Page 1

SPORTPLAATJES

VERZAMELALBUM SEIZOEN 2016-2017

Jumbo, Meerssen, Kuilenstraat 73


Dat kan alleen maar Unox zijn

Zo lekker is de winter

Het winterseizoen is begonnen en daar hoort natuurlijk lekker Hollands eten met de echte Unox Gelderse rookworst bij! Al sinds 1937 maken we rookworst volgens origineel recept. Onze unieke kruiding geeft de rookworst een heerlijke smaak. Zo blijft de Unox rookworst de allerlekkerste bij de Hollandse maaltijd!


Beste spaarder van BC Dunatos De afgelopen periode is er door veel vrijwilligers bij jullie club hard gewerkt om het album dat je nu in handen hebt te realiseren. Het was een hoop werk, maar het resultaat mag er zijn! Je nu namelijk in het bezig van een écht collecter’s item: namelijk het “BC Dunatos-plaatjes” verzamelboek. Hoe stoer is het om jezelf en je teamgenoten terug te zien op een echt sportplaatje? Met dit album heb je een mooie herinnering aan je tijd bij BC Dunatos in handen, altijd leuk om later nog eens in terug te kunnen bladeren. Vanaf nu kun je de sportplaatjes gaan sparen bij Jumbo Meerssen Kuilenstraat. In de periode van 2 november t/m 27 december ontvang je bij iedere €15,- aan boodschappen een setje sportplaatjes van jouw club. Bovendien ontvang je iedere week bij verschillende actieproducten een extra gratis setje sportplaatjes. Ter afsluiting van de actie zullen we natuurlijk ook een ruilbeurs organiseren zodat je dubbele plaatjes kunt ruilen voor plaatjes die je nog mist.

Beste leden, ouders en supporters die Basketbal Club Dunatos een warm hart toedragen. Samen met jullie willen wij in het komende basketbalseizoen (2016 – 2017) het 35-jarige bestaan van BC Dunatos vieren. We hebben reeds een aparte feestcommissie in het leven geroepen voor het organiseren van diverse festiviteiten. Hiernaast hebben wij het ontzettend leuke aanbod van Jumbo Rothem gekregen om een blijvende herinnering aan dit jubileum te geven. Dit hebben wij natuurlijk met veel enthousiasme omarmd en zie hier het resultaat. Een prachtig plakboek waarin jullie een stukje clubhistorie kunnen teruglezen en kunnen genieten van de vele foto’s uit het recente, maar ook uit het verdere verleden welke een mooi beeld geven van de gezellige en sportieve sfeer die we binnen de club koesteren. Het boek is echter nog niet compleet, want het is immers een plakboek. Van alle leden, trainers, coaches, bestuursleden en vrijwilligers zijn foto’s voor plakplaatjes gemaakt. De plakplaatjes zijn verkrijgbaar bij de Jumbo in Rothem als je daar boodschappen doet (bij elke €15,-). De actie start op 2 november 2016 en eindigt 27 december 2016. Het is aan jullie om de plaatjes te verzamelen en door onderling te ruilen het boek compleet te maken. Mocht je het boek voor het einde van de actie nog niet compleet hebben, dan is er nog een laatste kans om te ruilen op de ruilbeurs welke op 28 december gepland staat (locatie en tijdstip zijn op het moment van schrijven nog niet bekend). Wij willen jullie heel plezier en succes toewensen bij het verzamelen van de plakplaatjes.

Het bestuur van BC Dunatos.

Vergeet niet je familie, vrienden, buren en kennissen te vragen om je mee te helpen sparen. Des te eerder is jouw verzamelalbum compleet! Via onze Facebookpagina (www. Facebook.com/Jumbo MeerssenKuilenstraat) houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, foto’s en actieproducten waarmee je plaatjes kunt scoren. Graag willen we nogmaals iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan dit unieke verzamelalbum en we wensen iedereen veel spaarplezier toe. Met sportieve groet, Yvette Manderveld Filiaalmanager Jumbo Meerssen Kuilenstraat Bestuur

