Page 1

01

Nyheter och inspiration för golfare – Vår 2013

#

Golfpron – från allkonstnär till specialist

11

årets utbud av klubbor

17

utvalda modenyheter 2013

45

Golfprons historia

Old Tom Morris lever vidare årets vårklipp

4 starka idéer fyller 40 år

custom fitting med mats wilander

SE


Swilcan Bridge är världens mest kända lilla stenbro. Den går över Swilcan Burn mellan det 1:a och 18:e hålets fairway på Old Course i St Andrews. Till höger om den röda stenbyggnaden Hamilton Grand, ligger fortfarande Old Tom Morris golfshop. Och till vänster klubbhuset till golfklubben Royal and Ancient.


11

17

45

40 år för dig och din golf.

01

Nyheter och inspiration för golfare – Vår 2013

#

Även om det står Golfstore på framsidan av vår Vår­inspira­ tion, så är det ju dig alltsammans handlar om. Det är du och din golf som är skälet till att vi finns. Så att du ska kunna få den hjälp och den utrustning du behöver för att golfen ska vara så rolig som möjligt. Ett koncept som varit mycket framgångsrikt i 40 år, och som vi kommer att vidareutveckla under kommande år. Mer om det på nästa sida. Nu står våren för dörren och årets säsong börjar på allvar. Vi har laddat upp med allt du kan behöva för att du ska få den perfekta starten. Bläddra framåt så hittar du en översikt av vårens starka sortiment med mängder av spännande nyheter. Och mer detaljerad information finner du på www.golfstore.se. Vi vill också bjuda på lite intressant golfläsning och inspiration, bland annat kan du följa när tennislegenden Mats Wilander tar en Golfstore Custom Fitting Lesson , och lära dig mer om golfprons historia. Och du är förstås alltid varmt välkommen till din Golfstore-butik, där du får goda råd från fackkunskapen och hittar ett noga utvalt sortiment till Garanterat Lågt Pris*. På rätt ställe, vid golfbanan. Passa också på att boka in en Custom Fitting Lesson™ när du ska ha ny utrustning, oavsett om det är ett helt nytt set, en ny driver, putter eller närspelsklubbor. Så är du säker på att du får rätt klubbor till just ditt spel. Välkommen till en ny säsong!

GOLFPRON – FRÅN ALLKONSTNÄR TILL SPECIALIST

11

ÅRETS UTBUD AV KLUBBOR

17

UTVALDA MODENYHETER 2013

45

Golfprons historia

Old Tom Morris lever vidare

SE

TM

På uppdrag av 174 engagerade Golfstore-pros i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Österrike och Holland

årets vårklipp

4 starka idéer fyller 40 år

custom fitting med mats wilander

Innehåll Vår 2013 04 Fyra starka idéer fyller 40 år 06 vårkampanj 10 GOLFPRON – FRÅN ALLKONSTNÄR TILL SPECIALIST 16 järnset, metalwoods och hybrider 25 junior 28 Wedges och putters 32 bollar 34 skor och handskar 37 TILLBEHÖR

Lars Thonning VD, Golfstore

38 bagar och vagnar 42 MATS WILANDER – CUSTOM FITTING VAR SJÄLVKLART FÖR MIG 45 mode

*Om du inom 14 dagar kan köpa en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik (i samma kommun eller angränsande kommuner. Ej postorder/internet), så betalar vi mellanskillnaden. Det enda vi begär är att produkten har samma specifika­ tioner och att den kan köpas på lika villkor. Kom ihåg att ta med kvittot.

67 här hittar du din golfStore-butik

Golfstore Group AB, Box 508, 235 25 Vellinge. Telefon 040-42 95 00. Ansvarig utgivare: Lars Thonning. Text: Mattias Appelberg / Ordlund, Johan Dahlqvist. Produktion: Golfstore Marknad / Final. Foto: Max Alm-Norell, Lars Davidsson och Staffan Andersson. Tryck: Printer Consult, Sverige/Oberndorfer Druckerei, Salzburg. OBS! Angivna priser gäller tills vidare, med reservation för momshöjning, devalvering och liknande. Lokalt kan lägre priser förekomma. Lokala variationer i sortimentet kan förekomma, men de flesta produkter kan levereras med några dagars varsel. Vi reserverar oss för eventuella feltryck. Aktuell information och senaste nytt hittar du på www.golfstore.se


Fyra starka

idéer fyller 1973 började en ny era inom svensk golf – Pro­ Gruppen startade sin verksamhet. Med gemensamt sortiment och gemensam marknadsföring kunde ProGruppen ge ett starkare erbjudande till golfarna. Och det blev en framgång, både för Sveriges golfare och för ProGruppen. Under 1970-talet växte ProGruppen genom att fler och fler av Sveriges bästa pros anslöt sig. Och samtidigt utvecklade ProGruppen sin verksamhet med gemensamma utbildningar och en fortlöpande utveckling av de tjänster och den service som ger ett klart mervärde för golfaren. Under 1980-talet bytte verksamheten namn till Golfstore, och konceptets framgång ledde till en expansion utanför Sverige. Idag finns Golfstore i sex länder; Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Österrike och Holland. I år fyller vi alltså 40 år, och vi har fortsatt att utveckla oss och vårt erbjudande till dig som gol­ fare, men det är fortfarande, efter fyra decennier, samma fyra starka idéer som bär verksamheten.


40 år! Den bästa fackkunskapen

På plats vid banan

Din Golfstore-pro är en välutbildad PGA-pro, som dessutom har gått vidareutbildningar inom Golfstore. Det betyder att du alltid får en professionell vägledning kring allt som gäller din golf; utrustning, custom fitting, lektioner, träning, råd och tips. Så att du får ut så mycket som möjligt av din golf.

Egentligen är det ju självklart att en golfbu­ tik ska ligga vid golfbanan. Det är ju där du upptäcker att du behöver förnya, komplettera eller ersätta; bollar, peggar, handske, kläder, en ny putter eller ett nytt set. Och det är ju där du kan prova dig fram, på egen hand eller tillsammans med din Golfstore-pro, på rangen, på övningsgreenen, i övningsbunkrar och ute på banan.

Garanterat Lågt Pris

Ett utvalt sortiment

Det finns väl nästan inget så retfullt som att hitta produkten du just har köpt, till ett lägre pris i en annan butik. Därför har vi sedan många år Garanterat Lågt Pris. Det innebär att om du inom 14 dagar kan köpa en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik (i samma kommun eller angränsande kommuner. Ej postorder/internet), så betalar vi mellanskillnaden. Det enda vi begär är att produkten har samma specifikationer och att den kan köpas på lika villkor, och att du tar med kvittot.

Utbudet av golfprodukter är enormt; mängder av varumärken, som vart och ett erbjuder en uppsjö av modeller. Det är så mycket att det är praktiskt taget omöjligt för dig att få en överblick, än mindre att kunna utvärdera de olika produkternas förtjänster och brister. Därför har vi ett mycket kompetent och erfaret sorti­ mentsråd som vaskar fram de bästa och mest prisvärda produkterna varje år. Så du kan vara säker på att det du köper är riktigt bra. För dig.


r p på

! n e p p a l s i a e x tr

l åga

, med n e k ånbo! l p r en fö ven älkomm ä v i t v tr akehöver. t a Daily Sport pikéskjorta, dam n b arte det du Klassiskt välskuren för bästa passform t s g n et av och rörelsefrihet. 2 färger. (Ord. pris 299:-) o s ä s k r c y ä Nu endast 199:nu er på m pris

a r y vår

Golfstore golfhandduk – gratis till de 40 första! Är du bland de 40 första kunderna under Säsongstart får du en riktigt bra golfhandduk på köpet, värd 69:-

FootJoy Contour herr – 40 % rabatt! Populär FootJoy-modell i högklassigt skinn och med 1 års begränsad vattentäthetsgaranti. (Ord. pris 1.395:-) Nu endast

Vårkampanj 2013

799:-


Callaway RAZR X HL damset – nu under halva priset. Snygga, spel­förbättrande och ett av de populäraste damseten 2012. (Ord. pris 6.295:-)

50:- rabatt på 15-pack Spalding XS! Går långt och rakt. I säsongstarten sparar du en tredjedel av priset, så slå till direkt. (Ord. pris 149:-) Nu endast

2.999:- 6 järn, grafitskaft

99:-

7

Cobra Baffler T-Rail Hybrid Lättspelad med låg profil, låg tyngdpunkt och mycket förlåtande. Herr och dam. (Ord. pris 1.695:-) Nu endast

999:-

30 % rabatt på Black Owl Golf MX90 Standbag! Stor och välutrustad hybridbag, fungerar lika bra som bärbag och som vagnbag. (Ord. pris 995:-)

699:-

Erbjudandena gäller under respektive Golfstore-butiks Säsongstartshelg, eller så länge lagret räcker. Lokalt kan lägre priser och varianter i sortimentet förekomma. Här ser du när din Golfstore-butik har Säsongstart – www.golfstore.se

Vårkampanj 2013


PERFORMANCE IS

PRESTANDA ÄR NYA PRO V1 OCH PRO V1x.™ PRESTANDA FÖR ALLA SPELARE.

MJUKARE KÄNSLA OCH MER LÄNGD.

För oss på Titleist är prestanda det viktigaste. Vi inspireras att vidareutveckla och göra de mest konsekventa och bäst presterande golfbollarna ännu bättre. 2013 års modeller av Pro V1 och Pro V1x har genomgått rigorösa maskin- och spelartester. Vi ser till spelarnas behov, testar nya prototyper för kontinuerlig utveckling vilket garanterar att en ny Titleist golfboll levererar märkbart förbättrad prestanda för golfspelare på alla nivåer.

