Page 1

NL

TREND: GOLFBALLEN DIE OPVALLEN

19

HANDIG! ELEKTRISCHE TROLLEYS

20

MODE: KIES VOOR EEN NIEUWE STIJL

27

WA AROM ABACUS EEN

SUCCES IS IN DE GOLFWERELD

zomer WERK DEZE

A A N JE TECHNIEK

6 DINGEN DIE JE MOET WETEN ALS JE NIEUWE CLUBS GAAT KOPEN


A


ONZE MERKEN

10

9

27

INHOUD

22

19

34

Golfstore Group ek. för., Postbus 508, S-235 25 Vellinge. Telefoon +46 40-42 95 00. Verant­woordelijk uitgever: Lars Thonning. Tekst: Tommy Jeppsson, Jesper Aspegren, Michael Broström. Productie: Golfstore Marketing/Final Content. Foto: Mickael Tannus. Druk: Quad/Graphics Europe Sp. z o. o. in Poland. De vermelde prijzen in euro (€) zijn richtprijzen en tijdelijk geldig. Onder voorbehoud van prijsverhogingen, verhoging van het BTW-tarief, devaluatie en dergelijke. In het assortiment kunnen lokale verschillen voorkomen, maar de meeste producten worden binnen enkele dagen geleverd. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele drukfouten. Actuele informatie en het laatste nieuws vindt u op onze website: www.golfstorenederland.nl


Vasatorps GK . Foto: Mickael Tannus.

4


WELKOM

MAAK HET NIET MOEILIJKER DAN HET IS natuurlijk kun je met wat dan ook spelen, maar niemand speelt op de top van zijn kunnen zonder geschikt materiaal – op alle niveaus.

I

n alle sporten is op maat gemaakte uitrusting al lang een vanzelfsprekendheid. Een tennisracket wordt op basis van je slagkracht bespannen. De spanning van langlaufski’s wordt op je lichaamsgewicht en je skistijl afgestemd. Hardloopschoenen kies je met de hardheid en de voetholtesteun die bij jouw loopstijl passen. En uiteraard zijn de lengte en vorm van alpine ski’s afhankelijk van je techniek en stijl. Rafael Nadal speelt niet met het racket van Roger Federer. Jaar in jaar uit werden golfclubs in massa geproduceerd en als "standaardclubs" verkocht in plaats van dat ze individueel werden gemaakt op basis van de kracht, fysiek en swing van de speler. Golf kan moeilijk zijn en het valt niet altijd mee om een prettig niveau te bereiken. Als je leert golfen met clubs die niet aan je eigen unieke behoeften zijn aangepast, maak je het jezelf onnodig moeilijk. De meeste golfers denken nog steeds dat Custom Fitting alleen iets voor de betere speler is, maar niets is minder waar. Een correct uitgevoerde Custom Fitting Lesson (waarbij je je slagen op een driving range ziet), helpt je om de pluspunten van je golf­swing te versterken en de minpunten weg te werken. Je zult bovendien je techniek sneller ontwikkelen als je doorgaat met lessen nemen. Met een gemiddelde of hoge handicap zul je sneller bijleren dan met een lage handicap. Onze PGA pro’s ontmoeten vaak cursisten en klanten die denken dat de kwaliteit van een golfclub alleen van het merk afhangt. Is het ene merk beter dan het andere? Welk merk moet ik kiezen? Sla ik per se verder met de nieuwste driver? De waar-

heid is dat door moderne materiaalontwikkeling en research het merk er tegenwoordig minder toe doet. Het zou me niet verbazen als we op een dag woorden als heren- en damesclubs, regular of stiff en nog vele andere begrippen niet meer gebruiken, want er is geen standaard die bepaalt waar deze termen voor staan. Alles is dus relatief. Loft, lie, spingetal, invalshoek, carry en dynamic loft zullen altijd blijven bestaan. Voor het overige gaat de ontwikkeling steeds sneller. Niet eens zo lang geleden spraken we nog van golfballen met een compressie van 100 of 90. Nu draait alles om gevoel. Zachtere ballen met drie, vier of vijf lagen mantels, kernen, schalen enzovoort. Wat echter nooit zal veranderen, is dat de goed opgeleide PGA pro’s van Golfstore altijd hun uiterste best zullen doen om jou het juiste golfmateriaal te geven – materiaal dat bij jouw speeltechniek past en waarmee je beter, eenvoudiger en vooral leuker kunt spelen. Een goede raad: doe nooit een Custom Fitting zonder dat je ziet hoe de bal in het echt vliegt. Golf speel je nu eenmaal niet binnenshuis. Wij wensen je veel plezier met dit magazine en succes bij het golfen. In opdracht van 184 geëngageerde Golfstore-pro’s in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Noorwegen.

LARS THONNING CEO, GOLFSTORE 5


VIER FIJNE KOOPJES Een goede koop is een beetje zoals een lange birdie putt. Zo’n moment vergeet je niet gauw... Tijdens de Zomeraanbiedingen zijn er enkele heel interessante aanbiedingen om er een nog leuker, makkelijker en beter golfseizoen van te maken. We hebben een aantal artikelen uitgekozen die je deze zomer goed zult kunnen gebruiken. En volgende zomer. En de zomer erna... Het zijn allemaal merkartikelen die de assortimentsdeskundigen van Golfstore met zorg hebben geselecteerd.

2–17 JUNI

60,- korting op de Rovic RV1C Innovatieve, lichtrijdende driewiels trolley met brede wielbasis en veel accessoires.

169,-

(Normale prijs 229,-)

60,- korting op de Fast Fold Waterproof 360 Waterdichte trolleytas met 14-delige opening en groot puttercompartiment.

169,-

(Normale prijs 229,-)

50,- korting op de Adidas adipower S Boost 3 Waterdichte en hoogpresterende spikeless golfschoen. (Heren)

99,-

(Normale prijs 149,-)

50,- korting op de Puma Cat Monolite Disc Waterdichte en comfortabele spikeless golfschoen in een modern ontwerp. (Dames)

69,-

(Normale prijs 119,-)

De aanbiedingen zijn geldig van 2 tot 17 juni 2018 zolang de vorraad strekt. Plaatselijk kunnen lagere prijzen en variaties in het assortiment voorkomen.

6


Gegarandeerd Lage Prijs. ALS EEN VAN DE GROOTSTE golfwinkelketens van Europa kunnen wij tegen gunstige tarieven inkopen, wat zich in lage prijzen voor de klant vertaalt. Wij zijn trots op onze “Gegarandeerd Lage Prijs� garantie: Wanneer u binnen 14 dagen na een aankoop in een Golfstore-shop hetzelfde product voor een lagere prijs in een lokale winkel vindt (geen internet), betalen wij het verschil terug. Voorwaarde is dat het product dezelfde specficaties heeft en tegen dezelfde voorwaarden verkocht wordt. Vergeet het betalingsbewijs niet.


