Page 1

Tigo Bron 25 januari 2013


Werkstuk Schiphol

INHOUDSOPGAVE

Door Tigo Bron 2013

3 4-5 5 6 6 6-7 7-9 9 10 11 12 13

2

Voorwoord Geschiedenis Naamsverklaring Schiphol Vertrekhal Bagage Inchecken Boarden Vracht Schiphol in de winter Schiphol en de natuur De brandweer op Schiphol Literatuurlijst


Werkstuk Schiphol

Voorwoord Mijn werkstuk gaat over Schiphol. Ik heb hier voor gekozen omdat ik er wel eens ben geweest met vakantie. En toen vond ik heel groot en leuk want ik zag hele grote vliegtuigen. In de herfstvakantie ben ik achter de schermen geweest van Schiphol en toen kwam ik erachter dat Schiphol meer dan een vliegveld is en dat vond ik heel leuk om er nog meer te weten te komen over schiphol.

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

Geschiedenis Schiphol ligt in de gemeente Haarlemmermeer, een gemeente die in 1855 ontstond na het droog maken van de Haarlemmermeer tussen 1848 en 1852. Dat betekent dat de luchthaven op de bodem van dit meer ligt, vier meter onder de zeespiegel. In september 1916 waren de eerste (militaire) proeflandingen op Schiphol. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Schiphol gebruikt als militair vliegveld. Het luchthavenpersoneel waste zich met water uit de sloot en sliep in verplaatsbaar houten gebouwen die werden verlicht met lantaarns. De boeren moesten niks hebben van die moderne vliegerij: als je niet uitkeek, kreeg je als vliegenier een aardappel naar je hoofd! In 1919/1920 werd de KLM opgericht. KLM krijgt toestemming om Schiphol als vliegveld te gebruiken. De eerste wereldoorlog eindigde in 1918. De militaire vliegtuigjes stonden doelloos op Schiphol, totdat Albert Plesman een superidee kreeg: hij wilde burgers gaan vervoeren met deze vliegtuigen. Een half jaar later richtte hij de KLM op en startte vanaf Schiphol haar eerste lijndienst: de verbinding Amsterdam-Londen. Op 17 mei 1920 landde het eerste lijndienstvliegtuig van de KLM (De Havilland DH 16) na vertrek uit Londen op het 76 hectare grote grasveld. In 1926 werd Schiphol de gemeentelijke luchthaven van Amsterdam. In 1928 vonden de Olympische Spelen plaats in Amsterdam en de gasten moesten natuurlijk waardig ontvangen worden. De gemeente Amsterdam nam het grootste deel van Schiphol over en met man en macht werd er gewerkt om Schiphol op tijd klaar te krijgen. Als tweede luchthaven in Europa beschikte Schiphol in 1938 over vier verharde banen; er bestaat al een modern stationsgebouw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog veroveren de Duitsers Schiphol. Zij gebruiken de luchthaven voor het uitvoeren van luchtaanvallen op Engeland. Voor de Engelsen en Amerikanen was dit voldoende aanleiding om Schiphol te vernietigen. Om dit doel te bereiken worden 400.000 bommen op Schiphol geworpen. Het beetje dat dan nog overeind staat wordt door de Duitsers zelf vernietigd. Op 28 juli 1945 landde het eerste verkeersvliegtuig na de tweede wereldoorlog op het gedeeltelijk herstelde Schiphol. Er zijn veel plannen voor Schiphol na de oorlog, met Jan Dellaert als grote bedenker. Om alles te kunnen betalen worden de regering, Amsterdam en Rotterdam eigenaar en in 1967 wordt Schiphol-Centrum door koningin Juliana geopend. De luchthaven heeft dan 4 banen, gelegen rond een centraal stationsgebouw. Zowel het aantal passagiers als het vrachtverkeer nemen snel toe. Schiphol groeit uit tot een belangrijke luchthaven. Via dit vervoersknooppunt worden vracht en passagiers van over de hele wereld vervoerd. Inmiddels werken ruim 260.000 mensen op of om Schiphol.

