Page 1

Schotland

Gemaakt door: Naomi Devlin 2012/2013 de Goejanverwelle


Naomi Devlin Schotland

Inhoudsopgave 1. Voorwoord.............................................. ...... Blz.1

2. Schotland zelf........................................... Blz.2 3. Het monster van Loch ness........................... ...... Blz.3

4. Tarbolton................................................ Blz.4 5. Nawoord...................................................... Blz.5 6. Literatuurlijst................................................ Blz.6

2


Naomi Devlin Schotland

Voorwoord Naomi Devlin ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik er zelf geboren ben en er een aantal jaar gewoond heb. Ik vind zelf in Schotland het monster van Loch ness het leukst omdat er een boot is en die vaart over het water waar het zogenaamde Loch ness monster zou moeten wonen.

3


Naomi Devlin Schotland

Schotland zelf Schotland is een koninkrijk en vormt met Engeland, Noord-Ierland en Wales één Verenigd Koninkrijk. Het Noordelijke deel van het eiland GrootBrittannië en grenst in het zuiden aan Engeland. Schotland kent een eigen, vlag, bankbiljetten en binnenlands bestuur binnen het Verenigd Koninkrijk. Schotland telt ruim 5,1 miljoen inwoners. De hoofdstad van Schotland is Edinburgh. De nationale vlag van Schotland - bekend als de Satire of het Andreaskruis - werd volgens de heiligenleven al in de negende eeuw gebruikt en zou daarmee de oudste nationale vlag ter wereld zijn. Sinds 1606 maakt de vlag deel uit van de Union Jack.

4


Naomi Devlin Schotland

Het monster van Loch ness Het Monster van Loch Ness is een dier dat volgens de mens zou leven in het Loch Ness, een groot, diep meer in Schotland. Het dier wordt ook wel Nessie genoemd. Er bestaan vele onduidelijke foto's van, maar zijn bestaan is nooit duidelijk aangetoond. Er bestaan verschillende meningen over het monster.

Mijn mening over het Monster van Loch ness: Ik vindt het monster van Loch ness echte onzin omdat er op Google vage plaatjes staan als je deze plaatjes goed bekijkt zie je dat het een olifant is die in een meer zwemt ik vindt dat een beetje vaag.

Dit is dus een slurf van een olifant in een meer ergens in de middel of no wear

Dit zwarte gedeelte zie je als je boven water kijkt en de olifant als je onder water bent

5


Naomi Devlin Schotland

Tarbolton Tarbolton is een klein dorpje in Schotland. Tarbolton is de plaats waar ik bijna 3 jaar heb gewoond. Er is niet veel te doen dan behalve naar een speeltuintje die niet echt veilig meer is en je hebt ook nog altijd je tuin om in te spelen. Ik persoonlijk vindt het leuk om naar mijn familie te gaan. Er is op 2 a 3 km is een strand met een mooie zee als je heel ver gaat lopen kom je bij de rotsen en kom je ook veel krabben tegen groot en klein maar en zijn ook veel blue bottles (kwallen soort) maar ook gewone kwallen de en meeste zijn best groot.

6


Naomi Devlin Schotland

Nawoord IK vond het een leuk en interessant onderwerp. Ik ben dingen tegen gekomen en heb dingen ontdekt die ik nog niet wist. voor de rest is het helemaal gelukt en vond het echt tof van wat ik hier van geleerd heb.

7


Naomi Devlin Schotland

Literatuurlijst www.wikipedia.nl www.google-afbeeldingen.nl voor de rest het ik de dingen aan mijn moeder gevraagd en aan mijn oma.

8

Schotland  

Naomi Devlin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you