Page 1

H O C K E Y P L A A T J E S

VERZAMELALBUM

GMHC

2017-2018


JAAR In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar. En wie jarig is trakteert, het hĂŠle jaar door!


VOORWOORD

Beste speler of fan van GMHC,

BESTE SPAARDER,

Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van een écht collector’s item: het GMHC hockeyplaatjes verzamelalbum. In dit album is plaats voor meer dan 600 plaatjes van spelers, trainers, begeleiders, bestuursleden en vrijwilligers van het seizoen 2017-2018. Hoe gaaf is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een hockeyplaatje?

Voor je ligt een uniek verzamelalbum met foto´s van ruim 600 leden van de Goudse Mixed Hockey Club. Vijf jaar geleden is samen met Hoogvliet een soortgelijk album samengesteld, en dat was een groot succes! Veel leden van toen staan nu -vijf jaar later- weer in dit verzamelalbum. Daaruit blijkt wel dat GMHC niet alleen een hockeyclub is, maar ook een vereniging waar je vrienden en vriendinnen maakt.

Hoogvliet bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Je krijgt van 21 maart t/m 1 mei bij iedere €10,00 aan boodschappen een setje hockeyplaatjes van jouw club cadeau. Daarnaast krijg je bij verschillende actieproducten extra setjes hockeyplaatjes. Als lokale supermarkt zijn wij graag betrokken bij wat er speelt in onze omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om lekker te bewegen, te sporten en gezond te eten. Met deze spectaculaire sportplaatjesactie zetten we alle sporters, jong en oud, in de schijnwerpers. Vergeet niet je familie, vrienden en buren te vragen om je te helpen met sparen. Op deze manier is je album nog sneller vol en heb je een prachtige herinnering aan jouw tijd bij GMHC. Altijd leuk om later nog eens in terug te bladeren.

Veel leden beginnen op jonge leeftijd. Ook als je al wat ouder bent is GMHC voor jou dé plek om volop te bewegen en te hockeyen. Na een aantal trainingen wordt dan gekeken in welk team je het beste past. En dan begint het: trainen, wedstrijden spelen, en nog veel meer. Zo worden in vakanties kampen georganiseerd en zijn er leuke feesten. In de winter spelen we zaalhockey. Zo blijf je het hele jaar in beweging. Een goede sfeer met sportiviteit en respect staan bij ons hoog in het vaandel. Want iedereen moet het bij GMHC naar zijn zin hebben. Ook ouders! Na afloop van de training kunnen spelers en ouders genieten van een warme maaltijd die speciaal door onze kok wordt klaargemaakt. Handig als er geen tijd meer is om boodschappen te doen bij Hoogvliet, de supermarkt waar je deze plaatjes krijgt. Voor het verzamelen van alle plaatjes voor dit boek hoeft dat geen probleem te zijn: ruil je plaatjes met teamgenoten, buren, vrienden en vriendinnen. Dan heb je straks ook een album vol met maar liefst ruim 600 toppers van GMHC! Namens het bestuur van GMHC,

CHRIS BOEIJINGA VOORZITTER

We wensen je heel veel spaarplezier! Namens alle medewerkers van Hoogvliet Gouda

3


C L U B G E S C H I E D E N I S

GOUDSE MHC LANGE HISTORIE

JEUGD

Wat maar weinig mensen weten, is dat GMHC een geschiedenis kent die teruggaat tot 1938. Toen zijn enkele leerlingen van het Coornhert Gymnasium gestart met GMHC. Na de Tweede Wereldoorlog komt een einde aan de hockeyclub, omdat er geen speelveld voorhanden is. Na enkele eerdere pogingen lukt het Pim Pruschen dan eindelijk om in 1979 GMHC te heroprichten. De club krijgt dan speelvelden in het Groenhovenpark en groeit uit tot een van de grootste sportverenigingen in Gouda met zo´n 800 leden. Een van de vijf heroprichters is nog steeds lid en actief betrokken bij de vereniging, samen met zeven andere leden van het eerste uur.

GMHC bestaat voor zo´n 80% uit jeugdleden; zij vormen dus een groot deel van de 50 actieve teams. Vanaf 5 jaar kunnen kinderen al meedoen. Dan spelen zij Funkeyhockey, waarbij de nadruk ligt op spel en bewegen. In de jaren daarna komt steeds meer het accent te liggen op hockey. Vanaf 7 jaar doen kinderen mee aan wedstrijden. Daarbij wordt een actieve rol van ouders verwacht. Zo fluiten zij onder meer wedstrijden, coachen het team van hun kind, rijden in een poule naar uitwedstrijden en draaien bardiensten. Dat versterkt het ´samenzijn gevoel´ dat GMHC tot een actieve vereniging van betrokken leden en ouders maakt. Sportiviteit en respect staan natuurlijk voorop. Zo wordt er voor een wedstrijd altijd een hand gegeven aan de tegenpartij, en na afloop samen iets gedronken. Een mooie hockeytraditie. Naast hockey worden ook andere activiteiten zoals feestavonden voor de jeugd georganiseerd. Natuurlijk afgestemd op de leeftijd en onder begeleiding van ouders. De trainingen worden verzorgd door ervaren en deskundige trainers. Zij brengen de fijne kneepjes van het hockeyen bij. Voor keepers worden aparte trainingen georganiseerd. Kinderen die interesse hebben, kunnen vrijblijvend eerst aan een paar trainingen deelnemen.

CLUBHUIS Bij de start in 1979 moest de club het aanvankelijk nog doen met een legertent, weldra gevolgd door een houten keet. In 1983 had GMHC dan eindelijk een volwaardig clubhuis. In 2000 is aan het clubhuis een balkon toegevoegd. Door de groei van de club, maar ook vanwege andere eisen die werden gesteld aan bijvoorbeeld kleedkamers, is het oorspronkelijke clubhuis uitgebreid en in 2014 feestelijk door burgemeester Schoenmaker geopend. En dat is een hele verbetering. Nu kunnen leden en geïnteresseerden een trap als tribune gebruiken om naar de sportieve prestaties te kijken. Ook kunnen onder deze tribune de materialen worden opgeslagen.

