Page 1

2019

HØST


me Mackenzie blir sendt fra Montreal til for å etterforske et drap på Entry Island. sktalende, isolert samfunn i den ellers ebec-provinsen 130 mil fra det kanadiske ike forretningsmann, James Cowell, er yder på at hans kone, Kirsty, er den skyldige.

PETER MAY

Oversatt av Aasland aken opplagt, men daRagnhild han møter den Sekne

FRA FORFATTEREN AV DEN LEWIS-TRILOG

PETER MAY

· 2 · NYHETER · INNBUNDET

, begynner han å tvile. Hun vekker til live Kriminalbetjent Sime Mackenzie blir sendt fra Montreal an forstå. Selv om han aldri kan ha truffet til Madeleine-øyene for å etterforske et drap på Entry bevist om atIsland, de kjenner hverandre. et engelsktalende, isolert samfunn 130 mil fra det kanadiske fastlandet. Øyas rike forretningsmann, James

DRAPET PÅ ENTRY ISLAND

ært plaget av søvnløshet. Nå og hjemsøkes Cowell, er knivdrept, mye tyder på at hans kone, Kirsty, om en skotsk om sine forfedres liv er fortid, den skyldige. e, om en gutt som het Sime som vokste av Isle of Lewis og virker kjentesaken en jente som For Sime opplagt, men da han møter den mistenkte kvinnen, vekker hun og til live minner han ikke n henger fortiden og nåtiden sammen, kan forstå. Selv om han aldri kan mange ble fordrevet fra Ytre Hebrideneha truffet Kirsty, er han overbevist om at de kjenner hverandre.

Sime har lenge vært plaget av søvnløshet. Nå hjemsøkes ende lesning fra en forfatter han av drømmer om en skotsk fortid, om sine forfedres oppen av liv sin i etkarriere.» annet århundre, om en gutt som het Sime som - Daily Express vokste opp på vestkysten av Isle of Lewis og kjente en jente som het Kirsty. Hvordan henger fortiden og nåtiden sammen, og hva skjedde da så mange ble fordrevet fra «Mesterlig.» Ytre Hebridene på 1800-tallet?

- The Independent

Drapet på Entry Island Pris: 349,Innbundet ISBN 978-82-8399-007-2 9788283990072

«Overraskende, creepy og dramatisk.» CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

«Suveren» -THE TIMES

FOTO: VINCENT LOISIN

«Eks

-D

--

--


POCKET · NYHETER · 3 ·

PETER MAY

Et gammelt mysterium. Det er midnatt, og en desperat mann søker tilflukt i en kirke. Der forsvinner alle spor av den briljante læreren Jacques Gaillard. I ti år har ingen sett eller hørt fra ham.

Oversatt av Nye og metoder. Ragnhild Aasland Sekne AnlaugDen Liatidligere kriminalteknikeren, professor i biologi Enzo

Macleod, har inngått et veddemål han ikke har råd til å tape. Ved hjelp ny forskning, og uten å ta hensyn til det franske byråkratiet, skal han Et gammelt mysterium. Det eravmidnatt, og en desperat mann søker tilflukt i en kirke. Der forsvinner allemest sporkompliserte av løse sju av de mordsakene i Frankrikes historie. den briljante læreren Jacques Gaillard. I ti år har ingen sett eller hørt fra ham.

Ferske spor. Dypt nede i katakombene under Paris avdekker han spor som er lagt ut professor til ham, og mens han nærmer seg morderen, oppdager Nye metoder. Den tidligere kriminalteknikeren, i biologi Enzo Macleod, har inngått Enzoetatveddemål han selvhan erikke utpekt som det neste offeret. har råd til å tape. Ved hjelp av ny forskning, og uten å ta hensyn til det franske byråkratiet, skal han løse sju av de Ualminnelige mennesker er den første boka i Peter Mays Enzo-filene. mest kompliserte mordsakene i Frankrikes historie. Ferske spor. Dypt nede i katakombene under Paris avdekker han spor som er lagt ut til ham, og mens han nærmer seg morderen, oppdager Enzo at han selv er utpekt som det neste offeret.

«Mørkt, spennende og stemningsfullt.»

Coffin Road Pris: 169,Pocket 9788283990089 9 788283 990089

ENNESKER

Paris

SCOTLAND ON SUNDAY Ualminnelige mennesker Pris: 169,Pocket 978-82-8399-026-3 ISBN 978-82-9343-009-4 9788283990263 9 788283 990263


· 4 · BACKLIST · INNBUNDET

ADRESSEAVISEN

STAVANGER AFTENBLAD

DAGBLADET

ADRESSEAVISEN

STAVANGER AFTENBLAD

DAGBLADET

Heftet Pris: 149,9788293430513 9 788293 430513

Lewismannen Pris: 299,Innbundet 9788293430612 9 788293 430612

Heftet Pris: 149,9788293430742

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

9 788293 430087

DAGBLADET

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Svarthuset Pris: 299,Innbundet 9788293430087

ADRESSEAVISEN

Lewisbrikkene Pris: 299,Innbundet 9788293430711 9 788293 430711

Heftet Pris: 169,9788293430940

9 788293 430742

9 788293 430940

«En av de viktigste krimutgivelsene på norsk i 2017.»

