Page 1

DK


VORES FORRETNINGSIDE!

”Make on-course pro shops more competitive and more profitable” VORES VISION!

DK 20180627

Golfstore skal være golfspillernes naturlige valg, når de tester udstyr fra de førende leverandører, ved og på golfbanen. Få professionel Custom Fitting og tryghed med Garanteret Lav Pris.

3


BUTIKKER I EUROPA LAND SE

2018 116

NO

14

DK

41

DE

70

AT

19

NL

44

TOTALT

304


Historie 1973 blev Progruppen dannet af en gruppe PGApro’er i Sverige. De kunne gennem deres samlede styrke stille højere krav til leverandørerne, etablere en ny prissætning og skabe fælles markedsaktiviteter. 1983 ændrede virksomheden navn til Golfstore, og i 1985 var rygterne om Golfstore-konceptets succes nået ud til så mange af Storbritanniens pro’er,

at de ville have hjælp til at gøre noget lignende. Resultatet er Foremost Golf der stadig er en stor succes.   Også pro’erne syd for os forstod værdien af konceptet, og sammen med en række østrigske pro’er blev Golfstore Austria dannet i 1988. Og derefter har Golfstore etableret sig på samme måde i Tyskland, Holland, Danmark og senest i Norge i 2009.

150

100

200

butikker

butikker

250

butikker

butikker

1970

1980

1974 1973

1980

1990

1988

1991

2000

1996 1995

1998

2001

2010

2004 2006 2008 2010 2005 2007 2009

2020

2012 2014 2013

2004 Lars Thonning tager overafskaffes som VD efter JO Annemark. 2006 Udenlandske datterselskaber 2007 Indkøbsmedlemskab indføres 2005 Centralfakturering og kreditansvar for kunderne afskaffes. 2008 Golfstore Travel købes ud og integreres i virksomheden. Flagship-medlemskab indføres 2007 Indkøbsmedlemskab indføres. 2009 Ny logotype og grafisk profil. Virksomhed startes i Norge 2008 Flagship-medlemskab indføres. 2010 Andele i Koch&Ljungberg og Fastigheten Resehuset sælges 2009 Ny logotype og grafisk profil. Virksomhed i Norge. Golfstores 2012 Magazinet erstattes af to inspirationsbrochurer og et startes online-produktkatalog. messe kombineres med SGLF-messen, som bliver The Nordic 2012 Magazinet erstattes af to inspirationsbrochurer ogGolf et Fair online-produkt2013 Indløsning af aktier i Golfstore Group indledes med henblik på at gøre kæden 100 % katalog. medlemsejet 2013 Indløsning af aktier i Golfstore Group indledes med henblik på at gøre 2014 Resterende aktier indløses og Golfstore Ekonomisk Förening grundlægges og overtager kæden 100%Golfstore medlemsejet. virksomheden. Travel sælges til Golf Plaisir 2014 Resterende aktier indløses og Golfstore Ekonomisk Förening grund lægges og overtager virksomheden.

1973 Progruppen grundlægges 25 svenske PGA professionals. 1973 Progruppen grundlægges af 25 af svenske PGA professionals. Første indkøbsmesse 1974Første Førsteindkøbsmesse. Golfstore Magazine 1980Første Gruppen skifter navn til GolfStore og ændrer virksomhedsform til Aktieselskab 1974 Golfstore Magazine. 1988 Første datterselskab grundlægges i Østrigog ændrer virksomhedsform til 1980 Gruppen skifter navn til GolfStore 1991 Datterselskab startes i Tyskland Aktie-selskab. 1995 Golfstore Travel startes som delejet datterselskab Master-franchise startes i Danmark 1988 Første datterselskab grundlægges i Østrig. 1996 Datterselskab startes i Holland 1991 Datterselskab startes i Tyskland. 1998 Master-franchise i Danmark overtages og bliver helejet datterselskab 1995 Master-franchise i Danmark. 2001 Sidste udenlandskestartes kontor (Tyskland) lukkes og alt personale flyttes til Vellinge 2004 Lars Thonning tager over som VD efter JO Annemark 1996 Datterselskab startes i Holland. 2005 Centralfakturering og kreditansvarovertages for kunderne og afskaffes 1998 Master-franchise i Danmark bliver helejet datterselskab. 2001 Sidste udenlandske kontor (Tyskland) lukkes og alt personale flyttes til Vellinge.