VELDEN In de beginjaren werd gespeeld op echt gras. Pas in 1989 werd het eerste kunstgrasveld aangelegd. Om dit mogelijk te maken en het veld te beheren is een aparte stichting opgericht, Stichting Kunstgrasveld Groenhovenpark (SKG). In 2000 kwam er een tweede kunstgrasveld. Inmiddels heeft GMHC de beschikking over 3½ kunstgrasveld, waarvan er twee onder het beheer van SKG vallen. Anderhalf veld wordt gehuurd van de gemeente Gouda. GMHC heeft de kunstgrasvelden lang in gebruik gehad, veel langer dan de verwachte ´levensduur´ van dergelijke velden. Dat is in belangrijk mate mogelijk geweest door het onderhoud dat Harold Weber Münker heeft verzorgd. Hij heeft voor zijn inspanningen dan ook terecht een koninklijke onderscheiding gekregen. Ondanks het goede onderhoud hebben kunstgrasvelden niet het eeuwige leven. In de zomer van 2017 zijn de twee velden van SKG voorzien van een nieuwe toplaag. De gemeente heeft in aansluiting hierop ook het halve veld aangepakt. Onder het kunstgras op het hoofdveld is een sporttechnische laag aangebracht. Qua spelbeleving lijkt dit op een waterveld. Het is SKG gelukt om voldoende financiers te vinden om de veldrenovatie te kunnen realiseren.

4

TOEKOMST Met een nieuw clubhuis en nieuwe velden is een belangrijke basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van GMHC. Een club met een bloeiende verenigingscultuur waarin ruimte is voor iedereen om te hockeyen en te bewegen op zijn eigen (ambitie)niveau. Zo is er met het G-team ruimte voor hockeyers met een verstandelijke beperking; voor ouders die niet in competitieverband willen spelen is er trimhockey. Voor talenten zijn er de selectie- en opleidingsteams om te kunnen groeien als speler, want de club zet volop in op goede training en begeleiding van alle leden. Met een historie van 80 jaar en de inzet van de vele vrijwilligers blijft GMHC vooruit kijken.


5


De nieuwe Volkswagen T-Roc. Burg. van Reenensingel 117 2803 PA Gouda 088-0207200 www.vanbeynum.nl

Hanzeweg 1 2803 MC Gouda 088-0207500 www.leaseconnection.nl

Meer last van je slepende blessure dan van je sleeppush?

Kom naar ons sportspreekuur Bel snel voor een afspraak met één van onze sportfysio’s of bewegingswetenschappers! Verwijsbrief niet nodig

0182-533833 • info@fysiovisiq.nl • www.fysiovisiq.nl


BESTUUR

Bestuurslid Accommodatie

GMHC

Chris Boeijinga

Bestuurslid Niet-Elftalhockey

Secretaris

Voorzitter

Bestuurslid Activiteiten

Peter van Adrichem

Suki van den Heuvel Rijnders

Marc van Iersel

Tjerk van Nieuwenborg

7


DAMES 1

Dames 1 Dames 1

Dames 1

Dames 1

Dames 1

Esmee Snippe

Dames 1

Dames 1

Laura Verzijl

Merel Leendertse

Lisanne van Prooyen Schuurman

Daphne de Poot

Dames 1

Dames 1

Pax van Nieuwpoort

Sam Bulk

Marije de Graaff

Suzanne Dortland

Dames 1

Dames 1

Esther van Dijk

Elise Verzijl

Marije Appels

Lieke Appels

Dames 1

Dames 1

Laura Vlieger

8

Dames 1

Dames 1

Dames 1 Keepster

GMHC

Rose Visser

Amber van Wanrooij


DAMES 2

Naomi Heijne den Bak

Ninah Kraan

Amy Overkamp

Dames 2

Dames 2

Dames 2

Sophie Janssen

Lara Schuurmans

Juliette van Gelder

Dames 2

Dames 2

Dames 2

Dames 2 Dames 2

Floor Planteydt

Fleur Bos

Maartje Boks

Anne Floor van der Heide

Lotte Biemond

Dames 2

Dames 2

Dames 2

Dames 2

Manja Guzijan

Clelia Blahowetz

Dames 2

Dames 2

Dames 2 Keepster

GMHC

Iris van de Wiel

Floor Weijtens

9


DAMES JONG 1

Sabine van den Bosch

Moniek van Assen

Barbara Bournas

Dames Jong 1

Dames Jong 1

Eline Ansinger

Dames Jong 1

Dames Jong 1

Roosmarijn Algera

10

Dames Jong 1

Dames Jong 1

Dames Jong 1

GMHC

Fabienne van Gelder

Hannah Graafland


Lisa Kempff

Svenja Schamper

Jet Onstenk

Dames Jong 1

Dames Jong 1

Odile de Jong

Dames Jong 1

Sarah Roest

Dames Jong 1

Dames Jong 1

Dames Jong 1

Dames Jong 1 Dames Jong 1

Isa Groeneboom

Fleur Vermeule

Emma Visser

11


HEREN 1

Heren 1

Heren 1 Keeper

GMHC

Heren 1 Heren 1

Heren 1

Olav van den Nieuwendijk

Heren 1

Heren 1

Joep Stoevelaar

Tim van Helmond

Ramon Merbis

Bart van der Meij

Heren 1

Heren 1

Sjoerd van Hintum

Mats Poppe

Matthijs van Driel

Bob van Doorn

Heren 1

Heren 1

Roeland Boer

12

Heren 1

Tycho Berend

Heren 1

Heren 1

Pim Vlieger

Maurits van den Tweel

Christiaan de Waal


HEREN 2

Dirk Doop

Bart van Raalte

Pieter Spijk

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Jorrit van der Plas

Julius van den Tweel

Hans Laoh

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Heren 2 Heren 2

Freek Stoevelaar

Joop ter Horst

Reinier Hermanides

Bram van den Neste

Pieter van Erdewijk

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Bob de Boer

Maurits van Gelder

Heren 2

Heren 2

Heren 2

GMHC

Sjoerd de Vries

Frank van der Zon

13


HEREN JONG 1

Bastiaan van Gils

Renze Dijkhuizen

Bart Gosselink

Heren Jong 1

Heren Jong 1

Jurgen van Adrichem

Heren Jong 1

Heren Jong 1

Tobias van Brandwijk

14

Heren Jong 1

Heren Jong 1

Keeper Heren Jong 1

GMHC

Johannes Hoekstra

Ruben van Jaarsveld


Rutger van der Plas

DaniĂŤl van Liempd

Heren Jong 1

Heren Jong 1

Heren Jong 1

Heren Jong 1

Daniel List

Heren Jong 1

Heren Jong 1

Heren Jong 1

Joris Kotterman

Beau van Koert

Bram de Regt

Max Verhoog

15


G1

Anouk Kolkman

G1

Bart van den Berg

Stephan Rop

Steven Hollander

G1

G1

Milan Baas

G1

G1

Jeichina Stolk

16

G1

G1

G1 Keepster

GMHC

Wessel Slootjes

Ilco van Veen


BEL ONS

VOOR EEN AANTREKKELIJK GMHC VOORSTEL VOOR VERKOOP, AANKOOP EN TAXATIE!