«May skriver langt mer spenstig enn den gjennomsnittlige krimforfatter [...] »

INGVAR AMBJØRNSEN, DAGBLADET

CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

«At Svarthuset endelig er ute på norsk, er en kriminell begivenhet.»

«Ny fantastisk bok fra Peter May.»

«En strålende avslutning.»

CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

GUNNAR GRAN, STAVANGER AFTENBLAD

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

«En hjerteskjærende krimroman.» OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN


INNBUNDET · NYHETER · 5 ·

Om Scrublands/Krattlandet:

Riversend er en tørkerammet småby under Australias brennende sol. En ung og populær prest står plutselig på kirketrappen og skyter med iskald presisjon ned fem mennesker fra menigheten før han selv blir skutt av en lokal politibetjent. Ingen skjønner hvorfor.

«Intelligent, tankevekkende ... Jeg elsket den.» - Ann Cleeves

«Den episke fortellingen om Australias ødemark som vi trenger akkurat nå … Ett år etterpå kommer journalisten Martin Scarsden for å skrive Bemerkelsesverdig.» oman, glohet en reportasje om hvordan den døende byen har taklet tragediav den.» en. Han oppdager at den offisielle forklaringen om at presten - Sydney Morning Herald woman in the var pedofil, kanskje ikke stemmer. Mange mennesker har mye

--------

--------

Riversend er en tørkerammet småby under Australias brennende sol. En ung og populær prest står plutselig på kirketrappen og skyter med iskald presisjon ned fem mennesker fra menigheten før han selv blir skutt av en lokal politibetjent. Ingen skjønner hvorfor.

...

Ett år etterpå kommer journalisten Martin Scarsden for å skrive en reportasje om hvordan den døende byen har taklet tragedi35,5 mm. 138 mm. en. Han oppdager at den offisielle forklaringen om at presten var pedofil, kanskje ikke stemmer. Mange mennesker har mye PÅ B E S T Sdet E L G E opp R L I S T Eflere N E I Alik. U S T Det R A L I Aviser seg å være to å skjule – ogN Rså. 1 dukker tyske ryggsekkturister som har vært savnet siden et par dager «Intenst kvelende krimdebut.» før kirkemassakren.- Ole Jacob Hoel, ADRESSEAVISEN

Chris Hammer KRATTLANDET

ndet:

--------

--------

«En hetebølge av en krimroman, glohet 138 mm. og mektig … Ikke gå glipp av den.» - A.J. Finn, author of «The woman in the Window»

Chris Hammer

Byen blir senter i en mediestorm, og Martin er i senter for oppmerksomheten. Både karrieren og livet hans settes på å skjule – og så dukker det opp flere lik. Det viser seg å være to spill. Hva har egentlig foregått i Riversend? Lag på lag avdekker tyske ryggsekkturister som har savnet sidenLia et par dager Oversatt avværtAnlaug m Australias før kirkemassakren. «Det er vanskelig å ikke sammenligne Scarsden hemmeligheter som har preget innbyggerne i årevis, kkurat nå … I den uttørkede småbyen Riversend i Australia, Byen blir senter i en mediestorm, og Martin er i senter for skyter og Chris Hammers Krattlandet med Jane hemmeligheter som de ikke ønsker at noen skal rote i. Han har oppmerksomheten. Både karrieren og livet hans settes på dreper den unge presten Byron Swift fire mennesker fra spill. Hva har egentlig foregått i Riversend? Lag på lag avdekker Harpers Tørke … Den vil fange fantasien alle odds mot seg i småbyen som mistror alle fremmede og ammenligne Scarsden som har preget innbyggerne årevis,skutt av en menigheten retthemmeligheter utenfor kirka, før han selv i blir t med Jane hemmeligheter som de ikke ønsker at noen skal rote i. Han har din fra første side.» journalister mest av alle. nge fantasien lokal politibetjent. alle odds mot seg i småbyen som mistror alle fremmede og mest av alle. - Karen Hardy, journalister The Age Foto: Alex Ellinghausen

VINNER AV CWA JOHN CREASEY (NEW BLOOD) DAGGER 2019

Ett år etterpå«Enkommer journalisten Martin Scarsden til mørk og «Dette er episk og «Månedens debut-thriller (og kanskje Riversend for å skrive hvordan byen har taklet brilliant thriller.»en sak om oppslukende lesning.» - Guardian - Mail on Sunday for hele 2019). Vakkert tragedien. Men nårskrevet.» han begynner å snakke med de lokale og - The Washington Post «Glitrer.»skjønner«Enhan at pageturner som setter om at presten hører deres versjon, ryktene - Val McDermid sig i hukommelsen.» var pedofil, som ble trukket fram som motiv i en sak i hans - Sunday Times egen avis, kan være usanne. Lag på lag avdekker Scarsden ISBN 978-82-8399-022-5 hemmeligheter som har preget innbyggerne i årevis, hemmeligheter som de ikke ønsker at noen skal rote i.

