Vår katalog 2021

Page 1

VÅR 2021


· 2 · NYHET · INNBUNDET

JAMES A. McLAUGLIN Oversatt av Anlaug Lia Rice Moore har begynt å tro at problemene hans tilhører fortida. Har har fått seg en ny jobb som skogvokter i et reservat i Virginian Appalachia, hvor ansvaret hans går ut på å holde oppsyn med dyrelivet og vedlikeholde hytter i området. Det er hardt arbeid, og totalt ensomt, et perfekt sted å gjemme seg fra de meksikanske narkotikakartellene som fortsatt jakter på han. Men når Rice finner levningene av en drept bjørn på eiendommen, blir den stille ensomheten hans plutselig truet. Flere bjørner blir drept i reservatet, og Rice sin besettelse for å fange krypskytterne eskalerer. Det fører til fiendtlige krangler med lokalbefolkningen, og oppmerksomhet både fra politiet og Rice sin arbeidsgiver. Han inngår et samarbeid med sin forgjenger i jobben, en kvinnelig forsker som ønsker å fortsette studiene om bevaringen av bjørnene. Rice setter i gang en skummel plan, som både kan lete frem krypskytterne, men som også kan avsløre hans egen tilstedeværelse, for de farlige folkene han rømte vekk fra i utgangspunktet.

LANSERES 15. MARS

Bjørneham Pris: 349,Innbundet 9788283991086


INNBUNDET · NYHET · 3 ·

RAGNAR ´ JONASSON Oversatt av Thomas Heggen

Islands nye superstjerne! Politietterforsker Hulda Hermannsdóttir fra politiet i Reykjavík blir tvunget til en tidlig pensjon. Hun gruer seg til ensomheten, og minnene fra hennes mørke fortid som truer med å komme tilbake for å hjemsøke henne. Men før hun slutter i politiet får hun to uker på seg til å løse en siste uløst sak som hun selv får velge. For Hulda er hun ikke i tvil om hvilken sak hun bør velge og gjenopptar til stor misnøye fra tidligere politietterforsker saken om den russiske kvinnen hvis håp om asyl endte på den mørke, kalde kysten av et ukjent land. Snart oppdager Hulda at en annen ung kvinne forsvant samtidig, og at ingen forteller henne hele historien. Hulda vil finne morderen, selv om det betyr å hennes liv settes i fare.

LANSERES 22. APRIL

Mørket Pris: 349,Innbundet 9788283991697


· 4 · NYHET · INNBUNDET

IAN RANKin Oversatt av Kristina Quintano

Kritikerrost krim fra en mester i sin klasse! Når datteren Samantha ringer midt på natten, vet John Rebus at det ikke er gode nyheter. Mannen hennes har vært savnet i to døgn. Rebus frykter det verste – og vet fra en livslang karriere i politiet at datteren vil være politiets hovedmistenkte. Han var ikke verdens beste far – jobben kom alltid først – men nå trenger datteren ham mer enn noen gang. Men vil han hjelpe som far eller som etterforsker? Når han drar ved daggry for å kjøre ut til den forblåste kysten – en liten by med store hemmeligheter – lurer han på om dette kan være første gang i livet hans hvor han ­egentlig ikke ønsker å få vite sannheten ...

En sang for mørke tider Pris: 379,Innbundet 9788283991574

LANSERES 18. APRIL


INNBUNDET · NYHET · 5 ·

PETER MAY Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne Når Jack Cleland ser kjæresten sin dø, skutt ned i en forfølgelse som involverer politietterforsker Christina Sanchez Pradell, lover han å hevne seg og ødelegge politikvinnen. Christinas tante Ana har vært døv og blind i hele sitt voksne liv og lider av en sjelden sykdom kalt Usher syndromet. Ana står nært Christina og blir dermed en del av Clelands grusomme plan. John Mackenzie, en svært dyktig og samtidig irriterende etterforsker fra Glasgow er utstasjonert for å hjelpe de spanske myndigheter i deres jakt. Snart skal han få en sentral rolle og den eneste som kan stoppe Cleland før det er for sent.