GOLFNIEUWS

8

NIEUWE PREMIUMBAL VAN TITLEIST

GOLFSTORE, EEN CONCEPT DAT AL 45 JAAR WERKT

Sinds de Pro V1 is er geen bal zo grondig getest voordat hij op de markt verscheen als de nieuwe Titleist AVX. Van oktober tot januari was deze bal te koop in een beperkt aantal winkels in Arizona, Florida en Californië. In elke doos zat een beoordelingsformulier. Na de evaluatie besloot Titleist om deze bal wereldwijd op de markt te brengen. Hij viel erg in de smaak, vooral bij golfers die meer lengte nodig hadden. De AVX is een premiumbal voor golfers die lengte wensen zonder dat dit ten koste gaat van gevoel. Hij heeft een lage bal­

Wist je dat er in totaal 218 Golfstore-winkels in zes landen zijn? Het begon allemaal 45 jaar geleden in Zweden toen enkele pro’s gingen samenwerken om groter in te kopen, zodat ze de consument lagere prijzen konden bieden. Thans is Golfstore een van de grootste winkelketens voor golfmateriaal in Europa. Het basisconcept blijft ongewijzigd – en we durven te garanderen dat onze prijzen laag zijn: als je bij ons een artikel koopt en je vindt het binnen 14 dagen voor een lagere prijs in een andere

vlucht en een laag spingetal en biedt zachte gevoeligheid in het korte spel. Hij bestaat uit een kern met lage compressie, een tussenschaal die het spingetal regelt en een buitenschaal van urethaan die het zachte gevoel levert. De bal is in onze winkels verkrijgbaar vanaf 2 juli.

lokale winkel, dan betalen we het verschil terug in de vorm van een cadeaubon. Dat veronderstelt natuurlijk dat dezelfde productspecificaties en dezelfde koopvoorwaarden van toepassing zijn (geen koopjes). Neem je betalingsbewijs mee. Deze garantie geldt binnen dezelfde of een aangrenzende gemeente en niet voor online gekochte artikelen.

STEEDS LANGERE SLAGEN

SCOTTY VERNIEUWT DE SELECT-LIJN

Elk jaar verschijnen er clubs die steeds verder en rechter slaan. Althans, dat wordt gezegd. Maar hoe zit dat eigenlijk?

Scotty Cameron lanceert dit jaar een nieuwe versie van zijn Select-serie. De clubs zien er nagenoeg hetzelfde uit, aldus Scotty, maar ze zijn zachter, klinken beter en voelen beter aan. De hele serie is zilverkleurig – de kleur die de meeste golfers verkiezen.

Nou, het klopt dus. Uit robottests blijkt dat 74 procent van de nieuwe drivers beter presteert dan een vier jaar oud model. Het verschil is vooral merkbaar bij mindere slagen, maar ook zuivere slagen zijn langer – gemiddeld vijf meter. Een echt technisch hoogstandje is bijvoorbeeld de Ping G400 Max. Het dunne slagvlak geeft 16 procent meer trampolineeffect. Door het wolfraamgewicht helemaal achterin en de betere gewichtsverdeling is de torsieweerstand groter, wat rechtere slagen oplevert. Het is een driver die je gewoon móét testen.


PUTTEN ALS EEN PRO Toen Jason Day de top van de wereldranglijst bereikte, was hij een van de weinige tourspelers die een mallet-putter gebruikten – in dit geval en TaylorMade Spider. Hij zou uiteindelijk heel wat navolgers krijgen. Dat komt doordat mallet-putters nu ook verkrijgbaar zijn met zogeheten "toe-hang" in plaats van de meer traditionele "face­ balance". Een toe-balanced putter is beter als je een

3 SETS VOOR DAMES

roterende putbeweging hebt, d.w.z. het tegenovergestel­de van een stroke die straight back straight through is. Vandaag de dag gebruikt de helft van de spelers met de hoogste wereldranking een toe-balanced mallet-putter.

De ontwikkeling van golfclubs gaat onafgebroken door. Er verschijnen met name meer aangepaste producten voor verschillende spelerscategorieën. Hier zie je enkele voorbeelden van ijzersets die de grote clubfabrikanten speciaal voor vrouwelijke golfers hebben ontworpen. Belangrijke factoren zijn totaalgewicht, gewichtsverdeling, plaats van het zwaartepunt en trampoline-effect. Een selectie van fijne shafts zorgt voor vergevingsgezindheid, extra lengte en meer gevoel. Kom even langs om je nieuwe favoriet te proberen.

LAGE PRIJZEN – DAAR STAAN WIJ GARANT VOOR NIEUWE, BETERE WEDGES Een nieuwe wedge spint beter dan een vier jaar oude. 27 procent om precies te zijn. In de rough is de verbetering nog duidelijker: vanaf 35 meter geeft een nieuwe wedge 64 procent meer spin dan een wedge van vier jaar terug. Dat blijkt uit een studie van Golf Datatech. Daarvoor lieten ze een scratch-speler verschillende slagen slaan, die met een Foresight Sports GCQuad launchmonitor werden gemeten. Wat denk je? Is het tijd om je korte spel een boost te geven met nieuwe wedges?

Goedkoper dan bij Golfstore kun je niet terecht. Als je een artikel dat je bij ons hebt gekocht, binnen 14 dagen elders voor een lagere prijs vindt, krijg je van ons het verschil terug. Dit geldt voor artikelen in dezelfde of een aangrenzende gemeente en niet online. Voorwaarde is natuurlijk dat het andere artikel dezelfde specificaties heeft als het artikel dat je bij ons hebt gekocht. Wij denken niet dat het zal voorkomen, maar stel... – kom dan gewoon naar de winkel met het betalingsbewijs.

Callaway Rogue 1.026,- 6 ijzers, graphite shaft

Cobra F-Max Combo 849,- 8 clubs, graphite shaft

Ping G Le 792,- 6 ijzers, graphite shaft

9


CUSTOM FITTING VOOR IEDEREEN 6 dingen die je moet weten als je nieuwe clubs gaat kopen.

S

oms moet je tijdens een golfronde een bal slaan met een club waarmee je je wat onzeker voelt. Het is een club die wellicht prima is op de range, maar op de baan levert hij niet altijd het gewenste resultaat. De vraag die je jezelf voor de ronde had moeten stellen is natuurlijk: waarom uitgerekend deze club meenemen? Een vergelijkbare vraag had je nog eerder kunnen stellen: waarom deze club kopen? 10

Golfstore Custom Fitting Lesson™

De mogelijkheden om een goede bal te slaan zijn dan niet optimaal. En onzekerheid is geen goede basis als je golf speelt. Wanneer je een club uit je tas haalt, moet je je zeker kunnen voelen. Als je bij Golfstore een Custom Fitting doet, kom je nooit de winkel uit met clubs die je achteraf toch maar liever niet gebruikt. Tijdens een golfronde kan je psyche je parten spelen, maar op de clubs in je tas moet je altijd kunnen rekenen.


