Page 1

KO R F BA L P L A ATJ E S VERZAMELALBUM

HKC UTRECHT

2017

2018


JAAR In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar. En wie jarig is trakteert, het hĂŠle jaar door!


VOORWOORD Beste speler of fan van HKC Utrecht, Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van een écht collector’s item: het HKC Utrecht korfbalplaatjes verzamelalbum. In dit album is plaats voor meer dan 250 plaatjes van spelers, trainers, begeleiders, bestuursleden en vrijwilligers van het seizoen 2017-2018. Hoe gaaf is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een korfbalplaatje? Hoogvliet bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Je krijgt van 21 maart t/m 1 mei bij iedere €10,00 aan boodschappen een setje korfbalplaatjes van jouw club cadeau. Daarnaast krijg je bij verschillende actieproducten extra setjes korfbalplaatjes. Als lokale supermarkt zijn wij graag betrokken bij wat er speelt in onze omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om lekker te bewegen, te sporten en gezond te eten. Met deze spectaculaire sportplaatjesactie zetten we alle sporters, jong en oud, in de schijnwerpers. Vergeet niet je familie, vrienden en buren te vragen om je te helpen met sparen. Op deze manier is je album nog sneller vol en heb je een prachtige herinnering aan jouw tijd bij HKC Utrecht. Altijd leuk om later nog eens in terug te bladeren.

BESTE LEDEN VAN HKC UTRECHT,

Vroeger spaarde ik van alles: sigarenbandjes, kroonkurken, bierviltjes, autootjes, enzovoort. Daar heb ik bijna niets meer van. Ik heb alleen nog steeds drie albums met postzegels liggen. Ik kan me ook nog herinneren dat ik tijdens een WK voetbal in de supermarkt panini plaatjes kocht om die in een verzamelalbum te stoppen. Zo had ik al mijn helden bij elkaar. En nu wordt het nog mooier; we kunnen nu onze eigen HKC helden gaan sparen! Deze toffe actie van Hoogvliet geeft je de mogelijkheid om iedereen binnen HKC met naam en gezicht te leren kennen door zijn/haar eigen plaatje op te plakken. Wie spelen er eigenlijk allemaal in de selectie? En hoe heten de allerkleinsten in de D-tjes en E-tjes? Je moet wel even goed doorsparen om je album compleet te krijgen, maar dan heb je ook wat: een unieke momentopname van heel HKC, de leukste sportvereniging van Zuid-Utrecht. Door deze actie kunnen we HKC mooi promoten en ik hoop dat het zal helpen aan een positieve en professionele uitstraling van de vereniging. Hierdoor kan HKC meer naamsbekendheid krijgen in de omgeving. Hopelijk weten straks weer meer mensen de weg naar HKC te vinden. En ikzelf? Ik kan al dagen niet slapen, vanwege de kriebelende verzamelwoede. Ik kan niet wachten om mijn album vol te krijgen. Sparen jullie mee? Ik ga ervoor!

MAARTEN SCHIPPER VOORZITTER HKC UTRECHT

We wensen je heel veel spaarplezier! Namens alle medewerkers van Hoogvliet Utrecht - Lunetten

3


HOOGRAVENSE KORFBAL

Hoogravense Korfbal Club

De Hoogravense Korfbal Club (HKC) is dé korfbalclub van Zuid-Utrecht. Met meer dan 200 leden is het een gezellige club. Genoeg over te vertellen dus.