(og kanskje vet.»

«Glitrer» - Val McDermid

Krattlandet er Hamm oppfølgeren utkomme

KRIM KRIM

--------

--------

--------

--------

Når Scarsden gjør framgang i saken, skjer en dramatisk utvikling da to tyske ryggsekk-turister, som har vært savnet siden kirkeskytingen, blir funnet drept i en innsjø. Martin Scarsden befinner seg i en mediestorm. Han må sette både jobben og egen helse på spill, for å finne sammenhengen mellom massakren og funnet av de døde turistene. 

«En mørk og brilliant thriller.» «Knall krim fra Down Under.» Ambjørnsen, VG -- Ingvar Mail on Sunday

Krattlandet Pris: 349,Innbundet 9788283990225

CHRIS HAMMER har enn 30 år. Han har r på 6 kontinenter. Ham sakprosabøker som h blant annet The River s the Year for 2011. Den reiser gjennom den a og 2009, under den v tralias historie. I løpet mennesker som ga h masjonen han trengte Scrublands som ble h bok. Chris Hammer b sin kone Dr. Tomoko A

ISBN 978-82-8399-022-5


LES OGSÅ DE TO FØRSTE KRIMBØKENE I SERIEN OM ALEXANDRA CUPDI:

· 6 · NYHETER · INNBUNDET

Oversatt av Anlaug Lia

Alexandra Cupidi har fått en sak med røtter i en helt annen sosial klasse. En avkuttet hånd blir funnet i en urne på et museum, og ingen andre enn henne tar saken alvorlig, ikke kollegaene i politiet og ikke kunstgjenstandens styrtrike og utilnærmelige eiere.

DØDELAND

original og skikkelig De«Dypt to guttene i Kent passet aldri inn. Sytten år, den spennende krimhistorie ...» verste alderen, blakke, ingenting å gjøre, bare røyke – DAGBLADET – ADRESSEAVISEN hasj. Men de har i alle fall hverandre. De en Er seg.stjeler ninger utvikler En av Cupidis merkeligste mordetterforsk «En fremragende «Tarmobiltelefon etdethardt grep omfra leseren politiets slites mellom sakene? mellom noen forbindelse en fyr og Hun stikker av på moped, nå skal historieforteller.» på samme alder som dilemmaer. Og de to guttene, og og slipper egne aldri.» plikt ute i det dehennes feire at stridige de endelig har flaks. er på rømmen datter, og sårbare egen – PETER Men MAY mobilen er ikke – INDEPENDENT med døden i hælene. øde marsklandet bare en mobil, og offeret er villig til å drepe for å få den «En briljant konstruert thriller ... tilbake. den er fullstendig oppslukende.» – SUNDAY MIRROR

Alexandra Cupidi har fått en sak med røtter i en helt annen sosial klasse. En avkuttet hånd blir funnet i en urne på et museum, og ingen andre enn henne tar saken alvorlig, ikke kollegaene i politiet og ikke kunstgjenstandens styrtrike og utilnærmelige eiere.

138 mm.

De to guttene i Kent passet aldri inn. Sytten år, den verste aldere blakke, ingenting å gjøre, bare røyke hasj. Men de har i alle fa AV BESTSELGERENfra en fyr og stikker av p hverandre. FRA De FORFATTERE stjeler enN mobiltelefon FUGLEKIKKEREN moped, nå skal de feire at de endelig har flaks. Men mobilen krim» britisk innener største talentene «Et av ikke bare endemobil, og offeret villig til å drepe for å få den t James Peter bake.

WILLIAM SHAW

Alexandra Cupidi har fått en sak med røtter i en helt annen sosi klasse. En avkuttet hånd blir funnet i en urne på et museum, og i gen andre enn henne tar saken alvorlig, ikke kollegaene i politi og ikke kunstgjenstandens styrtrike og utilnærmelige eiere.

DØDELAND KRIM KRIM

«Salt Lane er stram, skremmende og spennende.»

«.. Innehar den perfekte blandingen av dype følelser og jovial humor, troverdig samfunnsengasjement «Utmerket .... Kombinasjonen av gode karakterer og rene underholdningselementer.» – VAL McDERMID

FOTO: KITTY WHEELER-SHAW

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

--------

--------

--------

--------

– ADRESSEAVISEN

–PUBLISHERS WEEKLY

samme avis. Gold Dagger 20 om Alexandra C

øde marsklandet med døden i hælene.

personer som berører. Meget god krimbok.»

og et gripende plott vil gjøre leserne ivrige etter oppfølgeren.»

