a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

VÃ…R

2020


· 2 · NYHET · INNBUNDET

2 nye krimbøker av den bestselgende og kritikerroste Peter May!

PETER MAY

FOTO: VINCENT LOISIN

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne Niamh og Ruairidh Macfarlane fra Lewis i Ytre Hebridene driver sammen veveriet Ranish Tweed. På en internasjonal tekstilmesse i Paris, der ekteparet deltar for å promotere sine luksuriøse tweedstoffer, får Niamh vite at Ruairidh har et forhold til den russiske motedesigneren Irina Vetrov. Bare timer senere blir hun vitne til at de to blir drept av en bilbombe. Med restene av Ruairidh i en liten kiste reiser Niamh tilbake til Lewis for å begrave sin mann. Alene i huset deres på en forblåst klippe utenfor Ness, leter Niamh etter en forklaring på Ruairidhs død i det livet de har delt helt siden han reddet henne da hun var sju og han ni år gammel. Kan morderen finnes i deres felles fortid? I mellomtiden har det franske politiet utelukket terrorisme. De mistenker nå Niamh for drapene og sender Sylvie Braque til Isle of Lewis for at hun med bistand fra kriminalbetjent George Gunn skal etterforske saken. Mens Niamh leter blant sine egne minner og Sylvie prøver å avsløre henne, nærmer de seg begge en morder som venter på sitt neste offer.

Jeg svikter deg aldri Pris: 349,Innbundet 9788283990492


INNBUNDET · NYHET · 3 ·

PETER MAY ENZO MACLEOD BOK 2

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne og Anlaug Lia Den fryktede, amerikanske vinkritikeren Gil Petty blir funnet drept og bundet til et kors på en vingård i Frankrike. Iført en trekantet hatt og den seremonielle kappen brukt av brorskapet Den guddommelige flaskens orden, minner han om et fugleskremsel. Det er ett år siden Petty forsvant under en vinsmaking i Gaillac. Hud og hår er nå rødfarget av druesaft, og mye tyder på at han har blitt fermentert i vin. Den tidligere kriminalteknikeren, professor i biologi Enzo Macleod, skal igjen etterforske en av de sju mest kompliserte og uløste mordsakene i Frankrikes historie. Etterforskningen fører Enzo til Gil Pettys mystiske vinanmeldelser. Han oppdager at det bak fransk vinkulturs fredelige fasade finnes et miljø preget av forræderi, dobbeltspill og dødelig rivalisering. Her finnes også én som er villig til å drepe igjen for å forhindre at Enzo løser mordgåten.

LANSERES 15. MAI

Kritikeren Pris: 349,Innbundet 9788283990522


· 4 · NYHET · POCKET

PETER MAY Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne Kriminalbetjent Sime Mackenzie blir sendt fra Montreal til Madeleine-øyene for å etterforske et drap på Entry Island, et engelsktalende, isolert samfunn 130 mil fra det kanadiske fastlandet. Øyas rike forretningsmann, James Cowell, er knivdrept, og mye tyder på at hans kone, Kirsty, er den skyldige. For Sime virker saken opplagt, men da han møter den mistenkte kvinnen, vekker hun til live minner han ikke kan forstå. Selv om han aldri kan ha truffet Kirsty, er han overbevist om at de kjenner hverandre. Sime har lenge vært plaget av søvnløshet. Nå hjemsøkes han av drømmer om en skotsk fortid, om sine forfedres liv i et annet århundre, om en gutt som het Sime som vokste opp på vestkysten av Isle of Lewis og kjente en jente som het Kirsty. Hvordan henger fortiden og nåtiden sammen, og hva skjedde da så mange ble fordrevet fra Ytre Hebridene på 1800-tallet?

Drapet på Entry Island Pris: 179,Pocket 9788283990829

«Overraskende, creepy og dramatisk.» CATHRINE KRØGER, DAGBLADET


INNBUNDET OG POCKET · BACKLIST · 5 ·

ADRESSEAVISEN

STAVANGER ­AFTENBLAD

DAGBLADET

ADRESSEAVISEN

STAVANGER AFTENBLAD

DAGBLADET

ADRESSEAVISEN

DAGBLADET

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Svarthuset Pris: 299,Innbundet 9788293430087

Lewismannen Pris: 299,Innbundet 9788293430612

Lewisbrikkene Pris: 299,Innbundet 9788293430711

Heftet Pris: 169,9788293430513

Heftet Pris: 169,9788293430742

Heftet Pris: 169,9788293430940

«En hjerteskjærende krimroman.»

