Page 1

de vrije erven

buitenplaats

wonen in alle vrijheid exclusieve bouwkavels in het buitengebied van Gemert


genieten in alle vrijheid


Uw droomwoning realiseren en goed leven, in het buitengebied. Aan de rand van mooie natuurgebieden, landschappen en bosrijke gebieden. Nabij de ‘vrije Heerlijckheid’ Gemert en de sfeervolle dorpskernen van De Mortel, De Rips en Milheeze, waar bourgondisch Brabant zich op zijn best laat zien. En niet ver van Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Helmond, de meest dynamische steden van Zuidoost-Brabant. Dat is pas vrijheid! Op Buitenplaats De Vrije Erven wordt uw droom werkelijkheid. Op een van de tien ruime bouwkavels in het buitengebied van de gemeente Gemert-Bakel. Door de grote vrijheid in de manier waarop u uw kavel kunt bebouwen, realiseert u een woning die helemaal aan uw persoonlijke wensen voldoet. Uw buurman doet dat ook, waardoor iedere woning in De Vrije Erven net even of juist totaal anders is. Op De Vrije Erven woont u op een erf, samen met een klein aantal andere bewoners die net zoals u willen genieten van rust en ruimte. Samen wonen in het buitengebied: dat is waar Buitenplaats De Vrije Erven voor staat. Er is openheid en toch verbondenheid en veiligheid. Vrijheid in architectuur en toch eenheid. Privacy en toch geborgenheid. Hier komt u thuis. Hier geniet u in alle vrijheid. Welkom!


bouwen in alle vrijheid


Buitenplaats De Vrije Erven ligt buiten de

streekgebonden, maar wel eigentijdse

kern van het dorp De Mortel, aan de rand

architectuur. Verrassend vrij!

van het bos en midden in een agrarisch landschap. In de omgeving vindt u nog

Een belangrijk kenmerk van de Brabantse

enkele monumentale langgevelboerderijen

boerderijen is dat er op het erf allerlei

die kenmerkend zijn voor het Brabantse

bijgebouwen staan. De Vrije Erven refereert

boerenlandschap. Om recht te doen aan dit

daar niet alleen aan met de geclusterde

landschap, heeft de gemeente Gemert-Bakel

kavels waarop een groepje woningen

voor De Vrije Erven een ‘gereedschapskist’

staat, maar op De Vrije Erven heeft u ook

laten samenstellen. Hierin is beschreven

de mogelijkheid om op uw eigen erf

aan welke beeldkwaliteit de nieuwe

bijgebouwen te plaatsen. Bijvoorbeeld een

bebouwing moet voldoen. ‘Wonen op het

schuur die dienstdoet als garage voor twee

erf’ en de dakvorm zijn de meest bepalende

auto’s of meer, een overkapping voor de

elementen in die gereedschapskist.

loungestoelen bij uw zwembad, of een

De dakvorm bepaalt het silhouet van uw

gastenverblijf. Met beukenhagen, fraaie

droomwoning, de erfgedachte de clustering

beplanting en een strak gazon maakt u het

van verschillende woon- en bijgebouwen

geheel helemaal af.

in een afgebakend gebied. Uw architect gebruikt de gereedschapskist om te komen tot een ontwerp dat past bij de omgeving én bij uw wensen en behoeften. Hoe u samen met uw architect met het gereedschap omgaat, is helemaal aan u. Er zijn tal van combinaties mogelijk. U kunt de ontwerpelementen vertalen naar een traditionele langgevelboerderij en evengoed experimenteren met eigentijdse materialen en vormen. Een rieten dak, gepatineerd zink, lei, hout: het is allemaal mogelijk. En ‘aardse’ materialen (baksteen, gebakken pannen, riet, hout en natuursteen) kunt u in alle vrijheid combineren met bijvoorbeeld moderne gevelelementen met veel glas. Zo ontstaat een erf met


Timmermans Architecten, Tilburg

Dingemans Architectuur, ‘s-Hertogenbosch

de Bie + de Bie, Buro voor architectuur en stedenbouw, Heeswijk-Dinther

Arend Groenewegen Architect BNA, Prinsenbeek


U kunt karakteristieke, historische elementen naar hartenlust combineren met eigentijdse, spelen met vormen, en met materialen. Zo krijgt iedere woning op Buitenplaats De Vrije Erven zijn eigen, individuele karakter. Laat u inspireren door HilberinkBosch Architecten, Berlicum

de referentie-afbeeldingen op deze pagina. Zo kan ook uw woning eruitzien.