5


4 idéer som gør dig mere konkurrencedygtig der, at markedssituationen er blevet skærpet endnu mere, med hårdere priskonkurrence og svindende marginaler. Men selv i denne situation findes der vindere, og vi har et vinderkoncept.

Der er kun en måde at møde konkurrenterne på – at være bedre. Og som medlem af Golf­ store har du alle muligheder for at være bedre. HÅRDERE KONKURRENCE

Golfen har været i kraftig vækst i de seneste årtier, med flere spillere og flere klubber. Samtidig er antallet af varemærker og antallet af butikker steget, og Internet har gjort sin entré. Også tempoet i produktudviklingen er steget, så vi nu er nede på en 1-årig produktlevetid inden for de fleste produktgrupper.   Der er altså mange, der vil sælge, og alle skal sælge deres varer, inden de næste ”årsmodeller” kommer.

VORES 4 IDÉER

Golfstores 44-årige succes hviler på fire grundlæggende idéer. Idéer som vi ved fungerer, og som hverken Internet eller sportskæder kan kopiere. Den bedste fagkunskab: I en Golfstore-butik er der altid en PGA-uddannet teaching pro – en Golfstorepro – til stede, med indgående faglig viden om produkterne og hvilke egenskaber, de skal have, så de passer den enkelte spiller/kunde. Og det er den viden, der kræves for at kunne lave en seriøs og professionel Custom Fitting – en Golfstore Custom Fitting Les-

STAGNERENDE TILVÆKST

I løbet af de seneste år har golftilvæksten stagneret i mange lande, og er tilmed gået lidt tilbage. Det bety-

7


son™. Lige ved banen: Golfstores butikker ligger altid ved golfbanen, så vores kunder kan afprøve og teste i det rette miljø: på driving rangen, på øvelsesgreenen og ude på banen.

FÆLLES MARKEDSFØRING

Takket være vores størrelse kan vi lave en effektiv markedsføring over for vores kunder. Vi arbejder med et miks af digitalt og trykt markedsføringsmateriale, som bl.a indeholder inspirationsmagasiner, hjemme­ sider, annoncer, sommerkampagner, udsalgs- og jule­ kampagner og elektroniske nyhedsbreve. Vores interne annoncebureau kan hjælpe dig med dit eget markedsføringsmateriale, og vi giver dig et slagkraftigt og attraktivt butiksmateriale, der lokker kunderne ind i butikken og understøtter dit salg. Som medlem af Golfstore får du altså høj aktivitet i løbet af hele sæsonen, så dine varer sælger til de rigtige priser.

Et udvalgt sortiment: Golfstore har altid et nøje udvalgt sortiment bestående af det bedste og det mest fordelagtige, der findes på golfmarkedet. Et afstemt miks af etablerede varemærker, der suppleres af stærke house brands, så det passer til forskellige ambitioner og pengepunge. Garanteret Lav Pris: Takket være store samlede indkøb får vi altid de bedste vilkår og de største rabatter. Dermed kan vi opretholde meget konkurrencedygtige priser. For at understrege dette har vi i det 21-århundrede arbejdet med Garanteret Lav Pris. Det betyder, at vores kunder kan få faguddannet hjælp og kan købe med det samme, uden at være bange for skulle betale mere end hos vores konkurrenter.

VORES SERVICE GIVER DIG TID

Som pro ved du, at det ofte er svært at få tiden til at slå til. Derfor har Golfstore udviklet og forbedret en effektiv servicepakke, inklusive et brugervenligt datasystem, som gør, at du får udført mere på mindre tid. På de følgende sider kan du læse mere om alt det, som Golfstore giver dig som medlem en af Europas største og mest succesrige faghandelskæde.

