Page 1

BASKETBALPLAATJES VERZAMELALBUM

SEIZOEN 2017-2018


JAAR In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar. En wie jarig is trakteert, het hĂŠle jaar door!


Beste speler of fan van BV Aalsmeer,

Hoogvliet bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Je krijgt van 21 maart t/m 1 mei bij iedere € 10,00 aan boodschappen een setje basketbalplaatjes van jouw club cadeau. Daarnaast krijg je bij verschillende actieproducten extra setjes basketbalplaatjes. Als lokale supermarkt zijn wij graag betrokken bij wat er speelt in onze omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om lekker te bewegen, te sporten en gezond te eten. Met deze spectaculaire sportplaatjesactie zetten we alle sporters, jong en oud, in de schijnwerpers. Vergeet niet je familie, vrienden en buren te vragen om je te helpen met sparen. Op deze manier is je album nog sneller vol en heb je een prachtige herinnering aan jouw tijd bij BV Aalsmeer. Altijd leuk om later nog eens in terug te bladeren. We wensen je heel veel spaarplezier! Namens alle medewerkers van Hoogvliet Aalsmeer

BESTE LEDEN, Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van het verzamelalbum van de Basketball Vereniging Aalsmeer dat ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de firma Hoogvliet in de gemeente Aalsmeer is uitgebracht. De leden hebben met groot enthousiasme gereageerd op de oproep om deel te nemen en met enige trots kunnen we melden dat op een enkeling na alle leden in het album zijn terug te vinden. Een speciaal woord van dank is hier op zijn plaats voor onze amateurfotograaf Stefan Ende, die het leeuwendeel van de foto’s heeft geschoten, en Mitchel Musters, die ondanks de weerswaarschuwing code oranje op 10 december 2017 in kon springen om de laatste fotosessie tot een goed einde te brengen. Het album geeft een goed inzicht in de samenstelling van de vereniging in het seizoen 2017-2018, het toont je de kampioensploegen van de laatste jaren en je kunt lezen hoe de vereniging is ontstaan in 1964 en hoe vrijwilligers nu samen met de spelers en hun ouders de vereniging vorm geven. Het album wordt pas echt een collector’s item als je ook alle 231 plaatjes hebt gespaard en in het album hebt geplakt. Zolang de actie loopt, kunnen we rond onze trainingen en tijdens de speciaal ingeplande ruilmiddag dubbele plaatjes met elkaar ruilen en zo proberen de ontbrekende plaatjes te bemachtigen. Namens de firma Hoogvliet en het bestuur van de vereniging wens ik je heel veel succes tijdens je zoektocht naar alle plaatjes en veel leesplezier bij het verder ontdekken van dit mooie album. Rob Thomas Voorzitter BV Aalsmeer Voorzitter BV Aalsmeer

Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van een écht collector’s item: het BV Aalsmeer basketbalplaatjes verzamelalbum. In dit album is plaats voor meer dan 200 plaatjes van spelers, trainers, begeleiders, bestuursleden en vrijwilligers van het seizoen 2017-2018. Hoe gaaf is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een basketbalplaatje?

Rob Thomas

3


BV AALSMEER EEN ACTIEVE VERENIGING De basketbalvereniging is ontstaan in 1964 op initiatief van de heer Wim Beijnvoort, destijds gymleraar van de MULO in de Marktstraat en organisator van de immens populaire scholentoernooien voor handbal, basketbal, volleybal en atletiek. In Amerika had basketbal zich al ontwikkeld tot een volwassen sport, Europa volgde op gepaste afstand. De Nederlandse Basketball Bond werd in 1947 opgericht, maar het zou tot 1960 duren voordat de Eredivisie mannen gestalte kreeg. In Aalsmeer zette Wim Beijnvoort samen met Nel de Koning alles op de rit en vond de officiële inschrijving bij de NBB plaats onder de naam TeVeA Basketball Aalsmeer, als onderdeel van de turnvereniging TVA. Het duurde nog enkele jaren voordat de basketbalafdeling zich onder de naam BV Aalsmeer als zelfstandig vereniging kon bedruipen.