Geschiedenis van HKC

65 jaar geleden werd aan de Hoogravense schoolmeester Henk Verbeek gevraagd of hij in Hoograven een korfbalclub wilde oprichten. Er waren op dat moment pas zes korfbalclubs in de stad Utrecht en er was dus ruimte voor nog één. Met palen en ballen die van een elders opgeheven vereniging afkwamen en op een veld van een boer die er gewoonlijk paarden liet grazen, kon de vereniging van start gaan. De eerste jaren bracht de voorzitter hoogstpersoonlijk voor de wedstrijd de paarden naar de stal. In de decennia daarna wist de club constant te groeien. Terwijl langzaamaan korfbalclubs in de buurt ophielden met bestaan, bleef HKC floreren. Het sportieve hoogtepunt kwam na de eeuwwisseling. Op dat moment wist het eerste team de overgangsklasse te bereiken: het op twee na hoogste korfbalniveau in Nederland. Inmiddels is het niveau weer wat teruggezakt. Op dit moment wordt het voor het eerste team hard werken om zich te kunnen handhaven in de tweede klasse. Wat daarnaast constante aandacht heeft gehad, is het vinden van een goede locatie. Na het veldje van de boer, bleef HKC rondzwerven op locaties in het zuiden van Utrecht. Zo is er gekorfbald naast zwembad de Liesbosch, in Kanaleneiland en bij de renbaan Mereveld. Pas op deze laatste locatie kreeg de club voor de eerste keer kleedkamers. Inmiddels heeft de club al lange tijd een vaste stek in het zuidelijkste puntje van Hoograven, tegen de A12 aan. In 2006 werd deze locatie vernieuwd. Toen er ruimte gevonden moest worden voor de voetballers van VV Hoograven, kreeg ook HKC ruimte om haar accommodatie naar de moderne tijd te brengen. Toen HKC in 1951 begon, was het alleen maar een veldsport. Echter in de loop van de jaren werd duidelijk dat korfbal in

4

de zaal ook heel leuk was. In de eerste jaren werden alleen toernooien in de zaal gespeeld, maar de zaal werd steeds belangrijker. Het was zoeken naar een geschikte speelzaal. Na een hele tijd gezworven te hebben door de stad, speelt HKC momenteel haar zaalwedstrijden in sporthal Hoograven. En als menig HKC-er diep in zijn hart kijkt, hoopt hij ooit nog in zijn eigen hal te kunnen spelen.

HKC in 2018

Anno 2018 heeft HKC eigenlijk voor ieder niveau een aanbod. Zo zijn er acht seniorenteams; in niveau verschillend van wedstrijdkorfbal tot midweek. Ook is er een groep enthousiaste recreanten en een groep vrouwen met een migratieachtergrond die wekelijks trainen. Ook voor de jeugd heeft HKC voor ieder niveau een aanbod. Zo is er een groep A-junioren die in de landelijke competitie meespeelt. Daarnaast zijn er tien andere jeugdteams die wedstrijden spelen in de leeftijdscategorie tussen zes en achttien jaar. Voor de allerjongste kinderen is er een kangoeroeclub die spelenderwijs in aanraking komen met de korfbalsport. Naast korfballen is er natuurlijk ook tijd voor andere zaken. Een commissie onder de naam FC HKC organiseert jaarlijks verschillende activiteiten van een Oktoberfest tot een pubquiz. Tevens is er een druk bezocht kamp voor de jeugd en is er een familietoernooi.

HKC in de toekomst

Om ervoor te zorgen dat HKC over 65 jaar nog steeds bestaat, is het bestuur bezig om haar visie naar de toekomst uit te werken. Vooralsnog is de visie: ‘’Bij HKC kan iedereen zich elk jaar verbeteren zonder dat het ten koste gaat van de gezelligheid.’’ Dat betekent twee dingen. Enerzijds dat de club na moet blijven denken hoe je de spelende leden beter kunt maken. Anderzijds dat we niet moeten vergeten dat de club er voor de leden is en dat de leden er een gezellige tijd moeten kunnen doormaken.


CLUB UTRECHT Een dag op het korfbalveld

Korfbal is leuk!

Kort daarna komen de eerste spelers. Eerst zij die zich verzamelen voor een uitwedstrijd. Toch prettig als de kantine al open is en dat Teja, het aanspreekpunt voor de jeugd, er ook vaak al is. Daarna zijn het de jongste spelers die aan hun wedstrijden kunnen beginnen. Nog steeds is het rustig bij de kantine. De meeste ouders staan langs het veld om hun kroost aan te moedigen. Pas na de wedstrijd komen ze langs om wat te drinken (en een tosti te eten). Om ervoor te zorgen dat het voor Guusje niet te druk wordt, helpt een ouder van één van de spelers mee achter de bar.

