Page 1

Carnaval Dun Birrekoal verzamelalbum


De lekkerste supermarkt van Berlicum

Openingstijden EMTÉ Berlicum Mercuriusplein 30 5258 AX Berlicum www.emte.nl/berlicum

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur

Vrijdag Zaterdag Zondag

08.00 - 21.00 uur 08.00 - 20.00 uur 10.00 - 18.00 uur


Beste Blaouw Birre, Het is eind oktober 2017 als we vanuit EMTÉ Supermarkten de eerste bijeenkomst plannen met Dun Blaouwun Beer, de carnavalsstichting van “Dun Birrekoal”. Er is geen tijd te verliezen, want om een actie als deze gezamenlijk op te zetten voor de aankomende carnaval, moet er snel gestart worden met het verzamelen van foto’s. Een dag na de informatiebijeenkomst komt er een volmondig “ja” van het bestuur van Dun Blaouwun Beer. Het gaat krap worden qua tijd, maar ze gaan er voor! Voor je ligt het resultaat van alle inspanningen. Als supermarktmanager van EMTÉ Berlicum én fervent carnavalsvierder ben ik extra trots dat wij in Berlicum de primeur hebben met het eerste carnavalsplaatjesalbum dat EMTÉ ooit heeft uitgegeven. In Berlicum is het letterlijk “ons kent ons” en dat is ook het leuke aan deze actie: je zult veel bekende gezichten zien op de plaatjes. Tot en met zaterdag 10 februari 2018 krijg je bij elke € 11,- aan boodschappen bij EMTÉ Berlicum een setje carnavalsplaatjes. De gehele eerste actieweek ontvang je dubbele setjes. Zo helpen we je alvast op weg. Vraag iedereen die je kent om boodschappen te doen bij EMTÉ Berlicum en voor jou te sparen, des te sneller heb je je album compleet!

Beste Blaouw Birre! Namens carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer presenteren wij vol trots deze unieke spaaractie. Het is een verzameling van carnavalsvierende mensen in Berlicum en Middelrode oftewel Dun Birrekoal. Deze foto’s zijn afkomstig uit het archief van Dun Blaouwun Beer, uit de archieven van de diverse clubjes en uit privé-bezit. We hebben het stof van de foto’s gepoetst en willen iedereen bedanken die deze foto’s ter beschikking heeft gesteld. Wij hopen dat deze spaaractie in Dun Birrekoal, een dorp met een groot carnavalshart, een succes zal worden. Hiermee hopen wij carnaval in Dun Birrekoal te vereeuwigen, zodat iedereen kan zien hoe de eeuwenoude traditie is ontstaan en hoe deze nog zeer levend is en blijft in ons dorp. Veel plezier met het sparen, ruilen en inplakken van deze carnavalsplaatjes. Met carnavaleske groet, Opperbeer Diederik Tibosch

Hofhouding

Tot slot wil ik namens EMTÉ Supermarkten carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer heel hartelijk bedanken voor de samenwerking in deze mooie actie. Veel spaarplezier en natuurlijk een hele gezellige carnaval gewenst. Tot ziens bij EMTÉ Berlicum!

1

Bestuur

Stefan Kuijpers Supermarktmanager EMTÉ Berlicum

Concept en productie: De Bondt grafimedia, Barendrecht � www.de-bondt.nl

3


in l a v a n r a c e d n a v is n e d Geschie Berlicum en Middelrode!

Vanaf 1950 zijn er verschillende keren ‘besloten carnavalsfeesten’ gehouden in Berlicum. Op deze feesten hebben enkele fanatieke carnavalsvierders één van de aanwezigen tot prins gebombardeerd. Tijdens een gesprek aan de toog bij café De Gouden Leeuw werd er in 1963 een eerste zichtbare aanzet gegeven tot het opzetten van georganiseerd openbaar carnaval. In 1964 werd de eerste carnavalsvereniging van Berlicum opgericht: ‘De Koalstampers’. In 1965 kwam de eerste carnavalsvereniging in Middelrode, ‘De Doofpotters. In de zomer van 1967 werd er overgegaan tot oprichting van het overkoepelend comité. Dit comité moest de samenwerking tussen de toen 5 bestaande carnavalsverenigingen coördineren en zorgdragen voor de overkoepelende carnavalsactiviteiten. Vanuit alle 5 de carnavalsverenigingen kwam er één afgevaardigde in dat comité. Dit comité bedacht de naam van de stichting ‘Dun Blaouwun Beer’ en ‘Dun Birrekoal’ als naam voor Berlicum en Middelrode tijdens het Carnavalsseizoen. Dun Birrekoal Dit zijn alle Birre en Birrinne, groot en klein, die elk jaar vanaf 1967 weer hun uiterste best doen om van al die dingen waar we mee bezig zijn het beste te maken, zodat we elk jaar een te gek carnavalsseizoen beleven. Weet dat er nu meer dan 50 commissies bestaan binnen Dun Blaouwun Beer, waarin ongeveer 300 vrijwilligers werkzaam zijn. Parallel daaraan bestaan alle clubjes, wel of niet aangesloten bij Dun Blaouwun Beer, ook nog eens uit zo’n 300 man. Alaaf kennen we in Dun Birrekoal niet. ‘Un Joekel van unne kwèk’ mag enkel gebruikt worden door de regerende prins van Dun Birrekoal. Deze groet wordt gebruikt om iets of iemand te bejubelen. Een ontmoeting met de jaarlijks nieuw gekozen Prins en Adjudant, gaat gepaard met het ontvangen van een onderscheiding. Op de onderscheiding staat het motto van de hoogheden. Per jaar worden er ongeveer 3000 onderscheidingen uitgedeeld. Ook de jeugdprins(es) wordt jaarlijks nieuw gekozen met een adjudant, minister van jong volk en opperstalmeester. Zij hebben een eigen motto en een onderscheiding die 1500 keer wordt uitgedeeld.

4


De georganiseerde activiteiten zijn divers en veel omvattend. Zij vormen de basis voor de carnavalsviering in ‘Dun Birrekoal’. Na het 11-11 bal wanneer de hoogheden bekend gemaakt worden, volgt een tijd van opwarmen. Het voorseizoen. Vervolgens barst de carnaval los en zijn er voor jong en oud voldoende activiteiten om lekker te feesten. De Hofhouding van de hoogheden bestaande uit het bestuur, raad van XI, springdinger, hofkapel, slagerzanger en Driek Negossie. De hofhouding legt tijdens carnaval vele kilometers af om overal carnaval te gaan brengen. Het gevolg van de Prins bestaat uit 49 personen en het jeugdgevolg van de jeugdprins(es) bestaat uit 54 kinderen. Tijdens het carnavalsseizoen worden lokaal maatschappelijke gebeurtenissen op een luchtige speelse wijze als een parodie ten gehore gebracht, onder andere tijdens het 11-11 bal, de zeverdursavonden, de sleuteloverdracht en de optocht. Binnen het kader van Carnaval heeft Dun Blaouwun Beer ook op het sociale gebied een belangrijke taak binnen onze gemeenschap. Doelgericht besteedt zij aandacht aan ouderen, jeugd, mindervaliden en zieken. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij de mensen uit deze doelgroepen heel gerichte aandacht krijgen. Dun Blaouwun Beer bezoekt de mensen die geen carnaval meer kunnen vieren door ziekte of ouderdom. Op maandagochtend bijvoorbeeld worden er ongeveer 200 fruitmanden rondgebracht.

5


Doofpotters CV De Doofpotters uit Middelrode telt 56 leden van jong tot oud. Onze vereniging bestaat alweer zo’n 50 jaar. Het is een bruisende vereniging die de Driezeeg als stamkroeg heeft. Iedereen kan ons herkennen aan ons rood met zwarte jassen. In het voorseizoen reiken wij tijdens onze GE BENT EN GE ZULT- avond, de zogenaamde “Slipper”, uit aan diegene die in het afgelopen jaar een ludieke slipper heeft gemaakt. Tijdens carnaval organiseren wij de kinderoptocht en op dinsdag is er het familiespektakel IDOLS. Ook zijn we actief in het wagenbouwen. We proberen elk jaar d’n optocht weer een beetje mooier te maken. Verder zijn we erg trots op ons muziekske. Die bloazen un hil end weg! Om elkaar niet uit het oog te verliezen organiseren we in de zomer een BBQ voor onze leden. Zo blijft ons carnavalshart het hele jaar kloppen. CV DE DOOFPOTTERS…….. UN CLUPKE MI MEKARE EN VUR MEKARE!!!!

