Page 1

Landelijk wonen op een steenworp van de stad


Buiten en toch binnen Eindhove


ven

Genieten van het buitenleven met alle gemakken van de stad Eindhoven binnen handbereik? Uw eigen unieke woning (laten) bouwen? Bijna 50 nieuwe woningeigenaren gingen u voor. Zij wonen inmiddels met veel genoegen in Putten, een bijzonder woongebied in Eindhoven tussen stad en natuur in. In de afron­ dende fase van dit unieke project zijn er nog 22 kavels te koop die door de gemeente Eindhoven worden uitgegeven. Deze kavels variëren in grootte van 629 – 1.406 m2.

Unieke kans op een groot perceel NUENEN

In het zuidoosten van het Eindhovense stadsdeel Stratum, op de plek waar de dynamiek van de stad overgaat in de rust van het platteland, ligt een uitzonderlijk woongebied: Putten. Midden in het akker­ landschap dat grenst aan het gehucht Riel, zijn vrije sector kavels te koop. Putten zal in Eindhoven één van de laatste mogelijkheden zijn om een eigen woning te bouwen op een grote kavel. Een unieke

GELDROP

kans voor iedereen die landelijk wil wonen, maar daarbij de stad niet uit het oog wil verliezen. In Putten ervaart u het buitengevoel binnen Eindhoven.


Een groene wijk met een dorpse sfeer


DUJA RDIN S TR A AT

JAN S

omgeving waarin akkerland, loofbossen en

T RAA

TT PU

SW EG

OND ECO ETE RS T RA A T

EDO ES W EG

N VE

RIJ

RAA T

HAN

SV EN

B AU IUS

woongebied Putten ligt.

R

De naam Putten

naar het voormalige buurtschap Putten. De oudste historische bronnen over Putten dateren uit de 17e eeuw. De naam Putten verwijst vermoedelijk naar de talrijke leem足 putten die in dit gebied lagen. De putten leverden materiaal op voor het maken van bakstenen.

SV EN

IJ

SV

EN

RIJ SV EN

RIJ SV EN

De Puttensedreef, de weg tegen de oos足te足lijke rand van Eindhoven, is vernoemd

RIJ

M AR

Gijzenrooi, die in het zuidoosten tegen

ERS T

royale bouwkavels in Putten sluiten dan ook aan bij de ruime kavels in de wijk

N VE

IT

realisatie van het plan Gijzenrooi. De

D'H

IT

BE UV EN

W

ITV EN

W

van Putten vormt de laatste fase in de

W

F EE DR SE EN

grasweiden zorgen voor een aangename, natuurlijke afwisseling. De ontwikkeling

K

SW EG

RE E SP A D

LUY TER

RIE LS ED IJ

RIJ SV EN

VA N

Geldrop. Een tot de verbeelding sprekende

LUY TER

agrarisch gebied tussen Eindhoven en

MONDRIAANHOF

ANP AD

JAN S

Putten is gesitueerd in een van oudsher

ROG HM

SP A D

ANS T

Plan Gijzenrooi

SP IL M

ROE L OF

BI ES VE N

6 paarse percelen betreffen Putten fase 1 (infopakket fase 1) 16 oranje percelen betreffen Putten fase 2 (infopakket fase 2)

BE UV EN

RIE LS ED IJ

K


Wonen dichtbij stad en land In woongebied Putten komt het beste van twee werelden samen. Woont u in Putten, dan heeft u alle stadse gemakken dichtbij. Aan de andere kant kunt u elk moment genieten van het woon- en leefcomfort dat zo typisch is voor landelijk wonen. Rust, ruimte en natuur. Geen toeval dat het gebied rondom Putten op de route ligt van menig fietser en wandelaar.

Passend bij Riel Tussen Eindhoven en Geldrop ligt het beschermde dorpsgezicht Riel. Riel is één van de gehuchten van de voormalige gemeente Zesgehuchten die in 1921 werd opgeheven. Het landelijke karakter van Riel is sterk bepalend voor de stedenbouw­ kundige en architectonische invulling van Putten. De sfeer die de authentieke lang­ gevelboerderijen in Riel uitademen, is met de middelen van nu doorgetrokken naar het nieuwe woongebied Putten.

Rus en in d luw de


ust n ruimte de wte van e stad


De stad om de hoek Wonen in Putten is letterlijk wonen met de stad om de hoek. Zonder dat u overi­ gens van de stadse drukte iets zult merken. Dichtbij Putten treft u in het stadsdeel Stratum op diverse plekken uitgebreide winkelvoorzieningen aan. Hier, maar ook elders in Eindhoven, vindt u bovendien uit­ stekende faciliteiten op het gebied van vrijetijdsbesteding, gezondheidszorg, on­der­wijs en cultuur.

Stad én lan binnen vijf minute


nd en

ten


Landelijk wonen op ruime kavels


Respect voor de omgeving Om in Putten daadwerkelijk het buiten­ gevoel binnen Eindhoven te krijgen, is de architectuur oorspronkelijk en ingetogen. Er is gekozen voor bebouwing met één bouwlaag met kap. Verder dient het lan­ delijke karakter van Putten uitgedragen te worden in de vormgeving, het kleur- en materiaalgebruik en de positionering van uw woning.

Landelijke woonsfeer In Putten woont u in een vrijstaande woning, gebouwd op een royaal bemeten kavel. Er wordt veel aandacht besteed aan de inrichting en architectuur van het woongebied. Hoewel er wordt toegezien op een eenduidige stijl en uitstraling van de woningen, krijgt u als individuele bouwer voldoende vrijheid om variatie aan te brengen in uw ontwerp en de invulling van uw kavel.


GELDROP

A2

A67

Bereikbaarheid Hoewel de rust er overheerst, ligt Putten allesbehalve afgezonderd van Eindhoven en Geldrop. De centrale route Puttense­ dreef-Rielsedijk zorgt voor een snelle ontsluiting op de St. Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. Vanaf dat punt kunt u uw weg vervolgen in de gewenste richting en heeft u via knooppunt Leenderheide een snelle ontsluiting op de A2.

Woongebied Putten in het kort: • Totaal 70 vrije sector kavels • Nog 22 kavels te koop • Oppervlaktes van 629 m2 tot

1.406 m2

• Landelijk gelegen in Eindhoven • Heldere verkavelingstructuur • Oorspronkelijke architectuur • Groene, open ruimte • Sfeervolle woonstraten

Wenst u meer informatie over het woongebied Putten? Neem eens een kijkje op: www.vrijesector-putten.nl Of een kijkje op de site van de bewonersvereniging Putten: www.bewonersverenigingputten.nl

Gemeente Eindhoven Sector Grond & Vastgoed, bereikbaar via de telefoonnummers (040) 238 62 63 of (040) 238 62 81. Disclaimer: Deze publicatie is met de uiterste zorgvuldigheid tot stand gekomen. Mochten er desondanks toch nog onjuistheden zijn opgenomen, dan kan de gemeente Eindhoven hier niet voor aansprakelijk worden gesteld.

Brochure project Putten Eindhoven  

Brochure project Putten Eindhoven

Advertisement