Page 32

>>

ΑΓΩ ΝΕΣ

Νικηφόρα ξεκίνησε η Hyundai Motorsport το WTCR Το i30 N TCR κατέκτησε τη νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν των WTCR - FIA World Touring Car Cup και TCR Asia, χάρη στους οδηγούς Gabriele Tarquini και Luca Engstler αντίστοιχα. Η νίκη του Tarquini αναδεικνύει την απόδοση του i30 N TCR στην έναρξη του WTCRΟ πρωταθλητής Gabriele Tarquini έκανε νικηφόρα εκκίνηση στη σεζόν του WTCR FIA World Touring Car Cup του 2019 στον αγώνα του Μαρόκου που πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Απριλίου 2019. Στο ξεκίνημα του έτους και οι τέσσερεις οδηγοί της Hyundai customers κατάφεραν να κατακτήσουν βαθμούς στον αγώνα του Μαρακές. Στον πρώτο αγώνα της σεζόν η Hyundai ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής που κατάφερε όλα του τα αυτοκίνητα να κατακτήσουν θέσεις με βαθμολογική σημασία. Οι οδηγοί του i30 N TCR κατάφεραν μια δυναμική εκκίνηση με βάθρα και βαθμούς στο ντεμπούτο του αυτοκινήτου στο TCR Asia που πραγματοποιήθηκε στο Sepang International Circuit (5-7 Απριλίου) στη Μαλαισία. Οι Luca Engstler και Théo Coicaud κυριάρχησαν και εξασφάλισαν διακρίσεις στα προκριματικά, τελειώνοντας νικηφόρα τον αγώνα.

Το νέο Peugeot 208 δοκιμάζεται στην έκδοση R2 Το νέο 208 R2 έρχεται αναγεννημένο με σημαντική αύξηση των επιδόσεων, όχι για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι αλλά ως ένα 208 R2 σε προσιτή τιμή. Το R2 κοστίζει περίπου 50.000 ευρώ επιτρέποντας έτσι σε θνητούς που όμως έχουν ένα μικρό απόθεμα σε ρευστό να συμμετάσχουν αξιοπρεπώς σε έναν αγώνα ράλι. Ο Bruno Famin της Peugeot Sport υποστηρίζει πως «είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Peugeot Sport και το βασικό επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας σε ότι αφορά ένα ανταγωνιστικό αγωνιστικό για τους πελάτες». Ο νέος κανονισμός R2 θέλει το αυτοκίνητο 50 κιλά πιο βαρύ γεγονός που όμως όπως υπόσχεται ο  Famin θα υπερκεραστεί από τις αυξημένες επιδόσεις του 3κυλινδρου turbo  κινητήρα 1200 κ. εκ. απόδοσης 185 ίππων. Πάντως το απερχόμενο 208 R2  είναι το πιο πετυχημένο αυτοκίνητο της κατηγορίας του με περισσότερες από 450 πωλήσεις.

Η CUPRA με δύο ομάδες στο WTCR

Μετά από ένα επιτυχημένο 2018 στο TCR International Series, το αγωνιστικό πνεύμα της CUPRA ξαναζωντανεύει στο WTCR – FIA World Touring Car Cup presented by OSCARO. Η μάρκα θα είναι παρούσα στη φετινή σεζόν του WTCR με τέσσερις οδηγούς στο τιμόνι του CUPRA TCR, το φετινό όπλο ταχύτητας για την PWR by CUPRA Racing team και την Comtoyou-DHL by CUPRA Racing. Στη γραμμή εκίνησης, η PWR by CUPRA Racing team θα κάνει την πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση με το νικητή του τίτλου TCR Europe Mikel Azcona και το Σουηδό Daniel Häglofs. Αντίστοιχα η Comtoyou-DHL by CUPRA Racing θα σχηματιστεί

32

/ ΤΕΥΧΟΣ #304 / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

H SKODA παρουσίασε στη Γενεύη την αναβαθμισμένη Fabia R5 Ουσιαστικές τεχνολογικές και αισθητικές διαφορές για την εργοστασιακή SKODA Fabia R5, που έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης To πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο ράλι στην ιστορία της μάρκας, αναβαθμίζεται σημαντικά Δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την έκδοση παραγωγής της SKODA Fabia ενώ έχει δεχθεί πολλές και σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις Η ανανεωμένη SKODA Fabia R5 θα λάβει Δελτίο Αναγνώρισης (Homologation) τις επόμενες εβδομάδες και θα είναι διαθέσιμη στους πρώτους πελάτες από τα μέσα του 2019 Μέχρι το τέλος του 2018, είχαν πωληθεί συνολικά 252 SKODA Fabia R5 Με έναν εντυπωσιακό όγκο πωλήσεων σε ιδιώτες σε όλον τον κόσμο, με τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό της και δεκάδες τίτλους σε τοπικά ή περιφερειακά πρωταθλήματα, η SKODA Fabia R5 προχώρησε στην απαιτούμενη ανανέωση, με σκοπό, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της SKODA Motorsport, Μίχαλ Χραμπάνεκ «να διατηρήσουν οι δεκάδες πελάτες μας στον κόσμο την ανταγωνιστικότητα που επιθυμούν ώστε να κερδίζουν». Αισθητικά, η νέα Fabia R5 δανείζεται στοιχεία από το αντίστοιχο ανανεωμένο μοντέλο παραγωγής, ενώ έχουν γίνει βελτιώσεις στην απόδοση, αλλά και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα ο 1.6 lt κινητήρας με turbo της νέας γενιάς R5, αναβαθμίστηκε βελτιώνοντας την ισχύ εξόδου και την απόκρισή του. Μετά από δοκιμές χιλιάδων χιλιομέτρων σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους καθώς και σε χιόνι και πάγο, η ανανεωμένη SKODA Fabia R5 ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου της, του πιο επιτυχημένου αυτοκινήτου ράλι στην ιστορία της μάρκας. «Μετά τη διαδικασία έκδοσης της Homologation, οι πελάτες μας θα μπορούν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο, το οποίο είναι πλήρως εξελιγμένο και έτοιμο για ανταγωνισμό χωρίς συμβιβασμούς. Η ακρίβεια στην εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου ράλι έχει απόλυτη προτεραιότητα για τη SKODA Motorsport. Ακολουθούμε δε αυστηρά, τις ίδιες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου της ποιότητας με την αντίστοιχη παραγωγή των αυτοκινήτων έκδοσης δρόμου της SKODA», τονίζει ο Χραμπάνεκ, δίνοντας ένα ακριβές στίγμα για τη σημασία που έχει για την μάρκα, η προσήλωσή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

από τους Ολλανδούς Tom Coronel και Aurélien Panis, τον υιό του γνωστού οδηγού της Formula 1, Olinier Panis. To 2019 θα αποτελέσει την πιο ανταγωνιστική σεζόν για το touring car international series, με ένα #WTCR2019SUPERGRID 26 αυτοκινήτων και ισχυρή σύγκρουση γενεών μεταξύ νέων οδηγών και έμπειρων πιλότων. Μεταξύ επτά κατασκευαστών, η CUPRA ενσαρκώνει τέλεια το φετινό αγωνιστικό πνεύμα ενσωματώνοντας την παράδοση και την εξέλιλη της SEAT Sport με το σύγχρονο χαρακτήρα και την πρωτοποριακή τεχνολογία της μάρκας CUPRA.

/ www.gonews.gr/

Profile for gonews.gr

GONEWS #304  

GONEWS #304

GONEWS #304  

GONEWS #304

Advertisement