9


Ã…rets


Det rette sortiment og den rette pris Hver butik vælger derefter de varemærker og det produktsortiment, der passer bedst til deres eget budget og forudsætningerne i klubben. Der er ingen ”købetvang”, og vi anbefaler, at hver enkelt butik reserve-

Som enkeltstående butiksindehaver er det svært at udvælge og indkøbe et vel­sammensat sortiment. Varemærkerne er mange og der kommer nye eller opdaterede modeller hvert år. Konkurrencen er hård og marginalerne svinder.

rer en mindre del af deres budget til mærker udenfor Golfstore for at sikre, at man kan sætte sit helt eget præg på butikken og tilgodese de kundebehov, som findes i klubben.

GOLFSTORES PRODUKTUDVALG

Vores produktudvalg består af vores mest erfarne og dygtige pro’er og butiksindehavere: et for udstyr og et for konfektion og sko. De følger markedet løbende i årets løb (statistik over indkøb og salg), tester produkter, forhandler med leverandører og udvælger et sortiment med de bedste og mest prismæssigt attraktive produkter fra de stærkeste varemærker. Disse supp­leres af et antal produkter, som er eksklusive for Golfstore, samt vores egne varemærker (house brands).

LAVERE INDKØBSPRISER SELVOM DU KUN KØBER LIDT

Mængderabatter er meget almindelige i vores branche, og som en lille butik, kan du sjældent eller aldrig udnytte rabatterne. Som medlem af Golfstore får du altid meget fordelagtige betingelser og rabatter, selv om du kun køber mindre volumener. Desuden får du alle de andre fordele, som f.eks. længere betalingsvilkår, markedsføringshjælp og bonus på visse produkter. hos visse leverandører.

11


Srixon UltiSoft – køb 3 dusin, betal for 2 458,- (vejl. udsalgspris 687,-) Premiumbold med meget lav kompression.

Cobra King F7 jernsæt – spar op til 1.800,-! 3.499,3.999,3.999,-

5-PW, stålskaft, Herre (vejl. udsalgspris 4.999,-) 5-PW, grafitskaft, Herre (vejl. udsalgspris 5.799,-) 6-SW, grafitskaft, Dame (vejl. udsalgspris 5.799,-)

Jernsæt med progressiv TECFLO-teknik og PWRSHELL-slagflade. For en mere effektiv udgangsvinkel, der giver høje og lange slag.

Køb et par ECCO-sko – få et skoplejesæt med i købet! (Værdi 199,-)

Titleist Lightweight Club 14 Cart – 500,- rabat 1.299,- (vejl. udsalgspris 1.799,-) Let og slidstærk vognbag med 14-delt top. 2,4 kg.


GOLFSTORES UDVALGTE LEVERANDØRER 2018

LØNSOMME SLAGTILBUD

Hver sæson dukker der interessante muligheder op for at købe partier ind til ekstra lave priser – specialtilbud, lokkevarer eller udsalg. Som enkeltstående butik er det svært at udnytte dette, men Golfstore kan. Takket være vores udvalg for slagtilbud, der overvåger markedet, finder vi de bedste produkter og kan købe ind i store mængder. Hver butik vælger det omfang, som passer til deres størrelse, og eftersom disse markedsføres i vores kampagner og med butiksmateriale, får du aktiviteter i din butik, som lokker kunder til og øger salget.

13


14


stores forkøbsmesse i 2–3 dage i Malmø. Messen ligger lige ved siden af SGLF’s ordre dage, hvilket betyder, at dem der kommer en dag tidligere har mulighed for at skaffe sig et overblik og eventuelt supplere deres sortiment med produkter fra leverandører, der ikke er udvalgt i Golfstores sortiment. Deltagelse i messen er obligatorisk for medlemmerne, og her er alle vores udvalgte leverandører til stede. Udvalgte produkter er tydeligt mærkede i leverandørernes montrer for at effektivisere indkøbene og sikre, at man fokuserer sine indkøb på det sortiment, som bliver markedsført i den kommende sæson.

