Page 1


fakultative italija 15

VENECIJA 20.04.

25

VATIKAN 21.04.

Prepoznatljivost i originalnost Venecije nije samo u činjenici da je reč o najčuvenijem svetskom gradu na vodi, u kome kanali zamenjuju ulice, a gondole automobile, već u specifičnom duhu, kome svakako doprinosi i čuveni karneval. Stanovnici ove lagune su najpre izgradili vojvodstvo na čelu sa duždom, dok je za zaštitnika grada proglašen Sv.Marko. Venecija je kasnije bila središte Mletačke republike, nezavisnog grada-države koji je postojao od IX do XIII veka. Mletačka republika je definitivno izbrisana sa mape nakon što je 1797. pokorena od strane Napoleona. *U cenu su uljučeni prevoz brodićem i usluge vodiča.

Vatikan je najmanja nezavisna država na svetu, smeštena na Vatikanskom brežuljku u zapadnom delu centra Rima, nekoliko stotina metara udaljen od obala reke Tibar. Granice prema Italiji u potpunosti slede gradske zidine, ali one prestaju na trgu Sv.Petra, gde granica sledi Berninijeve kolonade. Vatikan je sedište Pape i teritorija Sv.Stolice. Ono što ćemo videti su dela neprocenjljive umetničke vrednosti, građevine poput Bazilike Sv.Petra i Sikstinske kapele, koje se vezuje za poznate renesansne umetnike Botičelija, Berninija, Rafaela i Mikelanđela. *U cenu su uključeni ulaznica, slušalice i lokalni vodič.

5

MISTERIJE ANĐELA I DEMONA 21.04. Svi ste sigurno čuli za čuvenu knjigu Den Brauna, “Anđeli i demoni”. Mnogi su je verovatno i čitali, ili ste makar gledali fenomenalnu holivudsku adaptaciju ove knjige sa Tom Henksom u glavnoj ulozi. Ovo je idealna prilika da prošetate ulicama Rima i obiđete neke od najvećih znamenitosti večnog grada, poput Panteona, trga Navona sa najlepšom fontanom Četiri reke, trga Popolo ili zamka Sant’Angelo, kao i mnogih drugih. Prošetaćemo putevima iluminata i otkriti neke od misterija koje je ovaj bestseler probudio. *U cenu je uključena usluga vodiča.

PAKET

italija

Vatikan......................25€ Misterije anđela i demona......................5€ Venecija....................15€

*Uz kupljen paket fakultativa dobijate 20€ popusta na go2 leto

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTNIKE Moguća su odstupanja u satnicama, obavezno slušajte Vašeg vodiča i pratite obaveštenja na info tablama u smeštajima. Agencija zadržava pravo promene rasporeda izleta, eventualnog otkazivanja izleta (usled neplaniranih promena rasporeda i satnica rada objekata, vremenskih neprilika, neplaniranih okolnosti koje remete plan i program kao i nedovoljnog broja prijavljenih...) Nakon uplate i rezervacije fakultativnih izleta, iste nije moguće promeniti ili otkazati jer se nakon evidentiranja vrši definitivna potvrda i uplata fakultativnih izleta. U svakom slučaju kašnjenja na već zakazani polazak, novac uplaćen za izlete, koje je neophodno unapred rezervisati, se ne vraća klijentima.


17

fakultative španija Barselona Panoramica 23.04.

U Barseloni smo. Idemo do tornja Torre Agbar i nastavljamo prema najpoznatijoj koridi, Monumental. Obilaskom Sagrada Familia-e, rimokatoličke bazilike i veličanstvenog Gaudijevog dela razumećete zašto je Barselona jedan od najposećenijih gradova na svetu. Dalje nastavljamo obilazak ka Casa Batllo (Kuća Кostiju), a zatim do Casa Milla-La Pedrera, preko kompleksa Montjuic, pa sve do spomenika Kristofera Kolumba. *U cenu su uključeni prevoz i usluge vodiča.

25

camp nou 23.04.

Ovaj prelepi stadion je prvi put otvoren davne 1957. godine i to revijalnom utakmicom između Barselone i jednog All Star tima iz Varšave. Ono što je kuriozitet ovog stadiona je taj što je izgrađen pomoću priloga navijača FK Barselone. Kompleks Camp Nou vam nudi i muzej FK Barselone gde možete videti raznorazne trofeje, fotografije legendarnih igrača kluba “Barselona”. Na samom izlazu iz muzeja čeka vas najbolje opremljena prodavnica dresova i suvenira. * U cenu je uključena ulaznica.

18

L'Aquarium de Barcelona 23.04.

U samom središtu tržnog centra Maremagnum, koji se nalazi na dokovima blizu Kolumbovog spomenika, nalazi se i još jedna zanimljiva turistička atrakcija Barselone - L'Aquarium de Barcelona koji je otvoren 8. septembra 1995. Sastoji se od 35 akvarijuma, jednog podvodnog tunela od 80m, 6 miliona litara vode i ogromnog Okeanijuma, jedinog u Evropi. Ovde možete videti 450 različitih vrsta riba i 11.000 egzotičnih živih bića iz oblasti Mediterana. *U cenu je uključena ulaznica.

25

Flamenco show 23.04.

