Page 1

S E J T A A L P L VOLLEYBA M U B L A L E M A Z R VE

SE I ZOE N 2017-20 18


JAAR In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar. En wie jarig is trakteert, het hĂŠle jaar door!


Beste speler of fan van Kalinko, Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van een écht collector’s item: het Kalinko volleybalplaatjes verzamelalbum. In dit album is plaats voor meer dan 500 plaatjes van spelers, trainers en begeleiders van het seizoen 2017-2018. Hoe gaaf is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een volleybalplaatje? Hoogvliet bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Je krijgt van 21 maart t/m 1 mei bij iedere € 10,00 aan boodschappen een setje volleybalplaatjes van jouw club cadeau. Daarnaast krijg je bij verschillende actieproducten extra setjes volleybalplaatjes. Als lokale supermarkt zijn wij graag betrokken bij wat er speelt in onze omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om lekker te bewegen, te sporten en gezond te eten. Met deze spectaculaire sportplaatjesactie zetten we alle sporters, jong en oud, in de schijnwerpers. Vergeet niet je familie, vrienden en buren te vragen om je te helpen met sparen. Op deze manier is je album nog sneller vol en heb je een prachtige herinnering aan jouw tijd bij Kalinko. Altijd leuk om later nog eens in terug te bladeren. We wensen je heel veel spaarplezier!

KALINKO, DE GEZELLIGSTE VOLLEYBALVERENIGING VAN DEN HAAG Voor je ligt een prachtig verzamelalbum. Wij zijn er trots op dat we dit als Kalinko samen met Hoogvliet hebben kunnen maken. In Nederland zijn er afgelopen jaren heel veel mogelijkheden geweest om iets te verzamelen. Vroeger waren dat zegeltjes, postzegels of Flippo’s. Tegenwoordig kan je in de supermarkt van alles sparen om bijvoorbeeld goedkoper naar een pretpark te kunnen. Ditmaal is verzamelen extra leuk, want we hebben een echt verzamelalbum van onze eigen volleybalvereniging Kalinko! Ieder Kalinko-lid kan nu plaatjes verzamelen met de foto’s van leden van onze vereniging. Familie en vrienden kunnen actief meedoen. Het verzamelen kan beginnen en natuurlijk mag je de dubbele plaatjes die je hebt ruilen (of weggeven). Ik ben benieuwd wie het als eerste lukt om het album helemaal vol te krijgen. Ook deze geweldige actie laat zien dat we als Kalinko de gezelligste volleybalvereniging van Den Haag zijn. Daar zijn we trots op en dat laten we op deze manier merken. Dat dit album er niet vanzelf is gekomen, spreekt voor zich. Daarvoor hebben verschillende vrijwilligers de handen flink uit de mouwen gestoken, waarvoor heel veel dank. Door jullie inzet hebben we dit album voor elkaar gekregen. Een mooi aandenken voor alle leden en hun families. Ik wens iedereen heel veel plezier en succes! Namens het bestuur van Kalinko, Mario Cosman Voorzitter

Namens alle medewerkers van Hoogvliet Scheveningen

3


KALINKO Bij het verschijnen van dit verzamelalbum bestaat Volleybalvereniging Kalinko bijna 47 jaar. We nemen je graag mee terug in de tijd. Kalinko is in 1971 ontstaan uit twee verenigingen:

Volleybal Vereniging Lindoduin (VVL)

De Scheveningse Sporthal Lindoduin (het huidige Lindo Beach) werd na de bouw, halverwege de zestiger jaren, verhuurd aan diverse verenigingen en wijkorganisaties. Vanuit één van die wijkorganisaties werd in 1967 de Volleybal Vereniging Lindoduin (VVL) opgericht.

The Kangaroos

Volleybalvereniging The Kangaroos werd in augustus 1968 opgericht vanuit een sterk schoolteam van het Haagse Aloysius College (AC). Het initiatief werd genomen door de tweeling Hans en Flip Smits, die het jammer vonden dat na het eindexamen zo’n goed schoolteam uit elkaar dreigde te vallen. Samen met o.a. Wim van Blijswijk hebben ze The Kangaroos opgericht: een mannenclub met een mannenbestuur, wat niet verwonderlijk was, want het AC was in die tijd een Jezuïetencollege voor uitsluitend jongens.

Competitie

In 1968 deden zowel The Kangaroos als VVL mee aan de zogenaamde “loze competitie”, voor teams die te laat hadden ingeschreven. Beide clubs zijn vervolgens in het seizoen 1969-1970 in de vierde klasse gestart met de reguliere competitie. VVL met een heren- en een damesteam en The Kangaroos met twee herenteams. Dat seizoen werden de drie eerste teams kampioen. The Kangaroos-2 werd tweede, vlak achter VVL.

Kalinko

Zo is Kalinko ontstaan. Voor degenen die het nog niet begrepen hebben: KAngaroos-LINdoduin KOmbinatie, opgericht in augustus 1971. Spoedig bleek dat de nieuwe club een enorme potentie bezat en groeide en bloeide. Er werden vele kampioenschapen behaald, niet alleen bij de eerste teams, maar ook bij de lagere en jeugdteams.