LANSERES 10. MAI

En stille død Pris: 379,Innbundet 9788283991659


· 6 · NYHET · INNBUNDET

J. D. BARKER Oversatt av Anlaug Lia

Seriemorderen Anson Bishop er klar for sin store finale. Han skal avsløre en hemmelighet som har vært holdt skjult i flere tiår. Flere drapsoffer blir funnet med en papp-plate ved siden av seg, med en tekst som knytter alle til samme drapsmann. De blir funnet omtrent samtidig i Chicago og Sør-Carolina. Helt klart tilknyttet hverandre, men samtidig for langt unna hverandre til at samme person kunne utført alle drapene. Chicago-politiet og FBI befinner seg i et kaos, og da Anson Bishop melder seg selv for dem, forteller han en historie som er helt uventet. En historie som ikke bare snur opp-ned på etterforskningen, men som også vil endre livene til alle involverte.

LANSERES 10. MAI

Det sjette onde barnet Pris: 349,Innbundet 9788283990799


INNBUNDET · NYHET · 7 ·

MONS KALLENTOFT Oversatt av Anlaug Lia Tim Blanck er tilbake i Palma, der han sekstenårige datter forsvant en het august natt under en partyreise. Han trodde att han egentlig hadde fått visshet, at han hadde fått vite hva som hendte henne. Men sporene hadde ledet ham i feil retning og nå begynner alt på nytt igjen. Kanskje er hun i live, men hvem er hun i så fall nå? Når saken får ny oppmerksomhet på femårsdagen for ­forsvinningen, mottar han nye ledetråder i letingen sin. De fører ham fra Mallorca til fastlandet, inn i en hensynsløs verden av menneske­handel. Han blir dratt dypere ned i sitt eget mørke, og til tross for at han aner at han har blitt en brikke i et større spill, er han klar for å ofre alt for å finne datteren.

LANSERES 10. AUGUST

Hør meg hviske Pris: 349,Innbundet 9788283991611


· 8 · NYHET · POCKET

ATLE ­N IELSEN I et boligstrøk på Hop i Bergen blir en eldre mann funnet drept i hjemmet sitt. I hånden har han et visittkort med en mystisk beskjed som antyder at noen har hatt en bestemt hensikt med mordet. Saken vekker stor oppsikt i et sommerhett Bergen, og den ærgjerrige TV2-journalisten Ole Bull blir besatt i å komme til bunns i saken. Samtidig begynner innbyggerne å legge et stort press på politiet om en rask avklaring. Et nytt, lignende drap skjer så i London, og ­sporene fører til en fortrengt fortid de to drepte har felles. Politi og presse skjønner snart at også flere kan være i fare. Det blir et blodig kappløp på jakt etter en drapsmann som ikke skyr noen midler for å nå sitt forrykte mål.

Ett blod Pris: 179,Pocket 9788283990867

LANSERES 15. MARS


POCKET · NYHET · 9 ·

PETER MAY Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne London, episenteret av en global pandemi, er en by i karantene. Vold og sivil ulydighet blusser opp. Ingen er trygg fra det dødelige viruset som allerede har tatt tusenvis av liv. Helsevesenet er i krise. På byggeplassen til et midlertidig sykehus, finner byggearbeidere en bag med benrestene til et dødt barn. En brutal drapsperson er på frifot i byen. Hans mål er at ingen skal finne ut av identiteten til barnet. Vi møter førstebetjent Jack MacNeil på sin siste dag hos Metropolitan Police, før han skal pensjoneres. Jobbkarrieren hans er på randen, ekteskapet har kollapset, og familien er rammet av viruset. Farlige krefter følger alle hans bevegelser, forberedt pa. a. drepe for å skjule sannheten. Hva vil stoppe ham først - viruset eller morderne?

LANSERES 21. MARS

Lockdown i London Pris: 179,Pocket 9788283991185


· 10 · NYHET · POCKET

Chris Hammer Oversatt av Anlaug Lia En hjemkomst dekket av blod Journalist Martin Scarsden vender tilbake til Port Silver for å begynne på en ny start sammen med sin kjære Mandy. Men da han kommer fram, finner han barndomsvennen sin knivdrept, og Mandy blir politiets hovedmistenkte. Desperat etter å renvaske samboeren sin, drar Martin på jakt etter sannheten. En forferdelig forbrytelse Mediene inntar den lille kystbyen, fristet av en nyhetssak som har alt: sex, narkotika, kjendiser og religion. Martin jager sin største sak i karrieren, og sin mest personlige. En fortid han ikke kan rømme fra Mens Martin kommer nærmere morderen, jages han selv av hemmelighetene fra den traumatiske barn­ dommen hans som dukker opp. Han må bestemme seg for hva som er ­viktigst – saken eller den nye ­familien han drømmer om ...

