Page 1

HOCKEYPLAATJES

VERZAMELALBUM SEIZOEN 2017-2018


JAAR In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar. En wie jarig is trakteert, het hĂŠle jaar door!


Beste speler of fan van HBR, Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van een écht collector’s item: het HBR hockeyplaatjes verzamelalbum. In dit album is plaats voor meer dan 700 plaatjes van spelers van het seizoen 2017-2018. Hoe gaaf is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een hockeyplaatje? Hoogvliet bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Je krijgt van 21 maart t/m 1 mei bij iedere €10,00 aan boodschappen een setje hockeyplaatjes van jouw club cadeau. Daarnaast krijg je bij verschillende actieproducten extra setjes hockeyplaatjes. Als lokale supermarkt zijn wij graag betrokken bij wat er speelt in onze omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om lekker te bewegen, te sporten en gezond te eten. Met deze spectaculaire sportplaatjesactie zetten we alle sporters, jong en oud, in de schijnwerpers. Vergeet niet je familie, vrienden en buren te vragen om je te helpen met sparen. Op deze manier is je album nog sneller vol en heb je een prachtige herinnering aan jouw tijd bij HBR. Altijd leuk om later nog eens in terug te bladeren. We wensen je heel veel spaarplezier!

DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST! HBR doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de Hoogvliet sportplaatjesactie. De vorige keer was een geweldig succes! Onze kinderen stimuleerden ons om toch vooral boodschappen bij Hoogvliet te doen, om op die manier zoveel mogelijk plaatjes voor het verzamelalbum bij elkaar te sprokkelen. Ook stonden ze in rijen achter de kassa om via andere klanten in het bezit van de ontbrekende plaatjes te komen. Het allermooiste vond ik de beelden van kinderen op HBR die plaatjes met elkaar ruilden. Niet alleen op ruilmiddagen, maar op ieder willekeurig moment van de week. Dan zaten ze in groepjes, verspreid door het clubhuis en werden de begeerde plaatjes met elkaar uitgewisseld. Dit was een beeld wat het doel van een vereniging uitbeeldt. Het verenigt de leden van HBR en ook hun ouders. Het brengt de leden bij elkaar! Niet alleen vanuit een sportieve gedachte, maar ook vanuit een sociale gedachte. Dat is waar we als HBR voor staan. We willen verbinden en verenigen en het is geweldig als dat al bij de jeugd begint. Daar leggen we de basis voor een actief verenigingsleven. HBR zet in op de jeugd. Dat doen we al jaren en die lijn trekken we door. Het is prachtig om te zien dat veel jeugdleden bij HBR blijven hockeyen en uiteindelijk doorstromen naar de senioren bij HBR, de vereniging waar ze al jaren lid zijn. Dat maakt HBR tot zo’n mooie vereniging! In deze versie van het sportplaatjesalbum zetten we de Jongste Jeugd, D- en C-jeugd in de schijnwerpers. Zij verdienen deze aandacht, want zij vormen het fundament van de vereniging. De komende jaren willen we nog meer jeugdleden een kans bieden, want de jeugd heeft de toekomst!

Egon Coolen Voorzitter HBR

Namens alle medewerkers van Hoogvliet Berkel & Rodenrijs

3


HBR EN HET HOGE LAND IN HISTORISCHE VOGELVLUCHT 1

Iedere week fiets of rijd jij over de Oudelandselaan naar Het Hoge Land, kom je langs ATV Berkenrode en zie je aan je rechterhand het clubhuis van HBR opdoemen. Of wanneer je van de andere kant komt fiets je door de Berkelsezoom, over het bruggetje en langs TOGB en de Sporthal. Wist je dat dit de plek is waar het allemaal voor HBR is begonnen? En dat hier 170 jaar eerder het water van uitlopers van het Oostmeer klotste? De velden van HBR op Het Hoge Land liggen in een polder op ongeveer vijf meter beneden NAP. De grond ligt zo laag doordat in de 17e eeuw de grond (turf) werd gebruikt om de kachel mee te stoken. De groeiende steden Gouda, Leiden, Rotterdam en Den Haag waren grote afnemers. Het gebied was hierdoor onbruikbaar geworden voor landbouw, laat staan dat je er zou kunnen wonen. Het water sloeg steeds meer resterende hogere grond weg en heel Zuid-Holland dreigde één grote plas te worden. Begin 18e eeuw werd daarom begonnen aan de eerste grote “droogmakingen”. Nieuw gebouwde windmolens pompten het water weg naar sloten en kanalen. Zo ontstonden rond de oude kleine dorpskern: de Noordpolder (rechts van de Noordeindseweg), de Zuidpolder (waar Hoogvliet Berkel nu ligt) en de Westpolder (de wijk bij het metrostation met die naam). Het duurde tot 1845 voordat het gebied ten noorden van de historische kern werd aangepakt. Om het gebied werden belangrijke sloten gemaakt met daarlangs de nieuwe Meerweg en Westersingel. Het uitgedijde Oostmeer werd teruggedrongen en uiteindelijk ook drooggemaakt.

1. Berkel rond 1705. Onderin de gele “Berkelse Weg” (Herenstraat/Noordeindseweg), van onder naar boven de “Leewegh’’ (Klapwijkseweg)

2

In oktober 1962 werd in deze polder Sportpark “Het Hoge Land” geopend. Tot Ons Genoegen Berkel (TOGB) uit 1928 en de jongere Christelijke Voetbal Vereniging (CVV) uit 1961 vonden er een plekje. In mei 1975 wordt HBR opgericht. Net als CVV dat deed, begint HBR bij gebrek aan een veld met spelen in Rotterdam. In 1976 krijgt HBR een oefengrasveld op het park. In 1976-1977 volgt een grasveld dat aan de KNHB eisen voldoet voor wedstrijden. In 1977 ontstaat met vereende kluskracht een eenvoudig houten groen clubhuis, opgebouwd uit twee afgedankte bouwketen. Hoe blij men er aanvankelijk ook mee is, het blijft behelpen. Allerlei fondsacties worden opgezet, obligaties van 100 gulden uitgegeven en een weldoener onder de leden schenkt de laatste duizenden guldens. In november 1984 kan HBR daarmee een veel beter (wit) houten clubhuis openen. Het oude clubhuis is als oefenproject door de Berkelse brandweer in brand gestoken (zie de foto metbrandend het oude en linksonder het nieuwe clubhuis).