Pro V1 2013 är den mjukaste någonsin tack vare en ny, förbättrad ZG process (tillverkningsprocess för kärnan) vilket ger en mjukare kompression. Golfspelaren får även mer längd i det långa spelet genom lägre spin med driver och järnklubbor samt en flackare bollbana som genererar mer rull. Drop-and-Stop™ teknologin garanterar exceptionell kontroll och känsla i det korta spelet in mot green.


PREPARATION PRECISION. MORE DISTANCE. FOR EVERY PLAYER. PROVEN. COMMITMENT. CONSISTENCY. INNOVATION.

MER LÄNGD OCH FÖRBÄTTRAD PRESTANDA.

PRESTANDA SOM HÅLLER LÄNGE.

Pro V1x 2013 har en mycket mjuk inre kärna, tack vare en ny ZG process (tillverkningsprocess för kärnorna) som är anpassad för dess dual-core konstruktion, vilket ger mer längd tillsammans med en lägre, mer konstant bollflykt. Genom en optimerad bollbana där högsta punkten nås längre bort, förbättrad bollflykt samt med bevisad närspelskontroll gör att detta är vår mest avancerade Pro V1x någonsin.

Ett förbättrat Urethane Elastomer™ skal, genom en ny materialblandning tillsammans med ett nytt färgsättnings system, innebär markant förbättrad hållbarhet samt att golfbollarna behåller sin nya finish längre. Pro V1 och Pro V1x, de bästa golfbollarna för golfspelare på alla nivåer som vill sänka sin score. Besök www.titleist.se för mer information.

Bli medlem av Team Titleist på www.titleist.se


Golfpron

10

– från allkonstnär till specialist de första golfprona var allkonstnärer som arbetade både som greenkeeper, bolltillverkare och klubbtillverkare. ibland spelade de en match. det var också ett yrke med mycket låg social status. detta har ändrats. och på senare år har många instruktörer specialiserat sig på olika delar inom golf och några av dem har till och med blivit lika kända som sina elever och har sina egna varumärken. Text: Johan Dahlqvist

Historiskt sett har det varit en klar skiljelinje mellan amatör- och professionella golfspelare. Till stor del berodde detta på social klasstillhörighet. Golf var endast för de välbeställda i samhället. De tidiga professionella spelarna var ”arbetare” som livnärde sig på att vara greenkeeper, tillverka klub­ bor och bollar, vara caddie och spela uppvisnings­ matcher. De hade betalt för sina tjänster och blev yrkesmän, professionals, med mycket låg status. De fick inte spela med vanliga amatörer utan bara med varandra och de hade inte tillträde till klubbhuset. Men det hindrade inte att de tidiga professio­ nella spelarna var stora kändisar på sin tid, precis som idag. Och det är främst två pron från 1800-talet som sticker ut; Allan Robertson (1815-1859) och Old Tom Morris. Allan Robertson var boll- och klubb­ tillverkare i St Andrews samt även sin tids skickli­ gaste spelare. Dessutom den förste professionelle golfspelaren. Allan Robertson var också den förste som spelade Old Course under 80 slag i en match 1858. Och han bidrog också till att öka green­ storleken på Old Course för att göra spelet mer populärt hos den breda massan. Allan Robertson tillver­

Golfpron – från allkonstnär till specialist

kade fjäderbollar och golfklubbor i sin verkstad i St Andrews och klubborna och bollarna exporterades ut över världen. I hans verkstad arbetade också Old Tom Morris som hans assistent.

Fjäderbollen var den ursprungliga golfbollen och tillverkades av läder och gåsfjädrar. Måttet för mängden fjädrar i en boll var en hög hatt. Fjäderboll och guttaperkaboll Fjäderbollen var den ursprungliga golfbollen och tillverkades av läder och gåsfjädrar. Måttet för mängden fjädrar i en boll var en hög hatt. Fjäder­ bollen gick inte att slå speciellt långt och den var också känslig för felträffar. En fjäderboll kunde flyga runt 130 meter i medvind som bäst. Eftersom det var ett hantverk kunde en skicklig bollmakare bara göra 4-5 bollar om dagen vilket


ledde till att de blev väldigt dyra och befäste golf som överklassens fritidssysselsättning. 1844 producerade Allan Robertssons firma rekordantalet 2 456 bollar och eftersom det var en mycket lönsam bransch var det inte så konstigt att han försökte hindra guttaperkabollens tillkomst 1848 med alla till buds stående medel. Han köpte bland annat upp alla guttaperkabollar han kunde komma åt och brände dem. Men det var ett hopplöst företag. Guttaperkabol­ len av gummi var så mycket billigare att tillverka och därför blev golf en sport för alla och inte bara den rika överklassen. Många golfklubbar bildades från mitten av 1800talet och framåt och det uppstod ett behov av att lära sig att slå med den nya bollen och pron knöts till klubbarna för att hjälpa medlemmarna. En golflektion på mitten av 1800-talet var uteslu­ tande spellektioner på banan. Prons roll var att slå ett slag och din roll var att försöka härma efter. 1857 kom den första instruktionsboken i golf ”The Golfer’s Manual” av H.B.Farnie. Runt 1900 gavs troligen den första riktiga golflektionen på en plats som skulle kunna beskrivas som en driving range, men som troligen var en lite mer avskild del av golfbanan. Caddien placerade bollarna vid spelaren och sprang sedan ut för att hämta dem. 12 bollar sägs ha varit den första ”hinken”. Eller kanske var den första lektionen spel­ partnern som med lätt överlägsen min sa ”Låt mig visa dig hur du skulle gjort…”

Old Tom Morris lever kvar Old Tom Morris då? Old Tom Morris (1821-1908) var en fantastisk spelare som vann British Open fyra gånger och han anses som ”urfader” till det moderna spelet. Han bodde i Prestwick 1851 och designade Prest­ wick Golf Club samt blev klubbens pro och greenkee­ per. Att dåtidens främsta transportmedel, järnvägen, gick rakt igenom banan var ingen nackdel för utveck­ lingen av golfspelet. Det var vanligt förekommande att bygga golfbanor i anslutning till järnvägsspåren och man kan säga att järnvägen har på sitt sätt bidra­ git till att snabba på utvecklingen av golf. 1860 på Prestwick spelades den första golftäv­ lingen för enbart professionella och brukar räknas som den första British Open. Åtta proffs ställde upp och Willie Park Sr från Musselburgh vann. Året efter segrade Old Tom Morris. Old Tom Morris blev sedermera greenkeeper på Royal and Ancient Golf Club samt pro på klubben

En golflektion på mitten av 1800-talet var uteslutande spellektioner på banan. Prons roll var att slå ett slag och din var roll att försöka härma efter. och satte upp en golfshop vid sidan av 18:e green på Old Course. Det var en stor shop och klubbverk­ stad, som mest arbetade 12 personer i shopen. Och Old Tom Morris Golfshop ligger fortfarande kvar där den låg, still going strong! Old Tom Morris största bidrag till golfens utveck­ ling var kanske hans koncept med toppdressing av greenerna med sand. Något som han kom på när han designade och skötte Carnoustie Golf Club.

11

Det stora triumviratet Sedan följde ”Det Stora triumviratet” med John Henry Taylor, som var den första engelska proffs­ spelare att 1894 vinna British Open, och Harry Vardon, som 1900 gjorde en PR-resa till USA och vann US Open, spelade 80 matcher i USA och vann 70 av dem, och James Braid, som satsade på bandesign och bland annat designade Gleneagles och Nairn. Till­ sammans dominerade de bland annat British Open och vann 16 gånger på 21 år mellan 1894 och 1914. ”Vardon-greppet”, eller ”overlapping grip” är det dominerande golfgreppet än idag. I USA kom proffset Walter Hagen och skakade om begreppen i golfen. Walter Hagen var uppseendeväckande klädd, efter den tidens mått, och spelade golf som i en annan värld. Han blev också den förste ameri­ kanske golfspelare att vinna British Open. Det var på Royal St Georges 1922. Segerchecken han fick imponerade inte på honom så den fick hans caddie…

Golfpron – från allkonstnär till specialist


12

På Troon 1923, då Walter Hagen blev tvåa, gav han igen till alla dem som ansåg professionella golfspelare som ovärdiga att till exempel få komma in i klubbhuset. Hagen blev inbjuden av tävlingskommittén att vara med på prisutdelningen, som skulle ske inomhus i klubbhuset. Hagen tackade vänligt nej och inbjöd alla, inklusive publiken, till sin fest på det närliggande värdshuset. Bland alla stora pron som följde därefter kan nämnas Gene Sarazen, Henry Cotton, Sam Snead, Ben Hogan och Byron Nelson. Samtliga dessa pron var självlärda.

”Modern Fundamentals of Golf” Ben Hogan anses som den störste spelaren av dem alla. Ben Hogan trodde på att en repeterbar golfsving som endast innehöll ett fåtal komponenter som ska utföras korrekt och i rätt följd. Hans ”Five Lessons, Modern Fundamentals of Golf” från 1957 är troligen den mest spridda golfinstruktionsboken världen över.