LANSERES 21. MARS

Løgnene i silver Pris: 179,Pocket 9788283990690


POCKET · NYHET · 11 ·

Oversatt av Anlaug Lia Et uidentifiserbart lik blir funnet i en fryser i et tomt rikmannshjem. Ingen virker til å bry seg om hvem det er eller hvem som har plassert det der. Når etterforsker Alexandra Cupidi får saken, har hun ingen anelse om at den vil lede henne til en rekke av mord og begravde hemmeligheter. Mannen forsvant fem år tidligere og nesten ingen fikk det med seg. Men når bevis flyter til overflaten, som tyder på at han var knyttet til sexforbrytelser, kommer Alexandra Cupidi, datteren Zoe og vennen William South borti en skummel kraft som ønsker å bringe dem til taushet. Når hun graver i hemmelighetene finner Alexandra Cupidi ut at kriminalitet og makt sjelden befinner seg langt fra hverandre. Det er farlige forbindelser mellom de to sakene.

LANSERES 21. MARS

Gravens hemmeligheter Pris: 179,Pocket 9788283990768


· 12 · NYHET · POCKET

MARI JUNGSTEDT Oversatt av Kristina Quintano «En av Skandinavias beste krimforfattere.» THE TIMES Turistsesongen er over og roen har igjen senket seg på Gotland. Juss-studenten Frida Vallskog og de tre studievennene hennes skal tilbringe en siste sommerhelg ved Lilla Karlsö før ­studiene begynner igjen. Etter en rolig lunsj og noen glass vin ved stranden sovner ungdommene i solen på Lilla Karlsö. Når Frida våkner oppdager hun at alle vennene hennes er drept og hun er den eneste overlevende. Hvem er det som har tatt livet av ungdommene og hvorfor ble ikke Frida drept? Hva er det som har skjedd der ute på øya? Etter­forsker Anders Knutas strever med saken samtidig som hans eget liv tar en ny, uventet og dramatisk vending. Jeg ser deg er en nervepirrende ­fortelling om besettelse og sjalusi.