2. Het Hoge Land voor de droogmaking (1844-1854): een natte bedoening

3

In 1988 wordt het gras vervangen door een kunstgrasveld. Eind jaren negentig gevolgd door een tweede veld, een stukje lopen via weiland en een slootje. Gelegen op de plek van het huidige waterveld. Berkel wil groter worden en daarvoor moet ruimte worden gemaakt door het hele sportpark een stukje op te schuiven. TOGB verdwijnt aan de ingang bij de Westersingel. HBR krijgt de nieuwe plek bij de toegang vanaf de nieuwe Oudelandselaan en alle clubs krijgen mooie, nieuwe accommodaties. In maart 2005 opent HBR het huidige clubhuis. Erica Terpstra verricht de officiële opening. De club heeft dan drie kunstgrasvelden. Hockey wordt steeds populairder, Berkel en Bergschenhoek groeien en dus groeit ook HBR. In 2010 volgt na vele acties het vierde veld, een semi-waterveld. In september 2015 wordt het oudste veld vervangen door een waterveld. Is het daarmee klaar? Helaas heeft de club alweer enige tijd een wachtlijst, dus we blijven streven naar een vijfde veld achter veld 4. De ruimte op het Sportpark is er, nu hopen dat de economische groei ertoe zal leiden dat de gemeente ons kan helpen om dat te realiseren. Erik van Dort

3. HBR’s eerste clubhuis eind jaren ‘70

4


ieuwe nd, het n huis in bra b lu c r te ers ksonde 4. Het e (1984) lin clubhuis

5. Diploma-uitreiking bij het twe

ede clubhuis uit 1984

6. HBR in 2003 met twee veld

en

twee B R nog 004), H (2 en t rd ts o a w elden t verpla 3 nd word TOG B v a , n L e w u e 2 o g n b o 7. H is in aan de velde u r h o b o v lu c n ke velden, ts te ma om plaa geruimd

Bronnen Kaarten en foto’s: 1. Kaart van Delfland, 1771 gemeten door de landmeters Nicolaas en Joacobus Kruchius, Nationaal Archief, Den Haag. 2. Kaart van Berkel, 1844, Ir. A. Greve, Nationaal Archief, Den Haag. Foto: Erik van Dort 3 & 5. Archief HBR 4. Foto J.A. v.d. Lindes, Rotterdam, 1984, Archief HBR 6. Foto KNHB/Aluphoto, 2003 7. Google Earth, 2004 8. Foto: Hens Kolff, 2005, Archief HBR 9. Foto: Oranjewoud realisatie, 2006 Alle overige foto’s: Erik van Dort

8. Eerste steen nieuw clubhuis onthuld op 9 januari 2005

9. D rie

veld

en i

n 20

06,

Oud

elan

dse

laan

in a

anle

g

5


Simpele smoothie vóór het sporten geef je energiepEIl een boost Snijd de banaan in stukjes, schil de kiwi en halveer de aardbeien. Doe alle ingrediënten samen met de amandelmelk in de blender en maak er een lekkere smoothie van.

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 kiwi

Een paar aarbeien

1 banaan in stukjes gesneden


MATRANS MARINE SERVICES B.V.


