Page 1

Boombox P

am

200

182 190

160 170

140 150

100 120

fm

Merk-ik logo’s logo ontwerp

Jiggy Djé sticks album recensie’s van o.a. wiz khalifa


2

zo moeilijk


Inhouds opgave over mij: Mijn naam is patrick, ik volg de studie com-

municatie en multimedia design op de HAn (hogeschool arnhem nijmegen) de hoofdopdracht van het vak redesign is een magazine maken. nou dat is gelukt zoals je ziet. Het gaat over mijn fictieve merk p182 wat vooral hiphop geinspireerd is , want ik dds luister elke dag naar nederlandse en amerikaanse hiphop.

ftg3 recensie

6/7 wiz khalifa en mac miller artikel

10/11 logo ontwikkeling

14/17 kubus en rico artikel

20/21

5 albums die je geluisterd moet hebben

22 3


‘‘alleen m

4


maar ftg’’

5


recensie

fakkelteitgroep volume 3 voordat de fakkelteitgroep onstond was er alleen nog de fakkelbrigade, gevormd door de grondleggers van nederlandse hip hop. rico en sticks wouden na ‘‘opgezwolle’’ weer muziek gaan maken ,ze besloten samen om een groep genaamd fakkelbrigade te beginnen samen met typhoon, james en A.R.T (de beatmaker). Inmiddels is de fakkelbrigade uitgegroeit tot de fakkelteitgroep. de FTG bevat artiesten als zo moeilijk (rosco,nosa en nikes) , kabel, boef en de gelogeerde aap, duvel duvel ,henning beats , seven league beats en de nieuwste freez. Het zijn allemaal onafhankelijke artiesten maar ze brengen sinds kort ook verzamel cd’s uit , de laatste genaamd ‘‘fakkelteitgroep volume 3’’ sloeg in als een bom en was een wereldwijde trending topic op twitter en is genomineerd voor beste mixtape bij de state awards, de enige hiphop award show van Nederland.

FTG volume 2 begon met een ruig nummer van zo moeilijk , bij de FTG volume 3 hebben ze het anders aangepakt. Het eerste nummer is een nummer van sticks samen met aap van ‘‘boef en de gelogeerde aap’’ , het is een erg lekker nummer met een catchy beat geproduceerd door henning beats. beide mannen flowen erg goed in deze track. Ik vind het een van de beste nummers van het album. Sticks rapt over hoe hij een van de grondleggers was van Nederhop. ‘‘heb je de memo gekregen pélé ,St is back ,van mijn verleden voelen velen nog steeds effect , we leerden ze spreken voor ons waren ze wack ,we lieten ze zien hoe je met een paar gasten connect’’ - sticks aap rapt over hoe hij door de FTG werd opgenomen, hij kreeg daardoor meer publiciteit . En dat mag ook wel want hij heeft een aparte stijl die je aan een dichter doet denken. ‘‘nieuwe lichting nieuwe liege leerling van de ST ,FTG’s protegé vastgelegd op digitale hierogliefen zie ons hier genieten’’ - aap

boef en de gelogeerde aap Hun album ‘‘wij zijn’’ ligt nog steeds in de winkel en hun eerste mixtape ‘‘vind ons’’ is nog steeds gratis te downloaden op de FTG website.

6


Een ander top nummer van het album heet ‘‘ kleine dingen’’. Het nummer is geproduceerd door le professeur (beatmaker van evenwicht) James en de 2 mannen van ‘‘evenwicht’’ rappen er op. Dit is een van de beste tracks van het album. Een erg indrukwekkende track het zet ‘‘evenwicht’’ meteen op de kaart. Hun nieuwste EP is niet voor niks de beste EP op dit moment op PUNA( meest druk bezochte nederlandse hiphop site)

een ander tof nummer is ‘‘uit zicht’’ . een toffe nederlandse beat gemaakt van een Accordeon sample. Dat geeft meteen al een apart gevoel. daarna begint sticks te rappen. Het refrein is erg catchy.

typhoon missen we een beetje op dit album. typhoon heeft altijd mooie diepzinnige teksten maar hij heeft maar 1 nummer op dit album. ik had hem liever wat vaker terug zien komen. james en freez komen wel veel terug op het album. 2 artiesten ‘‘zie het uitzicht we zijn uit die vaak ondergesneeuwt werden door de andere zicht’’ artiesten maar nu komen ze na het refrein begint rico te echt tot hun recht. rappen, en refereert naar de nederlandse les ‘‘fok t schaap in t kofschip’ dikke t lange l’. ik vind het een erg tof nummer.

we maken eigenlijk nu pas echt kennis met freez. hij staat ook ineens op 5 tracks . ‘‘vallen’’ ,‘‘24 uur’’ ,‘‘goeie dingen’’ ,‘‘ op slot’’ en ‘‘geen genknoei’’. Hij heeft een eigen relaxte stijl. ik vindt het wel tof, maar smaken verschillen. onlangs dropte hij zijn eerste EP ‘‘8.6ies’’ vernoemd naar zijn favoriete biertje.

