Page 5

CVV ZWERVERS

Ook dit jaar maakt de commissie het haar doelstelling een zeer aantrekkelijk deelnemersveld naar Capelle aan den IJssel te halen. Een ander uniek evenement is het Bedrijventoernooi. Dit toernooi is voortgekomen uit het horeca-toernooi en vindt al jaren plaats. Een team van vrijwilligers organiseert het toernooi de zaterdag vóór of ná het Pinksterweekend. Het concept bestaat uit teams in een 6-6 formatie die uitkomen voor bestaande sponsoren of andere bedrijven die Zwervers een warm hart toe dragen. Gezelligheid en netwerken gaan tijdens dit toernooi hand in hand.

Normen & Waarden Zoals de visie al aangeeft is het belangrijk dat al onze leden met plezier bij ons voetballen. Belangrijk hierbij is dat men zich veilig en thuis voelt. Daarom is een uitgebreide set aan gedragsregels opgesteld en worden bij alle nieuwe leden introductiegesprekken gevoerd om uitleg te geven aan deze regels. Om de gedragsregels van CVV Zwervers te waarborgen is sinds 2006 een normen en waardencommissie opgezet. Zij dragen zorg voor het naleven en kenbaar maken van de regels.

Heren-1 Het vlaggenschip van elke vereniging is heren-1. De hoofdmacht van CVV Zwervers heeft zich in 1930 aangesloten bij de Goudse Voetbalbond. 5 jaar na de oprichting werd Zwervers-1 kampioen en promoveerde naar de 4e klasse van de grote bond van de KNVB. Van 1936 t/m 1981 werd wisselend gespeeld in de 4e klasse van de KNVB en de Goudse Voetbalbond. In 1982 promoveerde Zwervers-1 naar de 3e klasse. In 2011 werd het team kampioen en verhuisde naar de 2e klasse. Drie jaar later werd opnieuw het kampioenschap behaald en promoveerde het team naar de 1e klasse.

Zwervers en Oranje In 2016 besloot de KNVB om de trainingen van het Nederlands dames team, dat een kwalificatiereeks moest spelen voor de Olympische spelen, te laten plaatsvinden op ons sportpark. Een unieke ervaring en een blijk van waardering voor onze sportpark en accommodatie. De andere relatie met Oranje is gelegen in het feit dat in totaal 4 spelers die bij Zwervers de jeugdopleiding hebben gehaald het Nederlands elftal hebben gehaald. Dit zijn: Rinus Terlouw, André Hoekstra, Bart Latuheru en Nick Viergever. Rinus Terlouw speelde maar liefst 34 interlands. De andere 3 spelers hebben 1 keer in het Nederlands team gespeeld.

Sterk in grote evenementen Jaarlijks worden voor bijna alle jeugdteams toernooien georganiseerd door de wedstrijdcommissie. Buiten deze toernooien organiseert CVV Zwervers als sinds 1993 tijdens de Pinksterdagen het grote internationale D-toernooi voor spelers onder de 13 jaar. Tijdens deze dagen komen duizenden toeschouwers kijken naar jeugdvoetbal op hoog niveau. Clubs als Machester City, Liverpool FC, Juventus, Borussia Dortmund, VFL Wolfsburg, Chelsea, Anderlecht, Feyenoord en PSV bezochten allemaal al Sportpark De Couwenhoek. Met dit toernooi zet CVV Zwervers zichzelf en ook de gemeente Capelle aan den IJssel op de internationale kaart. In juni 2017 viert het Internationaal U13 toernooi haar zilveren jubileum. Na 24 succesvolle, drukbezochte toernooien, met een steeds sterker wordend deelnemersveld, staat dit seizoen de 25e editie te wachten.

5

CVV Zwervers  

CVV Zwervers Verzamelalbum

CVV Zwervers  

CVV Zwervers Verzamelalbum

Advertisement