Heren 1

Thijs Lamberts

8

Quintijn van Rheenen

Heren 1 Heren 1

Lucas Reusen

Laurens van der Burg

Heren 1

Mathijs de Veer

Heren 1

Joep Renes

Heren 1

Heren 1

Jort van Dijk

Frank Leijendekker

Heren 1

Bart van Eijken

Heren 1

Heren 1

Oscar van den Hul

Stefan van der Ree

Heren 1

Daan Buthker

Heren 1

Heren 1

Bo Schimmer

Heren 1

Heren 1

Heren 1

HBR

Martin van der Ree

Toine Muller


Dames 1

Lisanne Wicklert

Dames 1 Dames 1

Valerie Vogels

Claire Doesburg

Milou Winkelhuijzen

Dames 1

Dames 1

Sophia Latuheru

Dames 1

Dames 1

Valerie Boumeester

Mariska van Wijk

Dames 1

Dames 1

Dames 1

Lisa de Boer

Annick Dirkzwager

Franka van der Wijk

Carmen Saris

Dames 1

Dames 1

Dames 1

Laura Manschot

Isabel van der Arend

Dames 1

Dames 1

Dames 1

HBR

Anique van Helden

Sascha van der Ree

9


JC1

JC1

HBR

Jop Broeder

10

Bas Wubbolts

JC1 JC1

Stijn Huijs

Job Stoopman

JC1

Tijm Zwaard

JC1

Tijn Langstraat

JC1

JC1

Jort Kerstens

Chris Grote

JC1

Quinten van Esch

JC1

JC1

Justus Ekwedi

JC1

JC1

JC1

David Blendea

Timo Brosky

Floris Brosky


JC2

JC2

HBR

Martijn Swarte

Thomas Teeuw

JC2 JC2

Tijmen Lansbergen

Lars van der Steen

JC2

Reno van Schijndel

JC2

Ties van der Sar

JC2

JC2

Noah Odijk

Sybrand Jutte

JC2

Tijn van Dorp

JC2

JC2

Laurence de Bruijn

JC2

JC2

JC2

Sander Bade

Bart de Veld

Serren van Zalingen

11


JC3

JC3

Jochem Mulder

12

Robin de Sain

JC3

Niels van Ekeren

Stefano Looye

JC3

Kris Koelemeijer

JC3

Daniel Klijn

JC3

JC3

Finn ‘t Hart

Ralph van der Burg

JC3

Mathijs Bronkhorst

JC3

JC3

Olivier Borsboom

JC3

Jay Bierman

JC3

JC3

Max Breure

JC3

JC3

HBR

Jottum Seijner

Sten Suijten


JC4

Hidde Urlings

Victor Quist

JC4

Melle Degeling

Mirco Ostendorf

JC4

Fred van Lienden

JC4

Daan Koning

JC4

JC4

Lucas Franke

Thijs van den Boogaart

JC4

JC4

JC4

Thijmen van Akkooi

JC4

JC4

JC4

HBR

Stijn van der Woude

Ruben Zuijderwijk

13


JD1

Rens Hoogerbrugge

14

Hugo Smith

JD1 JD1

Floris Mulder

Sebastiaan Bouter

JD1

Joost van Wanroij

JD1

Olivier Smith

JD1

JD1

Wessel Niestadt

Laurens Kocken

JD1

Teun IJsseldijk

JD1

JD1

Kasper Grote

Luuk Ekwedi

JD1

Olivier Beumer

JD1

JD1

Joran van der Steen

JD1

JD1

JD1

HBR

Jelle van Veen

Pepijn Wubbolts


JD2

JD2

JD2

HBR

Finn Schafthuizen

Tijn Smits

JD2 JD2

Teun Lendfers

Tygo Remmerswaal

Stijn de Sain

JD2

JD2

Quinten Boes

JD2

JD2

Max Kuijpers

Daan van der Arend

Jurre de Graaf

JD2

Luke Menting

JD2

JD2

Jesse Blom

JD2

JD2

JD2

Mats Abresch

Ties Voskamp

Peer Kats

15


JD3

JD3

HBR

Xavi Cassa

16

Derek Esmeijer

JD3 JD3

Florian de Vries

Tobias Botma

JD3

Olivier den Boer

JD3

Simon Kurdija

JD3

JD3

Jort Weerwag

Bram Millenaar

JD3

Mac Bausch

JD3

JD3

Mick van Balkom

JD3

JD3

JD3

Maxim Bink

Hugo van Leest

Filip Paauwe


JD4

JD4

JD4

HBR

Jari Tans

JD4

Django van der Laan

Pepijn van de Roer

Jorrit de Sain

JD4

JD4

JD4

Hidde Schinkel

Brad Kwant

Koen Nobel

JD4

Floris Landman

Thijmen Bekink

JD4

JD4

JD4

JD4

Floris Hage

Paul Ekwedi

JD4

JD4

JD4

Finn Aartsen

Marijn van Winden

Julian Woudenberg

17


JD5

Tom van Os

18

Thomas Smeding

JD5 JD5

Lucas van der Boon

Lucas van Nooijen

JD5

Bauke Kleuters

JD5

Lucas Dikmans

JD5

JD5

Reinout Buijinck

Mick Tolenaars

JD5

Thom Trouwborst

JD5

JD5

Bo Tamsma

JD5

JD5

JD5

HBR

Thijmen van Stralen

Daan Stoffels


J8E1

J8E1

HBR

J8E1

Boudewijn Boonen

Joris Klapwijk

Thijs Mulder

Pepijn Lemmens

J8E1

J8E1

J8E1

Luuk Middelburg

J8E1

J8E1

Joep Huijs

Teun Geurts

J8E1

J8E1

J8E1

Berend Evers

Gijs van Wensem

Max Streefkerk

19


Sport & Bewegen

Uw persoonlijke reisadviseur: Petra Meerman www.travelcounsellors.nl/petra.meerman


J8E2

J8E2

Mees Klein Entink

22

Alain Nicolas

Thijs Klaver

J8E2

Jack Henkelman

J8E2

Pelle Faber

J8E2

J8E2

Julius Everwijn

J8E2

Tijmen Biemond

J8E2

J8E2

Dex Bausch

J8E2

J8E2

HBR

Niels Renders

Jesper Weerman


J8E3

J8E3

J8E3

HBR

Ivar Froma

Teun Sloover

Mark Rijnders

J8E3

J8E3

J8E3

Sepp Nijmeijer

Jamie Buter

J8E3

J8E3

J8E3

Milay voor den Dag

Robbie Zeeman

Olivier Zehenpfenning

23


JE4

JE4

HBR

Thijs Nobel

24

Joeri Opdam

JE4

Casper Mulder

JE4

Khodi Mouthaan

JE4

Stijn Kuipers

JE4

JE4

Flynn Besemer

JE4

JE4

JE4

Neal Bel

Nils Pelsmaeker

Devin de Wit


JE5

JE5

HBR

JE5

JE5

Driek Buur

Tino van Eeden

JE5

JE5

Valentijn van Amersfoort

Gijs Janssen

Tijn Koppe

Finn den Houter

JE5

JE5

JE5

JE5

Fabian van Herel

Laurens van de Laar

Sven Remmerswaal

25


JE6

Sybe Nagy

26

Frederick Punt

JE6

Diederik Hage

JE6

Teun van Eekelen

JE6

JE6

Noah Bergsma

JE6

JE6

JE6

HBR

Julian Tempelaars

Tijmen Vuijk


JE7

Kevin Aafjes

JE7

JE7

JE7

HBR

Jesper Capello

Tijn van Bekkum

27


JF1

Thijs Italie

28

Tijn de Jong

JF1

Simon van Gemeren

JF1

Siebrand Faber

JF1

Justin Buter

JF1

JF1

Finn Biemond

JF1

JF1

JF1

HBR

Coen Jongmans

Jelle Schinkel


JF2

Lars Kuipers

JF2

Sam van Kester

Noah Noorman

Lukas Kok

JF2

JF2

JF2

JF2

Rotimi Haasdijk

Yvar Besuyen

JF2

JF2

JF2

HBR

Nanne van Reeken

Dylan Schenk

29


JF3

JF3

HBR

Luuk van der Knaap

30

Matteo Friesen

JF3

Jasper Tans

JF3

David Peschechera

JF3

Daan Meijer

JF3

JF3

Casper van Hemert

JF3

JF3

JF3

Teun Heijdra

Floris Kruiderink

Bink Kats


JF4

Ralph Smith

JF4

Olivier Boonen

Gijs Smits

Laurens Rotteveel

JF4

JF4

JF4

JF4

Ties van Dalen

Philip Beumer

JF4

JF4

JF4

HBR

Senne Velenturf

Max van der Vorm

31


Jongens Hummels

Anthonie Anema

32

Seppe Geerligs

Jongens Hummels Jongens Hummels Jongens Hummels

Victor Hage

Olivier Lemmens

Jongens Hummels

Pepijn den Boer

Jongens Hummels

Kalle de Booij

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Quinten van Winterswijk

Floris de Haas

Sam Broeken

Jongens Hummels

Olaf Baardse

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Joshua Amin

Jonatan de Hoog

Jongens Hummels

Justin van Dijke

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Tjeerd Welling

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

HBR

Niek van Bekkum

Feitse van Geenen


Sem van Mil Thijs LĂźnnemann

Daan van Kleeff

Ruben Theil Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Valentijn Diederix