BEL ONS!

APP ONS!

 06-546 267 00  carla@boer-gouda.nl

PB ONS !

EET TWN ! O S

Sebastiaan Lagendijk Carla Goedhart

MAIL ONS!

 06-229 323 76  sebastiaan@boer-gouda.nl

Robert Roos

 06-512 283 41  robert@boer-gouda.nl

0182 - 538 400 boer - gouda.nl 

@boermakelaardij

GOUDA XL

ALLES VOOR HOCKEY SPORT 2000 GOUDA XL Goudkade 3, 2802 AA Gouda 0182-580106 info@sport2000gouda.nl


MA1

MA1

MA1

MA1

MA1

Maite Leij

MA1

MA1

Isa Rens

Babette Kleine

Yente Lanjouw

Nienke Kuin

MA1

Kiki Kuijf

MA1

Mijke de Jong

Maaike Hofstede

MA1

MA1

Annabel de Heer

Noor Miedema

Afke Damen

Yente van Assen

MA1

MA1

Bente Gosselink

18

MA1

MA1

MA1 Keepster

GMHC

Lotte Stroeks

Maaike Verboom


MA2

Femke Burghoorn

Julia Holleman

Shireen Hoondert

MA2

MA2

MA2

Jasmijn Hoefman

Selene Offringa

Bente van Haperen

MA2

MA2

MA2

MA2 MA2

Evelyn Kniese

Naomi van den Dool

Anne van Dijk

Trijntje van der Have

Michelle Buser

MA2

MA2

MA2

MA2

Nienke Beekman

Carmen van Deventer

MA2

MA2

MA2

GMHC

Emma Plak

Esther Siekman

19


MA3

Laila Blahowetz

Tessa Beurze

Abbey Dijkgraaf

MA3

MA3

Jasmijn Ansinger

MA3

MA3

Ciske van Alphen

20

MA3

MA3

MA3

GMHC

Suzanne Domela Nieuwenhuis

Olyvia Ernst


Roos Ohldevendt

Annick van der Heijden

MA3

MA3

MA3

MA3

Jelke Meij

MA3

MA3

MA3

Dewi Heemelaar

Lotte de Ferrante

Felice Uijlenbroek

Kiki Uijterlinde

21


JA1

Timon Heuvink

Marius van den Heuvel

Laurens van Hooft

JA1

JA1

Li Qing van Dasselaar

JA1

JA1

Rik van Tussenbroek

22

JA1

JA1

JA1 Keeper

GMHC

Tygo Keller

Matthijs Koenst


Lars Oerlemans

Yannick Schimmel

Marnix van Prooyen Schuurman

JA1

JA1

Jens van der Meij

JA1

Erik Rietveld

JA1

JA1

JA1

JA1 JA1

Bart Laoh

Luuk Stoevelaar

Freek van Wissen

23


JA2

JA2

JA2 Keeper

GMHC

Pieter Bokhoven

24

Victor van den Bos

JA2

JA2

Joost Arentsen

JA2

JA2

Floris van den Tweel

Olivier Elderenbosch

Daan Enders


JA2

JA2

Christian Hogendoorn

Freek van Kasteren

Luka Heerkens

JA2

JA2

JA2

JA2

Thijs Goedknegt

Bram van der Lans

Tom van Marrewijk

25


MB1

Sheyann Boegheim

Cato Bijlard

Roos Boks

MB1

MB1

Nova Baretta

MB1

MB1

Xaunley Busse

26

MB1

MB1

MB1 Keepster

GMHC

Fenneke Bruinsma

Lise Duijvestijn


Suzanne Hofstede

Jasmijn Verkaik

Jet Miedema

MB1

MB1

Mette Hermans

MB1

Jasmijn van der Pouw

MB1

MB1

MB1

MB1 MB1

Megan Fikenscher

Mirthe de Vos

Maud Weijtens

27


MB2

Julia Cartigny

MB2

Valerie Bakker

Senna Daems

Suzanne Boere

MB2

MB2

Isa Heijne den Bak

MB2

MB2

Laura Odijk

28

MB2

MB2

MB2 Keepster

GMHC

Dana Dijkgraaf

Puck van Iersel


Femke Laoh

Davita Versteeg

Floor Maree

MB2

MB2

Solaene Kamstra

MB2

Beau van Tol

MB2

MB2

MB2

MB2 MB2

Jasmijn Janssen

Luan Weldam

Fien van Wissen

29


MB3

Marthe Dingemanse

Floor van den Bovenkamp

Valérie van Gelder

MB3

MB3

Renske Bousema

MB3

MB3

Max Mees

30

MB3

MB3

MB3 Keepster

GMHC

Anniek van Gent

Daniëlle de Haan


Quinte Krol

Rosanne Valk

Charlotte Loke

MB3

MB3

Britt de Kock

MB3

Saske de Regt

MB3

MB3

MB3

MB3 MB3

Annemijn Hogenelst

RomĂŠe Weima

Sara Wiekart

31


MB4

Britte Fleuren

Eva van Dijk

Anna van de Hoef

MB4

MB4

Maxime van Beijnum

MB4

MB4

Emma Mebius

32

MB4

MB4

MB4 Keepster

GMHC

Charlotte Hoefman

Lianne Jansen


Valentina Kok

Rosa Munters

Inge Koomen

MB4

MB4

Jasmijn de Knoop

MB4

Eva Min

MB4

MB4

MB4

MB4 MB4

Tamar Kamphuis

Cato Thijssen

Britt Wilmot

33


MB5

Renée Fijn

Marieke Dohé

Ivonne van der Heiden

MB5

MB5

Julia Bouwmeester

MB5

MB5

Faye Bezembinder

34

MB5

MB5

MB5

GMHC

Vera Hulst

Mare Konermann


Juno Mees

Manouk Schouten

Mijke Neeleman

MB5

MB5

Bo Mees

MB5

Hind Sarhane

MB5

MB5

MB5

MB5 MB5

Marijn van der Kraan

Merle Uijlenbroek

Isis van der Werke

35


JB1

Quinten Fisser

Olivier van den Bergh

Hidde Frenk

JB1

JB1

Milan van der Aa

