Page 1

3D

LÉZERSZKENNERES FELMÉRÉS


3D LÉZERES FELMÉRÉS ELŐNYEI HATÉKONYSÁG - 90%-al csökken a felmérési idő - Gyorsabb helyszíni felmérés, szignifikánsan több információ begyűjtése (50 000 pont / sec) hagyományos módszerhez képest - Gyorsabb utómunka - Digitalizált 3D-s tervdokumentáció - Nincs szükség ismételt helyszíni felmérésre, pontosításra, virtuálisan újra bejárható a helyszín - Gömbpanoráma képekről pontos méret meghatározás lehetősége. - Megjegyzések hozzáfűzése, amely látható a munkán részt vevők között. - Műszer hatótávolsága: 300mm, zajszint 2mm 50 méteren

KOMPLEXITÁS - Összetett geometriájú felületek pontos leképezése digitálisan - Extrém területek felmérése - Összetett térrendszerek, bonyolult szerkezetek felmérése - 100%-os képalkotás - Archiválás, az utókor számára pontos dokumentáció a jelenlegi állapotról - Későbbi rekonstrukciós folyamatokhoz pontos 3D dokumentáció

KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG - Aktuális állapot felmérése - Több valós információ a hagyományos felméréshez képest - Tervezési idő, munka és költség csökkenés - Jobb tervezhetőség a 2D tervekhez képest, térbeli mennyiségek is egyszerűen kinyerhetőek - Kivitelezési hibák kiküszöbölése a BIM segítségével, építési költségek csökkentése


A SZKENNER MŰKÖDÉSE A felmérés során Leica Scanstation C10-es műszerrel 360°-os gömb sugárban másodpercenként több millió pont távolságát mérjük fel és rögzítjük, ami azt jelenti, hogy négyzetméterenként több ezer pont helyzete kerül rögzítésre egy térbeli koordináta rendszerben. A pontok sokaságából összefüggő felületek rajzolódnak ki, ezáltal könnyen felismerhetőek a térbeli elemek. A lézer miután elvégezte a távolságok mérését a beépített tükörreflexes kamera nagy felbontású fényképeket készít, amit összefűz egy gömbpanoráma képpé. A fotók össze illesztése után kapjuk meg a színekkel ellátott pontfelhőt. A panoráma képek lehetővé teszik, hogy a helyszínen ismételt, virtuális sétát tehessünk.

AZ ÉPÜLETSZERKEZETEK FELMÉRÉSE A homlokzatok lézerszkennelése gyorsabb és hatékonyabb felmérést biztosít, mivel a lézerszkenner hatótávolsága 300 méter. Nagyon hatékony és biztonságos felmérést tudunk készíteni rövid idő alatt és olyan vizsgálatokat végezhetünk, amely szabad szem számára nem láthatóak vagy nehezen megállapítathatóak.

Belső terek és épületszerkezetek szkennelése során a kész homlokzati felméréshez fűzzük hozzá a belső terekben készített méréseket. A mérőállásoknak átfedésben kell egymás után követniük, tehát a külső és belső térrel közös helyeken szükséges 1 mérőállást készítenünk (bejárati ajtó). Mivel a lézerszkenner a szerkezetek felületét geometriáját méri fel, ezért minden egyes helyiségben felmérést kell készítenünk.


AZ OPTIMÁLIS FELBONTÁS A felbontás kiválasztását a helyszínen mérőállásonként lehet meghatározni, annak érdekében, hogy az általunk szolgáltatott pontfelhő kezelhetősége a jövőben ne okozzon nehézséget.

A magasabb felbontású mérések időigényesebbek így a költsége is magasabb, ellenben sokkal részletesebb eredményt érhetünk el. Az optimális felbontás kiválasztását mérőállásonként tapasztalt kollégáink végzik és csak indokolt esetben alkalmazzák a költségesebb ám részletesebb felbontást.


AZ UTÓMUNKA A helyszíni mérések elvégzése után irodai utómunka szükséges, hogy a mérések során keletkezett információt egyesítsük, így generálva a végleges háromdimenziós pontfelhőt, amelyből a kívánt adatokat kinyerjük. Amennyiben a pontfelhő minőségében és részletességében hiányosságok lépnek fel, azokat új mérésekkel garanciálisan pótoljuk.


3D MODELLEZÉS A modellezés megkezdése előtt szükséges a feladat pontos meghatározása az igények és prioritások összeírása. A lézerszkennelés során kb 150 -200 Gigabájt adat kerül felmérésre, ami komoly hardveres hátteret igényel. A pontfelhők több milliárd pontot tartalmaznak amelynek XYZ koordinátával van ellátva ezért az átlagos számítógépeknek megterhelő lehet ezen adatok megjelenítése. Csapatunk több éves tapasztalattal rendelkezik a pontfelhőben modellezés terén illetve a számítógépeink is ezen alkalmazások futtatására lettek összeállítva. Önmagában a pontfelhő nem módosítható ezért a megrendelők a legtöbb esetben BIM modellt igényelnek. Ezek lényegesen kisebb fájlok, könnyebben kezelhetőek és módosíthatóak. A visszamodellezés időigényes része a lézerszkenneres felmérésnek. A megrendelővel folyamatos kapcsolatban állunk a modellezés során illetve fontos a modellezés megkezdése előtt rögzíteni a prioritásokat illetve, hogy mire szeretnék a későbbiekben használni a modellt.

PREZENTÁLHATÓSÁG

ADATBÁZIS - Könnyen frissíthető, aktualizálható - Nyomonkövetés, karbantartás

- Virtuális séta lehetőség - Épület virtuális 3D modelljének felhasználóbarát kezelése, egyeztetések hatékony segítése - PR-érték, SMART felfogás - SMART citybe integrálhatóság


KERESSEN MINKET! KÉRJEN RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁST ÉS EGYÉNI ÁRAJÁNLATOT!

ELÉRHETŐSÉGEINK: EMAIL: TELEFON: LEVELEZÉSI CÍM:

info@ghg.hu +3630/717-8285 7624 Pécs, Budai Nagy Antal u. 1.

Go-Home Group_3d lézerszkenneres felmérés  

Ismerje meg a 3D lézerszkenneres felmérés előnyeit! Kérjen tőlünk bővebb tájékoztatást és egyéni árajánlatot!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you