De jongste jeugd speelt in viertallen, waardoor ze tegelijkertijd aanvallen en verdedigen. Vanaf een jaar of tien wordt er in twee vakken met vier personen gespeeld. Beide teams hebben één vak waar ze moeten scoren en één vak waar ze de tegenstander van het scoren af moeten houden. Om de twee doelpunten wordt van vak gewisseld. Waardoor je als speler zowel verdedigt als aanvalt.

Eigenlijk zijn het altijd dezelfde mensen die als eerste bij het veld zijn. Dat zijn de twee materiaalmannen ome Dick en John. Samen zetten ze de korven klaar en zorgen ze dat de speelvelden voor de jongste jeugd klaarliggen. Inmiddels is Guusje ook gearriveerd, de hele ochtend zal zij achter de bar staan.

Korfbal is de enige sport ter wereld waarbij jongens en meisjes tot op het hoogste niveau in één team zitten. Het is een dynamische sport waarbij het de bedoeling is door handig vrij te lopen en te passen een medespeler vrij te spelen waardoor deze kan scoren door de bal door de korf te gooien.

Pas echt druk wordt het rond het middaguur. De meeste jeugdspelers zijn rond deze tijd teruggekeerd van hun uitwedstrijd en daarnaast beginnen nu (vaak) de wat drukker bezochte wedstrijden. Bijvoorbeeld van onze A-jeugd, die inmiddels wedstrijdkorfbal speelt. Ook is het kantine-duo Contardo en Bianca gearriveerd voor de middagshift. Zij zorgen ervoor dat je naast tosti’s ook een heerlijke uitsmijter, vette snack en een kop soep kunt bestellen. Rond een uur of drie begint het eerste met spelen, dit is de publiekstrekker. Het liefst in de zon kijkt menig HKC-lid of liefhebber naar de verrichtingen van ons vlaggenschip. Al aanmoedigend, schreeuwend en soms zeurend op de scheidsrechter, volgen zij de wedstrijden onder het genot van een speciaalbiertje van de tap. Is de dag nu afgelopen? Zeker niet! Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter begint de derde helft. De moegestreden spelers worden bejubeld of getroost, de eventuele scheidsrechterlijke dwalingen worden snel vergeten en de gesprekken gaan al snel over in alledaagse en vermakelijke onderwerpen. Dé afsluiter van de derde helft is een hapje eten in of rond de kantine. Pas daarna wordt het weer rustig op het korfbalveld van HKC.

