Page 1

2017 2018


JAAR In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar. En wie jarig is trakteert, het hĂŠle jaar door!

H_18009-01_voetbalplaatjes-2.indd 5

05-01-18 11:58


Beste speler of fan van HC Houten, Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van een écht collector’s item: het HC Houten hockeyplaatjes verzamelalbum. In dit album is plaats voor meer dan 650 plaatjes van jeugdspelers en de voorzitter van het seizoen 2017-2018. Hoe gaaf is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een hockeyplaatje? Hoogvliet bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Je krijgt van 21 maart t/m 1 mei bij iedere €10,00 aan boodschappen een setje hockeyplaatjes van jouw club cadeau. Daarnaast krijg je bij verschillende actieproducten extra setjes hockeyplaatjes. Als lokale supermarkt zijn wij graag betrokken bij wat er speelt in onze omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om lekker te bewegen, te sporten en gezond te eten. Met deze spectaculaire sportplaatjesactie zetten we alle sporters, jong en oud, in de schijnwerpers. Vergeet niet je familie, vrienden en buren te vragen om je te helpen met sparen. Op deze manier is je album nog sneller vol en heb je een prachtige herinnering aan jouw tijd bij HC Houten. Altijd leuk om later nog eens in terug te bladeren.

Beste verzamelaar van HC Houten plaatjes, Cool dat je samen met honderden andere HC Houten jeugdleden in dit gave Hoogvliet verzamelalbum te vinden bent, of dat vrienden van je in dit album trots op de foto staan. Wat natuurlijk meteen opvalt, is het prachtige nieuwe HC Houten tenue waarin we vanaf dit seizoen onze wedstrijden spelen. Hoogvliet is ook één van onze shirtsponsors en is te vinden op de rechtermouw. Wij zijn er heel blij mee dat Hoogvliet onze sponsor is en zo HC Houten de kans biedt om de club en de hockeysport nog bekender te maken. Iedere HC Houten jeugdspeler wordt op die manier een beetje beroemd en voor Hoogvliet is het leuk als er nog meer klanten komen om zoveel mogelijk plaatjes te scoren. Moedig daarom iedereen die je kent aan om naar Hoogvliet te gaan! Natuurlijk zouden we het super vinden als door deze actie nog meer kinderen het leuk vinden om ‘ns te komen kijken bij HC Houten. Graag bedank ik iedereen die heeft meegewerkt aan de samenstelling van dit verzamelalbum. Dank aan alle Hoogvliet medewerkers, HC Houten vrijwilligers en HC Houten jeugdleden. Veel spaarplezier toegewenst en tot ziens bij HC Houten!

Gerrie van Wanrooij Voorzitter HC Houten

We wensen je heel veel spaarplezier!

Voorzitter

Namens alle medewerkers van Hoogvliet Houten

Gerrie van Wanrooij

3


Jan Jurre scheidsrechter Hoe ben je zo goed geworden? Voor scheidsrechters geldt hetzelfde als alle andere hockeyers: oefenen, oefenen, oefenen. De scheidsrechters in de CS+ opleiding zijn altijd aan het kijken naar hun eigen verbeterpunten voor ze een wedstrijd in gaan.

Wat vond je leuk tijdens de opleiding? De persoonlijke begeleiding is een groot goed in de CS+ opleiding. Je hebt een eigen begeleider met veel ervaring die naar jou als scheidsrechter komt kijken. Bij een aantal wedstrijden loop je samen de hoogte- en dieptepunten door. Hiermee zet je koers naar het worden van een betere scheidsrechter. Ook is de interactie met de rest van de CS+ scheidsrechters heel leuk. Je zoekt elkaar toch veel op (op de tribune) en kijkt vaak samen naar hoe andere scheidsrechters het doen.

Vind je het leuk wat je doet? Absoluut, want als ik eerlijk ben; anders zou ik het niet doen. Dat klinkt wat kort door de bocht, maar een heel groot deel van de lol van het ‘’scheidsen’’ komt uit het neerzetten van een leuke, sportieve wedstrijd voor de teams die spelen. Daarin is hun lol die van jou. Als ik het zelf niet leuk zou vinden zou het plezier van de rest mij niet over kunnen halen het te blijven doen. Zo ben ik niet.

Tot welke leeftijd kun je je onderdeel beoefenen? Fluiten kan tot op redelijke leeftijd, maar het valt of staat net als hockeyen met de fysieke gezondheid. Ik heb veel bewondering voor Veteranen L, die waar anderen al gestopt zijn, nog steeds wedstrijden hockeyen. Als scheidsrechter kan dat ook, zolang je maar gezond bent.

Moet een scheidsrechter een goede conditie hebben? Een scheids moet het spel bij kunnen houden, anders ga je steken laten vallen. Iedereen kent de scheidsrechter die vanaf de 23-meter lijn in de andere hoek af fluit. Iedereen denkt dan bij zichzelf: ‘Dat heeft hij nooit gezien, hij staat veel te ver weg’. Je conditie als scheidsrechter moet op peil zijn met de spelers. 4

Wat moet je doen om goed te zijn? Veel open staan voor feedback is heel belangrijk bij de scheidsrechters. Je mag een schreeuwende coach prima van je af laten glijden, maar de feedback die je van collega’s krijgt, en in een vriendelijke sfeer ook van coaches en spelers, moet je echt tot je nemen. Wat moet je doen om belangrijke wedstrijden te fluiten?

Goed voorbereiden. Drie kwartier voor de wedstrijd aanwezig zijn en van top tot teen de wedstrijd doornemen. Afspraken maken over hoe je bepaalde situaties opvangt en hoe je de wedstrijd gaat managen zijn cruciaal. Belangrijke wedstrijden zijn in wezen niet anders dan elke andere wedstrijd, maar in een wedstrijd waar de spelers alles op alles zetten is het belangrijk om op één lijn met je collega te zitten.

Wat vind je het leukste van de training? Dat je merkbaar verbetert. Iedereen bij hockey wordt op een moment scheidsrechter en als je kijkt naar een net beginnende scheids en naar hoe je zelf fluit ben je blij met hoe ver je gekomen bent.

Wat is het leukste wat je in hockey hebt meegemaakt? Ik denk niet dat er een specifiek iets ‘het leukste’ is. Hockey is een geweldige sport om te spelen en elk seizoen heeft zijn eigen hoogtepunten.

Heb je bepaalde vaste rituelen? Als scheidsrechter is de voorbespreking het vaste ritueel. Meestal houden we een vaste volgorde aan, die begint met de vraag ‘hoe gaat het met je?’. Ook dat is belangrijk als scheidsrechter, want als jij boos bent gaan alle 22 spelers dat meemaken, zelfs als het buiten hockey om ligt. Wat hockey betreft hebben we in mijn team de yell. Ik mag als keeper altijd inleiden door zo hard als het gaat ‘hiep’ te brullen, waar de rest van het team ‘hoi’ op antwoord. De sticks gaan in een hoopje waar we een cirkeltje om heen vormen, altijd buiten de cirkel.

Hoe ben je met de sport in contact gekomen? Ik ben samen met mijn zusje op hockey gegaan toen ik 6 jaar was. Mijn ouders zijn er van overtuigd dat een teamsport erg belangrijk is voor een kind en voetbal was niks voor mij. Na drie weken was mijn zusje weer vertrokken bij hockey, maar ik ben blijven plakken. Wat is volgens jou het belangrijkste aan de scheidsrechter?

Ik denk dat het belangrijkste aan de scheidsrechter binnen hockey is, dat iedereen scheidsrechter is of wordt. Ik denk dat dit de verstandhouding erg goed doet op het veld. Als iedereen weet hoe het is om zelf te fluiten kweekt dat respect tussen de spelers en de scheids.