Bestuur

Jumbo, Meerssen, Kuilenstraat 73

3


BC Dunatos viert het 35-jarig bestaan! Het basketbal zaadje werd in Meerssen in 1978 door mw. Vicky Verstappen gepland door het organiseren van diverse basketbal toernooien en het geven van basketbal clinics op scholen. Dit werd met veel enthousiasme door de kinderen ontvangen. Het is de behoefte van de kinderen, om basketbal als sport te gaan beoefenen, die ertoe heeft geleid om de stap te nemen. In 1980 is basketbal binnen de gemeente Meerssen, onder de bezielende leiding van mw. Vicky Verstappen, gestart onder de koepel van omni-vereniging Volharding. Het toenmalige bestuur heeft destijds flink aan de weg getimmerd om behalve het op peil brengen van het ledenaantal er tevens voor te zorgen dat binnen twee jaar de moederorganisatie kon worden verlaten. De basketbal tak van omni-vereniging Volharding had destijds al 90 leden en 3 competitie spelende teams. Op vrijdag 28 mei 1982 is BC Dunatos opgericht in de algemene ledenvergadering welke werd gehouden in zaal Cortenraad op de beekstraat in Meerssen. De naam ‘Dunatos’ werd bedacht door toenmalig lid Stephan van der Hagen, is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘machtig’ of ‘onoverwinnelijk’. In de beginjaren groeide Dunatos aanzienlijk. Na een schooltoernooi, dat traditioneel met Pasen werd gehouden, melden zich 30 kinderen aan om lid te worden. Dit leidde tot allerlei organisatorische uitdagingen. Denk hierbij aan beschikbaarheid van de sporthal Marsana en voldoende geschoold kader om de kinderen te begeleiden etc. Maar de club had veel veerkracht en iedereen wilde een steentje bijdragen. Deze goede sfeer binnen het bloeiende Dunatos werkte ook als een magneet. Hierdoor werd het mogelijk dat Dunatos indertijd genoot van uitstekende trainers en coaches die van buitenaf kwamen. De gebroeders Wolfs (Jos en Ronald) brachten de jeugd de basketbal fundamentals bij. Het resultaat was jaarlijks een of meerdere kampioenschappen. Dat Dunatos bloeide, bleek ook uit de vele en diverse activiteiten die georganiseerd werden zoals een internationaal rolstoelbasketbal toernooi, basketbal toernooien waaraan diverse Limburgse clubs deelnamen, jaarlijkse terugkerende basisschool toernooien, regelmatig terugkerende basketbal kampen en clinics en jaarlijks terugkerende wedstrijden tegen Engelse scholen (soms leek het meer op rugby dan op basketbal). Er is zelfs een trip naar Engeland georganiseerd met het toenmalige Sophianum uit Gulpen om vanuit London diverse wedstrijden te gaan spelen.

De adelaar, het symbool van BC Dunatos

Hier volgen nog meer historische feitjes om een beeld te geven dat we in een heel andere tijd leefden in de eerste 15 jaar van de club:

• In oktober 1984 werd een allround basketbal jeugd dag georganiseerd welke werd gesponsord door Nike. Hieraan namen 134 kinderen deel vanuit de vele Limburgse basketbal verenigingen die in de 90-er jaren als paddenstoelen uit de grond schoten.

• In 1985 werd er een demonstratiewedstrijd georganiseerd in sporthal Marsana

tussen Kimbria (versterkt door Kees Akerboom en de Amerikaan Andrew Fields) en Leiden waar maar liefst 800 toeschouwers op af kwamen. Kimbria won met 101-99.

• Eind 1985 was het ledental reeds gegroeid tot 160, het gevolg was een

ledenstop. Voornaamste reden hiervoor was het gebrek aan zaalruimte. Op dat moment waren er 12 competitie spelende teams.

• In 1986 werd Dunatos voor 3 jaar financieel gesteund door Interfit, dat onder

leiding stond van bokser Arnold Vanderlyde.

• Ter ere van het 1e lustrum werd er in 1987 in sporthal Marsana een dames

basketbal interland georganiseerd tussen Nederland en West-Duitsland ter voorbereiding op de Europese kampioenschappen. Nederland won met 78-53.

• In 1988 haalt Dunatos de bij Kimbria spelende Amerikaan Lace Strong binnen

als trainer voor Heren 1 en jongens Junioren 1. Dit met als doel het basketbal naar een hoger plan te trekken.

• In 1990 krijgt Dunatos van de gemeente Meerssen Bunde toebedeeld om oud

papier op te halen om de begroting te versterken. Dit doen we dus al 26 jaar.