Jongens Hummels

Tobias Kruijs Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Thijs Breukers

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Bram van Druten Rens Geers

Nout Wansink

Max Breukers

Ralph van Bommel Lars Italie

Floris van de Laar

Pepijn Piekema

Max Stoop

33

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels


Jongens Hummels

Abe te Winkel

34

Ivar Kuijper

Jongens Hummels Jongens Hummels

Nout Peeters

Joep Niggebrugge

Jongens Hummels

Julian Scheeringa

Jongens Hummels

Thijmen van der Lelie

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Joris von Aesch

Tom Plag

Jongens Hummels

Jens Meurink

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Kasper Reijn

Guus van der Arend

Jongens Hummels

Jack van Vugt

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Tijn Remmerswaal

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

HBR

Siebe Ringburg

Stijn van der Tang


Luuk Weerts

Otto Weeteling

Ruben van de Werken Jongens Hummels

Bobbie van der Schoot

Jongens Hummels

Taeke Kools Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Lucas de Zwaan

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Jongens Hummels

Thomas Verhoeven

Pim Kruiderink

Tim Breure

Didier Schirmer Tiddo Sjoert Tjabbes

Mees Smits

Stijn Scholtes

Thor de Wit

35

Jongens Hummels

Jongens Hummels


MC1

Lieve Looije

36

Frederique van Rossum

MC1 MC1

Anne Vos

Elsemiek van der Lee

MC1

Frederieke de Graaf

MC1

Isabeau van Esch

MC1

MC1

Bo Wortmann

Lola van der Meer

MC1

Nikki van der Starre

MC1

MC1

Birgit Luichies

Hester den Heeten

MC1

Lisanne de Boer

MC1

MC1

Karlijn van Bemmelen

MC1

MC1

MC1

HBR

Merel de Ruiter

Jette Wijnand


MC2

MC2

HBR

MC2

MC2

MC2

MC2

Maud van der Spek

Emily Broeze

Valerie de Reus

Frederique Lendfers

MC2

MC2

MC2

EsmĂŠe Kocken

Eline Buitendijk

Maartje Reusen

Anna Paijmans

Isa Mosselman

MC2

Margot Geurts

MC2

MC2

MC2

MC2

Emma van Eekelen

Floortje Swarte

Zara van der Velden

37


MC3

Lisa Vermeulen

38

Maxe Visser

MC3 MC3 MC3

Sophie Romijn

Lara van der Tuin

MC3

Roos Streefkerk

MC3

Tess van der Schee

MC3

MC3

Tessa de Rooij

Isis van der Kolk

Sanne van de Luytgaarden

MC3

Ruby van der Kolk

MC3

MC3

Noemi van der Kolk

Tessa Geuzinge

MC3

Lois Fontijn

MC3

MC3

Julie Cuypers

MC3

MC3

MC3

HBR

Eline Vos

Emma Witvliet


MC4

Lotte Nagelkerken

MC4 MC4

Kaat van Mierlo

MC4

MC4

Kimberley Schuring

Marit van Hemert

Julia van der Knaap

Lieke de Jong

MC4

MC4

Josefien Evers

Ginger Dijkhuis

MC4

Fien van Dijk

MC4

MC4

Julie Jansen

MC4

MC4

MC4

HBR

Guusje Tuppert

Nina Zuijderwijk

39


MC5

MC5

HBR

Renee Vonk

40

Nynke Wilde

MC5 MC5

Isabelle de Koning

Luzy Stolk

MC5

Simone Smith

MC5

Isabel van Os

MC5

MC5

Evi van Lambaart

Lola Hermes

MC5

Jade van den Heuvel

MC5

MC5

Anne van Ast

MC5

MC5

MC5

Julia Arman

Anique Zwanenburg

Esy Zweekhorst


MC6

MC6

HBR

MC6 MC6

Julot Seijner

MC6

MC6 MC6

MC6

Nehir Uslu

May-Sum Ng

Enola Heintjes

MC6

Josephine Punt

Mayte Kleijwegt

Sofie Smits

Jip Heimeriks

MC6

Yara van Gelder

MC6

Rosalie Dekker

MC6

MC6

MC6

Phileine Abrahamse

Sunna Soemodihardjo

Merel Weerman

41


MC7

MC7

HBR

Isabelle Kickken

42

Nienke Parren

MC7

Esmee de Jonge

MC7

Danique Hulst

MC7

Charlotte de Haart

MC7

MC7

Veronique Bakker

MC7

MC7

MC7

Tara Etber

Durga Pruijn

Senna Vierhout


MD1

MD1

Sanne Zuijderwijk

MD1

MD1

Marloes Kocken

Lois Kuijper

Lieke Gerritse

MD1

MD1

MD1 MD1

Emma Klop

Fae van der Velden

Julie Roest

Ilvy Fawzi

MD1

MD1

Anne-Claire van Kaam

Jikke Kerstens

Liefine Jukema

Livia van Breemen

MD1

MD1

MD1

Meike Driegen

MD1

MD1

MD1

HBR

Sophie Looije

Anouk de Rooij

43


MD2

Rosalie Sappelli

44

Olivia Verspeek

MD2 MD2

Suzan Biewenga

Eveline Heijes

MD2

Marije Folkers

MD2

Tara Elings

MD2

MD2

Nova van Duuren

Merle Visser

MD2

Myrthe van der Veen