«En av de viktigste krimutgivelsene på norsk i 2017.»

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

INGVAR AMBJØRNSEN, DAGBLADET

«At Svarthuset endelig er ute på norsk, er en kriminell begivenhet.» CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

«May skriver langt mer spenstig enn den gjennomsnittlige krimfor­ fatter [...] » CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

«Ny fantastisk bok fra Peter May.»

«En strålende avslutning.»

GUNNAR GRAN, STAVANGER AFTENBLAD

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN


· 6 · NYHET · POCKET

UNNI LINDELL TORKIL DAMHAUG JØRGEN BREKKE AGNES MATRE GEIR TANGEN KNUT NÆRUM ROAR RÆSTAD FRODE EIE LARSEN JORUN THØRRING HEINE BAKKEID

PERFEKT SOMMERLEKTYRE

I denne sommerkrimsamlingen har vi plukket ut de meste kjente krimnoveller. Det som kjennetegner samtlige noveller er at de kan knyttes til sommer, sol og forbrytelser. En perfekt bok til deg som skal på stranda og ­trenger korte, spennende fortellinger mellom soling og badeøkter, eller skal ut og reise og vil ha lektyre på fly, tog eller buss. Vi garanterer en krimsamling fylt av kjente krim­ forfattere, med noveller som vil sette seg i hjerne­ barken i solsteiken.

Sommerkrim Pris: 169,Pocket 9788283990782

LANSERES 15. MAI


INNBUNDET · NYHET · 7 ·

MONS KALLENTOFT Oversatt av Kristina Quintano

En forsvunnet tenåringsjente. En pappa som aldri kommer til å slutte å lete. Et ukjent Mallorca – korrupt og hensynsløst. Tre år har gått siden Tim Blancks sekstenårige datter forsvant under en charterferie med venninner til Mallorca. Blanck har dårlig samvittighet siden det var han som overtalte ekskona til å la henne få dra. Han har lovet seg selv å aldri slutte å lete etter henne, et løfte som har slitt i stykker ekteskapet og fått ham til å flytte permanent til Palma, hvor han livnærer seg som privatetterforsker i et selskap som spesialiserer seg på torpedovirksomhet og utroskapsetterforskning. En dag får han et oppdrag fra en av øyas rikeste forretnings­ menn, å etterforske om hans kone er utro. Noen dager senere er kona forsvunnet og hennes elsker slått i hjel med en baseballkølle. Under etterforskningen aner Blanck også en skygge av sin datter, og er villig til å sette sitt eget liv i fare for å komme nærmere sannheten om hva som egentlig har hendt henne.

LANSERES 15. MAI

Se meg falle Pris: 349,Innbundet 9788283990614


· 8 · NYHET · INNBUNDET

FIONA CUMMINS FORTSETTELSEN OM KNOKKELSAMLEREN

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne Jakey rømte fra forstaden utenfor London, for å komme seg i sikkerhet fra Knokkelsamleren, som tok barn med skjelettmisdannelser til fange, og laget sin egen makabre samling. Det var et mirakel, men foreldrene vet at Knokkelsamleren fremdeles er på frifot, og han leter og venter ... Clara, jenta som han fanget og dro ifra, klamrer seg til håpet om at noen vil komme og redde henne. Moren hennes er i ferd med å miste håpet. Livet til etterforsker Etta Fitzroy kollapset da Knokkelsamleren slapp unna. Med Clara som fortsatt er savnet, og vokteren av knokkelsamlingen som ikke lenger har noe å tape, vil en ny bølge av bortførelser snart skje. Kan Fitzroy finne Vokteren før det er for sent?