7


8


9


wiz khalifa 10


wiz khalifa

De Hiphop sensatie uit Pittsburgh zijn langverwachte debuutalbum rolling papers kwam onlangs uit, maar is het wat we gewent zijn? wiz khalifa had in de jaren hiervoor namelijk al heel wat mixtapes gereleased. Rolling papers heeft een andere stijl dan zijn vorige muziek, het is een meer pop achtige hiphop op gegaan. zijn laatste mixtape kush & orange juice werd 500 000 keer gedownload op datpiff.com en is zijn meest succesvolle mixtape. Kush & orange juice zorgde ervoor dat wiz een wereldwijd publiek kreeg. voor dat rolling papers uit kwam ging wiz touren in europa , hij liet het publiek uit z’n dak gaan met nummers als ‘‘mezmorized’’ en ‘‘in the cut’’. de toppers van rolling papers zijn ‘‘the race’’ ‘‘no sleep’’ en ‘‘rooftops’’ zijn grote doorbraak kwam toen het nummer ‘‘black and yellow’’ uit kwam, het nummer werdt gebruikt als theme song voor the super bowl (amerika’s grootste football event’’. Later werd het nummer ook nog geremixt , en niet zo maar door iemand , maar door snoop dogg,t-pain en juicy j. Black and yellow is inmiddels al meer dan 100 miljoen keer bekenen dus de toekomst voor wiz khalifa ziet er goed uit.

mac miller mac miller komt ook uit pittsburgh ,hij heeft al heel wat mixtapes gereleased waaronder ‘‘k.i.d.s’’ en ‘‘best day ever’’. beide mixtapes waren een groot succes. mac miller treedt daarom ook al op voor een groot publiek. Hij is nog niet zo ver als wiz khalifa maar geloof me, mac miller gaat het maken. zijn laatste mixtape bevatte het nummer ‘‘donald trump’’ en is al meer dan 30 miljoen keer bekeken. donald trump zelf heeft zelfs op het nummer gereageerd. mac miller werkt op dit moment aan zijn debuut album blue slide park , vernaamd naar het park die je vaak terug ziet in zijn oudere video clips. zijn debuutalbum ‘‘blue slide park’’ komt 8 november uit. pre order hem alvast op itunes.

11


12


13


logo ontwikkeling logo 1

P182

am

200

182

P

am

200

182 190

14

160 170

190

140 150

160 170

100 120

140 150

100 120

fm

fm


logo ontwikkeling logo 2

PAT

RICK P

am

200

182 190

160 170

140 150

100 120

fm

PAT

RICK 15


logo ontwikkeling logo 3

P

am

200

182

160 170

190

140 150

100

fm

120

p182

P

am

200

182 190

16

160 170

140 150

100 120

fm


P

am

200

182 190

160 170

140 150

100 120

fm

royal boombox 17


“Don’t quote me boy cuz i ain’t said shit” 18


19


Kubus x Rico

De freak 20


‘‘way behond hiphop’’ ‘‘way beyond hiphop’’ DMT is niet een album het het album is ‘‘way hiphop’’volgens volgens rico. DMT zomaar is niet zomaar een album album is ‘‘waybehond behond hiphop’’ rico. de de muziek trip (dmt) telt 21 en en staat kubusenen van kubus muziek trip (dmt) teltnummers 21 nummers staatvol volmet met geniale beats van gekke rijms rico.vanDmt isDmt Hetisnederhop album vanvan hethetjaar als‘‘vrij’’ ‘‘vrij’’ gekkevan rijms rico. Het nederhop album jaarmet met hits hits als en ‘‘de de freak de flow’’ Dit album is niet vooriedereen iedereen bestemt, iedereen zal het en ‘‘de freak flow’’ . Dit .album is niet voor bestemt,niet niet iedereen zal en het kunnen waarderen.Sommige Sommige nummers ietsiets te experimenteel het kunnen waarderen. nummerszijnzijn te experimenteel endat hetmaakt dat die tracks wel leuk om naar te luisteren, maar je moet zelf maar invullen of je het maakt die tracks wel leuk om naar te luisteren, maar je moet zelf maar invulnieuwe van album kubus en ligten nu rico in de winkel len of jeook hetmooi ookvindt mooi. Het vindt . Hetalbum nieuwe vanrico kubus ligt nuenin isdete downloaden op itunes. winkel en is te downloaden op itunes.

de flow 21


5 albums die je geluisterd moet hebben 1 2 3 4 5

22

jiggy dje - noah’s ark dit album heeft jiggy op de map gezet, hij is nu eigenaar van een van de meest succesvolle platensmaarschappijen van nederland genaamd noah’s ark

killian en sharif - de geschiedenis herhaalt zich killian is een nieuwkomer, zijn debuut is een pikzwart album dat gaat over zijn ups en downs van zijn leven

wiz khalifa - kush & orange juice beste album van wiz khalifa, vol met goede beats , goede flows. het is gewoon een goed album

mac miller - k.i.d.s. mac miller doet me denken daan wiz khalifa. hij heeft dezelfde flow en rapt over dezelfde dingen. een album die je altijd blij maakt

zwart licht - bliksemschicht het meest energieke nederhop album


‘‘dit is de leven’’ 23


‘’peace before everything god before anything love before anything real before everything home before anyplace shoot before anything style and state radiate love power slay the hate’’ Mos Def Patrick Jansen

proef boombox magazine  

test versie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you