveel enthousiasme gebrachte “next time, we’ll make it!” Zoals onderhand wel blijkt, zijn wij Matchmakers erg enthousiast: over onze club, onze sport, onze teamgenoten en ga zo maar door. Daarnaast wordt een Matchmaker gekenmerkt door sportiviteit, leergierigheid, het nodige fanatisme en vooral heel veel gezelligheid. Word je een Matchmaker, dan krijg je er niet alleen team- en clubgenoten, maar ook vrienden bij. Zo ontstaan er bij de heren vaak spontane plannen voor een avond uit en organiseren de dames elk jaar een teamuitje en het beruchte MatchmakersSinterklaas. Naast al deze gezelligheid sporten wij natuurlijk ook! Op het moment hebben wij een klein dertigtal leden verdeeld over twee teams. Dit zijn voornamelijk studenten of oudstudenten, met verschillende niveaus. Van beginner tot extreem ervaren, iedereen vindt een plek bij de Matchmakers. Natuurlijk zijn wij trots en enthousiast om deel uit te maken van deze sportplaatjesactie, maar het is nog veel leuker om de Matchmakers in het echt mee te maken! Kom ons daarom een keer opzoeken tijdens een wedstrijd of een training. De Matchmakers hebben altijd plek voor meer enthousiaste softballers! Zoals onze dames zeggen: “We are the Matchmakers, let’s make it!” Voorzitter Matchmakers Petra Severijnen

3


45 JAAR MATCHMAKERS In 1973 werd er in Wageningen, op een veld in de Nude, gestart met honk- en softbal. De kersverse vereniging Matchmakers speelde daar vanaf het voorjaar van 1974 competitie in de laagste afdeling van het Rayon “Het Oosten”. Het veld was lieflijk gelegen, vlak achter de dijk, bij een vriendelijke boer die zijn hond inzette om verloren ballen emmers-gewijs weer bij ons terug te bezorgen. Die hond had echt een gave om ballen op te speuren en zelfs uit de sloot te apporteren. De vriendelijke boer werd wat minder vriendelijk toen een afzwaaiende honkbal uitgerekend zijn WC raampje verbrijzelde, maar de verzekering dat we het ruitje zouden maken stelde hem gerust. Totdat er een ‘meisje’ op kwam dagen om dat ruitje er weer in te zetten. Dat vond hij wonderbaarlijk, maar het ruitje stond er in no-time in. Daarna werden er, ondanks de stijgende leeftijd van zowel de boer als de hond, nog steeds ladingen ballen teruggebracht. De hond bleef actief langs de zijlijn en rende nooit het veld in. Dat veld bij de dijk was een wonder van efficiëntie. Het bestond uit een honkbalveld waar door de slimme plaatsing van wat bouwvakhekken een softbalveld in kon worden gemaakt. Op die manier speelden in de hoogtijdagen van de vereniging veel mensen honkbal (1 heren team) en softbal (4 dames- en 2 herenteams). Er zijn ook verschillende jeugdteams geweest, maar dat wisselde nogal. In het voorjaar kon er in Wageningen niet gespeeld worden omdat het kwelwater van de Rijn dan onder de dijk vandaan kwam. Wedstrijden werden soms afgelast omdat kwelwater en regen het veld in een vijver veranderde waar alleen de eenden het nog prettig vonden. Zij dobberden rond de honken en verzamelden zich op de pitcherheuvel. De honk- en softbalbond hield bij de planning van de competitie rekening met het wispelturige veld en er werd alleen in de zomer, als het droog en lang genoeg licht was, thuis gespeeld. Matchmakers verdedigde haar trots met een rood/blauw uniform. De rode wedstrijdbroeken werden regulier gekocht bij een gespecialiseerde sportwinkel, de korenblauwe shirts werden gekocht bij Charley van de Weert en, heel professioneel, zelf voorzien van een (opstrijkbaar) rugnummer. De rode petten kwamen van de Wibra, want daar waren ze supergoedkoop.