Clubkes

Clubkes

Clubkes

3

4

Doofpotters

2

Clubkes

5

Doofpotters

Clubkes

6

Clubkes

7

Doofpotters

6

Doofpotters

Doofpotters

Clubkes

8

Clubkes

10

Doofpotters

Doofpotters

Doofpotters

Clubkes

9

Clubkes

Clubkes

11

Doofpotters

Doofpotters

12

Doofpotters


Funkapel De Berlicumse Funkapel bestaat sinds het voorjaar van 2000, toen 23 bevriende muzikanten besloten de handen ineen te slaan en een nieuwe carnavalsband op te richten. Veel Funkapellers waren in het verleden al actief als muzikant van de Hofkapel. Ook oud-Prins Peer II komt uit deze muziekgroep, net als maar liefst drie jokers en drie zilveren beren. Gezelligheid en goeie muziek staan bij de Funkapel voorop. De muziek bestaat uit meedeiners, top-40 nummers, latin, salsa en gouwe ouwe. De Funkapel treedt zo’n 15 keer per jaar op binnen en buiten Berlicum.

Clubkes

Clubkes

13

14

Funkapel

Clubkes

Clubkes

16

Funkapel

Clubkes

17

Funkapel

Funkapel

15 Funkapel

Clubkes

Clubkes

18

19

Funkapel

Clubkes

20

Funkapel

Clubkes

Clubkes

Clubkes

23

21 Funkapel

Funkapel

Funkapel

22 Funkapel

7


Vossewakers CV De Vossewakers; Op 13 augustus 1967 was de oprichting een feit. De naam werd afgeleid van toenmalig kastelein van Herberg De Prins, A. Vos. In hetzelfde najaar wordt de eerste carnavalswagen gebouwd. De Vossewakers zijn al snel een zeer actieve vereniging met grootse activiteiten. Iedereen kent tot de dag van vandaag de Vossewakers nog steeds van hun grootse wagens tijdens de optocht. Op dit moment is de vereniging ook nog steeds erg actief met zo’n 70 leden. Gezelligheid en het familiegevoel staat bij de Vossewakers voorop!

Clubkes

Clubkes

Clubkes

24

Vossewakers

25

26

Vossewakers

Clubkes

27

Vossewakers

Clubkes

28

Clubkes

30

Vossewakers

Vossewakers

Clubkes

29

Vossewakers

Clubkes

31

Clubkes

Vossewakers

Clubkes

Vossewakers

Clubkes

32 Vossewakers

33

8

Vossewakers

34

Vossewakers


Ut Rooi Duuksk e Er waren eens een paar jongens in de Gouwe, die niet vies waren van een feestje te bouwen. Niets is mooier om dit met je vrienden te vieren, en zo ontstond Ut Rooi Duukske met lachen en tieren. Inmiddels zijn we een grote club van jong en oud, en winnen we prijzen van zilver tot goud. Wij gaan door met onze grollen en grappen, en hopen dat u tijdens de optocht weer voor ons zult klappen. Tot slot nog een zin uit ons clublied, wat aan ons blijft kleven Gij rakt de Duukske nooit mer kwet, al lekt da overdre-he ven.

Clubkes

35

Clubkes

37

Ut Rooi Duukske

Clubkes

36

Clubkes

38

Ut Rooi Duukske

Clubkes

Ut Rooi Duukske

Clubkes

39

40

Ut Rooi Duukske

Ut Rooi Duukske

Clubkes

41 Ut Rooi Duukske

Clubkes

43

Ut Rooi Duukske

Clubkes

Clubkes

42

Ut Rooi Duukske

Ut Rooi Duukske

Clubkes

44

45 Ut Rooi Duukske

Ut Rooi Duukske

9


De Snorreclub De Snorreclub is opgericht in 1974 en bestaat nu uit 24 leden. Een van onze activiteiten is onze jaarlijkse fietstocht met onze Hoogheden die afgesloten wordt met een BBQ. De optocht is ook ieder jaar een van de hoogtepunten waar wij aan deelnemen. Ieder jaar na het 11-11 bal organiseren wij onze thema-avond in ons clubhuis EetcafĂŠ De Zwaan. Gr. De Snorreclub.

Clubkes

46

Clubkes

47

De Snorreclub

Clubkes

49

Clubkes

48

De Snorreclub

Clubkes

Clubkes

De Snorreclub

50

51

De Snorreclub

Clubkes

52

De Snorreclub

Clubkes

53

De Snorreclub

De Snorreclub

Clubkes

Clubkes

54

De Snorreclub

Clubkes

56 55 De Snorreclub

10

De Snorreclub

De Snorreclub


Olling dol Ollingdol is al meer dan 11 jaar een hechte carnavalsclub. Ollingdol is ontstaan vanuit een vriendengroep en zal dit altijd blijven. Diverse keren hebben we de 1e prijs gewonnen met de carnavalsoptocht waar we erg trots op zijn. We hopen nog vele jaren actief mee te draaien met het carnavalsleven. Hopelijk sluiten er nog veel mensen aan zodat alle kroegen gevuld blijven! Proost op een ollingdolle carnaval!

Clubkes

57

Clubkes

58

Olling dol

Clubkes

Olling dol

Clubkes

Clubkes

59

60

Olling dol

Olling dol

Clubkes

62

Olling dol

63

Olling dol

Olling dol

64

Clubkes

66

Olling dol

Olling dol

Clubkes

Clubkes

Clubkes

65

61

Olling dol

Clubkes

67

Olling dol

11


Kabinet Het Kabinet in de huidige vorm is opgericht op 3 november 1991. Daarvóór was er een club van Oud hoogheden die op carnavalszaterdag bijeen kwamen, een rondje gaven en een tocht maakte in Dun Birrekoal. Een aantal Oud hoogheden dacht door het instellen van het kabinet een vaste en waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan Dun Birrekoal.Het kabinet wordt bijgestaan en gemotiveerd door de beschermheer/vrouw. Daarnaast is er een ethische taak voor de Geestrijk Adviseur. Het bestuur wordt gevormd door de preses, de schrijver, de muntmeester en de bijzitter. Het Kabinet telt op dit moment ruim 30 leden en heeft haar thuisbasis in Herberg de Prins. Alleen Oud hoogheden uit Dun Birrekoal kunnen toetreden tot het Kabinet. Het kabinet geeft gevraagd en ongevraagd advies aan Dun Blaouwun Beer waardoor zij herkenbaar haar bijdrage kan leveren aan Dun Birrekoal.

Clubkes

Clubkes

69

Clubkes

70

Kabinet

Clubkes

68

Kabinet

Clubkes

Kabinet

Clubkes

75 71

Kabinet

Kabinet

Clubkes

72

Kabinet

12

Kabinet

Kabinet

Clubkes

73

Kabinet

Clubkes

Clubkes

78

76

77

Kabinet

Clubkes

74

Kabinet


ppen

t es

d e Pa n

Brabants Straatorkest de Pannelappen

la

Braban

Pannelappen

Straatork ts

ne

De Pannelappen, in 1991 opgericht in CafĂŠ de Pan, repeteren elke vrijdagavond in Sportcafe de Run. Het repertoire varieert van gezellige meezingers tot stevige rocknummers; muzikaal leider Julian Igel schrijft arrangementen op maat. De groep treedt op bij evenementen, instellingen en besloten feesten - het liefst bij mooi weer in de buitenlucht. Daarom organiseren zij regelmatig eigen evenementen, zoals een Weiland-, Kastelen-, of Pleintjesconcert. In 2018 bent u uitgenodigd om een tweede open air festival bij te wonen: Run Open Air. Voor boekingen en informatie: www.pannelappen.nl.