JB1

JB1

Giovanni Herbert

36

JB1

JB1

JB1 Keeper

GMHC

Daan Guchelaar

Tobias van Hooft


Douwe van der Linde

Ies Timmerarends

Mees Roosen

JB1

JB1

Rafke van der Laan

JB1

Jaro Sommer

JB1

JB1

JB1

JB1 JB1

Finn Kleine

Guillaume de Werd

Sam de Zeeuw

37


JB2

JB2 Keeper

GMHC

Wessel Bruijstens

JB2

Casper Boeijinga

Timo Ceelen

Menno Borst

JB2

JB2

Cas Bergshoeff

JB2

JB2

Mark van Assen

38

JB2

JB2

JB2

Olivier Borgers

Ole Jansen

Kane Klein


JB2

Daan Sprangers

Daan Mantel

Tom Suijkerbuijk

Wouter Noordermeer

JB2

JB2

Julius Lodiers

JB2

JB2

Bastiaan Kosse

JB2

JB2

JB2

JB2

Jurre Kloek

Simon van Swieten

Sietse van der Wolf

39


MC1

MC1

MC1

MC1

MC1

Paulien Slobbe

MC1

MC1

Tess de Vast

Nina Lafeber

Nikki Rensen

Noa Pattiwaël

MC1

Fay Liem

MC1

Kyra de Jong

Tirza Jansen

MC1

MC1

Jiska Bruinsma

Naomi Steverink

Demi Blok

Hannah Beekman

MC1

MC1

Julia Klaarenbeek

40

MC1

MC1

MC1 Keepster

GMHC

Anouk Verboom

Lamei van der Waal


MC2

MC2

MC2 Keepster

GMHC

MC2

MC2

Jasmijn Suijkerbuijk

MC2

MC2

Puck Wiegers

Hannah Goedknegt

Fleur van der Pouw

Noa Pannekeet

MC2

MC2

Cato Krol

Emilia Verwoert

Carlijn Frenk

Cathelijne de Ferrante

MC2

MC2

Karlijn Dijkveld - Stol

Luna Broekhuizen

MC2

MC2

MC2

MC2

Bente Broersma

Isabelle van Wijngaarden

Anna de Witt Wijnen

41


MC3

MC3 Keepster

GMHC

Merle van Gulik

MC3

Suzanne Bruijstens

Iris Hulst

Mirthe van Driel

MC3

MC3

Doris Bikker

MC3

MC3

Femke van den Berg

42

MC3

MC3

MC3

Cecile Noordermeer

Floor de Jong

Elodie Kleijn


Nanna Lutterman

Marit van Silfhout

Dionne Mannke

MC3

MC3

Evelien Lindaart

MC3

Nienke Mebius

MC3

MC3

MC3

MC3 MC3

Annabelle van Koert

Bo Stevens

Aafje Timmerarends

43


MC4

MC4

MC4

MC4

MC4

Kiki Schenk

MC4

MC4

Rebecca Voordenhout

Femke Mooij

Isa Roos

Lois van Petegem

MC4

Anne Ohldevendt

MC4

Zoë van den Heuvel

Semme Heisterborg

MC4

MC4

Marlon Groenevelt

Romée Terpstra

Noor van Genderen

Rosemarijn Boersen

MC4

MC4

Marre van Gent

44

MC4

MC4

MC4 Keepster

GMHC

Naomi van Vugt

Tessa van der Winden


MC5

Lente van den Bergh

Isabella Osinga

ZoĂŤ Payne

MC5

MC5

MC5

Femke Kulik

Veerle Valk

Imen Kompagnie

MC5

MC5

MC5

MC5 MC5

Femke Tuijtel

Megan de Jonge

Maria van de Hoef

Yara Kraan

Antoinette Boom

MC5

MC5

MC5

MC5

Eline van den Beld

Nina Graafland

MC5

MC5

MC5

GMHC

Suzanne van der Veer

Marit de Wilde

45


JC1

Siep Bรถhmer

JC1

Olivier Abee

Tijmen Breen

Bram Biemans

JC1

JC1

Jonas Abee

JC1

JC1

Joost Laoh

46

JC1

JC1

JC1 Keeper

GMHC

Sander van Duffelen

Casper van der Heijden


IJsbrand van der Linde

Ole Oudendijk

Gijs Loke

JC1

JC1

Rinse Kloek

JC1

Loek van Nieuwenborg

JC1

JC1

JC1

JC1 JC1

Lars Jongsma

Milan Staring

Didier de Werd

47


JC2

Marten Fleuren

Axel van Dijk

Lars Jansen

JC2

JC2

Nard Bezembinder

JC2

JC2

Joep Borgers

48

JC2

JC2

JC2 Keeper

GMHC

Jibbe de Jong

Wouter Lindaart


Vincent Ruijgrok

Lars Vink

Jarne van de Ven

JC2

JC2

Jort Poppe

JC2

Mark Verwoert

JC2

JC2

JC2

JC2 JC2

Floris Munters

Maurick van der Wal

Finn Wiegers

49


MD1

Eva Ehlert

Maaske Anker

Lynn Eijkelhof

MD1

MD1

Phileine van der Aa

MD1

MD1

Lisanne van de Leur

50

MD1

MD1

MD1 Keepster

GMHC

Emma van Gorkum

Myrthe van der Kraan


Yente Schols

Philo Oudendijk

MD1

MD1

MD1

MD1

Janine Ruijgrok

MD1

MD1

MD1

Lynn van Niekerk

Molly Neefjes

Demi Schulenklopper

Milou de Vries

51


MD2

MD2 MD2

MD2

Marilène Meijerink

MD2

MD2

Annique Rupke

Anouk van Dinter

Josephine Junte

Emma Eek

MD2

MD2

Charlotte van Duffelen

Bente Palsgraaf

Cilia van Dijk

Nynke Boeijinga

MD2

MD2

Rosali Herbert

52

MD2

MD2

MD2 Keepster

GMHC

Sascha Verkleij

Julia Wawrzyniak


MD3

Femke Bronswijk

Lola Bikker

Mirte van Nieuwenborg

Aylin van Renen

Mette Steenaart