Marike Oudraad Keepster / trainster Hoe ben je zo goed geworden?

Moet een scheidsrechter/trainer een goede conditie hebben?

Ik weet niet of ik het mag vertellen... Frank Kreutzer is mijn trainer/ coach geweest. Ik was toen al goed. Ik heb 9 jaar in Dames 1 Amersfoort gehockeyd. Met Amersfoort hebben we 4 jaar in de hoofdklasse zaalhockey gespeeld. Na een paar jaar Dames 2 ben ik naar de Huizer Hockeyclub D1 gegaan en daar heb ik in de overgangsklasse gespeeld.

Als trainer heb je een andere rol als de spelers. Maar een beetje mee kunnen doen, is altijd wel leuk.

Wat vond je leuk tijdens de training? Als ik zelf knalharde ballen op mij afgevuurd kreeg en dat deze van mijn stick afspatten. Helaas heb ik regelmatig een auto op de parkeerplaats getroffen. Daarom zal ik nooit, als ik de mogelijkheid heb, mijn auto achter een goal zetten. Ja, ik heb mijn eigen auto ook een keer getroffen…

Je moet heel veel trainingsuren maken. Niet alleen op het veld maar ook daarnaast. Ik kon vroeger niet gewoon over een stoep met tegels lopen zonder er een agility oefening te doen. Om hoog te gaan spelen zal je ook veel aan de kant moeten zetten. Alles aan de kant voor hockey en school. Want na school zal je moeten gaan werken. Zonder diploma kom je niet zo ver.

Vind je het leuk wat je doet?

Wat vind je het leukste van de training?

Hockey is het leukste wat er is. Als ik dat mag leren aan de kinderen ben ik blij. Elke week zie ik kinderen beter worden. Als ik met mijn keepertjes sta en ik zie dat ze alles geven om beter te worden, word ik heel blij. Ik ben trots op al mijn keepers, blij dat ik aan de basis van hun carrière heb mogen staan. De één zal nooit in het hoogste team komen, terwijl anderen zo goed worden dat ze de vleugels uitslaan om op het hoogste niveau te gaan spelen. Zo zijn onze eigen Babette Backers nu Nederlands B, Floortje Engels Nederlands elftal (tot 2012) en Adinda Boeren Nederlands zaal allemaal kinderen die ik voor mijn neus had staan.

Wat een gemene vraag. Alles! Maar een beetje speciaal is de training waar vaste keepers van Houten nieuwe keepers leren keepen. Nieuwe keepers komen een maand en mogen daarna een maand niet keepen. Sommige kinderen zijn blij dat de maand erop zit. Andere keepers worden heel verdrietig. Als ze wakker worden en dromen over een leven voor keepen weet ik dat we een nieuwe keeper hebben gevonden. Het is voorgekomen dat een trainer van 14 jaar keepers van rond de 50 jaar stond te trainen. Ze vond het eerst lastig, maar zij had al een paar jaar keeperservaring en die keepers niet.

Tot welke leeftijd kun je je onderdeel blijven beoefenen?

Wat is het leukste wat je in hockey hebt meegemaakt?

Zo lang je lijf het volhoudt. Ik vind dat we misschien eens moeten kijken of wandelhockey misschien ook een sport kan worden. Dan kunnen mensen die niet kunnen rennen ook nog hockeyen.

Ik ben gevraagd om training te komen geven in Zuid-Afrika. Ze hadden de vraag om kunstgrastechniek te leren. Bij aankomst bleek er geen kunstgras te zijn. Ik ben gaan trainen op asfalt. In januari 2018 heb ik voor het eerst een keepersclinic gegeven in Johannesburg. Daar heb ik de keepertrainers de kneepjes van het vak geleerd.

Wat moet je doen om goed te zijn?

5


Jens Trainer Hoe ben je zo als trainer geworden? Ik ben begonnen met 2 jaar training geven bij de Jongste Jeugd. Vervolgens heb ik samengewerkt met een aantal goede trainers die destijds ook bij Kampong actief waren. Ik heb veel van deze trainers geleerd.

Het leuke van training geven, is oefeningen bedenken waarmee je een bepaald onderdeel van hockey wil trainen. Het leukste is dat dit vervolgens werkt en tot uiting komt in de wedstrijd op zaterdag of zondag.

Vind je het leuk wat je doet?

Wat is het leukste wat je in hockey hebt meegemaakt?

Ik vind het heel leuk om training te geven en om te coachen. Het leukste is om te zien dat wat je doordeweeks traint ook resultaat oplevert op zaterdag of zondag. Al lukt dit niet altijd.

Als trainer vond ik 2 dingen het leukst. Ten eerste was dat de Super B finaledag met HC Houten JB1. Met een goed team hebben we toen de derde plaats behaald. Verder vond ik het hele seizoen 2016-2017 met JD1 het leukst. Sinds een tijd hadden we met JD1 weer de Topklasse gehaald en daar hebben we een aantal mooie wedstrijden gespeeld. Het was een topteam.

Moet een trainer een goede conditie hebben? Ik vind dat een trainer wel een goede conditie moet hebben, want je moet ook een voorbeeld voor de spelers zijn. Niet dat je net zoveel moet doen als de spelers in fysieke zin, maar het gaat om het voorbeeld.

Wat moet je doen om te kunnen trainen? Je moet goed voorbereid zijn en een plan hebben. Je moet weten wat je wil trainen in dat hele jaar. Het is ook belangrijk om met andere trainers te praten. Daar leer je ook weer nieuwe dingen van.

6

Als speler van Heren 1 vond ik de bekerwedstrijd tegen Amstelveen het leukst. Het was een hele spannende wedstrijd, met heel veel publiek, waarin wij pas in de laatste seconden ‘de 3-3’ maakten en uiteindelijk wonnen we de shoot-outs.

Hoe ben je met de sport in contact gekomen? Bij mij in de straat hockeyde een aantal kinderen en dat ben ik toen ook gaan doen. Volgens mij ben ik destijds begonnen bij de Benjamini’s.


Frank kreutzer trainer Hoe ben je zo goed geworden? Ik ben ooit eens begonnen met training geven toen ik op Maarssen in H1 speelde en nog knap was (heel lang geleden dus). Langzamerhand werd het steeds meer en op een goede dag is het mijn beroep geworden. Zelf was ik in de jeugd een goede speler bij toenmalig “Be Fair”. In de JA1 ben ik nog 3e op de landskampioenschappen geworden en het jaar daarop speelde ik vervroegd doorgeschoven reservehoofdklasse.

Wat vind je leuk tijdens de training? Als trainer is het voor spelers heel handig als je het goede voorbeeld geeft. Niet alleen bij het voordoen van de oefeningen, maar ook in je inzet, houding en mentaliteit. Je moet snappen wat er in een hockeywedstrijd allemaal gebeurt en dat aan je spelers meegeven.

Wat moet je doen om goed te zijn? Als je als speler goed wilt leren hockeyen, dan is je “eagerness” om te spelen het belangrijkste, denk ik. Daarnaast moet je goed kunnen bewegen en hockeyhersenen hebben. Een topspeler worden is veel moeilijker. Je moet je goed kunnen concentreren, heel goede motoriek hebben, heel snel kunnen denken en handelen, ruimtelijk inzicht hebben enzovoort. Maar bovenal moet je de motivatie hebben. Dus als ik je ‘s nachts wakker maak en vraag om een potje te gaan spelen, moet je daar dan echt zin in hebben! Als je eenmaal een hockeyer bent, kun je dat je leven lang blijven. Er zijn nog wereldkampioenschappen voor spelers van 75 jaar. Ik ben dus nog op weg naar mijn top!