5


HKC 1

HKC 1

HKC UTRECHT

Stephanie Klunder

HKC 1

Mitchel de Groot

Arno Willemse

Rody van der Vliet

Trainer HKC 1

HKC 1

Benthe Dibbets

HKC 1

HKC 1

Evelien van Dijk

6

HKC 1

HKC 1

HKC 1

Kristian Gabrielse

Lienke Lemmen

Jan Steffens


HKC 2

Mark Aarnoudse

Jorine Koenders

Irene Barnhoorn

Patricia de Groot

Trainster HKC 2

HKC 2

Mendy van der Vliet

HKC 2

HKC 2

Anders Kropveld

Ivo Stomp

HKC 2

HKC 2

HKC 2

HKC 2

Jan Verduijn

Dieuwke Leereveld

HKC 2

HKC 2

HKC 2

HKC UTRECHT

Roos Tobias

Irene Vroegop

7


HKC 3

HKC 3

Thomas Kruijff

Tim Jansen

8

Nina Berkenbosch

Judith van Steenbergen

Esther Nieuwenhuizen

HKC 3

HKC 3

Chris Schaap

HKC 3

HKC 3

Hetty van Ginkel

HKC 3

HKC 3

HKC 3

Herman Dooijewaard

HKC 3

HKC 3

HKC UTRECHT

Robin van Holland

Miriam Noorlander


HKC 4

Saskia Feijen

Erwin van Bockhooven

Coen van Bendegom

Daniëlle Hulst

HKC 4

HKC 4

Fleur Evers

HKC 4

HKC 4

John Vroegop

HKC 4

HKC 4

HKC 4

HKC 4

HKC UTRECHT

Wencke Raterink

Maret Kersten

9


HKC 5

HKC 5

HKC 5

Jeffrey Melissant

Reynke Mensink

Harmen Doekes

HKC 5

HKC 5

Melissa de Rijk

HKC 5

HKC 5

Niek de Rijk

Ellen van Dijk

Hilje Doekes

Laura Mattheeuwse

HKC 5

HKC 5

Robin Dollekamp

10

HKC 5

HKC 5

HKC 5

HKC UTRECHT

Yvon Heijmans

Danny Velthuis


HKC 6

HKC 6

HKC 6

HKC UTRECHT

Felix Kievit

Stefan van Kempen

Martijn van der Meer

HKC 6

HKC 6

HKC 6

HKC 6

Nico Janssen

Sanne van Rooijen

Melanie van Rooijen

11


ZAALTEAM

Zaalteam

Marten Kersten

Frederike Boonzaaijer

12

Peter Vinke

Chris van der Sluis

Teja Willemse

Zaalteam

Zaalteam

John Janssen

Zaalteam

Zaalteam

Jasper Edelenbosch

Zaalteam

Zaalteam

Zaalteam

Bert van Lienden

Zaalteam

Zaalteam

HKC UTRECHT

Paula Vinke

Geert Stomp


Simpele smoothie vóór het sporten geef je energiepEIl een boost Snijd de banaan in stukjes, schil de kiwi en halveer de aardbeien. Doe alle ingrediënten samen met de amandelmelk in de blender en maak er een lekkere smoothie van.

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 kiwi

Een paar aarbeien

1 banaan in stukjes gesneden


MW1

Loes Klomp

MW 1

Matthijs Hilberdink

Wendy van den Bos

Martijn van den Bos

MW 1

MW 1

Kaline Monrooij

MW 1

MW 1

Wybren de Jong

14

MW 1

MW 1

MW 1

HKC UTRECHT

Sjoukje Cnossen

Judy Hilberdink


MW2

Bertien Rozendaal

Jos Montijn

Martine Smit

Klaas Jan Takken

MW 2

MW 2

Joost van der Braak

MW 2

MW 2

Marieke Boonzaaijer

Arjen Tolsma

MW 2

MW 2

MW 2

MW 2

Rutger van Dijk

Daan van der Vegt

MW 2

MW 2

MW 2

HKC UTRECHT

Suzanne Stans

Peter van Nes

15


RECREANTEN

Recreanten

Recreanten

Natasja van Kempen

Hans van der Burgh

William van Kempen

Recreanten

Recreanten

Bianca de Groot

Recreanten

Recreanten

Erwin van Rennes

Suzanne Tobias

Willem Klunder

Jos Bierens

Recreanten

Recreanten

Guusje Dierckxsens

16

Recreanten

Recreanten

Recreanten

HKC UTRECHT

John Willemse

Mirelle van Renswouw


Weerkruislaan 97 6721 BS Bennekom 0318 - 419001 www.ginkel.nu

Zevenwouden 248 - 3524CX Utrecht - Tel: 030-2593156 www.natuurlijkdsz.nl - info@natuurlijkdsz.nl