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

De vliegtuigen veranderen ook; straalvliegtuigen nemen in de jaren ’70 de plaats in van propellervliegtuigen. Ze zijn sneller en kunnen veel meer passagiers meenemen. Ook kunnen ze veel grotere afstanden afleggen. Veel mensen kunnen nu een (minder duur geworden) ticket betalen. De wereld komt naar de mensen toe. In 1975 is er uitbreiding van de terminal (gebouw op de luchthaven waar passagiers aan boord kunnen) met 120% en ingebruikneming nieuwe, vierde pier.

Naamsverklaring Schiphol Het meest populaire verhaal is dat op deze plek in het vroegere Haarlemmermeer veel boten zonken. Deze plek kreeg de naam: Schip Holl of Scheepshol. Het woord hol betekent dan: graf. Schiphol zou dus een plek zijn waar schepen naar de bodem van het meer zonken. Er zijn nooit wrakken gevonden toen het Haarlemmermeer werd droog gepompt, dus dit verhaal is waarschijnlijk niet waar. Een andere uitleg van de naam zegt dat de naam komt van het woord: scheepshaal. Dit is een sloot waar schepen van het ene meer naar het andere meer werden gesleept. Een derde uitleg vertelt dat de naam afkomstig is van: scip hol. Dit is een laaggelegen stuk land (hol, zoals in Holland) waar hout van werd afgehaald voor het bouwen van schepen.

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

Vertrekhal Wie zijn reis op Schiphol begint, moet zich melden in de vertrekhal. In de vertrekhal geef je je bagage af, en moet je je instapkaart laten zien. De vertrekhal is onderverdeeld in Vertrek 1, 2, 3 en 4. Vanuit Vertrek 1 ga je meestal naar de B, C en D-pier voor vluchten naar de meeste Europese landen.

Bagage De meeste passagiers nemen bagage mee op reis. Koffers van aankomende passagiers worden uit het vliegtuig gehaald, op karretjes gezet en naar de bagagekelder gebracht. Daar worden ze gesorteerd en op een bagageband gezet die uitkomt in de aankomsthal. Boven die band staat het vluchtnummer en de stad waar je aan boord bent gegaan, zodat je weet waar je je koffer moet ophalen. Bij vertrek gaat een koffer na het inchecken via een lopende band en een bagagesysteem naar een van de bagagekelders. Van daaruit wordt de bagage naar het vliegtuig gebracht

Inchecken E-Ticket Een e-ticket is een elektronische versie van het gewone papieren ticket. Je gegevens worden dan opgeslagen in een computer. Als je met een eticket reist hoef je geen papieren ticket meer op te halen of te laten toesturen. Bij de incheckbalie checkt men of je in de computer staat en krijg je op vertoon van je paspoort of ID-kaart je instapkaart. Inchecken Een luchtvaartmaatschappij moet weten wie er mee aan boord gaat. Daarom moet je je voor vertrek aanmelden. Dat heet inchecken. Dit gebeurt bij een speciale balie in de vertrekhal. Hier worden je naam en je vluchtgegevens gecontroleerd en krijg je een instapkaart. Ook moet je hier je bagage afgeven. Instapkaart Iedere passagier ontvangt bij het inchecken een instapkaart. Op deze kaart staat ook het nummer van de stoel die voor je is gereserveerd en de tijd waarop je bij de gate moet zijn. Bij het aan boord gaan moet je een deel van je instapkaart afgeven. Op die manier kan een luchtvaartmaatschappij ook controleren of iedereen wel aan boord is gegaan.

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

Self service check in Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden passagiers die uitsluitend handbagage bij zich hebben de mogelijkheid zelf in te checken. In de vertrekhal staan hiervoor speciale self service check in computers.