Jeg ser deg Pris: 179,Pocket 9788283990720

LANSERES 15. APRIL


LYDBOK


· 14 · LYDBOK

MARI JUNGSTEDT 5 MILLIONER SOLGTE BØKER I SVERIGE

5 MILLIONER SOLGTE BØKER I SVERIGE

DEN DU IKKE SER LEST AV

I DENNE STILLE NATT

VERONIKA LIEN

#1 Den du ikke ser ISBN: 978-82-8399-099-7

5 MILLIONER SOLGTE BØKER I SVERIGE

LEST AV

DEN INDRE KRETSEN VERONIKA LIEN

LEST AV

VERONIKA LIEN

#2 I denne stille natt ISBN: 978-82-8399-101-7

#3 Den indre kretsen ISBN: 978-82-8399-103-1

#5 I denne søte sommertid ISBN: 978-82-8399-126-0

#6 Den mørke engelen ISBN: 978-82-8399-109-3

I denne stille natt lydbok.indd 1

21.08.2020 15:01

5 MILLIONER SOLGTE BØKER I SVERIGE

DEN DØENDE DANDY LEST AV

VERONIKA LIEN

#4 Den døende dandy ISBN: 978-82-8399-123-9


LYDBOK · 15 ·

#7 Den doble stillheten ISBN: 978-82-8399-110-9

#8 Den farlige leken ISBN: 978-82-8399-111-6 5 MILLIONER SOLGTE BØKER I SVERIGE

DU GÅR IKKE ALENE #10 Den siste akten ISBN: 978-82-8399-113-0

#11 Du går ikke alene ISBN: 978-82-8399-114-7

#9 Det fjerde offeret ISBN: 978-82-8399-112-3 5 MILLIONER SOLGTE BØKER I SVERIGE

DEN MAN ELSKER #12 Den man elsker ISBN: 978-82-8399-115-4 5 MILLIONER SOLGTE BØKER I SVERIGE

JEG SER DEG #13 Det andre ansiktet ISBN: 978-82-8399-031-7

#14 Et mørke iblant oss ISBN: 978-82-8399-032-4

#15 Jeg ser deg ISBN: 978-82-8399-074-4


· 16 · LYDBOK

PETER MAY

Svarthuset ISBN: 978-82-8399-033-1

Lewismannen ISBN: 978-82-8399-034-8

Lewisbrikkene ISBN: 978-82-8399-035-5

Coffin road ISBN: 978-82-8399-036-2


LYDBOK · 17 ·

Drapet på entry island ISBN: 978-82-8399-094-2

Ualminnelige mennesker ISBN: 978-82-8399-093-5

Jeg svikter deg aldri ISBN: 978-82-8399-141-3

Kritikeren ISBN: 978-82-8399-142-0

Lockdown i London ISBN: 978-82-8399-120-8


· 18 · LYDBOK

Fuglekikkeren ISBN: 978-82-8399-089-8

Salt Lane ISBN: 978-82-8399-143-7

Dødeland ISBN: 978-82-8399-148-2

Gravens hemmeligheter ISBN: 978-82-8399-144-4


ELISABETH KAY

Syv løgner ISBN: 978-82-8399-147-5

LYDBOK · 19 ·


· 20 · LYDBOK

Midtvinterblod ISBN: 978-82-8399-175-8

MONS KALLENTOFT

Vårlik ISBN: 978-82-8399-184-0

Sommerdøden ISBN: 978-82-8399-181-9

Høstoffer ISBN: 978-82-8399-178-9

Se meg falle ISBN: 978-82-8399-146-8


LYDBOK · 21 ·

Christina

ERIKSON

Ensom ulv ISBN: 978-82-8399-067-6

Kommer alltid tilbake ISBN: 978-82-8399-090-4


· 22 · LYDBOK

Den du ikke ser ISBN: 978-82-8399-099-7

Dominodøden ISBN: 978-82-9343-066-7

Midnattspiker ISBN: 978-82-9343-083-4

Til døden skiller oss ISBN: 978-82-8399-092-8


Chris Hammer

Krattlandet ISBN: 978-82-8399-091-1

Løgnene i Silver ISBN: 978-82-8399-145-1

LYDBOK · 23 ·


· 24 · LYDBOK

J. D. BARKER INTERNASJONAL BESTSELGERFORFATTER

J.D. BARKER

Jeg sammenlignet J. D. Barker sin første krimroman om Chicago-detektiv Sam ter og hans jakt på seriemorderen Anson Bishop, med Thomas Harris’ skapelse av Hannibal Lecter. Denne oppfølgeren bekrefter mitt syn: Det er høyt tempo, det er en vakkert konstruert levendegjøring skremmende, «DEN FJERDE APE HAR ENav AVondskap. DE MESTVirkelig GENIALE ÅPNINGENE JEG HAR LEST og med en fantastisk skurk, understreker den bare hvor god Barker er.» PÅ FLERE ÅR. DENNE THRILLEREN SKUFFER ALDRI.» JAMES PATTERSON – DAILY MAIL

LEST AV

LEST AV

TROND HEIEN

TROND HEIEN

J.D. BARKER

Etterforsker Sam Porter og teamet hans har blitt tatt av saken hvor de jaktet på Anson Bishop, Den fjerde apemorderen. Så blir liket av en ung jente funnet frosset inn i «EN TALENTFULL isen i Jackson Park Lagoon. Hun blir identifisert som Ella Reynolds, forsvunnet for tre uker siden. Men hvordan komFORFATTER MED ET HERLIG hun dit? Innsjøen frøs til is måneder tidligere. Og hvorfor blir UTSPEKULERT SINN.»

OM DEN FJERDE APE:

«EN STERKT ANBEFALT OG FORFØRENDE SIDEVENDER AV EN THRILLER SOM BÅDE ER FORSTYRRENDE OG SVÆRT UNDERHOLDENDE.»

hun funnet med klærne til en annen forsvunnen jente, som ble meldt savnet for to dager siden?

Fra forfatteren av Den fjerde ape

J. D. selge Fourt for ov og vi Bøke til Ste Harri Barke Dayn

New York Journal of Books

Et slørete fotografi fører ham fra Chicago til gatene i New Orleans, hvor han snubler inn i en verden mer brutal enn han har kunnet forestille seg.

Den fjerde ape ISBN: 978-82-8399-104-8

J.D. BARKER

Mens etterforskerne i Chicago-politiet prøver å finne svarene på dette, fortsetter Sam Porter i hemmelighet sin jakt på 4AM-morderen, vel vitende om at raskeste vei til Bishop går via moren hans.