1. IS CUSTOM FITTING IETS VOOR MIJ? ”Ik speel niet goed genoeg om speciaal aangepaste clubs te kopen...” Dat is een vaak gehoord excuus wanneer golfers genoegen nemen met een kant-en-klare set. Maar dat argument gaat niet op. Beginners en gemiddelde spelers zijn niet in staat om hun swing af te stemmen op de club waarmee ze slaan (betere spelers kunnen dat wel). Daarom is het juist voor nieuwe spelers zo belangrijk om met aangepaste clubs te spelen. Zij kunnen immers alle mogelijke hulp gebruiken. Speel je als beginner met clubs die niet bij je passen, dan kan het met je swing de verkeerde kant op gaan. Ter compensatie ga je kleine foutjes maken, die je later nog maar moeilijk kunt afleren. Uiteraard hoeft een club voor een beginner niet even nauwkeurig gekalibreerd te zijn als die van een pro, maar de basisspecificaties moet correct zijn: lengte, flex, lie, loft, grip... Met de juiste clubs maak je als beginner sneller vorderingen.

2. GA NA AR EEN PRO MET EEN LAUNCH MONITOR... … maar staar je niet blind op de cijfers. Om clubs uit te proberen is ervaring en kennis nodig. Golfstore-Pro’s weten alles af van swingtechniek en materiaal. Bovendien hebben ze oog voor het spel. Wanneer onze pro’s hun kennis combineren met de gegevens die een launch monitor biedt, krijg je een onovertroffen resultaat.

3. IN DE OPEN LUCHT Een custom fitting doe je op een range om zo goed mogelijk echte speelomstandigheden te benaderen. Dat spreekt eigenlijk vanzelf. Een nieuwe auto test je ook niet in de showroom. Als je de bal met je blik kunt volgen, voel je veel beter aan hoe je de volgende slag moet vormen. Een streep op een beeldscherm geeft niet hetzelfde effect. Maar de cijfers van een launch monitor bieden wel veel hulp wanneer je samen met je Golfstore-Pro een club zoekt die voor jou de optimale keuze is. En als je die vindt, wil je alles met eigen ogen zien...

Golfstore Custom Fitting Lesson™

11


4. LA AT HET NIET BIJ ÉÉN KEER Je swing verandert, vooral de eerste jaren. Ook je clubs kunnen veranderen als je veel speelt. Met name als je vaak op een slagmat traint is dat het geval. Dit heeft op den duur invloed op de loft van je club. Begin elk jaar met een Custom Fitting Lesson. Dan krijg je nuttige technische tips, terwijl je pro nagaat of je clubs moeten worden aangepast. Of misschien ben je ze ontgroeid en heb je nieuwe clubs nodig.

12

Golfstore Custom Fitting Lesson™

5. PROFITEER VAN DE MODERNE TECHNIEK Clubs hebben de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Veel tour-spelers maken daar dankbaar gebruik van. Feit is dat heel wat professionals tegenwoordig dermate ver slaan, dat er serieus wordt nagedacht over een mogelijke ‘snelheidsbeperking’ voor ballen. Maar ook als gewone amateur kun je je voordeel doen met de nieuwe, aanpasbare eigenschappen die moderne clubs bieden. Maar daarvoor moet je wel je clubs laten testen. Vraag je Golfstore-Pro om hulp om de maximale lengte en precisie uit je nieuwe clubs te halen.

6. KIES EEN GOEDE SHAFT De shaft is de motor van de club. Het clubhoofd en de grip zijn weliswaar belangrijke componenten, maar met een shaft die niet bij je swing past, kun je slechte ballen slaan, ook al is je swing in orde. Met name beginners en gemiddelde spelers hebben nog niet geleerd om hun swing aan het type shaft van hun club aan te passen. De lengte van de shaft is een bepalende factor. Als je een vlakke swingbeweging hebt, kun je een langere shaft nemen zonder dat je precisie erbij inboet. Als je echter een meer rechtop gerichte swing hebt, ben je het best af met een iets kortere shaft. Over het algemeen zijn drivers in hun standaarduitvoering te lang voor de meeste spelers. Op de pro-tours zie je vaak drivers die korter zijn dan de modellen die in golfwinkels als standaard worden verkocht. Een kortere shaft hoeft niet te betekenen dat je korter slaat. Vraag je Golfstore-Pro of je een kortere shaft kunt proberen als precisie een probleem is. Met een kortere driver raak je de bal dichter bij de sweetspot. Het clubhoofd krijgt weliswaar minder snelheid mee, maar dankzij de betere impact kan de bal toch verder vliegen.


Wilson Staff D350-pakket. 5 ijzers, 1 hybrid, Pro Staff putter, Quiver Standbag. 599,-

DE KUNST OM JE EERSTE GOLFSET TE KOPEN

H

et kan eenvoudig maar ook ingewikkeld zijn om je eerste golfset te kiezen. Het aanbod is groot, waardoor je veel keuzes moet maken. Sommigen krijgen afgedankte clubs van een familielid, maar zoiets kan ontluikende interesse in de kiem smoren. Je eerste ronden moet je spelen met golfclubs die niet al te moeilijk zijn om te hanteren. Anderen kopen een betaalbare kant-en-klare set, een zogenoemd instapmodel, omdat ze eerst een poosje willen testen of hun interesse stand houdt voordat ze in een duurder premiummerk investeren. Dat is een eenvoudige manier om met golf te beginnen. Je krijgt meteen een complete set in handen. Het nadeel is dat je zulke clubs niet kunt laten aanpassen. Als je jezelf betere mogelijkheden gunt, kun je het best een set kopen die je kunt laten aanpassen. Hoe meer je set aan je lengte, fysiek, snelheid en swing is aangepast, hoe makkelijker je je weg vindt in de wereld van het golf. Het Wilson Staff D350-pakket is een goede optie. Deze set bestaat uit een hybride, vijf ijzers, een putter en een draagtas met dubbele draagriem en steunpoten. De Wilson Staff D350-clubs zijn gebouwd met behulp van beproefde techniek. Het clubhoofd is stabiel dankzij een brede zool. Door de gewichtsverdeling tussen teen en hiel draait de club niet zo makkelijk weg bij missers. Het slagvlak is geconstrueerd met Wilson Speedzone-techniek – een dunne, flexibele buitenlaag die lange slagen oplevert, ook als je de sweet spot niet raakt. Verder hebben de clubs een lichte shaft waarmee je makkelijk kunt swingen. Je kunt deze clubs bij je Golfstore-Pro uitproberen.