Boarden (reis) Chartervlucht Als een vlucht niet volgens een vaste dienstregeling wordt uitgevoerd, zoals een lijnvlucht, spreek je van een chartervlucht. Chartervluchten zijn in het algemeen vakantievluchten. Reisbureaus huren een bepaald aantal stoelen voor passagiers die bij hen een vakantie boeken. Dienstregeling Iedere luchtvaartmaatschappij neemt haar lijnvluchten op in een dienstregeling. Daarin is precies terug te vinden hoe laat een vliegtuig van een bepaalde luchthaven vertrekt en elders weer landt. Alle lijnvluchten van en naar Schiphol staan in een dienstregeling die Schiphol zelf uitgeeft, de Schiphol Timetable. Er bestaat een winter- en een zomerdienstregeling. Gate De vliegtuigen die aan een pier staan, staan aan een gate geparkeerd. Gate is Engels voor uitgang. Passagiers wachten bij die uitgang tot zij kunnen vertrekken. Iedere gate heeft een letter en een nummer, bijvoorbeeld D24, zodat die makkelijk is te vinden voor een passagier. Handbagage Je gewone bagage geef je af bij het inchecken. Meestal heb je echter ook nog handbagage bij je die je meeneemt in het vliegtuig. Deze bagage moet passen in het bagagerek boven je stoel of onder je stoel. KLM De Koninklijke Luchtvaartmaatschappij, KLM, is de nationale luchtvaartmaatschappij en heeft op Schiphol haar thuishaven. KLM werkt samen met andere luchtvaartmaatschappijen. De totale ‘KLM-groep’ die op deze wijze wordt gevormd, is goed voor bijna drie kwart van alle vluchten die op Schiphol worden uitgevoerd. Lijnvlucht Als een vlucht steeds weer op dezelfde dag en dezelfde tijd wordt uitgevoerd, spreken we van een lijnvlucht. Alle lijnvluchten worden in een dienstregeling vastgelegd (eigenlijk een soort spoorboekje). Er is een zomer- en een winterdienstregeling.

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

Luchtvaartmaatschappij Een bedrijf dat vliegtuigen bezit en daarmee tegen betaling vluchten uitvoert, noemen we een luchtvaartmaatschappij. Op Schiphol komen meer dan honderd luchtvaartmaatschappijen. Die passagiers vervoeren, soms samen met vracht. Ook is er een aantal luchtvaartmaatschappijen die alleen vracht vervoeren of die met name chartervluchten uitvoeren. Last minute reizen Het is voordelig om op het laatste moment nog een vakantiereis te boeken, een zogeheten last minute reis. Dit zijn vaak reizen die op de valreep beschikbaar zijn gekomen, bijvoorbeeld door annulering. Als je zo'n vakantie boekt, moet je meestal binnen twee weken al op pad. In de vertrekhal zijn speciale last minute balies te vinden, waar je dergelijke reizen kunt boeken. Slots Luchtvaartmaatschappijen die op Schiphol willen gaan vliegen, hebben slots nodig. Een slot is een toestemming om op een bepaalde tijd van Schiphol te vertrekken of aan te komen. Deze slots worden verdeeld door een speciale slotcoรถrdinator. Verkeersleider De verkeersleider is de man die het contact onderhoudt tussen de piloot en de verkeersleider. Hij geeft vanuit de toren toestemming te landen en te stijgen en zorgt ervoor dat de vliegtuigen in de lucht hun eigen route aanhouden en daardoor niet met elkaar in botsing kunnen komen. Slurf De vliegtuigen die aan een pier staan geparkeerd zijn met een slurf of passagiersbrug met de terminal verbonden. Daardoor kunnen passagiers veilig en droog in- en uitstappen. Vluchtnummer Iedere vlucht heeft een eigen vluchtnummer. Dat nummer begint met letters, de code van de maatschappij waarmee je vliegt. De KL0641 is bijvoorbeeld de vlucht van de KLM vanaf Schiphol naar New York. Winkelcentrum Schiphol heeft in zijn soort het grootste belastingvrije winkelcentrum ter wereld, See Buy Fly geheten. Vertrekkende passagiers hebben de keuze uit meer dan 100.000 verschillende artikelen. In het winkelcentrum in Schiphol Plaza kan iedereen terecht. Dit centrum is dagelijks van 07.00 tot 22.00 uur open.