FOTO: KETTY WHEELER

WILLIAM SHAW En av Cupidis merkeligste mordetterforskninger utvikler seg. og fo journalist debuterte som dead lips i det noen forbindelse mellom sakene? Hun slites mellomfrompolitie bøker i denne se Birdwatcher, som plikt og egne dilemmaer. Og de to guttene, på samme alder so Boken har fått st og Fuglekikkeren hennes egen stridige og sårbare datter, er på rømmeni Norge. uteOppføl id Sa

ISBN 978-82-8399-020-1

En av Cupidis merkeligste mordetterforskninger utvikler seg. Er det noen forbindelse mellom sakene? Hun slites mellom politiets plikt og egne dilemmaer. Og de to guttene, på samme alder som hennes egen stridige og sårbare datter, er på rømmen ute i det øde «Originalt plott, tydelig samfunnsengasjement, hovedmarsklandet med døden i hælene.

--------

bake.

WILLIAM SHAW

De to guttene i Kent passet aldri inn. Sytten år, den verste alderen, blakke, ingenting å gjøre, bare røyke hasj. Men de har i alle fall hverandre. De stjeler en mobiltelefon fra en fyr og stikker av på moped, nå skal de feire at de endelig har flaks. Men mobilen er ikke bare en mobil, og offeret er villig til å drepe for å få den til-

34 mm.

--------

--------

--------

138 mm.

Dødeland Pris: 349,Innbundet 9788283990201 ISBN 978-82-8399-020-1


POCKET · BACKLIST · 7 ·

«En fremragende historieforteller.» PETER MAY

Oversatt av Anlaug Lia

Ingen visste hva de døde menneskene som ble funnet i vannet het. Det finnes folk her som ingen legger merke til. Politietterforsker Alexandra Cupidi har gjort det igjen. Hun burde ha lært seg å holde munn, etter skandalen som gjorde at hun måtte flytte fra det urbane London-politiet til Kents øde kystlinje. Og det med sin bitre tenåringsdatter på slep. Alt er annerledes i Kent. Selvmord ser annerledes ut i dette landskapet med myrer, grøfter og strender, skyggelagt av tårnene til kraftstasjonen Dungeness. Og mord ser mye verre ut. Mannen som druknet i gropa hadde blitt herdet som et dyr. Han var nordafrikansk, som mange av de andre fruktplukkerne som jobbet på jordene. Desto mer Cupidi graver i saken, jo flere spørsmål får hun. Men menneskene hun møter synes spørsmål er skummelt. Det krever en forståelse for dette underlige stedet og dets gamle normer, for å kunne avdekke den mørke konspirasjonen bak mordet. Cupidi er ikke redd for å ta den veien. Men det burde hun være. Hun burde ha lært.

«Dypt original og skikkelig spennende krimhistorie, befolket av mennesker som gjør inntrykk.»

«Originalt plott, tydelig samfunnsengasjement, hovedpersoner som berører. Meget god krimbok.»

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

Fuglekikkeren Pris: 299,Innbundet 9788293430827

Salt Lane Pris: 349,Innbundet 9788293430902

9 788293 430827

9 788293 430902

Pris: 169,Heftet 9788293430964 9 788293 430964

Heftet Pris: 169,9788283990096 9 788283 990096


· 8 · NYHETER · POCKET

CHRISTINA ERIKSON

EN PSYKOPAT GJØR STOCKHOLM UTRYGT. POLITIET TRENGER HJELP OG MÅ TA DRASTISKE GREP FOR Å BESKYTTE BYENS INNBYGGERE.

Oversatt av Kristina Quintano Kriminaletterforsker Elias Svensson ved Stockholm­ politiet kjemper mot klokken for å felle drapsmannen bak to brutale voldtekter og drap. Det er en morder som stadig er i politiets søkelys, i en morbid katt-ogmus-lek. Elias vender seg til forfatteren Cornelia Lind for å få hjelp til å forstå mannens psyke. Cornelia har egne, personlige erfaringer som kan komme til nytte, men som samtidig skal utsette henne for livsfare. Med tiden rører også en annen kraft seg i skyggene. Noen som utgir seg for å være en venn.

Kommer alltid tilbake er første bok i Christina Eriksons nye krimserie der menneskers hemmeligheter drives opp til overflaten. Neste bok i serien har tittelen Avdeling P og lanseres høsten 2019.