MD2

MD2

Michelle Schuring

EsmĂŠe de Groot

MD2

Lisa van der Arend

MD2

MD2

Merel Dolle

MD2

MD2

MD2

HBR

Louise Wassen

Anna van der Zande


MD3

MD3

Guusje Gaasbeek

MD3

MD3

Marit Krap

Kyra Beckers

Lisa van Gelderen

MD3

MD3

MD3 MD3

Emma van Heumen

Mirre Anemaet

Benthe Broere

Britt Broeder

MD3

MD3

Gabi Alvarez Baptista

Myrthe van den Akker

MD3

MD3

MD3

HBR

Nikki Maidman

Britt Nagelkerken

45


MD4

MD4

HBR

Pien Modderkolk

46

Merle Timmermans

MD4 MD4

Tess van Goch

Mika Meijer

MD4

Juune Langstraat

MD4

Lotte Kempers

MD4

MD4

Jasmijn Hofkes

Liz Buur

MD4

Fleur van den Berg

MD4

MD4

Elize van den Berg

MD4

MD4

MD4

Roos van Schoonhoven

Dimara Verlangen

Sannah van Weel


MD5

MD5

Bente Kuijper

Julia Husen

MD5

MD5

MD5

Elise Keller

Ilse Havenaar

Charlotte Huijs

MD5

MD5

MD5

Milou van den Heuvel

Jasmijn van den Heuvel

MD5

Laura Freriks

Noa Van den Broek

MD5

MD5

MD5

HBR

Yasmijn Pellinkoft

Micky van Dorp

47


MD6

Evy Scholtes

48

Fleur van der Steen

MD6 MD6

Maartje Hendriks

Melanie Philippa

MD6

Bente van Leeuwen

MD6

Yente de Koning

MD6

MD6

Babette Hermes

Beau van der Burg

MD6

Feline Cuypers

MD6

MD6

Nikki Buningh

Tess Broers

MD6

Floortje van Balen

MD6

MD6

Charlotte Ligtelijn

MD6

MD6

MD6

HBR

Britt van Tongeren

Janneke Vis


MD7

MD7

MD7

HBR

Marjolein Weerts

Evi de Wekker

MD7 MD7

Anouschka Jutte

Eva Schmets

MD7

Lise Nagy

MD7

Claartje Koeleman

MD7

MD7

Britt de Kimpe

Sofie van Eekelen

Juliette de Haart

MD7

Josje de Goede

MD7

MD7

Selin Engizek

MD7

MD7

MD7

Elanur Bagcan

Laura Wilde

Eline Kamman

49


MD8

MD8

Daantje van der Schoot

50

Jente van der Welle

MD8

Alisa Hektor

Jasmijn Meerveld

MD8

Sam Krop

MD8

Emma Hinrichs

MD8

MD8

Nienke Hijdra

Kiki Grooters

MD8

Emilie Elink Schuurman

MD8

MD8

Sophie Branbergen

MD8

Aymee Borsboom

MD8

MD8

Renske Berghuis

MD8

MD8

HBR

Mila van ‘t Wout

Julia Wezemer


MD9

Isabo van der Velde

Lotte Veltman

MD9 MD9

Jessica van der Meijden

Merel Smits

MD9

Esmee Ruijtenberg

MD9

Lucca van Ringelesteijn

MD9

MD9

Carice Quist

NoĂŤlle Granneman

MD9

Rosalie van den Broek

MD9

MD9

Chayenne de Bekker

MD9

MD9

MD9

HBR

Alexandra Vente

Minke Voogd

51


M8E1

M8E1

HBR

M8E1

Babet van Ast

Anna Smits

52

Rosa Witvliet

M8E1

NoĂŤlle de Man

M8E1

Julie Klop

M8E1

Tessa van Heumen

M8E1

M8E1

Emma de Boer

M8E1

M8E1

M8E1

Frederique van den Berg

Renske Zandee

Jip Zwaard


M8E2

M8E2

HBR

M8E2

Yzze Basten

Nikky Stolk

Kerstin Tanis

M8E2

Daphne Stachorski

M8E2

Olivia Schop

M8E2

Tijne Ringburg

M8E2

M8E2

Fleur Kempers

M8E2

M8E2

M8E2

Sophie Houthuizen

Sienna in ‘t Veld

Jente de Wit

53


M8E3

M8E3

Doga Uslu

54

Jasmijn Scheeringa

Lieke Lukaart

M8E3

Isabella Looye

M8E3

Eline Brouwer

M8E3

M8E3

Carice Broeren

M8E3

Karlin Abrahamse

M8E3

M8E3

Robine de Vries

M8E3

M8E3

HBR

Isabella Vona

Femke Vos


M8E4

M8E4

Anniek Meurink

Anna van Katwijk

M8E4

M8E4

Meike Groven

Nina Smits

Fleur Elink Schuurman

Feline Meerveld

M8E4

M8E4

M8E4 M8E4

Jara Goverde

M8E4

Julia Hinrichs

Lisa van Balen

M8E4

M8E4

M8E4

HBR

Yoni de Vries

Kayleigh Terlage

55


M8E5

M8E5

HBR

Elise van de Merwe

56

Maud Remmerswaal

M8E5

Madelief van Ekeren

M8E5

Floor van der Steeg

M8E5

Isa van Schoonhoven

M8E5

M8E5

Stella Esmeijer

M8E5

M8E5

M8E5

Ellis Dubbeling

Elise Rijerse

Julie van Westrenen


ME6

Renée O’Dwyer

Zoë van Oers

ME6

Frederique Klarenbeek

ME6

Jasmijn Kickken

ME6

Feline van den Bulk

ME6

ME6

Roos de Boer

ME6

ME6

ME6

HBR

Vivienne Schipper

Silke Timmermans

57


Gezonde snack na het sporten kwark ALS JE THUISKOMT ‘Uitgehongerd’ kom je thuis. Snoep of koekjes eten na je training is dan een valkuil. Ken je het? Beter is een bakje kwark met fruit. Het stilt de acute trek en zorgt voor je spierherstel. Bron: Stichting Instituut MultiSkills

