Page 1

Escola Roser Capdevila

EDITORIAL Febrer aquest curs també es converteix amb mes de preinscripcions educatives per al curs vinent. Com a gran novetat en el municipi de Polinyà és l'oferta d'una nova escola situada a Can Serra que obrirà amb dues línies de pàrvuls-3. Per tant es confirma el creixement d'un municipi com Polinyà I diversifica l'oferta de centres públics on portar els nens I nenes del poble. Des de l'Escola Roser Capdevila la nostra enhorabona a la nova aventura educativa.

FRUITA A L'ESCOLA

Aquest febrer, 8 i 10, menjarem MANDARINA-TARONJA-POMAPERA

ANY 7

febrer11

Núm.59

“EL ROSER CAPDEVILA TÉ BONA QUÍMICA” Quin element químic és essencial i alhora comú als dos membres de cada parell…? La solució... BATÈRIES MÒBILS I ALGUNS FÀRMACS ANTIDEPRESSIUS-LITI (LI)

FUSELATGE I DESODORANTALUMINI (Al)

EXPLOSIUS I FERTILITZANTSNITROGEN(N)

FIBRES GORE-TEX I LES PAELLES ANTIADHERENTS- FLUOR (F)

CARNAVAL'11. Arribada del rei Carnestoltes, dia 28, dilluns de febrer.

SORRA PLATGES NO TROPICALS I ORDINADORSSILICI (Si)

Ara és el temps ideal per a transplantar les hortènsies. Fins a finals de març teniu temps de fer-ho. Talleu dos terços d'arrels i branques. Planteu-les en test ample, amb una barreja de 75% compost I 25% terra.

RAQUETES TENNIS I LLAPIS DE SEMPRECARBONI (C)

ESCOLA SOSTENIBLE

TORRE EIFFEL I SANG HUMANAFERRO (Fe) TAJ MAHAL I CLOÏSSES-CALCI(Ca)

COL·LABORACIONS AMPA Escola Roser Capdevila /Ajuntament de Polinyà /Mactècnic/ Endermar/ Caixa Penedès / Viajes Sabadell.

GUGGENHEIM I PRÒTESIS DE MALUC- TITANI (Ti)

POTABILITZACIÓ DE L'AIGUA I SAL COMUNA-CLOR (Cl)

FEBRER SEGONS L' ALMANAC DEL CORDILL

RECORDEU TANCAR EL LLUM QUAN NO UTILITZEU ELS ESPAIS D'ÚS.

DOLOMITES I PLANTES VERDESMAGNESI (Mg)

CATENÀRIA TRENS ALTA VELOCITAT I ANTIFÚNGICS DE L'AGRICULTURA ECOLÒGICA- COURE (Cu)

SORTIDES DE FEBRER DATA

CURS

LLOC

01/02/11 (dimarts)

C. Superior

Museu Ciutat. Barcelona

03/02/11(dijous)

C. Mitjà

Museu Ciència. Terrassa

25/02/11 (divendres)

Pàrvuls-5

Parc Güell. Barcelona

AGRAÏMENTS.. –

– –

A la família Medina Aguilar per la donació d'equip de música. A la família Mena Bel per la donació de llibres. A la família Ruiz Bautista per la donació de llibres.

Tel-937131126

PREINSCRIPCIÓ 2011-2012 del 14 de febrer al 25 de febrer, inclosos.

fax-937133349 @ ceiprosecapdevila@xtec.cat

CONSELLS DE L' HORT A l'hort anomenem “males herbes” totes aquelles plantes que xuclen una part dels nutrients que són necessaris per als nostres cultius. Sovint les males herbes també afavoreixen l'expansió de malalties parasitàries.

Av. Lluís Companys s/n

POLINYÀ


Escola Roser Capdevila

ANY 7

JA HEM SUPERAT LES

febrer11

Núm.59

100.000

VISITES

A LA PÀGINA WEB FELICITATS ESCOLA ROSER CAPDEVILA -POLINYÀ

CICLE INICIAL

EDUCACIÓ INFANTIL P-5 A Estan estudiant la data i parlant dels regals que els han portat els reis a l'escola. I el Temps que fa avui. Fan els encarregats: d'escriure la data, la maquinista, la biblioteca, etc... Els llibres nous que els han portat els reis són per, a casa, llegir—los. S'han inventat una mascota per la lectura i decideixen el seu nom. La professora diu que els llibres no han d'embrutar-se perquè faran canvi de llibres amb altres nens perquè han decidit que no els embrutaran perquè per fer el canvi no els volen llegir bruts. Al final ja han decidit el nom del ninot, li han posat Júlia. Estan repassant els conceptes del primer trimestre perquè s'enrecordin. Estan aprenent els números, diuen tots els números que cadascun sap, ho fan per ordre.També aprenen a sumar i restar. Estan sumant, fent els números i la Maribel ho apunta per saber què han millorat durant les vacances.

1r A SÓN 24 NENS A LA CLASSE Estan aprenent la M i la N i llegint tots junts. Estan fent l'exercici 1 i 2 de català. Relacionen Frases Fetes i separen síl·labes. Han fet un concurs de la M i la N.

ENTREVISTA A LA PROFESSORA: Quina és la següent assignatura? -La següent assignatura és anglès i després del pati lectura compartida. Els nens es comporten bé? -Els nens es porten molt bé i els agrada participar. Què fan els nens quan arriben a l'escola? -Els encarregats han mirat el temps i la temperatura, també han repartit el material i han deixat els deures al seu lloc. Gabriel, Roberto i Joel.

CICLE SUPERIOR 6è

Periodistes:Marc V,Irene S,Fabian

CICLE MITJÀ 3r-B la classe dels habitants de mart. Els alumnes de 3r-B estan aprenent les línies poligonals a l'assignatura de matemàtiques. També estan aprenent a utilitzar el regle. Matemàtiques: Segments tancats. Segments oberts. Després de matemàtiques toca Medi i faran un examen, que tracta de: Els sentits, per exemple l'oïda, el tacte, el gust etc... I per acabar fan l'examen. Però abans de començar l'examen el Ramon llegeix les preguntes.

Aida, Marc S. i Miriam.

Tel-937131126

Som els alumnes de 6è, tots els dilluns de 9:0011:00 durant el segon trimestre fem un projecte de llengües d'altres mons . La Lucia ens ha preguntat la nostra llengua materna per fer després un treball, per ensenyar-ho a l'Ajuntament de Polinyà. Després vam llegir un conte que es titula 20 contes comtats “el món en un munt de contes”. Després de llegir tots els contes van donar 3 fitxes, 2 de solució al mapa lingüístic I un mapa mundial. Havíem de relacionar pintant tots els idiomes i països . Per ajudar-nos vam consultar l'atles junior.

Deisi , Alexis i Azul

fax-937133349 @ ceiprosecapdevila@xtec.cat

Av. Lluís Companys s/n

POLINYÀ

Digraf febrer 2011  

Digraf de febrer 2011