Charlotte Spoor

MD3

MD3

Myrthe de Pont

MD3

MD3

Roos Pak

Myron Odijk

MD3

MD3

MD3

MD3

Rosalie Koster

Jitta Spruit

Emma de Frankrijker

MD3

MD3

MD3

Charlotte Berris

MD3

MD3

MD3

MD3 Keepster

GMHC

Amy Terwijn

Lotte van Zelst

53


MD4

Lieke van Hooidonk

Lieke Graalman

Lisa de Kleijn

MD4

MD4

Floortje Broer

MD4

MD4

Anne Fleur Boersen

54

MD4

MD4

MD4

GMHC

Isis Kok

Luteijn Krol


Tess Maas

Suzie Osinga

Eline Mannke

MD4

MD4

Britt Kweekel

MD4

Eline van Neer

MD4

MD4

MD4

MD4 MD4

Iris Kulik

Jada Pannekeet

EstĂŠe Walraven

55


MD5

Amber Brouwers

MD5

Sofie Barthel

Eva Dorrepaal

Roos Blijleven

MD5

MD5

Lucia von Bannisseht

MD5

MD5

Femke Bakker

56

MD5

MD5

MD5

GMHC

Thirza Franken

Olivia van Gastel


Karlijn Ridderbos

Kyran Schievink

Anneloes Rietveld

MD5

MD5

Fleur den Ridder

MD5

AimĂŠe de Ruiter

MD5

MD5

MD5

MD5 MD5

Emma Nobel

Romy Vos

Rosalie Zwijnenburg

57


JD1

Fos de Groot

Tabe Eerden

Benjamin van Jaarsveld

JD1

JD1

Duco Bos

JD1

JD1

Age Gouw

58

JD1

JD1

JD1 Keeper

GMHC

Peer de Joode

Thijmen Koene


Micha Sarneel

Pepijn Versluis

Teije van Schoonhoven

JD1

JD1

Job Munters

JD1

Pepijn Slangen

JD1

JD1

JD1

JD1 JD1

Hugo Lodiers

Olivier van der Wielen

Nils van der Zijde

59


JD2

JD2 Keeper

GMHC

Seppe Hoeboer

JD2

Lucas Goedknegt

Pepijn van Kampen

Derenzo Gouw

JD2

JD2

Joris Dekker

JD2

JD2

Siebren Biemans

60

JD2

JD2

JD2

Casper Kaub

Matthijs Konermann

Tom McCormack


Brent Schweinsberg

Alec Versluis

Dico Stevens

JD2

JD2

Simon Pijnenburg

JD2

Boaz Tanghe

JD2

JD2

JD2

JD2 JD2

Maurits Payne

Sven Wilmot

Simon Zevenbergen

61


M8E1

M8E1

M8E1

Philou Liem

Kirstin van der Schaft

Minne Lugthart

M8E1

M8E1

Jolien van de Leur

M8E1

M8E1

Anne Ehlert

Amber Rijsdijk

Mette Eerland

Fransje Derksen

M8E1

M8E1

Emilie Bloemers

62

M8E1

M8E1

M8E1

GMHC

Nina Schulenklopper

Puck Schweinsberg


M8E2

M8E2

M8E2

GMHC

Manu Korff

Floor van Gils

Nova Lasschuyt

Camilla van Hellenberg Hubar

M8E2

M8E2

Tess Geers

M8E2

M8E2

Lizzie van Gastel

Minke Ferf Jentink

M8E2

M8E2

M8E2

M8E2

Maiken Barker

Marit Menger

Faiya Wils

63


M8E3

M8E3

Evie Bunnik

Rosalie Veldman

64

FrĂŠderique Merkx

Ilse Verkleij

Sofie Otten

M8E3

M8E3

Anna van Kampen

M8E3

M8E3

Fleur van Eck

M8E3

M8E3

M8E3

Jasmijn van den Bout

M8E3

M8E3

GMHC

Bregje Vink

Sharon Vriend


M8E4

Marieke Roos

ViĂŤnna Dirksz

Jasmijn Sapuletej

Veerle van der Have

M8E4

M8E4

Josephine Berris

M8E4

M8E4

Manon Barthel

M8E4

M8E4

M8E4

M8E4

GMHC

Irisalomi Sinke

Anouk van Zelst

65


ME5

ME5

GMHC

Jasmijn Korevaar

ME5

Fenne Hoeboer

Isabel Mimpen

Jula Hoeboer

ME5

ME5

Esmée Frenk

ME5

ME5

Isa Dolk

66

ME5

ME5

ME5

Joolz Bunnik

Noor Schoonman

Tessa Verbaan


ME6

ME6

GMHC

Lisanne Krรถsing

Julia van Grieken

Puck Nijssen

Meike van der Horst

ME6

ME6

Vera Eduard

ME6

ME6

Zarah Broekman

ME6

ME6

ME6

ME6

Elin Anker

Lynn Rabelink

Liselotte Roosemalen

67


ME7

Sophie Louwerse

ME7

Mika van der Horst

Rosalie Nobel

Lotte de Jong

ME7

ME7

Anne Glas

ME7

ME7

Suzanne van Dinter

68

ME7

ME7

ME7

GMHC

Nola Prinssen

Tess Verwaal


INSTROOM JJ

Instroom JJ

GMHC

Nienke Knoester

ME8

Jasmijn Koemans

Bregje Verweij

ME8

Isabelle Jansen

ME8

Maura van Ewijk

ME8

Neine van Es

ME8

ME8

Anna Drenth

ME8

ME8

ME8

GMHC

Micky Verzijl

Sydney Weber

69


J8E1

J8E1

GMHC

Nathan Osinga

J8E1

Tygo van den Heuvel

Jip Slangen

Gerben van der Meer

J8E1

J8E1

Evan Goossens

J8E1

J8E1

Alex Galjaard

70

J8E1

J8E1

J8E1

Bjรถrn Alfons

Aroen Staring

Davy Dilano Vellekoop


Simpele smoothie vóór het sporten geef je energiepEIl een boost Snijd de banaan in stukjes, schil de kiwi en halveer de aardbeien. Doe alle ingrediënten samen met de amandelmelk in de blender en maak er een lekkere smoothie van.