7


Simpele smoothie vóór het sporten geef je energiepEIl een boost Snijd de banaan in stukjes, schil de kiwi en halveer de aardbeien. Doe alle ingrediënten samen met de amandelmelk in de blender en maak er een lekkere smoothie van.

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 kiwi

Een paar aarbeien

1 banaan in stukjes gesneden


Funkey Jongens & Meisjes

Funkey Jongens

Funkey Jongens

Luca van der Linden

Funkey Meisjes

Funkey Meisjes

Julia Jochemsen

Olivier Reeuwijk

Mats Berlijn

Max Wouters

Funkey Meisjes

Funkey Meisjes

Cas Akkermans

Elise Colnot

Thijmen Dolfin

James Steenbeek

Funkey Jongens

Funkey Jongens

Tim van Loveren

Funkey Jongens

Funkey Jongens

Funkey Jongens

Funkey Jongens

HOckeyclub houten

Jade van de Laar

Cecile Woerdeman 9


Frockeys Jongens

Luuk Janssen

Frockeys Jongens

Jasper Bartelink

Loek van den Engel

Ties Bessems

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens

Julian Hage

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens

Boris Mimpen

10

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens

HOckeyclub houten

Cas de Wit

Floris-Olivier Aartsen


Lars Boswinkel

Noud Spermon

Luuk Broekman

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens

Benjamin Huiskes

Koen van de Scheur

Joaquin Hakker

Jelle van Schagen

Yoeri Schakelaar

11

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens

Frockeys Jongens


Frockeys Meisjes

Veerle Cloin

FĂŠline Cloin

Julie Veerkamp

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Benthe van Dieten

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Kiki van der Els

12

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

HOckeyclub houten

Marenthe van Raaij

Lotte-Sophie de Lang


Nine Post

Silke Posthumus

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Kathelijn Nauss

Cato Straathof

Lisa Rutten

Cato van Nuland

Lisanne van de Wetering

13

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes


Frockeys Meisjes

Floor Hulsbergen

Maud Steenbakkers

Suze Peelen

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Bregje Nijdeken

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Roos de Reuver

14

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

HOckeyclub houten

Charlotte Luiten

Jill Schaap


Lisa Meijer

Fay van der Hulst

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Lieke de Langen

Mijnke Stolte

Rosa van Gilst

Elin de Jong

Josephine Bok

15

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes

Frockeys Meisjes


JF1

JF1

Noah van der Poel

Lucas Reeuwijk

JF1

JF1

JF1

Willem van Lokven

JF1

JF1

HOckeyclub houten

Nino Reijnders

Hidde Visser

Sep van der Els

JF2

Hidde van Rooijen 16

Tim Hobbelen

JF2

JF2

JF2

JF2

HOckeyclub houten

Luc van Asselen

Pieter van Kommer


JF3

JF3

JF3

JF3

HOckeyclub houten

Jetze Flameling

Rick van der Hoeven

Thom van Strijen

JF4

Colin van der Hauw

Olivier de Witte

Levi Scholten

JF4

JF4

JF4

JF4

Jasper de Boer

Kjell Tettelaar

JF4

JF4

JF4

HOckeyclub houten

Thijs Boogaard

Sven Koning 17


MF1

Elise van Drimmelen

MF1

Feline Laponder

Sophie Luiten

Lila Konings

MF1

MF1

Annelot van Pesch

MF1

MF1

Eva Colnot

18

MF1

MF1

MF1

HOckeyclub houten

Annemoon Wiersma

Isis Baal


MF2

Julia Rutten

Lynn van Loveren

Senna van Gogh

Laura van der Helm

MF2

MF2

Danique Pot

MF2

MF2

Lotte de Pagter

MF2

MF2

MF2

MF2

HOckeyclub houten

Fiene Lansing

Benthe van Genuchten 19


MF3

Emma van Dort

MF3

Quinty van Raak

Marit van den Engel

Nynke de Vries

MF3

MF3

Mirthe de Buck

MF3

MF3

Senna van Ree

20

MF3

MF3

MF3

HOckeyclub houten

Amy Ouwerkerk

Eva van Dalen


MF4

Annefiene van Houwelingen

Emma Raaff

Nienke Heerkens

Eva van der Rijst

MF4

MF4

Madelief van Nuland

MF4

MF4

Feline Medema

MF4

MF4

MF4

MF4

HOckeyclub houten

Anne Luchtman

Noa Dorleijn 21


MF5

MF5

HOckeyclub houten

Anna Schreuder 22

Hinde de Vries

MF5

MF5

MF5

MF5

Loraine Kauer

Rosalie Taubert

Isabel Vermaat


MF6

MF6

MF6

HOckeyclub houten

Jenthe Doornbos

Isabelle Kok

Emma van den Hoogenband

MF6

MF6

MF6

MF6

Suus Mussaeus

Noa Groeneveld

Saar Stekelenborg 23


J6E1

Jack Cooper

Stijn Reeuwijk

Luitzen ten Berg

J6E1

J6E1

Maurits van Thiel

J6E1

J6E1

Teun Maas

24

J6E1

J6E1

J6E1

HOckeyclub houten

Hugo ten Klooster

Thijmen Peek


J6E2

Koen van de Wetering

Tijn Olijhoek

Thijs Greven

J6E2

J6E2

J6E2

J6E2

Julian Spermon

Ties Wesseling

J6E2

J6E2

J6E2

HOckeyclub houten

Kian Nobakht

Sem Verweij 25


J6E3

Tijmen Smit

J6E3

Thijmen Hofmann

Bent Bijlsma

Aidan Kazius

J6E3

J6E3

Bas Korte

J6E3

J6E3

Mees de Vreeze

26

J6E3

J6E3

J6E3

HOckeyclub houten

Lucas Weber

Lucio Dekker


J6E4

J6E4

HOckeyclub houten

Hugo Roepers