4


MATCHMAKERS

Er hebben veel mensen veel prettige uurtjes doorgebracht op dit veld en bij de onafscheidelijke koelkast die in het houten kleedhok stond. Vaak werd het spel van Matchmakers door tegenstanders schromelijk onderschat vanwege het eenvoudige veld en de wageningse outfit. Snel kwam menig tegenstander er echter achter dat er in Wageningen ook goed gehonk- en gesoftbald werd. Daarnaast viel het de tegenstanders op dat er bij Matchmakers heel goed nagedacht werd over de sport en over de tactieken. In de nazit was er aan sterke verhalen en goede inzichten nooit gebrek. Begin jaren ’90 van de vorige eeuw moest Matchmakers, vanwege de aanleg van een bedrijventerrein in de Nude, verhuizen. Er werd op Sportpark De Zoom een honkbal- en een softbalveld aangelegd. Toen daar in 1993 een reünietoernooi georganiseerd was, werd er ’s morgens door tientallen oud-leden gebeld of het toernooi wel door zou gaan na de heftige regen die ’s nachts gevallen was. Op het oude veld was dat inderdaad het geval geweest, maar op de Zoom zat Matchmakers hoog en droog op een veld dat eigenlijk altijd bespeelbaar is. Een grote vooruitgang! Ook het veld op de Zoom ligt lieflijk, niet onder de dijk, maar in de kom van een klein bosje dat zorgt voor een beetje beschutting. Een betonnen gebouwtje om het materiaal op te bergen en, niet minder belangrijk, de koelkast een nieuwe plek te geven, maakt dit een fijne plek waar Matchmakers inmiddels al meer dan 25 jaar traint, wedstrijden en toernooitjes speelt. Doordat de club aardig gegroeid en geprofessionaliseerd was, werd er in 1992 vanuit “land of Baseball”, de Verenigde Staten, een werpmachine geïmporteerd. Zo’n werpmachine vuurt eindeloos ballen af op de slagman of -vrouw, waardoor er veel en op hoog niveau getraind werd. Met 4 damessoftbalteams, een herensoftbalteam, een honkbalteam en 3 jeugdteams werd een goede start gemaakt op het nieuwe veld. Geregeld werd er een team kampioen.

Matchmakers heeft een hoog aantal studentleden maar is geen studentensportvereniging en daardoor open voor iedereen. De mix van spelers die studeren en werken maakt dat iedereen zich thuis voelt bij Matchmakers. Leeftijd, opleidingsniveau en land van herkomst zijn ondergeschikt aan sportiviteit, enthousiasme en liefde voor de sport. Het samen sporten verbindt! Dat is altijd zo geweest bij Matchmakers. Het grote aantal studenten, voor wie de studiedruk in de loop der jaren steeds hoger is geworden, het grote aanbod aan sporten en andere activiteiten en een algemene afname van leden bij teamsporten zorgde ervoor dat ook Matchmakers het ledenaantal terug zag lopen. Het rood/blauwe uniform werd ingeruild voor een rood/zwart pak, besteld en bedrukt door de sportwinkel. Er werd een jaar samen gesoftbald met buurvereniging Moorfielders in Ede, om daarna terug te keren naar onze eigen stek. Tot 2010 lukte het de club om te blijven honkballen en softballen. Honkballen op zondag en softballen veelal doordeweeks. Door het toenemende aantal studenten in de vereniging werd sporten in het weekend lastig te organiseren en is besloten om alleen nog softbal te spelen: damessoftbal en herensoftbal. Het enthousiasme voor de sport is en blijft aanstekelijk, de nieuwe mensen zijn ook meteen enthousiast als ze een keer mee komen trainen of naar een wedstrijd komen kijken. Als vanouds komen de sterke verhalen bovendrijven tijdens de nazit. Wat in deze 45 jaar veranderd is, zijn het veld, de clubkleuren, de spelers en teams. Wat niet veranderd is en altijd zal blijven bij Matchmakers is het enthousiasme voor deze sport, het slimme nadenken over tactieken en de openheid naar alle leden. Op naar de volgende 45 jaar!