SIMEN INGEMUNDSEN, BYGDEBLADET

Kommer alltid tilbake Pris: 179,Pocket 9788283990270


hvor de jaktet på Anson Bishop, Den fjerde ape-morderen. · NYHETER Så blir liket av en ung jente funnet frosset inn i POCKET isen i Jackson Park Lagoon. Hun blir identifisert som Ella Reynolds, forsvunnet for tre uker siden. JON Men kom hun dit? ÅGEhvordan FISKUM, TRØNDER-AVISA Innsjøen frøs til is måneder tidligere. Og hvorfor blir hun funnet med klærne til en annen forsvunnen jente, som ble meldt savnet for to dager siden?

J. D. BARKER Oversatt av Anlaug Lia

Mens etterforskerne i Chicago-politiet prøver å finne svarene Etterforsker Sam Porter og teamet hans har blitt tatt på dette, av saken hvor de jaktet på Anson Bishop, Den fjerde ape- fortsetter Sam Porter i hemmelighet sin jakt på morderen. Så blir liket av en ung jente funnet frosset inn i 4AM-morderen, vel vitende om at raskeste vei til Bishop isen i Jackson Park Lagoon. Hun blir identifisert som Ella går via moren hans. Reynolds, forsvunnet for tre uker siden. Men hvordan kom hun dit? Innsjøen frøs til is måneder tidligere. Så hvorfor blir Et slørete fotografi fører ham fra Chicago til gatene i hun funnet med klærne til en annen forsvunnen jente, som New Orleans, hvor han snubler inn i en verden mer ble meldt savnet for to dager siden? brutal enn han har kunnet forestille seg. Mens etterforskerne i Chicago-politiet prøver å finne svarene på dette, fortsetter Sam Porter i hemmelighet sin jakt på 4AM-morderen, vel vitende om at raskeste vei til Bishop går via moren hans. Et slørete fotografi fører ham Lesfra også bok nr. 1 om Chicago til gatene i New Orleans, hvor han snubler inn i en etterforsker Sam Porter, verden mer brutal enn whan har kunnet forestille seg. 

Den fjerde ape:

Det femte offer er den andre boken i serien om Sam Porter. Den fjerde ape er første boken i serien. – JON ÅGE FISKUM,

Den fjerde apeTRØNDER-AVISA Pris: 169,Pocket 9788283990102

9 788283 990102

Det femte offer Pris: 169,Pocket 9788283990287

ISBN 978-82-8399-028-7

9

788283 990287

·9·


· 10 · NYHETER · INNBUNDET

MARI JUNGSTEDT

Oversatt av Kristina Quintano

«En av Skandinavias beste krimforfattere.» THE TIMES Det blåser opp til storm under kappseilasen Gotland Rundt, og det fører til at masten på favorittbåten knekker tvert av. Besetningen tvinges til å søke le for vinden inne i en vik. I strandkanten finner de en død mann med bakbundne hender. Midt i den gotlandske idyllen blir kriminaletterforsker Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsson, til tross for visse uoverensstemmelser, tvunget til å jobbe sammen for å oppklare hvem den drepte personen er og hva som har skjedd ham. Mari Jungstedt er en av Sveriges mest populære forfattere og har solgt mer enn fem millioner eksemplarer av sin Gotland-serie i Sverige, samtidig som hun er utgitt i 20 andre land.

Et mørke iblant oss Pris: 349,Innbundet 9788283990188

Det andre ansiktet Pris: 169,Pocket 9788283990126

9 788283 990188

FOTO: THRON ULLBERG 9 788283 990126


NYHETER · 11 · POCKET · BACKLIST

FIONA CUMMINS Knokkelsamleren planlegger godt. Han lever to liv. I det ene er han akkurat som alle andre i nabolaget, men i det andre tar han vare på og utvider slektens makabre museum av skjeletter og menneskebein. Forfedrenes besettelse har blitt hans, og tiden er kommet da han skal skaffe nye, sjeldne eksemplarer til den unike sam­ lingen. Jakten på unge mennesker med deformerte kropps­ deler er i gang. De to barna, Jakey Frith og Clara Foyle, har noe til felles. De har begge medfødte skjelettsykdommer, og Knokkelsamleren tren­­ger dem til samlingen sin. I Londons Blackheath oppstår en intens katt-og-mus-lek mellom Knokkelsamleren, Jakeys far og den desperate kriminal­ betjenten Etta Fitzroy som etterforsker en serie bort­føringer der hun lang­somt nærmer seg den nådeløse gjerningsmannen. I sin krimdebut utforsker Fiona Cummins det mørket som finnes i oss alle, kampen mellom lys og skygge, forsoning og hevn. Boken gir leseren et glimt inn i tankene til en skremmende psyko­pat. Det er også en historie om å holde fast ved håpet, selv når det ser ut til at alt håp er ute. Knokkelsamleren er første bok i serien om etterforsker Etta Fitzroy.

