URTEKARIA 2020

Page 18

18 //

Dominak eta errekorrak; Goierriko atletentzat urte oparoa izan da Urtekaria Kirola

.

.

Agirrezabalek 2:13:45ean osatu du Valentziako maratoia Caballerok ibilketako Gipuzkoako marka ezarri du Tobarrek urrea lortu du Espainiako Txapelketan Sanz eta Egeak ez dute denboraldia alferrik galdu

Goierriko atletek sekula baino marka hobeak lortu dituzte aurten. Urtarrilean Hodei Caballero ordiziarrak 18 urtez azpiko 10 kilometroko ibilketako proban Gipuzkoako errekorra ezarri zuen: 48:54; irailean Nora Tobar ataundarrak 23 urtez azpiko Espainiako Txapelketan urrea kolkoratu zuen. 1,71 metrorekin bere markarik onena berdindu zuen. Goierri mailako markarik onena da. Halaber, Espainiako Txapelketetan Dorleta Armendariz ordiziarrak zilarra eskuratu zuen mailu jaurtiketan. 55 metroak gainditu zituen. Tobarren eta Armendarizen artean Espainiako Txapelketetako hamazazpi domina dituzte; urrian, Aratz Cendon ordiziarrak pisu jaurtiketako Euskaldiko Txapelketa bereganatu zuen, 16 urtez azpikoetan. Abenduan Eneko Agirrezabal segurarrak Goierriko inoizko markarik onena ezarri zuen Valentziako maratoian, elite mailan. 2:13:45ean gelditu

Irailean Altamirako tartana estreinatu zuten 280 atletek. Gipuzkoako federazioak Ordizian antolatu zuen Iraileko Elkarretaratzea, zoru berria probatzeko.

Iraitz Zubizarretak profesionaletara jauzia eman du

Ion Izagirrek hiru handietan lortu ditu garaipenak

PELOTA // Iraitz Zubizarreta

TXIRRINDULARITZA // Ion Iza-

ataundarrak irailean egin zuen debuta profesional maila. Etxean jokatu zuen, Jon Ander Albisu atzelari zuela. Buruz buruko txapelketan eta Lau t’erdikoan ere jokatu du, baina bi txapelketetan lehen partida galdu eta kaleratu egin zuten.

Altamirako pista urdina irailean estreinatu zuten. ANE GARMENDIA

zuen kronoa. Ia minutu batean ondu zuen aurreko marka.

Altamira, berrituta

girrek Vueltako 6. etapa bereganatu zuen urrian, Gorka anaiak egindako lanari errematea jarrita. Garaipen honekin hiru itzuli handietan harramazkatu du etaparen bat. Marka hori lortzen duen ehungarren txirrindularia da, lehen goierritarra.

Josetxo Imazen memoriala izan zen itxialditik bueltan jokatu zen lehen lasterketa. Antolakuntzak «historikotzat» jo zuen 20. edizioa. Gainera, lehendabizikoz, Beasainen hasi eta bukatu zen proba. Alexander Oiarbide eta Elena Silvestre izan ziren azkarrenak senior mailan. 280 ko-

75

URTE BETE DITU ILINTXAK Ilintxa 1945. urteko azaroaren 15ean sortu zen. Hortaz, 2020/2021 denboraldian 75 urte betetzen dabiltza. Herri krosak, 40. Idiazabalgo Herri Krosak 40. edizioa izan du aurtengoa. Era berean, Oamendi kluba eratu dute Zeraienen.

Ainhoa Sanzek Cap de Cruseko marka ezarri zuen irailean. Garaipen gehiago ere lortu ditu, tartean, Euskadiko kros txapelketa. Eneko Agirrezabalek irabazi zuen Gizonezkoetan. Aritz Egea ere fin ibili da. Monte Perdido Extrem probako marka ondu zuen berak. Era berean, Eguzkiak iraun bitartean erronka egin zue azaroan. Izaspira zazpi bider igo eta jaitsi zen Ezkiotik. rrikalari elkartu ziren, segurtasun neurri zorrotzekin. San Silvestre probarik, ordea, ez da jokatuko. Beste proba asko ere ezin izan dira jokatu. Kross denboraldia ere aurreikusi baino laburragoa izan da, martxoko itxialdiak denboraldia bete-betean harrapatu baitzuen.

GOIERRIKO HITZA Osteguna, 2020ko abenduaren 31

Zalduak hirugarren txapela jantzi du, pentatloi proba epikoan Xabier Zalduak Euskal Pentatloian ez du parekorik. Irailean hirugarrenez jarraian bereganatu zuen txapela. Modalitate honetan sekula ez du galdu. Julen Gabirondok estu hartu du aurten. Zaldua buruan joan zen hasieratik, baina azken zatian, korrikaldian, Gabirondok harrapatu egingo zuela zirudien; minutu bat jan zion. Halere, zumarragakoak eutsi egin zion eta 35 segundoko aldearekin irabazi zuen. Denera, 36:06 minutu behar izan zituen, bere denborarik onena. Egin beharreko lanak honakoak: 100 kiloko harriari 25 jasoaldi, gizon proban, bi plaza 400 kiloko harriarekin, hiru kanerdiko moztu, 50 kiloko bi txingarekin lau plaza eta korrika hiru kilometro —30 itzuli plazari—. Euria zarra-zarra egin zuen eta haizea ere oso zakar ibili zen.

Aizkolariek, planto

Aizkolariek, tartean Azurmendi beasaindarrak, federazioarekin apurtu eta haien kabuz antolatutako txapelketa sortu dute.

Mendia, beste goierritar bat lehen mailan

Elustondok eta Etxezarretak Realean jarraituko dute

FUTBOLA // Eñaut Mendia laz-

FUTBOLA // Aritz Elustondo eta

kaotarrak Eibarreko lehen taldearekin debuta egin zuen urrian, Valladoliden aurka. Hasierako hamaikakoan irten zen eta partida txukuna jokatu zuen. Ez du aukera gehiagorik izan orain arte. Gizonezkoen lehen mailan dabilen bigarren goierritarra da.

Ane Etxezarreta beasaindarrek Realarekin duten kontratua luzatu dute aurten. Etxezarretak urtebeterako berritu zuen kontratua eta Elustondok 2024ra arte. Bien artean 300 partida baino gehiago jokatu dituzte txuri urdinen lehen taldeetan.