Golfpron – från allkonstnär till specialist

Att prona skulle vara självlärda ändrade sig när Jack Nicklaus kom och sedan hans storhetsdagar har många instruktörer skapat sig egna varumärken genom att ha tränat en känd spelare, som till exempel Jack Grout, som tränat Jack Nicklaus, Butch Harmon med Greg Norman och Tiger Woods, David Leadbetter med Nick Faldo och Henri Reis med Annika Sörenstam. David Leadbetter är sedan länge en guru inom instruktion med träningsanläggningar runt om i världen med David Leadbetter Golf Academy. Vissa instruktörer är också specialister på någon del av spelet, som Dave Pelz med närspel och puttning, och Bob Rotella när det gäller det mentala spelet. Harry Vardon lär en gång ha sagt: ”ge mig en man med små händer, stora fötter och en liten hjärna och jag ska göra honom till en världsstjärna i golf.” Det är inte helt sant. Det finns faktiskt också något som heter bollkänsla och talang…


COBRA INTRODUCERAR NYA AMP CELL™ med MyFly™ 1 DRIVER. 6 INSTÄLLNINGAR. 4 FÄRGER. Cobra AMP CELL™ med MyFly™ teknologi ger dig som golfare oändliga möjligheter. Ett system med 6 inställningar, 4 loft och alltid med neutralt klubbhuvud tack vare vår nya Smart Pad™. Anpassa snabbt och enkelt klubban till olika banor, förhållanden eller svingar, helt efter Ditt spel oavsett om du är Pro eller Amatör. Inte nog med detta. För att ta valmöjligheten ytterligare ett steg så kan du dessutom välja bland 4 fräscha färger. Det här är AMP Cell™ med MyFly™. Det här är valmöjlighet. Det här är prestanda.

VALMÖJLIGHETEN HAR ALDRIG VARIT STÖRRE VILKEN FÄRG ÄR DU?


COBRA AMP CELL med MyFly

TM

TM

#WhatsYourFly

IAN RED 9.5°

JESPER SILVER 9.5° RICKIE ORANGE 8.5°

JONAS BLUE 8.5°

Ladda ner Fit n Fly mobil appen för att komponera vilka klubbor kommer att passa just ditt golfspel bäst Tillgänglig för iOS och Android på cobragolf.com/fitnfly

www.cobragolf.com


Järn, metalwoods och hybrider – Se årets stora och spännande utbud av nyheter och favoriter. Här får du en snabb överblick, på www.golfstore.se hittar du alla detaljer och i butiken kan du titta, känna och prova. Välkommen!

16

Fredrik Litzén

Golfstore-Pro Idrefjällens GK, Sverige

1. Callaway X Hot Driver Extra längd för de flesta svinghastigheter 2.995:- grafitskaft (H+D) 2. Callaway RAZR Fit Xtreme Driver Avancerad med möjligheter att justera bollbanan 3.995:- grafitskaft (H+D) 3. Cobra AMP Cell Driver Ny lättspelad driver, justerbar och i fyra färger 2.995:- grafitskaft (H+D)

– Vi vill ge dig större glädje av din golf. Det är därför vi arbetar som vi gör. Med lektioner på rangen, i närspel och puttning. Med custom fitting via vår Custom Fitting Lesson™, så du är säker på att du spelar med den utrustning som är allra bäst för just dig. Och att vi alltid finns till hands på klubben när du vill ha råd och tips, eller bara snacka lite om spelet, om möjligheterna och om den stora glädjen att spela golf. – Så här i säsongstarten är man ju ivrig att komma igång med spelet, men försök att ta lite tid för träning också. Boka in en lektion eller två så att du får in svingen i rätt tempo, och att du får upp säkerheten i bollträff och riktning. Ta dig sedan lite tid att träna efter lektionerna, så får du bättre effekt av det du lärt dig. – Unna dig också att prova några av alla nya klubbor som kommer. Det ger inspiration, och materialutvecklingen gör att du kan vinna i längd och i riktning. Och det kanske är dags att ersätta långa järn med mer lättspelade hybrider. Du ser en del av vårt breda sortiment här, och all infor­ mation finns ju på www.golfstore.se.

Järnset, metalwoods och hybrider – Årets nyheter 2013

4. Nike VR_S Covert Driver Förlåtande cavity. Flexloft och extra längd 2.995:- grafitskaft (H+D) 5. Ping G25 Driver Justerbar loftvinkel och mer förlåtande egenskaper 3.195:- grafitskaft (H) 6. Ping Serene Driver Lättspelad damdriver som ger ökad längd 2.595:- grafitskaft (D) 7. TaylorMade R1 Driver Avancerad driver med justerbar loft, lie och face angle 3.995:- grafitskaft (H+D) 8. TaylorMade RBZ Stage 2 Driver Större träffyta, ökad längd och justerbar bollbana 2.995:- grafitskaft (H+D) 9. Titleist 913D2 Driver Högre bollhastighet, mer förlåtande och inställbar för optimal bollbana 3.995:- grafitskaft (H)


3.

2. 4.

1.

7.

17

5.

9. 8. 6.


18

Cobra AMP Cell Offset Driver Lättspelad driver som hjälper mot slice 2.495:- grafitskaft (H+D)

Ping Anser Driver Lättspelad och justerbar för optimal bollbana 3.795:- grafitskaft (H)

Titleist 913D3 Driver Du kan forma slagen och göra inställningar för optimal bollbana 3.995:- grafitskaft (H)

Black Owl Golf Magic Driver Lättspelad heltitaniumdriver till ett klart attraktivt pris 1.295:- grafitskaft (H+D)

Black Owl Golf Vision Driver Rak eller offset, finns med extra höga loft 995:- grafitskaft (H+D)

TaylorMade RBZ Stage 2 FW Ny Speed Pocket ger upp till 10 meter extra 1.995:- grafitskaft (H+D)

TaylorMade RBZ Stage 2 Tour FW Ny Speed Pocket ger upp till 10 meter extra 2.495:- grafitskaft (H+D)

Cobra AMP Cell FW Justerbar fairwaywood i fyra snygga färger 1.995:- grafitskaft (H+D)

Cobra Baffler T-Rail+ Fairway Tyngre sula, högre utgångsvinkel och ökad säkerhet 1.795:- grafitskaft (H+D)

Järnset, metalwoods och hybrider – Årets nyheter 2013


19

Callaway RAZR Fit Xtreme FW Traditionell form och möjlighet att justera 2.495:- grafitskaft (H+D)

Callaway X Hot FW Hög spelbarhet och extra längd över hela banan 1.995:- grafitskaft (H+D)

Ping Anser FW Förlåtande och justerbara för optimal bollbana 2.395:- grafitskaft (H)

Ping G25 FW Mycket förlåtande med effektivare träffyta för ökad längd 1.995:- grafitskaft (H)

Ping Serene FW Specialutvecklade fairwaywoods för damer 1.695:- grafitskaft (D)

Titleist 913F FW Justerbar loft och lie oberoende av varandra, penetrerande bollbana 2.795:- grafitskaft (H)

Nike VR_S Covert FW Ny teknik för högre bollhastighet och extra längd 1.995:- grafitskaft (H+D)

Black Owl Golf Magic FW Låg profil och hög utgångsvinkel för extra längd 795:- grafitskaft (H+D)

Black Owl Golf Vision FW Välbalanserade och förlåtande, fyra loft 595:- grafitskaft (H+D)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Järnset, metalwoods och hybrider – Årets nyheter 2013


20

TaylorMade RBZ Stage 2 Rescue Ökad längd med bättre Speed Pocket och tunnare träffyta 1.795:- grafitskaft (H+D)

TaylorMade RBZ Stage 2 Tour Rescue Effektivare Speed Pocket och justerbar loft och lie 1.995:- grafitskaft (H)

Cobra AMP Cell Hybrid Högre träffyta och justerbar i sex lägen 1.795:- grafitskaft (H)

Cobra Baffler T-Rail+ Hybrid Låg profil, låg tyngdpunkt och förlåtande 1.595:- grafitskaft (H+D)

Callaway X Hot Hybrid Längd och precision även från svårare lägen 1.695:- grafitskaft (H+D)

Ping Anser Hybrid Hybrider med klassisk form och modern teknik. 1.895:- grafitskaft (H)

Ping G25 Hybrid Progressiv tyngdpunktsplacering och sula som minskar markfriktionen 1.795:- grafitskaft (H)

Ping Serene Hybrid Hybrider som är specialutvecklade för damer 1.395:- grafitskaft (D)

Titleist 913H Hybrid Lång, rak och justerbar i klassisk form 2.495:- grafitskaft (H)

Nike VR_S Covert Hybrid Hög bollhastighet och lättspelade från olika lägen 1.595:- grafitskaft (H+D)

Black Owl Golf Magic Rescue Prisvärda, lättspelade i snygg vit finish 695:- grafitskaft (H+D)

Black Owl Golf Vision Rescue Hög kvalitet till fantastiskt pris 595:- grafitskaft (H+D)

Järnset, metalwoods och hybrider – Årets nyheter 2013


5.

21

4.

3.

6.

1. Callaway X Hot Längd och precision med superb känsla 5.495:- 6 järn, stålskaft (H) 6.295:- 6 järn, grafitskaft (H) 2. Cobra AMP Cell Hög trampolineffekt och förlåtande egenskaper 5.995:- 7 järn, stålskaft (H) 6.995:- 7 järn, grafitskaft (H) 3. Mizuno JPX 825 Högre bollhastighet med känsla och precision 5.695:- 6 järn, stålskaft (H) 6.595:- 6 järn, grafitskaft (H)

7.

2.

4. Nike VR_S Covert Ny, slankare och mer förlåtande med extra längd 5.195:- 6 järn, stålskaft (H) 5.995:- 6 järn, grafitskaft (H) 5. Ping G25 Ny, slankare design och förbättrade spelegenskaper 4.995:- 6 järn, stålskaft (H) 6.395:- 6 järn, grafitskaft (H) 6. TaylorMade RocketBladez Speedpocket i sulan ger ökad längd och precision 4.995:- 6 järn, stålskaft (H) 5.995:- 6 järn, grafitskaft (H)

8.