Hoogtepunten

Toen Kalinko eerste klasse speelde was de trainer Peter Bakker. Peter speelde Eredivisie bij HML/CLV en zat als spelverdeler tegen de nationale top aan. Peter had het echter niet naar zijn zin en kwam bij Kalinko spelen. De heren van Kalinko wonnen mede door hem bijna álles. In de Eredivisie stond de topclub Delta Loyd op degraderen: Manager Harry de Haas kwam dus praten om voor Peter een tussentijdse overschrijving te regelen. Kalinko werkte mee en wist het, voor die tijd, zeer hoge bedrag van fl. 1500,- op te strijken. Hartstikke illegaal, maar wel goed voor de clubkas. Heren-1 werd geen kampioen, maar het financieel resultaat was geweldig! Daarnaast was Kalinko voorloper op het gebied van beachvolleybal en de volleybalvereniging die succesvol het eerste grote beachvolleybaltoernooi van Nederland in Scheveningen wist te organiseren.

Contacten

VVL en The Kangaroos hadden op het eerste gezicht niets gemeen: VVL kende een Gereformeerde basis, The Kangaroos een Roomse. The Kangaroos was een mannenclub, VVL gemengd. VVL kwam vanuit een wijkvereniging, The Kangaroos was “elite-school”. En toch was er verbondenheid: Beide voorzitters, Aat van der Deijl en Wim van Blijswijk, kwamen elkaar regelmatig tegen bij bondsvergaderingen en vergaderingen van de gemeente over de verdeling van de toen al schaarse sporthalruimte. Beiden voorzitter van een nieuw clubje en opboksend tegen de “gevestigde orde”: de verenigingen die al jaar en dag de landskampioenen leverden, maar ook de instanties die bepaalden wie sporthalruimte kreeg. Samen tegen de grote jongens opboksen schept een band! Sportief waren de mannenteams stevig in competitie met elkaar. VVL zat qua klasse tussen The Kangaroos 1 en 2 in en dat was reden om elkaar regelmatig uit te dagen. Het tweede damesteam van VVL was min of meer het schoolteam van het Edith Stein college, een Rooms meisjescollege met historische banden met het AC.

Fusie

De goede contacten op diverse niveaus leidden tot gesprekken over een fusie tussen VVL en The Kangaroos. Het bleek dat de verenigingen elkaar ondanks de ogenschijnlijke tegenstellingen prima aanvulden: VVL had de beschikking over een fantastische sporthal. Let wel, de tweede sporthal die de Gemeente Den Haag heeft gebouwd! The Kangaroos had de beschikking over gymzalen die uiterst schaars waren in de regio Scheveningen. VVL kende geen jeugd, The Kangaroos kon putten uit veel scholieren. 4

Lichtpunten

Sporthal Lindoduin was bij de tegenstanders berucht. De verlichting bestond in de beginjaren uit spots. De meeste tegenstanders hadden een absolute hekel aan deze lampen. De spelverdeler werd namelijk vreselijk verblind. Wanneer iemand tegen de schakelaar vlak naast de deur ging staan dan ging het licht uit. Niets bijzonders maar het duurde zeker 10 minuten voordat het licht weer op volle sterkte was! Het gerucht gaat dat het licht niet altijd per ongeluk uitging. Exploitatie van, en vertrek uit Lindoduin Rond 1995 wilde de gemeente Den Haag af van sporthal Lindoduin; oud, klein en veel achterstallig onderhoud. De vaste bewoners van de hal – Gymnastiekvereniging CGV, badmintonclub Aristo en Kalinko - wilden echter niet weg van hun thuishonk. Gezamenlijk stelden zij aan de gemeente voor om de hal dan maar zelf te exploiteren, mits de hal eenmaal werd opgeknapt en uitgebreid. Er kwam een gymzaal bij en de Stichting Exploitatie Lindoduin (SEL) ging in 1997 aan de slag. Actieve namen van destijds: Aty de Wolf, Olphert de Leeuw, Nico Oudhof en Ronald Krul. John Konijn maakte de dierentuin compleet. Deze exploitatie heeft zo’n 8 jaar geduurd. In 2005 gaven de laatste drie SEL vrijwilligers de hal terug aan de gemeente. De jaarlijkse kosten en baten waren in balans, maar er bleef te weinig over voor een duurzame exploitatie. Daarnaast lonkte een gloednieuwe sportzaal aan de rand van Scheveningen. Lindoduin kwam vrij voor een enthousiast initiatief voor een indoor beach-accommodatie


47 JAAR

Houtrust, onze nieuwe thuisbasis Kalinko heeft in 2006 haar vertrouwde sporthal Lindoduin verruild voor de toen gloednieuwe Sporthal Houtrust aan Laan van Poot in Den Haag, de voormalige locatie van de Houtrusthallen. Met de verhuizing vanuit het Scheveningse Havenkwartier richting het stadsdeel Segbroek kon Kalinko beschikken over de modernste faciliteiten. De verruiming van mogelijkheden heeft Kalinko als vereniging geen windeieren gelegd. Er ontstond ruimte en energie voor nieuwe initiatieven: De CMV-trainingen op de zaterdagochtend, eerst onder leiding van Yvon van Silfhout en Elly Bom, later met Anita Aartsen en nog maar een paar jaar terug: de start van de volleybal speeltuin voor de allerkleinsten, opgezet door Berry van Leeuwen. Ook de seniorengroep groeide en de initiatieven voor recreanten sloegen snel aan. De gestage stroom van nieuwe jeugdleden vormt inmiddels een constante en groeiende basis van de vereniging. Andere verenigingen kijken bewonderend naar onze grote emmer met guppy’s, kikkers en talenten. De gezelligste volleybalvereniging van Den Haag en omstreken Over drie jaar bestaat Kalinko vijftig jaar. Dat is iets om trots op te zijn en te vieren wat we met elkaar in die halve eeuw hebben bereikt: een vitale vereniging met bijna 550 leden en de energie van meer dan 100 vrijwilligers. Kalinko staat voor de combinatie van plezier, prestatie, veiligheid en sportiviteit. Ook de komende jaren zullen we onszelf verrassen met nieuwe vormen van volleybal, het blijvende spelplezier en met mooie sportprestaties.