14

Golfstore Custom Fitting Lesson™

»Hoe meer je set aan je lengte, fysiek, snelheid en swing is aangepast, hoe makkelijker je je weg vindt in de wereld van het golf.«


SWINGEN VAN JONGS AF AAN... De eerste club is de belangrijkste. We willen immers graag dat kinderen de smaak te pakken krijgen. Daarom moeten ze met geschikte clubs spelen. Een eerste stap op weg naar een levenslange passie is om je Golfstore-pro naar clubs te vragen die bij de lichaamsbouw en de swing van een kind passen. Golfstore heeft sets speciaal voor kinderen van verschillende leeftijden en lengtes. Kinderen die op een baan met korte holes beginnen te golfen, hebben eigenlijk genoeg aan twee clubs: een wedge (of ijzer) en een putter. Pas wanneer ze aan langere banen toe zijn, zijn meer clubs aan de orde. Wat niet betekent dat ze een volledige set moeten hebben. Kinderen hebben lagere swingsnelheden en hebben dus niets aan langere clubs met lagere loft. De afstand tussen de clubs verdwijnt. Door hun lagere swingsnelheden hebben ze baat bij een bal met een zachte schaal en lage compressie. Dan kunnen ze hem laten spinnen, waardoor hij langer in de lucht blijft hangen. Kom bij ons langs, dan helpen wij je kinderen aan de juiste uitrusting voor een goede start in de golfwereld.

DRIE TIPS VOOR EEN GOEDE START

1 2 3 16

Vraag je Golfstore-Pro om hulp bij het vinden van clubs in de juiste maat, dat maakt het heel wat makkelijker.

Gun kinderen de nodige tijd om een swingbeweging in te oefenen en geef veel lof bij elke vooruitgang.

Kies een rustig moment op de baan wanneer kinderen klaar zijn om hun eerste echte holes te spelen. Dan kunnen ze leuker spelen.


MAXIMALE KEUZEVRIJHEID Het Future-assortiment is bedoeld om mee te beginnen en om mee te groeien. Alle typen clubs zijn verkrijgbaar in zes maten, met bijpassende trolley- en draagtassen. Je kunt met ĂŠĂŠn of slechts een paar clubs beginnen, of een half of heel pakket kiezen, compleet met putter en tas.

160

150

Future Startset FW met headcover + ijzer #7 + SW + putter + Future Sunday bag. 2 maten, 2 kleuren, rechtsen linkshandig 139,-

Future Complete Set FW met headcover + ijzer #7 + SW + putter + Future Standbag. 4 maten, 4 kleuren, rechts- en linkshandig 179,-

Future Driver De driver voor groot en klein 119,-

Future FW Fairwaywood voor groot en klein 39,90

Future Hybrid Zeer makkelijk speelbaar vanaf de fairway en rough 39,90

Future IJzers IJzers in alle maten voor jonge spelers 29,90

Future Putter Fijn gevoel en eenvoudig om mee op te lijnen 29,90

Cobra King F8 Junior Driver Elektronisch aangesloten en vergevingsgezinde juniordriver met gratis shaft-upgrades 329,-

Fast Fold Trolley Driewiels trolley voor tassen in alle maten 129,-

Future Standbag Stoere standbag met comfortabele dubbele draagriem 69,-

Ping Thrive Set Compleet juniorpakket met 10 clubs en een tas. Voor jongens en meisjes 659,-

140

130

120

110

100

90

80

70

60

50

40

30

20

10

C U S T O M F I T T I N G

Het gekleurde meetlint is de basis van onze Future Fitting, want voor jonge golfers is de lengte van de club het belangrijkst. Verder kijken we naar de dikte van de grip en andere factoren die meespelen. En tot slot gaan we naar de range om de clubs uit te proberen.


WELKE KLEUR

Wilson Staff DX 2 Soft Optix De nieuwe DX2 Soft Optix is zachter, slijtvaster en geeft meer lengte met een hogere uitgangshoek 25,- /dozijn 6,25 /3-pack

VERKIES JIJ?

N I E UW E Z O M E RTR E N D : G E KLE U R D E G O L FBAL L E N

In 1982 won Wayne Levi de Hawaiian Open met een oranje bal. Wellicht was dit de inspiratie voor Jerry Pate toen deze twee maanden later het Players Championship speelde met een bal in dezelfde kleur. Daarna gebeurde er niet meer zoveel wat betreft gekleurde ballen. Tradities zijn sterk in de golfsport. De witte golfbal is zo'n vaste traditie, die symbool staat voor de hele sport. Rickie Fowler en Rory McIlroy mogen dan al kasten vol kleurrijke kleren en schoenen hebben, de bal waarmee ze spelen is en blijft wit. In het golf gaan weinig trends van de basis naar de top. Nieuwe ideeĂŤn en gewoonten ontstaan eerst op de tours en bereiken later de gewone golfers. Slechts weinig amateurs ruilden hun witte ballen in voor meer kleurrijke exemplaren. Pas toen Bubba Watson enigszins onverwacht met een roze Volvik S4-bal kwam aanzetten, zat er schot in de zaak. Volvik produceert al sinds 1997 gekleurde ballen, eerst in een Crystal-versie en later ook in een matte versie. Nu verandert er eindelijk wat. Velen voorspellen dit jaar een heuse doorbraak voor gekleurde ballen. Wilson, Callaway en Titleist brengen heel goede modellen in verschillende kleuren op de markt. Je zult dus niet slechter gaan spelen als je een gekleurde bal kiest, tenminste niet om die reden. 3 REDENEN OM MET EEN GEKLEURDE BAL TE SPELEN

1

Betere zichtbaarheid is het voornaamste rationele argument voor gekleurde golfballen. Tests tonen aan dat je een gekleurde golfbal twee keer beter kunt volgen dan een witte bal op 200 meter afstand. Voor spelers die de bal nog verder slaan, is het voordeel nog groter.

2 3

Remko Engel Golfstore-Pro Golfbaan Sluispolder Nederland

Callaway Superhot Driedelige bal met goede lengte en zacht gevoel 39,- /15-pack

Volvik Vivid Afstandsbal met zacht gevoel en goede lengte. Acht kleuren met matte finish 45,- /dozijn 11,25 /3-pack

Srixon Z-Star Driedelige tour-bal die veel lengte biedt bij lange slagen en veel spin in het korte spel 50,- /dozijn 12,50 /3-pack

Op zonnige zomerdagen steken gekleurde ballen beter af tegen witte stapelwolken dan klassieke witte ballen. Daar staat tegenover dat witte ballen te verkiezen zijn bij donkere bewolking.

Behoor je tot de categorie spelers die met enige regelmaat een bal in de rough slaan, dan is het makkelijker om een gekleurde bal in dichte begroeiing terug te vinden dan een witte.

