Page 1

12-daagse Safari in Kenia Dag tot dag programma Dag 1, 2, en 3: Nairobi- Masaai Mara National Park U vertrekt vanuit Nairobi naar de Maasai Mara. Deze dagen zult u onder ander deelnemen aan gamedrives door het Masai Mara reservaat op zoek naar vele wilde dieren waaronder de big five. U passeert uitgestrekte savanne en diepe, met water gevulde kloven. Op de oevers van de Mara River ziet u misschien grote groepen luierende nijlpaarden en krokodillen. Dit is het gebied van de beroemde Great Migration waarbij enorme kuddes wildebeesten, gazellen, impala’s en zebra’s met duizenden tegelijk de oversteek maken op zoek naar verse graslanden wat tot spectaculaire beelden leidt. De grote trek vindt nooit plaats op vaste tijden en is hoofdzakelijk afhankelijk van de onvoorspelbare regenval. Maasai Mara National Park De grote migratie van Gnoe’s is een van de 7 nieuwe wonderen van de wereld. Nergens in de wereld is er een verplaatsing van dieren zo immens als deze migratie, van meer dan twee miljoen dieren, die van het Serengeti National Park in Tanzania naar de groenere weiden van het Maasai Mara National Reserve in Kenia, gedurende juli tot oktober. De migratie gaat ondermeer door de Mara rivier, in het Maasai Mara National Reserve, waar de krokodillen deze prooi opwachten. Een spektakel om te zien als de dieren proberen de rivier over te steken in hierin slagen. In het Maasai Mara National Reserve worden zij opgejaagd, achterna gezeten en achterhaald door grotere carnivoren. De Maasai Mara heeft tevens de grootste dichtheid aan leeuwen in de wereld.

Dag 4: Masaai Mara - Amboseli National Park (O,L,D) Na het ontbijt, vervolgt u de reis naar het prachtige Amboseli National Park. U wordt verzien van lunch en er is meteen al een gamedrive in de middag. Het diner en de overnachting vinden plaats op een campingsite net buiten het Amboseli National Park.

1


Dag 5 en 6: Amboseli National Park (O,L,D) Het Amboseli Nationaal Park heeft een oppervlakte van bijna 4000 km² en ligt aan de voet van Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro. Bij goed weer is er een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Hier brengt u twee volle safari-dagen door. Het landschap is zeer divers, van savanne tot moeras waar een veelheid aan wild leeft. Vooral grote kuddes olifanten die dagelijks naar het moeras trekken voor voedsel en hun badritueel zullen u bijblijven. De belangrijkste jager is de gevlekte hyena. ’s Avonds bent u met een beetje geluk getuige van de beroemde Afrikaanse zonsondergang onder het genot van een drankje in uw lodge. Gedurende de drie dagen zijn er gamedrives. Ontbijt, lunch, diner en overnachtingen vinden plaats op de campsite net buiten het Amboseli National Park.

Dag 7: Amboseli - Tsavo East National Park (O,L,D) Na het onbijt wordt u naar Tsavo East National Park gereden. Een van Kenya’s oudste en grootste nationale parken. Het park bestaat voornamelijk uit vlakke, open savannes zonder dichte vegetatie. Dit is ideaal om wilde dieren te spotten. Vooral de Olifanten. Tsavo East heeft de grootste olifanten populatie van Kenya en is ook bekend om zijn ‘rode’ olifanten. Met hun slurf blazen ze het rode stof van de prachtige rood/bruin gekleurde aarde over zich heen, waardoor ze een mooie rode gloed krijgen. U zult genieten van de gamedrives onderweg naar de Ndololo campsite, waar u tijdens uw verblijf in het park zult overnachten.

Dag 8-9: Tsavo East National Park (O,L,D) Vroeg in de ochtenden en in de middagen zullen er gamedrives plaats vinden. U leert zo het hele gebied kennen en kunt genieten van alle wilde dieren. Omdat het park niet heel toeristisch is, heeft u de perfecte gelegenheid om in alle rust de dieren te observeren en te fotograferen zonder tientallen auto’s om u heen te hebben.

Dag 10: Tsavo East NP- Nairobi (O,L) Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Nairobi, waar u de nacht doorbrengt in het Boulevard Hotel.

Dag 11: Nairobi (O) U hebt vandaag een dag om te relaxen of om de hoofdstad een beetje te verkennen. Nairobi Het Nationaal Museum van Nairobi is een bezoek waard. Dit museum kunt u een tentoonstelling van prehistorische mensen, vogels, zoogdieren en handwerk van de autochtone bevolking bekijken. Het er tegenover gelegen slangenpark zijn de meeste in OostAfrika voorkomende slangen, schildpadden en 2


krokodillen aanwezig. bezienswaardigheden

Ook

is

er een zijn

spoorwegmuseum dagelijks

in

Nairobi. Deze geopend.

Vlakbij het Nairobi National Park ligt een cultureel centrum, de 'Bomas of Kenya', aan te raden indien u ge誰nteresseerd bent in de typische bouwstijlen., traditionele dansen en liederen van de 16 etnische groepen in Kenia. Ook het voormalige landhuis van Karen Blixen, de schrijfster van 'Out of Africa' is verbouwd tot een museum. Voor avond entertainment zijn er diverse discotheken in Nairobi. Een populaire plek met live muziek vindt u in het 'African Heritage Cafe'.

Dag 12: Nairobi-Amsterdam (O) Vandaag de vertrekdag. Tijd om vaarwel te zeggen tegen deze overweldigende landen. Transfer van uw hotel naar de luchthaven van Nairobi. Vanwaar u weer naar Nederland vliegt.

3


Services Inclusief: Alle genoemde/benodigde transfers Maaltijden zoals aangegeven in het programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner) Alle overnachtingen Gamedrives onder begeleiding van een Engels sprekende gids Alle National Park en Ranger fees van genoemde parken Transport in een 4x4 safari vehicle tijdens safari dagen Mineraal water tijdens safaridagen (2-3 liter per persoon per dag) Alle taxen en toeslagen.

Exclusief: Internationale vluchten, belastingen, toeslagen en boekingskosten Visa en Vaccinaties en andere gezondheidsmaatregelen (m.n. malaria-pillen!) Overige maaltijden, Fris- en alcoholische dranken en Persoonlijke uitgaven & fooien Slaapzak Reis- en annuleringsverzekering Alle overige niet genoemde services

4

Voorbeeldreis 12-daagse safari door Kenia  

Voorbeeldreis 12-daagse safari door Kenia

Voorbeeldreis 12-daagse safari door Kenia  

Voorbeeldreis 12-daagse safari door Kenia

Advertisement