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 kiwi

Een paar aarbeien

1 banaan in stukjes gesneden


JE2

Siebe Kloek

JE2

Tim van den Heuvel

Tijs Pacanda

Ruben Keers

JE2

JE2

Nouri Salim Habyby

JE2

JE2

Jelte den Boer

72

JE2

JE2

JE2

GMHC

Nathan Sarneel

Bo van der Wiel


JE3

JE3

GMHC

Mika van Putten

Gijs de Jong

Tobias Versluis

Marius Junte

JE3

JE3

Xan van den Heuvel Rijnders

JE3

JE3

Thijmen Dijkgraaf

JE3

JE3

JE3

JE3

Mees Blok

Hugo van der Wielen

Sverre Zeelenberg

73


MIX F1

MIX F1

GMHC

Daimy Schell

MIX F1

Stijn Lejour

Douwe Vink

Julius Payne

MIX F1

MIX F1

Leander Junte

MIX F1

MIX F1

Fabiënne Buijs

74

MIX F1

MIX F1

MIX F1

Noortje Alfons

Jillz Vink

Kasper Zoeteweij


MF1

Bo Fiene van Laar

Malin de Groot

Sanne Rozendaal

Kylee van den Hoek

MF1

MF1

Sophie van Grieken

MF1

MF1

Florien van den Bout

MF1

MF1

MF1

MF1

GMHC

Kris Schut

Eloise Zuurmond

75


MF2

Yris Jongenotter

MF2

Olivia Jongejan

Marit Leunis

Liza Jongenotter

MF2

MF2

Bente Eerden

MF2

MF2

Annefloor Bloemers

76

MF2

MF2

MF2

GMHC

Yfke van Os

Dali Suers


MF3

Nienke de Pont

LoĂŻs de Knegt

Diede Salm

Nora van Ommeren

MF3

MF3

Sura van den Heuvel

MF3

MF3

Julia Harteveld

MF3

MF3

MF3

MF3

GMHC

Sterre van Wensem

Anne Saar van de Wetering

77


F 1E JAARS

F 1e jaars

GMHC

Soo Tompot

F 1e jaars

Isabel Saaltink

Evi Voskuil

Lisa Staal

F 1e jaars

F 1e jaars

Nikki Pannekeet

F 1e jaars

F 1e jaars

Finet van Gils

78

F 1e jaars

F 1e jaars

F 1e jaars

Luna Baretta

Quinty Wagemakers

Yalou Wools


Gezonde snack na het sporten kwark ALS JE THUISKOMT ‘Uitgehongerd’ kom je thuis. Snoep of koekjes eten na je training is dan een valkuil. Ken je het? Beter is een bakje kwark met fruit. Het stilt de acute trek en zorgt voor je spierherstel. Bron: Stichting Instituut MultiSkills

Ingrediënten

Magere kwark

Muesli

Frambozen

Blauwe bessen


SPAAROVERZICHT GMHC

BESTUUR O O O O O

Peter van Adrichem Chris Boeijinga Suki van den Heuvel Rijnders Marc van Iersel Tjerk van Nieuwenborg

DAMES 1

O Laura Vlieger O Lieke Appels O Marije Appels O Sam Bulk O Esther van Dijk O Suzanne Dortland O Marije de Graaff O Merel Leendertse O Pax van Nieuwpoort O Daphne de Poot O Lisanne van Prooyen Schuurman O Esmee Snippe O Elise Verzijl O Laura Verzijl O Rose Visser O Amber van Wanrooij

O O O O O O O O O O O O O O O

O O O O O O O O O O O O O O O

O O O O O O O O

80

DAMES 2

Manja Guzijan Naomi Heijne den Bak Lotte Biemond Clelia Blahowetz Maartje Boks Fleur Bos Juliette van Gelder Anne Floor van der Heide Sophie Janssen Ninah Kraan Amy Overkamp Floor Planteydt Lara Schuurmans Iris van de Wiel Floor Weijtens

DAMES JONG 1

Roosmarijn Algera Eline Ansinger Moniek van Assen Sabine van den Bosch Barbara Bournas Fabienne van Gelder Hannah Graafland Isa Groeneboom Odile de Jong Lisa Kempff Jet Onstenk Sarah Roest Svenja Schamper Fleur Vermeule Emma Visser

HEREN 1

Pim Vlieger Tycho Berend Roeland Boer Bob van Doorn Matthijs van Driel Tim van Helmond Sjoerd van Hintum Bart van der Meij

O O O O O O

O O O O O O O O O O O O O O O

O O O O O O O O O O O O O O

Ramon Merbis Olav van den Nieuwendijk Mats Poppe Joep Stoevelaar Maurits van den Tweel Christiaan de Waal

HEREN 2

Bob de Boer Dirk Doop Pieter van Erdewijk Maurits van Gelder Reinier Hermanides Joop ter Horst Hans Laoh Bram van den Neste Jorrit van der Plas Bart van Raalte Pieter Spijk Freek Stoevelaar Julius van den Tweel Sjoerd de Vries Frank van der Zon

HEREN JONG 1

Tobias van Brandwijk Jurgen van Adrichem Renze Dijkhuizen Bastiaan van Gils Bart Gosselink Johannes Hoekstra Ruben van Jaarsveld Beau van Koert Joris Kotterman Daniël van Liempd Daniel List Rutger van der Plas Bram de Regt Max Verhoog

G1 O O O O O O O O

Jeichina Stolk Milan Baas Bart van den Berg Steven Hollander Anouk Kolkman Stephan Rop Wessel Slootjes Ilco van Veen

O O O O O O O O O O O O O O O

Bente Gosselink Yente van Assen Afke Damen Annabel de Heer Maaike Hofstede Mijke de Jong Babette Kleine Kiki Kuijf Nienke Kuin Yente Lanjouw Maite Leij Noor Miedema Isa Rens Lotte Stroeks Maaike Verboom

MA1

MA2 O O O O O O O O O O O O O O O

Nienke Beekman Femke Burghoorn Michelle Buser Carmen van Deventer Anne van Dijk Naomi van den Dool Bente van Haperen Trijntje van der Have Jasmijn Hoefman Julia Holleman Shireen Hoondert Evelyn Kniese Selene Offringa Emma Plak Esther Siekman

O O O O O O O O O O O O O O

Ciske van Alphen Jasmijn Ansinger Tessa Beurze Laila Blahowetz Abbey Dijkgraaf Suzanne Domela Nieuwenhuis Olyvia Ernst Lotte de Ferrante Dewi Heemelaar Annick van der Heijden Jelke Meij Roos Ohldevendt Felice Uijlenbroek Kiki Uijterlinde

MA3

JA1

O Rik van Tussenbroek O Li Qing van Dasselaar O Marius van den Heuvel O Timon Heuvink O Laurens van Hooft O Tygo Keller O Matthijs Koenst O Bart Laoh O Jens van der Meij O Lars Oerlemans O Marnix van Prooyen Schuurman O Erik Rietveld O Yannick Schimmel O Luuk Stoevelaar O Freek van Wissen

JA2 O O O O O O O O O O O O

Floris van den Tweel Joost Arentsen Pieter Bokhoven Victor van den Bos Olivier Elderenbosch Daan Enders Thijs Goedknegt Luka Heerkens Christian Hogendoorn Freek van Kasteren Bram van der Lans Tom van Marrewijk