EFFEKTIV FORKØBSMESSE SPARER TID

Når produktudvalget har valgt leverandører, produkter og kampagnevarer, lægges informationer om sortimentet ud på vores intranet. Det betyder, at du har god tid til at opgøre dit lager, og gennemgå den forgangne sæson, så du kan planlægge næste sæson og komme velforberedt til vores indkøbsmesser.   2014 startede vi lokale ordredage for tøj og sko i begyndelsen af august måned. Formålet er at effektivisere og spare tid og penge for medlemmerne og medvirkende tøjleverandører, der har behov for at få deres ordrer ind tidligt for at kunne levere til sæsonstart.   Hver år i oktober samles alle medlemmer til Golf­

15


Vi satser hårdt på din markedsføring Den enkelte golfbutik i en klub kan ikke satse millionbeløb på markedsføring, men over 304 Golfstore-butikker, som samarbejder, kan satse stort. Så vi både matcher og overgår sportskæderne, varehusene og de andre aktø­ rer. Vi ved, hvordan salget ser ud i løbet af året, og hvilke varegrupper der sælger på forskelli­ ge tidspunkter i sæsonen. Derfor arbejder vi aktivt for at øge salget af forskellige produkt­ grupper på forskellige tidspunkter i sæsonen ved hjælp af en ”kommerciel kalender” og et antal kampagner, som støttes med trykt og digitalt materiale.

Dansk Golf i forbindelse med sæsonstarten. Det betyder, at alle registrerede golfspillere får vores magasin direkte ind i deres indbakke, og formålet med dette er selvfølgelig at lokke så mange golfspillere som muligt ind i din butik. 2016 startet vi et nyhedsbrev for at kunne nå ud til alle golfspillere.   Vores andet magasin udgives ved månedsskiftet maj/juni, lige inden den hektiske sommerperiode starter. Det trykkes og sendes til dig til distribution i din butik. Også her blander vi interessant læsning med produkter, og fremhæver det sortiment, der sælges mest i løbet af perioden. Udover at inspirere til køb og sjovere golf indeholder magasinet en lang række gode tilbud.

INSPIRATIONSMAGASIN

SOCIALE MEDIER

Golfstore udgiver hvert år to magasiner, der er fyldt med nyheder og inspiration. Det første magasin trykkes i 101.000 eksemplarer og distribueres som bilag til

Forbrugeren bruger stadig mere tid på de forskellige sociale medier og derfor er det vigtigt for os at hjælpe vores medlemmer med også at være aktive her. Alle de

17


digitale markedsføringsmaterialer, vi producerer, findes i formater, der passer til disse medier, og vores markedsføringstilskud gælder også, når man annoncerer på f.eks. Facebook.

skabeloner og koordinerer med vores kampagner, så du får maksimal gennemslagskraft og øget salg. Du kan også anvende skabelonen til at lave dine egne budskaber og udsendelser, både for butikkens tilbud men også for dine lektionsaktiviteter, rejser, etc. Du laver dette selv i et brugervenligt redigeringsværktøj, men kan naturligvis få hjælp til at komme i gang fra vores markedsføringsafdeling.

GOLFSTORE PÅ NETTET

Internettet er en stadig vigtigere kanal også for Golf­ store. På www.golfstore.dk kan golfere finde alle informationer om Golfstore, vores konkurrencefordele, inspirationsmagasiner, kampagner, virksomhedsprodukter og meget mere. Her findes også en smart søgefunktion til at finde den nærmeste Golfstore-butik med åbningstider og kontaktinformationer, samt muligheden for at komme videre til din egen hjemmeside, hvor du har mulighed for at præsentere din virksomhed og vise dit eget sortiment på nettet (hvis du har XPOS).   I vores webkatalog kan kunderne se alle produkter i Golfstores udvalgte sortiment, sorteret efter varegruppe eller leverandør, samt se hvilke butikker, der har produkterne på lager (gælder dem som har XPOS).