Thomas Zijlstra

J6E4

J6E4

J6E4

J6E4

Ruben Wildner

Willem Piccardt Brouwer

Jochem Rappard 27


M6E1

Maaike Visser 28

Jasmijn Lammerts

Juultje van Galen

Roisin de Wit

M6E1

M6E1

M6E1

M6E1

Jitske van der Meer

M6E1

M6E1

M6E1

HOckeyclub houten

Lotte Vermeer

Clarice Hansen


M6E2

Mijntje Haaksman

Femke Westra

Noa de Wit

M6E2

M6E2

M6E2

M6E2

Josefien van Lunteren

Carice Dam

M6E2

M6E2

M6E2

HOckeyclub houten

Maureen Nauss

Vera de Jong 29


M6E3

Liv Julia van Hees

M6E3

Olivia van Eijk

Ninte Schut

Suze Luchtman

M6E3

M6E3

Liv Jakobs

M6E3

M6E3

Fienemarij Glerum

30

M6E3

M6E3

M6E3

HOckeyclub houten

Fieke Vlaardingerbroek

Famke Hooiveld


M6E4

Imme Sturkenboom

Jasmijn Kreeft

Isa Hofman

Rosalie van den Heuvel

M6E4

M6E4

Ymke Posthumus

M6E4

M6E4

Josephine Klerkx

M6E4

M6E4

M6E4

M6E4

HOckeyclub houten

Nine Fleur de Vries

Olivia Kong 31


M6E5

Sacha de Wit

M6E5

Meike Wesseling

Anouk Deegens

Lara Buitink

M6E5

M6E5

Elske Koops

M6E5

M6E5

AngĂŠlica Pot

32

M6E5

M6E5

M6E5

HOckeyclub houten

Lotte van Schagen

Charlotte Faas


M6E6

M6E6

M6E6

HOckeyclub houten

Lotje Kremer

Louise Bussink

M6E6

M6E6

M6E6

M6E6

Lente van der Leur

Alissa Helderman

Anouk Wensing

Linde Droppers 33


M6E7

M6E7

HOckeyclub houten

Dorien Rosendal

M6E7

Birgit van de Scheur

Femke Leskens

Loisa Doornkamp

M6E7

M6E7

Renske Duijster

M6E7

M6E7

Fiene van Stekelenborg

34

M6E7

M6E7

M6E7

Finette Bijleveld

Olivia Wanrooij

Fenna Illem


J8E1

Florijn Huiskes

Hidde Alberts

Xiaoyan Went

Teun Poppe

J8E1

J8E1

Florian van Wezel

J8E1

J8E1

Jip Schut

J8E1

J8E1

J8E1

J8E1

HOckeyclub houten

Bram Dijkstra

Bastiaan Palmqvist 35


J8E2

J8E2

J8E2

HOckeyclub houten

Klaas Hulshof

J8E2

Roef Schroten

Felix van den Brink

Mees Veenstra

J8E2

J8E2

Jip van Kesteren

J8E2

J8E2

Pax Gores

36

J8E2

Stijn de Pagter

J8E2

J8E2

Sam van Oudenaarde

Floris Stolte

Marnix van Asselen


J8E3

J8E3

HOckeyclub houten

Ole Vogelzang

Mees Laarhoven

Joas van Rooijen

Laurens van Leeuwen

J8E3

J8E3

Daan Leemans

J8E3

J8E3

Joris Deetman

J8E3

J8E3

J8E3

J8E3

Fabian Elassaiss

Christian van Essen

Rutger Assink 37


J8E4

J8E4

Valentijn de Graaff

Kyrill van Dam 38

Gijs Vegter

Bruno Landman

Morris Hovestad

J8E4

J8E4

Cobus Kamphuis

J8E4

J8E4

Stijn Post

J8E4

J8E4

J8E4

Martijn Mante

J8E4

J8E4

HOckeyclub houten

Thijs de Rooij

Dante Groothoff


M8E1

M8E1

M8E1

HOckeyclub houten

Froukje de Graaf

Lisa Pasman

Louise Weijers

Annabel Matser

M8E1

M8E1

Julia Keulen

M8E1

M8E1

Eline Meijer

Faya Overgaauw

M8E1

M8E1

M8E1

M8E1

IJfke Nijdeken

Elena van Beek

Anne-Floor de Lang 39


M8E2

M8E2

M8E2

HOckeyclub houten

Tirza van Cruijningen

M8E2

Isabel Koppers

Emma van Cruijningen

Rhodé van Cruijningen

M8E2

M8E2

Viënna Radzion

M8E2

M8E2

Liv Wortel

40

M8E2

Lieke den Ouden

M8E2

M8E2

Floor van Thiel

Sophieke Maris

Karlijn Fluitman


M8E3

M8E3

HOckeyclub houten

Nicki Visser

ZoĂŤ van Wijk

Britt Renes

Tirza de Boer

M8E3

M8E3

Fiene Bekker

M8E3

M8E3

Kyara Rutten

M8E3

M8E3

M8E3

M8E3

Jinou Prins

Suze Bladt

Noor van Rietschote 41


M8E4

Jet van Burik

Roza Wiersma

Nora Oudenhuijzen

M8E4

M8E4

Ise Arkes

M8E4

Lieke de Groot

Isa Abrahamsen

M8E4

M8E4

M8E4 M8E4

Robine Kreeft

42

M8E4

Sophie van Triest

Jasmijn Traas

M8E4

M8E4

M8E4

HOckeyclub houten

Kiki de Wit

Anouk van Tessel


M8E5

M8E5 M8E5

M8E5

Fenne Jansen

M8E5

M8E5

Lotte Vernooij

Fay Steenbakkers

Anne Huiskes

Nina Lentfert

M8E5

M8E5

Inez Reijnders

Fleur van Oort

Anna van Lokven

Julia Tomsits

M8E5

M8E5

Meike Leenders

M8E5

M8E5

M8E5

HOckeyclub houten

Kirsten de Langen

Lotus Mimpen 43


M8E6

M8E6

HOckeyclub houten

M8E6 M8E6

M8E6

Tessa Gispen

M8E6

M8E6

Fenna Vork

Fleur de Bruin

Elin Bolander

Senna Slof

M8E6

M8E6

Lauryn Gerards

Lara Dohmen

Fenna Csik

Irene ten Hove

M8E6

M8E6

Fiene Baken

44

M8E6

M8E6

M8E6

Kyra Ringers

Floor Verton

Sophie Vermeulen


M8E7

M8E7

M8E7

Mara de Vries

M8E7

M8E7

Carlota van Es

Yara Hulsbergen

Marijn Bakker

Amy Pouw

M8E7

M8E7

Maud Clausing

Kim Verkuil

Iris Bartelink

Emma Jochemsen

M8E7

M8E7

Marjolein van Amersfoort

M8E7

M8E7

M8E7

M8E7

HOckeyclub houten

Noa van Dalen

Lynn van Voorn 45


JD1

JD1

HOckeyclub houten

JD1 JD1

JD1

Pieter Roepers

JD1

JD1

Thijn Vermeer

Olivier van Hooff

Matthijs de Vries

Olivier Timmers

JD1

JD1

Lars Alberts

Lars Wagenaar

Pim van Hooff

Bas ter Brake

JD1

JD1

Rutger Verhoef

46

JD1

JD1

JD1

Melle van Oel

Taco Noordhof

Luuk Korte


JD2

JD2

JD2

Wytse van Galen

JD2

JD2

Mees Landman

Jop van Dijk

Casper Ribbers

Ruben Miske

JD2

JD2

Rein van Rooijen

Taeke van den Bol

Hylke Flameling