• In 1990 wordt ook het eerste Ardennen kamp georganiseerd voor de senioren

en junioren.

• In 1992 vindt er ter ere van het 2e lustrum weer een demonstratiewedstrijd

plaats in sporthal Marsana tussen Kimbria (promotie divisie) en Pro Specs (eredivisie) uit Den Bosch.

• In 1993 wordt in sporthal Marsana het 3-daagse Ken Jones Basketbal Kamp georganiseerd. De Amerikaanse basketbal goeroe Ken Jones wordt hierbij ondersteund door Ronald Wolfs en Lace Strong.

4


In de jaren die volgen blijft het basketbal niveau binnen Dunatos stijgen. Jan Joris Raedts bereikt de Nationale Jeugd selectie, Heren 1 promoveert onder leiding van Ronald Wolfs naar de hoofdklasse en Dames 1 promoveert onder leiding van Ronald Lahaye zelfs naar de eerste divisie. Ook diverse jeugdteams zullen in de hoofdklasse uitkomen. In deze periode heeft Dunatos ook 2 eredivisie spelers voortgebracht: Patrick Cortenrade en Jan Joris Raedts. In de jaren die volgden na het millennium veranderden de doelstellingen van de basketbalclub gestaag. Waar in den beginne prestatief basketbal hoog in het vaandel stond, werd de focus steeds meer verlegd naar recreatief basketbal (onze huidige slogan: ‘basketbal voor iedereen’). Kartrekkers van de club die deze overgang hebben begeleid zijn Peter Jongen, Ralph en Roger van Drongelen en Bas à Campo. De laatste jaren kent BC Dunatos een vrij constant ledenaantal van rond de 120 leden. Onze club staat binnen en buiten de gemeentegrenzen nog steeds bekend als een leuke en gezellige club waar iedereen welkom is. Naast het basketballen zijn onze leden regelmatig op ander gebieden actief zoals het maandelijks ophalen van het oud-papier in Bunde, de speur- (of Duna)tocht en het MiniMix-toernooi. Vorig seizoen hebben we alweer de 10e versie van het basketbal kamp beleefd, dat wordt georganiseerd voor alle leden van de club. Het is altijd een doorslaand succes en zorgt voor mooie en blijvende herinneringen. Deze herinneringen hebben we zelfs gezamenlijk opgehaald in de kantine van Frans Ramakers door het bekijken van de door Joëlle en Chris Jongen perfect geregisseerde films van de laatste en de eerdere kampen. Ook hebben we weer een kampioenen team voortgebracht. Het jongens U16 team, gecoacht door Mariëlle Elshout en Jay Jongen, zijn voor het 2e jaar op rij kampioen geworden. Ook de talenten ontwikkeling heeft niet stil gestaan. Floor Koolman en Isa Verstappen hebben de laatste jaren met de Zuid-Nederlandse selectie meegetraind en zullen vanaf volgend seizoen MU18 2e divisie gaan spelen. Stef Masthof gaat zijn geluk beproeven bij de Basketball Academie Limburg in Weert.

Waar staan we als BC Dunatos voor BC Dunatos wil zich onderscheiden in de regio, als zijnde een vereniging met een goede balans tussen prestatief en recreatief basketbal, waarbij gezelligheid en sportiviteit de bindende factoren zijn. Elk individu moet zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen binnen onze vereniging.

Onze slogan: ‘BC Dunatos: basketbal voor iedereen!’ Binnen de club hebben we een duidelijke doelstelling voor elke leeftijd/niveau. Hierbij vermelden we dat wij een goede verdeling van aandacht en middelen als hoogste prioriteit stellen. Onze primaire doelstelling is dat zowel jongens als meisjes basketbal spelen, aangezien we dit zeer bepalend vinden voor de leuke en gezellige sfeer die we binnen de club nastreven. Momenteel beschikken we over twee damesteams, maar de groei van het aantal damesleden heeft nog steeds onze volle aandacht. Wij zijn een ‘vrijetijdsvereniging’: eentje met hoge doelstellingen, die zijn teams wil laten meetellen in de hogere regionen met aandacht voor aanstormend talent en daarbij onze recreatieve spelers niets te kort wil doen. De meeste teams worden getraind door eigen leden, die wij middels intensieve begeleiding door gediplomeerde trainers en door het volgen van opleidingen via de NBB, op een hoger niveau proberen te brengen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het (intern) opleiden van juryleden en scheidsrechters. Indien men zich als competitiespeler aansluit bij onze club is het volgen van deze training/cursus een verplicht onderdeel.