GOLFSTORE BUSINESS GOLF

Golfreklame er et kæmpestort marked, hvor logobolde, men også øvrige golfprodukter og profiltøj, sælges for store værdier. De giver gode marginaler, og du sælger dem uden at behøve at have dem på lager.   Derfor har vi skabt vores egen afdeling for dette marked, Golfstore Business Golf, som hjælper dig med at sælge til sponsorer og klubmedlemmer, som sidder i ledende stillinger eller driver deres egne virksom­ heder. Du får salgsmateriale til din butik, og Golfstore Business Golf laver desuden en lang række kampagner i årets løb. Og du har selvfølgelig adgang til prislister og alle andre tjenester, der er nødvendige, for at dine kunder skal få den bedst mulige golfreklame til konkurrencedygtige priser.

EGNE NYHEDSMAILS

Via vores intranet kan du lave dine egne nyhedsmails til medlemmerne i din klub eller i dit register ved hjælp af en personlig skabelon. Vi hjælper dig med udfærdige

19


af vores markeder, samarbejder vi også med en række andre virksomheder og organisationer, f.eks:

GOLFSTORES REJSEPARTNERE

Golfstore har en eksklusiv leverandør af golfrejser. Golf Plaisir / Krone Golf Tours er markedets største aktør inden for skræddersyede golfrejser for individuelle og Pro-grupper til en række spændende golfrejsemål i Europa og rundt omkring i verden. De organiserer desuden flere forskellige specialrejser, som Pro-Am’er, temarejser, m.m., samt golftræning under professionel ledelse i vores eget Golf Plaisir Academy. Der er gode muligheder for fortjeneste for dig, hvis du er interesseret i at gennemføre grupperejser med dine medlemmer i klubben.

Golfstore er samarbejdspartner med Golf i skolen.

Det er vigtigt for os at støtte projekter, som først og fremmest er til gavn for juniorer, og som giver flere mennesker mulighed for at prøve golf, men vi håber også, at dette hjælper med at skaffe mere trafik til vores medlemmers butikker.

Vi er også glade og stolte over at være partner til SAS EuroBonus-programmet. Takket være samarbejdet kan over 4,8 millioner indehavere af SAS EuroBonus kortet få EuroBonus point på deres indkøb af golfudstyr i de fleste Golfstore-butikker i Norden.

GARANTERET LAV PRIS

Der findes stadig fordomme om, at det er dyrere at handle i små butikker end i store, men det er ikke sandt når det gælder Golfstore. Derfor har vi siden 1999 arbejdet med Garanteret Lav Pris, som giver kunden ret til at få forskellen tilbage, hvis man finder det samme produkt til en lavere pris inden to uger efter varen er købt i din butik (undtagen Internet).

DIT EGET ”REKLAMEBUREAU”

Når du vil lave dine egne aktiviteter på dit lokale marked, har du adgang til vores in-house reklamebureau. Du får professionel hjælp med annoncer, brochurer og butiksmateriale. Du kan være sikker på, at dine budskaber får en profil, som udnytter styrken i Golfstores varemærke og desuden kan du få markedsføringsbidrag, hvis du annoncerer.

ØVRIGE PARTNERE

Udover at Golfstore er en partner for PGA på de fleste

21


Få bedre kontrol og flere penge tilovers • Salg og overskud pr. model, lagerantal, antal solgte

Vores eget datasystem gør det meste af job­ bet for dig, så du skal kunne vie din tid til det sjove: lektioner, træning og at møde og hjælpe kunder med at få det rette udstyr for mere fornøjelse og glæde på golfbanen.

• Salg og overskud pr. ansat (til f.eks. provision) • Salg og overskud pr. kunde • Gavekortsrapport • Reklamationsrapport • Liste over kundefordringer, inkl. kontobesked for udsendelse

XPOS GIVER DIG FULDSTÆNDIG KONTROL

Vi arbejder med et datasystem, som er specialudviklet til golfbutikker. Det er meget let at arbejde med i det daglige butiks- og kassearbejde, og du får desuden informationer og statistik, som hjælper dig med at følge op og planlægge. Blandt andet:

• Indkøbsmanual XPOS er desuden et meget effektivt værktøj til at udvikle butikken, f.eks. hvordan du kan øge overskuddet ved at reducere dit lager, og hvordan du bør fordele varerne i butikken for at opnå maksimalt salg pr. kvadratmeter.   Dataprogrammet subventioneres af Golfstore, og du får telefonsupport samt løbende opdatering af vores artikelnumre, priser og nye produkter.