5


HS 1

HS 1

Arie van Wolferen

HS 1

Nathan van Adrichem

Robin Westerman

Jasper Wiersma

Manager HS 1

Assistent Trainer HS 1

HS 1

Ard Pronk

6

Merijn Wijngaard

Trainer HS 1

Rens Hijdra

Jord van Duijl

HS 1

Frank Pronk

HS 1

HS 1

Bart van den Broek

HS 1

Roel Oude Nijhuis

HS 1

HS 1

Romeo Tuinman

TEAMSPONSOR

HS 1

HS 1

Kalinko

Henk van Os

Nidal Al Qaq


DS 1 Kalinko

Mathel Smit

Kirsten Moll

DS 1 DS 1

Lisan Cosman

Iris Verheul

Trainer/Coach DS 1

Angjeny Tolentino

DS 1

Amy Christoffels

DS 1

DS 1

Quincy Pronk

Michelle van Wijk

DS 1

Manijn Woltmeijer

DS 1

DS 1

Marjolein Pronk

DS 1

DS 1

DS 1

TEAMSPONSOR

Kirsten van Deursen

Peter van Vliet

7


HS 2

DaniĂŤl Aiss

8

Lennard van Gilst

HS 2

Marcel van de Geer

HS 2

Vincent Kuiper

HS 2

HS 2

Laurens Zandbergen

HS 2

HS 2

HS 2

Kalinko

Nicolas Kamper

Martin Buis


DS 2

Gaby Mol

Joni van Deursen

DS 2 DS 2

Bernice van der Kamp

Lisanne Vissers

Trainer DS 2

Dicle Keles

Trainer DS 2

Liset Schrijvers

DS 2

DS 2

Mari de Ruiter

Stefani Romani

DS 2

Claire Rooth

DS 2

DS 2

Amber Cosman

DS 2

DS 2

DS 2

Kalinko

Martin Buis

Ard Pronk

9


Simpele smoothie vóór het sporten geef je energiepEIl een boost Snijd de banaan in stukjes, schil de kiwi en halveer de aardbeien. Doe alle ingrediënten samen met de amandelmelk in de blender en maak er een lekkere smoothie van.

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 kiwi

Een paar aarbeien

1 banaan in stukjes gesneden


DS 3

Danique Geurst

DS 3

DS 3

DS 3

Kalinko

Stephanie Schijvens

Jenka Roos

HS 4

Floor Pronk

Remco van Duivenbode

Bastiaan de Zwart

HS 4

Timon Ligterink

HS 4

HS 4

HS 4

Nico Weerkamp

HS 4

HS 4

HS 4

Kalinko

Davide Gatti

Dyvane Job

11


DS 4

Trainer/Coach DS 4

DS 4

Anneloes de Beer

Linda Swets

Alexandra Schijvens

TEAMSPONSOR

DS 4

Jorna Blokland

DS 4

Karen Zandbergen

DS 4

DS 4

DS 4

Kalinko

Fleur Pronk

HS 5

Richard Verkaart

12

HS 5

HS 5

HS 5

Kalinko

Luc Groen

Alex van Wijk

Rob Bakker


DS 5

DS 5

DS 5

Kalinko

Lieke de Jong

Violette Kamper

DS 6

Dagmar Stolte

Kate Sledzinski

Annemiek Beuckens

DS 6

Sophie Ephraim

DS 6

DS 6

DS 6

Elène Pacuk

DS 6

DS 6

DS 6

Kalinko

Silvia van der Pol

Chantal Zanoni

13


DS 8

DS 8

DS 8

DS 8

Kalinko

Maaike Visser

Natasha Koning

Danique Verlaek

DS 9

Marell Tulk

14

Isabelle Rog

DS 9

DS 9

DS 9

DS 9

Kalinko

Ariela Loayza Loor

Jessica Grootveld


E: info@a1maatwerk.nl

T:06 5112 4649


XR 3

Eveline Sterk-Weimar

Sabine de Jong

XR 3

Bert Aartsen

XR 3

Mario Cosman

XR 3

XR 3

Frank Pronk

XR 3

XR 3

XR 3

Kalinko

Frans Parker Verboom

XR 4

Sergio Irausquin

16

XR 4

XR 4

XR 4

Kalinko

Jenny Segers-Terwisscha

Patrick van Berkel

Frits Rooth


XR 5

XR 5

Kalinko

Helga Binder

XR 6

XR 6

Kalinko

Tanja Drent

17


JA 1 Kalinko

Jules van der Toorn

18

Niek van Leeuwen

JA 1

Teun Hamelink

JA 1

Jasper van Schaik

JA 1

JA 1

Alex van Wijk

JA 1

JA 1

Trainer/Coach JA 1

TEAMSPONSOR

Jonas Mulevisius

Sep van der Spiegel


MA 1

MA 1

TEAMSPONSOR

MA 1

Kalinko

Mathilde Karskens

Aniek de Jong

MA 1

Heleen Eisma

Jessica Kuyt

MA 1

Daniëlle Al Qaq

MA 1

Destina Aydin

MA 1

MA 1

Susanna Huovinen

MA 1

MA 1

MA 1

Chloe Lauffer

Mellinde Fikkert

Lana Lijkendijk

19


JA 2

Tom van der Hulst

Michel Hamelink

JA 2

JA 2

JA 2

JA 2

Kalinko

Rik Wassenaar

Binke van Doorn

MA 3

Jana Ravenhorst

20

Eva GrĂźnewald

MA 3

Rebecca Fowden

MA 3

Julia Baranowska

MA 3

MA 3

Vera Alvim

MA 3

MA 3

MA 3

Kalinko

Danija Tobatajewa

Dicle Aydin


Laat u inspireren en adviseren over wat bij u en uw nieuwe huis past. Maak vrijblijvend een afspraak en krijg één uur interieuradvies van onze styliste. In onze showroom of in uw nieuwe huis.