A1

A1

HKC UTRECHT

Anike Kersten

A1

Bas Willemse

Remco van Kempen

Thimo Vulto

A1

A1

Hellen van der Valk

A1

A1

Lieke Wouters

18

A1

A1

A1

Judith van Noord

Kaja de Koff

DaniĂŤl Huitema


A2

Juliët Loozen

Vera Huitema

Youri Monrooij

Berend van Groos

A2

A2

Milo Hoek-Araya

A2

A2

Nienke Mutsers

A2

A2

A2

A2

HKC UTRECHT

Gijs van der Burgh

Gina Loenen

19


B1

Karen de Loos Waarts

B1

Merel RakkĂŠ

Maryam Talhaoui

Madelene den Daas

B1

B1

Demi van der Heijden

B1

B1

Miriam Rodenburg

20

B1

B1

B1

HKC UTRECHT

Lucette Yenga

Lotte Schipper


B2

Loes Bakker

Lara Kleverkamp

Ilayda Arikan

B2

B2

B2

B2

Eline Douma

Luca Kortland

B2

B2

B2

HKC UTRECHT

Hannah van der Linden

Vera van Dam

21


C1

C1

Map Roskam

Laura Loozen

22

Lot Buma

Esmay Olink

Paula Goossens

C1

C1

Lieke Jansen

C1

C1

Noa Adolfse

C1

C1

C1

Paulien van der Burgh

C1

C1

HKC UTRECHT

Willemijn Timmer

Emma Pol


C2

C2

C2

HKC UTRECHT

Willem Schipper

Eva Lippus

Guus Oomen

Hanne Vinke

C2

C2

Teun Huitema

C2

C2

Frederique van der Looij

Dominique Schoenmakers

C2

C2

C2

C2

Morris Heilijgers

Milan Intven

Indy van der Heijden

23


C3

C3

Gert Lubbers

Nienke Hissink

24

Djura Roskam

Hidde Mylius

Eva Kortland

C3

C3

Jesse Hooyman

C3

C3

ZoĂŤ Tuithof

C3

C3

C3

Alyssa van Kempen

C3

C3

HKC UTRECHT

Sophie van der Linden

Solien Kleverkamp


D1

D1

HKC UTRECHT

Pien Roskam

Nieke Coenen

Bente Breeuwsma

Jildou Roskam

D1

D1

Aryan Ramanand

D1

D1

Sarah de Jong

D1

D1

D1

D1

Rinke Breeuwsma

Marit Slabbekoorn

Brecht Intven

25


E1

E1

HKC UTRECHT

Ester Kieviet

26

RaphaĂŤlle Hulshof

E1

E1

E1

E1

Bram de Jong

Eloise de Jong

Lotte Vinke


E2

E2

HKC UTRECHT

Stijn Passenier

Elle van den Bos

E2

E2

E2

E2

Max van der Maale

Jette Monster

DaniĂŤl Brummelkamp

27


E3

Lucas van den Heuvel

Safouan Zoundri

Elvira van Mierlo

E3

E3

Els Veerman

E3

E3

Gijs van der Krogt

28

E3

E3

E3

HKC UTRECHT

Pelle Schmitz

Mees van Eupen


VRIJWILLIGERS

Voorzitter

Penningmeester

HKC UTRECHT

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Angelique van der Heijden

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Aaf Vinke

Leo Monrooij

Franka van Mansom

Arnold Houtman

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Contardo de Groot

Jenny van Gent

Huib den Uijl

Dick Vinke

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Britt van Rennes

Mark van Noord

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Fysiotherapeut

Maarten Schipper

Anita Kersten

Martin van der Heijden

29


TEAMPLAATJES HKC UTRECHT

HKC 1

HKC 1

HKC 1

HKC 1

HKC 1

HKC 2

HKC 2

HKC 2

HKC 2

HKC 2 30


HKC 3

HKC 3

HKC 3

HKC 3

HKC 3

HKC 4

HKC 4

HKC 4

HKC 4

HKC 4 31


TEAMPLAATJES HKC UTRECHT

HKC 5

HKC 5

HKC 5

HKC 5

HKC 5

HKC 6

HKC 6

HKC 6

HKC 6

HKC 6 32


Zaalteam

Zaalteam

Zaalteam

Zaalteam

ZAALTEAM

MW1

MW1

MW1

MW1

MW1 33


TEAMPLAATJES HKC UTRECHT

MW2

MW2