«BRAM STOKER AWARD-FINALISTEN BARKER BLANDER GRUFULLE BILDER MED ET SPENNENDE PLOT FOR Å SKAPE DENNE DJEVELSK MØRKE THRILLEREN.» LIBRARY JOURNAL

«IKKE SIDEN HANNIBAL LECTER BA EN VENN TIL MIDDAG, HAR EN SERIEMORDER BLITT SÅ GODT GJENGITT PÅ PAPIRET.» TAYLOR ELMORE

(FORFATTER/PRODUSENT AV JUSTIFIED OG LIMITLESS)

Den f Sam norsk

ISBN 978-82-8399-017-1

9 788283 990171

SE7EN MØTER NATTSVERMEREN

«J. D. Barker er en enestående forfatter som får meg til å tenke på Det femte offer Stephen King og Lee Child. […] Ikke gå glipp av noe J. D. Barker skriver.» – JAMES PATTERSON ISBN: 978-82-8399-105-5

KRIM


LYDBOK · 25 ·

IAN RANKin

Den hengende have ISBN: 978-82-8399-190-1


BACKLIST


POCKET · BACKLIST · 27 ·

PETER MAY ENZO MACLEOD BOK 2

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne og Anlaug Lia Den fryktede, amerikanske vinkritikeren Gil Petty blir funnet drept og bundet til et kors på en vingård i Frankrike. Iført en trekantet hatt og den seremonielle kappen brukt av brorskapet Den guddommelige flaskens orden, minner han om et fugleskremsel. Det er ett år siden Petty forsvant under en vinsmaking i Gaillac. Hud og hår er nå rødfarget av druesaft, og mye tyder på at han har blitt fermentert i vin. Den tidligere kriminalteknikeren, professor i biologi Enzo Macleod, skal igjen etterforske en av de sju mest kompliserte og uløste mordsakene i Frankrikes historie. Etterforskningen fører Enzo til Gil Pettys mystiske vinanmeldelser. Han oppdager at det bak fransk vinkulturs fredelige fasade finnes et miljø preget av forræderi, dobbeltspill og dødelig rivalisering. Her finnes også én som er villig til å drepe igjen for å forhindre at Enzo løser mordgåten.

Kritikeren Pris: 179,Pocket 9788283990539


· 28 · BACKLIST · POCKET

PETER MAY Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne Niamh og Ruairidh Macfarlane fra Lewis i Ytre Hebridene driver sammen veveriet Ranish Tweed. På en internasjonal tekstilmesse i Paris, der ekteparet deltar for å promotere sine luksuriøse tweedstoffer, får Niamh vite at Ruairidh har et forhold til den russiske motedesigneren Irina Vetrov. Bare timer senere blir hun vitne til at de to blir drept av en bilbombe. Med restene av Ruairidh i en liten kiste reiser Niamh tilbake til Lewis for å begrave sin mann. Alene i huset deres på en forblåst klippe utenfor Ness, leter Niamh etter en forklaring på Ruairidhs død i det livet de har delt helt siden han reddet henne da hun var sju og han ni år gammel. Kan morderen finnes i deres felles fortid? I mellomtiden har det franske politiet utelukket terrorisme. De mistenker nå Niamh for drapene og sender Sylvie Braque til Isle of Lewis for at hun med bistand fra kriminalbetjent George Gunn skal etterforske saken. Mens Niamh leter blant sine egne minner og Sylvie prøver å avsløre henne, nærmer de seg begge en morder som venter på sitt neste offer.

LANSERES 17. AUGUST

Jeg svikter deg aldri Pris: 179,Pocket 9788283990508


PETER MAY

POCKET · BACKLIST · 29 ·

«Særdeles kløktig thriller»

«Overraskende, creepy og dramatisk.»

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

Pocket Pris: 169,9788283990089

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Coffin Road Pris: 349,Innbundet 9788293430889

Drapet på Entry Island Pris: 349,Innbundet 9788283990072

Pocket Pris: 179,9788283990829


· 30 · BACKLIST · POCKET

ADRESSEAVISEN

STAVANGER ­AFTENBLAD

DAGBLADET

ADRESSEAVISEN

STAVANGER AFTENBLAD

ADRESSEAVISEN

DAGBLADET

DAGBLADET

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Svarthuset Pris: 299,Innbundet 9788293430087

Lewismannen Pris: 299,Innbundet 9788293430612

Lewisbrikkene Pris: 299,Innbundet 9788293430711

Heftet Pris: 169,9788293430513

Heftet Pris: 169,9788293430742

Heftet Pris: 169,9788293430940

«En hjerteskjærende krimroman.»