«En fantastisk leseopplevelse.» VAL MCDERMID FOTO: PANMACMILLAN

Knokkelsamleren Pris: 299,Innbundet 9788293430858 9 788293 430858

Heftet Pris: 169,9788283990119 9 788283 990119

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne


· 12 · BACKLIST NYHETER · INNBUNDET

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne Den tjuefemårige landslagsstjernen i fotball, Henrik Borg, blir funnet død i sengen i sommerstuen sin i Skåne. Det meste tyder på at det er et naturlig dødsfall, men én detalj forvirrer politiet: på Henrik Borgs bryst, under hans foldede hender, ligger en blå rose. I løpet av en uke, men på helt andre steder i Sverige, skjer to lignende dødsfall. En førtisju år gammel pilot i Kiruna og en ung, kvinnelig danser i Gøteborg. Rikskriminalens gjerningsmannprofileringsgruppe, GMP, kalles inn, og psykiateren Nathalie Svensson avbryter ferien for å bidra i saken. Hennes kollega, politioverbetjent Johan Axberg, nøler først - han har nok med sitt eget privatliv. Men en telefonsamtale får ham til å endre mening. En intens jakt på en uforutsigbar seriemorder begynner. Hvordan begås mordene? Hva er motivet? Og fremfor alt: hvor kommer han eller hun til å slå til neste gang?

Til døden skiller oss er den fjerde, frittstående boken om Nathalie Svensson og Johan Axberg.

Til døden skiller oss Pris: 299,Innbundet 9788293430728 9 788293 430728

FOTO: EVA LINDBLAD


POCKET · BACKLIST · 13 ·

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne

Den du ikke ser Pris: 299,Innbundet 9788293430094

Dominodøden Pris: 299,Innbundet 9788293430131

Midnattspiker Pris: 299,Innbundet 9788293430414

9 788293 430094

9 788293 430131

9 788293 430414

Heftet, pris: 149,9788293430070

Heftet, pris: 149,9788293430438

Heftet, pris: 149,9788293430759

9 788293 430070

9 788293 430438

9 788293 430759

«Jonas Moström skriver med en urokkelig intensitet som tvinger leseren gjennom natten.» ARNE DAHL


29 mm.

EIRIK WEKRE

H E G E

perafjell-ulykken: 29. august 1996 styrter et Tupolev Tu4 fra Moskva inn i Operafjellet utenfor Longyearbyen på 29. august 1996 styrter et TupolevTråkka4. desember 1989 gjennomføres albard. Operafjell-ulykken: Samtlige 141 mennesker om bordTu154 fra Moskva inn i Operafjellet utenfor Longyearbyen påomkommer, og ranet mot en verditransport i Holmenkollen, Svalbard.flyulykke Samtlige 141 mennesker om jord bord omkommer, og enes verste på norsk er et faktum. tidenesog verste flyulykke på norsk jord er et faktum. 8 millioner i kontanter forsvinner

hun oppdager at skjulte krefter motarbeider hennes eget

seg i livsfare. Om funnene blir kjent står landets sikkerhet og Tidligere etterforskningsleder i Politiets demokratiske institusjoner på spill.

ALIAS

med ranerne. den Noen årsjefen senere skjerovervåkingsden beryktede I 2018 omkommer gamle i Politiets 018 omkommer gamle sjefen i Politiets overvåkingstjenesteOperafjellulykken, av et fallden utfor en bergvegg i Kragerø. Hans tidligere tidenes verste flyulykke på protesjé Hege Tønnesen får i begravelsen mistanke om at neste av et norsk fall utfor en bergvegg i Kragerø. Hans tidligere Tu-154 fallet ikke var etjord. uhell. En Det russisk viser seg atTupolev gamlesjefen har dre-styrter otesjé Hege Tønnesen fåri Adventdalen, i av begravelsen mistanke vet sin inn egen etterforskning både Tråkka-ranet og i private Operafjellet få kilometer fra om at Operafjell-ulykken. et ikke var Longyearbyen. et uhell. Det Samtlige viser seg gamlesjefen har dre141at mennesker om bord Tønnesen nøster videre i trådene, og det blir t sin egen private etterforskning avpersonlig bådenårTråkka-ranet og omkommer.

avansement i jobben hos Riksadvokaten. Snart befinner hun perafjell-ulykken.

ALIAS

med sin tidligere kollega og venn, og kommer på sporet av en gruppering hvis eksistens ikke tåler dagens lys.