Titelst Velocity De vernieuwde Titleist Velocity geeft meer lengte, een hogere balvlucht en een betere stop 34,90 /dozijn 8,75 /3-pack

Ballen


Tim Nijenhuis Golfstore-Pro Lochemse G & CC De Graafschap, Nederland

DE BESTE ELEKTRISCHE

PowaKaddy FW3s Licht, sterk en eenvoudig dicht te vouwen 749,-

TROLLEYS VAN HET JAAR

In het begin waren er de caddies. Zij hielden het lang uit. Tot ver in de jaren ’70. Toen kwamen de trolleys. Tien jaar later, in de jaren ’80, deden de eerste elektrische trolleys hun intrede. Ze waren meteen een succes, althans bij spelers die er het geld voor hadden. Aan de eerste elektrische trolleys hing een aardig prijskaartje, hoewel ze slechte loodaccu’s hadden en log geconstrueerd waren. Tegenwoordig zien ze er heel anders uit. Elektrische trolleys hebben nu een lithiumaccu, die op alle manieren de oude loodaccu overtreft. Hij gaat langer mee, is niet gevoelig en is aanzienlijk lichter. Daardoor zijn slimmere constructies mogelijk. Maar niet alleen de accu is beter. Moderne trolleys hebben praktische snufjes om je golfronde leuker en beter te maken. Zo zijn er trolleys die de speler volgen met behulp van automatische besturing en dit jaar verschijnen er modellen met displays die niet alleen de accutijd weergeven maar ook de afstand tot de green. GPS dus. Er zijn verschillende systemen. Sommige trolleys communiceren via Bluetooth met je telefoon. Dat biedt het voordeel dat je push notifications krijgt. Andere trolleys zijn uitgerust met een eigen GPS-zender. Welke je ook kiest, het is een slimme investering – als je beter wilt golfen. Hoe minder energie je gebruikt om je met je golftas voort te bewegen, hoe meer kracht en concentratievermogen je aan het eind van de ronde nog overhebt. Onderzoeken tonen aan dat spelers met een elektrische trolley aan het einde niet doodop zijn, vooral in vergelijking met spelers die hun tas op de rug dragen. 20

PowaKaddy FW7 EBS Elektrische trolley met elektronisch rem­ systeem en diverse handige functies 1.249,-

PowaKaddy C2i Compact Praktische, compacte elektrische trolley met verschillende handige functies 899,-


»/KWISTHET VANAF DAG EEN. « - JUSTIN THOMAS

»HOE HIISP�fJ-JJN DE WIND. « '

'lli\co•_ WEBB SIMPSON

. ..I

i

f

»JE WEET WANNEER JE DIT LEEST.((

-

STEN - HENRIK STENSON

I

OVERAL OP DE WERELD GELDT: PRESTATIE ZEGT MEER DAN WOORDEN. �

#l ball in golf•

DE NAASTE CONCURRENT: 3.813

Acushnet Nederland Bv • Heibloemweg 3 • 5704 BS Helmond • www.titleist.co.uk

©2017 Acushnet Company. Source: Darrell Survey. Sports Marketing Surveys lnc. Northmountain lnternational. Based upon results through 31/12/2017 on the U.S. PGA, U.S. LPGA, Champions, Web.com, South African, Asian, Korean, OneAsia, Australasian, Japan, Canadian PGA and PGA European Tours.


ABACUS SPORTSWEAR

LIGHT AND TIGHT DOOR: JESPER ASPEGREN

enkele jaren geleden zal de aandachtige toeschouwer op de solheim cup hebben gemerkt dat de amerikaanse dames bij elke slag hun regen- of windjack uitdeden. de europese speelsters hielden hun jack gewoon aan.

O

ns uitgangspunt is altijd hoe golfers zich bewegen, hoe ze zich voelen met regenkleding aan, vertelt Chris Mattsson, hoofdontwerper bij Abacus Sportswear. Het bedrijf heeft al vijf keer het Solheim Cup-team van kleding voorzien. “Dit uiteraard gecombineerd met functionaliteit, d.w.z. de spelers droog en warm houden. Daar zijn we voortdurend mee bezig,” verklaart ze. Toen ze de Europese deelnemers zag spelen in de kleding die zij had ontworpen, begreep ze dat haar bedrijf op de juiste weg was. Kleding – of het nu om poloshirts, jacks of broeken gaat – horen uit je gedachten te verdwijnen zodat ze je niet afleiden. Het moet iets vanzelfsprekends zijn, ja zelfs iets genotvols. Daar zijn voorbeelden genoeg van. “Zeker, de Zweedse topper Anna Nordqvist speelde laatst nog in een regenjack onder een stralende zon en strakblauwe hemel, wat een duidelijk bewijs was dat ze zich goed voelde in haar kleding. Ik zou zelfs durven beweren dat zo’n goed gevoel een voorwaarde is voor een lage score. Je kunt slagen uitsparen als je de juiste kleding draagt,” zegt Chris Mattsson met een glimlach. Chris heeft nauw samengewerkt met de recentste Solheim Cup captains om aan de wensen van iedere speler te voldoen. Het weer is een belangrijke factor in een toernooi als de Solheim Cup. Iedereen moet zich comfortabel, goed beschermd en mooi kunnen voelen in functionele kleding. Kleding kan namelijk bepalend zijn

voor het resultaat. “Bij zo’n nauwe samenwerking luister ik volop naar de commentaren en ervaringen van de anderen. Zo drong voor het toernooi in Colorado in de VS aanvoerder Lotta Neumann erop aan dat de kleding licht van kleur was, want het klimaat was warm en vochtig. Kleding met lichte kleuren stoten de warmte beter af dan donkere of zwarte kleding.” Abacus Sportswear ontwerpt al twintig jaar golfkleding, en de ideeën van toen, over wat het bedrijf wilde doen en voor welke waarden het voor stond, houden stand. “Ik blik af en toe terug om te zien wat ons destijds dreef,” vertelt Sven-Olof Karlsson, algemeen directeur en oprichter, “en stel met genoegen vast dat we nog steeds ons oorspronkelijke concept volgen.” Twintig jaar geleden zag hij een grote behoefte om golfkleding te vernieuwen en te moderniseren. En hij was niet de enige. Er waren meer spelers op de markt die er net zo over dachten, maar die concurrentie was stimulerend. “Daardoor kregen golfers eindelijk de smaak te pakken voor een wat gedurfdere, kleurrijkere stijl. Met dank aan Jesper Parnevik, die de gangmaker was. Al droeg hij niet onze kleding, hij was wel het nieuwe boegbeeld. Maar we hechten ook toen al veel belang aan functionaliteit.” Het was wellicht geen toeval dat er veel Zweedse merken bekend werden om hun regen- en windkleding. Om het weer te trotseren heb je nu eenmaal de juiste spullen nodig. “Tja, wat dat betreft hadden de

»Ik zou zelfs durven beweren dat zo’n goed gevoel een voorwaarde is voor een lage score. Je kunt slagen uitsparen als je de juiste kleren draagt,”«

22


Algemeen directeur en oprichter Sven-Olof Karlsson met hoofdontwerper Chris Mattsson en verkoopmanager Alexandra Yllö voor hun hoofdkantoor op de winderige vlakte buiten Lund in Zuid-Zweden. Een goede plek om windjacks te testen.