Vokteren Pris: 299,Innbundet 9788283990201

Om Knokkelsamleren: JON ÅGE FISKUM, TRØNDER-AVISA


POCKET · BACKLIST · 9 ·

FIONA CUMMINS Knokkelsamleren planlegger godt. Han lever to liv. I det ene er han akkurat som alle andre i nabolaget, men i det andre tar han vare på og utvider slektens makabre museum av skjeletter og menneskebein. Forfedrenes besettelse har blitt hans, og tiden er kommet da han skal skaffe nye, sjeldne eksemplarer til den unike sam­ lingen. Jakten på unge mennesker med deformerte kropps­ deler er i gang. De to barna, Jakey Frith og Clara Foyle, har noe til felles. De har begge medfødte skjelettsykdommer, og Knokkelsamleren tren­­ger dem til samlingen sin. I Londons Blackheath oppstår en intens katt-og-mus-lek mellom Knokkelsamleren, Jakeys far og den desperate kriminal­ betjenten Etta Fitzroy som etterforsker en serie bort­føringer der hun lang­somt nærmer seg den nådeløse gjerningsmannen. I sin krimdebut utforsker Fiona Cummins det mørket som finnes i oss alle, kampen mellom lys og skygge, forsoning og hevn. Boken gir leseren et glimt inn i tankene til en skremmende psyko­pat. Det er også en historie om å holde fast ved håpet, selv når det ser ut til at alt håp er ute. Knokkelsamleren er første bok i serien om etterforsker Etta Fitzroy.

«En fantastisk leseopplevelse.» VAL MCDERMID FOTO: SIMON BURKE

Knokkelsamleren Pris: 299,Innbundet 9788293430858

Heftet Pris: 169,9788283990119

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne


· 10 · NYHET · INNBUNDET

ELISABETH KAY Oversatt av Kristina Quintano Om løgner er farlige så er sannheten katastrofal ... Jane og Marnie har vært uskillbare venninner siden de var elleve år gamle. I begynnelsen av tyveårene ble de begge forelsket i kjekke, unge menn, og giftet seg siden. Men Jane likte aldri Marnies ektemann. Han var alltid så høylydt og ubehagelig, alltid større enn livet. Som er ganske ironisk. For om Jane måtte være ærlig - om hun ikke hadde fortalt de løgnene - så hadde kanskje venninnens ektemann fremdeles vært i live ... Dette er Janes mulighet til å fortelle sannheten, og når hun forteller deres felles historie og plukker fra hverandre sine egne, syv løgner, avslører hun samtidig de mørke lommene som har infiltrert vennskapet deres og de giftige hemmelighetene som fremdeles bobler under overflaten.

LANSERES 15. MAI

Syv løgner Pris: 349,Innbundet 9788283990584


POCKET · BACKLIST · 11 ·

LANSERES 15. MAI

Chris Hammer

Oversatt av Anlaug Lia I den uttørkede småbyen Riversend i Australia, skyter og dreper den unge presten Byron Swift fire mennesker fra menigheten rett utenfor kirka, før han selv blir skutt av en lokal politibetjent. Ett år etterpå kommer journalisten Martin Scarsden til Riversend for å skrive en sak om hvordan byen har taklet tragedien. Men når han begynner å snakke med de lokale og hører deres versjon, skjønner han at ryktene om at presten var pedofil, som ble trukket fram som motiv i en sak i hans egen avis, kan være usanne. Lag på lag avdekker Scarsden hemmeligheter som har preget innbyggerne i årevis, hemmeligheter som de ikke ønsker at noen skal rote i. Når Scarsden gjør framgang i saken, skjer en dramatisk utvikling da to tyske ryggsekk-turister, som har vært savnet siden kirkeskytingen, blir funnet drept i en innsjø.  Martin Scarsden befinner seg i en mediestorm. Han må sette både jobben og egen helse på spill, for å finne sammenhengen mellom massakren og funnet av de døde turistene. 

Krattlandet Pris: 179,Pocket 9788283990836


· 12 · NYHET · POCKET

«.. Innehar den perfekte blandingen av dype følelser og jovial humor, troverdig samfunns­ engasjement og rene underholdningselementer.» OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

Oversatt av Anlaug Lia De to guttene i Kent passet aldri inn. Sytten år, den verste alderen, blakke, ingenting å gjøre, bare røyke hasj. Men de har i alle fall hverandre. De stjeler en mobiltelefon fra en fyr og stikker av på moped, nå skal de feire at de endelig har flaks. Men mobilen er ikke bare en mobil, og offeret er villig til å drepe for å få den tilbake. Alexandra Cupidi har fått en sak med røtter i en helt annen sosial klasse. En avkuttet hånd blir funnet i en urne på et museum, og ingen andre enn henne tar saken alvorlig, ikke kollegaene i politiet og ikke kunstgjenstandens styrtrike og utilnærmelige eiere. En av Cupidis merkeligste mordetterforskninger utvikler seg. Er det noen forbindelse mellom sakene? Hun slites mellom politiets plikt og egne dilemmaer. Og de to guttene, på samme alder som hennes egen stridige og sårbare datter, er på rømmen ute i det øde marsklandet med døden i hælene.