«En av de viktigste krimutgivelsene på norsk i 2017.»

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

INGVAR AMBJØRNSEN, DAGBLADET

«At Svarthuset endelig er ute på norsk, er en kriminell begivenhet.» CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

«May skriver langt mer spenstig enn den gjennomsnittlige krimforfatter [...] » CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

«Ny fantastisk bok fra Peter May.»

«En strålende avslutning.»

GUNNAR GRAN, STAVANGER AFTENBLAD

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN


POCKET · BACKLIST · 31 ·

«En fremragende historieforteller.» Oversatt av Anlaug Lia

«Dypt original og skikkelig spennende krimhistorie, befolket av mennesker som gjør inntrykk.»

PETER MAY «Originalt plott, tydelig samfunns-engasjement, hovedpersoner som berører. Meget god krimbok.» OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

Fuglekikkeren Pris: 349,Innbundet 9788293430827

Heftet, pris: 169,9788293430964

Ingen visste hva de døde menneskene som ble funnet i vannet het. Det finnes folk her som ingen legger merke til. Politietterforsker Alexandra Cupidi har gjort det igjen. Hun burde ha lært seg å holde munn, etter skandalen som gjorde at hun måtte flytte fra det urbane London-politiet til Kents øde kystlinje. Og det med sin bitre tenåringsdatter på slep. Alt er annerledes i Kent. Selvmord ser annerledes ut i dette landskapet med myrer, grøfter og strender, skyggelagt av tårnene til kraftstasjonen Dungeness. Og mord ser mye verre ut. Mannen som druknet i gropa hadde blitt herdet som et dyr. Han var nordafrikansk, som mange av de andre fruktplukkerne som jobbet på jordene. Desto mer Cupidi graver i saken, jo flere spørsmål får hun. Men menneskene hun møter synes spørsmål er skummelt. Det krever en forståelse for dette underlige stedet og dets gamle normer, for å kunne avdekke den mørke konspirasjonen bak mordet. Cupidi er ikke redd for å ta den veien. Men det burde hun være. Hun burde ha lært.

Salt Lane Pris: 349,Innbundet 9788293430902

Dødeland Pris: 349,Innbundet 9788283990201

Heftet, pris: 169,9788283990096

Heftet, pris: 179,9788283990300


· 32 · BACKLIST · POCKET

MARI JUNGSTEDT «En av Skandinavias beste krimforfattere.» THE TIMES

Den du ikke ser Pris: 179,Pocket 9788283990980

Oversatt av Aud Nordberg

Mari Jungstedt er en av Sveriges mest populære og leste krimforfattere. Med serien sin fra Gotland har hun solgt over 5 millioner eksemplarer i Sverige alene. Hun har et stort, entusiastisk og lojalt lesertall som hvert år begynner ferien sammen med en ny bok om Anders Knutas og Karin Jacobsson ved Visby Politi. "Ingen ­sommer uten Jungstedt!"


POCKET · BACKLIST · 33 ·

I denne stille natt Pris: 179,Pocket 9788283991000

Den indre kretsen Pris: 179,Pocket 9788283991024

Oversatt av Aud Nordberg

Oversatt av Aud Nordberg

Den døende Dandy Pris: 179,Pocket 9788283991215

I denne søte sommertid Pris: 179,Pocket 9788283991246

Oversatt av Liv Sande

Oversatt av Geir Salvesen


· 34 · BACKLIST · POCKET

ELISABETH KAY

«Dette er en pageturner» OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

Oversatt av Kristina Quintano Om løgner er farlige så er sannheten katastrofal ... Jane og Marnie har vært uskillbare venninner siden de var elleve år gamle. I begynnelsen av tyveårene ble de begge forelsket i kjekke, unge menn, og giftet seg siden. Men Jane likte aldri Marnies ektemann. Han var alltid så høylydt og ubehagelig, alltid større enn livet. Som er ganske ironisk. For om Jane måtte være ærlig - om hun ikke hadde fortalt de løgnene - så hadde kanskje venninnens ektemann fremdeles vært i live ... Dette er Janes mulighet til å fortelle sannheten, og når hun forteller deres felles historie og plukker fra hverandre sine egne, syv løgner, avslører hun samtidig de mørke lommene som har infiltrert vennskapet deres og de giftige hemmelighetene som fremdeles bobler under overflaten.