MW2

MW2

MW2

Recreanten

Recreanten

Recreanten

Recreanten

RECREANTEN 34


A1

A1

A1

A1

A1

A2

A2

A2

A2

A2 35


TEAMPLAATJES HKC UTRECHT

B1

B1

B1

B1

B1

C1

C1

C1

C1

C1 36


C2

C2

C2

C2

C2

C3

C3

C3

C3

C3 37


TEAMPLAATJES HKC UTRECHT

D1

D1

D1

D1

D1

E1

E1

E1

E1

E1 38


E2

E2

E2

E2

E2

E3

E3

E3

E3

E3 39


TEAMPLAATJES HKC UTRECHT

Kangoeroes

Kangoeroes

Kangoeroes

Kangoeroes

KANGOEROES 40


Gezonde snack na het sporten kwark ALS JE THUISKOMT ‘Uitgehongerd’ kom je thuis. Snoep of koekjes eten na je training is dan een valkuil. Ken je het? Beter is een bakje kwark met fruit. Het stilt de acute trek en zorgt voor je spierherstel. Bron: Stichting Instituut MultiSkills

Ingrediënten

Magere kwark

Muesli

Frambozen

Blauwe bessen


VERZAMELOVERZICHT HKC UTRECHT

HKC 1

O O O O O O O O O

Kristian Gabrielse Evelien van Dijk Benthe Dibbets Mitchel de Groot Rody van der Vliet Stephanie Klunder Arno Willemse Lienke Lemmen Jan Steffens

O O O O O O O O O O O

Jan Verduijn Mark Aarnoudse Ivo Stomp Dieuwke Leereveld Mendy van der Vliet Jorine Koenders Patricia de Groot Anders Kropveld Irene Barnhoorn Roos Tobias Irene Vroegop

O O O O O O O O O O

Herman Dooijewaard Thomas Kruijff Hetty van Ginkel Chris Schaap Nina Berkenbosch Esther Nieuwenhuizen Tim Jansen Judith van Steenbergen Robin van Holland Miriam Noorlander

O O O O O O O O

John Vroegop Fleur Evers Erwin van Bockhooven Daniëlle Hulst Saskia Feijen Coen van Bendegom Wencke Raterink Maret Kersten

O O O O O O O O O O O

Robin Dollekamp Laura Mattheeuwse Hilje Doekes Niek de Rijk Melissa de Rijk Jeffrey Melissant Harmen Doekes Ellen van Dijk Reynke Mensink Yvon Heijmans Danny Velthuis

O O O O O O

Nico Janssen Martijn van der Meer Felix Kievit Stefan van Kempen Sanne van Rooijen Melanie van Rooijen

HKC 2

HKC 3

HKC 4

HKC 5

HKC 6

ZAALTEAM

O Bert van Lienden O Marten Kersten O Jasper Edelenbosch

42

O O O O O O O

John Janssen Peter Vinke Teja Willemse Frederike Boonzaaijer Chris van der Sluis Paula Vinke Geert Stomp

O O O O O O O O

Wybren de Jong Kaline Monrooij Matthijs Hilberdink Martijn van den Bos Loes Klomp Wendy van den Bos Sjoukje Cnossen Judy Hilberdink

O O O O O O O O O O O

Rutger van Dijk Bertien Rozendaal Arjen Tolsma Daan van der Vegt Joost van der Braak Jos Montijn Klaas Jan Takken Marieke Boonzaaijer Martine Smit Suzanne Stans Peter van Nes

O O O O O O O O O O O

Guusje Dierckxsens Jos Bierens Willem Klunder Erwin van Rennes Bianca de Groot Natasja van Kempen William van Kempen Suzanne Tobias Hans van der Burgh John Willemse Mirelle van Renswouw

O O O O O O O O O

Judith van Noord Lieke Wouters Hellen van der Valk Bas Willemse Thimo Vulto Anike Kersten Remco van Kempen Kaja de Koff Daniël Huitema

O O O O O O O O

Nienke Mutsers Milo Hoek-Araya Vera Huitema Berend van Groos Juliët Loozen Youri Monrooij Gijs van der Burgh Gina Loenen

O O O O O

Miriam Rodenburg Demi van der Heijden Merel Rakké Madelene den Daas Karen de Loos Waarts