Dødeland Pris: 179,Pocket 9788283990300


POCKET · BACKLIST · 13 ·

Oversatt av Anlaug Lia

«En fremragende historieforteller.» PETER MAY

Ingen visste hva de døde menneskene som ble funnet i vannet het. Det finnes folk her som ingen legger merke til. Politietterforsker Alexandra Cupidi har gjort det igjen. Hun burde ha lært seg å holde munn, etter skandalen som gjorde at hun måtte flytte fra det urbane London-politiet til Kents øde kystlinje. Og det med sin bitre tenåringsdatter på slep. Alt er annerledes i Kent. Selvmord ser annerledes ut i dette landskapet med myrer, grøfter og strender, skyggelagt av tårnene til kraftstasjonen Dungeness. Og mord ser mye verre ut. Mannen som druknet i gropa hadde blitt herdet som et dyr. Han var nordafrikansk, som mange av de andre fruktplukkerne som jobbet på jordene. Desto mer Cupidi graver i saken, jo flere spørsmål får hun. Men menneskene hun møter synes spørsmål er skummelt. Det krever en forståelse for dette underlige stedet og dets gamle normer, for å kunne avdekke den mørke konspirasjonen bak mordet. Cupidi er ikke redd for å ta den veien. Men det burde hun være. Hun burde ha lært.

«Dypt original og skikkelig spennende krimhistorie, befolket av mennesker som gjør inntrykk.»

«Originalt plott, tydelig samfunns-engasjement, hovedpersoner som berører. Meget god krimbok.» OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

Fuglekikkeren Pris: 349,Innbundet 9788293430827

Salt Lane Pris: 349,Innbundet 9788293430902

Pris: 169,Heftet 9788293430964

Heftet Pris: 169,9788283990096


· 14 · NYHET · POCKET

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne Den tjuefemårige landslagsstjernen i fotball, Henrik Borg, blir funnet død i sengen i sommerstuen sin i Skåne. Det meste tyder på at det er et naturlig dødsfall, men én detalj forvirrer politiet: på Henrik Borgs bryst, under hans foldede hender, ligger en blå rose. I løpet av en uke, men på helt andre steder i Sverige, skjer to lignende dødsfall. En førtisju år gammel pilot i Kiruna og en ung, kvinnelig danser i Gøteborg. Rikskriminalens gjerningsmannprofileringsgruppe, GMP, kalles inn, og psykiateren Nathalie Svensson avbryter ferien for å bidra i saken. Hennes kollega, politioverbetjent Johan Axberg, nøler først - han har nok med sitt eget privatliv. Men en telefonsamtale får ham til å endre mening. En intens jakt på en uforutsigbar seriemorder begynner. Hvordan begås mordene? Hva er motivet? Og fremfor alt: hvor kommer han eller hun til å slå til neste gang?

Til døden skiller oss er den fjerde, frittstående boken om Nathalie Svensson og Johan Axberg.

FOTO: EVA LINDBLAD

Til døden skiller oss Pris: 169,Pocket 9788283990423


POCKET · BACKLIST · 15 ·

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Den du ikke ser Pris: 299,Innbundet 9788293430094

Dominodøden Pris: 299,Innbundet 9788293430131

Midnattspiker Pris: 299,Innbundet 9788293430414

Heftet, pris: 149,9788293430070

Heftet, pris: 149,9788293430438

Heftet, pris: 149,9788293430759

«Jonas Moström skriver med en urokkelig intensitet som tvinger leseren gjennom natten.» ARNE DAHL