5


Heren 1

Heren 1

BC DUNATOS

Thomas Wetzels

6

Koen van Liempd

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Jay Jongen

Melvin Menten

Rob Eerens


Dames 1

Ardie Weerts

Esmee Gulikers

Dames 1

Thalita Mulders

Trainer Dames 1

Laura Meijs

Trainer Dames 1

Joëlle Jongen

Dames 1

Dames 1

Kristin Mommers

Dames 1

Dames 1

Dames 1

BC DUNATOS

Ralph van Drongelen

François Weerts

7


Heren U22

Stein Kerckhoffs

8

Arjan Wachelder

Heren U22 Heren U22

Luuk van Drongelen

Brandon Bauer

Trainer Heren U22

Yves Mommers

Trainer Heren U22

Juul Hahn

Heren U22

Heren U22

Rens van der Baaren

Robbie Singh

Heren U22

Boy Persoon

Heren U22

Heren U22

Guus Derks

Heren U22

Heren U22

Heren U22

BC DUNATOS

Rob Eerens

Ralph van Drongelen


U18

U18

U18

BC DUNATOS

Amir Sahtout

Tom de Schrevel

U18

Tim Nijsten

Jason Westbeek

Trainer U18

Jean Paul Smeekes

U18

Sid Thรถnissen

U18

U18

Wesley Meijs

U18

U18

U18

Juul Dekkers

Caspar de Leeuw

Jay Jongen

9


U16

Merlijn Moenen

10

Diego van Gulik

U16

Desmond Mithoe

Trainer U16

Sevrien Thijssen

Trainer U16

Colin van Mil

U16

U16

Jorni Lemeer

U16

U16

U16

BC DUNATOS

Peter Jongen

Evert Masthoff


Meisjes U16

Meisjes U16

BC DUNATOS

Puck Thissen

Isa Verstappen

Meisjes U16

Carmen van de Worp

Trainer Meisjes U16

Floor Koolman

Trainer Meisjes U16

Luke Weerts

Meisjes U16

Meisjes U16

Fee Swanenvleugel

Meisjes U16

Meisjes U16

Meisjes U16

Esmee Gulikers

Kristin Mommers

Ardie Weerts

11


U14

Yarno van den Akker

12

Ziggy Stofberg

U14

Jordy Dols

Trainer U14

Dylano Vandenhove

Trainer U14

Roy Schmets

U14

U14

Jord Verstappen

Kay à Campo

U14

Gebre Swanenvleugel

U14

U14

Da-Yves Laheij

U14

U14

U14

BC DUNATOS

Mariëlle Elshout

Bart Swanenvleugel


U12

U12

U12

BC DUNATOS

Gyan Corten

14

Oscar Opsteeg

U12

Niels Meijers

U12

Colin Meijers

U12

Evi Schmets

U12

U12

Vera Hermans

U12

Lynn Wilk

U12

U12

Nick Dessart

Gitte Sleegers

Thymo Reigman


U12

Lile Wilk

Zeb Tijssen

Dean Feron

Trainer U12

Noortje Hermans

U12

U12

U12

Shantelle Reigman

U12

U12

U12

BC DUNATOS

Mette Tijssen

JoĂŤlle Jongen

15


Bestuur

Voorzitter

BC DUNATOS

16

Algemene Zaken

Penningmeester

Secretariaat

Chris Jongen-Conings

Technische Zaken

Kenneth Verstappen

Paul Theunissen

Adrie Westbeek

Rob Eerens


Ereleden

Erelid

BC DUNATOS

Bas à Campo

Evert Masthoff

Bijzonder lid

Bijzonder lid

Erelid

Bijzonder lid

Vicky Verstappen

Roger van Drongelen

Tim Bootz

17


18

Ralph van Drongelen

Joëlle Jongen François Weerts

Mariëlle Elshout

Rob Eerens Technische commissie

Activiteitencommissie

Activiteitencommissie

Activiteitencommissie

Activiteitencommissie

Kenneth Verstappen

Scheidsrechterscontactpersoon

Ralph van Drongelen

Technische commissie

Activiteitencommissie

Activiteitencommissie

Peter Jongen

Commissie Opleidingen

Technische commissie

Technische commissie