1.

7. Titleist AP1 712 Mycket förlåtande set med solid känsla 6.995:- 7 järn, stålskaft (H) 7.995:- 7 järn, grafitskaft (H) 8. Wilson Staff D-100 Extra lätta och extra lättspelade 3.995:- 7 järn, stålskaft (H) 4.995:- 7 järn, grafitskaft (H)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se


22

Cobra Baffler Combo Lättspelat komboset för högre säkerhet 5.995:- 8 järn/hybrid, stålskaft (H) 6.995:- 8 järn/hybrid, grafitskaft (H)

Callaway RAZR HL 8-piece set Hög bollbana och förlåtande egenskaper 6.495:- 8 järn/hybrid, grafitskaft (H)

Ping Anser Smidda, med både känsla och förlåtande egenskaper 8.995:- 6 järn, stålskaft (H) 10.295:- 6 järn, grafitskaft (H)

1. TaylorMade RocketBladez Speedpocket i sulan ger ökad längd och precision 4.995:- 5 järn, grafitskaft (D) Ping i20 Kontrollerad bollbana och möjlighet att forma slagen 5.795:- 6 järn, stålskaft (H) 6.995:- 6 järn, grafitskaft (H)

Mizuno MP 64 Smidd känsla och förlåtande egenskaper 7.695:- 6 järn, stålskaft (H)

2. Cobra AMP Cell Hög trampolineffekt och förlåtande egenskaper 5.995:- 6 järn, grafitskaft (D) 3. Cobra Baffler Combo Lättspelat komboset för högre säkerhet 6.995:- 8 järn/hybrid, grafitskaft (D) 4. Callaway X Hot Längd och precision med superb känsla 5.295:- 5 järn, grafitskaft (D) 5. Wilson Staff D-100 Extra lätta och extra lättspelade 3.995:- 6 järn, grafitskaft (D)

Titleist AP2 712 Bättre känsla och exakt rätt spelegenskaper 9.295:- 7 järn, stålskaft (H)

Järnset, metalwoods och hybrider – Årets nyheter 2013

Black Owl Golf Vision Extra lättspelade till ett attraktivt pris 1.495:- 7 järn, stålskaft (H) 1.995:- 7 järn, grafitskaft (H)

6. Ping Serene Nytt lättspelat järn/hybridset för damer 5.195:- 5 järn, grafitskaft (D) 7. Black Owl Golf Vision Extra lättspelade till ett attraktivt pris 1.795:- 6 järn, grafitskaft (D)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se


23

5.

4.

6. 3.

2. 7.

1.


24

Lätt att börja med vårt nybörjarset Det är roligt att börja spela golf. Och lätt. Det finns gott om golfklubbar och det är väl förberett för dig, med engagerade Golfstore-pros, kurser, lektioner, övningsgreen, driving range och alltid en mycket välkomnande stämning. Vårt bidrag är att vi utvecklat Black Owl Golf Vision. Ett komplett hel- och halvpaket med lättspelade klubbor som är anpassade för golfare i början av karriären. Lättsvingade och förlåtande metalwoods med väl valda loftvinklar. Järnklubbor med bred sula och låg tyngdpunkt, som gör det lätt att slå och lätt att få upp bollen i luften. En rescueklubba som hjälper dig både på fairway och i högre gräs. Plus en välbalanserad putter och en riktigt bra bag. Och alltsammans till ett fantastiskt pris. Välkommen till golfen!

1. Black Owl Golf Vision helset MW #3 + Rescue #4 + 7 järn (stål) + putter + vagnbag 2.795:- (H) MW #3 + Rescue #4 + 7 järn (grafit) + putter + vagnbag 3.195:- (H) MW #3 + Rescue #4 + 6 järn (grafit) + putter + vagnbag 2.995:- (D) 2. Black Owl Golf Vision halvset MW #5 + 4 järn (stål) + putter + standbag 1.795:- (H) MW #5 + 4 järn (grafit) + putter + standbag 1.995:- (H) MW #5 + rescue #5 + 3 järn (grafit) + putter + standbag 1.995:- (D)

1.

Järnset, metalwoods och hybrider – Årets nyheter 2013

2.

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se


Juniorer och knattar – Det är viktigt att ha klubbor och annan utrustning som är utvecklade för de unga och riktigt unga. Med rätt längd, rätt vikt och rätt flex i skaften blir det roligare och utvecklingen går snabbare. Läs mer på www.golfstore.se.

Krister Andersson Golfstore-Pro Borås GK, HERRLJUNGA GK & ULRICEHAMNS GK Sverige

– Ju tidigare man börjar med golf, desto bättre. Det är ju i barnaåren som man har de bästa förutsättningarna för motorisk inlärning, och det är roligt eftersom det är så många olika moment som man kan träna på och snabbt bli bättre. Dessutom är det en av få riktiga familje­ sporter där alla tävlar på lika villkor oavsett ålder och skicklighet. – För att varje barn och ungdom ska få rätt utrustning gör vi en lite enklare custom fitting. Grunden är vårt eget Future-sortiment som täcker in alla storlekar och kroppsstyrkor, från 4-årsåldern upp till tidiga tonåren. Med anpassad utrustning är det bara att sätta igång med träning, att leka golf och hitta på roliga utmaningar. Och klubbarna har mycket kul att erbjuda i form av aktiviteter för både knattar och juniorer. – Så varmt välkommen in med nästa generation, och läs gärna mer om hela Future-programmet på www.golfstore.se.

25

Future Järn Järnklubbor för unga i alla storlekar 179:- (YZ) 199:- (JR)

Junior – Årets nyheter 2013


26

Future JR Helpaket MW med headcover + 4 järn + JR Mallet putter + Future standbag. Två storlekar, tre färger. 1.695:-

Junior – Årets nyheter 2013

Future YZ Helpaket MW med headcover + 4 järn + YZ Mallet putter + Future standbag. Två storlekar, tre färger. 1.395:-


27

Future YZ Startpaket MW med headcover + 2 järn + YZ Mallet putter + Future Sunday bag. Två storlekar, två färger. 995:-

Future Ti Driver Driver för alla utom de allra minsta 695:-

Future JR Metalwood 3 Lättspelade fairwayklubbor för alla 299:- (YZ) 329:- (JR)

Future JR Rescue Lättspelad från fairway och ruff 279:- (YZ) 299:- (JR)

Future JR Järn Järnklubbor för unga i alla storlekar 179:- (YZ) 199:- (JR)

Future Tour JR järnset Komplett järnset för de lite större 1.495:- 6 järn, grafitskaft

Future YZ Putter Viktanpassad och välbalanserad 179:-

Future JR Mallet Putter Mycket lätt att sikta med 279:-

Puma Faas Grip Junior Vattentät, spiklös och med skön sportkänsla 695:-

FootJoy Junior Lätta, sköna, stadiga och vattentäta 595:-

FootJoy Junior Perfekt passform för unga händer som växer 99:-

Future Concept Specialdesignad för mindre händer 79:-

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Junior – Årets nyheter 2013


Wedge och putter – Det mesta av det bästa för ett säkrare närspel hittar du här. Wedgar med mångsidighet och känsla. Putters som hjälper dig att sikta rätt och ökar chansen till enputt. Läs mer på www.golfstore.se, och kom till butiken för att prova.

28

Göran Knutsson Golfstore-Pro Östersund-Frösö GK, Sverige

5.

– De allra flesta slagen lägger du från 100 meter och in, och på greenen. Det betyder att det är där du kan spara in flest slag, med hjälp av lektioner, träning och anpassade klubbor. – Så varför inte sätta av lite tid på att bli bättre. Kanske hoppa över en rond för att i stället lägga en hel timme på övningsgreenen med olika träningsupplägg. Och likadant en hel timme på pitch, chip och bunker, så att du får upp säker­ heten i de olika slagen du behöver kunna slå. Din pro hjälper dig gärna, både med effektiva special­ lektioner och med tips på olika träningsupplägg som är både roliga och effektiva. – Passa också på att prova olika wedgar och putters. Wedgarnas olika loft, bounce och utformning av sulan gör stor skillnad för känslan och precisionen. Och på övningsgreenen kan du lätt prova dig fram till en eller ett par starka favoriter av alla de nya, spännande modeller som du hittar i butiken.

1. Callaway Forged Stark serie smidda, tourinspirerade wedgar 995:- Dark Chrome

3. Ping Tour Wedge Gorge Välbalanserad wedgeserie med stort urval 1.295:-

2. Mizuno MP T-4 Mjukt kolstål för mer känsla och högre spinn 1.295:- White Satin

4. TaylorMade ATV Wedge ATV-sulan ger möjlighet till olika bouncevinklar 995:-

Wedges och putters – Årets nyheter 2013

4.

3.

2.

1.

5. Titleist Vokey SM4 Smidd wedgeserie med enormt urval av loft och bounce 1.395:- Tour Chrome


29

Odyssey Versa 90 2-Ball Lättare att sikta med 2-Ball och starka kontraster 1.995:-

Odyssey Versa Svarta och vita kontrastfält ger säkrare sikte 1.595:-

Odyssey Divine Pink Putters Specialutvecklade putters för damer 1.395:-

Odyssey Divine Pink 2-Ball Klassiska 2-Ballputtern i specialversion för damer 1.895:-

Ping Scottsdale TR Ny insert för bättre längdkontroll samt justerbart skaft 1.795:-

Ping Nome 405 (Belly) Högt vridmotstånd och valfri balansering 2.695:-

TaylorMade Ghost Spider S Vitt, kontrasterande putterhuvud och effektivt sikte 1.695:-

Scotty Cameron GoLo Välbalanserad mattsvart malletputter med fin känsla 3.695:-

Black Owl Golf Whitestripe Vita putterhuvuden ger bättre kontrast 499:-

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Wedges och putters – Årets nyheter 2013


Bollar, bollar, bollar – Det finns en boll för varje spelare och varje plånbok. Långa, raka, mjuka, känsliga. Så varför inte prova något nytt i år, och se vad en annan boll kan göra för ditt spel. All bollinformation hittar du på www.golfstore.se.