Honk- en Softbalclub Matchmakers

Honk- en Softbalclub Matchmakers

Honk- en Softbalclub Matchmakers

Honk- en Softbalclub Matchmakers

Honk- en Softbalclub Matchmakers 5


Dames 1

Dames 1

Aanvoerder Dames 1

Matchmakers

6

Diana Saraber

Dames 1

Dames 1

Dames 1

Margriet Pelster

Dames 1

Dagmar van Nieuwpoort

Sanne van der Hart

Yvonne Schellart

Petra Severijnen


Joan Wiersum

Dames 1

Dames 1

Sanne Tinga

Dames 1

Yolanda Yang

Marloes Wentink

Trainer/coach Dames 1

Dames 1 Dames 1

Dames 1

Annemiek Slootbeek

Arniek Doornbos

Karin SchroĂŤn

7


Heren 1

Heren 1

Matchmakers

Piet Anker

8

Maarten van den Berg

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Aanvoerder Heren 1

Jorge Aleman

Niels Bolks

Arjen Brandsma


Heren 1

Heren 1

Hugo Hoenink

Matthijs Nieuwkoop

Alan Encinas

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Jules Brouwer

Luis Schotborg

Tsuyoshi Tadano

9


10

Secretaris

Penningmeester

Voorzitter

Petra Severijnen

Wedstrijdsecretaris

Bestuur

Matchmakers

Sanne van der Hart

Inge van Oorschot

Marloes Wentink


Vrijwilligers

Materiaal

PR/social media

Matchmakers

Sanne van der Hart

Dagmar van Nieuwpoort

Matchmakers

Scheidsrechter

Scheidsrechter

Scheidsrechters

Piet Anker

Dagmar van Nieuwpoort

11


Matchmakers

Dames 2 - 2014

Dames aan slag

Sanne op het honk

Save op het honk

Sanne op het honk

Save op het honk

Sanne op het honk

Save op het honk

Dames 2 - 2014

Dames 2 - 2014

12

Catcher Dagmar

Catcher Dagmar

Catcher Dagmar


Slagvrouw Petra

Slagvrouw Petra

Slagvrouw Petra

Slagvrouw Petra

Slagvrouw Petra

Klaar voor een sprint

Klaar voor een sprint

Klaar voor een sprint

Klaar voor een sprint

Klaar voor een sprint 13


Matchmakers

Dames aan slag

Coach Karin in actie

Coach Karin in actie

Coach Karin in actie

Coach Karin in actie

Coach Karin in actie

Slagvrouw Dagmar

Slagvrouw Dagmar

Slagvrouw Dagmar

Slagvrouw Dagmar

Slagvrouw Dagmar 14


Simpele smoothie vóór het sporten geef je energiepEIl een boost Snijd de banaan in stukjes, schil de kiwi en halveer de aardbeien. Doe alle ingrediënten samen met de amandelmelk in de blender en maak er een lekkere smoothie van.

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 kiwi

Een paar aarbeien

1 banaan in stukjes gesneden


Matchmakers

16

Dames in het veld

Dagmar is er klaar voor!

Petra staat klaar

Dagmar is er klaar voor!

Petra staat klaar

Dagmar is er klaar voor!

Petra staat klaar

Diana speelt de bal door

Margriet maakt de nul

Diana speelt de bal door

Margriet maakt de nul

Diana speelt de bal door

Margriet maakt de nul


Pitcher Sanne

Klaar voor een vangbal

Pitcher Sanne

Klaar voor een vangbal

Pitcher Sanne

Klaar voor een vangbal

Sanne fieldt

Petra in actie

Sanne fieldt

Petra in actie

Sanne fieldt

Petra in actie

17


Matchmakers

Dames in het veld

Zonnige aangooi

Zonnige aangooi

Zonnige aangooi

Dames 1 in het veld

Dames 1 in het veld

Dames 1 in het veld

Dames 1 in het veld

Dames 1 in het veld

18


Dagmar fieldt

Dagmar fieldt

Dagmar fieldt

Pitcher Petra op de plaat

Pitcher Petra op de plaat

Pitcher Petra op de plaat

Pitcher Petra op de plaat

Pitcher Petra op de plaat

19


Matchmakers

Heren aan slag

Bal naar de catcher

Bal naar de catcher

Bal naar de catcher

De catcher gooit

De catcher gooit

De catcher gooit

De catcher gooit

De catcher gooit

20


Catcher Jorge

Catcher Jorge

Catcher Jorge

Vangbal door de catcher

Vangbal door de catcher

Vangbal door de catcher

Vangbal door de catcher

Vangbal door de catcher

21


Matchmakers

22

Heren in het veld

Matthijs op scherp

Tsuyoshi fieldt

Matthijs op scherp

Tsuyoshi fieldt

Matthijs op scherp

Tsuyoshi fieldt

Outfielder Tsuyoshi

Tsuyoshi gaat ervoor!