»Daardoor kregen golfers eindelijk de smaak te pakken voor een wat gedurfdere, kleurrijkere stijl. Met dank aan Jesper Parnevik,«

Kapitel | Avdelning

23


»Ja, voor elke nieuwe collectie bekijken we vrijwel alles wat op de markt te vinden is. We onderzoeken twintig- tot dertigduizend stoffen om uit te vinden wat ons het best past.«

Hoofdontwerper Chris Mattsson heeft alle reden om tevreden te zijn. Al vijf keer heeft zij kleren voor het Europese Solheim Cup-team mogen ontwerpen.

24

Britten toonaangevend kunnen zijn,” oppert Sven-Olof, “maar in die tijd ondernamen zij weinig. Nee, voor vernieuwing moest je in Zweden zijn.” Hij heeft zelf bij een Engels bedrijf in de sector gewerkt en stipt aan dat hij op veel conservatieve denkbeelden stuitte. “Over conservatisme gesproken, dat geldt ook voor veel Zweedse golfers. Als ik wat zelfkritisch mag zijn, hadden we nog sterkere marketing kunnen voeren voor onze nieuwe materialen en de moderne en functionele kleding die we daarmee produceerden. Sommigen, of beter gezegd velen, vinden het moeilijk te geloven dat onze producten echt regenbestendig zijn, als je ziet met wat voor flinterdunne materialen we werken. Deze materialen zijn enorm verbeterd. Ze zijn waterafstotend en warm zonder zweterig aan te voelen, daar hebben we lang aan gewerkt, maar nu moet alles stretch zijn. Een kledingstuk hoeft niet los en ruim te zitten. Het is ook fijner als je het niet hoort bij het bewegen. Stil en beweeglijk moet het zijn.” Hij vertelt met nadruk dat de hoekstenen van het merk functionaliteit, design en kwaliteit zijn. De meeste merken worden graag met functionele, mooie kleding van goede kwaliteit geassocieerd, maar Abacus wil voortdurend op deze hoekstenen voortbouwen. Daarvoor moet het bedrijf de juiste materialen en stoffen vinden – in alle opzichten een enorme taak. “Ja, voor elke nieuwe collectie bekijken we vrijwel alles wat op de markt te vinden is. We onderzoeken twintig- tot dertigduizend stoffen om uit te vinden wat ons het best past.” Qua prijs ligt Abacus iets onder de concurrenten. Is een lager prijsniveau zonder meer positief? “Ja, we houden vast aan dat imago, want ik vind dat wij de consumenten een hoge waarde bieden voor het geld dat ze uitgeven.” Maar we gluren niet voortdurend naar onze concurrenten. We concentreren ons op onze eigen ontwikkeling. Een goed voorbeeld is de nieuwe ritssluiting van onze regenbroeken. Die stopt een eind boven de onderkant van de broekspijp. Op die manier krijg je geen natte voeten. Het water loopt niet in de schoen omdat de stof op de buitenkant van de schoen rust. Bovendien kan de


We verbeteren voortdurend de functionaliteit en het design. Het liefst van al moet je gewoon kunnen vergeten dat je regenkleren aan hebt. Dan voel je je beschermd en spaar je slagen uit, aldus SvenOlof Karlsson.

lengte van de broekspijp makkelijker worden aangepast als er geen rits in de weg zit. We nemen dit jaar ook een grote stap voorwaarts met de XSeries. Dat is een nieuw concept dat op het gebied van functionaliteit en design meteen de voorhoede inneemt. Het is volledig nieuw. Een klein maar belangrijk voorbeeld vind je bij onze regenjacks. De mouwen zijn bovenaan voorzien van een elastiek, zodat de speler die makkelijk een stukje kan optrekken, zonder gedoe met klittenband zoals bij de meeste andere merken. Hoewel de ontwikkelingen razendsnel gaan, bestaan er nog geen volledig onderhoudsvrije stoffen. Na elke wasbeurt kun je het best het materiaal weer waterafstotend maken. “Ja, maar ook hier zijn we toch alweer een heel eind gekomen,” meent Sven-Olof. “Tegenwoordig gebruiken we steeds meer milieuvriendelijke stoffen. In onze collectie X 37.5 worden weinig chemicaliën verwerkt, maar wel onder andere kokosnoot en lavazand. We kunnen met genoegen vaststellen dat Zweden wat dat betreft een voorloper is. Andere landen volgen nauwkeurig waar wij mee bezig zijn.” Vrijetijdsbesteding buitenshuis neemt toe, wat hoge eisen stelt aan het gebruikte materiaal. Je hebt kleding nodig waarin je beter kunt presteren en ten volle van je inspanningen kunt genieten. Het is dan ook geen verrassing dat bijvoorbeeld ruiters en wielrenners in het merk Abacus geïnteresseerd zijn. “Ja, het klopt dat we veel vragen krijgen van deze doelgroepen, maar we blijven ons op golf concentreren. En die keuze maken we omdat we ontzettend veel belang hechten aan de juiste functionaliteit. We besteden veel aandacht aan de kleinste details van de kleding en van het bewegingspatroon dat aan de basis ligt voor de functionaliteit en prestaties. Hedendaagse sporten zijn dermate gespecialiseerd dat je twee keer moet nadenken voordat je je ook daarop gaat richten,” aldus Sven-Olof Karlsson. “Momenteel is dat niet aan de orde.

Abacus betekent telraam.

Maar toch maken we dankbaar gebruik van triatleten om bij het zwemmen, fietsen en hardlopen onze kleding te testen.” “Hun ervaringen zijn erg waardevol voor ons,” vult hoofdontwerper Chris Mattsson aan. “Als onze kleding het goed doet bij hen, dan weten we dat die het ook goed doet op de golfbaan.” Ze zou maar wat graag aan haar tekentafel gaan zitten om ook voor zulke sporten kleren te ontwerpen, maar tot nader order houdt ze het bij golf. Overigens is een abacus oorspronkelijk een telraam dat door de eeuwen heen is gebruikt om te rekenen. Er zijn veel mensen die ook nu en in de toekomst op Abacus rekenen.

»Tegenwoordig gebruiken we steeds meer milieuvriendelijke stoffen. In onze collectie X 37.5 worden weinig chemicaliën verwerkt, maar wel onder andere kokosnoot en lavazand.« 25


MODE:

WAT IS JOUW STIJL?