Syv løgner Pris: 349,Pocket 9788283990591


POCKET · BACKLIST· 35 ·

MONS KALLENTOFT Oversatt av Kristina Quintano

En forsvunnet tenåringsjente. En pappa som aldri kommer til å slutte å lete. Et ukjent Mallorca – korrupt og hensynsløst. Tre år har gått siden Tim Blancks sekstenårige datter forsvant under en charterferie med venninner til Mallorca. Blanck har dårlig samvittighet siden det var han som overtalte ekskona til å la henne få dra. Han har lovet seg selv å aldri slutte å lete etter henne, et løfte som har slitt i stykker ekteskapet og fått ham til å flytte permanent til Palma, hvor han livnærer seg som privatetterforsker i et selskap som spesialiserer seg på torpedovirksomhet og utroskapsetterforskning. En dag får han et oppdrag fra en av øyas rikeste forretnings­ menn, å etterforske om hans kone er utro. Noen dager senere er kona forsvunnet og hennes elsker slått i hjel med en baseballkølle. Under etterforskningen aner Blanck også en skygge av sin datter, og er villig til å sette sitt eget liv i fare for å komme nærmere sannheten om hva som egentlig har hendt henne.

Se meg falle Pris: 179,Pocket 9788283990621


· 36 · BACKLIST · POCKET

FIONA CUMMINS

FORTSETTELSEN OM KNOKKELSAMLEREN

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne Jakey rømte fra forstaden utenfor London, for å komme seg i sikkerhet fra Knokkelsamleren, som tok barn med skjelettmisdannelser til fange, og laget sin egen makabre samling. Det var et mirakel, men foreldrene vet at Knokkelsamleren fremdeles er på frifot, og han leter og venter ... Clara, jenta som han fanget og dro ifra, klamrer seg til håpet om at noen vil komme og redde henne. Moren hennes er i ferd med å miste håpet. Livet til etterforsker Etta Fitzroy kollapset da Knokkelsamleren slapp unna. Med Clara som fortsatt er savnet, og vokteren av knokkelsamlingen som ikke lenger har noe å tape, vil en ny bølge av bortførelser snart skje. Kan Fitzroy finne Vokteren før det er for sent?

Vokteren Pris: 179,Pocket 9788283990553

Om Knokkelsamleren: JON ÅGE FISKUM, TRØNDER-AVISA


POCKET · BACKLIST · 37 ·

FIONA CUMMINS Knokkelsamleren planlegger godt. Han lever to liv. I det ene er han akkurat som alle andre i nabolaget, men i det andre tar han vare på og utvider slektens makabre museum av skjeletter og menneskebein. Forfedrenes besettelse har blitt hans, og tiden er kommet da han skal skaffe nye, sjeldne eksemplarer til den unike sam­ lingen. Jakten på unge mennesker med deformerte kropps­ deler er i gang. De to barna, Jakey Frith og Clara Foyle, har noe til felles. De har begge medfødte skjelettsykdommer, og Knokkelsamleren tren­­ger dem til samlingen sin. I Londons Blackheath oppstår en intens katt-og-mus-lek mellom Knokkelsamleren, Jakeys far og den desperate kriminal­ betjenten Etta Fitzroy som etterforsker en serie bort­føringer der hun lang­somt nærmer seg den nådeløse gjerningsmannen. I sin krimdebut utforsker Fiona Cummins det mørket som finnes i oss alle, kampen mellom lys og skygge, forsoning og hevn. Boken gir leseren et glimt inn i tankene til en skremmende psyko­pat. Det er også en historie om å holde fast ved håpet, selv når det ser ut til at alt håp er ute. Knokkelsamleren er første bok i serien om etterforsker Etta Fitzroy.

«En fantastisk leseopplevelse.» VAL MCDERMID FOTO: SIMON BURKE

Knokkelsamleren Pris: 299,Innbundet 9788293430858

Heftet Pris: 169,9788283990119

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne


· 38 · BACKLIST · POCKET

Christina

ERIKSON Oversatt av Kristina Quintano En tidlig septembermorgen blir en partert kropp funnet ved en gjenvinningsstasjon i sentrum av Stockholm. Kriminaletterforsker Elias Svensson begynner å nøste i offerets bakgrunn og får en voksende mistanke om at sårbare flyktningungdommer blir utnyttet seksuelt. Noen er tydelig­vis klare for å drepe for at sannheten ikke skal komme fram. Forfatteren Cornelia Lind kjemper mot sin tidligere partner i en barnefordelingssak som blir skitnere enn hun kunne ane. Samtidig forsøker hun etter beste evne å bistå politiet med sine kunnskaper og egne erfaringer om psykopater. I det skjulte vaker det en hemmelig sammenslutning med mål om å rydde opp der politiet kommer til kort.