Outfielder Tsuyoshi

Tsuyoshi gaat ervoor!

Outfielder Tsuyoshi

Tsuyoshi gaat ervoor!


Alan gooit

Hugo in actie

Alan gooit

Hugo in actie

Alan gooit

Hugo in actie

Een nul op het eerste honk

Een nul op het eerste honk

Een nul op het eerste honk

Een nul op het eerste honk

Een nul op het eerste honk

23


Heren in het veld

Matchmakers

Pitcher Piet

Pitcher Piet

Pitcher Piet

Heren in het veld

Heren in het veld

Heren in het veld

Aangooi naar Niels

Aangooi naar Niels

Aangooi naar Niels

24


Matchmakers Gear

Matchmakers

Knuppels

Matchmakers pet

Knuppels

Knuppels

Slaghelmen

Matchmakers pet

Matchmakers pet

Slaghelmen

Slaghelmen 25


Matchmakers

Matchmakers Fun

Uitzicht op het veld

Uitzicht op het veld

Uitzicht op het veld

Heren 1 aan slag

Heren 1 aan slag

Heren 1 aan slag

Heren 1 aan slag

Heren 1 aan slag

26


Altijd plezier

Altijd plezier

Altijd plezier

Feest in de dug-out

Feest in de dug-out

Feest in de dug-out

Feest in de dug-out

Feest in de dug-out

27


Matchmakers

Training

Training

Training

Training

Slagtraining

Slagtraining

Slagtraining

Slagtraining

Slagtraining

28


Gezamenlijke training

Gezamenlijke training

Gezamenlijke training

Gezamenlijke training

Gezamenlijke training

Gezamenlijke training

Gezamenlijke training

Gezamenlijke training

Gezamenlijke training

29


Matchmakers

Teamspirit

Teamspirit Dames 1

Teamspirit Dames 1

Teamspirit Dames 1

Teamspirit Dames 1

Teamspirit Dames 1

Teamspirit Dames 1

Teamspirit Dames 1

Teamspirit Dames 1

Teamspirit Dames 1

30


Teamoverleg Dames 1

Teamoverleg Dames 1

Teamoverleg Dames 1

Teamoverleg Dames 1

Teamoverleg Dames 1

Teamoverleg Dames 1

Teamoverleg Dames 1

Teamoverleg Dames 1

Teamoverleg Dames 1

31


Matchmakers

Teamplaatjes

Dames 1 - 2017

Dames 1 - 2017

Dames 1 - 2017

Dames 1 - 2017

Dames 1 - 2017

Dames 1 - 2017

Dames 1 - 2017

Dames 1 - 2017

Dames 1 - 2017

32


Heren 1 - 2017

Heren 1 - 2017

Heren 1 - 2017

Heren 1 - 2017

(zelfde als teamplaatje). Let op volgorde

Heren 1 - 2017

Heren 1 - 2017

Heren 1 - 2017

Heren 1 - 2017

Heren 1 - 2017

33


Matchmakers

Historische Teamplaatjes

Dames 1 - 1983

Dames 1 - 1983

Dames 1 - 1983

Dames 1 - 1983

Dames 1 - 1983

Dames 1 - 1983

Dames 1 - 1983

Dames 1 - 1983

Dames 1 - 1983

34


Dames 2 - 1983

Dames 2 - 1983

Dames 2 - 1983

Dames 2 - 1983

Dames 2 - 1983

Dames 2 - 1983

Dames 2 - 1983

Dames 2 - 1983

Dames 2 - 1983

35


Matchmakers

Historische Teamplaatjes

Herensoftbal 1983

Herensoftbal 1983

Herensoftbal 1983

Herensoftbal 1983

Herensoftbal 1983

Herensoftbal 1983

Herensoftbal 1983

Herensoftbal 1983

Herensoftbal 1983

36


Gezonde snack na het sporten kwark ALS JE THUISKOMT ‘Uitgehongerd’ kom je thuis. Snoep of koekjes eten na je training is dan een valkuil. Ken je het? Beter is een bakje kwark met fruit. Het stilt de acute trek en zorgt voor je spierherstel. Bron: Stichting Instituut MultiSkills

Ingrediënten

Magere kwark

Muesli

Frambozen

Blauwe bessen


Matchmakers

Clubreportage oo Honk- en Sotfbalclub Matchmakers oo

Dames 1 o Sanne van der Hart o Dagmar van Nieuwpoort o Margriet Pelster o Diana Saraber o Yvonne Schellart o Petra Severijnen o Annemiek Slootbeek o Sanne Tinga o Marloes Wentink o Joan Wiersum o Yolanda Yang o Arniek Doornbos o Karin SchroĂŤn Heren 1 o Jorge Aleman o Piet Anker o Maarten van den Berg o Niels Bolks o Arjen Brandsma o Jules Brouwer o Alan Encinas o Hugo Hoenink o Matthijs Nieuwkoop o Luis Schotborg o Tsuyoshi Tadano Bestuur o Petra Severijnen o Sanne van der Hart o Inge van Oorschot o Marloes Wentink Vrijwilligers o Sanne van der Hart o Dagmar van Nieuwpoort Scheidsrechters o Piet Anker o Dagmar van Nieuwpoort Dames aan slag oo Sanne op het honk oo Save op het honk oo Dames 2 - 2014 oo Catcher Dagmar oo Slagvrouw Petra oo oo Klaar voor een sprint oo oo Coach Karin in actie oo oo Slagvrouw Dagmar oo Dames in het veld oo Dagmar is er klaar voor! oo Petra staat klaar oo Diana speelt de bal door oo Margriet maakt de nul oo Pitcher Sanne oo Klaar voor een vangbal oo Sanne fieldt oo Petra in actie oo Zonnige aangooi oo Dames 1 in het veld oo oo Dagmar fieldt oo Pitcher Petra op de plaat oo

38

Spaaroverzicht Heren aan slag oo Bal naar de catcher oo De catcher gooit oo oo Catcher Jorge oo Vangbal voor de catcher oo Heren in het veld oo Matthijs op scherp oo Tsuyoshi fieldt oo Outfielder Tsuyoshi oo Tsuyoshi gaat ervoor! oo Alan gooit oo Hugo in actie oo Een nul op het eerste honk oo oo Pitcher Piet oo Heren in het veld oo Aangooi naar Niels Matchmakers Gear oo Knuppels oo Matchmakers pet oo Slaghelmen Matchmakers Fun oo Uitzicht op het veld oo Heren 1 aan slag oo oo Altijd plezier oo Feest in de dug-out oo Training oo Training oo Slagtraining oo ooo o Gezamenlijke training oooo Teamspirit ooo o Teamspirit Dames 1 oooo ooo o Teamoverleg Dames 1 oooo Teamplaatjes ooo o Dames 1 - 2017 oooo ooo o Heren 1 - 2017 oooo Historische Teamplaatjes ooo o Dames 1 - 1983 oooo ooo o Dames 2 - 1983 oooo ooo o Herensoftbal 1983 oooo


Gez nd snacken

Vaak zijn trainingstijden rond etenstijd, en dat terwijl je eigenlijk de hele dag door zin in eten hebt. We geven een aantal tips om gezond en goed te eten en energie te hebben tijdens je training .Tussendoortjes Minder dan een uur voordat je training begint is een grote maaltijd geen aanrader. Je lichaam heeft dan energie nodig voor de verwerking van je eten. Terwijl je juist alle energie nodig hebt om te sporten. Gevolg: krampen, steken in je zij. Maar wat moet je dan doen? Niks eten en drinken kan natuurlijk ook niet. Een tussendoortje minder dan een uur voor de training biedt uitkomst. De keuze is reuze, hieronder een paar van de mogelijkheden: • • • • • •

Rijstepap of griesmeelpap Smoothie Ontbijtgranen met melk of yoghurt Vruchtenyoghurt Ontbijtkoek Fruit: appel, peer, bananen, druiven

Bron: Stichting Instituut MultiSkills

ders aan de hand. on jz bi ts ie is en an n ba et M sneller de koolHoe rijper de banaan, hoe opgenomen. n de or w m aa ch li t he in hydraten nger vol. la n te or sp t he je ud ho or Hierdo


j uw gezin iedere dag gez nd, gevarieerd ral lekker eet, en v

zorgt dat

voor de

laagste prijs

Hoogvliet De Arc 3 6702 EC Wageningen Kijk voor onze openingstijden op www.hoogvliet.com

â‚Ź 3,99

Matchmakers  

Matchmakers Verzamelalbum

Matchmakers  

Matchmakers Verzamelalbum

Advertisement