Architectenbureau Drijvers, Oisterwijk


eweg ls Bake

Aan de Bakelseweg in De Mortel zijn zeven grote kavels beschikbaar. U woont hier landelijk, aan de bosrand, met vrij uitzicht. Hoewel u buiten de bebouwde kom woont, staan er verschillende bestaande boerderijwoningen in de buurt en krijgt u als buren zes huishoudens die net zoals u in alle vrijheid willen wonen.

erfwonen in alle vrijheid


Aan De Bleek, nabij de Leeuwerikweg, zijn er nog drie royale kavels beschikbaar. In het buitengebied, met uitzicht op het mooie, landelijke landschap. Samen met drie andere nieuwe bewoners kunt u hier het landelijk wonen in alle vrijheid beleven.

genoeg dus voor een ruime vrijstaande woning, een flinke tuin en nog een aantal bijgebouwen. Kenmerkend voor de invulling van de kavels zijn elementen die passen die bij het karakteristieke landschap van de locatie. We nodigen u van harte uit om hagen en grote bomen op te nemen in uw ontwerp. Eiken, beuken, linden en kastanjes en vruchtbomen in uw achtertuin vormen een mooie aanvulling op de toch al zo groene omgeving. Op de grens tussen uw privéterrein, dat van de andere erfbewoners en de openbare straat ligt een gemeenschappelijk terrein. Een collectief woonterrein dat u samen met de aanwonenden kunt inrichten. Ruimte voor een gezamenlijk zomer­ barbecue, speeltoestellen, een speelveldje, een vijver of een buurtmoestuin? Het kan allemaal en het zal bijdragen aan het prettig samenwonen in het buitengebied.

k

van 970 tot maar liefst 2.339 m2. Ruimte

uw

Lee

e Ble

zijn zeer ruim. De oppervlaktes variëren

eg

De

De kavels op de Bakelseweg en De Bleek

kw eri


RecreĂŤren in alle vrijheid


Gemert-Bakel is niet alleen aantrekkelijk door de mooie natuurgebieden, landschappen en bosrijke omgeving waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen of paardrijden. U vindt er ook de mooiste 27-holes golfbaan van de regio: De Stippelberg, met mooie greens, uitdagende bunkers, bijzondere hindernissen en soms echte schapen als greenkeepers. Het centrum van Gemert bereikt u vanuit De Vrije Erven in iets meer dan tien minuten. Het heeft een verrassend winkelaanbod met tal van speciaalzaakjes, gastvrije restaurants, terrassen en gezellige cafés. Het hele jaar door worden hier diverse evenementen georganiseerd waar mensen uit de verre omtrek op afkomen. De jaarmarkt, de meifeesten, de kerstmarkt en een historische optocht; het is altijd weer een feest om erbij te zijn. Ook cultuur beleeft u in alle vrijheid in de gemeente Gemert-Bakel. Er zijn verschillende cultuur-, theater- en filmzalen, musea en galeries. En wist u dat het Boerenbondmuseum in Gemert in 2016 de prijs voor het ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’ van de ANWB won? Dansen en feesten kunt u bij de Time Out, het grootste en meest complete uitgaans- en partycentrum in de verre omtrek.


Wonen in het buitengebied is extra fijn als u af en toe ook de dynamiek van de stad kunt opzoeken. Vanuit De Vrije Erven kan dat. Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Nijmegen bereikt u vanuit Buitenplaats De Vrije Erven in een half uur. Het zijn stuk voor stuk steden die bruisen en waar creativiteit en technologie hoogtij vieren. Behalve een zeer complete winkelstraat, vindt u in de steden ook talloze restaurants, cafés, podia, bioscopen, stadsparken, musea en andere kunst- en cultuurvoorzieningen. Bovendien is er altijd wel iets te beleven: Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Nijmegen hebben ieder voor zich unieke evenementen. De Dutch Design Week en Glow in Eindhoven, de Nijmeegse Vierdaagse, de Parade in Den Bosch, de Kasteeltuin­ concerten in Helmond en nog veel meer.


opgroeien in alle vrijheid


Opgroeien op De Vrije Erven, dat is

carrièrekansen zitten u, uw partner en

groot worden in een veilige omgeving vol

uw kinderen goed in Gemert-Bakel.