32

Per Jönsson Golfstore-Pro Leksands GK, Sverige

– Idag har du alla möjligheter att hitta den perfekta bollen för ditt spel. Bollutvecklingen är snabb och det har kommit en rad nya bollar med olika spelegenskaper som passar olika spelare. – Det säkraste sättet är att du bokar in en ball fitting med din pro, dvs du får slå olika bollar på rangen medan din pro mäter upp alla data med en launch monitor. Då får du svart på vitt vilken boll som ger dig mest i fråga om längd, bollbana och precision. – Vill du prova på egen hand ber du bara din pro om ett antal förslag, köper en trepack av varje och provar. På banan och på övningsgreenen. Och på www.golfstore.se kan du läsa om hur bollarna är uppbyggda och fungerar.

Titleist Pro V1 Den ledande bollen på världens tourer 549:- /dussin 149:- /3-pack

Titleist Pro V1x Tourboll med lägre spinn 549:- /dussin 149:- /3-pack

Bollar – Årets nyheter 2013

Titleist NXT Tour Lågt spinn från tee och mjuk känsla in mot green 399:- /dussin 109:- /3-pack


33 Titleist NXT Tour S Extra mjuk med NXT Tour-prestanda 399:- /dussin 109:- /3-pack

Callaway HEX Hot Pro Ny tredelsboll med ökad längd och bättre kontroll 299:- /dussin 89:- /3-pack

TaylorMade RocketBallz Urethane Tourtestad, med maximal hastighet från varje klubba 379:- /dussin 99:- /3-pack

Nike One RZN Högre MOI för längd, spinn och kontroll 399:- /dussin 109:- /3-pack

Wilson Staff DX 2 Soft Distansbollen som känns som en tourboll 249:- /dussin 69:- /3-pack

Spalding XS Mycket boll för pengarna 149:- /15-pack

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Bollar – Årets nyheter 2013


Skor, handskar och strumpor – Kontakten med marken och kontakten med klubban är helt avgörande för ditt spel. Därför erbjuder vi ett noga utvalt sortiment av sköna och stabila golfskor, och greppsäkra handskar för alla väder. Läs mer på www.golfstore.se.

34

Bertil Lemke Golfstore-Pro Trosa GK, Sverige

– Den nya trenden är att det kommer fler spiklösa sko­ modeller. I stället har de grovmönstrade sulor som ger ett bra grepp i de allra flesta fall. Och om du vill så behöver du ju inte byta skor före och efter ronden. – Men vi har givetvis många riktigt bra och sköna modeller med traditionella mjukspikar också. Plus varian­ ter för olika väder och årstider. Så kom in, titta, fråga oss till råds och prova ordentligt. Både att gå i och att svinga i. Dessutom har vi ett skönt sortiment golfstrumpor. – Passa samtidigt på att skaffa nya handskar, så du har bästa grepp i både vått och torrt. All information om skor, handskar och strumpor hittar du på www.golfstore.se.

Adidas Adizero Tour Superlätt med perfekt passform och komfort 1.695:- (H)

Ecco BIOM Golf Hydromax Låg, lätt och väldigt skön 1.995:- (H)

Skor – Årets nyheter 2013

Ecco Golf Street Hydromax Spiklös modell i modernt urban design 1.395:- (H)


35

Nike Lunar Control II Sportigt elegant med mycket stöd 1.595:- (H)

FootJoy Contour Series BOA Optimal kombination av komfort och flexibilitet 1.595:- (H)

Puma PG Sweetee Wns Stadig och bekväm i snygg design 995:- (D)

FootJoy DryJoys BOA Skön damsko med smal häl och rymlig framfot 1.595:- (D)

Ecco BIOM Hybrid Hydromax Lätt, med extra stabil sula 1.595:- (D)

Ecco Golf Street Hydromax Spiklös modell i modernt urban design 1.295:- (D)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Skor – Årets nyheter 2013


36 FootJoy SciFlex Perfekt passform och säkert grepp 199:-

FootJoy WeatherSof Mjuk skinnkänsla och bestående passform 139:-

FootJoy GTxtreme Hi-techhandske med härligt grepp och passform 179:-

Wilson Staff Conform TackTeck-garvat skinn för bästa grepp 169:-

Footjoy TechSof Tour Sport Anatomiska sulor och effektiv ventilation 129:- (H)

Footjoy TechSof Tour Sport Anatomiska sulor och effektiv ventilation 129:- (H)

Footjoy ProDry Quarter Sköna med hög funktion och flera färger 99:- (H)

Footjoy ProDry Lightweight Sport Lätta och mjuka med hög funktion 89:- (D)

Footjoy ProDry Lightweight Sportlet Sköna med hög funktion och många färger 89:- (D)

Footjoy ProDry Lightweight Pom Pom Smidiga med hög funktion och många färger 89:- (D)

Handskar och strumpor – Årets nyheter 2013

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se


Strunta i banguiden!

37

Fler och fler använder avståndsmätare i stället för banguider eller egna uppskattningar. De är små och smidiga, och de ger dig exakt information om avstånden till alla viktiga punkter. Som greenen, flaggan, bunkern, diket, mm. Med lasermätare mäter du snabbt till allt du riktar in den på, och med GPSmätare får du mängder med information om varje hål på tusen­ tals banor i olika länder.

1. 1. GolfBuddy World Platinum Avancerad GPS-mätare med många funktioner 4.195:2. GolfBuddy GPS VT3 Liten och smidig, med allt du behöver (Finns i butik fr.o.m. april) 2.795:-

2.

3.

4.

5.

3. GolfBuddy Voice GPS Avståndsmätaren som pratar med dig 1.995:4. Bushnell Tour V2 Kompakt format och hög precision 3.195:-

5. Bushnell Neo+ GPS Watch Hög precision och 25.000 banor bekvämt på armen 1.995:-

Avståndsmätare – Årets nyheter 2013


Bagar och vagnar – Stor bag, liten bag. Bära, dra, skjuta, eller en smidig och bekväm elvagn. Starka färger, eller strikt och diskret enfärgat. Valet är ditt, och troligen är det flera alternativ som är aktuella. Alla detaljer finns på www.golfstore.se.

38

Michael Lundbäck Golfstore-Pro Wäsby GK, Sverige

Black Owl Golf One-Click Smidig och välutrustad med kompakt fällning 1.995:-

Bagar och vagnar – Årets nyheter 2013

– Bag och vagn handlar om din komfort, och att allt ska fungera så smidigt som möjligt på banan, så du kan koncentrera dig på spelet. – Därför erbjuder vi ett brett urval av sköna standbagar i olika storlekar, med smidiga ben­ ställningar och bekväma dubbelselar. Plus en mängd rymliga och smart indelade vagnbagar med många finesser. Vi har en bag för alla behov och smakriktningar. – Titta också på våra smidiga vagnar, som täcker allt från en lätt och enkel tvåhjulsvagn till stadiga pushvagnar och lättkörda elvagnar. Och du hittar alla detaljer och data på www.golfstore.se.

Black Owl Golf Maxi II Populär klassiker i uppdaterad version 1.495:-


39 Black Owl Golf Easy Enkel, smidig och mycket prisvärd 995:-

PowaKaddy Sport Li/Sport Li Brake Slitstark, välutrustad och smidig att köra 12.495:- med litiumbatteri 13.495:- med litiumbatteri och Brake

Sun Mountain H2NO Cart Staff 10”, 14-fackstopp och 7 fickor. 1,8 kg 2.795:-

Big Max Blade Smidig pushvagn som hopfälld är liten och platt 2.795:-

Ping Pioneer Cart 9”, 14-fackstopp och 9 fickor. 3,2 kg 1.995:-

Cobra AMP Cart 9”, 14-fackstopp och 12 fickor. 3,7 kg 1.995:-

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Callaway Euro Chev Org E Cart 9,5”, 14-fackstopp och 9 fickor. 2,6 kg 1.595:-

Bagar och vagnar – Årets nyheter 2013


40

Ogio Itza Cart 10”, 14-fackstopp och 9 fickor. 3,2 kg 1.995:-

Black Owl Golf AllDry Cart 9”, 14-fackstopp och 8 fickor. 2,7 kg 1.495:-

Black Owl Golf De Luxe Cart 9”, 14-fackstopp och 7 fickor. 4,1 kg 1.795:-

Cobra AMP Stand 9”, 7-fackstopp och 12 fickor. 2,9 kg 1.795:-

TaylorMade R1 Stand 8,25 x 9,5”, 5-fackstopp och 7 fickor. 2,2 kg 1.795:-

Callaway Euro Chev Org Stand 9,5”, 14-fackstopp och 8 fickor. 2,3 kg 1.695:-

Sun Mountain H2NO Stand Staff 9,5”, 14-fackstopp och 8 fickor. 1,8 kg 2.595:-

Black Owl Golf AllDry Stand 9”, 14-fackstopp och 8 fickor. 2,7 kg 1.295:-

Ping 4 Series Stand 8,5”, 4-fackstopp och 6 fickor. 1,8 kg 1.495:-

Bagar och vagnar – Årets nyheter 2013

Titleist Lightweight Stand 8,5” standbag, 4-fackstopp och 7 fickor. 2,0 kg 1.595:-