• Salg og overskud pr. leverandør og produktgruppe • Lagersaldo • Advarsel mod hyldevarmere

23


og yderligere styrke vores position på markedet. Derfor har vi opbygget vores egen kursusvirksomhed for vores pro’er og deres ansatte, blandt andet inden for produktviden, salg, økonomi, XPOS, service og markedsføring. Det er kurser, der hjælper dig med at opnå bedre handler via smartere butiksledelse, øget service og en bedre oplevelse for dine kunder. Kurserne arrangeres både lokalt og sammen med vores største udstyrsleverandører på vores uddannelsesrejse i uge 2 hvert år.

DU ER ALTID VELINFORMERET

Via vores eget intranet, Golfstore Intranet, har du altid adgang til alle de informationer, du behøver. Med hurtige opdateringer og seneste nyt, om såvel kæden og kollegaer, som markedet derhjemme og ude i verden.   Golfstore Intranet er ligeså let at bruge som et almindeligt websted, og du har adgang til informationer om kommende kampagner, tilbud, slagtilbud, leveringstider, m.m. Og du kan gå ind på vores forum, hvor du og kollegaerne kan købe, bytte og sælge produkter.

GRUNDUDDANNELSE

OG

BUTIKSCOACHES,

DER

HJÆLPER DIG

Som nyt medlem bliver du og en medarbejder inviteret til Golfstores HQ en hel dag for at få gennemgået Golfstore-konceptet, og alt hvad vi har at tilbyde. Tager du XPOS bliver I yderligere en dag for at få en grunduddannelse i brugen af systemet.   Golfstore har to butikscoaches, der besøger alle nye medlemmer det første år for at sørge for, at alt fungerer som det skal. De har stor erfaring med Golfstores aktiviteter og kan give gode råd om det meste mht. kæden, butiksindretning, belysning, etc.

BEKVEMME WEBSHOPS

For at understøtte dig og skabe maksimal tilgængelighed for dig har vi tre webshops, som holder åbent døgnet rundt, året rundt. I en webshop bestiller du hurtigt og nemt alle vores house brands. I en anden webshop kan du bestille logoboldene, som dine kunder vil have. Og i den tredje, vores printshop, er det nemt at bestille bland andet visitkort, brevpapir, kuverter og skilte til ind­købspris. GOLFSTORES UDDANNELSER GØR DIG ENDNU BEDRE

Uddannelse er vigtig for at videreudvikle Golfstore

25


Alle tager et gensidigt ansvar for Golfstore man indbetale et depositum på 5.000:- SEK, hvilket tilbagebetales ved udtrædelse af Golfstore Group Ekonomisk Förening (når medlemskabet ophører).

Golfstores 44-årige succes bygger på loyalitet, ensartethed og gensidighed. Vi arbejder sam­ men for at styrke vores fælles varemærke, så hvert medlem får øget styrke på sit marked.

VIL DU VÆRE MEDLEM?

Medlemskabet løber i et år i perioden fra januar til december. Når din ansøgning er accepteret, så kan du straks begynde at købe hos vores leverandører til vores fordelagtige vilkår. Hvis du allerede har afgivet dine indgangsordrer, så ændres de naturligvis om til Golfstores vilkår.   Som nyt medlem betaler du en entré på 3.750,DKK, som omfatter din startpakke med alt Golfstoreprofileret materiale, der viser, at din butik nu er en Golfstore-butik.