Vandaag de dag is BV Aalsmeer een gezonde vereniging, niet alleen financieel, maar juist ook qua kader. In 2014, rond het vijftigjarig jubileum, werd de technische leiding in handen gegeven van een viertal ervaren trainers: Kees en Meindert Buskermolen, Frank van Daalen en Edwin Zijlstra. Vanaf dat moment is er systematisch gestuurd op het opleiden van jonge, enthousiaste jeugdtrainers. Dit beleid werpt steeds duidelijker zijn vruchten af. Met het stijgen van hun ervaring zijn de nieuwe trainers steeds beter in staat om een strak en gevarieerd trainingsprogramma te verzorgen, daarbij geholpen door Mark Zijlstra als Coördinator Jeugdtrainers. De spelers hebben er echt plezier in. De werklust op de trainingen is groot en loop je als toeschouwer de trainingshal in, dan voel je de positieve energie op je af komen. Naast de reguliere competitie biedt de vereniging gedurende het jaar speciale evenementen aan, waardoor lid zijn van de vereniging meer betekent dan alleen maar bij een team horen. Sinds 2015 organiseren we met groot succes ons Summer Camp. Ter voorbereiding van het nieuwe seizoen kunnen jeugdleden een week mee op kamp, waar in een ontspannen vakantiesfeer gewerkt wordt aan de individuele basketbalvaardigheden en waar de eerste conditieopbouw plaatsvindt. Ook in 2018 staat de Summer Camp op het programma.

4

ALS TOESCHOUWER VOEL JE DE POSITIEVE ENERGIE OP JE AF KOMEN

Toen Jan Ratterman de voorzittershamer overnam in 1976 was de vereniging met ca. 250 leden, verdeeld over dertig teams, uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland. In de jaren tachtig, toen Jan het stokje had overgedragen, kwamen de sportieve successen met als hoogtepunten het behalen van het Nederlands kampioenschap in 1980 met de Jongens Aspiranten en in 1984 met het Jongens Juniorenteam. Het eerste herenteam werd versterkt met spelers van buiten de vereniging. Helaas liepen de verliezen ook hoog op. Dankzij ingrijpen van Willem Heijns kon de vereniging van de financiële ondergang worden gered. Samen met Kees Buskermolen (voorzitter) en Olga Aaij (secretaris) werd een reddingsplan uitgevoerd. Pas onder leiding van Rob Verbeek (1988-1998) wist BV Aalsmeer zich definitief onder de schuldenlast uit te werken.


Aan het einde van het seizoen, meestal in mei, nodigen we onze leden uit om met familie en vrienden een team te vormen en deel te nemen aan het Familietoernooi. Basketbalervaring is tijdens het toernooi niet belangrijk, wel het samen plezier hebben. Ook het Scholentoernooi is een jaarlijks terugkerende happening, waar we de leerlingen van het Basisonderwijs uit Aalsmeer, Kudelstaart, Rijsenhout en Uithoorn de kans bieden kennis te maken met de basketbalsport. Sinds een paar jaar spelen de schoolteams een zgn. 3x3 competitie. Dat wil zeggen dat een team met drie spelers op het veld staat i.p.v. met vijf, zoals in de reguliere competitie. Het spel wordt dan nog intensiever, want elke speler/speelster komt vaker aan de bal en krijgt meer schietkansen.

Heren 1 2014

Heren 1 2014

Heren 2 1987-1988

Heren 2 1987-1988

Familie Eekhoff

Familie Eekhoff

Summer Camp 2017

Summer Camp 2017

BV Aalsmeer is een leuke en actieve vereniging, die leeft dankzij de inbreng van vele vrijwilligers en actieve ouders. Wil je meer weten over het basketballen in Aalsmeer, kom dan gerust eens kijken bij de trainingen of vraag informatie aan via info@bvaalsmeer.nl.

5


Heren 1

Heren 1

Heren 1

BV Aalsmeer

Ershad Yousofzai

6

Ger Molenaar

Heren 1

Heren 1

Dennis Zijlstra

Heren 1

Heren 1

Bram Buskermolen

Kees Buskermolen Jr.