G e n t s e s t r a a t 8 5 a/ 8 7 | 2 5 8 7 H L D e n H a a g 07 0 3 5 4 3 2 2 6 | www. z u u r mon d won e n . n l

vloeren - gordi j n e n - r a a mb e k l e d i n g - sh u t t e r s - vl oe rkl e d e n


JB 1

Jinte Gouka

22

Leonard Mul

JB 1

Max Verhooren

JB 1

Nelson Tausk

JB 1

JB 1

Gijs de Jonge

JB 1

JB 1

JB 1

Kalinko

Maarten Stel

Maciek Wrona


MB 1

Laura Parijs

Maartje Kok

MB 1 MB 1

Isabel Tuit

Lara Korevaar

MB 1

Joy Wilhelm

MB 1

Jolie Borsboom

MB 1

MB 1

Jeanna Pronk

Imme Taal

MB 1

Emily Schonk

MB 1

MB 1

Claire Talbott

MB 1

MB 1

MB 1

Kalinko

Maren de Jong

Dilan Aydin

23


MB 2

MB 2

Kalinko

MB 2

Milou van Oversteeg

24

Cato Korsten

MB 2

Mila van Berkel

MB 2

MB 2

Roos Bruggeman

MB 2

MB 2

Elise de Bruin

Juliette Boom

Eva Smits


MB 3

MB 3

Kalinko

MB 3

Fien van den Hondel

Malak Tahio

Alexandra Clinciu

MB 3

Nika Wessel

MB 3

Sophie Jacobs

MB 3

Bente Brekveld

MB 3

MB 3

Carlotta Markink

MB 3

MB 3

MB 3

Fleur Greiner

Benthe van Rijn

Emma Gerrits

25


JC 1

JC 1

Abel John

26

Simon Kok

JC 1

Marko van Winden

JC 1

JC 1

Per Leneman

JC 1

JC 1

Kalinko

Jurre Bal

Hidde Nieuwhuis


MC 1

Susannah Ros

Anouk Noorlander

MC 1 MC 1

Elise-Lo Jacz

Trainster MC 1

Mae Stork

MC 1

MC 1

MC 1

Zoe Tausk

Sara Turano

Maya Lammerding

JaĂŻra Ligtenberg

MC 1

MC 1

Larinde Ligtenberg

MC 1

MC 1

MC 1

Kalinko

Lynn Buis

Chantal Zanoni

27


MC 2

MC 2

MC 2

Kalinko

Indie Kranenburg

MC 2

Willemijn Offringa

28

Trainster MC 2

Jana Matekovic

MC 2

MC 2

Lotje de Vries

MC 2

MC 2

Julie de Lange

Isabela Gelderblom

Talisa Irausquin

Amber Cosman


MC 3

TEAMSPONSOR

MC 3

Kalinko

MC 3

MC 3

Laurien Aartsen

Isis Sanders

MC 3

MC 3

Veerle van der Maat

Sharita Hamelink

Mente van Gaalen

Liv Kreissl

MC 3

MC 3

MC 3

MC 3

Roos van Paridon

Suzanne Jacobs

Robin van Renssen

29


MC 4

MC 4

Evi Boom

30

Emma Schmidt

Sofie Gouka

Trainster MC 4

Cassandra van der Stelt

MC 4

Merel Sijben

MC 4

MC 4

Roos Greiner

MC 4

Ruth Schoonbroodt

MC 4

MC 4

Jelske de Vries

TEAMSPONSOR

MC 4

MC 4

Kalinko

Fee van Nierop

Fleur Pronk


Bovag erkend

Méér dan 50 jaar ervaring

Alle rijopleidingen

Gespreid betalen mogelijk

Aantrekkelijke jubileum-aanbiedingen voor Kalinko leden Escamplaan 216, 2547 GN Den Haag w: www.metro.nl

t: 070 364 53 53 m:

info@metro.nl


MC 5

Nina Brugman

Jessica Plug

Liselotte Konijn

MC 5

Celina Boutrus

Elke Hijdra

CMV N6 1 Dames

MC 5

Naomi Cuevas

MC 5

MC 5

MC 5

MC 5

Kalinko

CMV N6 1 Dames Kalinko

Iris Wiebenga

32

Stella Wolters

CMV N6 1 Dames

CMV N6 1 Dames

CMV N6 1 Dames

CMV N6 1 Dames

Lisa van Leeuwen

Ella al Qaq

Vaïa Tzioras


CMV N6 2 Dames

Seren Aksac

Nikki van der Splinter

CMV N6 2 Dames

CMV N6 2 Dames

CMV N6 2 Dames

CMV N6 2 Dames

Kalinko

Rosalie Fehling

Zara van Rhijn

CMV N6 3 Dames

CMV N6 3 Dames

Kalinko

Luzia Kudelka

Carla Hogg

CMV N6 3 Dames

CMV N6 3 Dames

CMV N6 3 Dames

CMV N6 3 Dames

Ann-Sophie Butke

Laila Ibrahim

Tal Steenwijk

33


CMV D1 Heren

Emir Couteau

CMV D1 Heren

Justus van Leeuwen

Roan Lijkendijk

CMV D1 Heren

Daan Lisci

CMV D1 Heren

CMV D1 Heren

CMV D1 Heren

Kalinko

CMV D2 Dames

Amir Koch

CMV D2 Dames Kalinko

Leah Matla

34

Isa Kievit

CMV D2 Dames

CMV D2 Dames

CMV D2 Dames

CMV D2 Dames

Ilja Mulder

Noor Bosscher

Lieke Wijnja


CMV D3 Dames

CMV D3 Dames

Lotte Mulder

CMV D3 Dames

Maria Klinkenberg

Zahra van Dijk

CMV D3 Dames

CMV D3 Dames

CMV D3 Dames

Kalinko

Marlies Craemer

Isa Conradie

CMV D4 Dames

Feline Gunters

Charlotte de Zwart

CMV D4 Dames

CMV D4 Dames

CMV D4 Dames

CMV D4 Dames

Kalinko

Roos van Ettinger

Malou Silva

35


CMV D5 Heren

Niels Dammers

Hette de Jong

CMV D5 Heren

CMV D5 Heren

Milo Beste

CMV D5 Heren

CMV D5 Heren

CMV D5 Heren

CMV D5 Heren

Kalinko

Dima Pavlenko

Friso van der Zalm

CMV E1 Heren

Fokko Lange

36

CMV E1 Heren

CMV E1 Heren

CMV E1 Heren

Kalinko

Akon Sadula

Kees Klinkenberg

Leo Malterre


CMV E2 Dames

Anouk Drabbe

CMV E2 Dames

Fenna van Rijn

Judith van der Waarden

CMV E2 Dames

Isa van Rhijn

CMV E2 Dames

CMV E2 Dames

CMV E2 Dames

Kalinko

Manon Haasbroek

CMV E3 Dames

Danne het Lam

Guusje Groenewege

CMV E3 Dames

CMV E3 Dames

CMV E3 Dames

CMV E3 Dames

Kalinko

Milou van der Hek

Claudia van den Bos

37


CMV E4 Dames

Floor Verhart

CMV E4 Dames

CMV E4 Dames

CMV E4 Dames

Kalinko

Mirte Noorlander

Nina Niggebrugge

CMV F1

Marck-Diederick Verkaart

38

Pien van Antwerpen

CMV F1

CMV F1

CMV F1

CMV F1

Kalinko

Zoja Crepinko

Swen de Kiewit


CMV F2

CMV F2

Kalinko

Fay Pikker

CMV F2

CMV F2

CMV F2

CMV F2

Nouskin Slagter

Merijn Gunters

Rosanne Maan

Hidde Snuverink

39


CMV F3

CMV F3

CMV F3

Kalinko

Malou Verspuy

40

Ivan Zegers

Zoë van de Graaff

CMV F3

CMV F3

CMV F3

CMV F3

Mart de Beer

Kieka Moen

Wolf Tyler


Gezonde snack na het sporten kwark ALS JE THUISKOMT ‘Uitgehongerd’ kom je thuis. Snoep of koekjes eten na je training is dan een valkuil. Ken je het? Beter is een bakje kwark met fruit. Het stilt de acute trek en zorgt voor je spierherstel. Bron: Stichting Instituut MultiSkills