MW 1

MW 2

RECREANTEN

A1

A2

B1

O Maryam Talhaoui O Lucette Yenga O Lotte Schipper

B2 O O O O O O O

Eline Douma Loes Bakker Ilayda Arikan Luca Kortland Lara Kleverkamp Hannah van der Linden Vera van Dam

O O O O O O O O O O

Paulien van der Burgh Map Roskam Noa Adolfse Lieke Jansen Lot Buma Paula Goossens Laura Loozen Esmay Olink Willemijn Timmer Emma Pol

O O O O O O O O O O

Morris Heilijgers Dominique Schoenmakers Frederique van der Looij Teun Huitema Eva Lippus Hanne Vinke Willem Schipper Guus Oomen Milan Intven Indy van der Heijden

O O O O O O O O O O

Alyssa van Kempen Gert Lubbers Zoë Tuithof Jesse Hooyman Djura Roskam Eva Kortland Nienke Hissink Hidde Mylius Sophie van der Linden Solien Kleverkamp

O O O O O O O O O

Rinke Breeuwsma Sarah de Jong Aryan Ramanand Nieke Coenen Jildou Roskam Pien Roskam Bente Breeuwsma Marit Slabbekoorn Brecht Intven

O O O O O

Bram de Jong Ester Kieviet Raphaëlle Hulshof Eloise de Jong Lotte Vinke

C1

C2

C3

D1

E1

E2 O O O O O

Max van der Maale Stijn Passenier Elle van den Bos Jette Monster Daniël Brummelkamp

O O O O O O O

Gijs van der Krogt Els Veerman Safouan Zoundri Lucas van den Heuvel Elvira van Mierlo Pelle Schmitz Mees van Eupen

O O O O O O O O O O O O O O oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo

Maarten Schipper Mark van Noord Britt van Rennes Dick Vinke Huib den Uijl Leo Monrooij Contardo de Groot Arnold Houtman Franka van Mansom Angelique van der Heijden Jenny van Gent Aaf Vinke Anita Kersten Martin van der Heijden

E3

VRIJWILLIGERS

TEAMPLAATJES HKC 1 HKC 2 HKC 3 HKC 4 HKC 5 HKC 6 Zaalteam MW1 MW2 Recreanten A1 A2 B1 C1 C2 C3 D1 E1 E2 E3 Kangoeroes


Gez nd snacken

Vaak zijn trainingstijden rond etenstijd, en dat terwijl je eigenlijk de hele dag door zin in eten hebt. We geven een aantal tips om gezond en goed te eten en energie te hebben tijdens je training .Tussendoortjes Minder dan een uur voordat je training begint is een grote maaltijd geen aanrader. Je lichaam heeft dan energie nodig voor de verwerking van je eten. Terwijl je juist alle energie nodig hebt om te sporten. Gevolg: krampen, steken in je zij. Maar wat moet je dan doen? Niks eten en drinken kan natuurlijk ook niet. Een tussendoortje minder dan een uur voor de training biedt uitkomst. De keuze is reuze, hieronder een paar van de mogelijkheden: • • • • • •

Rijstepap of griesmeelpap Smoothie Ontbijtgranen met melk of yoghurt Vruchtenyoghurt Ontbijtkoek Fruit: appel, peer, bananen, druiven

Bron: Stichting Instituut MultiSkills

ders aan de hand. on jz bi ts ie is en an n ba et M sneller de koolHoe rijper de banaan, hoe opgenomen. n de or w m aa ch li t he in hydraten nger vol. la n te or sp t he je ud ho or Hierdo


j uw gezin iedere dag gez nd, gevarieerd ral lekker eet, en v

zorgt dat

voor de

laagste prijs

Hoogvliet Hondsrug 18 3524 BP Utrecht Kijk voor onze openingstijden op www.hoogvliet.com

â‚Ź 3,99

HKC Utrecht  

HKC Utrecht Verzamelalbum

HKC Utrecht  

HKC Utrecht Verzamelalbum

Advertisement