Ensom ulv Pris: 179,Pocket 9788283990652


CHRISTINA ERIKSON

POCKET · BACKLIST · 39 · EN PSYKOPAT GJØR STOCKHOLM UTRYGT. POLITIET TRENGER HJELP OG MÅ TA DRASTISKE GREP FOR Å BESKYTTE BYENS INNBYGGERE.

Oversatt av Kristina Quintano Kriminaletterforsker Elias Svensson ved Stockholm­ politiet kjemper mot klokken for å felle drapsmannen bak to brutale voldtekter og drap. Det er en morder som stadig er i politiets søkelys, i en morbid katt-ogmus-lek. Elias vender seg til forfatteren Cornelia Lind for å få hjelp til å forstå mannens psyke. Cornelia har egne, personlige erfaringer som kan komme til nytte, men som samtidig skal utsette henne for livsfare. Med tiden rører også en annen kraft seg i skyggene. Noen som utgir seg for å være en venn.

Kommer alltid tilbake er første bok i Christina Eriksons nye krimserie der menneskers hemmeligheter drives opp til overflaten. Neste bok i serien har tittelen Avdeling P og lanseres høsten 2019.

SIMEN INGEMUNDSEN, BYGDEBLADET

Kommer alltid tilbake Pris: 179,Pocket 9788283990270


· 40 · BACKLIST · INNBUNDET

Chris Hammer

Oversatt av Anlaug Lia I den uttørkede småbyen Riversend i Australia, skyter og dreper den unge presten Byron Swift fire mennesker fra menigheten rett utenfor kirka, før han selv blir skutt av en lokal politibetjent. Ett år etterpå kommer journalisten Martin Scarsden til Riversend for å skrive en sak om hvordan byen har taklet tragedien. Men når han begynner å snakke med de lokale og hører deres versjon, skjønner han at ryktene om at presten var pedofil, som ble trukket fram som motiv i en sak i hans egen avis, kan være usanne. Lag på lag avdekker Scarsden hemmeligheter som har preget innbyggerne i årevis, hemmeligheter som de ikke ønsker at noen skal rote i. Når Scarsden gjør framgang i saken, skjer en dramatisk utvikling da to tyske ryggsekk-turister, som har vært savnet siden kirkeskytingen, blir funnet drept i en innsjø. Martin Scarsden befinner seg i en mediestorm. Han må sette både jobben og egen helse på spill, for å finne sammenhengen mellom massakren og funnet av de døde turistene.

Krattlandet Pris: 349,Innbundet 9788283990225

Pris: 179,Pocket 9788283990836


POCKET · BACKLIST · 41 ·

Heftet, pris: 149,9788293430070

Heftet, pris: 149,9788293430759

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Midnattspiker Pris: 299,Innbundet 9788293430414

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Den du ikke ser Pris: 299,Innbundet 9788293430094

Dominodøden Pris: 299,Innbundet 9788293430131

Heftet, pris: 149,9788293430438

Til døden skiller oss Pris: 169,Innbundet 9788293430728

Heftet, pris: 169,9788283990423

«Jonas Moström skriver med en urokkelig intensitet som tvinger leseren gjennom natten.» ARNE DAHL


· 42 · BACKLIST · POCKET

JAN MEHLUM RIVERTONPRISVINNER!

Heftet 9788293430193

Pris pocket: 149,Pris innbundet: 299,-

Heftet 9788293430223

FOTO: CHRIS TIAN ROTH CHRISTENSE N

Heftet 9788293430216

Heftet 9788293430230


POCKET · BACKLIST · 43 ·

Heftet 9788293430247

Heftet 9788293430254

«Mehlum gir mersmak.» VG

Heftet 9788293430315

Heftet 9788293430261

Heftet 9788293430278

Heftet 9788293430292

«Å åpne en Mehlum-krim er som å møte igjen en god gammel venn.» ADRESSEAVISEN

Heftet 9788293430339

Innbundet Innbundet 9788293430308 9788293430322

Heftet 9788293430353

Heftet 9788293430377

Heftet 9788293430391

Innbundet Innbundet 9788293430346 9788293430360

Innbundet 9788293430384


@GoliatForlag

facebook.com/GoliatForlag

mark@goliatforlag.no