Ingrediënten

Magere kwark

Muesli

Frambozen

Blauwe bessen


CMV G1

CMV G1

Kalinko

Thijmen Stel

42

Jasmijn de Joode

CMV G1

CMV G1

CMV G1

CMV G1

Sanne Mulder

Tijn Lisci

Amy van Leeuwen


CMV G2

Yara Gerritsen

Saar Koster

Robin de Kiewit

Trainster Niveau 1-2

Laura van Winden

CMV G2

CMV G2

CMV G2

Lotte Reijnders

CMV G2

CMV G2

CMV G2

Kalinko

Febe Koster

Rachel Hartmann

43


CMV - Speeltuin

CMV - Speeltuin

Joan de Boer

44

CMV - Speeltuin

Arthur Dolbakyan

CMV - Speeltuin

Jure Crepinko

CMV - Speeltuin

CMV - Speeltuin

Kalinko

Isabella Boendermaker

Victor de Joode


Rosa van der Waarden

Zoë-Rose Vissers

Trainster CMV - Speeltuin

Meester Berry

CMV - Speeltuin

CMV - Speeltuin

CMV - Speeltuin

CMV - Speeltuin

CMV - Speeltuin

Simon de Joode

Anne van Dop

Sofie Buis

Berry van Leeuwen

Wietske van Antwerpen

Fleur Pronk

45

CMV - Speeltuin


Teamplaatjes Kalinko

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Dames 1

Dames 1

Dames 1

Dames 1

Dames1 46


Heren 2

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Dames 2

Dames 2

Dames 2

Dames 2

Dames 2 47


Teamplaatjes Kalinko

Heren 4

Heren 4

Heren 4

Heren 4

Heren 4

Dames 4

Dames 4

Dames 4

Dames 4

Dames 4 48


Dames 6

Dames 6

Dames 6

Dames 6

Dames 6

Dames 6

Dames 8

Dames 8

Dames 8

Dames 8

Dames 8 49


Teamplaatjes Kalinko

Volleybalsters Kalinko

Volleybalsters Kalinko

Volleybalsters Kalinko

Volleybalsters Kalinko

Volleybalsters Kalinko

XR

XR

XR

XR

XR 50


Dames 6

XR 3

XR 3

XR 3

XR 3

XR 3

MA 1

MA 1

MA 1

MA 1

MA 1 51


Teamplaatjes Kalinko

JA 2

JA 2

JA 2

JA 2

JA 2

MA 3

MA 3

MA 3

MA 3

MA 3 52


JB 1

JB 1

JB 1

JB 1

JB 1

MB 1

MB 1

MB 1

MB 1

MB 1 53


Teamplaatjes Kalinko

MB 2

MB 2

MB 2

MB 2

MB 2

Dames 6

MB 3

MB 3

MB 3

MB 3

MB 3 54


JC 1

JC 1

JC 1

JC 1

JC 1

MC 1

MC 1

MC 1

MC 1

MC 1 55


Teamplaatjes Kalinko

MC 2

MC 2

MC 2

MC 2

MC 2

MC 3

MC 3

MC 3

MC 3

MC 3 56


MC 4

MC 4

MC 4

MC 4

MC 4

MC 5

MC 5

MC 5

MC 5

MC 5 57


Teamplaatjes Kalinko

CMV N6 1

CMV N6 1

CMV N6 1

CMV N6 1

CMV N6 1

CMV N6 2

CMV N6 2

CMV N6 2

CMV N6 2

CMV N6 2 58


CMV N6 3

CMV N6 3

CMV N6 3

CMV N6 3

CMV N6 3

CMV D1 Heren

CMV D1 Heren

CMV D1 Heren

CMV D1 Heren

CMV D1 Heren 59


Teamplaatjes Kalinko

CMV D2 Dames

CMV D2 Dames

CMV D2 Dames

CMV D2 Dames

CMV D2 Dames

CMV D3 Dames

CMV D3 Dames

CMV D3 Dames

CMV D3 Dames

CMV D3 Dames 60


CMV D4 Dames

CMV D4 Dames

CMV D4 Dames

CMV D4 Dames

CMV D4 Dames

CMV D5 Heren

CMV D5 Heren

CMV D5 Heren

CMV D5 Heren

CMV D5 Heren 61


Teamplaatjes Kalinko

CMV E1 Heren

CMV E1 Heren

CMV E1 Heren

CMV E1 Heren

CMV E1 Heren

CMV E2 Dames

CMV E2 Dames

CMV E2 Dames

CMV E2 Dames

CMV E2 Dames 62


CMV E3 Dames

CMV E3 Dames

CMV E3 Dames

CMV E3 Dames

CMV E3 Dames

CMV E4 Dames

CMV E4 Dames

CMV E4 Dames

CMV E4 Dames

CMV E4 Dames 63


Teamplaatjes Kalinko

CMV F1, F2, F3 Combi

CMV F1, F2, F3 Combi

CMV F1, F2, F3 Combi

CMV F1, F2, F3 Combi

CMV F1, F2, F3 Combi

CMV G1, G2 Combi

CMV G1, G2 Combi

CMV G1, G2 Combi

CMV G1, G2 Combi

CMV G1, G2 Combi 64


CMV Speeltuin

CMV Speeltuin

CMV Speeltuin

CMV Speeltuin

CMV Speeltuin 65


Kampioensplaatjes Kalinko

JB1 Winterkampioen (I)

JB1 Winterkampioen (I)

JB1 Winterkampioen (I)

JB1 Winterkampioen (I)

JB1 Winterkampioen (I)

JB1 Winterkampioen (II)

JB1 Winterkampioen (II)

JB1 Winterkampioen (II)

JB1 Winterkampioen (II)

JB1 Winterkampioen (II) 66


MC3 Winterkampioen (I)

MC3 Winterkampioen (I)

MC3 Winterkampioen (I)

MC3 Winterkampioen (I)

MC3 Winterkampioen (I)

MC3 Winterkampioen (II)

MC3 Winterkampioen (II)

MC3 Winterkampioen (II)

MC3 Winterkampioen (II)

MC3 Winterkampioen (II) 67


Kampioensplaatjes Kalinko

MC3 Winterkampioen (III)

MC3 Winterkampioen (III)

MC3 Winterkampioen (III)

MC3 Winterkampioen (III)

MC3 Winterkampioen (III)

MC1 Winterkampioen (I)

MC1 Winterkampioen (I)

MC1 Winterkampioen (I)

MC1 Winterkampioen (I)

MC1 Winterkampioen (I) 68


MC1 Winterkampioen (II)

MC1 Winterkampioen (II)

MC1 Winterkampioen (II)

MC1 Winterkampioen (II)

MC1 Winterkampioen (II)

MC1 Winterkampioen (III)

MC1 Winterkampioen (III)

MC1 Winterkampioen (III)

MC1 Winterkampioen (III)

MC1 Winterkampioen (III) 69


Kampioensplaatjes Kalinko

Huldiging N6-1 (I)

Huldiging N6-1 (I)

Huldiging N6-1 (I)

Huldiging N6-1 (I)

Huldiging N6-1 (I) 70


Huldiging N6-1 (II)

Huldiging N6-1 (II)

Huldiging N6-1 (II)

Huldiging N6-1 (II)

Huldiging N6-1 (II)

Huldiging N6-1 en N6-2

Huldiging N6-1 en N6-2

Huldiging N6-1 en N6-2

Huldiging N6-1 en N6-2

Huldiging N6-1 en N6-2 71


Spaaroverzicht Kalinko

HS 1

HS 4

o o o o o o o o o o o o o o

o o o o o o o

Romeo Tuinman Roel Oude Nijhuis Bart van den Broek Frank Pronk Jord van Duijl Nathan van Adrichem Rens Hijdra Merijn Wijngaard Robin Westerman Jasper Wiersma Ard Pronk Arie van Wolferen Henk van Os Nidal Al Qaq