Floris Spermon

JD2

JD2

Douwe Fluitman

JD2

JD2

JD2

JD2

HOckeyclub houten

Thom Laarhoven

Niek Veerkamp 47


JD3

JD3

Sam Beens

48

JD3

JD3

Sven Harlaar

JD3

JD3

Ivar de Vries

Mathijs Spitsbaard

Thomas Leemans

Marijn Simons

JD3

JD3

Mika Wilkes

Rijk Reijntjes

Hugo Hilbelink

Nehemia van Dijke

JD3

JD3

Floris Luth

JD3

JD3

JD3

Jullian Sturkenboom

JD3

JD3

HOckeyclub houten

Fabian Koster

Christopher Kong


JD4

Elliot Cooper

Thom ten Klooster

Jurgen van Cruijningen

JD4

JD4

JD4

Silvester Zaal

Ruben van Weelij

Lukas van der Poel

JD4

JD4

JD4

JD4 JD4

Berend Jan Lusseveld

Huub van Straalen

Jonas Wentink

Mees Voskens

Tygo Reindertsen

JD4

JD4

JD4

JD4

Niels Dekker

Enzo de Hart

JD4

JD4

JD4

HOckeyclub houten

Quinten Stil

Yannik Palmqvist 49


JD5

JD5

JD5

JD5

JD5

Friso Leskens

JD5

JD5

Ruben Hoeksema

Thijmen van Rookhuijzen

Lars van den Brink

Xander van Dam

JD5

Olivier de Weger

JD5

Florian Miske

Jurre van Rietschote

JD5

JD5

Lars Janssen

Aiden de Wit

Mats ten Brinke

Floris Lafeber

JD5

JD5

Hidde Pekarek

50

JD5

JD5

JD5

HOckeyclub houten

Olivier van der Pas

Joep Zaal


JD6

Rolf de Wijn

Sywert van de Ruit

Olivier van Doorn

JD6

JD6

JD6

JD6

Siemen Luichjes

Marlon Jansen

JD6

JD6

JD6

HOckeyclub houten

Owen van der Leur

Pepijn van den Brom 51


MD1

MD1

Isabel van Wezel

Jasmijn Mors 52

Lieve van Kesteren

Julia de Leeuw

Elin Jakobs

MD1

MD1

Lies van den Berg

MD1

MD1

Julie van Rooijen

MD1

MD1

MD1

Saar van Dalen

MD1

MD1

HOckeyclub houten

Mijntje Hooiveld

Lise Fokkenrood


MD2

MD2

HOckeyclub houten

MD2

MD2

Eden van der Gun

MD2

MD2

Julia Schuurmans

Lieve Steenwelle

Dagmar de Waal

Lorianne Owez

MD2

MD2

Sophie Reijnen

Inge Bartels

Annemarie van Wijk

Jette ten Berg

MD2

MD2

Janneke Grift

MD2

MD2

MD2

MD2

Marit Bleeker

Jade Wijnands

Lotte Zijlstra 53


MD3

MD3

MD3

HOckeyclub houten

Floor van der Els

MD3

Bente de Jager

Sophie de Wit

Cato van Lokven

MD3

MD3

Joya de Jong

MD3

MD3

Floor Miltenburg

54

MD3

Vlinder Broekman

MD3

MD3

Floor Verrijn Stuart

Sanne de Graaf

Sophie Plat


MD5

Caitlynn Hage

Marianne Scholte

Zofia Raucamp

MD5

MD5

MD5

Lotte van Leeuwen

Jules Vogelzang

Anne-Fleur Kleijn

MD5

MD5

MD5

MD5 MD5

Britt Jansen

Alisa van Arkel

Annefloor Nijs

Femke Mante

Livia Uppelschoten

MD5

MD5

MD5

MD5

Emma Bressers

Imme van den Ham

MD5

MD5

MD5

HOckeyclub houten

Silke van Gageldonk

Meesje Steenman 55


MD6

MD6

Carlijn Lafeber

56

MD6

MD6

Isis van Hemert

MD6

MD6

Eva Smit

Lieze Verhagen

Britt Hardeveld

Sterre Hofmann

MD6

MD6

Lieve Berkhof

Barbara Bos

Renske Wellink

Lumen Jin Emmelot

MD6

MD6

Bo van Ree

MD6

MD6

MD6

Gwen Ovaa

MD6

MD6

HOckeyclub houten

Jenna Klomp

Charlotte Terbruggen


MD7

MD7

MD7

HOckeyclub houten

MD7

MD7

Meixu Went

MD7

MD7

Jade de Kuiper

Quinty Geijskes

Luana Renardus

Sophie Marczinski

MD7

MD7

Ilsa Vernooij

Kim Sturkenboom

Lara Paapst

Marjolein van Buren

MD7

MD7

Meike Michies

Roos Uilenbroek

MD7

MD7

MD7

MD7

Eline van Genuchten

Janneke Groenwold

Pomme Rรถling 57


MD8

MD8

Lotte Lafeber

58

MD8

MD8

Lieke Methorst

MD8

MD8

Dana ten Brink

LuAnn Sas

Daphne Arts

Phoebe Spekkels

MD8

MD8

Emma Zwart

Sophie Kretz

Sophie van der Steen

Leslie Hogetoorn

MD8

MD8

Daphne Hellinghuizer

MD8

MD8

MD8

Lieke Bakermans

MD8

MD8

HOckeyclub houten

Benthe Stegeman

Lucia Huijbregts


MD9

MD9

MD9

HOckeyclub houten

MD9

MD9

Anouk Bubeck

MD9

MD9

Lola Bos

Julie Bussink

Mara Driessen

Zomer de Vries

MD9

MD9

Merel Kuppens

Yentl van der Werf

Julia Postema

Jolie de Lange

MD9

MD9

Sanne Ghijsen Cohen

Soraya Hernandez

MD9

MD9

MD9

MD9

Eva van Strijen

Farah Bijleveld

Ellis Mouton 59


JC1

Boaz van Oudenaarde

Job Knobbe

Olivier Verrijn Stuart

JC1

JC1

Mathijs van Beek

JC1

JC1

Marijn ter Weeme

60

JC1

JC1

JC1

HOckeyclub houten

Stijn Tigchelhoff

Florian van der Zanden


Ties Visser

Alec ten Brinke

Ingmar Linnenbank

JC1

JC1

Tom Molen

JC1

Wessel Post

JC1

JC1

JC1

JC1 JC1

Hugo Kuster

Chris Weijers

Kick Hulshof 61


JC2

Max Maas

Kristof Boer

Pim Crouwel

JC2

JC2

Martijn Podt

JC2

JC2

Karel Mellaart

62

JC2

JC2

JC2

HOckeyclub houten

Thijme van Oel

Merijn Linnenbank


Pieter Mante

Duuk Gores

Jens Philip Kraaijkamp

JC2

JC2

Jesper Wagenaar

JC2

Jochem Ribbers

JC2

JC2

JC2

JC2 JC2

Tristan Lankhorst

Hessel Olijhoek

Pepijn Rommes 63


Gezonde snack na het sporten kwark ALS JE THUISKOMT ‘Uitgehongerd’ kom je thuis. Snoep of koekjes eten na je training is dan een valkuil. Ken je het? Beter is een bakje kwark met fruit. Het stilt de acute trek en zorgt voor je spierherstel. Bron: Stichting Instituut MultiSkills

