Page 17

32

GOLFavisen · JULI 2011

regelquiz

REGELQUIZ I SAMARBEJDE MED REGELSTUDIUM.DK

3

3

lette Spørgsmål

1

D N I V A EN K

BRID

SSE

B ONET S E G

O L DE

svære Spørgsmål

1 Slagspilsturnering

En spillers bold ligger uden for en greenbunker, som han skal spille over. Må han rive i bunkeren og derved fjerne nogle store fodspor? 1. Ja 2. Nej 2 I en hulspilsturnering glemmer en spiller at underskrive et scorekort. Bliver han diskvalificeret? 1. Ja 2. Nej 3 Må en spiller putte med én hånd, mens han holder flagstangen med den anden? 1. Ja 2. Nej

Se de kommenterede og rigtige svar på

www.regelstudium.dk

under menupunktet

"GOLFavisen quizzer".

Regelquiz

Du kan skrive til Percy på www.regelstudium.dk

Percy Finsen

En spiller slår en kraftig slice fra teestedet. Han finder sin bold og slår den på green, men er ikke klar over, at den var out of bounds, da han slog til den. En medslagspiller har set det og siger, at han skal slå en ny fra teestedet. Hvad siger reglerne? 1. Han må gå tilbage til teestedet og slå sit tredje slag 2. Han må gå tilbage til teestedet og slå sit femte slag 3. Han må putte på greenen og dermed slå sit femte slag 4. Han bliver diskvalificeret for at slå til en bold, der er out of bounds 2 Spiller A’s bold ligger lige uden for greenen, og han chipper den ind. Uden at være blevet spurgt fjerner hans modstander B flaget og lægger det på greenen. A’s bold løber lige over hullet og kommer til hvile ca. en meter bagved. Hvad siger reglerne? 1. Der er ingen straf 2. Spiller B får et straffeslag for uautoriseret at have fjernet flagstangen 3. Spiller B taber hullet 4. Der er ingen straf, men spiller A må vælge at putte igen med flaget stående i hullet 3 Slagspilsturnering

Spiller A og spiller B har slået fra teestedet ud på fairway, da de opdager, at deres bolde er af samme fabrikat. Spiller A ved hvilken bold, der er hans, og for at undgå en mulig forbytning markerer og løfter han sin bold, erstatter den med en anden af andet fabrikat og spiller hullet færdigt. Hvad siger reglerne? 1. Der er ingen straf 2. Spiller A får et straffeslag for at berøre sin bold i spil 3. Spiller A får to straffeslag for at spille en ikke tilladt erstatningsbold 4. Spiller A får i alt tre straffeslag

VINDER AF KONKURRENCEN I juni OG DEN HELDIGE MODTAGER AF EN KASSE BOLDE FRA BRIDGESTONE BLEV: Helle Orloffs

I samarbejde med www.regelstudium.dk bringer vi 6 udfordrende spørgsmål i hver udgave året ud, 3 nemme og 3 svære. Quizzen er lavet af Unionsdommer i golf Percy Finsen fra www.regelstudium.dk som også vil bistå med, at svare på læsernes spørgsmål.

LÆSERBREV Læserbrev fra Hans Rasmussen

Spørgsmål

Svar

Hej Percy.

Goddag Hans

Jeg stod nede i en bunker på hul 2 i Dronninglund Golfklub. Efter at have ramt bolden, når den ikke op af bunkeren, men rammer i siden af bunkeren og ryger direkte tilbage mod mig. Jeg når at slå til den igen (i luften) og den lander på green. Er det et dobbeltslag? Får jeg 1 eller 2 straffeslag? Jeg tog 2 straffeslag, da det var i en bunker.

Det, der sker for dig, er ikke et "dobbeltslag" ifølge regel 14-4, men derimod en overtrædelse af regel 19-2, som (lidt forkortet) siger: "Hvis en spillers bold tilfældigt føres ud af retning eller stoppes af ham selv eller hans udstyr, pådrager han sig ét straffeslag, og bolden skal spilles, som den ligger". Så du var lidt hård mod dig selv i strafudmålingen.

Venlig hilsen Hans Rasmussen

Nykredit er en bank

Gode hilsener Percy

LÆSERBREV En ny bank, fristes man til at sige. Men baseret på 160 års historie som

Læserbrev fra Helle Orloff

realkreditinstitut. Så når vi rådgiver vores kunder, er det altid med

Spørgsmål

Svar

Hej Percy

Goddag Helle

En bold spilles fra teestedet ud over en sø, der har gule markeringer. På den anden side af søen findes green. Bolden lander på den anden side af søen og oven for de gule markeringer, men triller tilbage ned ad bakken og i søen. - Skal der droppes foran søen – ml. teested og søen, altså der hvor bolden flyver ind over søen, eller kan der droppes ud til siden, der hvor bolden triller i søen – blot ikke tættere på flaget – men altså ml. sø og green? Venlig hilsen Helle Orloff,

Ifølge regel 26-1.b er stedet, hvor bolden sidst krydsede hazardgrænsen, referencepunktet for drop tilbage i linien. Da det er en gul hazard, kan du ikke droppe indenfor to køllelængder, men må enten slå slaget om fra teestedet eller droppe en bold i linjen skæringspunkt/flag. I dette tilfælde må du altså droppe på den fjerne side af søen, så du skal over den en gang til. Måske uretfærdigt, men sådan er reglen.

Og det er der en god grund til. For er det ikke sådan, at lån til bolig, daglig

Gode hilsener Percy

Vi hjælper hver enkelt kunde med at finde nye økonomiske muligheder.

Hvis der er nogen der sidder med et regelspørgsmål de gerne vil have svar på, så send det endelig til:

regler@GOLFavisen.dk Vi bringer svaret i det kommende nummer og præmierer det bedste

familiens bolig eller virksomhedens samlede balance som udgangspunkt.

økonomi, opsparing og investering hænger uløseligt sammen? Og er det ikke også sådan, at hvis du først har overblikket, så bliver det lettere at træffe både de store og de små beslutninger? Overblikket til at træffe beslutninger er det vigtigste, vi kan give vores kunder. Over telefonen, på nettet, eller i et af vores 57 rådgivningscentre.

Lyder det fornuftigt, ved du, hvad vi mener med at tænke nyt. Kom forbi, eller se på nykredit.dk, hvad en ny bank kan gøre for dig.

spørgsmål med en kasse bolde fra Bridgestone. Kommenterede svar kan læses på www.regelstudium.dk under menupunktet GOLFavisen.

God fornøjelse!

Juli 2011  

Denmark's biggest golf paper with news, travel, courses, equipment, interviews ect...

Juli 2011  

Denmark's biggest golf paper with news, travel, courses, equipment, interviews ect...

Advertisement