DS 1 o o o o o o o o o o o o

Marjolein Pronk Manijn Woltmeijer Michelle van Wijk Lisan Cosman Quincy Pronk Amy Christoffels Angjeny Tolentino Iris Verheul Mathel Smit Kirsten Moll Kirsten van Deursen Peter van Vliet

HS 2 o o o o o o o

Laurens Zandbergen Vincent Kuiper Marcel van de Geer Daniël Aiss Lennard van Gilst Nicolas Kamper Martin Buis

DS 2 o o o o o o o o o o o o

Amber Cosman Claire Rooth Stefani Romani Bernice van der Kamp Mari de Ruiter Liset Schrijvers Dicle Keles Lisanne Vissers Gaby Mol Joni van Deursen Martin Buis Ard Pronk

DS 3 o Danique Geurst o Stephanie Schijvens o Jenka Roos

Nico Weerkamp Timon Ligterink Bastiaan de Zwart Floor Pronk Remco van Duivenbode Davide Gatti Dyvane Job

DS 4 o o o o o o o

Karen Zandbergen Jorna Blokland Anneloes de Beer Alexandra Schijvens Linda Swets Fleur Pronk Rob Bakker

o Helga Binder

XR 6 o Tanja Drent

JA 1 o o o o o o o

Alex van Wijk Jasper van Schaik Teun Hamelink Jules van der Toorn Niek van Leeuwen Jonas Mulevisius Sep van der Spiegel

MA 1

o Lieke de Jong o Violette Kamper

o o o o o o o o o o

DS 6

JA 2

HS 5 o Richard Verkaart o Luc Groen o Alex van Wijk

DS 5

o o o o o o o

Elène Pacuk Sophie Ephraim Annemiek Beuckens Dagmar Stolte Kate Sledzinski Silvia van der Pol Chantal Zanoni

DS 8 o Maaike Visser o Natasha Koning o Danique Verlaek

DS 9 o o o o

Marell Tulk Isabelle Rog Ariela Loayza Loor Jessica Grootveld

XR 3 o o o o o o o

Frank Pronk Mario Cosman Bert Aartsen Eveline Sterk-Weimar Sabine de Jong Frans Parker Verboom Frits Rooth

XR 4 o Sergio Irausquin o Jenny Segers-Terwisscha o Patrick van Berkel

72

XR 5

o o o o

Chloe Lauffer Heleen Eisma Susanna Huovinen Destina Aydin Daniëlle Al Qaq Jessica Kuyt Mathilde Karskens Aniek de Jong Mellinde Fikkert Lana Lijkendijk

Tom van der Hulst Michel Hamelink Rik Wassenaar Binke van Doorn

MA 3 o o o o o o o

Vera Alvim Julia Baranowska Rebecca Fowden Jana Ravenhorst Eva Grünewald Danija Tobatajewa Dicle Aydin

JB 1 o o o o o o o

Gijs de Jonge Nelson Tausk Max Verhooren Jinte Gouka Leonard Mul Maarten Stel Maciek Wrona

MB 1 o o o o o o o o o o o o

Claire Talbott Emily Schonk Imme Taal Isabel Tuit Jeanna Pronk Jolie Borsboom Joy Wilhelm Lara Korevaar Laura Parijs Maartje Kok Maren de Jong Dilan Aydin

MB 2 o o o o o o o

Elise de Bruin Roos Bruggeman Mila van Berkel Milou van Oversteeg Cato Korsten Juliette Boom Eva Smits

MB 3 o o o o o o o o o o

Fien van den Hondel Fleur Greiner Carlotta Markink Bente Brekveld Sophie Jacobs Nika Wessel Malak Tahio Alexandra Clinciu Benthe van Rijn Emma Gerrits

JC 1 o o o o o o

Per Leneman Marko van Winden Abel John Simon Kok Jurre Bal Hidde Nieuwhuis

MC 1 o o o o o o o o o o o

Larinde Ligtenberg Susannah Ros Jaïra Ligtenberg Maya Lammerding Zoe Tausk Mae Stork Elise-Lo Jacz Sara Turano Anouk Noorlander Lynn Buis Chantal Zanoni

MC 2 o o o o o o o o

Julie de Lange Indie Kranenburg Lotje de Vries Jana Matekovic Willemijn Offringa Isabela Gelderblom Talisa Irausquin Amber Cosman

MC 3 o o o o o o o o o

Laurien Aartsen Veerle van der Maat Isis Sanders Roos van Paridon Liv Kreissl Sharita Hamelink Mente van Gaalen Suzanne Jacobs Robin van Renssen


MC 4

CMV D4 Dames

CMV G1

o o o o o o o o o o

o o o o

o o o o o

Jelske de Vries Ruth Schoonbroodt Roos Greiner Merel Sijben Cassandra van der Stelt Sofie Gouka Evi Boom Emma Schmidt Fee van Nierop Fleur Pronk

MC 5 o o o o o o

Naomi Cuevas Jessica Plug Nina Brugman Liselotte Konijn Celina Boutrus Elke Hijdra

CMV N6 1 Dames o o o o o

Lisa van Leeuwen Iris Wiebenga Stella Wolters Ella al Qaq Vaïa Tzioras

CMV N6 2 Dames o o o o

Seren Aksac Nikki van der Splinter Rosalie Fehling Zara van Rhijn

CMV N6 3 Dames o o o o o

Ann-Sophie Butke Luzia Kudelka Carla Hogg Laila Ibrahim Tal Steenwijk

CMV D1 Heren o o o o o

Daan Lisci Emir Couteau Justus van Leeuwen Roan Lijkendijk Amir Koch

CMV D2 Dames o o o o o

Ilja Mulder Leah Matla Isa Kievit Noor Bosscher Lieke Wijnja

CMV D3 Dames o o o o o

Maria Klinkenberg Lotte Mulder Zahra van Dijk Marlies Craemer Isa Conradie

Feline Gunters Charlotte de Zwart Roos van Ettinger Malou Silva

CMV D5 Heren o o o o o o

Milo Beste Hette de Jong Niels Dammers Leo Malterre Dima Pavlenko Friso van der Zalm