EIRIK WEK økonom, f Han debut manen Sp utkom Terb Tønnesen f er hittil utg Operasjon Høye Nord gutt (2012 Inkognito (

KRIM KRIM

A

Foto: John And

--------

--------

--------

--------

ISBN 978-82-8399-025-6

T Ø N N E S E N - S E R I E N

ALIAS

Overvåknings-tjeneste, påbegynt sin når nnesen nøster videre i trådene,Zimmer, og detharblir personlig egen private etterforskning av de to sakene, da n oppdager at skjulte krefter motarbeider hennes eget han faller ned en bergvegg fra hytta si i Kragerø ansement i jobben hos Riksadvokaten. Snart befinner hun og omkommer. Men var det egentlig en ulykke? g i livsfare. Om funnene blir kjent står landets sikkerhet og ISBN 978-82-8399-025-6 Assisterende riksadvokat Hege Tønnesen har et mokratiskesterkt institusjoner på spill. behov for å finne ut av hva som skjedde

Alias Pris: 349,Innbundet 9788283990256

T Ø N N --------

--------

--------

Holmenkollen for 7 millioner i kontanter. Vekterne får ingen alvorlige skader og ranerne forsvinner sporløst. Norgeshistoriens største uoppklarte ran er en tilsynelatende perfekt forbrytelse.

H E G E

138 mm.

--------

EIRIK WEKRE 138 mm.

åkka-ranet: 4. desember 1989 ranes en pengetransport i lmenkollen for 7 millioner i kontanter. Vekterne får ingen orlige skader og ranerne forsvinner sporløst. Norgeshistons største uoppklarte ran er en tilsynelatende perfekt forytelse. Tråkka-ranet: 4. desember 1989 ranes en pengetransport i

EIRIK WEKRE

· 14 · NYHETER · INNBUNDET


NYHETER · POCKET · 15 ·

20,5 mm.

125 mm.125 mm.

21,5

--------

--------

I Arktis forsvinner det norske etterretningskipet Marjata sporløst i havdypet. Dette skjer samtidig med at norske myndigheter er i ferd med å forhandle frem en avtale om deling av den rike havbunnen i isødet. I tillegg går det rykter om at en russisk spion er plassert høyt oppe i det norske embetsverket.

Operasjon snøhvit Pris: 169,Pocket 9788283990133

DAGBLADET

inn i russiske fangehull, mørke gruveganger og maktens innerste korridorer. Norges energimakt står nå på spill. Operasjon Høye nord er tredje bok i serien om PST-etterforsker Hege Tønnesen.

«Veldig godt gjort, for å si det enkelt.»

Operasjon Kurt Hanssen, Dagbladet høye nord Pris: 169,Pocket 9788283990157 ISBN 978-82-8399-015-7

Operasjon isbjørn Pris: 169,Pocket Demonstrantene blir stadig mer9788283990140 aggressive og vanskelige å kontrollere, og så får politiet tips om at en snikskytter med flere politiske drap på samvittigheten er på vei til Oslo.

9 788283 990140

I en desperat kamp mot klokken må PST-etterforsker Hege Tønnesen samarbeide med spaningsleder ved Oslo-politiet , Theo Hannover, for å unngå et attentat under fredsprisutdelingen.

VG

OPERASJON HØYE NORD

«En hemningsløst Kampen om nærområdenespennende er i gang, og den thriller.» tar oss med

Varden

nale toppmøter i hovedstaden. Samtidig har «Den tapte generasjon» av arbeidsløse ungdommer fra hele Europa kommet til Oslo for å demonstrere mot den økonomiske politikken til EU.

Trollmannens læregutt er fjerde bok i serien om PST-etterforsker Hege Tønnesen.

«… velgjørende presis og filmatisk nærgående.» Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Trollmannens læregutt

TROLLMANNENS LÆREGUTT

Norges sikkerhet og interesser står på spill, og det blir opp til PST-etterforsker Hege Tønnesen å nøste opp i trådene. Men for Tønnesen blir det hele personlig, da hennes bror 9 788283 990133 dør av radioaktiv stråling. For henne blir det viktigste å finne ut av hvilke stoffer han har hatt kontakt med, og hvor disse stammer fra.

EIRIK WEKRE

EIRIK WEKRE

Eirik Andreas Wekre (født 1966 i Oslo) er en en norsk finansmann og forfatter. Wekre er utdannet økonom og offiser. Han er finansiell rådgiver bosatt i Oslo. I 2005 debuterte H E uten G E regler.» T Ø N N Gjennombruddet E S E N - S E R I Ehans N kom han som forfatter med kriminalromanen «Spill med thrilleren «Operasjon Snøhvit», som ble trykket i flere opplag. Boken ble møtt med Det er desember i Oslo, og EU skal få tildelt Nobels fredsbegeistrede anmeldelser også i Danmark. pris. Før den offisielle seremonien foregår det internasjo-

--------

EIRIK WEKRE

125 mm.

OPERASJON HØYE NORD

««Spenning på hver eneste side» Aslak ThorsenPris: , Varden169,Pocket ISBN 978-82-8399-045-4 «... kort og godt en 9788283990454 høyst leseverdig bok.» Terje Stemland, Aftenposten

KR

KRIM

--------

--------

--------


· 16 · BACKLIST · POCKET

JAN

MEHLUM

Heftet 9788293430193 9 788293 430193

RIVERTONPRISVINNER!

9 788293 430216

Pris pocket: 149,Pris innbundet: 299,-

Heftet 9788293430223 9 788293 430223

FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN

Heftet 9788293430216

Heftet 9788293430230 9 788293 430230


POCKET · BACKLIST · 17 ·

Heftet 9788293430247 9 788293 430247

Heftet 9788293430254 9 788293 430254

«Mehlum gir mersmak.» VG

Heftet 9788293430315 9 788293 430315

Heftet 9788293430261 9 788293 430261

Heftet 9788293430278 9 788293 430278

«Å åpne en Mehlum-krim er som å møte igjen en god gammel venn.» ADRESSEAVISEN

Heftet 9788293430339 9 788293 430339

Innbundet Innbundet 9788293430308 9788293430322

Heftet 9788293430353 9 788293 430353

Heftet 9788293430377 9 788293 430377

Innbundet Innbundet 9788293430346 9788293430360

Heftet 9788293430292 9 788293 430292

Innbundet 9788293430285

Heftet 9788293430391 9 788293 430391

Innbundet 9788293430384


· 18 · BACKLIST · POCKET

I SAMARBEID MED

En antologi med 10 krimnoveller av Norges beste krimforfattere. Alle forfatterne er vinnere av den gjeve Riverton­prisen. Her kan du lese både nyskrevne fortellinger og gamle klassikere. Forordet er selvfølgelig skrevet av president i Rivertonklubben, Tom Egeland, og boken er også laget i samarbeid med Rivertonklubben.

Rivertonvinnernes beste krimnoveller Pris: 169,Heftet 9788293430766 9 788293 430766

I SALG


POCKET · BACKLIST · 19 ·

© Foto: Maja Hattvang

Chris Tvedt

© Foto: Aschehoug

Kim Småge

© Foto: Jørn Grønlund

Unni Lindell

© Foto: Trygve Schønfelder

Gunnar Staalesen

© Foto: Raymond Mosken

Tom Egeland

© Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen/Forlaget Oktober

Jon Michelet

© Foto: AKAM1K3

Tom Kristensen

© Foto: Arild Sønstrød

Karin Fossum

© Foto: Agnete Brun

Torkil Damhaug

© Foto: John Andresen

Vidar Sundstøl

Hvert år deles Rivertonprisen – som egentlig heter Den gyldne revolver – ut av en uavhengig litterær jury nedsatt av Rivertonklubbens styre. I år ledes juryen av klubbens tidligere president, litteraturprofessor Hans H. Skei, som har med seg forfatter Trude Teige og bokanmelder Ola A. Hegdal. Prisen tildeles årets beste norske kriminallitterære verk – roman, novellesamling, skuespill eller originalmanus til film/tv/radio. I alle år har prisen vært en forgylt Nagantrevolver, men fordi lageret av Naganter er i ferd med å gå tomt, blir en del fremtidige priser en like eksklusiv revolver: Smith & Wesson .38 Special. Revolverne er ekte, men naturligvis plomberte. Prisen ble opprettet i 1973, og første vinner var Sigrun Krokvik for romanen Bortreist på ubestemt tid, som utkom året før. (Tekst hentet fra Rivertonklubbens nettside)


· 20 · NYHETER · POCKET

RIKARD SPETS I 1535 forsvinner en spansk ekspedisjon på jakt etter Eldorado i Amazonas. Bare presten Francisco Salgado overlever. I nåtiden blir et manuskript som forteller om «en by av gull og underverker» funnet på Munkholmen i Trondheim. Arkeologen Gitte Diurnes kastes ut i jakten på et mysterium som kan snu opp ned på vår forestilling om Gud, skapelsen og Edens hage. Men kilden til evig liv og ufattelig rikdom er det mange som er villige til å svike og drepe for. Det lykkebringende og dødelige dopet OXI sprer seg med eksplosiv kraft i verden. Elitesoldaten Angus Storm blir sendt alene inn i Amazonas for å finne kilden. Infisert med en dødelig parasitt flykter han gjennom jungelen med en iskald morder i hælene. Han må advare verden om en biologisk katastrofe som vil utslette menneskeheten. Kan Angus Storm forhindre at en 12 000 år gammel apokalyptisk historie gjentar seg? I Amazonas’ dampende jungel utkjempes en kamp som ingen har råd til å tape.

Svilivasasjon Z Pris: 169,Pocket 9788283990218


NYHETER · 21 ·


facebook.com/GoliatForlag

@GoliatForlag

mark@goliatforlag.no tiger@goliatforlag.no

Profile for Goliat Forlag

Goliat forlag høstkatalog 2019  

Utgivelser - nye innbundet og heftet backlist, høsten 2019.

Goliat forlag høstkatalog 2019  

Utgivelser - nye innbundet og heftet backlist, høsten 2019.

Advertisement