Clubkes

79

Straatorkest De Pannelappen

Clubkes

80

Clubkes

82

Straatorkest De Pannelappen

Straatorkest De Pannelappen

81

Straatorkest De Pannelappen

Straatorkest De Pannelappen

Clubkes

83

Clubkes

85

Clubkes

Clubkes

84

Straatorkest De Pannelappen

Straatorkest De Pannelappen

Clubkes

86

Clubkes

87

Straatorkest De Pannelappen

Straatorkest De Pannelappen

Clubkes

Clubkes

88 Straatorkest De Pannelappen

89 Straatorkest De Pannelappen

13


VKK VKK is een carnavalskring van 16 Vage Kennissen, een kinderschaar en andere aanverwante artikelen die hun vage karakter vaag proberen te houden. De samenstelling van de Vage Kennissen Kring is zeer gevarieerd. Vertegenwoordigd zijn dik en dun, jong en oud, kaal en behaard, slap en krachtig, slim en nog slimmer, sociaal en amicaal, Blaouw en vrouw, van verstokte vrijgezel tot halfgod, enzovoort, enzovoort. Bovendien hebben alle leden van de kring een zeer rijk Birrekoals carnavalsverleden. Alleen al de jaren actieve dienst bij Dun Blaouwun Beer, van springding tot opperbeer, van raad van elluf tot adjudant, van commissielid tot Prins en natuurlijk het manusje van alles. Verschillende leden van de Vage Kennissen Kring zijn al meerdere malen op diverse wijze onderscheiden namens Dun Blaouwun Beer en zijn trotse drager van verschillende unieke Birrekoalse carnavalsvereniging medailles. Hieruit kan afgeleid worden dat alle leden van de kring binnen de Birrekoal graag geziene en gerespecteerde Blaouw Birre en Birrinne zijn.

Clubkes

90

Clubkes

91

VKK

Clubkes

93

Clubkes

92

VKK

Clubkes

Clubkes

94

VKK

VKK

VKK

Clubkes

95 VKK

Clubkes

96

VKK

Clubkes

Clubkes 99

VKK

Clubkes

97 VKK

14

98 VKK

100

VKK


Koalstampers Zoals in ons clublied klinkt. We waren de urste in dun Birrekoal (1964). Dun Herberg (Gouwe Leeuw) is ons eige plekske. Wij vermaken ons met jong en oud. De dobbelloop en dinsdaggemergeboerenbruiloft zijn de activiteiten die wij zelf organiseren.

Clubkes

101

Clubkes

102

Koalstampers

103

Koalstampers

Koalstampers

Clubkes

Clubkes

104

Clubkes

105

Koalstampers

106

Koalstampers

Clubkes

107

Clubkes

Koalstampers

Clubkes

Clubkes

Koalstampers

108 Koalstampers

Koalstampers

Clubkes

110

Koalstampers

109

Clubkes

111

Koalstampers

15


Wanne Klets CV Wanne Klets is opgericht op 9 november in 2013. Een groep vrienden bij elkaar die samen carnaval viert. Sinds kort zijn ze ook aangesloten bij Dun Blaouwun Beer. Tijdens de carnaval zijn ze vooral te vinden in de Gouwe. Ieder jaar doen ze vol enthousiasme mee aan de loopgroep van de optocht. Daarnaast maken ze ook graag muziek met hun eigen KletsKapel. Tijdens de carnaval kan je ze herkennen aan de prachtige kleuren Blauw en Groen.

Clubkes

Clubkes

Clubkes

112

113

Wanne Klets

Clubkes

114

115

Wanne Klets

Clubkes

Wanne Klets

Clubkes

116

Wanne Klets

Wanne Klets

Clubkes

Clubkes

117 Wanne Klets

118 119

Wanne Klets

Clubkes

120

16

Wanne Klets

Wanne Klets

Clubkes

121

Wanne Klets

Clubkes

122

Wanne Klets


Abonnementen privĂŠ/zakelijk Versiering & aankleding privĂŠ/zakelijk Gelegenheids bloemwerk T: 073-5032227 info@debloemerie.com - wwww.debloemerie.com

Complete woninginrichting Hoogstraat 21 | 5258 BA Berlicum T 073 503 1239 F 073 503 1229 E info@changewonen.nl I www.changewonen.nl @ChangeWonen


Oud hoogheden Prins zijn van Dun Birrekoal is een voorrecht! In beginsel komt iedereen met Blaouw-Birrebloed in aanmerking om Prins van Dun Birrekoal te worden. Door middel van een anonieme stemprocedure kiezen de leden van het bestuur, de vertegenwoordigers van de clubkes en de leden van het kabinet van oud Prinsen en Adjudanten een nieuwe Prins. De Prins kiest vervolgens zelf zijn Adjudant. Het publiek maakt tijdens het 11-11 Bal (om 11 over 11) kennis met het nieuwe duo. Zij hebben een motto dat zij gedurende het hele seizoen uitdragen over heel Dun Birrekoal.

Oud hoogheden

123

Oud hoogheden

124

1965 en 1973 Hans van Gemert

125

1966 Toon van Boxtel

Oud hoogheden

Oud hoogheden

126

Oud hoogheden

Oud hoogheden

1969 Willem Bouman

127

128 1970 Theo van Helvoort

Oud hoogheden

1971 Jacques Schmidt

Oud hoogheden

Oud hoogheden

131

129

1975 Roel Meijer-Geert Pennings

130 1972 Stef Bugter

1974 Harry Keeris-Willem van Uden

Oud hoogheden

132 1976 Jules Alkemade-Mari van de Pas

18

1967 Wim Drรถge

Oud hoogheden

133

1977 Thieu van Hintum-Huub van den Heuvel

Oud hoogheden

134

1978 Chel Jamin-Peter Violet


Oud hoogheden

Oud hoogheden

136

1980 Jan van Uden-Sjef van Schalen

Oud hoogheden

135 1979 Rien Smulders-Mari Gordijn

Oud hoogheden

137

Oud hoogheden

138

1981 Klaas van Driel-Nol van Lith

Oud hoogheden

139 1982 Mari Gordijn-Willem van Uden

1983 Mari van de Pas-Ton Berbee

Oud hoogheden

141

1985 Jo van de Mosselaar-Frans van Pinxteren

Oud hoogheden

142 1986 Frans van Pinxteren-Nol van Lith

Oud hoogheden

140 1984 Henk van Hintum-AndrĂŠ JuriĂŤns

Oud hoogheden

143

1987 Wil van Casteren-Henk van Schijndel

Oud hoogheden

144

145 1988 Sjef van Schalen-Jo van lijssel

1989 Geert Pennings-Peter Jansen

19


Oud hoogheden

Oud hoogheden

146

Oud hoogheden

147 1990 Geert Klerkx-Jan van Osch

Oud hoogheden

148

1991 Theo van der Walle-Willem van Uden

1992 Cor van den Akker-Mari Persoons

Oud hoogheden

Oud hoogheden

Oud hoogheden

149 1993 Gerard Vissers-Ad van der Heijden

150

151 1994 Jan van Liempd-Gerard Wiegmans

1995 Ed Mathijssen-Sjef de Laat

Oud hoogheden

Oud hoogheden

Oud hoogheden

152

20

153 1996 AndrĂŠ van Goch-Harrie van den Broek

154 1997 Jos van Boxtel-Willem Verhoeven

1998 Mari van den BroekAd van der Heijden


Oud hoogheden

Oud hoogheden

156

2000 Ardi van Helvoort-Bertie van Helvoort

Oud hoogheden

155 1999 Joost van Roosmalen-Jan van Gaal

Oud hoogheden

Oud hoogheden 157

2001 Nol van Lith-Hans de Laat

Oud hoogheden

158

159

2002 Bert van Druenen-Herman van Doorn

Oud hoogheden

161

Oud hoogheden

162 2005 Jos Heerkens-William Hendriks

2003 Peter van Dongen-Peter Bรถhme

2004 Ton Mathijssen-Astrid Kwaspen

Oud hoogheden

163 2006 Leo van Boxtel-Gerdien Pierlo

160

Oud hoogheden

164 2007 Jan Geerlings-Ad van de Donk

2008 Marc Vissers-Libert van den Boom

21


Oud hoogheden

Oud hoogheden

165

Oud hoogheden

166

2009 Bart Raaijmakers-Jan Ummenthum

2010 Henk van Osch-Yvonne de Laat

Oud hoogheden

167 2011 Ben Vissers-Willy de Laat

Oud hoogheden

Oud hoogheden

Oud hoogheden

168 2012 John Loomans-Bram Arbouw

169

170 2013 Ad van Schijndel-Alex van de Burgt

Oud hoogheden

171

22

2015 RenĂŠ Renders-Frank Schellings

2014 Hans de Laat-Peter Verhagen

Oud hoogheden

172

2016 Hans den Otter-AndrĂŠ den Otter

Oud hoogheden

173

2017 Peter de Groot-Nol van Iersel


Hofhouding In het voorseizoen en tijdens de carnaval trekken de Prins en Adjudant samen met de Raad van XI, de Springdinger de Hofkapel, de slager en het bestuur door Dun Birrekoal. Bij elkaar zo’n 50 birre en birrinne die Dun birrekoal met een blaouwe glans overspoelen. Onze jeugd kent zo’n zelfde gevolg. Zij weten perfect hoe zij een feestje moeten neerzetten. Zij vormen de basis voor de toekomst van Dun Blaouwun Beer.