CMV E1 Heren o Fokko Lange o Akon Sadula o Kees Klinkenberg

CMV E2 Dames o o o o o

Isa van Rhijn Anouk Drabbe Fenna van Rijn Judith van der Waarden Manon Haasbroek

CMV E3 Dames o o o o

Danne het Lam Guusje Groenewege Milou van der Hek Claudia van den Bos

CMV E4 Dames o Floor Verhart o Mirte Noorlander o Nina Niggebrugge

CMV F1 o o o o

Marck-Diederick Verkaart Pien van Antwerpen Zoja Crepinko Swen de Kiewit

CMV F2 o o o o o

Nouskin Slagter Fay Pikker Merijn Gunters Rosanne Maan Hidde Snuverink

CMV F3 o o o o o o

Mart de Beer Zoë van de Graaff Malou Verspuy Ivan Zegers Kieka Moen Wolf Tyler

Sanne Mulder Thijmen Stel Jasmijn de Joode Tijn Lisci Amy van Leeuwen

CMV G2 o o o o o o o

Lotte Reijnders Laura van Winden Robin de Kiewit Yara Gerritsen Saar Koster Febe Koster Rachel Hartmann

CMV - Speeltuin o o o o o o o o o o o o o

Jure Crepinko Arthur Dolbakyan Joan de Boer Isabella Boendermaker Victor de Joode Simon de Joode Anne van Dop Sofie Buis Wietske van Antwerpen Rosa van der Waarden Zoë-Rose Vissers Berry van Leeuwen Fleur Pronk

Teamplaatjes

oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo

Heren 1 Dames 1 Heren 2 Dames 2 Heren 4 Dames 4 Dames 6 Dames 8 Volleybalsters Kalinko XR XR 3 MA 1

oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo

MC 1 MC 2 MC 3 MC 4 MC 5 CMV N6 1 CMV N6 2 CMV N6 3 CMV D1 Heren CMV D2 Dames CMV D3 Dames CMV D4 Dames CMV D5 Heren CMV E1 Heren CMV E2 Dames CMV E3 Dames CMV E4 Dames CMV F1, F2, F3 Combi CMV G1, G2 Combi CMV Speeltuin

Kampioensplaatjes

oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo

JB1 Winterkampioen (I) JB1 Winterkampioen (II) MC3 Winterkampioen (I) MC3 Winterkampioen (II) MC3 Winterkampioen (III) MC1 Winterkampioen (I) MC1 Winterkampioen (II) MC1 Winterkampioen (III) Huldiging N6-1 (I) Huldiging N6-1 (II) Huldiging N6-1 en N6-2

JA 2 MA 3 JB 1 MB 1 MB 2 MB 3 JC 1

73


FYSIOTHERAPIE | ORTHOPEDISCHE MANUELE THERAPIE | OSTEOPATHIE SPORTFYSIOTHERAPIE | GOLFFITNESS | EPTE VOOR PEESONTSTEKINGEN GERIATRIE FYSIOTHERAPIE | DRY NEEDLING | ECHOGRAFIE GESPECIALISEERDE FYSIOTHERAPIE AAN HUIS 7 LOCATIES IN DEN HAAG!

Akeleistraat 35M | Goudenregenplein 12 Kruisbessenstraat 8 | Oude Haagweg 577 Mimosastraat 4 | Mimosastraat 7 | Mimosastraat 14

070 368 89 57 | info@mulderenvanoostveen.nl

WWW.MULDERENVANOOSTVEEN.NL


Gez nd snacken

Vaak zijn trainingstijden rond etenstijd, en dat terwijl je eigenlijk de hele dag door zin in eten hebt. We geven een aantal tips om gezond en goed te eten en energie te hebben tijdens je training .Tussendoortjes Minder dan een uur voordat je training begint is een grote maaltijd geen aanrader. Je lichaam heeft dan energie nodig voor de verwerking van je eten. Terwijl je juist alle energie nodig hebt om te sporten. Gevolg: krampen, steken in je zij. Maar wat moet je dan doen? Niks eten en drinken kan natuurlijk ook niet. Een tussendoortje minder dan een uur voor de training biedt uitkomst. De keuze is reuze, hieronder een paar van de mogelijkheden: • • • • • •

Rijstepap of griesmeelpap Smoothie Ontbijtgranen met melk of yoghurt Vruchtenyoghurt Ontbijtkoek Fruit: appel, peer, bananen, druiven

Bron: Stichting Instituut MultiSkills

ders aan de hand. on jz bi ts ie is en an n ba et M sneller de koolHoe rijper de banaan, hoe opgenomen. n de or w m aa ch li t he in hydraten nger vol. la n te or sp t he je ud ho or Hierdo


j uw gezin iedere dag gez nd, gevarieerd ral lekker eet, en v

zorgt dat

voor de

laagste prijs

Hoogvliet Tesselseplein 37 2583 HR Scheveningen

Hoogvliet Badhuisstraat 401 2584 HJ Scheveningen

Kijk voor onze openingstijden op www.hoogvliet.com

â‚Ź 3,99

Kalinko  

Kalinko Verzamelalbum

Kalinko  

Kalinko Verzamelalbum

Advertisement