MB1

O Xaunley Busse O Nova Baretta O Cato Bijlard

O O O O O O O O O O O O

Sheyann Boegheim Roos Boks Fenneke Bruinsma Lise Duijvestijn Megan Fikenscher Mette Hermans Suzanne Hofstede Jet Miedema Jasmijn van der Pouw Jasmijn Verkaik Mirthe de Vos Maud Weijtens

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

Laura Odijk Isa Heijne den Bak Valerie Bakker Suzanne Boere Julia Cartigny Senna Daems Dana Dijkgraaf Puck van Iersel Jasmijn Janssen Solaene Kamstra Femke Laoh Floor Maree Beau van Tol Davita Versteeg Luan Weldam Fien van Wissen

MB2

MB3

Max Mees Renske Bousema Floor van den Bovenkamp Marthe Dingemanse Valérie van Gelder Anniek van Gent Daniëlle de Haan Annemijn Hogenelst Britt de Kock Quinte Krol Charlotte Loke Saske de Regt Rosanne Valk Romée Weima Sara Wiekart

MB4 O O O O O O O O O O O O O O O O O O

Emma Mebius Maxime van Beijnum Eva van Dijk Britte Fleuren Anna van de Hoef Charlotte Hoefman Lianne Jansen Tamar Kamphuis Jasmijn de Knoop Valentina Kok Inge Koomen Eva Min Rosa Munters Cato Thijssen Britt Wilmot

MB5

Faye Bezembinder Julia Bouwmeester Marieke Dohé


SPAAR ALLE 636 STICKERS! GMHC

O O O O O O O O O O O O

Renée Fijn Ivonne van der Heiden Vera Hulst Mare Konermann Marijn van der Kraan Bo Mees Juno Mees Mijke Neeleman Hind Sarhane Manouk Schouten Merle Uijlenbroek Isis van der Werke

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

Giovanni Herbert Milan van der Aa Olivier van den Bergh Quinten Fisser Hidde Frenk Daan Guchelaar Tobias van Hooft Finn Kleine Rafke van der Laan Douwe van der Linde Mees Roosen Jaro Sommer Ies Timmerarends Guillaume de Werd Sam de Zeeuw

JB1

JB2

Olivier Borgers Mark van Assen Cas Bergshoeff Casper Boeijinga Menno Borst Wessel Bruijstens Timo Ceelen Ole Jansen Kane Klein Jurre Kloek Bastiaan Kosse Julius Lodiers Daan Mantel Wouter Noordermeer Daan Sprangers Tom Suijkerbuijk Simon van Swieten Sietse van der Wolf

MC1 O O O O O O O O O O O O O O O

Julia Klaarenbeek Hannah Beekman Demi Blok Jiska Bruinsma Tirza Jansen Kyra de Jong Nina Lafeber Fay Liem Noa Pattiwaël Nikki Rensen Paulien Slobbe Naomi Steverink Tess de Vast Anouk Verboom Lamei van der Waal

MC2 O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

Bente Broersma Luna Broekhuizen Karlijn Dijkveld - Stol Cathelijne de Ferrante Carlijn Frenk Hannah Goedknegt Cato Krol Noa Pannekeet Fleur van der Pouw Jasmijn Suijkerbuijk Emilia Verwoert Puck Wiegers Isabelle van Wijngaarden Anna de Witt Wijnen

MC3

Cecile Noordermeer Femke van den Berg Doris Bikker Suzanne Bruijstens Mirthe van Driel Merle van Gulik Iris Hulst Floor de Jong Elodie Kleijn Annabelle van Koert Evelien Lindaart Nanna Lutterman Dionne Mannke Nienke Mebius Marit van Silfhout Bo Stevens Aafje Timmerarends

MC4

Marre van Gent Rosemarijn Boersen Noor van Genderen Marlon Groenevelt Semme Heisterborg Zoë van den Heuvel Femke Mooij Anne Ohldevendt Lois van Petegem Isa Roos Kiki Schenk Romée Terpstra Rebecca Voordenhout Naomi van Vugt Tessa van der Winden

MC5 O O O O O O O O O O O O O O O

Eline van den Beld Lente van den Bergh Antoinette Boom Nina Graafland Maria van de Hoef Megan de Jonge Imen Kompagnie Yara Kraan Femke Kulik Isabella Osinga Zoë Payne Femke Tuijtel Veerle Valk Suzanne van der Veer Marit de Wilde

JC1 O O O O O O O O O O O O O O O O

Joost Laoh Jonas Abee Olivier Abee Bram Biemans Siep Böhmer Tijmen Breen Sander van Duffelen Casper van der Heijden Lars Jongsma Rinse Kloek IJsbrand van der Linde Gijs Loke Loek van Nieuwenborg Ole Oudendijk Milan Staring Didier de Werd

O O O O O O O O O O O O O O O

Joep Borgers Nard Bezembinder Axel van Dijk Marten Fleuren Lars Jansen Jibbe de Jong Wouter Lindaart Floris Munters Jort Poppe Vincent Ruijgrok Jarne van de Ven Mark Verwoert Lars Vink Maurick van der Wal Finn Wiegers

O O O O O O O O O O O O O O

Lisanne van de Leur Phileine van der Aa Maaske Anker Eva Ehlert Lynn Eijkelhof Emma van Gorkum Myrthe van der Kraan Molly Neefjes Lynn van Niekerk Philo Oudendijk Janine Ruijgrok Yente Schols Demi Schulenklopper Milou de Vries

O O O O O O O O O O O O

Rosali Herbert Nynke Boeijinga Cilia van Dijk Anouk van Dinter Charlotte van Duffelen Emma Eek Josephine Junte Marilène Meijerink Bente Palsgraaf Annique Rupke Sascha Verkleij Julia Wawrzyniak

JC2

MD1

MD2

MD3

O Charlotte Berris O Lola Bikker O Femke Bronswijk

O O O O O O O O O O O O O

Emma de Frankrijker Rosalie Koster Emelie Jane Mieck von Gerresheim und Wahlstätt Mirte van Nieuwenborg Myron Odijk Roos Pak Myrthe de Pont Aylin van Renen Charlotte Spoor Jitta Spruit Mette Steenaart Amy Terwijn Lotte van Zelst

O O O O O O O O O O O O O O O

Anne Fleur Boersen Floortje Broer Lieke Graalman Lieke van Hooidonk Lisa de Kleijn Isis Kok Luteijn Krol Iris Kulik Britt Kweekel Tess Maas Eline Mannke Eline van Neer Suzie Osinga Jada Pannekeet Estée Walraven