Vertrouwenscommissie

PR Commissie

Wedstrijdsecretariaat

Ledenadministratie

Commissies BC DUNATOS

Maurice Schmets

Peter Jongen

Paul Elshout

Guus Derks Jay Jongen

Bas à Campo

Peter Jongen

Kenneth Verstappen


TEAMPLAATJES BC DUNATOS

Heren 1

Heren 1

Heren 1

Dames 1

Dames 1

Heren U22

Dames 1

U18

20

Heren U22

U18

U18

Heren U22

U16

U16

U16


TEAMPLAATJES

BC DUNATOS

Meisjes U16

Meisjes U16

U14

Meisjes U16

U12

U14

U12

U12

U14

Bestuur

Bestuur

Bestuur

21


SPAAROVERZICHT BC DUNATOS

o o o o o

Heren 1 Jay Jongen Thomas Wetzels Koen van Liempd Melvin Menten Rob Eerens

o o o o o o o o

Dames 1 Kristin Mommers Joëlle Jongen Laura Meijs Thalita Mulders Ardie Weerts Esmee Gulikers Ralph van Drongelen François Weerts

o o o o o o o o o o o o

Heren U22 Guus Derks Boy Persoon Robbie Singh Luuk van Drongelen Rens van der Baaren Juul Hahn Yves Mommers Brandon Bauer Stein Kerckhoffs Arjan Wachelder Rob Eerens Ralph van Drongelen

o o o o o o o o o o

U18 Juul Dekkers Tim Nijsten Wesley Meijs Sid Thönissen Jean Paul Smeekes Jason Westbeek Amir Sahtout Tom de Schrevel Caspar de Leeuw Jay Jongen

o o o o o o o o

U16 Jorni Lemeer Colin van Mil Sevrien Thijssen Desmond Mithoe Merlijn Moenen Diego van Gulik Peter Jongen Evert Masthoff

o o o o o o o o o

Meisjes U16 Esmee Gulikers Fee Swanenvleugel Luke Weerts Floor Koolman Carmen van de Worp Puck Thissen Isa Verstappen Kristin Mommers Ardie Weerts

o o o o o o o o o o o

U14 Da-Yves Laheij Gebre Swanenvleugel Kay à Campo Jord Verstappen Roy Schmets Dylano Vandenhove Jordy Dols Yarno van den Akker Ziggy Stofberg Mariëlle Elshout Bart Swanenvleugel

22

o o o o o o o o o o o o o o o o o

U12 Nick Dessart Lynn Wilk Vera Hermans Evi Schmets Colin Meijers Niels Meijers Gyan Corten Oscar Opsteeg Gitte Sleegers Thymo Reigman Shantelle Reigman Noortje Hermans Dean Feron Lile Wilk Zeb Tijssen Mette Tijssen Joëlle Jongen

o o o o o

Bestuur Kenneth Verstappen Chris Jongen-Conings Paul Theunissen Adrie Westbeek Rob Eerens

o o o o o

Ereleden Vicky Verstappen Bas à Campo Evert Masthoff Roger van Drongelen Tim Bootz

o o o o o o o o o o o o o o o o

Commissies Peter Jongen Kenneth Verstappen Maurice Schmets Paul Elshout Ralph van Drongelen François Weerts Guus Derks Jay Jongen Joëlle Jongen Mariëlle Elshout Bas à Campo Peter Jongen Ralph van Drongelen Rob Eerens Peter Jongen Kenneth Verstappen

Teams oo Heren 1 oo Dames 1 oo Heren U22 oo U18 oo U16 oo Meisjes U16 oo U14 oo U12 oo Bestuur


uren huren in gymzalen en/of sporthal Marsana

MEERSSEN BEL 045 - 545 16 26


Voor een gezellig en sportief samen zijn, ben je altijd van harte welkom bij SportcafĂŠ Marsana.

Kom op zondag naar de wedstrijden van BC Dunatos kijken. Bij SportcafĂŠ Marsana kun je onder het genot van een hapje en drankje lekker de wedstrijd bekijken en na-analyseren.

BC Dunatos  

BC Dunatos Verzamelalbum

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you