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

Zakenreiziger Niet iedereen maakt een vliegreis voor vakantie of familiebezoek. Ongeveer 40% van alle passagiers op Schiphol is zakenreiziger en vliegt voor zijn werk.

Vracht De vracht die door de lucht gaat, heet luchtvracht. Jaarlijks wordt op Schiphol ruim 1,5 miljoen ton vracht met vliegtuigen aan- en afgevoerd. Slechts een deel daarvan is bestemd voor Nederland, de rest gaat door naar andere landen. Typische luchtvrachtproducten zijn bloemen en landbouwproducten, omdat die anders snel bederven, en hoogwaardige elektronische apparaten en dieren. Schiphol is in omvang de derde vrachtluchthaven van Europa. Schiphol-Zuidoost, aan de overkant van de Kaagbaan, is speciaal voor vrachtvervoer ontwikkeld. Dierenvervoer is onderdeel van het vrachtvervoer (Air France KLM Cargo) en een specialiteit van KLM. KLM was de eerste luchtvaartmaatschappij die levende dieren vervoerde. Dat gebeurde in 1924, toen een stier onder de naam Nico per vliegtuig van Rotterdam naar Parijs vloog. KLM staat bekend als een van de beste en grootste dierenvervoerders ter wereld. Dierentuindieren, vee, paarden, siervissen, honden en katten, de ‘gekste' beesten gaan mee aan boord. De dieren gaan meestal mee in het vrachtruim van gecombineerde passagiers-vrachtvliegtuigen en soms met een apart vrachtvliegtuig. De dieren krijgen hele goede begeleiding van gespecialiseerde dierenstewards. Op Schiphol is er zelfs een dierenhotel voor hen beschikbaar.

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

Schiphol in de winter De-icing Als zich in de lucht een ijslaag op het vliegtuig vormt, bijvoorbeeld door hagel of sneeuw, kan dit gevaar opleveren voor het vliegtuig. Vooral de beweegbare vlakken voor en achter de vleugel zijn kwetsbaar, zoals de ‘flaps’ en de ‘spoilers’. In de winter worden vliegtuigen voordat ze vertrekken behandeld tegen ijsvorming. Dit heet ‘de-icing’ (ijsvrij maken) en ‘anti-icing’ (ijsvrij houden). Dit gebeurt met de stof glycol, op speciale de-icingplatformen vlakbij de startbanen. De de-icingvloeistof wordt over het vliegtuig heen gespoten. De glycol die van het vliegtuig druipt wordt daarna keurig opgevangen in een gesloten rioolsysteem en naar een reservoir gepompt. De Sneeuwvloot Voor het sneeuw en ijsvrij maken van de luchthaven heeft Schiphol een heleboel verschillende voertuigen. Strooiers bestrijden de gladheid. De vliegtuigopstel-plaatsen worden sneeuwvrij gemaakt met voorspanbezems (vrachtwagens met grote bezems aan de voorkant) en ramphogs (shovels). Een indrukwekkende sneeuwvloot ontdoet de start- en landingsbanen van sneeuw. Het vegen van een baan inclusief de opritten duurt ongeveer 40 minuten. Met de brede Polderbaan is men 60 minuten bezig. Als de sneeuwval heel extreem is, is het onmogelijk om alle banen sneeuwvrij te houden. In dat geval wordt minimaal één baan opengehouden.