Ingrediënten

Magere kwark

Muesli

Frambozen

Blauwe bessen


JC3

Stijn van der Poel

Tim Westra

Florian Verzeide

Joris Bartels

JC3

JC3

Yiri de Hart

JC3

JC3

Olivier Steenwelle

JC3

JC3

JC3

JC3

HOckeyclub houten

Thom Koops

Melle Mussaeus 65


JC4

Jean-Pierre Krop

Jelle van Buren

Scato Peters

JC4

JC4

Jurgen Spitsbaard

JC4

JC4

Bastiaan Keulen

66

JC4

JC4

JC4

HOckeyclub houten

Diederick de Weger

Jan Piccardt Brouwer


Ole Broekman

Casper Meijer

JC4

JC4

JC4

JC4

Siem Luijten

JC4

JC4

JC4

Pjotr de Klaver

Thijmen Iking

Luc van Kouterik

Bart Idsinga 67


MC1

MC1 MC1

MC1

Puck Teppema

MC1

MC1

Jasmijn Kleemans

Estelle Nieuwenhuijs

Maeve van der Pool

Lisette van de Laar

MC1

MC1

Nynke Baars

Isabel Ekkelkamp

Senna Peet

Senna Berg

MC1

MC1

Claire Damen

68

MC1

MC1

MC1

HOckeyclub houten

Kyra de Graaf

Tessa Koster


MC2

MC2

MC2

HOckeyclub houten

MC2

MC2

Lynn Legemaate

MC2

MC2

Hilde Pelt

Lara Agterberg

Mare Boerkamp

Madelief Grift

MC2

MC2

Sophie Vriesema

Loraine Andringa

Jara Boer

Rosalie Vermeulen

MC2

MC2

Julie van Wezel

Maxine den Bremer

MC2

MC2

MC2

MC2

Puck Veerkamp

Puck Hilkman

Dorien Hettema 69


MC3

Anne-Maaike Brackel

Lokke Prins

Feline Bijleveld

MC3

MC3

Veerle Vernooij

MC3

MC3

Lize Smit

70

MC3

MC3

MC3

HOckeyclub houten

Marit Vial

Lotte Veenstra


Lotte van Dinter

Sophie Hulsman

Sofie Bakker

MC3

MC3

Fee Hulshof

MC3

Nilay de Kroes

MC3

MC3

MC3

MC3 MC3

Iris Creutzburg

Veerle Hofmann

Aimee Klarenbeek 71


MC4

Frédérique Deetman

Lana Hage

Madelief Pekarek

MC4

MC4

Sophia van Brenk

MC4

MC4

Jody Boomsma

72

MC4

MC4

MC4

HOckeyclub houten

Julie Ausems

Fleur Cooper


Britt Wijnants

Imke Olijhoek

Britt Andringa

MC4

MC4

Willemijn Plat

MC4

Willemijn Kok

MC4

MC4

MC4

MC4 MC4

Ella Smeets

Jinte Steenman

Isabelle ten Pierick 73


MC5

MC5

Maud Bosman

74

MC5

MC5

Juul Winkel

MC5

MC5

Marith van Genuchten

Sannah Liza Owez

Zoë van Heemst

Jytte Peters

MC5

MC5

Josien de Waal

Floortje Timmer

Anouk Hilbelink

Emma van Rookhuijzen

MC5

MC5

Pippi-Lotta Wilkes

MC5

MC5

MC5

Annelot ten Berg

MC5

MC5

HOckeyclub houten

Fréderique Buijs

Sara Barendsma


MC6

MC6

MC6

HOckeyclub houten

MC6

MC6

Noortje Korteweg

MC6

MC6

Sophie van der Maale

Louise Rebergen

Daphne van der Duin

Nina Matser

MC6

MC6

Thirza van Gennip

Cato van Tuyll

Maureen de Wilde

Emma Bomas

MC6

MC6

Anna van ‘t Verlaat

Fleur Eleveld

MC6

MC6

MC6

MC6

Emily Pleij

Sterre Jacobs

Floor Vermeer 75


MC7

Ilse van Dongen

Yvette Hoogerbrug

Anne Cremer

MC7

MC7

Anne van Strijen

MC7

MC7

Jessie Oosterlaar

76

MC7

MC7

MC7

HOckeyclub houten

Kira Derksen

Kira Matthews


Megan Roeleveld

Faye van Mook

Carlijn Westhoven

MC7

MC7

Laura Burger

MC7

Noa van Schaik

MC7

MC7

MC7

MC7 MC7

Esmee van Essen

Ainoa van Es

Roos Verkuil 77


MC8

MC8

MC8

MC8

MC8

Muriël Oltmans

MC8

MC8

Demi de Leeuw

Pien van Burik

Bo van der Oord

Caroline Bal

MC8

Roos Mimpen

MC8

Mijntje Schalkx

Meike Stegeman

MC8

MC8

Nynke Greven

Noa Wesselo

Isis van Gaalen

Femke Baris

MC8

MC8

Anna Koopman

78

MC8

MC8

MC8

HOckeyclub houten

Eline de Groot

Jade Groen


MC9

MC9

MC9

Tara van Ee

MC9

MC9

Elise Rosendal

Gioia Veenstra

Tirza de Bie

Femke Bruggemann

MC9

MC9

Robin Goessens

Sanne Geelen

Marije Cremer

Annabel Meijer

MC9

MC9

Quinn van Ree

MC9

MC9

MC9

MC9

HOckeyclub houten

Venna Schilperoord

Felicia Roverts 79


TEAMPLAATJES

HOckeyclub houten

80

Funkeys Frockeys Jongens/Meisjes Meisjes

Frockeys Jongens

JF4

MF1

MF2

MF6

J6E1

J6E2

M6E2

M6E3

M6E4

J8E1

J8E2

J8E3


JF1

JF2

JF3

MF3

MF4

MF5

J6E3

J6E4

M6E1

M6E5

M6E6

M6E7

J8E4

M8E1

M8E2

81


TEAMPLAATJES

HOckeyclub houten

82

M8E3

M8E4

M8E5

M8E6

M8E7

JD1

JD5

JD6

MD1

MD5

MD6

MD7

JC2

JC3

JC4


JD2

JD3

JD4

MD2

MD3

MD4

MD8

MD9

JC1

MC1

MC2

MC3

83


TEAMPLAATJES

HOckeyclub houten

84

MC4

MC5

MC6

MC8

MC9

JB1

JB5

JB6

MB1

MB5

MB6

MB7

JA3

MA1

MA2


MC7

JB2

JB3

JB4

MB2

MB3

MB4

MB8

JA1

JA2

MA3

MA4

MA5

85


SPONSOREN Van de club van

A L I IS T C E W I JN S P

www.sptl.nl

REGULIERENRING 3, BUNNIK WWW.BOSMANLETTERS.NL


DE BEREN HOUTEN

Kinderopvang

www.denotedop.nl

Peppelkade 38, Houten


VERZAMELOVERZICHT

HOckeyclub houten

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

VOORWOORD Gerrie van Wanrooij

FUNKEY JONGENS & MEISJES Tim van Loveren James Steenbeek Thijmen Dolfin Olivier Reeuwijk Cas Akkermans Max Wouters Mats Berlijn Luca van der Linden Elise Colnot Julia Jochemsen Jade van de Laar Cecile Woerdeman

FROCKEYS JONGENS Boris Mimpen Julian Hage Jasper Bartelink Ties Bessems Luuk Janssen Loek van den Engel Cas de Wit Floris-Olivier Aartsen Benjamin Huiskes Noud Spermon Koen van de Scheur Jelle van Schagen Lars Boswinkel Luuk Broekman Joaquin Hakker Yoeri Schakelaar

FrOckeys Meisjes Kiki van der Els Benthe van Dieten Féline Cloin Veerle Cloin Julie Veerkamp Marenthe van Raaij Lotte-Sophie de Lang Kathelijn Nauss Cato Straathof Cato van Nuland Nine Post Silke Posthumus Lisa Rutten Lisanne van de Wetering Roos de Reuver Bregje Nijdeken Maud Steenbakkers Floor Hulsbergen Suze Peelen Charlotte Luiten Jill Schaap Lieke de Langen Mijnke Stolte Elin de Jong Lisa Meijer Fay van der Hulst Rosa van Gilst Josephine Bok

JF1 O O

88

Willem van Lokven Noah van der Poel

O O O O

Lucas Reeuwijk Hidde Visser Nino Reijnders Sep van der Els

JF2 O O O O

Hidde van Rooijen Tim Hobbelen Luc van Asselen Pieter van Kommer

O O O

Jetze Flameling Thom van Strijen Rick van der Hoeven

JF3

JF4 O O O O O O O

Jasper de Boer Colin van der Hauw Levi Scholten Kjell Tettelaar Olivier de Witte Thijs Boogaard Sven Koning

MF1

O O O O O O O O

Eva Colnot Annelot van Pesch Feline Laponder Lila Konings Elise van Drimmelen Sophie Luiten Annemoon Wiersma Isis Baal

O O O O O O O O

Lotte de Pagter Danique Pot Lynn van Loveren Laura van der Helm Julia Rutten Senna van Gogh Fiene Lansing Benthe van Genuchten

O O O O O O O O

Senna van Ree Mirthe de Buck Quinty van Raak Nynke de Vries Emma van Dort Marit van den Engel Amy Ouwerkerk Eva van Dalen

O O O O O O O O

Feline Medema Madelief van Nuland Emma Raaff Eva van der Rijst Annefiene van Houwelingen Nienke Heerkens Anne Luchtman Noa Dorleijn