O O O O O O O O O O O O O O O O

Femke Bakker Lucia von Bannisseht Sofie Barthel Roos Blijleven Amber Brouwers Eva Dorrepaal Thirza Franken Olivia van Gastel Emma Nobel Fleur den Ridder Karlijn Ridderbos Anneloes Rietveld Aimée de Ruiter Kyran Schievink Romy Vos Rosalie Zwijnenburg

O O O O O O O O O O O O O O O

Age Gouw Duco Bos Tabe Eerden Fos de Groot Benjamin van Jaarsveld Peer de Joode Thijmen Koene Hugo Lodiers Job Munters Micha Sarneel Teije van Schoonhoven Pepijn Slangen Pepijn Versluis Olivier van der Wielen Nils van der Zijde

MD4

MD5

JD1

81


SPAAROVERZICHT GMHC

JD2 O O O O O O O O O O O O O O O O O

Casper Kaub Siebren Biemans Joris Dekker Lucas Goedknegt Derenzo Gouw Seppe Hoeboer Pepijn van Kampen Matthijs Konermann Tom McCormack Maurits Payne Simon Pijnenburg Brent Schweinsberg Dico Stevens Boaz Tanghe Alec Versluis Sven Wilmot Simon Zevenbergen

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

Emilie Bloemers Fransje Derksen Mette Eerland Anne Ehlert Jolien van de Leur Philou Liem Minne Lugthart Amber Rijsdijk Kirstin van der Schaft Nina Schulenklopper Puck Schweinsberg

M8E1

M8E2

Maiken Barker Minke Ferf Jentink Lizzie van Gastel Tess Geers Floor van Gils Camilla van Hellenberg Hubar Manu Korff Nova Lasschuyt Marit Menger Faiya Wils

M8E3 O O O O O O O O O O O O O O O O O O

82

Jasmijn van den Bout Evie Bunnik Fleur van Eck Anna van Kampen Fréderique Merkx Sofie Otten Rosalie Veldman Ilse Verkleij Bregje Vink Sharon Vriend

M8E4

Manon Barthel Josephine Berris Viënna Dirksz Veerle van der Have Marieke Roos Jasmijn Sapuletej Irisalomi Sinke Anouk van Zelst

ME5

JE3

ME6

MIX F1

O O O O O O O O O O O O O O O O O O

Joolz Bunnik Isa Dolk Esmée Frenk Fenne Hoeboer Jula Hoeboer Jasmijn Korevaar Isabel Mimpen Noor Schoonman Tessa Verbaan Elin Anker Zarah Broekman Vera Eduard Julia van Grieken Meike van der Horst Lisanne Krösing Puck Nijssen Lynn Rabelink Liselotte Roosemalen

ME7 O O O O O O O O

Suzanne van Dinter Anne Glas Mika van der Horst Lotte de Jong Sophie Louwerse Rosalie Nobel Nola Prinssen Tess Verwaal

INSTROOM JJ

O Nienke Knoester

ME8 O O O O O O O O

Anna Drenth Neine van Es Maura van Ewijk Isabelle Jansen Jasmijn Koemans Bregje Verweij Micky Verzijl Sydney Weber

O O O O O O O O O O O O O O O O O

Björn Alfons Alex Galjaard Evan Goossens Tygo van den Heuvel Gerben van der Meer Nathan Osinga Jip Slangen Aroen Staring Davy Dilano Vellekoop

J8E1

JE2

Jelte den Boer Nouri Salim Habyby Tim van den Heuvel Ruben Keers Siebe Kloek Tijs Pacanda Nathan Sarneel Bo van der Wiel

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

Mees Blok Thijmen Dijkgraaf Xan van den Heuvel Rijnders Gijs de Jong Marius Junte Mika van Putten Tobias Versluis Hugo van der Wielen Sverre Zeelenberg Noortje Alfons Fabiënne Buijs Leander Junte Stijn Lejour Julius Payne Daimy Schell Douwe Vink Jillz Vink Kasper Zoeteweij

MF1

Florien van den Bout Sophie van Grieken Malin de Groot Kylee van den Hoek Bo Fiene van Laar Sanne Rozendaal Kris Schut Eloise Zuurmond

MF2

Annefloor Bloemers Bente Eerden Olivia Jongejan Liza Jongenotter Yris Jongenotter Marit Leunis Yfke van Os Dali Suers

MF3

F 1E JAARS

O O O O O O O O O O O O O O O O O

Julia Harteveld Sura van den Heuvel Loïs de Knegt Nora van Ommeren Nienke de Pont Diede Salm Sterre van Wensem Anne Saar van de Wetering Luna Baretta Finet van Gils Nikki Pannekeet Isabel Saaltink Lisa Staal Soo Tompot Evi Voskuil Quinty Wagemakers Yalou Wools

FOTO’S CLUB: MARIJN SCHENK ©


Gez nd snacken

Vaak zijn trainingstijden rond etenstijd, en dat terwijl je eigenlijk de hele dag door zin in eten hebt. We geven een aantal tips om gezond en goed te eten en energie te hebben tijdens je training .Tussendoortjes Minder dan een uur voordat je training begint is een grote maaltijd geen aanrader. Je lichaam heeft dan energie nodig voor de verwerking van je eten. Terwijl je juist alle energie nodig hebt om te sporten. Gevolg: krampen, steken in je zij. Maar wat moet je dan doen? Niks eten en drinken kan natuurlijk ook niet. Een tussendoortje minder dan een uur voor de training biedt uitkomst. De keuze is reuze, hieronder een paar van de mogelijkheden: • • • • • •

Rijstepap of griesmeelpap Smoothie Ontbijtgranen met melk of yoghurt Vruchtenyoghurt Ontbijtkoek Fruit: appel, peer, bananen, druiven

Bron: Stichting Instituut MultiSkills

ders aan de hand. on jz bi ts ie is en an n ba et M sneller de koolHoe rijper de banaan, hoe opgenomen. n de or w m aa ch li t he in hydraten nger vol. la n te or sp t he je ud ho or Hierdo


j uw gezin iedere dag gez nd, gevarieerd ral lekker eet, en v

zorgt dat

voor de

laagste prijs

Hoogvliet Plataanstraat 6 2803 SW Gouda

Hoogvliet Nieuwe Gouwe Oostzijde 2D 2801 SB Gouda

Kijk voor onze openingstijden op www.hoogvliet.com

â‚Ź 3,99

GMHC  

GMHC Verzamelalbum

GMHC  

GMHC Verzamelalbum

Advertisement