Ogio Ozone XX Stand 9”, 8-fackstopp och 7 fickor. 2,3 kg 1.895:-

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se


42

Mats Wilander – Custom fitting var självklart för mig för 31 år sedan svarade mats wilander för en av tennishistoriens största skrällar. 1982, endast 17 år och nio månader gammal slog han guillermo vilas i finalen i franska öppna mästerskapen. Text och foto: Johan Dahlqvist

Mats Wilander tog ytterligare sex grand slam-titlar varav två i Paris och var en tid rankad som världs­ etta. Fortfarande brinner han för tennis. – Jag älskar allt som har med tennis att göra. Men golf är inte dumt det heller, säger han. Det är en gråmulen tisdag och det är inte många spelare ute på golfbanan. Banan, Falsterbo Golfklubb, ligger på ”Näset” söder om Malmö och är från 1909 vilket gör den till den tredje äldsta golfklubben i Sverige. Men nu handlar det om tennis, ehh, tennis och golf, menar jag. Tennislegenden Mats Wilander ska komma och prova ut sina nya järnklubbor. David Leet, välkänd Golfstore-pro på Falsterbo Golfklubb, blev den som fick förtroendet att hjälpa Mats Wilander att prova ut sitt nya järnset AP2 från Titleist. Leet är vänsterspelare precis som Wilander och erkänt duktig inom custom fitting. – Precis som i tennis är utrustningen viktig. Att skräddarsy mina klubbor var helt naturligt för mig. Det har förresten alla mina kompisar också gjort, säger Mats Wilander med julaftonsglittrande ögon medan han tar bort plasten på sina nya klubbor. Han går bort till utslagsmattorna under tak och David Leet ser intresserat på. Några provsvingar och smack! En hygglig träff med järn-6. – Mats har uppenbarligen extrem bra hand-öga koordination, det kunde man se på träffbilden. Efter ett antal slag med en järn 6:a var alla träf­

Mats Wilander – Custom fitting var självklart för mig

far mitt på bladet. En spelare med en så pass bra träfförmåga kan egentligen spela med bladklubbor men Mats valde den något mer förlåtande AP2 modellen för sitt utseende, säger David Leet medan han och Wilander diskuterar klubbornas lie. Han föreslår att Mats ska ha lite flackare lie. Wilander håller med och de enas om att anpassa klubborna med 2 till 4 grader flackare lie och där wedgarna blir de mest flacka. Att klubborna skulle vara personligt utprovade var självklart för Mats Wilander. – Jag förstår inte varför inte alla golfare provar ut sina klubbor? Jag kan ju inte gå in i en affär och

”Precis som i tennis är utrustningen viktig. Att skräddarsy mina klubbor var helt naturligt för mig.” köpa en tennisracket och på allvar tro att jag fått det perfekta redskapet för att vinna en Grand Slam-tur­ nering. Golf är tillräckligt svårt, tennis också för den delen, utan att dra fördel av att ha en korrekt utprovad utrustning, säger Wilander och skakar på huvudet.


43

Började spela i Australien Mats Wilander är lugn och avslappnad efter testet av klubborna och vi slår oss ned i några djupa, kramkroppsvänliga soffor i klubbhuset till Fals­ terbo Golfklubb. Utanför ser vi det sjunde hålet, ett kort par 4-hål med en väl inbunkrad green och sammantaget en av landets absolut bästa golfbanor. Några damer, antagligen medlemmar i klubben sedan barnsben, sitter och äter smörrebröd vid ett bord längre bort. I övrigt är det precis så tyst och stilla som det kan vara på en golfklubb under lågsäsong. – Med de nya klubborna blir jag livsfarlig på banan, säger Mats Wilander och skrattar. Wilander började spela golf 1983 med sin tränare John-Anders ”Jonte” Sjögren. Hans bror, Anders, spelade redan golf och hade tjatat på Mats under en längre tid att prova på en riktig idrott som golf. De första trevande slagen slog Wilander på Albert Park i Melbourne där han var på tennisläger med Team SIAB. – Banan var väl inget vidare. Den var enkel och kort och i ganska dåligt skick, men det var otroligt roligt att börja med golf. Det var svårt, fast bollen låg still, säger Wilander och ler åt minnet. Intresset för golf fortsatte sedan under hela ten­ niskarriären och Wilander försökte alltid få till en golfrond direkt efter matcherna. – Känslan av att träffa bollen precis rätt i tennis

Mats Wilander – Custom fitting var självklart för mig


mats wilander Född: 22 augusti 1964 i Torpsbruk, Småland. Bor: Hailey, Idaho, USA. Familj: Hustru Sonya Mulholland, barnen Emma, Karl, Erik och Oskar. Längd: 182 cm. Vikt: 77 kg. Karriär: Professionell 1981, samma år som han blev juniorvärldsmästare i Franska öppna. Han slutade 1996. Prispengar: 7 976 256 US dollar. Singeltitlar: 33. Dubbeltitlar: 7. Högsta ranking: 1:a den 12 september 1988. Grand Slam-resultat: Australiska öppna, segrar 1983,-84, -88. Franska öppna, segrar 1982, -85, -88. US Open, seger 1988. Wimbledon, kvartsfinal 1987, -88, -89.

44

är fantastisk. Du känner det i hela kroppen. Det är exakt detsamma med golf. En perfekt träff i sweet­ spot och du vet att det blir ett bra slag.

Tävlar alltid på golfbanan Wilander tävlar alltid på golfbanan. Som lägst har han haft 4 i handicap men har nu en mer komforta­ bel handicap på 8. – Drömmen finns ju alltid att komma ned till scratch. För mig är det inte roligt att spela tennis med någon som inte är så bra. Golf är annorlunda, där kan alla spela om man tar hänsyn till handicap. Svingen är viktig i golf, men det viktiga är att man gör den gång på gång på samma sätt. I tennis har du inte tid till att slå ett perfekt slag hela tiden, det blir mest som en bonus om du lyckas. Han är medlem i The Valley Club inte långt från hemmet i Hailey i Idaho, USA, något som han varit i 13 år nu. Han avslöjar också att han är nervös när han spelar golf, men att han aldrig har varit det i tennis trots 20.000 åskådare på läktarna. Och under en tennismatch är det knappast knäpptyst heller. – Det värsta som finns är om första tee eller något utslag ligger nära klubbhuset. Då blir jag Mats Wilander – Custom fitting var självklart för mig

”Vi spelade uppvisnings­ tennis i Frankrike, McEnroe och jag, och sedan spelade vi golf. Han gick baklänges i 9 hål på en enormt kuperad bana. Det såg inte klokt ut.” riktigt, riktigt nervös och kan göra de värsta misstag, säger han. Tennistouren har fostrat flera golfare, bland annat Anders Järryd, Mikael Pernfors, Ivan Lendl, Boris Becker och John McEnroe. – Vi spelade uppvisningstennis i Frankrike, McEnroe och jag, och sedan spelade vi golf. Han gick baklänges i 9 hål på en enormt kuperad bana. Det såg inte klokt ut. Han hade fått det tipset av en kampsportare för att han skulle bli bättre i golf. Vissa golfare går på allting!


Utvalda

2013 modenyheter

45

I Golfstore-butiken är årets attraktiva golfmode precis uppackat och redo att möta dig och våren. Här finns det bästa från de ledande leverantörerna, och du kan välja bland allt från varmt, vind- och regntätt till lätt, svalt och ledigt. Välskuret och bekvämt, och de fungerar lika bra på golfbanan som på stan och på jobbet. Välkommen in och titta, känn och prova. Och läs mer om hela sortimentet på www.golfstore.se.

Mode – Årets nyheter 2013


Daily Sports är alltid på topp i kombinationen golf och damer. Kvalitet och funktion är alltid i fokus, och som vanligt kombinerat med säker modekänsla för alla smaker. Urvalet är brett i både färger och modeller, så du kan hitta det som passar just dig.

47

JACKA i Soft shell. 1.199:- (D)

CAPRIBYXA i tekniskstretch och vattenavvisande material. 849:- (D)

VisoR, justerbar. 159:- (D)

PIKÉSKJORTA i tekniskstretch och quickdry material. 499:- (D)

Shorts 649:- (D)

SKORT i fyrvägsstretch. 849:- (D)

modell DAM: PIKÉSKJORTA 449:- (D) Pullover 649:- (D) Capribyxa i fyrvägsstretch. 749:- (D) ALLVÄDERSHANDSKE 129:- (D) Visor, justerbar. 99:- (D)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Pullover 599:- (D)

Mode – Daily Sports


Nike Golf är ett av golfvärldens ledande klädmärken. Årets kollektion fortsätter att understryka sportighet och ett aktivt liv, både på banan och utanför. Och du har mycket att välja bland, från baskläder till sköna funktionskläder.