MF2

MF3

MF4

MF5

O O O O O

Loraine Kauer Anna Schreuder Hinde de Vries Rosalie Taubert Isabel Vermaat

O O O O O O

Suus Mussaeus Emma van den Hoogenband Jenthe Doornbos Isabelle Kok Noa Groeneveld Saar Stekelenborg

O O O O O O O

Teun Maas Maurits van Thiel Stijn Reeuwijk Jack Cooper Luitzen ten Berg Hugo ten Klooster Thijmen Peek

O O O O O O O

Julian Spermon Koen van de Wetering Thijs Greven Ties Wesseling Tijn Olijhoek Kian Nobakht Sem Verweij

O O O O O O O O

Mees de Vreeze Bas Korte Thijmen Hofmann Aidan Kazius Tijmen Smit Bent Bijlsma Lucas Weber Lucio Dekker

O O O O O O O O O O O O O O O O O

MF6

J6E1

J6E2

J6E3

J6E4 Ruben Wildner Hugo Roepers Thomas Zijlstra Willem Piccardt Brouwer Jochem Rappard

M6E1 Jitske van der Meer Jasmijn Lammerts Juultje van Galen Maaike Visser Roisin de Wit Lotte Vermeer Clarice Hansen

M6E2 Josefien van Lunteren Mijntje Haaksman Noa de Wit Carice Dam Femke Westra

O O

O O O O O O O O

Maureen Nauss Vera de Jong

M6E3 Fienemarij Glerum Liv Jakobs Olivia van Eijk Suze Luchtman Liv Julia van Hees Ninte Schut Fieke Vlaardingerbroek Famke Hooiveld

M6E4

O O O O O O O O

Josephine Klerkx Ymke Posthumus Jasmijn Kreeft Rosalie van den Heuvel Imme Sturkenboom Isa Hofman Nine Fleur de Vries Olivia Kong

O O O O O O O O

Angélica Pot Elske Koops Meike Wesseling Lara Buitink Sacha de Wit Anouk Deegens Lotte van Schagen Charlotte Faas

O O O O O O

Lente van der Leur Lotje Kremer Louise Bussink Alissa Helderman Anouk Wensing Linde Droppers

O O O O O O O O O

Finette Bijleveld Fiene van Stekelenborg Renske Duijster Birgit van de Scheur Loisa Doornkamp Dorien Rosendal Femke Leskens Olivia Wanrooij Fenna Illem

O O O O O O O O

Jip Schut Florian van Wezel Hidde Alberts Teun Poppe Florijn Huiskes Xiaoyan Went Bram Dijkstra Bastiaan Palmqvist

O O O

M6E5

M6E6

M6E7

J8E1

J8E2 Sam van Oudenaarde Stijn de Pagter Pax Gores


O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

Jip van Kesteren Roef Schroten Mees Veenstra Klaas Hulshof Felix van den Brink Floris Stolte Marnix van Asselen

J8E3 Fabian Elassaiss Joris Deetman Daan Leemans Mees Laarhoven Laurens van Leeuwen Ole Vogelzang Joas van Rooijen Christian van Essen Rutger Assink

J8E4 Martijn Mante Valentijn de Graaff Stijn Post Cobus Kamphuis Gijs Vegter Morris Hovestad Kyrill van Dam Bruno Landman Thijs de Rooij Dante Groothoff

M8E1

O O O O O O O O O O

IJfke Nijdeken Faya Overgaauw Eline Meijer Julia Keulen Lisa Pasman Annabel Matser Froukje de Graaf Louise Weijers Elena van Beek Anne-Floor de Lang

O O O O O O O O O O

Floor van Thiel Lieke den Ouden Liv Wortel Viënna Radzion Isabel Koppers Rhodé van Cruijningen Tirza van Cruijningen Emma van Cruijningen Sophieke Maris Karlijn Fluitman

O O O O O O O O O

Jinou Prins Kyara Rutten Fiene Bekker Zoë van Wijk Tirza de Boer Nicki Visser Britt Renes Suze Bladt Noor van Rietschote

M8E2

M8E3

M8E4

O O O O O O O O O O O

Jasmijn Traas Sophie van Triest Isa Abrahamsen Robine Kreeft Ise Arkes Jet van Burik Nora Oudenhuijzen Lieke de Groot Roza Wiersma Kiki de Wit Anouk van Tessel

O O O O O O O O O O O O

Meike Leenders Julia Tomsits Anna van Lokven Fay Steenbakkers Inez Reijnders Nina Lentfert Anne Huiskes Fenne Jansen Fleur van Oort Lotte Vernooij Kirsten de Langen Lotus Mimpen

M8E5

M8E6

O O O O O O O O O O O O O

Kyra Ringers Fiene Baken Irene ten Hove Fenna Csik Fleur de Bruin Lauryn Gerards Senna Slof Elin Bolander Tessa Gispen Lara Dohmen Fenna Vork Floor Verton Sophie Vermeulen

O O O O O O O O O O O O

Marjolein van Amersfoort Emma Jochemsen Iris Bartelink Yara Hulsbergen Maud Clausing Amy Pouw Marijn Bakker Mara de Vries Kim Verkuil Carlota van Es Noa van Dalen Lynn van Voorn

O O O O O O O O O O O

M8E7

JD1 Melle van Oel Rutger Verhoef Bas ter Brake Pim van Hooff Olivier van Hooff Lars Alberts Olivier Timmers Matthijs de Vries Pieter Roepers Lars Wagenaar Thijn Vermeer

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

O O O O O O O O O O O O O O O

O O O O O O O O O O O O O O O

Taco Noordhof Luuk Korte

JD2 Douwe Fluitman Floris Spermon Hylke Flameling Jop van Dijk Rein van Rooijen Ruben Miske Casper Ribbers Wytse van Galen Taeke van den Bol Mees Landman Thom Laarhoven Niek Veerkamp

JD3 Jullian Sturkenboom Sam Beens Floris Luth Nehemia van Dijke Hugo Hilbelink Mathijs Spitsbaard Mika Wilkes Marijn Simons Thomas Leemans Sven Harlaar Rijk Reijntjes Ivar de Vries Fabian Koster Christopher Kong

JD4 Niels Dekker Elliot Cooper Tygo Reindertsen Enzo de Hart Jonas Wentink Huub van Straalen Lukas van der Poel Mees Voskens Silvester Zaal Thom ten Klooster Jurgen van Cruijningen Berend Jan Lusseveld Ruben van Weelij Quinten Stil Yannik Palmqvist

JD5 Hidde Pekarek Floris Lafeber Mats ten Brinke Lars Janssen Jurre van Rietschote Florian Miske Thijmen van Rookhuijzen Olivier de Weger Xander van Dam Lars van den Brink Friso Leskens Aiden de Wit Ruben Hoeksema Olivier van der Pas Joep Zaal

O O O O O O O

JD6 Siemen Luichjes Rolf de Wijn Olivier van Doorn Marlon Jansen Sywert van de Ruit Owen van der Leur Pepijn van den Brom

MD1

O O O O O O O O O O

Saar van Dalen Isabel van Wezel Julie van Rooijen Lies van den Berg Lieve van Kesteren Elin Jakobs Jasmijn Mors Julia de Leeuw Mijntje Hooiveld Lise Fokkenrood

O O O O O O O O O O O O O

Marit Bleeker Janneke Grift Jette ten Berg Annemarie van Wijk Lieve Steenwelle Sophie Reijnen Lorianne Owez Dagmar de Waal Eden van der Gun Inge Bartels Julia Schuurmans Jade Wijnands Lotte Zijlstra