Hofhouding

174

Bestuur

Hofhouding

175

Hofhouding

177

Hoogheden

Bestuur

Hofhouding

176

Hofhouding

178

Hoogheden

Hoogheden

Hofhouding

179

Hoogheden

23


Hofhouding

Hofhouding

Hofhouding

180

181

182

183

Hofhouding

Hofhouding

Hofhouding

Jeugdhofhouding

24

184

185

186

187

Hofhouding

Jeugdhofhouding


Hofkapel Wat is carnaval zonder carnavalsmuziek? Hoe moet een Prins zijn entree maken zonder muzikale begeleiding van zijn Hofkapel? Niet alleen carnavalsmuziek wordt gebracht. Ook lekkere meezingers, stevige popnummers, polonaises en walsjes. Voor lekkere en goede muziek moet je bij de Hofkapel zijn!

Hofhouding

Hofhouding

188

Hofhouding

Hofkapel

Hofhouding

190

191

Hofkapel

189

Hofkapel

Hofkapel

Raad XI De Raad van XI ondersteunt de Prins en Adjudant van Dun Birrekoal met gevraagd en ongevraagd advies. De Raad heeft een unieke positie verworven binnen DBB. De Raad van XI is medeverantwoordelijk voor de organisatie van het 11-11 bal. Daarnaast zijn de leden actief in verschillende commissies en verrichten ze velerlei hand- en spandiensten voor DBB (bardiensten, versieren, bouwen van prinsenwagen enz.). En als laatste...maar zeker niet onbelangrijk‌zet de Raad van XI ieder jaar weer diverse ludieke acties op touw!

Hofhouding

Hofhouding

192

Hofhouding

Raad Xl

Hofhouding

194 Raad Xl

193

195 Raad Xl

Raad Xl

25


Carnavalsrecept:

Preistamppot met oude kaas Niets is zo gezellig als tijdens carnaval met z’n allen samen eten. Stamppot kun je gemakkelijk maken voor een groter gezelschap. Kies een keer niet voor een standaard stamppot, maar ga voor een heerlijke preistamppot met oude kaas. EMTÉ Berlicum wenst je alvast smakelijk eten!

Zo maak je het:

Voor 4 personen

Wat heb je nodig? • 1 kilo kruimige aardappelen • 100 ml melk • 2 eetlepels olie of boter • 600 gram prei • 1 eetlepel Provençaalse kruiden • 2 witte boterhammen • 200 gram oude kaas • 1 bosje peterselie • Nootmuskaat • 1 teentje knoflook Extra: vlees naar keuze

Kook de aardappels in ruim water met zout gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met warme melk. Verhit intussen de olie en fruit hierin de prei met de kruiden circa 5 minuten tot de prei zachter is, maar nog wel frisgroen. Rooster de boterhammen lichtbruin en laat afkoelen. Schep de fijngesneden prei, kaas (gesneden in kleine blokjes) en de helft van de (fijngehakte) peterselie door de warme puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verkruimel het geroosterde brood en meng met de geperste knoflook en de rest van de peterselie. Bestrooi de stamppot met dit kruim. Ook lekker met in boter gebakken stukken appel. Tip: Je kunt het brood makkelijker en fijner verkruimelen met behulp van een keukenmachine.

Kijk voor meer stevige stamppotten op emte.nl/stevige-stamppotten


autoschade wat nu?

Uw lo schad kale ehulp

073 – Autoschade komt nooit gelegen. Het is al 50340 04 vervelend genoeg dat u schade aan uw auto heeft en bovendien vraagt het tijd en regelwerk waar u niet op zit te wachten. Schellings Autoschade is uw lokale schadehulp. Wij repareren uw schade snel en vakkundig en nemen de schade afwikkeling met uw verzekering uit handen. Ook voor uw leaseauto regelen wij het van A tot Z. Heeft u schade, een deukje of bent u beheerder van een wagenpark?

EERSTE HULP BIJ AUTOSCHADE Schellings Autoschade is er voor u! 9 Wij nemen alle zorgen uit handen 9 Altijd één vast aanspreekpunt 9 Vakkundige snelle schade afwikkeling 4 jaar garantie 9 9 Samenwerking met alle verzekeraars

9 24/7 bereikbaar 9 Zowel particulier als voor uw wagenpark 9 Voor alle leasemaatschappijen 9 Gratis vervangende auto, haalen brengservice

Wilt u weten wat wij voor u of uw wagenpark kunnen betekenen? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

SchellingsAutoschade Autoschade Schellings

Schellings Autoschade

De Enst 3 | 5258 BMBM Berlicum | 5249 RJ Rosmalen Heikampweg 7 |42 5249 JX Rosmalen De Enst 3 | 5258 Berlicum Vliertwijksestraat Industrieterrein Beekveld Bedrijventerrein Kruisstraat Bedrijventerrein Kruisstraat Industrieterrein Beekveld tel. tel. (073) 503503 40 04 tel.tel. (073) Berlicum T.40 (073) Rosmalen T.78(073) 522 24 78 (073)522 5222424 78 (073) 04 503 40 04 www.schellings-autoschade.nl www.schellings-autoschade.nl www.schellings-autoschade.nl


Springdinger De Springdinger dansen op het speklied van Dun Blaouwun Beer, maar zorgen ook voor veel gezelligheid. Tijdens de zeverdursaovunden treden ze op met een speciale dans met veel showeffecten.

Hofhouding

196

Springdinger

Hofhouding

197

Springdinger

Hofhouding

Hofhouding

198 Springdinger

Hofhouding

199 Springdinger

Hofhouding

200

28

201 Slagerzanger

Slagerzanger


Jeugdhoogheden Ieder jaar wordt in november de nieuwe jeugdprins(es) gekozen. Samen met de adjudant, minister van jong volk en de opperstalmeester gaan zij voorop in het feest van de jonge birre & birrinnekes! Ieder kind uit groep zeven of acht van de basisscholen uit Berlicum of Middelrode kunnen zich aanmelden. Uit de aanmeldingen wordt via loting een groepje van vier kandidaten geselecteerd die de strijd mag aangaan om Jeugdprins(es) van Dun Birrekoal te worden.

Jeugdhofhouding

202

Jeugdhoogheden

Jeugdhofhouding

Jeugdhofhouding

203

Jeugdhofhouding

Jeugdhofhouding

206

204 Jeugdhoogheden

Jeugdhoogheden

Jeugdhoogheden

205 Jeugdhoogheden

Jeugdraad De jeugdraad, jongens en meiden uit groep zeven en acht van de basisschool, begeleidt de jeugdprins(es) van Dun Birrekoal. Een ideale opstap voor een plekje in de echte Raad van XI. Via een loting worden de jeugdraadsleden ‘gekozen’ en kunnen van alle basisscholen van Berlicum en Middelrode komen.

