Page 1

SE

TREND: BOLLAR SOM SYNS

17

SMART! SKAFFA ELVAGN

18

MODE: HITTA EN NY STIL

25

DÄRFÖR GÖR ABACUS

SUCCÉ I GOLFVÄRLDEN

sommar LYF T DIT T SPEL I

6 SA K ER DU BÖR V ETA INNA N DU KÖPER N YA K LUBBOR


A


VÅ R A VAR U M ÄR K E N :

10 9

25

INNEHÅLL

20

17

S H O P P E N S H E LG 06 G O LF N Y TT 0 8 G O LF STO R E C U STO M F I T T I N G 10 V I LK E N FÄ R G Ä R D U? 17 Å R E TS BÄSTA E LVAG NAR 18 LI G H T A N D TI G H T M E D AB AC US 20 S O M MA R E N S M O D E 25 G O LFA S O LS Ä K E R T 31 S KO R 33 D I N G O LF STO R E - B UT I K 36

33

Golfstore Group ek. för., Box 508, 235 25 Vellinge. Telefon 040-42 95 00. Ansvarig utgivare: Lars Thonning. Text: Tommy Jeppsson, Jesper Aspegren, Michael Broström. Produktion: Golfstore Marknad / Final Content. Foto: Mickael Tannus. Tryck: Quad/Graphics Europe Sp. z o. o. in Poland. OBS! Angivna priser gäller tills vidare, med reservation för momshöjning, prisändring, devalvering och liknande. Lokalt kan lägre priser förekomma. Lokala variationer i sortimentet kan förekomma, men de flesta produkter kan levereras med några dagars varsel. Vi reserverar oss för eventuella feltryck. Aktuell information och senaste nytt hittar du på www.golfstore.se

3


Vasatorps GK. Fotograf: Mickael Tannus.

4


VÄLKOMMEN

GÖR DET INTE SVÅRARE ÄN VAD DET ÄR! visst går det att spela med vad som helst men ingen oavsett spelstandard kan spela på toppen av sin förmåga utan väl anpassad utrustning.

I

nom alla idrotter är skräddarsydd utrustning en självklarhet sedan länge. En tennisracket strängas efter din slagstyrka, dina längdskidor har ett spann som är anpassat efter din kroppsvikt och åkstil. Dina löparskors hårdhet och hålfotsstadga väljs för din löpstil och självklart har dina slalomskidor längd och form efter din förmåga och åkstil. Charlotte Kalla åker inte med Marit Björgens skidor. I allt för många år har golfklubbor sålts som ”standardklubbor” och producerats i stora mängder i stället för att göras individuellt efter spelarens förutsättningar, styrka, fysik och sving. Golf kan vara ett svårt spel och det kan vara svårt att nå en nivå där det blir riktigt njutbart. Att försöka lära sig att spela golf med klubbor som inte är anpassade efter individens unika förutsättningar gör spelet onödigt svårt. De flesta golfare tror fortfarande att Custom Fitting endast är till för bättre spelare och det är så långt från sanningen man kan komma. En rätt utförd Custom Fitting Lesson (där man ser bollen flyga på en driving range), förstärker de bra sakerna i en golfsving och hjälper dig ta bort de dåliga i svingen. Du kommer också att utveckla din golf snabbare när du fortsätter ta lektioner. Hög- och medelhandicapare förbättrar sig snabbare än låghandicapare. Våra PGA Pro’s möter ofta elever och kunder som tror att märket på en golfklubba allena avgör dess kvalitet och spelförmåga. Är det ena märket bättre än det andra? Skall jag ha det ena märket eller

det andra? Slår jag längre med den senaste drivern? Sanningen är i dag att märket spelar mindre roll med dagens utveckling av material och forskning. Jag skulle inte bli förvånad om vi en dag slutar använda ord som herr- och damklubbor, regular eller stiff och många andra uttryck då det inte finns någon standard för vad dessa uttryck står för. Allt är därför relativt. Loft, lie, spinntal, attack vinkel, carry och dynamisk loft kommer alltid att finnas och utvecklingen i övrigt går allt snabbare. Det var inte många år sedan man slutade prata om 100 eller 90 kompression på golfbollar! Numera handlar det om känsla. Mjukare bollar, tre, fyra eller fem olika lager av mantlar, kärnor, skal och så vidare. En sak kommer dock aldrig att förändras och det är att Golfstore och dess välutbildade PGA Pro’s alltid kommer göra sitt yttersta för att du skall få rätt utrustning. Golfutrustning som passar just dig, dina förutsättningar och som gör ditt golfspel bättre, enklare och framför allt roligare. En sista rekommendation: Gör aldrig en Custom Fitting utan att se bollen flyga. Golf spelas inte inomhus! Vi önskar dig trevlig läsning i detta magasin och lycka till med din golf!

»Jag skulle inte bli förvånad om vi en dag slutar använda ord som herr- och damklubbor.«

På uppdrag av 184 engagerade Golfstore­ Pros i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Österrike och Holland. LARS THONNING VD, GOLFSTORE 5


FEM FINA FYND Att göra en bra affär är lite som att sänka en lång birdieputt. Glädjen lever kvar länge i sinnet… Under Shoppens Helg hittar du några riktigt bra erbjudanden på prylar och tillbehör som kan göra din säsong ännu lite roligare, enklare och bättre. Vi har valt ut ett antal olika prylar som vi vet att du kommer att ha stor användning för i sommar. Och nästa sommar. Och nästa… Samtliga kommer från kända varumärken och är noggrant utvalda av Golfstores sortimentsråd.

9–10 JUNI

Rovic RV1C – 600:- rabatt Innovativ och lättrullad trehjuling med bred hjulbas och många tillbehör.

1.495:-

(ord. pris 2.095:-)

Fast Fold Waterproof 360 – 700:- rabatt Vattentät vagnbag med 14-delad topp och stort putterfack.

Adidas adipower S Boost 3 – 500:- rabatt Vattentät, spiklös och hög­presterande golfsko. (Herr)

1.595:-

999:-

Puma Cat Monolite Disc – 500:- rabatt Spiklös, vattentät och komfortabel golfsko i modernt snitt. (Dam)

Wilson Staff DX 2 Soft – köp 3 dussin betala för 2 Nya DX2 Soft är mjukare, mer slittålig och ger mer längd med högre utgångsvinkel.

(ord. pris 2.295:-)

699:-

(ord. pris 1.199:-)

(ord. pris 1.499:-)

558:-

(ord. pris 837:-)

Erbjudandena gäller 9–10 juni 2018 och så länge lagret räcker. Lokalt kan lägre priser och varianter i sortimentet förekomma.

6


HANDLA HOS OSS, FLYG MED SAS Köper du din utrustning och dina golfkläder på Golfstore kan det vara starten på din nästa golfresa. För varje hundralapp du handlar för får du 50 EuroBonus Extrapoäng.*

DUBBLA SAS EUROBONUS EXTRAPOÄNG* UNDER SHOPPENS HELG, 9–10 JUNI! Du får dubbla poäng på allt du köper under Shoppens Helg. Exempel: Köp en driver för 4.000:- och tjäna 4.000 SAS EuroBonus Extrapoäng.

* Alla butiker är ännu inte anslutna. Kolla på golfstore.se om din Golfstore-butik är med. Gäller endast produkter (ej rea, lektioner, kurser m.m.) i Sverige, Danmark och Norge.


GOLFNYTT TITLEIST SLÄPPER NY PREMIUMBOLL Inte sedan Pro V1 lanserades har en boll testats så grundligt innan den släppts på marknaden, som nya Titleist AVX. Mellan oktober och januari såldes bollen i utvalda shoppar i Arizona, Florida och Kalifornien. I varje paket medföljde en utvärderingslapp. När utvärderingen gjorts bestämde sig Titleist för att släppa bollen i hela världen. Det visade sig att golfarna älskade bollen – särskilt de som ville ha mer längd. AVX är designad för golfare som söker en premiumboll med tonvikt på längd utan att försaka

känslan. AVX har en låg bollflykt, lågt spinntal och en mjuk känsla i närspelet. I mitten av bollen finns en kärna med låg kompression, ett mellanskal som reglerar spinntalet och det omsluts av ett skal av uretan som levererar den mjuka känslan. Bollen finns i shoppen från och med 2 juli.

DET GÅR LÄNGRE IDAG! Varje år går klubborna längre och rakare. Sägs det. Men hur är det egentligen?

8

Jo, det är faktiskt så. Robottester visar att 74 procent av årets nya drivers presterar bättre än en fyra år gammal modell. Förbättringarna märktes främst vid sämre träffar men även rena träffar gick längre – i snitt fem meter! Ett exempel på ett modernt underverk är Ping G400 Max: Träff­y tan är tunn och ger 16 procent högre trampolineffekt. En volframvikt längst bak i huvudet och omfördelad vikt ger ett större motstånd mot vridning – vilket ger rakare slag. Detta är en driver du måste testa!

GOLFSTORE, EN IDÉ SOM FUNGERAT I 45 ÅR Visste du att det finns totalt 218 Golfstore-butiker i sex länder? Allt började i Sverige för 45 år sedan då några svenska pro´s gick ihop för att genom större inköp kunna sänka priserna för konsumenten. I dag är Golfstore en av Europas största fackhandelskedjor för golfutrustning. Grund­ idén håller fortfarande – och vi vågar garantera att priserna är låga: Om du

handlar hos oss och inom 14 dagar hittar en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik, då betalar vi mellanskillnaden i form av presentkort. Det förutsätter förstås att produkten har samma specifikationer och kan köpas på lika villkor (ej rea). Ta med kvittot. Garantin gäller i samma eller angränsande kommuner men inte varor köpta online.

SCOTTY UPPDATERAR SELECT-LINJEN Scotty Cameron släpper i år en uppdaterad version av sin Select-serie. Enligt Scotty

ser de nästan likadana ut, däremot är de mjukare, låter bättre och känns bättre. Samtliga putters i serien är silverfärgade – den färg som föredras av en majoritet golfare.


PUTTA SOM ETT PROFFS! När Jason Day gick upp i topp på världsrankingen var han en av få tourspelare som använde en mallet-putter – i det här fallet en TaylorMade Spider. Han skulle få flera efterföljare. En anledning till skiftet är att även mallet-putters nu går att få med så kallat ”tåhäng” i stället för den mer traditionella som är ”face-balanced". En tåtung putter fungerar bättre när man har en roterande puttrörelse, det vill säga motsatsen till en stroke som är rakt-bak, rakt-fram.

I dag används tåtunga malletputters av hälften av de spelare som är bäst rankade i världen.

FÅ SAS EUROBONUS EXTRAPOÄNG PÅ DIN NYA DRIVER NYA WEDGAR BITER BÄTTRE En ny wedge spinner mer än en fyra år gammal. 27 procent närmare bestämt. Väljer man att slå från ruffen är förbättringen ännu mer markant: Från 35 meter ger en ny wedge 64 procent mer spinn jämfört med en wedge som använts i fyra år. Detta visar en studie som Golf Datatech gjort. Vid testen lät man en scratchspelare slå olika slag som mättes med en Foresight Sports GCQuad launchmonitor. Vad sägs? Är det kanske dags att ge ditt närspel ett lyft och investera i nya wedgar?

Att handla golfutrustning hos Golfstore kan ta dig långt. För varje hundralapp du investerar i ditt spel får du 50 EuroBonus Extrapoäng. Gäller vid köp av produkter (ej rea, lektioner, kurser och resor med Golfstore-Pro) i Sverige, Danmark och Norge. Alla butiker är ännu inte anslutna men på vår hemsida kan du läsa mer om samarbetet. Där hittar du också en lista över alla anslutna butiker.

3 SET FÖR DAMER Utvecklingen av golfklubbor går framåt hela tiden, inte minst när det gäller att förse olika spelarkategorier med anpassade produkter. Här ser du några bra exempel på hur våra ledande klubbtillverkare har utvecklat järnset med de kvinnliga golfarna i fokus. Viktiga faktorer är totalvikt, viktfördelning, tyngdpunktsplacering och trampolineffekt, kombinerat med ett urval av fina skaft, för att ge förlåtande egenskaper, extra längd och skön känsla. Välkommen in för att prova ut din nya favorit.

Callaway Rogue 9.495:- 6 järn, grafitskaft

Cobra F-Max 5.995:- 6 järn, grafitskaft

Ping G Le 7.495:- 6 järn, grafitskaft

Golfnytt

9


David Leet Golfstore-Pro Falsterbo GK Sverige

CUSTOM FITTING FÖR ALLA! 6 saker alla borde veta innan de ska köpa nya klubbor.

H

ur ofta under en golfrunda ställs du inför ett slag där du känner att du måste slå en klubba du är lite osäker på? Klubban kanske fungerar på rangen men den ger inte alltid det resultat du önskar ute på banan. Frågan du borde ha ställt dig före rundan är förstås: Varför stoppade du ned den i din bag? En liknande fråga skulle ha kunnat ställas i ett tidigare skede: Varför köpte du den?

10

Golfstore Custom Fitting Lesson™

Förutsättningarna för att slå slaget är inte optimala. Och osäkerhet är ingen bra grund att stå på när man spelar golf. När du drar en klubba ur bagen ska du känna dig trygg med den. När du gör Custom Fitting på Golfstore behöver du aldrig lämna shoppen med klubbor du senare försöker undvika att använda. Vårt psyke kan spela oss spratt under en golfrunda men klubborna vi har i bagen ska gå att lita på.


1. ÄR CUSTOM FITTING FÖR MIG? ”Jag är inte tillräckligt bra för att köpa skräddarsydda klubbor…” Det är ett av de vanligaste argumenten man hör hos dem som köper färdiga set från hyllan. Det är ett argument som inte håller. Varken nybörjaren eller medelgolfare har förmågan att anpassa sin sving efter klubborna (det kan däremot en bättre spelare göra!). Därför är det viktigare att spela med anpassade klubbor för dem som är nya i spelet. De behöver all hjälp de kan få. Om en nybörjare spelar med klubbor som inte passar honom eller henne, kan svingen utvecklas åt fel håll. Man lägger sig till med små kompensationer som sedan kan bli svåra att få bort. Givetvis behöver en klubba för en nybörjare inte kalibreras lika noggrant som en klubba om ska spelas av ett proffs, men de grundläggande specifikationerna måste vara korrekta: Längd, flex, lie, loft, grepp… Med rätt klubbor förbättrar du dig snabbare som nybörjare.

2. GÅ TILL EN PRO MED EN LAUNCH MONITOR … … men stirra dig inte blind på siffrorna. Att kunna prova ut klubbor kräver både erfarenhet och kunskap. Din Golfstore-Pro har djupgående kunskaper om både svingteknik och utrustning. Dessutom blick för spelet. När pro´n kombinerar detta kunnande med de fakta och siffror som en launch monitor ger blir resultatet oslagbart.

3. PROVA UTE ! Du ska göra din custom fitting på en range under så spellika förhållanden som möjligt. Det säger egentligen sig självt. Ingen provkör en bil i en bilhall. När du kan följa bollen med blicken får du en mycket bättre känsla för hur du ska slå nästa slag. Ett streck på en skärm ger inte samma grund att stå på. Däremot kommer siffrorna i en launch monitor att vara till stor hjälp när du tillsammans med din Golfstore-Pro letar efter den optimala klubban för just dig. Och när ni hittar den – då vill du kunna se det med egna ögon…

Golfstore Custom Fitting Lesson™

11


4. GÖR OM, GÖR RÄTT Din sving förändras. Särskilt de första åren. Det är också så att dina klubbor kan förändras, om du spelar mycket. Särskilt gäller det om du tränar ofta på en slagmatta. I längden kan det påverka klubbans loft. Börja varje år med en Custom Fitting Lesson™. Då kan du få lite nyttiga tekniktips samtidigt som pro'n kan avgöra om du behöver justera dina klubbor – eller om du helt enkelt vuxit ur dem och behöver nya.

12

Golfstore Custom Fitting Lesson™

5. DRA FÖRDEL AV DEN NYA TEKNIKEN Klubborna har utvecklats en hel del de senaste åren. Vilket många spelare på touren dragit nytta av. Även du kan dra stor nytta av de nya och justerbara möjligheter som finns i moderna klubbor. Men det kan du bara göra om du gör en utprovning. Gå till din Golfstore-Pro för att få ut maximal längd och precision hos dina nya klubbor.

6. VÄLJ SK AFT MED OMSORG Skaftet är viktigt. Klubbhuvud och grepp är nog så viktiga komponenter men har du ett skaft som inte passar din sving – då blir inte slaget så bra som det skulle kunna bli, även om svingen är bra. Det gäller i synnerhet nybörjare och medelgolfare som kanske inte har förmågan att anpassa svingen efter skaftets egenskaper. Längden på skaftet har en avgörande betydelse. Har du en flack svingrörelse kan du ha ett längre skaft utan att äventyra precisionen. Har du däremot en sving som är mer upprätt är du förmodligen betjänt av att korta ned skaftets längd en aning. Generellt kan man säga att de flesta drivers i standardutförande är för långa för de allra flesta. På proffstourerna spelar man med drivers som normalt är kortare än de som säljs som standard i golfshopen. Ett kortare skaft behöver inte betyda att du slår kortare utslag. Be din Golfstore-Pro att få testa ett kortare skaft om du har problem med precisionen. Med en kortare driver träffar du närmare sweet­ spot oftare. Du kan visserligen få lite lägre fart på klubbhuvudet men den förbättrade bollträffen kan göra att bollen flyger längre.


A


Wilson Staff D350 paket. 5 järn, 1 hybrid, Pro Staff putter, Quiver Standbag. 5.995:-

KONSTEN ATT KÖPA SITT FÖRSTA GOLFSET

A

tt välja sitt första golfset kan vara lätt men också komplicerat. Utbudet är stort och valmöjligheterna är många. En del ärver gamla klubbor av en annan familjemedlem men det kan vara ödesdigert för det fortsatta intresset. När man spelar sina första rundor bör man ha golfklubbor som inte är alltför krävande att hantera. Andra köper ett färdigt helset, en så kallad instegsmodell, för en överkomlig peng eftersom de vill känna vart deras nyväckta intresse tar dem innan de investerar större pengar i ett premiummärke. Det är ett enkelt sätt att starta sin golfkarriär på. Man får ett komplett set och man får det på en gång. Nackdelen är att man inte ges möjlighet att få klubborna anpassade. Vill man ge sig själv bättre förutsättningar ska du köpa ett set som kan skräddarsys. Ju mer anpassat ett set är efter din längd, fysik, hastighet och sving, desto lättare blir din väg in i golfens värld. Wilson Staff D350-paketet är ett bra alternativ. Setet innehåller en hybrid, fem järnklubbor, en putter samt en bärbag med dubbelsele och ben. Wilson Staff D350 är byggda med beprövad teknik. Klubbhuvudet är stabilt tack vare en bred sula. Eftersom det är tå-häl-viktat vrider det sig inte lika lätt vid missar. Träffytan är konstruerad med Wilsons Speedzone-teknik – en tunn, flexibel yta som ger långa slag även om du inte träffar i sweet spot. Klubborna har också lättviktsskaft som gör det lätt att svinga. Du provar ut klubborna hos din Golfstore-Pro. 14

Golfstore Custom Fitting Lesson™

»Ju mer anpassat ett set är efter din längd, fysik, hastighet och sving, desto lättare blir din väg in i golfens värld.«
VILKEN FÄRG ÄR DU?

Wilson Staff DX 2 Soft Optix Nya DX2 Soft Optix är mjukare, mer slittålig och ger mer längd med högre utgångsvinkel 279:- /dussin 79:- /3-pack

T R E N D: FÄR GAD E B O L L AR

1982 vann Wayne Levi Hawaiian Open med en orange boll. Två månader senare peggade Jerry Pate upp i Players Championship med en boll i samma färg. Sedan hände inte så mycket mer. Inte när det gäller färgade bollar. Traditionens makt är stark inom golfen. Särskilt gäller det den vita bollen. Rickie Fowler och Rory McIlroy kan ha garderoben fulla av lyskraftiga kläder och skor men bollen de spelar är fortfarande vit. Få trender inom golfen växer nedifrån och upp. Nya idéer och beteenden går från touren till vardagsgolfaren. Därför har vi inte sett många amatörer byta den vita bollen mot en mer lyskraftig. Det var först när Bubba Watson lite oväntat satte en rosafärgad Volvik S4-boll i spel som det började hända saker. Volvik har tillverkat färgglada bollar sedan 1997, först i en Crystal-version och senare också i en matt version. Nu börjar attityden förändras. I år tror många att färgglada bollar slår igenom på allvar. Wilson, Callaway, Srixon och Titleist har alla släppt bollar i olika färger och i modeller som är riktigt bra. Vilket betyder att ditt spel inte kommer att bli lidande om du väljer en färgad boll. Inte av den anledningen.

3 ANLEDNINGAR ATT BEK ÄNNA FÄRG

1

Förbättrad synlighet är det främsta rationella argumentet för färgade golfbollar. Tester visar att en spelare kan följa en färgad golfboll två gånger bättre än en vit boll på 200 meters avstånd. Har man turen att slå bollen ännu längre så blir fördelen ännu större.

2 3

Magnus Ahlgren Golfstore-Pro Rättviks GK Sverige

Callaway Superhot Tredelsboll med fantastisk längd och mjuk känsla runt green 329:- /15-pack

Volvik Vivid Distansboll med mjuk känsla och bra längd. Åtta olika färger i matt finish 449:- /dussin 119:- /3-pack

Srixon Z-Star Tredelsboll i tourklassen med bra längd i slagen och mycket spinn i närspelet 499:- /dussin 139:- /3-pack

Soliga sommardagar syns färgade bollar bättre mot vita stackmoln än den klassiskt vita. Däremot är de vita bollarna att föredra när mörka moln hänger över banan.

Tillhör du den kategori av spelare som då och då får leta efter din boll i ruff och vegetation så kan letandet underlättas eftersom en färgad boll upptäcks lättare än en vit.

Titleist Velocity Nya och omarbetade Titleist Velocity ger dig mer längd, högre bollbana och bättre stopp 299:- /dussin 79:- /3-pack

Bollar


ÅRETS BÄSTA ELVAGNAR Björn Persson Golfstore-Pro Arvika GK, Billeruds GK, Forshaga Deje GK, Karlstad GK Sverige

18

I tidernas begynnelse fanns caddien. Han överlevde länge. Långt in på 1970-talet. Då kom vagnarna. Tio år senare, på 1980-talet, gjorde de första elvagnarna entré och de blev genast en favorit – i alla fall hos dem som hade råd att köpa en. De första elvagnarna betingade ett ganska högt pris, trots att de var utrustade med dåliga blybatterier och hade otympliga konstruktioner. I dag ser det helt annorlunda ut. Nu görs elvagnar med ett lithiumbatteri vilket på alla sätt är bättre än det gamla blybatteriet. Det håller längre, det är inte känsligt och det är betydligt lättare. Vilket medger smartare konstruktioner. Det är inte bara batteriet som blivit bättre. Moderna elvagnar har finesser som gör golfrundan både roligare och bättre. Det finns exempelvis vagnar som följer spelaren utan att de behöver styras och i år kommer modeller som är utrustade med displayer som inte bara indikerar batteritid utan också avstånd till green. GPS, alltså. Lösningarna ser lite olika ut. Somliga vagnar kommunicerar med din mobiltelefon via bluetooth. Det ger fördelen att du kan ta del av pushnotiser. Andra vagnar är utrustade med en egen GPS-sändare. Vilken du än väljer är det en smart investering – om du vill spela bättre golf. Ju mindre energi du förbrukar på att ta dig runt banan med din golfbag, desto mer ork och koncentrationsförmåga har du mot slutet av ronden. De undersökningar som gjorts visar att den som spelar med elvagn inte kroknar på slutet, särskilt tydligt var det när man jämförde med de som bar sin bag på ryggen. Här är årets sex elvagnar du bör ta en titt på.

Motocaddy S1 Lithium 15 amp Pålitlig, stabil och lättmanövrerad elvagn 6.995:-

Motocaddy S5 Connect Stabil elvagn med massor av finesser, bland annat inbyggd GPS 8.995:-

Motocaddy S7 Remote Elvagn med innovativ fjärrstyrning och smidig Quikfold-ihopfällning 13.995:-

PowaKaddy FW3s Lätt, stark och enkel att fälla ihop 7.495:-

PowaKaddy FW7s EBS Robust och stilig elvagn med integrerad GPS 11.995:-

PowaKaddy C2i Compact Kompakt och smidig elvagn med flera smarta funktioner 8.995:-

ElvagnarABACUS SPORTSWEAR

LIGHT AND TIGHT AV JESPER ASPEGREN

vid solheim cup för några år sedan kunde åskådarna notera hur amerikanskorna vid varje slag tog av sig sina regn- och vindjackor. de europeiska spelarna var bekväma och behöll sina jackor på.

V

i måste alltid utgå ifrån hur en golfare rör sig. Hur en golfare känner sig när hon är klädd i regnkläder, säger Chris Mattsson som är chefsdesigner på Abacus Sportswear. Företaget som vid fem tillfällen anlitats för att klä Solheim Cuplaget. – Självfallet i kombination med funktionen, alltså att hålla sig torr och varm. Det arbetet pågår ständigt förklarar hon. När hon såg de europeiska deltagarna spela i kläderna som hon designat förstod hon att företaget var på rätt väg. Kläderna, oavsett vilka de är, pikéskjortor, jackor eller byxor ska aldrig vara något som distraherar. Något som man tänker på. De ska vara något som är självklart, ja till och med lustfyllt. Och det finns exempel på det. – Javisst, när den svenska stjärnspelaren Anna Nordqvist spelade i sin regnjacka trots att solen sken från en klarblå himmel, så var det verkligen ett bevis på att hon trivdes i kläderna. Jag skulle vilja sticka ut hakan och påstå att den trivseln skapar förutsättningar för en låg score. Man kan spara slag genom att vara rätt klädd, säger Chris Mattsson med ett leende. Chris som arbetat mycket nära alla de senaste Solheim Cupkaptenerna just för att säkra varje spelares önskemål. Vädret är ju en viktig faktor i en tävling som Solheim Cup och då gäller det förstås att alla känner sig bekväma, trygga och snygga i funktionella kläder. Kläder som faktiskt kan vara avgörande för resultatet.

– Vid ett sådant nära samarbete lyssnar jag mycket på de synpunkter och erfarenheter som finns. Inför tävlingen i Colorado i USA minns jag att kaptenen Lotta Neumann var noga med att kläderna skulle vara ljusa eftersom klimatet där var varmt och fuktigt. Ljusa kläder drar inte åt sig värmen på samma sätt som mörka eller svarta. Abacus Sportswear har klätt golfare i tjugo år nu och tankarna kring vad företaget skulle syssla med och vad det skulle representera står sig ännu. – Jag brukar då och då titta tillbaka för att se vad som drev oss på den tiden, berättar Sven-Olof Karlsson vd och grundare, och är glad över att kunna konstatera att vi fortfarande följer den ursprungliga tanken och planen. Då för tjugo år sedan såg han ett behov av att förnya och modernisera golfkläderna. Och han var inte ensam. Det fanns flera aktörer som kommit på samma sak, men den konkurrensen kändes stimulerande. – Den gjorde ju att golfarna fick upp ögonen för att man kunde klä sig lite fräckare, mera färgglatt. Där har vi Jesper Parnevik att tacka för draghjälpen. Även om han inte klädde sig i våra kläder så stod han för det nya. Men vi var noga med att redan då koncentrera oss på funktionen. Det var kanske inte en tillfällighet att det fanns många svenska företag som blev kända för sina regn- och vindkläder. Vädret här ställer ju krav på att vi ska klä oss rätt.

»Jag skulle vilja sticka ut hakan och påstå att den trivseln skapar förutsättningar för en låg score. Man kan spara slag genom att vara rätt klädd.«

20


Vd och grundaren SvenOlof Karlsson flankerad av chefdesigner Chris Mattsson och försäljningschefen Alexandra Yllö framför huvudkontoret mitt på den blåsiga slätten utanför Lund. En bra plats att testa vindjackor.

»Moderniseringen gjorde ju att golfarna fick upp ögonen för att man kunde klä sig lite fräckare, mera färgglatt. Där har vi Jesper Parnevik att tacka för draghjälpen.«

Kapitel | Avdelning

21


»Inför varje ny kollektion tittar vi närmare på i stort sett allt som finns på marknaden. Vi tittar och känner på mellan tjugo och trettio tusen tyger för att hitta de som passar oss bäst.«

Chefsdesigner Chris Mattsson har anledning att vara nöjd. Fem gånger har det europeiska Solheim cuplaget burit kläder som hon designat.

22

– Ja men då borde egentligen Storbritannien varit före oss i utvecklingen, invänder Sven-Olof, men där hände inte så värst mycket på den tiden. Nej, det var i Sverige som vi jobbade på en förnyelse. Han har själv arbetat med ett engelskt företag i branschen och kommer lätt in på hur konservativa tankar fick styra. – På tal om konservativa tankar, så gäller även det många svenska golfare. Ska jag vara en smula självkritisk borde vi ha marknadsfört oss ännu starkare när det gäller de nya materialen och sättet att producera moderna och effektiva kläder. – Det finns en del, ganska många, som har lite svårt att verkligen tro på att våra produkter kan vara regntäta, med tanke på hur lövtunna material vi jobbar med. – Materialen har förbättrats enormt mycket. Visst är de vatten­ avstötande och varma utan att vi blir svettiga, det har vi jobbat med länge, men nu är det stretch som gäller. Plagget behöver inte vara stort och omfångsrikt. Vi känner oss också bekvämare med att det inte låter när vi rör oss. Tyst och smidigt ska det vara. Han är noga med att berätta om hörnstenarna i verksamheten är funktion, design och kvalitet. Inte ovanligt, de flesta företag vill förknippas med god funktion, snygga kläder som håller måttet, men Abacus vill ständigt bygga vidare på hörnstenarna. Det gäller då för Abacus att hitta rätt bland olika material och tyger, ett i alla stycken omfattande arbete. – Ja inför varje ny kollektion tittar vi närmare på i stort sett allt som finns på marknaden. Vi tittar och känner på mellan tjugo och trettio tusen tyger för att hitta de som passar oss bäst. Prismässigt ligger Abacus något under konkurrenterna. Är det enbart positivt att hålla ett lägre pris? – Ja, vi behåller gärna den imagen eftersom jag menar att vi ger ett högt värde för de pengar som konsumenterna spenderar. – Men vi sneglar inte på vad våra konkurrenter håller på med, vi fokuserar hela tiden på att utveckla. Ett bra exempel på utveckling är blixtlåset i våra regnbyxor. Det slutar en bit ovanför nederkanten på byxbenen. På så sätt slipper man bli blöt om fötterna. Vattnet rinner inte ned i skon eftersom tyget vilar på skons utsida.


Vi arbetar ständigt med att förbättra funktion och design. Helst av allt ska man inte behöva tänka på att man har regnkläder på sig. Det skänker trygghet och sparar slag, menar Sven-Olof Karlsson.

Dessutom är det mycket lättare att ändra längden på byxbenen om det inte finns något blixtlås i vägen. – Vi tar också ett stort stort steg i år med X-series kollektionen. Det är ett helt nytt koncept som ligger absolut i framkant i funktion och design i marknaden, något helt nytt – Ett litet men viktigt exempel finns på regnjackan. Där har lagt in en resår uppåt i ärmen, för att på så sätt göra det lättare för spelaren att enkelt dra upp ärmen en bit, utan att behöva fibbla med kardborreband som de flesta har. Även om utvecklingen snabbt går framåt så finns det idag inga helt underhållsfria tyger. Man bör efter varje tvätt se till att de vattenavstötande funktionerna bevaras. – Ja men även här har utvecklingen ändå gått framåt, menar Sven-Olof. – Nuförtiden använder vi mer och mer miljövänliga tyger. I vår kollektion X 37.5 används få kemikalier, men väl både kokosnöt och lavasand bland annat. Vi kan med glädje konstatera att Sverige i det här avseendet är ett föregångsland. Flera andra länder följer noga vad vi har för oss. Allt fler ägnar sig åt fritidssysselsättningar utomhus som ställer höga krav på utrustningen. Kläder som gör att man kan prestera bättre och kunna njuta fullt ut av ansträngningen. Därför är det ingen överraskning att Abacus kläder är intressanta för både exempelvis ridsport och cykling. – Ja faktum är att vi får många förfrågningar från de båda grupperna, men just nu är vårt huvudfokus golf. Och det hänger ihop med att vi är väldigt noggranna med att funktionen ska vara den rätta. Vi måste ha klart för oss alla detaljer på kläderna och i rörelseschemat som ligger till grund för funktion och prestation. – Idag är alla idrotter så enormt specialiserade att man ska tänka sig för både en och tre gånger innan man ger sig in i den verksamheten också, menar Sven-Olof Karlsson. – Just nu är det i alla fall inte aktuellt. Men vi kan ändå inte låta bli att låta till exempel triatleter, som både simmar, cyklar och springer, testa våra plagg. – Deras synpunkter är mycket värdefulla för oss, fyller chefs-

Abacus betyder kulram.

designern Chris Mattsson i, vet vi att våra kläder håller där, ja då vet vi att de även håller på golfbanan. Fick hon skulle hon nog mer än gärna sätta sig ned vid ritbordet för att göra kläder även till de sporterna, men än så länge är det golf som gäller. Förresten, från allra första början är abacus en kulram som genom historien har använts för att räkna med. Det finns många som även räknar med Abacus både nu och i framtiden.

»Nuförtiden använder vi mer och mer miljövänliga tyger. I vår kollektion X 37.5 används få kemikalier, men väl både kokosnöt och lavasand bland annat.« 23


A


MODE:

VILKEN STIL ÄR DU?

J.LINDEBERG Tourtech TX Jersey teknisk pikétröja med smal passform och fin lyster 599:- (D)

PUMA Jaquard trendig pikétröja med dryCELL®-teknologi och UV-skydd 50+ 599:- (D)

ABACUS Driver 37.5 pikétröja i 37,5-teknik som torkar snabbt. Med luktkontroll och UV-skydd 999:- (H)

RÖHNISCH Active kort kjol med innnershorts 699:- (D)

FOOTJOY Performance MT Lite Slim Fit enfärgade byxor med moderiktig passform 1.149:- (H)

PEAK PERFORMANCE Panmore pikétröja i stretchigt och snabbtorkande återvunnet material 699:- (H)

DAILY SPORTS Ariana 1/2/s pikéskjorta är gjord i Quick Dry-material som både andas och transporterar fukt 599:- (D)

Förra sommaren väckte Justin Thomas en del uppståndelse när det aviserades att han skulle spela första rundan av The Open på Royal Birkdale i vit skjorta, svart slips och en matchande cardigan. Men det gick ett besviket sus genom sociala medier när Thomas klev upp på första tee med slipsen alltför löst knuten runt halsen och såväl översta knappen i skjortan som nedersta knappen i koftan uppknäppt. Dessutom med svart keps i stället för en ren vit… Det var ju ett oväntat konvenansbrott, tyckte somliga, medan andra gillade den ledigt sportiga, men ändå klassiska, stilen. Oavsett vad vi tycker om Justin Thomas trendkänsla så kan vi konstatera att mode är en omistlig del av golfen. Kläderna är en del del av spelet, stilen en del av spelaren. Precis om vi alla har vår unika sving och spelstil, så avspeglas också vår personlighet i hur vi klär oss för att spela bra golf. Och snygga golfkläder gör faktiskt rundan ännu lite härligare. 2018 är det härliga färger och snygga mönster som gäller men i botten finns den klassiskt tidlösa stilen i sobra färger. Och alla kläder, även de som i sin stil erinrar om spelets tradition, görs i moderna material med en massa fördelaktiga funktioner. Det är bara att välja: Vilken stil är du?

Mode

25


MODE: MÖNSTRAT Årets sommarkollektioner innehåller en hel del spännande grafiska mönster. Somliga är diskreta och diplomatiska medan andra pockar på mer omgivningens uppmärksamhet. Och i år är det inte bara svart och vitt som gäller – 2018 finns det gott om mönstrade plagg i färg för den som vill uttrycka sig. Ett gott råd till dig som gillar stormönstrade tyger är att kombinera dem med en i övrigt ren och enkel klädsel där man plockar upp en ton eller detalj från det mönstrade plagget. Då hamnar fokus och blickar där de ska. Färger och mönster framträder på ett helt annat sätt och du undviker stilkollisioner. Och glöm inte att även bälte, skor och keps är accessoarer som ska matchas för att harmoniera färgoch stilmässigt.

RÖHNISCH AOP mönstrad pikétröja i återvunnet material 599:- (D)

ADIDAS Rangewear skort i vävt stretchmaterial 649:- (D)

PING Clara veckade shorts i stretchmaterial 889:- (D)

26

Mode

DAILY SPORTS Malvina cardigan i vackert djurmönster från Paisley Animal-kollektionen 1.099:- (D)

ABACUS Delray capri i Drycool-material och bekväm passform. Material som andas och är snabbtorkande 999:- (D)


MODE: STILRENT Den som gillar en klassisk stil klär sig sobert och stilrent i diskreta men eleganta färger. Med en nedtonad färgskala ges rikliga möjligheter att kombinera kulörer och tillfälle att lysa med sofistikerad smak. Tänk stilikonen Fred Couples! Det här är kläder som passar lika bra på kontoret som på banan, och som är perfekta för den som vill åka direkt från jobbet till banan för att hinna med nio hål innan kvällen avrundas vid grillen. Med ett par skor med mjukspik behöver du inte ens titta förbi omklädningsrummet på vägen till första tee…

CALLAWAY Oxford shorts med Oxfordtryck 649:- (H)

IVANHOE Alma stickad tröja i 100 % fin merinoull 999:- (D)

PEAK PERFORMANCE Swinley byxa. Fukttransporterande, snabb­torkande, vattenavvisande och vindtålig 1.099:- (D)

PING Lincoln pikétröja med fuktavledande egenskaper 469:- (H)

FOOTJOY Printed Dot Smooth mönstrad piketröja i snabbtorkande funktionskvalitet 699:- (D)

J.LINDEBERG Eloy Tapered Stretch klassiska golfshorts med slimmad passform 999:- (H)

Mode

27


MODE: FÄRGGLATT Att klä sig i starka färger signalerar självsäkerhet, energi och prestation. Det är av den anledningen banan förvandlas till en kakofoni av färger på söndagen när de stora tävlingarna avgörs. Och det är faktiskt inget nytt, även om vi gärna vill tro det. Den färgstarka golfvärld vi ser i dag har rötter långt tillbaka i tiden – redan på 1950-talet ersatte en livlig färgskala den mer nedtonade stilen från förra seklets första decennier. Somliga märken låter detaljerna lysa starkt, andra omfamnar signaltrenden helt och fullt. Och starka färger behöver inte vara skrikiga. Med enhetliga och nedtonade komplement i grått, vitt, marint och svart blir färgstarka kläder riktigt stiligt!

GALVIN GREEN Marty pikétröja i VENTIL8™PLUS-material med extremt god andningsförmåga och UV-skydd faktor 20+ 699:- (H)

PUMA Ess Pounce sportig pikétröja med COOLMAX®teknologi 499:- (H)

ADIDAS Ultimate 365 shorts med solskydd UPF 50+ 599:- (H)

CALLAWAY ChevPull Cityshorts 24”/62 cm med djup elastisk midja och bra passform 649:- (D)

GALVIN GREEN Lydia lättviktsjacka i INTERFACE-1™-material 2.299:- (D)

SE MER?

247 DU FINNER

M O D E P L AG G PÅ G O LFSTO R E . S E

28

Mode

IVANHOE Cashwool V-neck finstickad pullover i 100 % merinoull 899:- (H)
GOLFA SOLSÄKERT Att det är viktigt att vara försiktig i solen vet de flesta. Men under den där perfekta golfrundan, när solen skiner och en lätt bris med doft av sommar drar genom håret, är det så lätt att glömma. Innan du vet ordet av stramar och ömmar huden, och ansiktet har blivit lika rött som tomaterna i lunchens capresesallad. Med rätt kunskap kommer man en lång bit på vägen. Att man bör använda sig av SPF är numera ett välkänt faktum. Men exakt vad SPF står för och hur det fungerar vet desto färre. SPF – Sun Protection Factor – anger skyddet mot UVB-strålarna, de strålar som gör att vi bränner oss. Väljer man en solkräm med SPF 15 innebär det att huden klarar femton gånger mer UVB-strålning innan man får rodnad (något som i sin tur är högst personligt) jämfört med om huden varit helt oskyddad. Det innebär att SPF 30 skyddar dubbelt så mycket som SPF 15. Viktigt att ha i åtanke är att detta dock inte innebär att skyddet varar dubbelt så länge. När grunden är lagd i form av SPF är det dags att se över hur man klär sig. Tänk tunna lager på lager och se till att ha något på huvudet. En hel del solglasögon erbjuder även ett hundraprocentigt UV-skydd.

SE BÄTTRE UT Kom in till oss och välj bland snygga kepsar, visors, solglasögon med mera, så att du även kan njuta stilsäkert i sommar.

Oakley Targetline Ny lifestyle-modell framtagen för golf och utrustad med den sen­ aste linsen, PRIZM Dark Golf 1.495:-

Henrik Stenson Iceman Performance Solglasögon med lättviktsbåge av hög kvalitet och avancerad Powereye-teknik 1.395:-

Puma P Snapback Cap En ny, modern version av en klassisk snapback keps 299:-

Daily Sports Sun glove En handske med mesh på ovansidan och undersida i följsamt mjukt läder för bra passform och grepp 229:- (D)

AccessoarerSPÄNN PÅ DIG GOLFSKORNA!

SE MER?

Åke Heindorff

FootJoy var först med att använda BOA-tekniken på golfskor. Man vred på ett litet runt reglage som var placerat på hälen i stället för att knyta skosnören som brukligt. Stålvajrar såg till att skon satt stadigt på foten och man riskerade inte att trycket släppte eller att skosnören gick upp under rundans gång. Sedan dess har både Ecco, Puma och Adidas kommit med skomodeller som ”spänns” på foten med samma teknik. Och nu verkar det som att tekniken vinner gehör i bredare kretsar. I år ser vi fler modeller från olika tillverkare. På Eccos och Adidas BOA-modeller sitter reglaget på tungan. Pumas variant på samma idé heter Disc och är placerad på skons yttersida. Det lite märkliga i sammanhanget är att det var Puma som först introducerade Disc-tekniken. Redan 1989 användes den på skor avsedda för flera andra idrotter: Crosstraining, löpning, tennis och basket. Men Puma släppte inte sin första golfsko med Disc-tekniken förrän 2016. Tekniken försvann nämligen från Pumas skor i början av 1990-talet och togs upp först när Ronnie Fieg, en modedesigner, inledde ett samarbete med Puma 2012. Då dammades Disc-systemet av för en kollektion skor som mer var avsedda för det vi brukar beskriva som ”urbant mode”. Därifrån letade sig Disc in i sportens värld igen. Häromåret såg vi Usain Bolt springa i skor försedda med Disc. Nu verkar Disc-tekniken på allvar göra sitt intåg i golfen. Här är fem modeller som sitter stadigt på foten. Välkommen in i shoppen för att testa.

59 DU FINNER

Golfstore-Pro Vetlanda GK Sverige

S KO R PÅ G O LF STO R E . S E

Adidas adistar Lite BOA Vattentät golfsko med sportig design och Boa-snörning 1.195:- (D)

Puma Ignite PWRadapt Disc Stabil golfsko med sneakerdesign, Disc-system och hög komfort 1.695:- (H)

FootJoy PRO/SL BOA Spiklös lättviktssko med mycket hög komfort och Boa-snörning 1.995:- (H)

FootJoy DryJoys BOA Damsko med Boa-snörning och klassisk design 1.795:- (D)

Ecco Biom Hybrid 3 BOA Vattentät golfsko med grepp-­ säker och spiklös sula samt hög komfort 2.095:- (D)

Kapitel | Avdelning SkorA Garanterat Lågt Pris.

SOM EN AV EUROPAS STÖRSTA fackhandelskedja inom golf kan vi pressa inköpspriserna, som går vidare som låga priser för dig. Och vi är så säkra att vi ger dig ”Garanterat Lågt Pris”: Om du inom 14 dagar efter ett köp i en Golfstore-butik kan köpa en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik (ej online), så betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Det enda vi begär är att produkten har samma specifikationer och att den kan köpas på lika villkor. Kom bara ihåg att ta med kvittot.


VI ÄR GOLFSTORE

på 45 år har vi vuxit stadigt och är en av europas största fackhandelskedjor inom golfen – 218 golfstore-butiker i sex länder. här hittar du oss i sverige: TORSHÄLLA GK TORGNY LARSSON, 016-35  87  22

HAGGE GK JOHAN LILJEROS HOLMGREN, 0240-65  57  80

NORRKÖPING SÖDERKÖPING GK PETER SUNELL, PIERRE KARSTRÖM, 011-700  39

HAMMARÖ GK FILIP ANDERSSON, 054-52  26  50

NYBRO GK JESPER LINDGREN, 0480-550  44

TRANÅS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO KARL RAGNEBY, 0140-169  20

ALLERUM GK KEITH DAVIES, JOHAN HENCKEL, 042-931  52

HOOKS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO EDDY ERIKSSON, PETER GRIMFJORD, 0393-213  10

NYNÄSHAMNS GK STUDIO NICLAS KROHN, 08-520  272  14

TRELLEBORGS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO LARS LINDH, 0410-33  04  80

ALVESTA GK LARS EDVINSON, FREDRIK ALLDÉN, 0472-401  40

HUDIKSVALLS GK JON SELLÉN, 0650-54  20  84

OSKARSHAMNS GK EMIL WIDING-ANDERSSON, 0491-94  000

TROSA GK BERTIL LEMKE, 0156-224  53

A6 GK STUDIO NIKLAS ERIKSSON, JACOB FLOOD, EMMY OTTOSSON, 036-30  81  30  ALE GK HENNING LUNDSTRÖM, 0303-33  60  33

ARNINGE GK FLAGSHIP STORE & STUDIO LARS JOHANSSON, GEORGE SAARI, 08-514  412  00  ARVIKA GK BJÖRN PERSSON, 0570-541  33  BARSEBÄCK GCC FLAGSHIP STORE & STUDIO CAROLINE CONDRUP, CHRISTIAN HÄRDIN, 046-77  62  30  BILLERUDS GK BJÖRN PERSSON, 0555-78  50  54  BJÖRNHULT GK STUDIO NICK MEAKER, 0346-71  44  33  BOLLNÄS GK DAN BARSK, 0278-65  13  10

HÖGBO GK STUDIO MIKAEL SÖDERLUND, 026-21  50  04  IDREFJÄLLENS GK FREDRIK LITZÉN, 0253-202  76

PARTILLE GK FLAGSHIP STORE & STUDIO RICKARD THÖRNQVIST, 0708-58  41  99

INGARÖ GK STUDIO DANIEL OLSSON, 08-545  55  660

RINGENÄS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO THOMAS LINDSTRÖM, PETER FRANZÉN, ERIK BLOMQVIST, 035-16  15  94

ISABERG GK STUDIO ERIK ANDERSSON, 0370-33  60  17

ROCKATORP GK STUDIO HENRIK LISECKE, 0470-77  70  40

JOHANNESBERG G&CC YNGVE NILSSON, 08-514  50  00

RONNEBY GK JOHAN BJERNGREN, 0457-125  50

JÖNÅKERS GK TOMMY ARWIDSON, 0155-703  14

ROSLAGENS GK NORRTÄLJE STUDIO LEIF MODIN, 0176-28  30  52

TRUMMENÄS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO BJÖRN HANSSON, 0455-36  05  74  UMEÅ SÖRFORS GK THOMAS NILSSON, 090-410  14  VADSTENA GK JOAKIM HALLBERG, 0143-124  80  VARBERGS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO FRANK ENGLUND, VÄSTRA BANAN, 0340-434  48  VASATORPS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO LINNÉA FRISKMAN, TIM WINGÅRDH, ANDREAS WALDH, 042-23  50  58  VASSUNDA GK MATTIAS PETTERSSON, 018-57  20  44

BORÅS GK STUDIO KRISTER ANDERSSON, 033-25  02  51

KALMAR GK FLAGSHIP STORE & STUDIO ANNA-KARIN KJELLBERG, MAGNUS ANDERSSON, PIERRE HADEVIK, 0480-47  21  11

BOSJÖKLOSTER GK MICHAEL WIGH, 0413-258  60

KARLSHAMNS GK HENRIK WÅHLIN, 0454-500  85

S:T ARILD GK FLAGSHIP STORE & STUDIO THERÉS LARSSON, 042-34  68  60

VIKSJÖ GK STUDIO PER JOHANSSON, PHILIP ROBINSON, 08-580   313   00

BOTKYRKA GK MAGNUS ELWIN, 08-530 296  50

KARLSTAD GK FLAGSHIP STORE & STUDIO BJÖRN PERSSON, 054-86  62  70

SALA HEBY GK STUDIO TOMAS BERGLING, 0224-530  64

VÄSTERVIKS GK PETER BILLBERG, 0490-319  66

KATRINEHOLMS GK DANIEL TILLNELL, 0150-392  70

SALEMS GK STUDIO PETER BÄCKBOM, 08-550  941  50

BRO-BÅLSTA GK JAN-IVAR JOHANSSON, 08-410  420  32  BURVIKS GK ULF ANDERSSON, 0174-430  60  DJURSHOLMS GK STEPHEN LAW, 08-755  02  65  GOLFUPPSALA EDENHOF STUDIO FREDRIK ALMSKOUG, FREDRIK HEDLUND, 018-33  41  85  ESKILSTUNA GK STUDIO PER NILSSON, 016-14  26  29  ESLÖV GK TOMAS SETTERHILL, JOHAN TORSTENSSON, 0413-186  10  FALSTERBO GK DAVID LEET, 040-47  52  52  FLOMMENS GK PETTER BENGTSSON, 040-47  50  16

KILS GK STUDIO HANS ERICSSON, 0554-407  05  KUNGSBACKA GK FLAGSHIP STORE & STUDIO PER NELLBECK, 031-93  81  89  KUNGSÄNGEN GC FLAGSHIP STORE & STUDIO PATRIC OTTERSTRÖM, 08-58  45  07  39  LANDERYDS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO PETER LINDH, 013-36  22  00  LANNALODGE GOLFRESORT STUDIO MIKAEL ”BUMLE” KARLSSON, 019-29  10  45

RÄTTVIKS GK STUDIO MAGNUS AHLGREN, 0708-58  40  62

SAND GC STUDIO THOMAS PERSSON, 036-308  308  SANDNÄSET GOLF GÖRAN KNUTSSON, 0640-182  80  SKELLEFTEÅ GK MIKAEL BERGLUND, 0910-77  93  33  SOLLENTUNA GK NICLAS BJÖRNSSON, 08-594  709  90  STOCKHOLMS GK JOHAN ORRGÅRD, 08-544  907  11  STORSJÖBYGDENS GK GÖRAN KNUTSSON, 063-77  93  90  GOLFUPPSALA SÖDERBY STUDIO FREDRIK ALMSKOUG, FREDRIK HEDLUND, 018-430  19  70

FORSBACKA GK BIRGITTA HANSEN, 0532-616  92

LIDKÖPINGS GK JONAS & MARIELLE STERN, 0510-54  63  19

FORSGÅRDENS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO HENRIK DIHNÉ, 0300-56  63  50

LJUNGHUSENS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO NICLAS ARWEFJÄLL, 040-45  25  61

FORSHAGA DEJE GK BJÖRN PERSSON, 0552-414  00

LJUSDALS GK ULF NORRBY, 0651-168  83

SÖDERSLÄTTS GK AGUST ARINBJARNARSON, 040-42  96  85

GLASRIKETS GK HENRIK LISECKE, GRAHAM CRISP, 0470-653  05

LUNDS AKADEMISKA GK STUDIO KLAS OHLSSON, 046-990  05

SÖLVESBORGS GK STUDIO FILIP OESTEN, 0456-706  50

GRÖNLUND GK MATTIAS PETTERSSON, 0174-206  70

MARIESTADS GK STEFAN JÖNSSON, 0501-197  69

TOREKOVS GK STEFAN CONDÉ, 0431-44  98  47

Golfstore Group ek. för. Box 508 235 25 Vellinge Tel. 040-42 95 00

Besök oss på www.golfstore.se

SÖDERHAMNS GK STUDIO TOBIAS GRUNDIN, 0270-28  13  00

VETLANDA GK ÅKE HEINDORFF, 0383-183  28

VÄSTERÅS GK TOMAS LJUNGQVIST, 021-35  45  09  VÄXJÖ GK STUDIO LARS EDVINSON, FREDRIK ALLDÉN, 0470-215  15  WOODLANDS CC STEFAN KRONVALL, 0435-536  40  WÄSBY GOLF STUDIO MICHAEL LUNDBÄCK, 08-514  103  60  ÅGESTA GK PETTER JONSSON, 08-447  33  31  ÅKAGÅRDENS GK MAGNUS ”FRASSE” PETTERSSON, 0431-41  77  30  ÅRE GK GÖRAN KNUTSSON, 0647-206  09  ÄLVKARLEBY GK JOHAN MALMSTEN, 026-727  57  ÖIJARED GK FLAGSHIP STORE & STUDIO LARS & PIA EVERTSSON samt URBAN SUNDBERG, 0302-373  20  ÖRBYHUS GK MATTIAS PETTERSSON, 0295-610  22  ÖREGRUNDS GK PETER ANDERSSON, 0173-324  50  ÖSTERSUND-FRÖSÖ GK FLAGSHIP STORE & STUDIO GÖRAN KNUTSSON, 063-57  91  90


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.