a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

VELIKI PETAK Isusova muka i smrt


NA VELIKI ČETVRTAK, NA POSLJEDNJOJ VEČERI ISUS JE UZEO ČAŠU I REKAO: “PIJTE IZ NJE SVI! OVO JE KRV MOJA, KRV SAVEZA KOJA SE ZA MNOGE PROLIJEVA NA OTPUŠTENJE GRIJEHA.”


NAKON VEČERE ISUS S APOSTOLIMA ODLAZI U MASLINSKI VRT. TAMO JE KLEKNUO I MOLIO: “OČE, AKO JE MOGUĆE NEKA ME MIMOIĐE OVA ČAŠA. ALI NEKA BUDE VOLJA TVOJA!”


NJEGOV IZDAJICA, JUDA, KOJI GA JE IZDAO ZA 30 SREBRNJAKA, DOŠAO JE S VOJNICIMA. POLJUPCEM JE IZDAO ISUSA. ISUSA SU UHITILI I ODVELI NA SUĐENJE.


VELIKI SVEĆENIK UPITA ISUSA: ”JESI LI TI SIN BOŽJI?” ON ODGOVORI: ”JESAM.” ŽIDOVI POVIČU: ”UVRIJEDIO JE BOGA! ZASLUŽIO JE SMRT!”


BUDUĆI DA NISU IMALI OVLASTI IZVRŠITI SMRTNU KAZNU ISUSA SU PREDALI RIMSKOM UPRAVITELJU PONCIJU PILATU. PILAT JE TRI PUTA PONOVIO: “NE NALAZIM NA NJEMU NIKAKVE KRIVICE!”


IPAK GA JE PREDAO VOJNICIMA DA GA KAZNE. VOJNICI SU GA BIČEVALI, OKRUNILI TRNOVOM KRUNOM I NA NJEGA STAVILI TEŠKI KRIŽ.


NAROD JE VIKAO: ”RASPNI GA!! RASPNI!” I PILAT GA JE OSUDIO NA SMRT NA KRIŽU.


RIMSKI SU GA VOJNICI RAZAPELI NA BRDU KALVARIJI IZMEĐU 2 RAZBOJNIKA. VOJNICI SU ZA ISUSOVU ODJEĆU BACILI KOCKU.


ISPOD ISUSOVA KRIŽA DOŠLA JE MAJKA MARIJA SA IVANOM. ISUS JE REKAO MAJCI: ”ŽENO, EVO TI SINA.” IVANU JE REKAO: „EVO TI MAJKE!”


NA VELIKI PETAK ISUS JE UMRO NA KRIŽU OKO TRI SATA POSLIJE PODNE. KAKO ŽIDOVI SUBOTOM NE RADE, ŽURNO SU PRIJE MRAKA POKOPALI ISUSA.


JOSIP IZ ARIMATEJE I NIKODEM POKOPALI SU ISUSA U NOVI GROB U KOJI JOÅ NITKO NIJE BIO UKOPAN. ULAZ U GROB SU ZATVORILI VELIKIM KAMENOM.

Profile for Goga F.

VELIKI PETAK  

VELIKI PETAK  

Profile for gogaf.
Advertisement