ABACUS Arona warme elastische pullover 89,90 (D)

PUMA Micro Floral modieuze polo met bloemenmotief en dryCELL®-technologie 64,95 (D)

ABACUS Clark goed ademende, elastische polo met Drycool 54,90 (H)

ADIDAS Ultimate 365 polo met kraag van dezelfde stof. Zonnebescherming UPF 50+ 49,95 (D)

FOOTJOY Performance MT Lite Slim Fit broek van dunne, moderne materialen. Comfortabel en stijlvol 129,- (H)

PEAK PERFORMANCE Panmore klassieke, sport­ieve button­down-golfpolo 70,- (H)

PING Lincoln polo met vochtafvoerende eigenschappen. Kreukvrij 55,- (H)

Vorige zomer zorgde Justin Thomas voor opschudding door aan te kondigen dat hij de eerste ronde van The Open op Royal Birkdale in een wit overhemd met zwarte stropdas en bijpassende cardigan zou spelen. De sociale media reageerden verdeeld toen Thomas bij de eerste tee verscheen: zijn das zat los om zijn nek en het bovenste knoopje van zijn overhemd en de onderste knoop van zijn vest waren open. Bovendien droeg hij een zwarte cap in plaats van een witte... Het was een onverwachte inbreuk op de etiquette, vonden sommigen, terwijl anderen de sportieve maar klassieke stijl best konden waarderen. Of je de stijl van Justin Thomas nu leuk vindt of niet, vast staat dat mode een onlosmakelijk aspect van de golfsport is. De kleding zijn een deel van het spel, de stijl is een deel van de speler. Net zoals we allemaal een unieke swing en speelstijl hebben, komt ook onze persoonlijkheid tot uiting in de manier waarop we ons kleden. En met mooie golfkleding is het wel degelijk leuker om te spelen. 2018 is het jaar van de vrolijke kleuren en fraaie dessins, maar een klassieke, tijdloze stijl met sobere kleuren blijft de basis. En alle kleding, dus ook in traditionele stijl, wordt gemaakt van moderne materialen met heel wat handige eigenschappen. Dus keuze te over. Wat is jouw stijl?

Mode

27


MODE: DESSINS De nieuwe zomercollectie bevat heel wat interessante dessins. Sommige zijn discreet en voorzichtig, terwijl andere ongegeneerd je aandacht opeisen. En het blijft niet bij zwart en wit. Dit jaar zijn er tal van kleurige dessins voor wie zich wat uitbundiger wil uiten. Een goede raad als je van opvallende patronen houdt, is om deze stoffen te combineren met eenvoudige, effen kleding waarin je een tint of element uit het patroon laat terugkeren. Zo leg je de visuele nadruk op de juiste plek. Kleuren en patronen vormen één geheel en je vermijdt dat stijlen onderling botsen. Vergeet niet dat ook accessoires zoals je riem, schoenen en pet qua kleur en stijl bij je kleding moeten passen.

FOOTJOY Printed Dot Smooth polo van ProDry-materiaal 89,- (D)

ADIDAS Rangewear skort met geweven stretch-stof voor beweeglijkheid 64,95 (D)

PEAK PERFORMANCE Print mouwloze topje met ritssluiting en van Polyiene®-technologie 65,- (D)

28

Mode

ABACUS Delray elastische capribroek met goed ademende vermogen 129,- (D)

CALLAWAY Medallion skort van 18”/46 cm met breisteekpatroon en effen peacoat short 80,- (D)


MODE: VERFIJND Houd je van een klassieke stijl, dan kleed je je sober en zuiver in discrete maar elegante kleuren. Een gedempte kleurenschaal biedt rijke combinatiemogelijkheden om met een verfijnde smaak te pronken. Denk aan stijlicoon Fred Couples. Zulke kleding passen net zo goed op kantoor als op de baan. Ze zijn ideaal als je van je werk rechtstreeks naar de golfclub gaat om nog even negen holes mee te pikken voordat je de avond met een barbecuetje afsluit. En als je schoenen met softspikes hebt, hoef je niet eens naar de kleedkamer, maar kun je zo naar de eerste tee...

GALVIN GREEN Megan polo van VENTIL8™ PLUS-materiaal 100,- (D)

PING Jess COOLMAX® poloshirt voor alle seizoenen met ribkraag 60,- (D)

PEAK PERFORMANCE Swinley broek. Vochtafvoerend, sneldrogend, waterafstotend en windbestendig 145,- (D)

PUMA PWR Cool Adapt polo met dryCELL® en klimaatregulerende PWRCOOL Adapt®-technologie 74,95 (H)

GALVIN GREEN Marlon polo van VENTIL8+™-materiaal met extreem ademend vermogen en UV-beschermingsfactor 20+ 95,- (H)

FOOTJOY Lisle stretch Jersey polo van ProDry-materiaal met UV-bescherming (LSF 30) 99,- (H)

Mode

29


MODE: KLEURRIJK Felgekleurde kleding signaleren zelfverzekerdheid, energie en prestaties. Dat is dan ook de reden waarom je bij grote wedstrijden een kakofonie van kleuren ziet. Het is overigens niets nieuws, ook al wordt dat vaak gedacht. De kleurrijke golfwereld van vandaag gaat een eind terug in de tijd: al in de jaren 50 begonnen fellere kleuren de gedempte stijl van de voorafgaande decennia te verdringen. Sommige merken laten de details sterk uitkomen, andere gaan helemaal mee in de trend van signaalkleuren. Felle kleuren zijn niet per se schreeuwerig. Met bijpassende, discrete combinaties in grijs, wit, marineblauw en zwart zijn felgekleurde kleding juist heel stijlvol.

GALVIN GREEN Marty polo van VENTIL8+™ PLUS-materiaal met extreem ademend vermogen en UV-beschermingsfactor 20+ 80,- (H)

CALLAWAY Premium Tour, Premium-polo van ventilerend materiaal met sierpatroon achterop 65,- (H)

ADIDAS Ultimate 365 shorts met elastische broeksband voor beweeglijkheid en comfort. Zonnebescherming UPF 50+ 54,95 (H)

CALLAWAY ChevPull Cityshorts 24”/62 cm met diepe elastische taille voor een slanke pasvorm 80,- (D)

GALVIN GREEN Lydia licht jack van INTERFACE-1™-stof met volledige rits 240,- (D)

WIL JE MEER ZIEN?

161 J E VI N DT

ONTWE R PE N B IJ G O LFSTO R E N E D E R LAN D . N L

30

Mode

PUMA Evoknit Block sportieve polo met dryCELL® en evo­K NIT-technologie 74,95 (H)


ZONZEKER GOLFEN

A

Iedereen weet best dat je voorzichtig moet zijn in de zon. Maar tijdens een perfecte golfronde, wanneer de zon schijnt en een zacht zomerbriesje door je haar streelt, is dat makkelijk te vergeten. Voor je het weet heb je een pijnlijke huid en zie je rood als een kreeft. Met de juiste kennis kom je een heel eind. SPF is belangrijk, dat is tegenwoordig alom bekend. Maar wat betekent SPF precies en hoe werkt het? SPF, oftwel sun protection factor, is een maat voor de bescherming tegen UV B-stralen, waardoor we ons verbranden. Zonnebrandcrème met SPF 15 geeft aan dat je huid tegen vijftien keer meer UV B-straling bestand is voordat je rood wordt (wat van persoon tot persoon varieert), vergeleken met onbeschermde huid. SPF 30 beschermt dus twee keer zo veel als SPF 15. Dat betekent echter niet dat de bescherming twee keer zo lang duurt. Goed insmeren is de boodschap, maar je moet er ook op letten hoe je je kleedt. Draag dunne lagen kleding en bescherm je hoofd. Heel wat zonnebrillen bieden ook 100% UV-bescherming.