49

TARTAN Dri-Fit byxa. 899:- (H)

TECH pikéskjorta. 599:- (H)

FULL-ZIP Dri-Fit jacka i stretch. 699:- (H)

UV-STRIPE pikéskjorta i stretch. 599:- (H)

TARTAN Dri-Fit byxa. 799:- (D)

Graphic Dri-Fit pikéskjorta. 699:- (D)

Modell DAM:

Modell HERR:

TARTAN Dri-Fit byxa. 799:-

TARTAN Dri-Fit byxa. 899:-

Graphic Dri-Fit pikéskjorta. 699:-

TECH pikéskjorta. 599:-

FULL-ZIP Dri-Fit jacka. 999:-

Full-zip Dri-Fit jacka i stretch. 699:-

Perforated keps. 199:-

Tour Perforated keps. 249:-

Logo bälte. 599:-

SQUARE bälte. 599:-

Full-zip Dri-Fit jacka. 999:- (D)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Mode – Nike Golf


Abacus Sportswear skapar kläder för alla golfare. En sportig skandinavisk design med lättvikt och stretch i fokus, sköna att bära och lätta att kombinera på och utanför banan. Är bl a partners med European Tour, Ryder Cup, Solheim Cup, European Challenge Tour, Nordea Masters.

51

Pitch 59 regnjacka i OPT 15.000 stretch. 2.199:- (H)

Saunton pullover i merinoull. 999:- (H)

Yarc polo i coolmax extreme. 499:- (H)

Cleek drycool byxa i stretch. 799:- (H)

Trace vindjacka. 799:- (D)

Cleek drycool polo. 549:- (D)

Modell DAM:

Modell HERR:

Gorey regnjacka i stretch. 1.499:-

Niddry vindjacka i Windvent och stretch. 899:-

Mulligan drycool fleecejacka. 799:Marion drycool polo i coolmax active jaquard. 599:Cleek drycool byxa i stretch. 799:-

Bungay drycool polo i coolmax. 599:Cleek drycool byxa i stretch. 799:Fringe stretch bälte. 199:-

FRINGE stretch bälte. 199:-

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Cleek drycool capribyxa i stretch. 699:- (D)

Mode – Abacus


Galvin Green har även i år en bred kollektion som visar att mode och funktion kan ingå skön förening, inte minst när det gäller regn- och vindkläder. Och som ® ® vanligt arbetar de med de bästa funktionsmaterialen, som Gore-Tex Paclite ® ® TM TM Technology, Gore-Tex Windstopper , Insula och VENTIL8 .

53

ACTON regnjacka i Gore-Tex® Paclite® Technology material. 2.999:- (H)

BURNS Half-zip jacka i Windstopper® Soft Shell material. 1.799:- (H)

DAVE pullover i Insula™. 1.099:- (H)

NED regular cut byxa i Ventil8™. 1.099:- (H)

BEYONCE full-zip jacka i Windstopper® Soft Shell material. 1.999:- (D)

Naomi byxa i Ventil8™. 1.099:- (D)

Modell DAM:

Modell HERR:

ALEXIS regnjacka i Gore-Tex® Paclite® Technology material. 2.199:-

ALEX regnjacka i Gore-Tex® material. 3.299:-

ANNIE regnbyxa i Gore-Tex® Paclite® Technology material. 2.199:DINAH jacka i Insula™. 1.099:MANDY pikéskjorta. 699:-

AUGUST regnbyxa i Gore-Tex® Paclite® Technology material. 2.499:DEREK pullover i Insula™. 799:MURPHY pikéskjorta i Ventil8™. 899:SLATER keps. 249:WEST bälte. 699:-

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Marissa pikéskjorta. 799:- (D)

Mode – Galvin Green


MOREGOLF MASTERCARD BETAL- OCH KREDITKORTET FÖR GOLFARE

Månatliga specialerbjudanden från Golfstore till alla MoreGolfkunder

GREENFEERABATT BONUS PÅ ALLA INKÖP ANVÄND DINA BONUSCHECKAR PÅ GOLFSTORE 3 FÖRSÄKRINGAR INGÅR

EFFEKTIV RÄNTA VID UTNYTTJAD KREDIT OM 15 000 KR: FN. 18,06 % (2013-02-05). FÖR AKTUELLA VILLKOR SE WWW.GOLF.SE/MOREGOLF


Lobster 2013 ger dig hela programmet; byxor, bermudas, shorts, kjolar, tröjor, toppar och pikéer. Härliga färger och mönster, med både modekänsla och välskuren komfort för damer och herrar.

55

Ryan pullover. 599:- (H)

Andrew i 4-way stretch och UV protection. 699:- (H)

Elton byxa. 699:- (H)

Zeb pullover. 699:- (H)

Blake quickdry pikéskjorta. 399:- (H)

Pia ärmlös top. 349:- (D)

Alvin keps i 4-way stretch och UV protection. 249:- (H)

STRIPE bälte. 199:- (H)

Nora capribyxa. 599:- (D)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Mode – Lobster


Röhnisch presenterar 2013 års vårkollektion med spännande färger och blandade mönster. Och den kännetecknas som vanligt av den sportighet, modekänsla och funktion som gjort märket till Skandinaviens största.

57

Simone ärmlös top i funktions­material som andas. 449:- (D)

Zahra pullover i bomull. 799:- (D)

Gloria regnjacka i material som andas. 1.199:- (D)

Gina capribyxa i 4-way stretch. 699:- (D)

Kim kjol. 599:- (D)

Amber top i funktionsmaterial som andas. 549:- (D)

Modell dam: Crystal ärmlös top i funktionsmaterial som andas. 549:- (D) Gina byxa i 4-way stretch. 799:- (D) Erna vindcardigan. 999:- (D) Bälte i läderimitation. 399:- (D) Gina byxa i 4-way stretch. 799:- (D)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Mode – Röhnisch


Puma Golf står för det yngre och lite djärvare i både modeller och färger. Snygga och funktionella modeller för dig som vill ha en egen stil. Mycket att välja bland, och lätt att matcha för både kvinnor och män.

59

RAGLAN Tech pikéskjorta. 499:- (H)

RAGLAN Tech pikéskjorta. 499:- (H)

OMBRE Tech Shorts. 699:- (H)

TransDRY pikékjorta. 499:- (D)

Plaid Tech Shorts. 699:- (D)

TEMPO Relaxed Fit keps. 199:- (D)

modell HERR: MONOLINE 210 keps. 299:- (H+D) TRACK jacka. 799:- (H) Ombre Tech pikéskjorta. 699:- (H) FADE bälte. 199:- (H) GOLF Tech shorts. 599:- (H)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

SKINNY bälte. 299:- (D)

Mode – Puma Golf


Peter Scott är i första hand tröjor, men vilka tröjor! Stickat i lammull, merino och cashmere av högsta kvalitet, och med modeller, färger och mönster som tilltalar både damer och herrar.

60

Mode – Peter Scott

Carnoustie pullover i lamora med dragkedja. 1.599:- (H)

Brighton argyle-pullover i lammull. 1.199:- (H)

Braemer v-ringad pullover i lammull, finns även som rundhalsad. 999:- (H)

Ballater v-ringad pullover i merinoull, finns även som rundhalsad. 999:- (H)

slipover v-ringad i lammull. 899:- (H)

Vega pullover i lamora med dragkedja. 1.699:- (D)

Dornoch v-ringad pullover i lammull, finns även som rundhalsad. 999:- (D)

slipover v-ringad i lammull. 899:- (D)

TRAQUAIR v-ringad pullover i merinoull, finns även som rundhalsad. 999:- (D)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se


The Fastest Growing Grip On Tour Gets A New Look. High-performance rubber in lower hand for comfort and responsiveness

Exclusive BCT® (Brushed Cotton Technology) cord in upper hand for moisture management

© 2013 Golf Pride. Golf Pride is a registered trademark of Eaton Corporation.

New Decade MultiCompound ®

Learn more at GolfPride.com


FootJoy Outerwear fortsätter sin eleganta linje i årets kollektion, med klassiska modeller som kombinerar attraktiv form och färg med hög spelkomfort och bra funktion i alla väder.

63

DryJoys performance light regnjacka. 1.699:- (H)

FJ chill-out pullover. 799:- (H)

PULLOVER V-ringad pullover i lammull. 899:- (H)

PULLOVER V-ringad pullover i merinoull. 1.099:- (H)

HALF-ZIP tröja i merinoull. 1.199:- (H)

FJ Stretch lisle pikéskjorta. 649:- (H)

Essentials performance byxa. 799:- (H)

FJ DRYJOYS paraply. 495:- (H)

FJ bälte i läder. 549:- (H)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se

Mode – FootJoy Outerwear


Adidas nya kollektion ger dig ett stort urval av sköna golfkläder med många färger och mönster som är lätta att kombinera. Sportig look och hög funktionalitet gör dem lika bra till golf som till andra aktiviteter.

64

Mode – Adidas

ClimaCool textured Solid pikéskjorta. 549:- (H)

ClimaLite® Striped pikéskjorta. 549:- (H)

ClimaCool 3 stripes pikéskjorta. 599:- (H)

Adizero™ byxa. 749:- (H)

ClimaProof jacka. 1.999:- (H)

Slub Fashion pikéskjorta. 549:- (D)

ClimaLite® textured pikéskjorta. 449:- (D)

TROPHY BUCKLE bälte i läder med utbytbart spänne. 549:- (H)

Trophy BUCKLE spänne. 199:- (H)

Du hittar mycket mer information om varje produkt och hela vårt sortiment på www.golfstore.se


ExpEriEncE WindstoppEr® WhErEvEr golf takEs you, you’ll havE that Extra EdgE.