· 16 · NYHET · POCKET

EIRIK WEKRE Tråkka-ranet: 4. desember 1989 ranes en pengetransport i Holmenkollen for 7 millioner i kontanter. Vekterne får ingen alvorlige skader og ranerne forsvinner sporløst. Norgeshistoriens største uoppklarte ran er en tilsynelatende perfekt forbrytelse. Operafjell-ulykken: 29. august 1996 styrter et Tupolev Tu-154 fra Moskva inn i Operafjellet utenfor Longyearbyen på Svalbard. Samtlige 141 mennesker om bord omkommer, og tidenes verste flyulykke på norsk jord er et faktum. I 2018 omkommer den gamle sjefen i Politiets overvåkings­ tjeneste av et fall utfor en bergvegg i Kragerø. Hans tidligere protesjé Hege Tønnesen får i begravelsen mistanke om at fallet ikke var et uhell. Det viser seg at gamlesjefen har drevet sin egen private etterforskning av både Tråkka-ranet og Operafjell-ulykken. Tønnesen nøster videre i trådene, og det blir personlig når hun oppdager at skjulte krefter motarbeider hennes eget avansement i jobben hos Riksadvokaten. Snart befinner hun seg i livsfare. Om funnene blir kjent står landets sikkerhet og demokratiske institusjoner på spill.

Alias Pris: 179,Pocket 9788283990843


EIRIK WEKRE

POCKET · BACKLIST · 17 ·

Eirik Andreas Wekre (født 1966 i Oslo) er en en norsk finansmann og forfatter. Wekre er utdannet økonom og offiser. Han er finansiell rådgiver bosatt i Oslo. I 2005 debuterte han som forfatter med kriminalromanen «Spill uten regler.» Gjennombruddet hans kom med thrilleren «Operasjon Snøhvit», som ble trykket i flere opplag. Boken ble møtt med begeistrede anmeldelser også i Danmark.

Operasjon snøhvit Pris: 169,Pocket 9788283990133

«En hemningsløst spennende thriller.» DAGBLADET

Operasjon høye nord Pris: 169,Pocket 9788283990157

Operasjon isbjørn Pris: 169,Pocket 9788283990140

VG

Trollmannens læregutt Pris: 169,Pocket 9788283990454


· 18 · BACKLIST · POCKET

JAN MEHLUM RIVERTONPRISVINNER!

Heftet 9788293430193

Pris pocket: 149,Pris innbundet: 299,-

Heftet 9788293430223

FOTO: CHRIS TIAN ROTH CHRISTENSE N

Heftet 9788293430216

Heftet 9788293430230


POCKET · BACKLIST · 19 ·

Heftet 9788293430247

Heftet 9788293430254

«Mehlum gir mersmak.» VG

Heftet 9788293430315

Heftet 9788293430261

Heftet 9788293430278

Heftet 9788293430292

«Å åpne en Mehlum-krim er som å møte igjen en god gammel venn.» ADRESSEAVISEN

Heftet 9788293430339

Innbundet Innbundet 9788293430308 9788293430322

Heftet 9788293430353

Heftet 9788293430377

Heftet 9788293430391

Innbundet Innbundet 9788293430346 9788293430360

Innbundet 9788293430384


· 20 · BACKLIST · INNBUNDET

MARI JUNGSTEDT

Oversatt av Kristina Quintano

«En av Skandinavias beste krimforfattere.» THE TIMES

Det blåser opp til storm under kappseilasen Gotland Rundt, og det fører til at masten på favorittbåten knekker tvert av. Besetningen tvinges til å søke le for vinden inne i en vik. I strandkanten finner de en død mann med bakbundne hender. Midt i den gotlandske idyllen blir kriminaletterforsker Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsson, til tross for visse uoverensstemmelser, tvunget til å jobbe sammen for å oppklare hvem den drepte personen er og hva som har skjedd ham. Mari Jungstedt er en av Sveriges mest populære forfattere og har solgt mer enn fem millioner eksemplarer av sin Gotland-serie i Sverige, samtidig som hun er utgitt i 20 andre land.

Det andre ansiktet Pris: 169,Pocket 9788283990126

Et mørke iblant oss Pris: 349,Innbundet 9788283990188 FOTO: THRON ULLBERG


facebook.com/GoliatForlag

@GoliatForlag

mark@goliatforlag.no tiger@goliatforlag.no

Profile for Goliat Forlag

Vårkatalog 2020 Goliat forlag  

Her finner du våre nye krimroman-utgivelser for våren, samt tidligere utgitt backlist av alle våre forfattere. Les og gled deg!

Vårkatalog 2020 Goliat forlag  

Her finner du våre nye krimroman-utgivelser for våren, samt tidligere utgitt backlist av alle våre forfattere. Les og gled deg!

Advertisement