EEN ZOMERSE LOOK Kom langs en maak je keuze uit mooie caps, zonnekleppen, zonnebrillen en nog veel meer om stijlvol van het zomerweer te genieten.

Oakley Targetline Nieuw, voor golf ontwikkeld lifestyle-model met de nieuwste PRIZM Dark Golf-lenzen 142,-

Puma P Snapback Cap Klassieke snapback cap in een nieuw, moderne versie 29,95

FootJoy StaCooler Glove Fashion Lichte en luchtige dameshand­ schoen van hoogwaardig, met aloë vera behandeld cabretta­­leer, met PowerNet op de bovenkant 21,90 (D)

Accessoires


SPAN JE SCHOENEN VAST FootJoy bracht als eerste een golfschoen met een nieuw BOAsluitsy­steem op de markt. Je hoefde alleen maar aan een ronde knop op de hiel te draaien in plaats van schoenveters te strikken. Met een dunne staaldraad zat de schoen stevig rond de voet zonder risico dat de druk wegviel, of dat je veters tijdens de ronde losraakten. Sindsdien hebben ook Puma en Adidas schoenen ontworpen die van vergelijkbare sluitingen zijn voorzien. En nu lijkt deze techniek in bredere kringen door te breken. Dit jaar zien we nog meer modellen van verschillende fabrikanten. Bij Adidas zit de BOA-knop op de tong van de schoen. De Puma-variant heet Disc en zit op de buitenkant van de schoen. Vreemd genoeg was het eigenlijk Puma dat als eerste de Disc-techniek introduceerde. Al in 1989 gebruikte Puma dit sluitsysteem bij schoenen voor andere sporten: crosstraining, hardlopen, tennis en basketbal. Maar de eerste Puma-golfschoen met Disc-techniek verscheen pas in 2016. Puma was namelijk in de vroege jaren ’90 met de techniek gestopt. Maar toen modeontwerper Ronnie Fieg in 2012 met Puma in zee ging, werd de draad weer opgepakt. Het Disc-systeem werd toen gebruikt voor een schoenencollectie die we als ‘urban fashion’ zouden kunnen omschrijven. Vervolgens kwam het systeem opnieuw in de sportwereld terecht. Dit jaar zagen we Usain Bolt met Disc-loopschoenen. Inmiddels lijkt de Disc-techniek definitief door te breken in de golfsport. Hier zijn 5 modellen die je rond je voet vastspant. Kom gerust in onze winkel langs om ze te passen.

WIL JE MEER ZIEN?

Lee Chapman Golfstore-Pro G&CC Winterswijk Nederland

48

Adidas adistar Lite BOA Waterdichte golfschoen met sportief design en Boa-sluiting 119,- (D)

Adidas Tour360 EQT BOA Sportieve, waterdichte premium-golfschoen met geavanceerde Boa-sluiting 249,- (H)

FootJoy PRO/SL BOA Spikeloze lichtgewicht schoen met zeer hoog comfort en Boa-sluiting 229,- (H)

FootJoy DryJoys BOA Damesschoen in een klassiek model met boa-sluiting 199,- (D)

Puma Ignite PWRadapt DISC Stabiele golfschoen met sneakerdesign, DISC-systeem en hoog comfort 179,- (H)

34

Schoenen


WIJ ZIJN GOLFSTORE we bestaan al 45 jaar, groeien onafgebroken en zijn één van de grootste golfwinkelketens van europa met 218 golfstore-winkels in zes landen. in nederland vindt u ons hier:

GC ALMEERDERHOUT PATRICK ZELECHOVSKÝ, JAN DORRESTEIN 036-521  91  61  GOLFSTORE DERKSEN, RIJSBERGEN EDWIN DERKSEN, 06-520  581  82  GOLFBAAN DELFLAND STUDIO HELEN REID, MICHIEL VAN DILLEN, 015-380  79  11  OPENBARE GC DRONTEN STUDIO MIKE WOLTERING, 0321-311  407  GOYER G&CC STUDIO ADRIAN MORLEY, 035-539  31  23    GC HEELSUM PATRICK ZELECHOVSKÝ, JAN DORRESTEIN, 0317-31  11  18 

GC LEEUWENBERGH JOS BERLIJN, ROBIN SWANE, 070-307  04  88  LOCHEMSE G&CC DE GRAAFSCHAP STUDIO TIM NIJENHUIS, 0573-250  187  GC ROSENDAELSCHE PATRICK ZELECHOVSKÝ, JAN DORRESTEIN 026-443  72  83  GOLFBAAN SLUISPOLDER STUDIO REMKO ENGEL, 0725-111  555  GOLFBAAN SPAARNWOUDE GAUKE DE VRIES, 0235-38  55  99  VELUWSE GC ARNOUD VAN OPIJNEN, 055-519  11  28 

GOLFBAAN WATERLANDAMSTERDAM JEROEN VAN DER WEIDE, 06-164  533  03  GOLFBAAN WELDEREN ARNO HOFSTEDE, ROB MENTING, 0481-76  90  11  G&CC WINTERSWIJK FLAGSHIP STORE & STUDIO LEE CHAPMAN,0543-562  319  GC DE WOESTE KOP STUDIO MIKE ROSS, 06-200  089  99  GC ZEEWOLDE STUDIO PETER VAN WIJK, 036-522  20  68 

HEEMSKERKSE GC BOB TER PUNT, 0251-25  00  77  HILVERSUMSCHE GC STUDIO ADRIAN MORLEY, 035-685  70  60  GC DE HOOGE ROTTERDAMSCHE RAYMOND STOOP, JELLE TARNÓCZY, 06-436  88  416  GC KAGERZOOM AUGIE JONG A TAI, 071-301  18  95  DE KENNEMER STUDIO HIDDO UHLENBECK, 06-212  171  47  GC LANDGOED BERGVLIET STUDIO PAUL BRIGHT, 076-579  56  66  LEEUWARDER GC DE GROENE STER STUDIO MARTIN WEDEMA, 0511-43  26  92 

Golfstore Group ek. för.  Box 508  SE-235 25 Vellinge, Zweden  Tel. 0357-440 343

Bezoek ons op www.golfstorenederland.nl

Profile for Golfstore Group

Golfstore summer magazine 2018, nl  

Golfstore summer magazine 2018, nl  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded