Page 1

SE


VÅR AFFÄRSIDÉ!

”Make on-course pro shops more competitive and more profitable” VÅR VISION!

SE 20180627

Golfstore ska vara golfspelarnas självklara val för att prova utrustning från de ledande leverantörerna, vid och på golfbanan, få professionell Custom Fitting och känna trygghet med Garanterat Lågt Pris.

3


BUTIKER I EUROPA LAND SE

2018 116

NO

14

DK

41

DE

70

AT

19

NL

44

TOTALT

304


Historia 1973 bildades Progruppen av en grupp PGA-pros i Sverige. De kunde genom sin samlade styrka ställa högre krav på leverantörerna, etablera en ny prissättning och skapa gemensamma marknadsaktiviteter. 1983 ändrade företaget namn till Golfstore, och 1985 hade Golfstore-konceptets framgångar nått så många av Storbritanniens pros att de ville ha hjälp att göra

likadant. Resultatet är Foremost Golf som fortfarande är en stor framgång.   Även prona söder om oss förstod värdet av konceptet och tillsammans med ett antal österrikiska pros bildades Golfstore Austria 1988. Och därefter har Golfstore etablerats på samma sätt i Tyskland, Holland, Danmark och senast i Norge 2009.

150

100

200

butiker

butiker

250

butiker

butiker

1970

1980

1974 1973

1980

1990

1988

1991

2000

1996 1995

1998

2001

2010

2004 2006 2008 2005 2007 2009

2020

2012 2014 2013

2004 Lars Thonning tar som VD efter JOavskaffas Annemark. 2005 Centralfakturering ochöver kreditansvar för kunderna 2006 Utländska dotterbolagen avskaffas 2005 Centralfakturering och kreditansvar för kunderna avskaffas. 2007 Inköpsmedlemskap införs 2007 Inköpsmedlemskap införs. 2008 Flagship-medlemskap införs 2008 Flagshipmedlemskap införs. 2009 Ny logotype och grafisk profil. Verksamhet startas i Norge 2009 Ny logotype och grafisk profil. Verksamhet startas i Norge. 2012 Magazinet ersätts av två inspirationsbroschyrer och en on-line produktkatalog. 2012 Magazinet ersätts av två inspirationsbroschyrer och en on-line Golfstores mässa kombineras med SGLF-mässan som blir The Nordic Golf Fair produktkatalog. 2013 Inlösen av aktier i Golfstore Group påbörjas med mål att göra kedjan 100% medlemsägd 2013 Inlösen av aktier i Golfstore Group påbörjas medgrundas mål attoch göra kedjan 2014 Resterande aktier inlöses och Golfstore Ekonomisk Förening tar över verksamheten. Golfstore Travel säljs till Golf Plaisir 100 % medlemsägd. 2014 Resterande aktier inlöses och Golfstore Ekonomisk Förening grundas och tar över verksamheten.

1973 Progruppen grundas av25-tal ett 25-tal PGA professionals. 1973 Progruppen grundas av ett svenskasvenska PGA professionals. Första inköpsmässan 1974Första Förstainköpsmässan. Golfstore Magazine 1974 Golfstore Magazine. 1980Första Gruppen byter namn till GolfStore och antar företagsformen Aktiebolag 1988 Första dotterbolaget grundas i Österrike och antar företagsformen Aktiebolag. 1980 Gruppen byter namn till GolfStore 1991 Dotterbolag startas i Tyskland 1988 Första dotterbolaget grundas i Österrike. 1995 Master-franchise startas i Danmark 1991 Dotterbolag startas i Tyskland. 1996 Dotterbolag startas i Holland 1995 Master-franchise startas i Danmark. 1998 Master-franchise i Danmark tas över och blir helägt dotterbolag 1996 Dotterbolag startas i Holland. 2001 Sista utländska kontoret (Tyskland) stängs och all personal flyttas till Vellinge 1998 Master-franchise i Danmark tasJO över och blir helägt dotterbolag. 2004 Lars Thonning tar över som VD efter Annemark 2001 Sista utländska kontoret (Tyskland) stängs och all personal flyttas till Vellinge.

5


4 idéer som ger dig bättre konkurrenskraft innebär att marknadssituationen har blivit ännu tuffare, med hårdare priskonkurrens och krympande marginaler. Men även i denna situation finns det vinnare och vi har ett vinnande koncept.

Det finns bara ett sätt att möta konkurrensen – att vara bättre. Och som medlem i Golfstore har du alla möjligheter att vara bättre. HÅRDARE KONKURRENS

Golfen har vuxit kraftigt under ett par decennier, med fler spelare och fler klubbar. Samtidigt har antalet varumärken och antalet butiker ökat, och Internet har gjort entré. Även takten i produktutvecklingen har ökat, så att vi nu är nere på ettårig produktlivslängd inom de flesta produktgrupper.   Det är alltså många som vill sälja, och alla måste sälja ut sina varor innan nästa ”årsmodeller” kommer.

VÅRA 4 IDÉER

Golfstores 44-åriga framgång vilar på fyra grundläggande idéer. Idéer som vi vet fungerar och som varken Internet eller sportkedjor kan kopiera. Den bästa fackkunskapen: I en Golfstore-butik finns det alltid en PGA-utbildad teaching pro – en Golfstorepro – till hands, med djup fackkunskap om produkterna och vilka egenskaper de ska ha för att passa varje spelare/kund. Och det är den kunskapen som krävs för att göra en seriös och professionell Custom Fitting – en Golfstore Custom Fitting Lesson™.

AVSTANNANDE TILLVÄXT

Under de senaste åren har golftillväxten avstannat i många länder och till och med gått tillbaka något. Det

7


På plats vid banan: Golfstores butiker ligger alltid vid golfbanan, så att våra kunder kan prova och testa i rätt miljö; på driving rangen, på övningsgreenen och ute på banan.

GEMENSAM MARKNADSFÖRING

Tack vare vår storlek kan vi göra en kraftig marknadsföring mot våra kunder. Vi arbetar med en mix av digital och tryckt marknadsföringsmaterial som bl.a innehåller inspirationsmagasin, hemsidor, annonser, sommarkampanjer, rea- och julkampanjer och elektroniska nyhetsbrev. Vår interna annonsbyrå kan hjälpa dig med ditt eget marknadsföringsmaterial och vi ger dig ett slagkraftigt och attraktivt butiksmaterial som lockar in kunderna i butiken och underlättar din försäljning. Som medlem i Golfstore får du alltså hög aktivitet under hela säsongen, så att dina varor säljer igenom till rätt priser.

Ett utvalt sortiment: Golfstore har alltid ett noga utvalt sortiment av det bästa och mest prisvärda som finns på golfmarknaden. En balanserad mix av etablerade varumärken som kompletteras med starka house brands för att passa olika ambitioner och plånböcker. Garanterat Lågt Pris: Tack vare stora samlade inköp får vi alltid de bästa villkoren och de största rabatterna. Därmed kan vi hålla mycket konkurrenskraftiga priser. För att understryka detta har vi under 2000-talet arbetat med Garanterat Lågt Pris. Det innebär att våra kunder kan få fackmannamässig hjälp och kan köpa direkt, utan att vara rädda för att behöva betala mer än hos våra konkurrenter.

VÅR SERVICE GER DIG TID

Som pro vet du att det ofta är svårt att få tiden att räcka till. Därför har Golfstore utvecklat och förfinat ett effektivt servicepaket, inklusive ett lättarbetat datasystem, som gör att du får mer gjort på mindre tid. På de följande sidorna kan du läsa mer om allt som Golfstore ger dig som medlem i en av Europas största och mest framgångsrika fackhandelskedja.

9


Ã…rets


Rätt sortiment och rätt pris Varje butik väljer sedan de varumärken och det produktsortiment som passar bäst för den egna budgeten och förutsättningarna på klubben. Det finns

Som enskild butiksägare är det svårt att välja ut och köpa in ett väl anpassat sortiment. Varumärkena är många och det kommer nya eller uppdaterade modeller varje år. Konkurrensen är hård och marginalerna krymper.

inga ”inköpstvång” och vi rekommenderar att varje butik reserverar en liten del av sin budget för märken utanför Golfstore, för att säkerställa att man kan sätta sin egen prägel på butiken och tillgodose de kundbehov som finns på klubben.

GOLFSTORES SORTIMENTSRÅD

Våra sortimentsråd består av våra mest erfarna och duktiga pros och butiksägare; ett för hårdvaror och ett för konfektion och skor. De följer marknaden kontinuerligt under året (statistik över inköp och försäljning), testar produkter, förhandlar med leverantörer och väljer ut ett sortiment med de bästa och mest prisvärda produkterna från de starkaste varumärkena. Dessa kompletteras med ett antal produkter som är exklusiva för Golfstore, samt våra egna varumärken (house brands).

LÄGRE INKÖPSPRISER ÄVEN OM DU KÖPER LITE

Mängdrabatter är mycket vanliga i vår bransch, och som liten butik kan du sällan eller aldrig utnyttja rabatterna. Som medlem i Golfstore får du alltid mycket förmånliga villkor och rabatter, även om du bara köper mindre volymer. Dessutom får du alla de andra fördelarna, som längre betalningsvillkor, kick-backs och bonus hos vissa leverantörer.

11


Srixon UltiSoft – köp 3 dussin, betala för 2 598:- (ord. pris 897:-) Premiumboll med superlåg kompression.

FootJoy WeatherSof – köp 2 handskar, få den tredje på köpet 298:- Herr och Dam (ord. pris 447:-)

Köp ett par ECCO skor – få ett skovårdskit gratis! (värde 249:-)

Titleist Lightweight Club 14 Cart – 700:- rabatt 1.495:- (Ord. pris 2.195:-) Lätt och slitstark vagnbag med 14-delad topp. 2,4 kg.


GOLFSTORES UTVALDA LEVERANTÖRER 2018

LÖNSAMMA KLIPPKÖP

Varje säsong dyker det upp intressanta möjligheter att köpa in partier till extra låga priser – specialerbjudanden, lockvaror eller utförsäljningar. Som enskild butik är det svårt att utnyttja detta, men Golfstore kan. Tack vare vårt klippköpsråd, som bevakar marknaden, hittar vi de bästa produkterna och kan köpa in stora volymer. Varje butik väljer tilldelning som passar deras storlek och eftersom dessa marknadsförs i våra kampanjer och med butiksmaterial får du aktiviteter i din butik som lockar kunder och driver försäljning.

13


14


Golfstores förköpsmässa under 2–3 dagar i Malmö. Mässan ligger i anslutning till SGLF’s orderdagar, vilket innebär att de som kommer tidigare har en möjlighet skaffa sig en överblick och eventuellt komplettera sitt sortiment med produkter från leverantörer som inte är utvalda i Golfstores sortiment. Närvaro på mässan är obligatorisk för medlemmarna och där finns alla våra utvalda leverantörer på plats. Utvalda produkter är tydligt uppmärkta i leverantörernas montrar för att effektivisera inköpen och säkerställa att man fokuserar sina inköp på det sortiment som kommer att marknadsföras under kommande säsong.

EFFEKTIVA FÖRKÖPSMÄSSOR SPARAR TID

Efter sortimentsråden har valt leverantörer, produkter och kampanjvaror, läggs information om sortimentet ut på vårt intranät. Det gör att du har god tid att se över ditt lager och gå igenom den gångna säsongen, så att du kan planera nästa säsong och komma väl förberedd till våra inköpstillfällen.   2014 startade vi lokala orderdagar för kläder och skor i början av augusti månad. Syftet är att effektivisera och spara tid och pengar för medlemmarna och medverkande klädleverantörer som behöver få in sina orders tidigt för att kunna leverera till säsongsstart.   Varje år i oktober samlas alla medlemmar till

15


Vi satsar hårt på att marknadsföra dig 307.000 ex och distribueras som bilaga till Svensk Golf i samband med säsongsstarten. Det innebär att alla registrerade golfare får vårt magasin direkt i sin brev­ låda och syftet med detta är förstås att locka så många golfare som möjligt till din butik. 2016 startade vi även ett nyhetsbrev för att kunna nå ut till samtliga golfare.   Vårt andra magasin publiceras i månadsskiftet maj/ juni, just innan den hektiska sommarperioden startar. Det trycks och skickas till dig för distribution i din butik. Även här blandar vi intressant läsning med produkter och lyfter fram det sortiment som säljs mest under perioden. Förutom att inspirera till köp och roligare golf innehåller magasinen ett antal fina erbjudanden.

Den enskilda golfbutiken på en klubb kan inte satsa miljonbelopp på marknadsföring, men mer än 304 Golfstore-butiker som samarbetar kan satsa stort. Så att vi både matchar och överträffar sportkedjorna, varuhusen och de andra aktörerna. Vi vet hur försäljningen ser ut under året och vilka varugrupper som säljer vid olika tider under säsongen. Därför arbetar vi aktivt för att öka försäljningen av olika produktgrupper vid olika tidpunkter under säsongen med hjälp av en ”kommersiell kalender” och ett antal kampanjer som stöttas med tryckt och digitalt material. INSPIRATIONSMAGASIN

Golfstore gör årligen två magasin som är fulla med nyheter och inspiration. Det första magasinet trycks i

SOCIALA MEDIA

Konsumenten spenderar allt mer tid på olika sociala

17


personlig mall. Vi hjälper dig med färdiga mallar och samordnar med våra kampanjer, så att du får maximal genomslagskraft och ökad försäljning. Du kan också använda mallen för att göra egna budskap och utskick, både för erbjudanden från butiken men även för din lektionsverksamhet, resor, etc. Du gör dessa själv i ett lättarbetat editeringsverktyg, men kan naturligtvis få hjälp att komma igång från vår marknadsavdelning.

medier och därför är det viktigt för oss att hjälpa våra medlemmar att vara aktiva även här. Allt digitalt marknadsföringsmaterial vi producerar finns i format som passar dessa medier och vårt marknadsbidrag gäller även när man annonserar på t.ex. Facebook. GOLFSTORE PÅ NÄTET

Internet är en allt viktigare kanal även för Golfstore. På www.golfstore.se kan golfare hitta all information om Golfstore, våra konkurrensfördelar, inspirationsmagasin, kampanjer, företagsprodukter och mycket mer. Här finns också en smidig sökfunktion för att hitta närmaste Golfstore-butik med öppettider och kontaktinformation, plus möjligheten att komma vidare till din egen hemsida, där du har möjlighet att presentera din verksamhet och visa ditt eget sortiment på nätet (om du har XPOSs, se sidan 23).   I vår produktkatalog på webben kan kunderna se alla produkter i Golfstores utvalda sortiment, sorterat per varugrupp eller leverantör, samt se vilka butiker som har produkterna på lager (gäller dem som har XPOS).

GOLFSTORE FÖRETAGSGOLF

Golfreklam är en jättemarknad där logobollar, men även övriga golfprodukter och profilkläder, säljs för stora värden. De ger goda marginaler och du säljer dem utan att behöva lagerhålla.   Därför har vi skapat en egen avdelning för denna marknad, Golfstore Företagsgolf, som hjälper dig att sälja till sponsorer och klubbmedlemmar som har ledande befattningar eller driver egna företag. Du får säljmaterial till din butik, och Golfstore Företagsgolf gör dessutom en rad kampanjer under året. Och du har förstås tillgång till prislistor och all annan service som behövs för att dina kunder ska få bästa möjliga golfreklam till konkurrenskraftiga priser.

EGNA E-MAILUTSKICK

Via vårt intranät kan du göra egna e-mailutskick till medlemmarna i din klubb eller i ditt register med hjälp av en

19


andra företag och organisationer, t.ex.: Golfpresent­ kortet, MoreGolf, PGA och Skandia Junior Golf

GOLFSTORES RESEPARTNERS

Golfstore har en exklusiv leverantörer av golfresor. Golf Plaisir är marknadens största aktör på skräddarsydda golfresor för enskilda och Pro-grupper till en rad spännande golfresemål i Europa och runt om i världen. De organiserar dessutom ett antal specialresor, som Pro-Am:er, temaresor, m.m. samt golfträning under professionell ledning i vår egen Golf Plaisir Academy. Det finns goda förtjänstmöjligheter för dig om du är intresserad av att genomföra gruppresor med dina medlemmar på klubben.

Det är viktigt för oss att stötta projekt som i första hand gynnar juniorer och som ger fler människor möjlighet att prova på golf, men vi hoppas även att detta hjälper till att driva mer trafik till våra medlemmars butiker. Vi är också glada och stolta över att vara partner till SAS EuroBonus-programmet. Tack vara samarbetet kan över 4,8 miljoner innehavare av SAS EuroBonus kortet få EuroBonus poäng på sina inköp av golfutrustning i de flesta Golfstore butiker i Norden.

GARANTERAT LÅGT PRIS

Det finns fortfarande fördomar om att det är dyrare att handla i små butiker än i stora, men det är inte sant när det gäller Golfstore. Därför har vi sedan 1999 arbetat med Garanterat Lågt Pris, som ger kunden rätt att få tillbaka mellanskillnaden om man hittar samma produkt till ett lägre pris inom två veckor efter den har köpts i din butik (Internet undantaget).

DIN EGEN ”REKLAMBYRÅ”

När du vill göra egna aktiviteter på din lokala marknad har du tillgång till vår in-house reklambyrå. Du får professionell hjälp med annonser, broschyrer och butiksmaterial. Du kan vara säker på att dina budskap får en profil som utnyttjar styrkan i Golfstores varumärke och dessutom kan du få marknadsbidrag om du annonserar.

ÖVRIGA PARTNERS

Förutom att Golfstore är en partner till PGA i de flesta av våra marknader, samarbetar vi även med en rad

21


Få bättre koll och mer pengar över • Försäljning och vinst per modell, lagerantal, antal sålda

Vårt eget datasystem gör det mesta av jobbet åt dig, så att du ska kunna ägna dig åt det roliga; lektioner, träning och att möta och hjälpa kunder att få rätt utrustning för mer nöje och glädje på golfbanan.

• Försäljning och vinst per anställd (för t.ex. provision) • Försäljning och vinst per kund • Presentkortsrapport • Reklamationsrapport

XPOS GER DIG JÄRNKOLL

• Lista över kundfordringar, inkl. kontobesked för utskick

Vi arbetar med ett datasystem som är speciellt utvecklat för golfbutiker. Det är mycket lätt att arbeta med i det dagliga butiks- och kassaarbetet, och du får dessutom information och statistik som hjälper dig att följa upp och planera. Bland annat:

• Inköpsmanual

• Lagersaldo

XPOS är dessutom ett mycket effektivt verktyg för att utveckla butiken, t.ex. hur du kan öka vinsten genom att minska ditt lager, och hur du bör fördela varorna i butiken för att få maximal försäljning per kvadratmeter. Dataprogrammet subventioneras av Golfstore, och du får telefonsupport samt löpande uppdatering av våra artikelnummer, priser och nya produkter. XPOS är na-

• Varning för hyllvärmare

turligtvis godkänt av Skatteverket (SE).

• Försäljning och vinst per leverantör och produktgrupp

23


vi byggt upp en egen kursverksamhet för våra pros och deras anställda, bland annat inom produktkunskap, försäljning, ekonomi, XPOS, service och marknadsföring. Det är kurser som hjälper dig att göra bättre affärer genom smartare butiksledning, ökad service och en bättre upplevelse för dina kunder. Kurserna arrangeras både lokalt och tillsammans med våra största hårdvaruleverantörer under vår utbildningsresa i vecka 2 varje år.

DU ÄR ALLTID VÄLINFORMERAD

Via vårt eget intranät, Golfstore Intranet, har du alltid tillgång till all information du behöver. Med snabba uppdateringar och senaste nytt om såväl kedjan och kollegor som marknaden hemma och i världen.   Golfstore Intranet är lika lättanvänd som en vanlig webbplats, och du har tillgång till information om kommande kampanjer, erbjudanden, klippköp, leverans­ tider, m.m. Och du kan gå in på vårt forum där du och kollegerna kan köpa, byta och sälja produkter.

GRUNDUTBILDNING OCH BUTIKSCOACHER BEKVÄMA WEBBSHOPAR

SOM HJÄLPER DIG

För att underlätta och skapa maximal tillgänglighet för dig har vi tre webbshopar som är öppna dygnet runt, året runt. I en webbshop beställer du snabbt och enkelt alla våra house brands. I en annan webbshop kan du beställa logobollarna som dina kunder vill ha. Och i den tredje, vår printshop, är det smidigt att beställa bl.a. visitkort, brevpapper, kuvert, skyltar till självkostnadspris.

Som ny medlem blir du och en medarbetare bjudna till Golfstores HQ för en heldags genomgång av Golfstore-konceptet och allt vi har att erbjuda. Tar du XPOS stannar ni ytterligare en dag för att få en grundutbildning i användandet av systemet.   Golfstore har två butikscoacher som besöker alla nya medlemmar under första året för att se till att allt fungerar som det ska. De har stor erfarenhet av Golfstores verksamhet och kan ge tips om det mesta runt kedjan, butiksinredning, belysning, etc.

GOLFSTORES UTBILDNINGAR GÖR DIG ÄNNU BÄTTRE

Utbildning är viktigt för att driva Golfstore framåt och ytterligare stärka vår position på marknaden. Därför har

25


Alla tar ett ömsesidigt ansvar för Golfstore Golfstores 44-åriga framgång bygger på lojalitet, enhetlighet och ömsesidighet. Vi arbetar tillsammans för att stärka vårt gemensamma varumärke, så att varje medlem får ökad styrka på sin marknad.

och ta del av överskottet. För att vara berättigad till återbäring måste man betala in en deposition på 5.000:-, vilken återbetalas vid utträde ur Golfstore Group Ekonomisk Förening (när medlemskapet upphör).

Medlemsnytta, lojalitet och solidaritet är grunden för att en kedja ska fungera bra. Därför ägs Golfstore av sina medlemmar via Golfstore Group Ekonomisk Förening, så att alla är delaktiga i både nutid och framtid, ansvar och belöning. Alla tar därmed delat ansvar för Golfstore och är med och delar på det genererade överskottet enlig en speciell fördelningsmodell som bygger på lojalitet till utvalda leverantörer och medverkan på möten, mässor och utbildningar. Enbart aktiva medlemmar och de som driver en profilerad Golfstorebutik kan bli medlemmar i den Ekonomiska Föreningen

VILL DU BLI MEDLEM?

Medlemskapet löper ett år i taget från januari till december. När din ansökan är accepterad så kan du direkt börja köpa av våra leverantörer till våra förmånliga villkor. Om du redan har lagt dina ingångsorder, så skrivs de naturligtvis om enligt Golfstores villkor.   Som ny medlem betalar du en inträdesavgift på 5 .000:- som täcker ditt startpaket med allt Golfstoreprofilerat material som visar att din butik nu är en Golfstore-butik.

27


Profilerat medlemskap Inträdesavgift 5.000:-

OLIKA TYPER AV MEDLEMSKAP

De flesta väljer Golfstores Profilerade medlemskap, där du får alla de fördelar som presenteras i den här broschyren. Om du har en Fitting Studio på din klubb, kan du ansöka om att bli Studio eller Flagship medlem. För dem som i första hand är intresserade av inköpsvillkoren erbjuder vi ett Inköpsmedlemskap.

(engångsavgift inkl. startpaket)

Årliga avgifter Franchiseavgift 10.000:Marknadsavgift 5.000:Webbavgift 2.500:-

AVGIFTER 2018

Medlemskap i Golfstore Group Ekonomisk Förening

(om den personliga sidan används)

5.000:-

Inköpsmedlemskap

(återbetalas när man lämnar kedjan)

29

5.000:-


Vi har inga fasta krav på din inköpsvolym, men det är förstås väldigt viktigt att du stöder våra leverantörer som stöder dig. Och ju mer vi köper, desto bättre villkor för alla i gruppen.

NÅGRA REGLER

Som medlem är du del i en större gemenskap. Det innebär, utöver alla rättigheter, även skyldigheter mot Golfstore och dina kolleger. Först och främst ska du inte ha oreglerade skulder till våra leverantörer, och du ska förstås betala dina räkningar i tid till både Golfstore och våra leverantörer.

VIKTIGA DATUM 2018

För att du ska kunna få full nytta av ditt medlemskap redan första året, har vi listat några viktiga datum:

Dessutom ska du: • vara representerad vid vår förköpsmässa under 2–3 dagar i oktober i Malmö (se sid 15), samt vid orderdagar för kläder och skor under början av augusti på utvalda orter. Det är roligt, socialt och tidsbesparande, samtidigt som det är en viktig manifestation av vår storlek och styrka inför våra leverantörer. • vara representerad på julmöte i december och på våra utbildningar och utbildningsresor.

Utbildningsvecka TBA! Vecka 2, 2019

Eftersom vi av naturliga skäl är utspridda runt om i våra sex länder är mötena med medlemmar, ledning och sortimentsråd viktiga. Då kan vi prata, diskutera, utbyta erfarenheter och ge feedback. Dessa möten är alltså viktiga för det kunskapsutbyte som driver din och vår samlade utveckling framåt till allas bästa.

31

Orderdagar kläder/skor Stockholm 30 Juli–1 Aug Malmö 6–8 Aug

Scandic Info City Scandic Triangeln

Inköpsmässa Malmö 8–10 Okt

MalmöMässan

Regionala möten Stockholm 3 Dec Jönköping 4 Dec Malmö 5 Dec

TBA TBA TBA


Vad tycker dina kollegor? ”INSPIRATIONSMAGASINEN OCH ”GARANTERAT LÅGT

”GOLFSTORE HJÄLPER MIG ATT VARA

PRIS” GER MIG TROVÄRDIGHET BLAND MINA KUNDER”

EN PROFESSIONELL DETALJHANDLARE”

Den största medlemsförmånen är den utmärkta service och support man får från företaget. Jag sparar på så sätt mycket tid, vilket gör det lättare för mig att sköta mina övriga sysslor inom klubben. Inspirations­ magasinen är bara en del i hela marknadsföringen, men att själv göra så professionella inspirationsmagasin skulle vara fullständigt omöjligt. Jag tror också att ”Garanterat Lågt Pris” är ett av de viktigaste koncept vi har introducerat. Det ger mig trovärdighet bland mina kunder och har definitivt hjälpt mig att sälja mer produkter. Tack vare Golfstores ständiga utveckling av strategier och koncept, är jag övertygad om att vi kommer att behålla vår ledande ställning.

Jag uppskattar speciellt att Golfstore är en stark organisation och som en stor ”familj” som ofta diskuterar med varandra för att utbyta erfarenhet. Som Pro med Shop ”drunknar” man ofta pappersarbete, administration och kontakter med alla våra olika leverantörer. Som medlem i Golfstore får jag hjälp att uppträda som en professionell detaljhandlare och göra det jag är bäst på, nämligen att serva mina kunder både i shoppen och på driving rangen. Marknadsföringen är kraftfull med inspirationsmagasin, annonser och kampanjer. Det ökar definitivt antalet besök i shopen och därmed antalet köp. Vår ”Garanterat Lågt Pris” är verkligen också bra. Det fäster uppmärksamheten på att även en liten shop kan erbjuda samma eller bättre priser än den stora shoppen med röda skyltar i city och köpcentra.

Frank Englund, Varbergs GK, Sverige. frankenglund@live.se

Dan Stage, Blokhus Golfcenter, Dronninglund GK & Tange Sø GK, Danmark. mail@danstage.eu

33


att uppnå detta. Som pro med proshop är det otänkbart att inte vara medlem i Golfstore!

”GOLFSTORE GÖR MIN BUTIK STÖRRE OCH STARKARE”

Min butik har vuxit och blivit starkare med Golfstores alla fördelar. Priser och avtal med leverantörerna är bra, och med marknadsföringen i bl.a. Norsk Golf sätter vi Golfstore på kartan som en starkare kedja än våra konkurrenter. Det är lätt att jobba med färdiga kampanjmallar i e-postutskick, och vårt kassasystem ger mängder av information som hjälper mig att utveckla butiken. Inköpsmässan är också en klar fördel. Vi kan lägga våra ingångsorder snabbt och enkelt med priser och alla viktiga produkter förhandlade och klara, och vi kan beställa det vi vill utan krav på kvantiteter.

Tony Lloyd, GC Domäne Niederreutin, Tyskland info@lloydsproshop.de ”FÖRSÄLJNING AV HOUSE BRANDS OCH ANDRA EXKLUSIVA PRODUKTER ÖKAR MIN VINST”

Jag tillhörde den första skaran som blev medlemmar i Golfstore Holland. Jag är, som många andra pros, väldigt upptagen med att ge lektioner och därför tilltalades jag av detta tidssparande koncept: ett sortimentsråd som förhandlar med leverantörer och väljer produkter. Dessutom gillar jag våra house brands. Du vet hur det är: priser och vinstmarginaler har sjunkit drastiskt på välkända märken de senaste åren. Dina medlemmar kommer in i shoppen och viftar med flygblad som de har fått i brevlådan och vill att du matchar konkurrenternas priser, och dessutom med en extra rabatt. Golfstore house brands och övriga exklusiva produkter är konkurrensfria, eftersom de inte kan hittas någon annanstans. Höga vinstmarginaler gör det dessutom möjligt för mig att ge rabatt, eller ge högre provision till mina anställda. Kvalitet och design håller också högsta klass!

Ola Axelsson, Arendal & Omegn GK, Grenland GK & Kragerø GK Norge. ola@golfbutikken.no ”MINA KONKURRENSFÖRDELAR KOMMER MED GOLFSTORE”

Oavsett om det gäller house brands, datasystemet XPOS, inspirationsmagasinen, inköpsvillkoren eller den årliga utdelningen, så är Golfstore en oersättlig del av min verksamhet. Nuförtiden, när utbudet förnyas nästan två gånger per år, är det Golfstore som skapar min konkurrensfördel. Att göra vinst är den viktigaste delen i all affärsverksamhet, och Golfstore hjälper mig

Adrian Morley, Goyer G&CC & Hilversumsche GC, Holland. info@golfstore-degoyer.nl

34


Golfstore Group Ekonomisk Fรถrening Kompanigatan 29 P.O. Box 508 SE-235 25 Vellinge Sweden info@golfstore.se

Austria

Germany

Norway

+ 43 (0)7205 680 84 www.golfstore.at

+49 (0)745 759 09 916 www.golfstore.de

+ 47 356 97 000 www.golfstorenorge.no

Denmark

The Netherlands

Sweden

+ 45 69 96 03 88 www.golfstore.dk

+31 (0)357 440 343 www.golfstorenederland.nl

+ 46 (0)40 42 95 00 www.golfstore.se

Golfstore presentation se  
Golfstore presentation se  
Advertisement