Ingrediënten

Magere kwark

Muesli

Frambozen

Blauwe bessen


ME7

ME7

HBR

ME7

Evi Roest

60

Sophie Segboer

ME7

Noelle Limjoco

ME7

ME7

Bregje Hendriks

ME7

ME7

Sofie Franke

Maud van der Steen

Eline van Wanroij


ME8

ME8

HBR

ME8

ME8

Julia Bekink

Naima Idris

Lente Piekema

Julie Reemer

ME8

ME8

ME8

ME8

Livia Buningh

Lianne de Vos

Tessa Weerts

61


ME9

Eva van Oost

62

Fieve Seijner

ME9

Nova Meijer

ME9

Britt Kok

ME9

Floor van Goch

ME9

ME9

Fenne Fransen

ME9

ME9

ME9

HBR

Tamar van de Werken

Rosalie van Winterswijk


ME10

Gwen Olthof

Isabel Riphagen

ME10

Jasmijn Koeleman

ME10

Chloé de Haart

ME10

Maxime Dansberg

ME10

ME10

Faye van Toor

ME10

ME10

ME10

HBR

Bente Suijkerbuijk

Laura van der Woude

63


ME11

ME11

HBR

ME11

Britt Adams

ME11

Maud van den Heijkant

64

Rosa Moree

ME11

Dide van Dalen

ME11

ME11

Tirza Brouwer

ME11

ME11

Ilayda Bagcan

Lizzy Scholte

Senna Verdonk


ME12

ME12

HBR

ME12

ME12

Veerle Baak

Babet Dubbeling

Jasmijn Landman

Mila van der Burg

ME12

ME12

ME12

ME12

Maud van den Bulk

Jip van der Schoot

Florine Wansink

65


MF1

MF1

Olivia Houthuizen

66

Jill van der Starre

MF1

Floortje Bausch

MF1

MF1

Bo van Heijningen

MF1

MF1

HBR

Ilse de Vos

Féline Zehenpfenning


MF2

Pauline Baardse

Milou van Gelderen

Lotte Stevens

MF2

Cathelijne Bax

MF2

MF2

MF2

MF2

HBR

MF3 HBR

Diëm The

Livia in ‘t Veld

MF3

Cathalijne Meijer

MF3

Sanne Hoogeveen

MF3

Amy Henkelman

MF3

MF3

Babette de Haart

MF3

MF3

MF3

Veerle de Wit

Jillian de Vries

Iris Wennink

67


MF4

Emelie Otten

68

Willemijn Punt

MF4

Caithlin Maat

MF4

Lise Hill

MF4

Kiki van Berkel

MF4

MF4

Eline Roebersen

MF4

MF4

MF4

HBR

Sofie Rijnders

Siena Schmidt


MF5

Vera Pellegrom

Eva van Balkom

MF5

Vivienne van den Berg

MF5

Elise Zandee

MF5

Liz ter Bork

MF5

MF5

Floortje van Wensem

MF5

MF5

MF5

HBR

Fiene Kleintunte

Phileine Buijinck

69


MF6

Aniek Paauwe

70

Fiene Smits

MF6

Floor Klaver

MF6

Emma Blom

MF6

Roos Bink

MF6

MF6

Roos van der Arend

MF6

MF6

MF6

HBR

Fleur de Visser

Cato Woudenberg


MF7

Yfke Van Stralen

Bo Jansen

MF7

Simone Leerlooijer

MF7

Yfke Stans

MF7

Floor Kempe

MF7

MF7

Iske Slagt

MF7

MF7

MF7

HBR

Veronique van der Meijden

Isebel Elings

71


Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Kiani Schinkel

72

Britt Scholte

Meisjes Hummels

Jules Bartho

Aimy van der Burg

Meisjes Hummels

Suze Manintveld

Meisjes Hummels

Bodille Folkers

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Julie LĂźnnemann

Isa Ruisch

Meisjes Hummels

Jade van Duuren

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Luna van Oers

Meisjes Hummels

Jasmijn Renders

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Maud van de Roer

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

HBR

Amber Weenink

Belle van der Laan


Lotte Meerveld

Charlotte Baggerman

Guusje Houthuizen Meisjes Hummels

Elin Veth

Meisjes Hummels

Elin Goudriaan Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Yzze Vlastra

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Jynn Erja

Annabel van der Hout

Quinty Breuer

Fiene de Nie Veerle Hofman

Lindsey Hillebrand

Nienke Pellegrom

Roosje Looije

73

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels


Meisjes Hummels

Amyleigh de Smit

74

Meisjes Hummels

Sam Kempers

Julia van den heuvel

Meisjes Hummels

Kris van der Hor

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Lieve Kerstens

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

HBR

Ise Meijer

Noortje Lukaart


Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Tess Langelaan

Sophie van der Eijk

Sterre Rodenburg

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Meisjes Hummels

Floortje Kuijpers

Marloes Trouwborst

Jasmijn Diederix

75


SPAAROVERZICHT HBR

o o o o o o o o o o o o o o o

HEREN 1 Bo Schimmer Daan Buthker Stefan van der Ree Oscar van den Hul Bart van Eijken Frank Leijendekker Lucas Reusen Jort van Dijk Joep Renes Mathijs de Veer Laurens van der Burg Thijs Lamberts Quintijn van Rheenen Martin van der Ree Toine Muller

o o o o o o o o o o o o o o o

DAMES 1 Laura Manschot Carmen Saris Franka van der Wijk Isabel van der Arend Lisa de Boer Mariska van Wijk Valerie Vogels Annick Dirkzwager Sophia Latuheru Claire Doesburg Milou Winkelhuijzen Valerie Boumeester Lisanne Wicklert Anique van Helden Sascha van der Ree

JC1 o David Blendea o Justus Ekwedi o Quinten van Esch o Chris Grote o Stijn Huijs o Jort Kerstens o Tijn Langstraat o Tijm Zwaard o Job Stoopman o Jop Broeder o Bas Wubbolts o Timo Brosky o Floris Brosky JC2 o Sander Bade o Laurence de Bruijn o Tijn van Dorp o Sybrand Jutte o Tijmen Lansbergen o Noah Odijk o Ties van der Sar o Reno van Schijndel o Lars van der Steen o Martijn Swarte o Thomas Teeuw o Bart de Veld o Serren van Zalingen JC3 o Max Breure o Jay Bierman o Olivier Borsboom o Mathijs Bronkhorst o Ralph van der Burg o Niels van Ekeren o Finn ‘t Hart o Daniel Klijn o Kris Koelemeijer o Stefano Looye o Jochem Mulder o Robin de Sain o Jottum Seijner o Sten Suijten JC4 o Thijmen van Akkooi o Thijs van den Boogaart

76

o o o o o o o o o

Melle Degeling Lucas Franke Daan Koning Fred van Lienden Mirco Ostendorf Hidde Urlings Victor Quist Stijn van der Woude Ruben Zuijderwijk

JD1 o Joran van der Steen o Olivier Beumer o Luuk Ekwedi o Kasper Grote o Teun IJsseldijk o Laurens Kocken o Floris Mulder o Wessel Niestadt o Olivier Smith o Joost van Wanroij o Sebastiaan Bouter o Rens Hoogerbrugge o Hugo Smith o Jelle van Veen o Pepijn Wubbolts JD2 o Mats Abresch o Daan van der Arend o Jesse Blom o Luke Menting o Jurre de Graaf o Teun Lendfers o Max Kuijpers o Quinten Boes o Tygo Remmerswaal o Stijn de Sain o Finn Schafthuizen o Tijn Smits o Ties Voskamp o Peer Kats JD3 o Maxim Bink o Mick van Balkom o Mac Bausch o Bram Millenaar o Florian de Vries o Jort Weerwag o Simon Kurdija o Olivier den Boer o Tobias Botma o Xavi Cassa o Derek Esmeijer o Hugo van Leest o Filip Paauwe JD4 o Finn Aartsen o Thijmen Bekink o Paul Ekwedi o Floris Hage o Brad Kwant o Django van der Laan o Floris Landman o Koen Nobel o Pepijn van de Roer o Jorrit de Sain o Hidde Schinkel o Jari Tans o Marijn van Winden o Julian Woudenberg JD5 o Bo Tamsma o Thom Trouwborst o Mick Tolenaars o Lucas van der Boon o Reinout Buijinck o Lucas Dikmans o Bauke Kleuters

o o o o o

Lucas van Nooijen Tom van Os Thomas Smeding Thijmen van Stralen Daan Stoffels

J8E1 o Boudewijn Boonen o Berend Evers o Teun Geurts o Joep Huijs o Joris Klapwijk o Pepijn Lemmens o Luuk Middelburg o Thijs Mulder o Gijs van Wensem o Max Streefkerk J8E2 o Dex Bausch o Tijmen Biemond o Julius Everwijn o Pelle Faber o Jack Henkelman o Thijs Klaver o Mees Klein Entink o Alain Nicolas o Niels Renders o Jesper Weerman J8E3 o Milay voor den Dag o Jamie Buter o Sepp Nijmeijer o Ivar Froma o Mark Rijnders o Teun Sloover o Robbie Zeeman o Olivier Zehenpfenning JE4 o Neal Bel o Flynn Besemer o Stijn Kuipers o Khodi Mouthaan o Casper Mulder o Thijs Nobel o Joeri Opdam o Nils Pelsmaeker o Devin de Wit JE5 o Driek Buur o Valentijn van Amersfoort o Tino van Eeden o Fabian van Herel o Finn den Houter o Gijs Janssen o Tijn Koppe o Laurens van de Laar o Sven Remmerswaal JE6 o Noah Bergsma o Teun van Eekelen o Diederik Hage o Sybe Nagy o Frederick Punt o Julian Tempelaars o Tijmen Vuijk JE7 o Kevin Aafjes o Jesper Capello o Tijn van Bekkum JF1 o Finn Biemond o Justin Buter o Siebrand Faber o Simon van Gemeren o Thijs Italie

o Tijn de Jong o Coen Jongmans o Jelle Schinkel JF2 o Yvar Besuyen o Rotimi Haasdijk o Sam van Kester o Lukas Kok o Lars Kuipers o Noah Noorman o Nanne van Reeken o Dylan Schenk JF3 o Teun Heijdra o Casper van Hemert o Daan Meijer o David Peschechera o Jasper Tans o Luuk van der Knaap o Matteo Friesen o Floris Kruiderink o Bink Kats JF4 o Philip Beumer o Ties van Dalen o Olivier Boonen o Laurens Rotteveel o Ralph Smith o Gijs Smits o Senne Velenturf o Max van der Vorm o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

JONGENS HUMMELS Tjeerd Welling Justin van Dijke Jonatan de Hoog Floris de Haas Joshua Amin Olaf Baardse Sam Broeken Victor Hage Quinten van Winterswijk Kalle de Booij Pepijn den Boer Olivier Lemmens Anthonie Anema Seppe Geerligs Niek van Bekkum Feitse van Geenen Bram van Druten Valentijn Diederix Rens Geers Max Breukers Thijs Breukers Thijs Lünnemann Ralph van Bommel Lars Italie Tobias Kruijs Daan van Kleeff Floris van de Laar Pepijn Piekema Sem van Mil Ruben Theil Nout Wansink Max Stoop Tijn Remmerswaal Jack van Vugt Guus van der Arend Kasper Reijn Jens Meurink Tom Plag Nout Peeters Joris von Aesch Thijmen van der Lelie Julian Scheeringa Joep Niggebrugge Abe te Winkel Ivar Kuijper Siebe Ringburg

• Fotografie: Fotostudio Noordeinde

o o o o o o o o o o o o o o o

Stijn van der Tang Thomas Verhoeven Tim Breure Lucas de Zwaan Bobbie van der Schoot Didier Schirmer Tiddo Sjoert Tjabbes Taeke Kools Otto Weeteling Mees Smits Stijn Scholtes Luuk Weerts Ruben van de Werken Pim Kruiderink Thor de Wit

MC1 o Karlijn van Bemmelen o Lisanne de Boer o Hester den Heeten o Birgit Luichies o Nikki van der Starre o Lola van der Meer o Anne Vos o Bo Wortmann o Isabeau van Esch o Frederieke de Graaf o Elsemiek van der Lee o Lieve Looije o Frederique van Rossum o Merel de Ruiter o Jette Wijnand MC2 o Emma van Eekelen o Margot Geurts o Isa Mosselman o Anna Paijmans o Emily Broeze o Eline Buitendijk o Esmée Kocken o Frederique Lendfers o Valerie de Reus o Maartje Reusen o Maud van der Spek o Floortje Swarte o Zara van der Velden MC3 o Julie Cuypers o Lois Fontijn o Tessa Geuzinge o Isis van der Kolk o Noemi van der Kolk o Ruby van der Kolk o Sanne van de Luytgaarden o Sophie Romijn o Tessa de Rooij o Tess van der Schee o Roos Streefkerk o Lara van der Tuin o Lisa Vermeulen o Maxe Visser o Eline Vos o Emma Witvliet MC4 o Julie Jansen o Fien van Dijk o Ginger Dijkhuis o Marit van Hemert o Josefien Evers o Lieke de Jong o Julia van der Knaap o Kaat van Mierlo o Lotte Nagelkerken o Kimberley Schuring o Guusje Tuppert o Nina Zuijderwijk


MC5 o Julia Arman o Anne van Ast o Jade van den Heuvel o Lola Hermes o Isabelle de Koning o Evi van Lambaart o Isabel van Os o Simone Smith o Luzy Stolk o Renee Vonk o Nynke Wilde o Anique Zwanenburg o Esy Zweekhorst MC6 o Phileine Abrahamse o Rosalie Dekker o Yara van Gelder o Jip Heimeriks o May-Sum Ng o Mayte Kleijwegt o Josephine Punt o Enola Heintjes o Julot Seijner o Sofie Smits o Nehir Uslu o Sunna Soemodihardjo o Merel Weerman MC7 o Tara Etber o Veronique Bakker o Charlotte de Haart o Danique Hulst o Esmee de Jonge o Isabelle Kickken o Nienke Parren o Durga Pruijn o Senna Vierhout MD1 o Meike Driegen o Livia van Breemen o Ilvy Fawzi o Jikke Kerstens o Anne-Claire van Kaam o Emma Klop o Lois Kuijper o Julie Roest o Fae van der Velden o Sanne Zuijderwijk o Lieke Gerritse o Liefine Jukema o Marloes Kocken o Sophie Looije o Anouk de Rooij MD2 o Merel Dolle o Lisa van der Arend o Esmée de Groot o Michelle Schuring o Myrthe van der Veen o Merle Visser o Suzan Biewenga o Nova van Duuren o Tara Elings o Marije Folkers o Eveline Heijes o Rosalie Sappelli o Olivia Verspeek o Louise Wassen o Anna van der Zande MD3 o Myrthe van den Akker o Gabi Alvarez Baptista o Mirre Anemaet o Kyra Beckers o Britt Broeder o Benthe Broere

o o o o o o

Guusje Gaasbeek Lisa van Gelderen Emma van Heumen Marit Krap Nikki Maidman Britt Nagelkerken

MD4 o Roos van Schoonhoven o Elize van den Berg o Fleur van den Berg o Liz Buur o Tess van Goch o Jasmijn Hofkes o Lotte Kempers o Juune Langstraat o Mika Meijer o Pien Modderkolk o Merle Timmermans o Dimara Verlangen o Sannah van Weel MD5 o Noa Van den Broek o Laura Freriks o Ilse Havenaar o Jasmijn van den Heuvel o Milou van den Heuvel o Charlotte Huijs o Julia Husen o Elise Keller o Bente Kuijper o Yasmijn Pellinkoft o Micky van Dorp MD6 o Charlotte Ligtelijn o Floortje van Balen o Tess Broers o Nikki Buningh o Feline Cuypers o Beau van der Burg o Maartje Hendriks o Babette Hermes o Yente de Koning o Bente van Leeuwen o Melanie Philippa o Evy Scholtes o Fleur van der Steen o Britt van Tongeren o Janneke Vis MD7 o Elanur Bagcan o Sofie van Eekelen o Selin Engizek o Josje de Goede o Juliette de Haart o Anouschka Jutte o Britt de Kimpe o Claartje Koeleman o Lise Nagy o Eva Schmets o Marjolein Weerts o Evi de Wekker o Laura Wilde o Eline Kamman MD8 o Renske Berghuis o Aymee Borsboom o Sophie Branbergen o Emilie Elink Schuurman o Kiki Grooters o Alisa Hektor o Nienke Hijdra o Emma Hinrichs o Sam Krop o Jasmijn Meerveld o Daantje van der Schoot o Jente van der Welle o Mila van ‘t Wout o Julia Wezemer