Pravi duh i temperament Španije doživećete uz nezaboravan flamenco ples, prelepe igračice, kastanjete i dobro prepoznatljiv ukus španske sangrije. Sreća, ponos, inat, tuga, ljubomora i gnev, samo su neka od osećanja koja mogu da se osete kad se izvodi ovaj ples. Mnoštvo igrača na sceni i zanosni zvuk gitare učiniće ovo veče nezaboravnim. Ovo je, po ocenama svih putnika, izlet koji ne smete propustiti!!! *U cenu su uključeni ulaznica, usluge vodiča i konzumacija sangrije.

*CENE SU INFORMATIVNOG KARAKTERA I PODLOŽENE SU PROMENAMA DO TRENUTKA REALIZACIJE


fakultative španija 30

Žurke u Lloret De Mar-u / Disco Tropics - Moby’s Card 22., 23., 25.04.

Najpoznatiji disko klubovi u Lloretu De Mar-u sa fantastičnom party atmosferom: Tropics, Moby’s! Uverite se i sami zašto su baš ovi klubovi mesto gde nastupaju zvezde današnjice poput: Snoop Dogg-a, DJ Antoine, FloRida, Sean Paul... Klub karta važi za ulaz za sve noći vašeg boravka sa uključena 2 pića na žurci dobrodošlice. Tematske žurke svake večeri Semafor party, Red Love party, Grafit party. *U cenu su uključeni ulaz na žurke, kartica sa popustom na piće i majica.

22

Muzej Salvadora Dalija 24.04.

Poseta gradiću Figuerasu uz obilazak muzeja jednog od najpoznatijih svetskih umetnika, gde je izložena fascinantna i neprocenjiva kolekcija i životno delo Salvadora Dalija. Pre skoro pola veka, gradonačelnik Figuerasa zamolio je poznatog umetnika da podari gradskom muzeju jednu svoju sliku. Na ovo Dali je odgovorio da ne želi da pokloni samo jednu sliku, već ceo muzej. Ne propustite! *U cenu su uključeni prevoz, ulaznica i usluge vodiča.

20

Costa Brava 24.04. Tossa del Mar, Pinya de Rosa - Bašta kaktusa, Bodega. Relaksirajući izlet gde ćete uživati u pravom duhu Španije. Uz vino i pesmu provešćemo nekoliko sati u predivnoj regiji Costa Brava-e, a obići ćemo i Tossa del Mar, mondensko letovalište gde su u ljubavi bili Frank Sinatra i Ave Gardner. U nepreglednim poljima kaktusa, tražićemo put do starih vinskih podruma, gde se prave neka od najboljih vina na svetu. *U cenu su uključeni prevoz, ulaznice , usluge vodiča i degustacija vina.

*CENE SU INFORMATIVNOG KARAKTERA I PODLOŽENE SU PROMENAMA DO TRENUTKA REALIZACIJE


10

Elegance Party, Opium Mar 24.04.

Za vas smo spremili najbolji provod u Barseloni – Elegance Party, u najluksuznijoj diskoteci Opium Mar, koja se nalazi uz samu plažu Barseloneta, tik uz more. Opustite se i uživajte u dobroj muzici, koja će vas uz prelep ambijent i uvek nasmejane i opuštene Katalonce zabaviti do maksimuma. *U cenu su uključeni prevoz, ulaz na žurku i usluge vodiča.

15

Barselona Gotic 25.04

Grad koji toliko toga ima da ponudi. Laganom šetnjom niz glavnu gradsku ulicu La Ramblu osetićete pravu atmosferu Katalonije, i uživati u njenoj ležernosti i opuštenosti. Svratite do predivne pijace La Boqueria, koja se nalazi tik uz ovu ulicu, koja inače vrvi od turista. Takođe zavirite u jezgro, a ujedno i u najmističniji deo Barselone - Barri Gotic. *U cenu su uključeni prevoz i usluge vodiča.

50

Port Aventura 25.04 U ovom zabavnom parku, nadomak grada Taragona, svako će pronaći nešto za sebe. Ukoliko volite adrenalin, ili jednostavno volite da uživate u šarenilu, dobroj zabavi i muzici, ovo je pravo mesto za vas. Bez obzira da li dolazite da testirate svoje strahove od visine, dubine, brzine ili samo da uživate, Port Aventura pomera sve granice i ostavlja dan proveden na ovom mestu duboko urezanim u vaše pamćenje. *Minimum za realizaciju 50 putnika. U cenu su uključeni prevoz, usluge vodiča i ulaznica.

paket katalonska

*Uz kupljen paket fakultativa dobijate 20€ popusta na go2 leto

avantura

paket ljubav

u barseloni

....17€ noramica.... ....15€ a P a n lo e s r .... Ba gotic............ Barselona ej.........................22€ Dalijev muz ...........................20€ Costa Brava t..........................30€ Žurka Llore

paket

adrenalniska vožnja

Barselona Panoramica.....17€ Barselona gotic.................15€ Opium...................................10€ Dalijev muzej......................22€ Costa Brava........................20€ Žurka Lloret......................30€ Flamenco show..................25€

Barselona Panorami PORT AVENTURA............ca.....17€ Opium....................................50€ Dalijev muzej............... .......10€ Costa Brava.............. .......22€ ..........20€ Žurka Lloret................ Flamenco show........ ......30€ ..........25€

174€ 174€

169 169€ €

Krstarenje informator 229  
Krstarenje informator 229  
Advertisement