uitdagingen voor het hele gezin. Uw

De gemeente ligt midden in Brainport en

kinderen kunnen er in alle vrijheid buiten

grenst aan de Agrifood Capital regio.

spelen en ontdekken hoeveel moois de

Hightech, mobility, health, design, agrifood:

natuur te bieden heeft. In Gemert-Bakel

de marktleiders in deze sectoren bevinden

kunnen ze zich ontwikkelen op een van

zich allemaal op slechts een halfuur rijden

de scholen voor basisonderwijs, speciaal

van De Vrije Erven. En Gemert-Bakel zelf is

basisonderwijs en een goed aangeschreven

na Eindhoven en Helmond de meest

school voor voortgezet onderwijs: het

groeiende gemeente in Zuidoost-Brabant.

Commanderij College. Deze brede scholengemeenschap herbergt op vier locaties in de gemeente alle onderwijsrichtingen van het voortgezet onderwijs: praktijk­ onderwijs (pro), vmbo, havo, atheneum en gymnasium. In hun vrije tijd ontspannen uw kinderen samen met vrienden en vriendinnen. Gemert-Bakel kent een rijk verenigingsleven, met tal van sportclubs. Er zijn verschillende sporthallen en sportvelden, waar de meest uiteenlopende sporten worden beoefend. Niet alleen het voor de hand liggende voetbal, tennis en hockey, maar ook bijvoorbeeld handboogschieten, atletiek en watersport. De steden om Gemert-Bakel heen huis­ vesten alle soorten van vervolgonderwijs. Van middelbaar beroepsonderwijs tot hoger beroepsonderwijs, van academies tot universiteiten. Gericht op techniek, creativiteit, zorg, welzijn: uw kinderen kunnen worden wat ze willen. Ook voor


Buiten wonen in alle vrijheid


Buitenplaats De Vrije Erven ligt in het buitengebied van De Mortel, een klein kerkdorp in Noord-Brabant met iets meer dan 1.500 inwoners. Het dorp ligt tussen Gemert en Bakel en behoort tot de gemeente Gemert-Bakel. De gemeente bestaat in totaal uit zeven kerkdorpen, met ieder een eigen, rijke historie die het uniek maakt om hier te wonen. De Mortel ligt in een bosrijke omgeving aan de rand van de Peel. Een agrarisch cultuurlandschap met bossen, akkers en beekdalen omarmt het dorp. Het landschap aan de westrand, de rand van Buitenplaats De Vrije Erven, is van bijzondere waarde. Hier staan monumentale boerderijen, omgeven door bolle akkers die zijn ontstaan door de plaggenlandbouw. Deze bolle akkers worden tot de mooiste van Nederland gerekend. Ze zijn zo hoog geworden doordat er soms wel meer dan duizend jaar mest vermengd met heideplaggen op de akkers van de dekzandruggen is opgebracht. Vanuit De Vrije Erven kunt u in alle vrijheid genieten van deze bijzondere omgeving. Er zijn talrijke fiets- en wandelpaden, waaronder het ‘Mortels ommetje’, een fietsroute door het dorp en het buiten­ gebied. Op de dorpsweide in De Mortel, met daarop een achthoekige kiosk, worden door het jaar heen bovendien verschillende leuke activiteiten georganiseerd.


verkoopinformatie


Het besluit om tot aankoop over te gaan van een prachtige bouwkavel en het daarbij realiseren van uw droomhuis is een hele stap. U wordt echter gedurende het gehele aankooptraject begeleid door uw persoonlijk adviseur van Van Helvoort Makelaardij te Gemert. De persoonlijk adviseur kan u volledig informeren over de mogelijkheden die alle bouwkavels bieden en helpt u bij het maken van de juiste keuzes hierin.

Paul van Helvoort Van Helvoort Makelaardij B.V. Riderplein 5 5421 CV Gemert T 0492-371 190 makelaar@van-helvoortbv.nl www.vanhelvoortgroep.nl


de vrije erven

buitenplaats

exclusieve bouwkavels in het buitengebied van Gemert

Voor meer informatie neem contact op met: Van Helvoort Makelaardij B.V. Ridderplein 5, Gemert T 0492-371 190 makelaar@van-helvoortbv.nl www.vanhelvoortmakelaardij.nl

Buitenplaats De Vrije Erven is een project van de gemeente Gemert-Bakel

van helvoort

makelaardij bv

Aan de informatie in deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

Devrijeerven  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you