Jeugdhofhouding

207

Jeugdraad

Jeugdhofhouding

208

Jeugdraad

29


er

Jeugdspringding

De jeugdspringdinger zorgen voor een mooie dans op het speklied van Dun Blaouwun Beer en zijn bij alle formele gelegenheden waar de jeugdprins(es) verschijnt aanwezig. Ze gooien hun benen flink de lucht in en zorgen voor een opperbeste stemming overal waar ze komen. Via inschrijving (en loting bij te veel aanmeldingen) worden acht meiden geselecteerd tijdens de jeugdprinsenstrijd die het komende seizoen de Jeugdhoogheden dansend mogen ondersteunen.

Jeugdhofhouding

Jeugdhofhouding

209

Jeugdhofhouding

Jeugdspringdinger

Jeugdhofhouding

211

212

Jeugdspringdinger

210

Jeugdspringdinger

Jeugdspringdinger

Jeugdhofkapel Wat zou carnaval zijn zonder muziek? De jeugdhofkapel, bestaande uit enthousiaste kinderen in de leeftijdscategorie van tien tot vijftien jaar, begeleidt met vrolijke muziek de Jeugdprins(es) van Dun Birrekoal.

Jeugdhofhouding

Jeugdhofhouding

213

Jeugdhofhouding

Jeugdhofkapel

Jeugdhofhouding

215 Jeugdhofkapel

214

30

Jeugdhofkapel

216 Jeugdhofkapel


Jeugdhofhoudin g

Jeugdhofhouding

217

Jeugdhofhouding

218

Jeugdslager

Jeugdhofhouding

219

Jong Aouw Blaouw

Jeugdslager

Jeugdhofhouding

220

Jong Aouw Blaouw

31


11-11 bal Tijdens het 11-11 Bal wordt de nieuwe Prins van Dun Birrekoal onthuld. De Prins regeert een seizoen lang over alle Birre & Birrinne van Dun Birrekoal. De Prins maakt tijdens deze avond zelf zijn Adjudant bekend.

Activiteiten Voorseizoen

221

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

11-11 bal

222

223

11-11 bal

Activiteiten Voorseizoen

224

Activiteiten Voorseizoen

225

11-11 bal

Activiteiten Voorseizoen

11-11 bal

229 11-11 bal

Activiteiten Voorseizoen

32

226

11-11 bal

228

230

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

227

11-11 bal

11-11 bal

11-11 bal

Activiteiten Voorseizoen

231

11-11 bal

11-11 bal


Jeugdprinsenstr ijd Op zondag na het 11-11 Bal is het de beurt aan de jeugd: via een spannende spel- en presentatieronde strijden vier kandidaten om de titel jeugdprins(es), adjudant, minister van jong volk en opperstalmeester. Dit viertal gaat samen met de jeugdraad, jeugdspringdinger en de jeugdhofkapel voorop in het carnaval van de jonge Blaouw Birre en Birrinnen!

Activiteiten Voorseizoen

232

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

234

233

Jeugdprinsenstrijd

Jeugdprinsenstrijd

Jeugdprinsenstrijd

235 Jeugdprinsenstrijd

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

236

Jeugdprinsenstrijd

237

Jeugdprinsenstrijd

33


en o z i e s r o o V n e t i e Activit Activiteiten Voorseizoen

238

Activiteiten Voorseizoen

239

Misty Meeting

Activiteiten Voorseizoen

241

Activiteiten Voorseizoen

240

Misty Meeting

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

243

Nieuwjaarsreceptie

Misty Meeting

Nieuwjaarsreceptie

Activiteiten Voorseizoen 242 Nieuwjaarsreceptie

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

246

Ge Bent en Ge zult

Activiteiten Voorseizoen 244

Nieuwjaarsreceptie

245 Nieuwjaarsreceptie

247

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

248

34

Ge Bent en Ge zult

Ge Bent en Ge zult

249

Ge Bent en Ge zult

Activiteiten Voorseizoen

250

Ge Bent en Ge zult


Zeveren De laatste drie weken voor carnaval vinden de zeverdursaovunden plaats. Vijf avonden met sketches, buuts over lokale zaken, slappe klets, zang, dans en muziek. De ideale manier om in de juiste carnavalsstemming te komen!

Activiteiten Voorseizoen

251

Activiteiten Voorseizoen

252

Zeveren

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

254

253

Zeveren

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

258

Zeveren

Zeveren

257

Activiteiten Voorseizoen

259

255

Zeveren

Zeveren

256

Zeveren

Zeveren

Zeveren

Activiteiten Voorseizoen

260

Zeveren

35


Jeugdzeveren De jeugd laat zich niet onbetuigd: tijdens de twee voorstellingen van het Jeugdzeveren staat Den Durpsherd bol van jong talent. Jeugdzeveraars, dansers, muzikanten en zangers maken er ieder jaar weer een waar feestje van!

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

261

262

Jeugdzeveren

Jeugdzeveren

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen 263

264

Jeugdzeveren

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

265

Jeugdzeveren

266

Jeugdzeveren

267

Jeugdzeveren

Jeugdzeveren

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen Activiteiten Voorseizoen

269 268

270 Jeugdzeveren

36

Jeugdzeveren

Jeugdzeveren


Activiteiten Voo rseizoen

Activiteiten Voorseizoen

271

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

272

Carnavalskrant

273

Carnavalskrant

Carnavalskrant

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

275 274

276

Dobbelloop

Carnavalskrant

Dobbelloop

Activiteiten Voorseizoen

277

Activiteiten Voorseizoen

278

Dobbelloop

Dobbelloop

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen Activiteiten Voorseizoen

280

279

Supersteunberen

281 Dobbelloop

Supersteunberen

37


rit Lochte Kwieppe De Lochte Kwiepperit is een ludieke oriĂŤntatierit door Middelrode en Berlicum die men met de auto aflegt. Iedereen, dus ook diegene die geen carnaval vieren, kunnen hier de zondag voor carnaval aan deelnemen. De start is vanaf 11.11 uur.

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

282

283 Lochte Kwieperit

Lochte Kwieperit

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen 284

Lochte Kwieperit

285

Activiteiten Voorseizoen

Activiteiten Voorseizoen

286

38

Lochte Kwieperit

Lochte Kwieperit

287

288 Lochte Kwieperit

Lochte Kwieperit


Carnavalsrecept:

Winterse wortelminestronesoep

Tijdens carnaval kan het erg koud zijn. Met een winterse soep kun je tussen het carnavallen door even fijn thuis opwarmen. Een echte winterse klassieker is natuurlijk snert, maar een andere heerlijk gevulde soep waar je ook zeker van opwarmt, is wortelminestronesoep. Sla snel je boodschappen in bij EMTÉ Berlicum en ga aan de slag met onderstaand recept!

Zo maak je het: Verhit de olijfolie in een pan en bak de Voor 4 personen saucijsjes op middelhoog vuur, goudbruin en gaar. Haal de saucijsjes uit de pan en snijd ze Wat heb je nodig? in plakjes. Voeg in het overgebleven braadvet de gesneden ui, selderij, wortel en knoflook • 4 runder saucijzen toe en bak tot ze zacht worden. Voeg dan de • 2 å 3 eetlepels Olitalia olijfolie tomatenpuree toe en laat 2 minuten meefruiten. • 1 ui, gesneden Voeg de wijn toe en roer alles met een houten • 1 stengel selderij lepel door elkaar. Voeg de basilicum, oregano, • 16 stuks waspeen zout, (versgemalen) peper, gepelde tomaten, • 1 teentje knoflook kippenbouillon en water toe. Breng aan de • 2 blikjes tomatenpuree å 70 gram kook, doe de deksel op de pan en verlaag • 250 ml witte wijn het vuur en laat de soep 1 uur sudderen. • 1 theelepel verse basilicum Haal de deksel eraf en voeg de (afgespoelde) • 1 theelepel gedroogde oregano • 1 eetlepel Olitalia extra vergine olijfolie kidneybonen, lumachine pasta en de gebakken saucijsjes eraan toe. Doe de deksel weer op • 1 blik gepelde tomaten de pan en laat nog 15 minuten sudderen. Haal • 850 ml kippenbouillon van tablet de pan van het vuur en roer de peterselie en • 250 ml water geraspte kaas erdoor. Lekker met ciabatta. • 1 blik kidneybonen • 80 gram Rummo lumachine pasta • 2 eetlepels verse gesneden peterselie Kijk voor meer heerlijke winterse soepen op emte.nl/winterse-soepen • 3 eetlepels geraspte kaas • Peper • Zout


Adora Dun Blaouwun Beer is bedoeld voor iedereen in de gemeenschap. Mensen met een beperking worden dan ook zeker niet vergeten. Zo is Dun Blaouwun Beer nauw verbonden met de club Adora. Op verschillende gelegenheden tijdens carnaval zoeken Dun Blaouwun Beer en Adora elkaar op. Adora kent een eigen Prins of Prinses, hij/zij is altijd een speciale gast tijdens de sleuteloverdracht en de carnavalsmis.

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

289 Bezoek Adora

290

Bezoek Adora

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

291

40

Bezoek Adora

292

Bezoek Adora

Activiteiten Carnaval

293

Bezoek Adora


Activiteiten Car naval Activiteiten Carnaval

294

Activiteiten Carnaval

296

Blaouw Birre Beat Bal

Blaouw Birre Beat Bal

Activiteiten Carnaval

295

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

297

Blaouw Birre Beat Bal

Blaouw Birre Beat Bal

298

Blaouw Birre Beat Bal

Berlerode Naast de kinderen, de jeugd en de volwassenen wordt er door Dun Blaouwun Beer aandacht gegeven aan de ouderen en mensen in verzorgingstehuizen in Dun Birrekoal. De eerste Zeverdursavovund is speciaal bedoeld voor deze doelgroep. Maar ook tijdens carnaval worden er activiteiten georganiseerd waar ouderen gezellig kunnen bijkletsen en dansen. Het complete gevolg van Dun Blaouwun Beer brengt tijdens de carnaval een bezoek aan een verzorgingshuis in de regio. Ook de zieken uit Dun Birrekoal worden niet vergeten. Zij worden verblijd met een bezoek en een goed gevulde fruitmand.

Activiteiten Carnaval

299

Activiteiten Carnaval

301

Bezoek Berlerode

Bezoek Berlerode

Activiteiten Carnaval

300

Activiteiten Carnaval

302

Bezoek Berlerode

Bezoek Berlerode

Activiteiten Carnaval

303

Bezoek Berlerode

41


tidisco t e f n o C n e l a b n Ballonne De allerkleinste, de peuters en kleuters, worden niet vergeten. Zij kunnen de carnaval op een leuke manier beginnen tijdens het Ballonnenbal en Confettidisco in Den Durpsherd. Uiteraard zijn de papa’s en de mama’s ook van harte welkom.

Activiteiten Carnaval

304

Activiteiten Carnaval

305

Ballonnenbal-Confettidisco

Ballonnenbal-Confettidisco

Activiteiten Carnaval

306

Ballonnenbal-Confettidisco

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

307 Ballonnenbal-Confettidisco

Activiteiten Carnaval

308 Ballonnenbal-Confettidisco

Activiteiten Carnaval

309

42

310 Ballonnenbal-Confettidisco

Ballonnenbal-Confettidisco


Activiteiten Car naval

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

312 311

313

Boerenbruiloft

Boerenbruiloft

Boerenbruiloft

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

314

315 Boerenbruiloft

Boerenbruiloft

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

316

317

Boerenbruiloft

Dinsdagmiddag spektakel

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

319 318

Dinsdagmiddag spektakel

Dinsdagmiddag spektakel

320 Dinsdagmiddag spektakel

43


al v a n r a C n e t i e t i Activ

Activiteiten Carnaval

321

Fruitmanden rondbrengen

Activiteiten Carnaval

322

325

Fruitmanden rondbrengen

324 Fruitmanden rondbrengen

44

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

323

Fruitmanden rondbrengen

Fruitmanden rondbrengen


Mercuriusplein 55, 5258 AX Berlicum T: 073 - 5033196 F: 073 - 5038006 boekhandel.miekewijgergangs@planet.nl

, EPANELEN ING, ZONN TO'S EN D VERLICHT AU LE E : CH IN IS D IALISEER TATIONS ELEKTR SPLANNEN GESPECO PLAADSERGIEBESPARING EN TL Berlicum r 15 - 5258 Nieuw Laa 5876 06 5363ijnenelektro.nl lw TRO.NL o@ inf IJNENELEK

WWW.LW

7 dagen per week geopend va 11.30 uur voor lunch borrel en diner

10 jaar

www.eetcafedeprins.nl • Hoogstraat 50 Berlicum


Optocht De optocht is een van de hoogtepunten van carnaval. Honderden bouwers zijn al maanden in de weer om de optocht tot iets onvergetelijks te maken! De rivaliteit om met de mooiste, ludiekste en meest gewaardeerde wagen uit de strijd te komen is groot. Natuurlijk allemaal op een carnavaleske manier wordt deze strijd gestreden en gevierd. Dun Blaouwun Beer zorgt voor de organisatie.

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

326

327

Grote optocht

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

328 Grote optocht

329 Grote optocht

Activiteiten Carnaval

330

Grote optocht

Activiteiten Carnaval

331

46

Grote optocht

Grote optocht

Activiteiten Carnaval

332

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

333

Grote optocht

334

Grote optocht

Grote optocht

Activiteiten Carnaval

335

Grote optocht


Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

336

337

Grote optocht

Grote optocht

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

339

338

Grote optocht

Grote optocht

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

340

341 Grote optocht

Grote optocht

Activiteiten Carnaval

342

Grote optocht

47


al v a n r a C n e t i e t i Activ

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

344

Activiteiten Carnaval

Idols

343

345 Idols

Idols

Activiteiten Carnaval

346

Activiteiten Carnaval

347

Idols

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

348 Kindermiddag

349 Kindermiddag

Activiteiten Carnaval

350

48

Kindermiddag

Idols

Activiteiten Carnaval

351

Kindermiddag

Activiteiten Carnaval

352

Kindermiddag


Kinderoptocht Op carnavalszaterdag vindt, voorafgaand aan de grote optocht van de volwassenen, in Middelrode de kinderoptocht plaats. Een bonte stoet kinderen, wagens en muziek trekt door de straten van Mirroi. Hierin laten de kinderen zien hoe zij de carnaval beleven. Sommigen zien we ook terug als deelnemer aan de grote Optocht. De kinderoptocht wordt net als de Optocht gejureerd.

Activiteiten Carnaval

353

Kinderoptocht

Activiteiten Carnaval

354

Activiteiten Carnaval

355

Kinderoptocht

Kinderoptocht

Activiteiten Carnaval

356

Kinderoptocht

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

357

Activiteiten Carnaval

358 Kinderoptocht

Kinderoptocht

Activiteiten Carnaval

360

Kinderoptocht

359

Activiteiten Carnaval

361

Kinderoptocht

Kinderoptocht

Activiteiten Carnaval

362

Kinderoptocht

49


al v a n r a C n e t i e t i Activ

Activiteiten Carnaval

363

Bezoek Mariaoord

Activiteiten Carnaval

364

Bezoek Mariaoord

Activiteiten Carnaval

365

Bezoek Mariaoord

Activiteiten Carnaval

366

Activiteiten Carnaval

368

Schooloptocht

50

Schoolcarnaval

367

Activiteiten Carnaval

369

Activiteiten Carnaval

371

Bezoek Mariaoord

Activiteiten Carnaval

Schooloptocht

Activiteiten Carnaval

370

Activiteiten Carnaval

372

Schoolcarnaval

Bezoek Mariaoord

Schooloptocht

Activiteiten Carnaval

373

Schoolcarnaval


Activiteiten Carnaval

374

Activiteiten Carnaval

375

Skik

Skik

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

376

377

Skik

Skik

Activiteiten Carnaval

378

Skik

Activiteiten Carnaval

379

Skik

51


ht

Sleuteloverdrac

Zoals de protocollen voorschrijven overhandigt het gemeentebestuur op Carnavalsvrijdagavond de sleutel van de gemeente aan de Prins van Dun Birrekoal. Dit is het startsein van carnaval! Vanaf dit moment regeert de Prins 5 dagen over zijn Birrekoal en heeft het gemeentebestuur vrijaf. De Jeugdprins krijgt de sleutel tijdens het schoolcarnaval.

Activiteiten Carnaval

380

Activiteiten Carnaval

381

Sleuteloverdracht

Activiteiten Carnaval

383

384

Sleuteloverdracht

386

387 Sleuteloverdracht

Activiteiten Carnaval

52

Sleuteloverdracht

Activiteiten Carnaval

Sleuteloverdracht

Sleuteloverdracht

382

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

388

Sleuteloverdracht

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

389

Sleuteloverdracht

Sleuteloverdracht

Activiteiten Carnaval

385

Sleuteloverdracht


Carnavalsvierin g Iedere carnavalszondagmorgen start traditiegetrouw met de carnavalsviering. Een leuke en gedenkwaardige viering voor alle inwoners van Dun Birrekoal waarin de carnaval centraal staat. Ieder jaar wordt een nieuw thema en een goed doel gekozen. Op deze wijze slaan de parochie en Dun Blaouwun Beer de handen ineen en leveren zij een bijdrage aan een goed doel.

Activiteiten Carnaval

390

Carnavalsviering

Activiteiten Carnaval

391

Carnavalsviering

Activiteiten Carnaval

393

Activiteiten Carnaval

392

395

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

398

Carnavalsviering

Carnavalsviering

Carnavalsviering

Carnavalsviering

Activiteiten Carnaval

397

Activiteiten Carnaval

399

Activiteiten Carnaval

Carnavalsviering

394

396

Carnavalsviering

Carnavalsviering

Activiteiten Carnaval

400

Carnavalsviering

53


al v a n r a C n e t i e t i Activ

Activiteiten Carnaval

401

Activiteiten Carnaval

402

Bezoek Zonnebloem

Activiteiten Carnaval

403

Activiteiten Carnaval

404

Bezoek Zonnebloem

Activiteiten Carnaval

405

Activiteiten Carnaval

54

Bezoek Zonnebloem

Activiteiten Carnaval

Activiteiten Carnaval

Dun Birrekoal Blaost

408

Bezoek Zonnebloem

Dun Birrekoal Blaost

406 Dun Birrekoal Blaost

407 Dun Birrekoal Blaost


Spaaroverzicht o 1 o 2 oo 3 - 4 o 5 o 6 o 7 o 8 o 9 o 10 o 11 o 12 o 13 o 14 o 15 o 16 o 17 o 18 o 19 o 20 oo 21 - 22 o 23 o 24 oo 25 - 26 o 27 o 28 o 29 o 30 o 31 o 32 o 33 o 34 o 35 o 36 o 37 o 38 o 39 oo 40 - 41 o 42 o 43 o 44 o 45 o 46 o 47 o 48 o 49 oo 50 - 51 o 52 o 53 o 54 o 55 o 56 o 57 o 58 oo 59 - 60 o 61 o 62 o 63 o 64 o 65 o 66 o 67 o 68 o 69 o 70 o 71 o 72 o 73 o 74 oo 75 - 76

HOFHOUDING

Bestuur

CLUBKES

Doofpotters Doofpotters Doofpotters Doofpotters Doofpotters Doofpotters Doofpotters Doofpotters Doofpotters Doofpotters Funkapel Funkapel Funkapel Funkapel Funkapel Funkapel Funkapel Funkapel Funkapel Funkapel Vossewakers Vossewakers Vossewakers Vossewakers Vossewakers Vossewakers Vossewakers Vossewakers Vossewakers Vossewakers Ut Rooi Duukske Ut Rooi Duukske Ut Rooi Duukske Ut Rooi Duukske Ut Rooi Duukske Ut Rooi Duukske Ut Rooi Duukske Ut Rooi Duukske Ut Rooi Duukske Ut Rooi Duukske De Snorreclub De Snorreclub De Snorreclub De Snorreclub De Snorreclub De Snorreclub De Snorreclub De Snorreclub De Snorreclub De Snorreclub Olling dol Olling dol Olling dol Olling dol Olling dol Olling dol Olling dol Olling dol Olling dol Olling dol Kabinet Kabinet Kabinet Kabinet Kabinet Kabinet Kabinet Kabinet

o 77 o 78 o 79 o 80 o 81 o 82 o 83 o 84 o 85 o 86 o 87 oo 88 - 89 o 90 o 91 o 92 o 93 o 94 o 95 o 96 oo 97 - 98 o 99 o 100 o 101 o 102 o 103 o 104 o 105 o 106 o 107 oo 108 - 109 o 110 o 111 o 112 o 113 o 114 o 115 o 116 oo 117 - 118 o 119 o 120 o 121 o 122 o 123 o 124 o 125 o 126 o 127 o 128 o 129 o 130 o 131 o 132 o 133 o 134 o 135 o 136 o 137 o 138 o 139 o 140 o 141 o 142 o 143 o 144 o 145 o 146 o 147 o 148 o 149 o 150 o 151 o 152

Kabinet Kabinet Straatorkest De Pannelappen Straatorkest De Pannelappen Straatorkest De Pannelappen Straatorkest De Pannelappen Straatorkest De Pannelappen Straatorkest De Pannelappen Straatorkest De Pannelappen Straatorkest De Pannelappen Straatorkest De Pannelappen Straatorkest De Pannelappen VKK VKK VKK VKK VKK VKK VKK VKK VKK VKK Koalstampers Koalstampers Koalstampers Koalstampers Koalstampers Koalstampers Koalstampers Koalstampers Koalstampers Koalstampers Wanne Klets Wanne Klets Wanne Klets Wanne Klets Wanne Klets Wanne Klets Wanne Klets Wanne Klets Wanne Klets Wanne Klets

OUD HOOGHEDEN

1965 en 1973 Hans van Gemert 1966 Toon van Boxtel 1967 Wim Dröge 1969 Willem Bouman 1970 Theo van Helvoort 1971 Jacques Schmidt 1972 Stef Bugter 1974 Harry Keeris-Willem van Uden 1975 Roel Meijer-Geert Pennings 1976 Jules Alkemade-Mari van de Pas 1977Thieu van Hintum-Huub van den Heuvel 1978 Chel Jamin-Peter Violet 1979 Rien Smulders-Mari Gordijn 1980 Jan van Uden-Sjef van Schalen 1981 Klaas van Driel-Nol van Lith 1982 Mari Gordijn-Willem van Uden 1983 Mari van de Pas- Ton Berbee 1984 Henk van Hintum- André Juriëns 1985 Jo van de Mosselaar-Frans van Pinxteren 1986 Frans van Pinxteren-Nol van Lith 1987 Wil van Casteren-Henk van Schijndel 1988 Sjef van Schalen-Jo van lijssel 1989 Geert Pennings-Peter Jansen 1990 Geert Klerkx-Jan van Osch 1991 Theo van der Walle-Willem van Uden 1992 Cor van den Akker-Mari Persoons 1993 Gerard Vissers-Ad van der Heijden 1994 Jan van Liempd-Gerard Wiegmans 1995 Ed Mathijssen-Sjef de Laat 1996 André van Goch-Harrie van den Broek

55


CHT ZIC SPAAROVERIZ

o 153 o 154 o 155 o 156 o 157 o 158 o 159 o 160 o 161 o 162 o 163 o 164 o 165 o 166 o 167 o 168 o 169 o 170 o 171 o 172 o 173 o 174 o 175 o 176 o 177 o 178 o 179 oo 180-183 oo oo 184-187 oo

1997 Jos van Boxtel-Willem Verhoeven 1998 Mari van den Broek-Ad van der Heijden 1999 Joost van Roosmalen-Jan van Gaal 2000 Ardi van Helvoort-Bertie van Helvoort 2001 Nol van lith-Hans de Laat 2002 Bert van Druenen-Herman van Doorn 2003 Peter van Dongen-Peter Böhme 2004 Ton Mathijssen-Astrid Kwaspen 2005 Jos Heerkens-William Hendriks 2006 Leo van Boxtel-Gerdien Pierlo 2007 Jan Geerlings-Ad van de Donk 2008 Marc Vissers-Libert van den Boom 2009 Bart Raaijmakers-Jan Ummenthum 2010 Henk van Osch-Yvonne de Laat 2011 Ben Vissers-Willy de Laat 2012 John Loomans-Bram Arbouw 2013 Ad van Schijndel-Alex van de Burgt 2014 Hans de Laat-Peter Verhagen 2015 René Renders-Frank Schellings 2016 Hans den Otter-André den Otter 2017 Peter de Groot- Nol van Iersel

o 218 o 219 o 220 o 221 oo 222 - 223 o 224 o 225 o 226 o 227 o 228 o 229 o 230 o 231

Jeugdslager Jong Aouw Blaouw Jong Aouw Blaouw

o 232 o 233 oo 234 - 235 o 236 o 237

Jeugdprinsenstrijd Jeugdprinsenstrijd Jeugdprinsenstrijd Jeugdprinsenstrijd Jeugdprinsenstrijd

HOFHOUDING

o 238 o 239 o 240 o 241 o 242 o 243 o 244 o 245 o 246 o 247 o 248 o 249 o 250

Misty Meeting Misty Meeting Misty Meeting Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Ge Bent en Ge zult Ge Bent en Ge zult Ge Bent en Ge zult Ge Bent en Ge zult Ge Bent en Ge zult

o 251 o 252 o 253 oo 254 - 255 o 256 o 257 o 258 o 259 o 260

Zeveren Zeveren Zeveren Zeveren Zeveren Zeveren Zeveren Zeveren Zeveren

oo 261 - 262 o 263 o 264 o 265 o 266 o 267 o 268 o 269 o 270

Jeugdzeveren Jeugdzeveren Jeugdzeveren Jeugdzeveren Jeugdzeveren Jeugdzeveren Jeugdzeveren Jeugdzeveren Jeugdzeveren

o 271 o 272 o 273 o 274 oo 275 - 276 o 277 o 278 o 279 o 280 o 281

Carnavalskrant Carnavalskrant Carnavalskrant Carnavalskrant Dobbelloop Dobbelloop Dobbelloop Dobbelloop Supersteunberen Supersteunberen

Bestuur Bestuur Hoogheden Hoogheden Hoogheden Hoogheden Hofhouding

Jeugdhofhouding

o 188 Hofkapel o 189 Hofkapel oo 190 - 191 Hofkapel o 192 Raad XI o 193 Raad XI oo 194 - 195 Raad XI o 196 o 197 oo 198 - 199 o 200 o 201 o 202 o 203 oo 204 - 205 o 206

Springdinger Springdinger Springdinger Slagerzanger Slagerzanger

o 207 o 208

Jeugdraad Jeugdraad

JEUGDHOFHOUDING

Jeugdhoogheden Jeugdhoogheden Jeugdhoogheden Jeugdhoogheden

o 209 Jeugdspringdinger o 210 Jeugdspringdinger oo 211 - 212 Jeugdspringdinger o 213 Jeugdhofkapel o 214 Jeugdhofkapel oo 215 - 216 Jeugdhofkapel o 217

56

Jeugdslager

ACTIVITEITEN VOORSEIZOEN

11-11 bal 11-11 bal 11-11 bal 11-11 bal 11-11 bal 11-11 bal 11-11 bal 11-11 bal 11-11 bal 11-11 bal


o 282 o 283 o 284 o 285 o 286 o 287 o 288 o 289 o 290 o 291 o 292 o 293

Lochte Kwieperit Lochte Kwieperit Lochte Kwieperit Lochte Kwieperit Lochte Kwieperit Lochte Kwieperit Lochte Kwieperit

o o o o o

294 295 296 297 298

Blaouw Birre Beat Bal Blaouw Birre Beat Bal Blaouw Birre Beat Bal Blaouw Birre Beat Bal Blaouw Birre Beat Bal

o o o o o

299 300 301 302 303

Bezoek Berlerode Bezoek Berlerode Bezoek Berlerode Bezoek Berlerode Bezoek Berlerode

ACTIVITEITEN CARNAVAL

Bezoek Adora Bezoek Adora Bezoek Adora Bezoek Adora Bezoek Adora

o 304 o 305 o 306 oo 307 - 308 o 309 o 310

Ballonnenbal-Confettidisco Ballonnenbal-Confettidisco Ballonnenbal-Confettidisco Ballonnenbal-Confettidisco Ballonnenbal-Confettidisco Ballonnenbal-Confettidisco

o 311 oo 312 - 313 o 314 o 315 o 316 o 317 o 318 oo 319 - 320 o 321 o 322 o 323 o 324 o 325

Boerenbruiloft Boerenbruiloft Boerenbruiloft Boerenbruiloft Boerenbruiloft Dinsdagmiddag spektakel Dinsdagmiddag spektakel Dinsdagmiddag spektakel Fruitmanden rondbrengen Fruitmanden rondbrengen Fruitmanden rondbrengen Fruitmanden rondbrengen Fruitmanden rondbrengen

o o oo o o o o o o oo o o o o o

Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht Grote optocht

326 327 328 - 329 330 331 332 333 334 335 336 - 337 338 339 340 341 342

o 343 o 344 o 345 o 346 o 347 oo 348 - 349 o 350 o 351 o 352

Idols Idols Idols Idols Idols Kindermiddag Kindermiddag Kindermiddag Kindermiddag

o 353 o 354 o 355 o 356 o 357 o 358 o 359 o 360 o 361 o 362

Kinderoptocht Kinderoptocht Kinderoptocht Kinderoptocht Kinderoptocht Kinderoptocht Kinderoptocht Kinderoptocht Kinderoptocht Kinderoptocht

o 363 o 364 o 365 o 366 o 367 o 368 o 369 o 370 o 371 o 372 o 373 o 374 o 375 oo 376 - 377 o 378 o 379

Bezoek Mariaoord Bezoek Mariaoord Bezoek Mariaoord Bezoek Mariaoord Bezoek Mariaoord Schooloptocht Schooloptocht Schooloptocht Schoolcarnaval Schoolcarnaval Schoolcarnaval Skik Skik Skik Skik Skik

o 380 o 381 o 382 o 383 o 384 o 385 oo 386 - 387 o 388 o 389

Sleuteloverdracht Sleuteloverdracht Sleuteloverdracht Sleuteloverdracht Sleuteloverdracht Sleuteloverdracht Sleuteloverdracht Sleuteloverdracht Sleuteloverdracht

o 390 o 391 o 392 o 393 oo 394 - 395 o 396 o 397 o 398 o 399 o 400

Carnavalsviering Carnavalsviering Carnavalsviering Carnavalsviering Carnavalsviering Carnavalsviering Carnavalsviering Carnavalsviering Carnavalsviering Carnavalsviering

o o o o oo o o

Bezoek Zonnebloem Bezoek Zonnebloem Bezoek Zonnebloem Bezoek Zonnebloem Dun Birrekoal Blaost Dun Birrekoal Blaost Dun Birrekoal Blaost

401 402 403 404 405 - 406 407 408

57


Carnavalsrecept:

Vlug vitamineshot

Heb je gefeest tot in de kleine uurtjes en ben je toe aan een snelle energieboost? Ga met onderstaand boodschappenlijstje naar EMTÉ Berlicum en geef jezelf (en je mede-carnavalsvierders) een shot vitamine. Zo kun je er weer tegenaan!

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Zo maak je het:

• • • • • • • •

Schil de bieten en mango en snijd deze in blokjes. Schil en rasp de kokos en de gember. Pureer de bietjes, kokos, gember, frambozen, mango, cranberrysap, honing en kwark tot een dikke smoothie en schenk in 4 hoge glazen.

2 gekookte rode bieten 50 gram (stukje) verse kokos 1 cm verse gember 150 gram verse (of bevroren) frambozen 1 rijpe mango 500 ml cranberrysap 4 eetlepels volle kwark 1 eetlepel honing

Kijk voor meer eettips om je kater snel te laten verdwijnen op emte.nl/anti-kater-ontbijt


De lekkerste supermarkt van Berlicum

Openingstijden EMTÉ Berlicum Mercuriusplein 30 5258 AX Berlicum www.emte.nl/berlicum

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur

Vrijdag Zaterdag Zondag

08.00 - 21.00 uur 08.00 - 20.00 uur 10.00 - 18.00 uur

Carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer  

Carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer Verzamelalbum

Carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer  

Carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer Verzamelalbum

Advertisement