Jim Commandeur


Thijs Wijfjes

Heren 1

Heren 1

Sebastiaan Sargis

Heren 1

Tijs Buskermolen

Sebastiaan Stokman

Trainer/Coach Heren 1

Heren 1 Heren 1

Heren 1

Joris van Leeuwen

Valentijn Stokman

Kees Buskermolen

7


Heren 2

Murat Meulenbelt

8

Roderick Siemonsma

Heren 2 Heren 2

Dani Booij

Marco Hoogenboom

Trainer/Coach Heren 2

Joost Sanders

Heren 2

Gregory DaniĂŤls

Heren 2

Heren 2

Erwin Combee

Bart van Veen

Heren 2

Bart Molema

Heren 2

Heren 2

Aaron van Daalen

Heren 2

Heren 2

Heren 2

BV Aalsmeer

Stan Maarse

Frank van Daalen


Heren 3

Heren 3

Heren 3

BV Aalsmeer

Paul Vos

Willem van Leeuwen

Heren 3

DaniĂŤl Kruijer

Nico Spaargaren

Scheidsrechter Heren 3

Marcel Driessen

Heren 3

Marc Streefkerk

Heren 3

Heren 3

Henk Noordhoek

Heren 3

Heren 3

Heren 3

Bart Heemskerk

Xander Bosch

Jaap Aaij

9


Dames V22

Dames V22

Dames V22

BV Aalsmeer

Anouck Ramdjanamsingh

10

Birgit Tolsma

Dames V22

Dames V22

Wendy Combee

Dames V22

Dames V22

Anniko van Daalen

Denise de Jong

Rosanne van Veen


Patty Schouten

Dames V22

Dames V22

Diana Buskermolen

Trainer/Coach Dames V22

Willine de Korte

Lara van der Post

Assistent Trainer/Coach Dames V22

Dames V22 Dames V22

Dames V22

Rianne de Rijk

AndrĂŠ van Daalen

Dani Booij

11


Jeugd J18-1

Jeugd J18-1

BV Aalsmeer

Jeugd J18-1

Rody Moen

12

Roy Jagerman

Michael Aileen

Trainer/Coach Jongens J18-1

Marein Sprangers

Trainer/Coach Jongens J18-1

Jay Nabibaks

Jeugd J18-1

Jeugd J18-1

Dex van Klingeren

Jeugd J18-1

Boyd Huzemeier

Jeugd J18-1

Jeugd J18-1

Bjรถrn van den Berg

Jeugd J18-1

Jeugd J18-1

Alex Cardoso De Bastos

Bram Buskermolen

Ershad Yousofzai


ZENSA STYLING & ADVIES

ZENSA STYLING INTERIEURSTYLING – VERKOOPSTYLING – ADVIES www.zensa-styling.nl Tel: 06-14678838 Email: info@zensa-styling.nl Bezoekadres op afspraak: Aalsmeerderweg 376-B


Jeugd J16-1

Jeugd J16-1

Jeugd J16-1

BV Aalsmeer

Fher Brilleman

Jeugd J16-1

Martijn Kievit

14

Assistent Trainer/Coach Jongens J16-1

Jorre van Beek

Jeugd J16-1

Jeugd J16-1

Jelle Hoogervorst

Trainer/Coach Jongens J16-1

Jeugd J16-1

Cristian Jourdan

Tycho Deen

Meindert Buskermolen

Dirk Buskermolen


Jeugd J16-2

Jeugd J16-2

BV Aalsmeer

Robin Coumans

Stijn Visser

Niels van der Meer

Trainer/Coach Jongens J16-2

Milo Schuyt

Jeugd J16-2

Jeugd J16-2

Jeugd J16-2

Luuk Rinkel

Jeugd J16-2

Jeugd J16-2

Jeugd J16-2

Corné Klein Gunnewiek

Zion Overwater

Valentijn Stokman

15


Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

BV Aalsmeer

Gijs Wentzel

Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

Amy Moen

Maaike Hoogervorst

Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

Sees Jongkind

16

Shea de Bies

Trainer/Coach Jeugd J14-1

Pelin Schoonman

Marjolein Pol

Trainer/Coach Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

Jonas de Roos

Kees Buskermolen

Sebastiaan Sargis


Jeugd J12-1

Sem Jagerman

Valentijn van der Schaft

Jeugd J12-1 Jeugd J12-1

Lucas van Rijn

Sedra Al Badawi

Trainer/Coach Jeugd J12-1

Remco Willers

Jeugd J12-1

Neal Korenromp

Jeugd J12-1

Jeugd J12-1

Miquel Schuyt

Jort van Rijn

Jeugd J12-1

Joran Groot

Jeugd J12-1

Jeugd J12-1

Isaiah Niemeijer

Jeugd J12-1

Jeugd J12-1

Jeugd J12-1

BV Aalsmeer

Yaro Oud

Anniko van Daalen

17


Jeugd J10

Jeugd J10

Jeugd J10

BV Aalsmeer

Dean Landwehr Johann

18

Ise Kijlstra

Jeugd J10

Jeugd J10

Daan Groenenberg

Jeugd J10

Jeugd J10

Britt Groeneveld

Joris Stieva

Lucas Stieva


Solin Al Badawi

Jeugd J10

Jeugd J10 Jeugd J10

Matthé Smale

Viggo Gerritsen

Matthijs Jourdan

Jeugd J10

Jeugd J10 Jeugd J10

Jeugd J10

Marit Kleijn

Yuna Barens

Yusef Al Badawi

19


Bijzondere Leden BV Aalsmeer

OVERIGE BIJZONDERE LEDEN Rob Verbeek

Erelid

Willem P.C. Heijns

Lid van Verdienste

Erelid

Jan Joore

Martin van der Laarse

Jaap Aaij

Lid van Verdienste

AndrĂŠ van Daalen

Lid van Verdienste

Olga Aaij

Lid van Verdienste

Lid van Verdienste

Kees Buskermolen

Lid van Verdienste

Jan van de Bilt

Erelid

Erelid

Jan Ratterman

Lid van Verdienste

Erelid

Erelid

Oprichters Wim Beijnvoort en Nel de Koning

Oprichters Wim Beijnvoort en Nel de Koning

20

Aart van den Berg

Meindert Buskermolen

Regina Sanders


Simpele smoothie vóór het sporten geef je energiepEIl een boost Snijd de banaan in stukjes, schil de kiwi en halveer de aardbeien. Doe alle ingrediënten samen met de amandelmelk in de blender en maak er een lekkere smoothie van.

Ingrediënten

200 ml amandelmelk

1 kiwi

Een paar aarbeien

1 banaan in stukjes gesneden


22

Harold Stokman

Frank van Daalen

Kees Buskermolen

Mark Zijlstra Coรถrdinator Jeugdtrainers

Sebastiaan Stokman

Content Manager Website

Harold Stokman

Technische Commissie

Technische Commissie

Technische Commissie

Technische Commissie

Ledenadministratie

Bestuurslid - PR & Algemene Zaken

Bestuurslid - Wedstrijdsecretaris

Rob Thomas

Redactie Nieuwsbrief

Coรถrdinator Evenementen

Coรถrdinator Zaalhuur

Bestuurslid - Secretaris

Bestuurslid - Voorzitter

Vrijwilligers BV Aalsmeer

Volkert Deen

Bob Hoogenboom

Volkert Deen Edwin Zijlstra

Meindert Buskermolen

Mark Zijlstra

Sebastiaan Stokman


BV AALSMEER BEDANKT HAAR SPONSOREN!


KAMPIOENSPLAATJES BV Aalsmeer

1. Kampioenschap MW-1 - 1967

1. Kampioenschap MW-1 - 1967

1. Kampioenschap MW-1 - 1967

1. Kampioenschap MW-1 - 1967

1. Kampioenschap MW-1 - 1967

Kampioenschap MA-1 - 2004

Kampioenschap MA-1 - 2004

Kampioenschap MA-1 - 2004

Kampioenschap MA-1 - 2004

Kampioenschap MA-1 - 2004 24


OVERIGE KAMPIOENSTEAMS Kampioenschap MA-1 - 2009 Kampioenschap MA-1 - 2011

Kampioenschap H2 2008

Kampioenschap H2 2008

Kampioenschap H2 2008

Kampioenschap H2 2008

Kampioenschap H2 2008 25


KAMPIOENSPLAATJES BV Aalsmeer

Kampioenschap J14-1 2015

Kampioenschap J14-1 2015

Kampioenschap J14-1 2015

Kampioenschap J14-1 2015

Kampioenschap J14-1 2015

Kampioenschap J18-1 2015

Kampioenschap J18-1 2015

Kampioenschap J18-1 2015

Kampioenschap J18-1 2015

Kampioenschap J18-1 2015 26


Kampioenschap H3 2016

Kampioenschap H3 2016

Kampioenschap H3 2016

Kampioenschap H3 2016

Kampioenschap H3 2016

Kampioenschap J18-1 2017

Kampioenschap J18-1 2017

Kampioenschap J18-1 2017

Kampioenschap J18-1 2017

Kampioenschap J18-1 2017 27


Gezonde snack na het sporten kwark ALS JE THUISKOMT ‘Uitgehongerd’ kom je thuis. Snoep of koekjes eten na je training is dan een valkuil. Ken je het? Beter is een bakje kwark met fruit. Het stilt de acute trek en zorgt voor je spierherstel. Bron: Stichting Instituut MultiSkills

Ingrediënten

Magere kwark

Muesli

Frambozen

Blauwe bessen


www.heemhorstwatersport.nl

171222-Lab35-AMD-Adv-215x147.pdf

ONTZORGT!

1

22-12-17

15:32

DESIGN

ICT

WEBSITES

WWW.AALSMEER.NU • 0297-363215


TEAMPLAATJES BV Aalsmeer

Logo BV Aalsmeer

Logo BV Aalsmeer

Logo BV Aalsmeer

Logo BV Aalsmeer

Logo BV Aalsmeer

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Heren 1 30


Heren 2

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Heren 2

Heren 3

Heren 3

Heren 3

Heren 3

Heren 3 31


TEAMPLAATJES BV Aalsmeer

Dames V22

Dames V22

Dames V22

Dames V22

Dames V22

Jeugd J18-1

Jeugd J18-1

Jeugd J18-1

Jeugd J18-1

Jeugd J18-1 32


Jeugd J16-1

Jeugd J16-1

Jeugd J16-1

Jeugd J16-1

Jeugd J16-1

Jeugd J16-2

Jeugd J16-2

Jeugd J16-2

Jeugd J16-2

Jeugd J16-2 33


TEAMPLAATJES BV Aalsmeer

Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

Jeugd J14-1

Jeugd J12-1

Jeugd J12-1

Jeugd J12-1

Jeugd J12-1

Jeugd J12-1 34


Jeugd J10

Jeugd J10

Jeugd J10

Jeugd J10

Jeugd J10 35


ATTRIBUTEN BV Aalsmeer

Richtingspijl

Richtingspijl

Scorebord

Scorebord

Richtingspijl

Basketbalschoenen

Basketbalschoenen

Basketbalschoenen

36

Scorebord

Wedstrijdtenue

Wedstrijdtenue

Wedstrijdtenue


Basketbalbord

Basketbalbord

Wedstrijdbal

Wedstrijdbal

Wedtrijdbal

Basket

Basket

Basket

37


SPAAROVERZICHT BV Aalsmeer

VOORWOORD o Rob Thomas

CLUBREPORTAGE oo oo oo oo

Heren 1 2014 Heren 2 1987-1988 Familie Eekhoff Summer Camp 2017

HEREN 1 o o o o o o o o o o o o o

Bram Buskermolen Dennis Zijlstra Ershad Yousofzai Ger Molenaar Kees Buskermolen Jr. Jim Commandeur Joris van Leeuwen Sebastiaan Sargis Sebastiaan Stokman Thijs Wijfjes Tijs Buskermolen Valentijn Stokman Kees Buskermolen

o Roy Jagerman o Bram Buskermolen o Ershad Yousofzai

JEUGD J16-1 o o o o o o o o

Cristian Jourdan Fher Brilleman Jelle Hoogervorst Jorre van Beek Martijn Kievit Tycho Deen Meindert Buskermolen Dirk Buskermolen

JEUGD J16-2 o o o o o o o o

Corné Klein Gunnewiek Luuk Rinkel Milo Schuyt Niels van der Meer Robin Coumans Stijn Visser Zion Overwater Valentijn Stokman

HEREN 2

JEUGD J14-1

o o o o o o o o o o o o

JEUGD J12-1

Aaron van Daalen Bart Molema Bart van Veen Dani Booij Erwin Combee Gregory Daniëls Joost Sanders Marco Hoogenboom Murat Meulenbelt Roderick Siemonsma Stan Maarse Frank van Daalen

HEREN 3 o o o o o o o o o o

Bart Heemskerk Daniël Kruijer Henk Noordhoek Marc Streefkerk Marcel Driessen Nico Spaargaren Paul Vos Willem van Leeuwen Xander Bosch Jaap Aaij

DAMES V22 o o o o o o o o o o o o o

Anniko van Daalen Wendy Combee Anouck Ramdjanamsingh Birgit Tolsma Denise de Jong Rosanne van Veen Rianne de Rijk Diana Buskermolen Lara van der Post Patty Schouten Willine de Korte André van Daalen Dani Booij

JEUGD J18-1 o o o o o o o o

Alex Cardoso De Bastos Björn van den Berg Boyd Huzemeier Dex van Klingeren Jay Nabibaks Marein Sprangers Michael Aileen Rody Moen

38

o o o o o o o o o o

o o o o o o o o o o o o

Amy Moen Gijs Wentzel Jonas de Roos Maaike Hoogervorst Marjolein Pol Pelin Schoonman Sees Jongkind Shea de Bies Kees Buskermolen Sebastiaan Sargis

Isaiah Niemeijer Joran Groot Jort van Rijn Lucas van Rijn Miquel Schuyt Neal Korenromp Remco Willers Sedra Al Badawi Sem Jagerman Valentijn van der Schaft Yaro Oud Anniko van Daalen

JEUGD J10 o o o o o o o o o o o o o

Britt Groeneveld Daan Groenenberg Dean Landwehr Johann Ise Kijlstra Joris Stieva Lucas Stieva Marit Kleijn Matthé Smale Matthijs Jourdan Solin Al Badawi Viggo Gerritsen Yuna Barens Yusef Al Badawi

BIJZONDERE LEDEN oo o o o o o o

Oprichters Wim Beijnvoort en Nel de Koning Jan Ratterman Jan van de Bilt Kees Buskermolen Olga Aaij André van Daalen Jaap Aaij

o o o o

Jan Joore Martin van der Laarse Meindert Buskermolen Regina Sanders

VRIJWILLIGERS o o o o o o o o o o o o o o

Rob Thomas Volkert Deen Harold Stokman Sebastiaan Stokman Bob Hoogenboom Edwin Zijlstra Frank van Daalen Kees Buskermolen Meindert Buskermolen Mark Zijlstra Harold Stokman Mark Zijlstra Volkert Deen Sebastiaan Stokman

KAMPIOENSPLAATJES oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo

1. Kampioenschap MW-1 - 1967 Kampioenschap MA-1 - 2004 Kampioenschap H2 2008 Kampioenschap J14-1 2015 Kampioenschap J18-1 2015 Kampioenschap H3 2016 Kampioenschap J18-1 2017

TEAMPLAATJES oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo

Logo BV Aalsmeer Heren 1 Heren 2 Heren 3 Dames V22 Jeugd J18-1 Jeugd J16-1 Jeugd J16-2 Jeugd J14-1 Jeugd J12-1 Jeugd J10

ATTRIBUTEN oo oo oo oo oo oo oo

Richtingspijl Scorebord Basketbalschoenen Wedstrijdtenue Basketbalbord Wedstrijdbal Basket


Gez nd snacken

Vaak zijn trainingstijden rond etenstijd, en dat terwijl je eigenlijk de hele dag door zin in eten hebt. We geven een aantal tips om gezond en goed te eten en energie te hebben tijdens je training .Tussendoortjes Minder dan een uur voordat je training begint is een grote maaltijd geen aanrader. Je lichaam heeft dan energie nodig voor de verwerking van je eten. Terwijl je juist alle energie nodig hebt om te sporten. Gevolg: krampen, steken in je zij. Maar wat moet je dan doen? Niks eten en drinken kan natuurlijk ook niet. Een tussendoortje minder dan een uur voor de training biedt uitkomst. De keuze is reuze, hieronder een paar van de mogelijkheden: • • • • • •

Rijstepap of griesmeelpap Smoothie Ontbijtgranen met melk of yoghurt Vruchtenyoghurt Ontbijtkoek Fruit: appel, peer, bananen, druiven

Bron: Stichting Instituut MultiSkills

ders aan de hand. on jz bi ts ie is en an n ba et M sneller de koolHoe rijper de banaan, hoe opgenomen. n de or w m aa ch li t he in hydraten nger vol. la n te or sp t he je ud ho or Hierdo


j uw gezin iedere dag gez nd, gevarieerd ral lekker eet, en v

zorgt dat

voor de

laagste prijs

Hoogvliet Beethovenlaan 52 1431 WZ Aalsmeer

Hoogvliet Aalsmeerderweg 207 1432 CL Aalsmeer

Kijk voor onze openingstijden op www.hoogvliet.com

â‚Ź 3,99

BV Aalsmeer  

BV Aalsmeer Verzamelalbum

BV Aalsmeer  

BV Aalsmeer Verzamelalbum

Advertisement