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

Schiphol en de natuur Het landingsterrein van Schiphol kan zich meten met een echt natuurgebied. Meer dan tweehonderd soorten planten en bloemen, waaronder enkele beschermde, en meer dan tachtig soorten dieren zijn er te vinden. Dat kan omdat het op grote delen van het landingsterrein erg rustig is. Vliegtuigen en voertuigen gaan over vastgestelde routes Een bijzondere verschijning is de zeldzame roodwangschildpad. Maar ook gewonere soorten zoals vossen, muskusratten, hazen en hermelijnen leven op het landingsterrein. Bijzondere plantensoorten zijn bijvoorbeeld de Beemdooievaarsbek, Bijenorchis, het Grasklokje en de Moeras Wespenorchis. Omdat het landingsterrein maar voor zeer weinigen toegankelijk is, kunnen zij ongestoord groeien en bloeien. Vogels Vogels vormen een aparte categorie in natuurgebied Schiphol. Meer dan zeventig vogelsoorten verzamelen voedsel en broeden op het luchthaventerrein. Natuurlijk horen vogels thuis in een natuurgebied, maar op een luchthaven kunnen ze vooral gevaar opleveren. Een vogel die in een vliegtuigmotor terechtkomt of botst met een vliegtuig kan grote schade aanrichten. Daarom kent Schiphol een afdeling Bird Control, onderdeel van Airside Operations. Deze mensen zijn minimaal in tweetallen 24 uur per dag bezig om de start-, landings- en taxibanen vogelvrij te houden. Dit doen ze door vogels te verjagen met bijvoorbeeld seinpistolen, die een knal of een fluit veroorzaken. Ook rijden ze rond met luidsprekers die angstkreten van vogels laten horen. Daarnaast is er gewerkt met rondrennende honden die de vogels afschrikken. Telkens worden nieuwe methoden gezocht om de vogels te verjagen. Ook worden vogels uit voor zorg weggehouden. Zo worden langs de banen bepaalde stekelige grassoorten gekweekt en op ongeveer 20 centimeter gemaaid, waardoor het voor vogels onaantrekkelijk is om er te nestelen. Ook muizen komen er niet graag, waardoor de roofvogels wegblijven. Ook iets heel simpels als voldoende vuilnisbakken op het plein voor Schiphol Plaza houdt vogels weg. Alles voor de veiligheid!

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

De brandweer op Schiphol Schiphol heeft een eigen brandweer. Onder alle omstandigheden – overdag of ‘s nachts – moet de brandweer binnen 3 minuten bij een vliegtuigongeval kunnen zijn. Daarom heeft Schiphol drie brandweerposten: Post Sloten, Post Rijk en Post Vijfhuizen. Vanuit deze drie posten kunnen de brandweerauto’s alle platformen en banen op Schiphol binnen drie minuten bereiken. Elke post beschikt over drie voertuigen, met samen 96.600 liter water tot hun beschikking. Hiermee voldoet Schiphol ruimschoots aan de wettelijke eisen die aan een grote luchthaven worden gesteld. De brandweer doet meer dan branden bestrijden. De brandweer is ook actief op het gebied van brandpreventie, en grijpt in bij kerosinelekkages om te zorgen dat de brandstof het milieu niet vervuilt. Ook verleent de brandweer hulp bij ongelukken in de omgeving van de luchthaven. FireFly Om te oefenen heeft de brandweer op Schiphol een heel bijzonder vliegtuig tot zijn beschikking: de FireFly. Dit is een combinatie van drie vliegtuigtypen, waarmee allerlei soorten branden kunnen worden nagedaan. De romp is van een Boeing 747, de motoren van een Boeing 767 en de staartmotor is van een MD11. Ook zitten er verschillende typen deuren in en ligt een deel van de stoelen op zijn kant om na te doen dat het vliegtuig op zijn zij ligt. De oefenbranden worden milieuvriendelijk gestookt met gas; en als de ingebouwde sensoren merken dat de brand voldoende is geblust gaat de gaskraan dicht. Het bluswater wordt bovendien opgevangen en hergebruikt om de FireFly te koelen. Het oefentoestel is de enige in de wereld: zelfs uit het buitenland komen brandweerkorpsen naar Schiphol om ermee te oefenen.

2

Door Tigo Bron 2013


Werkstuk Schiphol

Literatuurlijst •

• •

www.schipholjunior.nl www.schiphol.nl Infoboekje Schiphol Schiphol-behind-the-scenes tour in de herfstvakantie 2012

Door Tigo Bron 2013

2

Schiphol  

Tigo Bron

Advertisement