Medlemsfordele, loyalitet og solidaritet er grunden til at en kæde skal fungere godt. Derfor ejes Golfstore af deres medlemmer via Golfstore Group Ekonomisk Förening, så alle tager del i både nutid og fremtid, ansvar og belønning. Alle tager dermed del i ansvaret for Golfstore, og er med og deler det genererede overskud iht. en speciel fordelingsmodel, som bygger på loyalitet til udvalgte leverandører og deltagelse i møder, messer og uddannelser. Kun aktive medlemmer, og de personer, der driver en profileret Golfstore butik, kan blive medlemmer af Ekonomisk Förening og få del i overskuddet. For at være berettiget til dividende skal

27


FORSKELLIGE TYPER MEDLEMSKAB

De fleste vælger Golfstores Profilerede medlemskab, hvor du får alle de fordele, der præsenteres i denne brochure. Hvis du har en Fitting Studio i din klub, kan du ansøge om at blive Studio- eller Flagship-medlem. For dem som i første omgang er interesserede i indkøbsvilkårene, tilbyder vi et Indkøbsmedlemskab. GEBYRER 2017

Medlemskab af Golfstore Group Ekonomisk Förening Profileret medlemskab Startgebyr (engangsgebyr inkl. startpakke)

5 .000:- SEK

3.750,- DKK

29

Årlige gebyrer Franchisegebyr Markedsgebyr Webgebyr (hvis den personlige side anvendes)

7. 500,- DKK 3.750,- DKK 2. 100,- DKK

Inkøbsmedlemskab

3.750,- DKK


30


Vi har ingen faste krav til din indkøbsvolumen, men det er selvfølgelig meget vigtigt, at du støtter vores leverandører, som støtter dig. Og jo mere vi køber, desto bedre vilkår for alle i gruppen.

NOGLE REGLER

Som medlem er du en del af et større fællesskab. Det indebærer, udover alle rettigheder, også forpligtelser overfor Golfstore og dine kollegaer. Først og fremmest må du ikke have ubetalt gæld til vores leverandører, og du skal selvfølgelig betale dine regninger i tide til både Golfstore og vores leverandører.

VIGTIGE DATOER 2017

For at du skal kunne udnytte dit medlemskab allerede det første år, har vi opgivet nogle vigtige datoer:

Desuden skal du: • være repræsenteret ved vores forkøbsmesse i løbet af 2–3 dage i oktober i Malmø (se side 15), samt ved ordredage for tøj og sko i begyndelsen af august på udvalgte steder. Det er sjovt, socialt og tidsbesparende, samtidig med, at det er en vigtig manifestation af vores størrelse og styrke over for vores leverandører. • være repræsenteret på julemødet i december og ved vores uddannelser og uddannelsesrejser.

Uddannelseuge TBA! Uge 2, 2019 Ordredage tøj/sko Copenhagen 6–8 Aug 2018 Scandic Hvidovre Aarhus 13–15 Aug 2018 Scandic Aarhus Vest Inkøbsmasse Malmø 8–10 Okt 2018 Sverige

Eftersom vi af naturlige årsager er spredt rundt omkring i vores seks lande er møderne med medlemmer, ledelse og produktudvalg vigtige. Så kan vi tale, diskutere, udveksle erfaringer og give feedback. Disse møder er altså vigtige for den vidensudveksling, der driver din og vores samlede udvikling frem til alles bedste.

Regional meetings Köpenhamn 26 Nov 2018 Aarhus 27 Nov 2018

31

MalmöMässan

Scandic Hvidovre Scandic Aarhus Vest


Hvad mener dine kolleger?   Fra 2014 driver jeg shopen hos Helsingørs GK, og det var en selvfølgelighed at tage Golfstore-konceptet med derhen!

”BÅDE OMSÆTNING OG MARGIN BLEV ØGET KRAFTIGT”

Inden jeg blev en del af Golfstore, drev jeg en golfbutik i Jelling, hvor jeg i 2012 havde en omsætning på ca. 1 million og en bruttomargin på 20 %. 2013 blev jeg en del af Golfstore, og skiftede til XPOS, og det år omsatte jeg for 1,625 millioner DKK med 33 % bruttomargin.   Det der fik omsætningen til at stige var bl.a. inspirationsmagasinet med kampagner, der nåede ud til alle danske golfspillere, og det tiltrak nye kunder og greenfeegæster til butikken. Loyaliteten blandt mine medlemmer steg, da jeg indførte Golfstores bonuskort.   Samtidig øgede mine marginer. Jeg behøvede ikke at sænke mine egne priser og marginer for at sælge billigt, eftersom jeg kunne sælge Golfstores rabatkøb med fulde marginer. Men den største årsag var, at jeg anskaffede XPOS, og dermed fik ordentligt styr på mit eget lager, statistik, indkøb og salg.

Jesper Overgaard Sørensen, Smørum GK (tidligere Helsingør GK), Danmark. info@josgolf.dk ”MEDLEMSGEBYRET VAR BETALT EFTER MINE PREORDERS”

Jeg blev en del af Golfstore i starten af 2014. Jeg er blevet udlært i en Golfstore butik og havde derfor en på nærmeste hold oplevet den professionalisme, som ligger bag foreningens arbejde.   Dog uden at have haft indblik i den økonomiske del af at være Golfstore medlem.   Jeg havde, som så mange andre hørt rygter om, at det er dyrt og besværligt at være med i Golfstore. At Golfstore stiller mange krav til sine medlemmer, både

33


finansielle krav og krav om hvad du skal have i din butik og fra hvilke leverandører. Det passer ikke!   Jeg troede, som så mange andre, at jeg tidligere har forhandlet mig frem til rigtigt gode rabatter og betingelser hos mine leverandører. Efter indkøbsmessen for 2014 tog jeg mine ordrer og sammenlignede mine tidligere betingelser med mine nye, som Golfstore har forhandlet for mig. Sammenligningen viste, at mit medlemsgebyr i Golfstore allerede var betalt gennem de bedre indkøbsbetingelser. Og det videre forløb i sæsonen med genbestillinger har blot forstærket dette billede.   Så rygterne er ikke sande. Golfstores priser og betingelser er klart bedre, specielt hos de leverandører, hvor jeg ikke er en stor kunde.   Dette er blot en af alle de fordele ved Golfstores koncept, som betyder at vi, der driver en shop, kan koncentrere os om at gøre det, vi er bedst til. Sammen med Golfstore tjener vi flere penge, sparer tid og bliver mere konkurrencedygtige. ”Golfstore får mig til at fremstå mere professionel end jeg er!”

”GOLFSTORE HJÆLPER MIG MED AT VÆRE EN PROFESSIONEL DETAILHANDLER”

Jeg sætter især pris på, at Golfstore er en stærk organisation og er som en stor ”familie”, der ofte diskuterer med hinanden for at udveksle erfaringer. Som Pro med shop ”drukner” man ofte i papirarbejde, administration og kontakter med alle vores forskellige leverandører. Som medlem af Golfstore får jeg hjælp til at optræde som en professionel detailhandler og gøre det, jeg er bedst til, nemlig at servicere mine kunder både i shopen og på driving rangen. Markedsføringen er effektiv med de to magasinudgivelser, annoncer og kampagner. Det øger definitivt antallet af besøg i shopen og dermed antallet af køb. Vores ”Garanteret Lav Pris” er virkelig også god. Det retter opmærksomheden mod, at også en lille shop kan tilbyde de samme eller bedre priser end den store shop med røde skilte i city og ind­købscentre. Dan Stage, Blokhus Golfcenter, Dronninglund GK & Tange Sø GK, Danmark. mail@danstage.eu

Casper Jacobsen, Rold Skov GK, Danmark. klassegolfer@hotmail.com

34


Golfstore Group Ekonomisk Fรถrening Kompanigatan 29 P.O. Box 508 SE-235 25 Vellinge Sweden info@golfstore.se

Austria

Germany

Norway

+ 43 (0)7205 680 84 www.golfstore.at

+49 (0)745 759 09 916 www.golfstore.de

+ 47 356 97 000 www.golfstorenorge.no

Denmark

The Netherlands

Sweden

+ 45 69 96 03 88 www.golfstore.dk

+31 (0)357 440 343 www.golfstorenederland.nl

+ 46 (0)40 42 95 00 www.golfstore.se

Golfstore presentation dk  
Golfstore presentation dk  
Advertisement