With the high-tech functionality of

www.galvingreen.com


Här hittar du din Golfstore-butik: A6 GK STUDIO EDDY ERIKSSON, 036-71 91 05 ALLERUM GK MORGAN DAVIES, 042-931 52 Alvesta GK STUDIO HENRIK LISECKE, 0472-401 14 ARNINGE GK FLAGSHIP STORE & STUDIO LARS JOHANSSON, 08-514 412 00 ARVIKA GK BJÖRN PERSSON & CHRISTINA KARLSSON, 0570-541 33 AVESTA GK TOMAS BERGLING & GREGER AXELSSON, 0226-559 13 BillerudS GK ROBERT PERMAN & PETER FALCK, 0555-913 13 BoKSKOGEN GK MARK DEWDNEY & MARCUS DAHLBERG, 040-40 69 21 BOLLNÄS GK DAN BARSK, 0278-65 13 10 Borås GK FLAGSHIP STORE & STUDIO KRISTER ANDERSSON, 033-25 02 51 Bosjökloster GK FREDRIK PERSSON, 0413-258 60 BOTKYRKA GK MAGNUS ELWIN, 08-530 296 50 Bro-bålsta GK JAN-IVAR JOHANSSON & ANNA JANSSON, 08-410 420 32 Brollsta GK STUDIO JOAKIM SABEL & HENRIK NYSTRÖM, 0770-45 67 97 BROMMA GOLF JAN-IVAR JOHANSSON & ANNA JANSSON, 08-564 888 40 BryngfjordenS GK BJÖRN PERSSON & JÖRGEN GUSTAFSSON, 054-21 70 30 BRÅVIKENS GK STUDIO JAN & ÅSA MONIER, 011-34 00 91 CHALMERS GK MARTIN LYSHOLM, 031-91 84 30 Edenhof GK STUDIO FREDRIK ALMSKOUG, 018-33 41 85

GÄVLE GK FLAGSHIP STORE & STUDIO Hans Åberg & Gabriella Jakobsson Åberg, 026-12 14 10

MARIESTADS GK STEFAN JÖNSSON, 0501-197 69

TorekovS GK STEFAN CONDÉ, 0431-44 98 47

HERRLJUNGA GK KRISTER ANDERSSON, 0513-239 10

Möre GK ANDREAS DANIELSSON, 0486-219 34

torsHÄLLA GK TORGNY LARSSON, 016-35 87 22

Nicklastorps GK MARTIN JOHANNISSON, 0455-13 454

TRANÅS GK STUDIO KARL RAGNEBY, 0140-169 20

Hesslegårdens GK ROGER Gunnardsson & HENRIK DE SOUSA, 0451-842 12 Hofors GK STUDIO PER LIV, 0290-852 42 HookS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO HANS EDBERG & PETER GRIMFJORD, 0393-213 10 HUDIKSVALLS GK FILIP MODIG, 0650-54 20 84 hälla GK MICHAEL RAMQUIST, 021-14 14 44 HögantorpS GK PETER BÄCKBOM, 08-550 941 50 Högbo GK STUDIO MIKAEL SÖDERLUND, 026-21 50 04 IdreFJÄLLENS GK FREDRIK LITZÉN, 0253-202 76 Isaberg GK STUDIO STEPHEN CARPENTER, 0370-33 60 17 Jönköping GK FLAGSHIP STORE & STUDIO THOMAS PERSSON, 036-765 67 JönåkerS GK TOMMY ARWIDSON, 0155-703 14 Karlstad GK FLAGSHIP STORE & STUDIO BJÖRN PERSSON & ROBERT PERMAN, 054-86 62 70 Katrineholms GK CLAS HULTMAN & DANIEL TILLNELL, 0150-390 12 KilS GK BJÖRN PERSSON & ROBERT PERMAN, 0554-407 05 Kristianstads GK MICHAEL WIGH, 044-24 74 29 Kungsbacka GK FLAGSHIP STORE & STUDIO PER NELLBECK, 031-93 81 89 KUNGSÄNGEN GC PATRIC & MICAELA OTTERSTRÖM, 08-58 45 07 30

nybro GK ANDREAS DANIELSSON, 0480-550 96 NynäshamnS GK STUDIO NICLAS KROHN, 08-520 272 14 OSKARSHAMNS GK FREDRIK ERIKSON, 0491-94 000 PARTILLE GK MARCUS SVENSSON & LINDA LINDELL, 031-98 70 19 Ringenäs GK FLAGSHIP STORE & STUDIO GÖRAN TYRSING, 035-16 15 94 Rockatorp GK Bertil Garpenholt, 0470-77 70 40 Ronneby GK JOHAN BJERNGREN, 0457-125 50 RoslagenS GK STUDIO LEIF MODIN, 0176-23 70 34 RyA GK MÅNS LUNDBERG, 042-22 16 88 RättvikS GK MAGNUS AHLGREN, 0248-103 43 Sala GK TOMAS BERGLING, 0224-530 64 SalemS GK STUDIO PETER BÄCKBOM, 08-550 941 50 Sand Gc EDDY ERIKSSON, 036-308 308 SKELLEFTEÅ GK MIKAEL BERGLUND, 0910-77 93 33 Skinnarebo G&CC STUDIO EDDY ERIKSSON, 036-608 15 SKÖVDE GK STUDIO LARS ALDÉN, 0500-41 25 37 SOLLENTUNA GK NICLAS BJÖRNSSON, 08-594 709 90 Stockholm GK JOHAN ORRGÅRD, 08-544 907 11

ESLÖV GK TOMAS SETTERHILL, 0413-186 10

Leksand GK PER JÖNSSON, 0247-107 49

Söderby GK STUDIO FREDRIK ALMSKOUG & FREDRIK HEDLUND, 018-430 19 70

Fagersta GK MICHAEL RAMQUIST, 0223-540 25

LidköpingS GK JONAS & MARIELLE STERN, 0510-54 63 19

sÖDERHAMNs GK TOBIAS GRUNDIN, 0270-28 13 00

Falsterbo GK DAVID LEET, 040-47 52 52

LiNköpingS GK BILL PATTERSON & LARS VANGDAL, 013-26 29 90

Söderköpings GK PETER SUNELL, 011-700 39

SuRAHAMMARS GK MICHAEL RAMQUIST, 0220-304 61

Söderslätts GK AGUST ARINBJARNARSON & JAN TILMANIS, 040-42 96 85

LjusdalS GK ULF NORRBY, 0651-125 66

sölvESBORGS GK STUDIO DAVID GREEN, 0456-706 52

Lunds AKADEMISKA GK KLAS OHLSSON, 046-990 05

Timrå GK PÅLLE BÖRLIN, 060-57 92 63

Golfstore Group AB  Box 508  235 25 Vellinge  Tel. 040-42 95 00

Besök oss på www.golfstore.se

Umeå GK FLAGSHIP STORE & STUDIO THOMAS NILSSON, 090-410 14 UPSALA GK STUDIO Jonnie Eriksson & John Ahlblom, 018-46 12 41 Vadstena GK JOAKIM HALLBERG, 0143-124 80 VarbergS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO FRANK & PETER ENGLUND, VÄSTRA & ÖSTRA BANAN, 0340-434 48 Vasatorps GK FLAGSHIP STORE & STUDIO KEITH DAVIES, STEFAN KRONVALL & PETER BENGTSSON, 042-23 50 58 Vetlanda GK ÅKE HEINDORFF, 0383-183 28 Visby GK FLAGSHIP STORE & STUDIO Peter Sigrén, 0498-20 09 39 Woodlands CC NIKLAS BERGDAHL, 0435-536 75 Väddö GK ULF ANDERSSON, 0176-508 43 Värnamo GK HANS EDBERG & PETER GRIMFJORD, 0370-239 91

VästervikS GK PETER BILLBERG, 0490-319 66

LANNALODGE GOLFRESORT STUDIO MIKAEL ”BUMLE” KARLSSON, 019-29 10 45

grönlund GK MATTIAS PETTERSSON, 0174-206 70

ULRICEHAMN GK STUDIO KRISTER ANDERSSON & RASMUS ARTUESSON, 0321-279 50

Sunne GK TOMAS MOGREN, 0565-142 10

Eskilstuna GK STUDIO JAN KJELLWALL, 016-14 71 29

FORSGÅRDENS GK STUDIO KAROLINA & MARTIN BOHLIN, 0300-56 68 24

TRUMMENÄS GK FLAGSHIP STORE & STUDIO PATRIK TRYDEFELDT & BJÖRN HANSSON, 0455-36 05 74

Wäsby GK STUDIO MICHAEL LUNDBÄCK, 08-514 103 60

Landeryds GK FLAGSHIP STORE & STUDIO PETER LINDH, 013-36 22 00

Ljunghusens GK FLAGSHIP STORE & STUDIO NICLAS ARWEFJÄLL, 040-45 25 61

TROSA GK BERTIL LEMKE, 0156-224 53

Strömstad GK PATRICK ÅBRINK, 0526-149 50

Eksjö GK STEFAN STERNER, 0381-135 78

FORSBACKA GK BJÖRN PERSSON & BIRGER KJELLSTEDT, 0532-616 90

Trelleborgs GK STUDIO LARS LINDH, 0410-33 04 80

Västerås GK TOMAS LJUNGQVIST, 021-35 45 09 ÅkagårdenS GK MAGNUS PETTERSSON, 0431-41 77 31 ÄNGELHOLMS GK TOMAS ERIKSSON Wreifält, 0431-43 12 27 Öijared GK LARS & PIA EVERTSSON samt URBAN SUNDBERG, 0302-373 20 Öjestrand GC ROBIN STÅLEBRING, 060-330 10 ÖrBYHUS GK MATTIAS PETTERSSON, 0295-610 22 ÖSTERsund-Frösö GK FLAGSHIP STORE & STUDIO GÖRAN KNUTSSON, 063-57 91 90


Besรถk oss pรฅ www.golfstore.se Golfstore Group AB Box 508, 235 25 Vellinge Tel. 040-42 95 00

Golfstore_Magazine_spring_2013_SE  

Spring 2013 Se

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you