MD9 o Chayenne de Bekker o Rosalie van den Broek o Noëlle Granneman o Jessica van der Meijden o Carice Quist o Lucca van Ringelesteijn o Esmee Ruijtenberg o Merel Smits o Isabo van der Velde o Lotte Veltman o Alexandra Vente o Minke Voogd M8E1 o Babet van Ast o Frederique van den Berg o Emma de Boer o Tessa van Heumen o Julie Klop o Noëlle de Man o Anna Smits o Rosa Witvliet o Renske Zandee o Jip Zwaard M8E2 o Yzze Basten o Sophie Houthuizen o Fleur Kempers o Tijne Ringburg o Olivia Schop o Daphne Stachorski o Nikky Stolk o Kerstin Tanis o Sienna in ‘t Veld o Jente de Wit M8E3 o Robine de Vries o Karlin Abrahamse o Carice Broeren o Eline Brouwer o Isabella Looye o Lieke Lukaart o Doga Uslu o Jasmijn Scheeringa o Isabella Vona o Femke Vos M8E4 o Lisa van Balen o Julia Hinrichs o Fleur Elink Schuurman o Jara Goverde o Meike Groven o Anna van Katwijk o Feline Meerveld o Anniek Meurink o Nina Smits o Yoni de Vries o Kayleigh Terlage M8E5 o Ellis Dubbeling o Stella Esmeijer o Isa van Schoonhoven o Floor van der Steeg o Madelief van Ekeren o Elise van de Merwe o Maud Remmerswaal o Elise Rijerse o Julie van Westrenen ME6 o Roos de Boer o Feline van den Bulk o Jasmijn Kickken o Frederique Klarenbeek o Renée O’Dwyer o Zoë van Oers o Vivienne Schipper o Silke Timmermans

ME7 o Sofie Franke o Bregje Hendriks o Noelle Limjoco o Evi Roest o Sophie Segboer o Maud van der Steen o Eline van Wanroij ME8 o Julia Bekink o Livia Buningh o Naima Idris o Lente Piekema o Julie Reemer o Lianne de Vos o Tessa Weerts ME9 o Fenne Fransen o Floor van Goch o Britt Kok o Nova Meijer o Eva van Oost o Fieve Seijner o Tamar van de Werken o Rosalie van Winterswijk ME10 o Faye van Toor o Maxime Dansberg o Chloé de Haart o Jasmijn Koeleman o Gwen Olthof o Isabel Riphagen o Bente Suijkerbuijk o Laura van der Woude ME11 o Britt Adams o Ilayda Bagcan o Tirza Brouwer o Dide van Dalen o Maud van den Heijkant o Rosa Moree o Lizzy Scholte o Senna Verdonk ME12 o Veerle Baak o Maud van den Bulk o Mila van der Burg o Babet Dubbeling o Jasmijn Landman o Jip van der Schoot o Florine Wansink MF1 o Bo van Heijningen o Floortje Bausch o Olivia Houthuizen o Jill van der Starre o Ilse de Vos o Féline Zehenpfenning MF2 o Cathelijne Bax o Milou van Gelderen o Pauline Baardse o Lotte Stevens o Veerle de Wit MF3 o Babette de Haart o Amy Henkelman o Sanne Hoogeveen o Cathalijne Meijer o Diëm The o Livia in ‘t Veld o Jillian de Vries o Iris Wennink

MF4 o Eline Roebersen o Kiki van Berkel o Lise Hill o Caithlin Maat o Emelie Otten o Willemijn Punt o Sofie Rijnders o Siena Schmidt MF5 o Floortje van Wensem o Liz ter Bork o Elise Zandee o Vivienne van den Berg o Vera Pellegrom o Eva van Balkom o Fiene Kleintunte o Phileine Buijinck MF6 o Roos van der Arend o Roos Bink o Emma Blom o Floor Klaver o Aniek Paauwe o Fiene Smits o Fleur de Visser o Cato Woudenberg MF7 o Iske Slagt o Floor Kempe o Yfke Stans o Simone Leerlooijer o Yfke Van Stralen o Bo Jansen o Veronique van der Meijden o Isebel Elings o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

MEISJES HUMMELS Maud van de Roer Jasmijn Renders Luna van Oers Jade van Duuren Isa Ruisch Jules Bartho Julie Lünnemann Bodille Folkers Suze Manintveld Aimy van der Burg Kiani Schinkel Britt Scholte Amber Weenink Belle van der Laan Jynn Erja Quinty Breuer Yzze Vlastra Elin Veth Fiene de Nie Veerle Hofman Elin Goudriaan Charlotte Baggerman Lindsey Hillebrand Nienke Pellegrom Lotte Meerveld Guusje Houthuizen Annabel van der Hout Roosje Looije Lieve Kerstens Kris van der Hor Sam Kempers Amyleigh de Smit Julia van den heuvel Ise Meijer Noortje Lukaart Floortje Kuijpers Sterre Rodenburg Tess Langelaan Sophie van der Eijk Marloes Trouwborst Jasmijn Diederix

77


ABN AMRO investeert samen met Jeroen Hertzberger in hockeytalent.


Gez nd snacken

Vaak zijn trainingstijden rond etenstijd, en dat terwijl je eigenlijk de hele dag door zin in eten hebt. We geven een aantal tips om gezond en goed te eten en energie te hebben tijdens je training .Tussendoortjes Minder dan een uur voordat je training begint is een grote maaltijd geen aanrader. Je lichaam heeft dan energie nodig voor de verwerking van je eten. Terwijl je juist alle energie nodig hebt om te sporten. Gevolg: krampen, steken in je zij. Maar wat moet je dan doen? Niks eten en drinken kan natuurlijk ook niet. Een tussendoortje minder dan een uur voor de training biedt uitkomst. De keuze is reuze, hieronder een paar van de mogelijkheden: • • • • • •

Rijstepap of griesmeelpap Smoothie Ontbijtgranen met melk of yoghurt Vruchtenyoghurt Ontbijtkoek Fruit: appel, peer, bananen, druiven

Bron: Stichting Instituut MultiSkills

ders aan de hand. on jz bi ts ie is en an n ba et M sneller de koolHoe rijper de banaan, hoe opgenomen. n de or w m aa ch li t he in hydraten nger vol. la n te or sp t he je ud ho or Hierdo


j uw gezin iedere dag gez nd, gevarieerd ral lekker eet, en v

zorgt dat

voor de

laagste prijs

Hoogvliet Molenwerfstraat 25 2651 CK Berkel en Rodenrijs Kijk voor onze openingstijden op www.hoogvliet.com

â‚Ź 3,99

HBR  

HBR Verzamelalbum

HBR  

HBR Verzamelalbum

Advertisement