O O O O O O O O O O

Floor Verrijn Stuart Vlinder Broekman Floor Miltenburg Joya de Jong Bente de Jager Cato van Lokven Floor van der Els Sophie de Wit Sanne de Graaf Sophie Plat

O O O O O O O O O O O O O O O

MD2

MD3

MD5 Emma Bressers Caitlynn Hage Livia Uppelschoten Imme van den Ham Annefloor Nijs Alisa van Arkel Anne-Fleur Kleijn Femke Mante Lotte van Leeuwen Marianne Scholte Zofia Raucamp Britt Jansen Jules Vogelzang Silke van Gageldonk Meesje Steenman

89


VERZAMELOVERZICHT

HOckeyclub houten

O O O O O O O O O O O O O O

MD6 Gwen Ovaa Carlijn Lafeber Bo van Ree Lumen Jin Emmelot Renske Wellink Lieze Verhagen Lieve Berkhof Sterre Hofmann Britt Hardeveld Isis van Hemert Barbara Bos Eva Smit Jenna Klomp Charlotte Terbruggen

MD7

O O O O O O O O O O O O O O

Eline van Genuchten Roos Uilenbroek Meike Michies Marjolein van Buren Lara Paapst Quinty Geijskes Ilsa Vernooij Sophie Marczinski Luana Renardus Meixu Went Kim Sturkenboom Jade de Kuiper Janneke Groenwold Pomme Röling

O O O O O O O O O O O O O O

Lieke Bakermans Lotte Lafeber Daphne Hellinghuizer Leslie Hogetoorn Sophie van der Steen LuAnn Sas Emma Zwart Phoebe Spekkels Daphne Arts Lieke Methorst Sophie Kretz Dana ten Brink Benthe Stegeman Lucia Huijbregts

O O O O O O O O O O O O O O

Eva van Strijen Soraya Hernandez Sanne Ghijsen Cohen Jolie de Lange Julia Postema Julie Bussink Merel Kuppens Zomer de Vries Mara Driessen Anouk Bubeck Yentl van der Werf Lola Bos Farah Bijleveld Ellis Mouton

O O O

90

MD8

MD9

JC1 Marijn ter Weeme Mathijs van Beek Job Knobbe

O O O O O O O O O O O O

Boaz van Oudenaarde Olivier Verrijn Stuart Stijn Tigchelhoff Florian van der Zanden Hugo Kuster Tom Molen Ties Visser Ingmar Linnenbank Wessel Post Alec ten Brinke Chris Weijers Kick Hulshof

JC2

O O O O O O O O O O O O O O O

Karel Mellaart Martijn Podt Kristof Boer Max Maas Pim Crouwel Thijme van Oel Merijn Linnenbank Tristan Lankhorst Jesper Wagenaar Pieter Mante Jens Philip Kraaijkamp Jochem Ribbers Duuk Gores Hessel Olijhoek Pepijn Rommes

O O O O O O O O

Olivier Steenwelle Yiri de Hart Tim Westra Joris Bartels Stijn van der Poel Florian Verzeide Thom Koops Melle Mussaeus

O O O O O O O O O O O O O O

Bastiaan Keulen Jurgen Spitsbaard Jelle van Buren Jean-Pierre Krop Scato Peters Diederick de Weger Jan Piccardt Brouwer Thijmen Iking Pjotr de Klaver Casper Meijer Siem Luijten Ole Broekman Luc van Kouterik Bart Idsinga

O O O O O O O O O O O O

JC3

JC4

MC1 Claire Damen Senna Berg Senna Peet Estelle Nieuwenhuijs Nynke Baars Lisette van de Laar Maeve van der Pool Puck Teppema Isabel Ekkelkamp Jasmijn Kleemans Kyra de Graaf Tessa Koster

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

MC2 Puck Veerkamp Maxine den Bremer Julie van Wezel Rosalie Vermeulen Jara Boer Lara Agterberg Sophie Vriesema Madelief Grift Mare Boerkamp Lynn Legemaate Loraine Andringa Hilde Pelt Puck Hilkman Dorien Hettema

MC3 Lize Smit Veerle Vernooij Lokke Prins Anne-Maaike Brackel Feline Bijleveld Marit Vial Lotte Veenstra Iris Creutzburg Fee Hulshof Lotte van Dinter Sofie Bakker Nilay de Kroes Sophie Hulsman Veerle Hofmann Aimee Klarenbeek

MC4 Jody Boomsma Sophia van Brenk Lana Hage Frédérique Deetman Madelief Pekarek Julie Ausems Fleur Cooper Ella Smeets Willemijn Plat Britt Wijnants Britt Andringa Willemijn Kok Imke Olijhoek Jinte Steenman Isabelle ten Pierick

MC5 Annelot ten Berg Maud Bosman Pippi-Lotta Wilkes Emma van Rookhuijzen Anouk Hilbelink Sannah Liza Owez Josien de Waal Jytte Peters Zoë van Heemst Juul Winkel Floortje Timmer Marith van Genuchten Fréderique Buijs Sara Barendsma

MC6

O O O O O O O O O O O O O O

Emily Pleij Fleur Eleveld Anna van ‘t Verlaat Emma Bomas Maureen de Wilde Louise Rebergen Thirza van Gennip Nina Matser Daphne van der Duin Noortje Korteweg Cato van Tuyll Sophie van der Maale Sterre Jacobs Floor Vermeer

O O O O O O O O O O O O O O O

Jessie Oosterlaar Anne van Strijen Yvette Hoogerbrug Ilse van Dongen Anne Cremer Kira Derksen Kira Matthews Esmee van Essen Laura Burger Megan Roeleveld Carlijn Westhoven Noa van Schaik Faye van Mook Ainoa van Es Roos Verkuil

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

MC7

MC8 Anna Koopman Femke Baris Isis van Gaalen Nynke Greven Meike Stegeman Mijntje Schalkx Pien van Burik Roos Mimpen Caroline Bal Bo van der Oord Muriël Oltmans Noa Wesselo Demi de Leeuw Eline de Groot Jade Groen

MC9 Quinn van Ree Annabel Meijer Marije Cremer Gioia Veenstra Robin Goessens Femke Bruggemann Tirza de Bie Tara van Ee Sanne Geelen Elise Rosendal Venna Schilperoord Felicia Roverts


Gez nd snacken

Vaak zijn trainingstijden rond etenstijd, en dat terwijl je eigenlijk de hele dag door zin in eten hebt. We geven een aantal tips om gezond en goed te eten en energie te hebben tijdens je training .Tussendoortjes Minder dan een uur voordat je training begint is een grote maaltijd geen aanrader. Je lichaam heeft dan energie nodig voor de verwerking van je eten. Terwijl je juist alle energie nodig hebt om te sporten. Gevolg: krampen, steken in je zij. Maar wat moet je dan doen? Niks eten en drinken kan natuurlijk ook niet. Een tussendoortje minder dan een uur voor de training biedt uitkomst. De keuze is reuze, hieronder een paar van de mogelijkheden: • • • • • •

Rijstepap of griesmeelpap Smoothie Ontbijtgranen met melk of yoghurt Vruchtenyoghurt Ontbijtkoek Fruit: appel, peer, bananen, druiven

n de hand. aa rs de on jz bi ts ie is en Met banan ler de koolel sn e ho , n aa n ba de er jp Hoe ri genomen. op n de or w m aa ch li t he hydraten in n langer vol. Hierdoor houd je het sporte

Bron: Stichting Instituut MultiSkills

H_18009-01_voetbalplaatjes-2.indd 1

21-12-17 15:38


Hoogvliet Cardo 10 3995 XM Houten

HC Houten  

HC Houten Verzamelalbum

HC Houten  

HC Houten Verzamelalbum

Advertisement