Page 1

nieuws april 2010

PRAISE & WORSHIP Gold Collection 50 Jaar Opwekkingsliederen

4CD – OPW20105 – Opwekkingsliederen – € 29,90

4CD In 1960 werd Stichting Opwekking opgericht. Dit jaar wordt dan ook een heel bijzondere mijlpaal gevierd; het vijftigjarig jubileum van Opwekking. Tijdens de komende Pinksterconferentie zal hier uitgebreid bij stilgestaan worden. Traditiegetrouw worden dan ook de nieuwste liederen gepresenteerd die toegevoegd worden aan de bundel Opwekkingsliederen. Deze maand verschijnt alvast ter gelegenheid van het jubileumjaar een bijzondere CD box in gelimiteerde oplage: ‘The Gold Collection’ van Opwekkingsliederen! Deze box met maar liefst vier CDs bevat een uitgebreide selectie van de mooiste Opwekkingsliederen; liederen die in al die jaren van grote betekenis zijn geweest voor de persoonlijke aanbidding van tienduizenden mensen. Dat begon vijftig jaar geleden met het samenbrengen van jongeren die gezamenlijk het statement maakten dat Nederland Jezus nodig had en heeft! Muziek speelde een grote rol tijdens die eerste samenkomsten en toen de eerste Pinksterconferenties een feit werden, werden ook de eerste Opwekkingsliederen gebundeld en uitgegeven. Door de jaren heen zijn deze liederen breed geaccepteerd geraakt. Opwekkingsliederen blijken te voorzien in een nog steeds groeiende behoefte aan Nederlandse aanbiddingsliederen en ze zijn dan ook een begrip geworden. Liederen als ‘Dit Is De Dag’, ‘Samen In de Naam Van Jezus’, ‘Breng Dank Aan De Eeuwige’, ‘God Wijst Mij Een Weg’ en ‘Licht Van De Wereld’ hebben samenkomsten verrijkt en een dieper besef van aanbidding gebracht. De lijst is inmiddels gegroeid tot zo’n 700 liederen. Op ‘The Gold Collection’ zijn 50 van de bekendste Opwekkingsliederen verzameld. Het is een schitterende weergave van de groei van aanbidding in Nederland en een passende mijlpaal bij 50 jaar Opwekking!

LIMITED EDITION

Verkoop Telefoon: [026] 3190200 / Verkoop Fax: [026] 3190201 / E-mail: info@gmi.nl / Website: www.gmi.nl

1


PRAISE & WORSHIP The Definitive Collection

Billy Graham International Crusade Choirs 3CD – SCM01 – Integrity Media Europe – € 22,50

3CD

Met zijn ongeëvenaarde ‘crusades’ trok evangelist Billy Graham decennia lang de wereld rond. En wat klein begon, groeide gaandeweg uit tot massale evenementen die de wereld versteld deden staan! Koren vormden een belangrijk onderdeel van de bijeenkomsten. Onder leiding van dirigent Cliff Barrows werden oude hymns en nieuwe liederen in het geheugen van miljoenen gegrift. Begon het gelijk na 1945 met een koor van een paar honderd man; op het hoogtepunt in Brazilië stonden maar liefst 12.000 koorleden op het podium! ‘The Definitive Collection’ van het Billy Graham International Crusade Choir is een heuse schatkist aan opnames van deze koren, die talloze hymns en bekende liederen vertolken. De majestueze ervaring van een ‘crusade’ van Billy Graham komt weer helemaal bovendrijven in de meer dan 90 (!) liederen. De opnames komen uit crusades in Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Europa (o.a. Frankrijk, Zweden, Tsjechië en Duitsland). Drie CDs lang genieten van een muzikale ervaring die echt uniek is gebleken in de geschiedenis; met trots presenteren we ‘The Definitive Collection’ van het Billy Graham International Crusade Choir!

PRAISE & WORSHIP Various Artists

Jesus, Lover Of My Soul CD – KM3105 – Kingsway Music - € 17,90

Groot-Brittannië heeft de afgelopen decennia tientallen bijzonder getalenteerde en gedreven aanbiddingsleiders voortgebracht. Hun liederen beginnen langzaamaan de plek te krijgen in de kerk die ze verdienen, want de muziek van bijvoorbeeld Lou Fellingham, Stuart Townend, Paul Oakley en Kate Simmonds weet op fraaie wijze schoonheid en waarheid in een lied te verenigen. Liederen als ‘Let It Rain’, Amazing God’, ‘All Around The World’.. het zijn voorbeelden van de diepte en wijdte van het aanbiddingsgenre. Veertien van deze liederen van deze aanbiddingsleiders staan verzameld op ‘Jesus Lover Of My Soul’. Opvallend is daarbij dat er zowel live opnamen als studio tracks door elkaar staan. Het maakt ‘Jesus Lover Of My Soul’ tot een afwisselend en sfeervolle verzamel CD die u nieuwe aanbidingsliederen doet ontdekken.

POP 2

Various Artists

iShine Allstarz 2010 CD – BM6002 –Bema Media - € 17,90

Met jonge artiesten als Paige Armstrong, Jasmine, Luke Benward, The Rubyz en Mission Six is iShine een unieke vergaarbak met een bewonderenswaardige missie: jonge tieners muziek bieden die écht bij ze past (in de ‘High School Musical’ stijl) en ze tegelijkertijd opbouwen in het geloof. Op ‘iShine All Starz 2010’ zijn songs verzameld van deze jonge pioniers en het is een bonte mix van speelse pop en rock. Dat er in dit genre voor deze leeftijdsgroep niet veel muziek gemaakt wordt die ze daadwerkelijk geestelijk voedt, maakt deze CD des te specialer!


MODERN WORSHIP Unshakable

Deluge CD – 48122 – Integrity Music - E 17,90 De Deluge Band, de op jongeren gerichte moderne worship band uit het Bethany World Prayer Center in Baton Rouge, leverde twee jaar geleden een CD af die nog regelmatig in de speler te vinden is. Met name de song ‘Open Up The Sky’ trok aandacht. Die belangstelling was niet echt verrassend, want deze mannen, onder leiding van de bevlogen zanger Jonathan Stockstill, laten je aanbidding echt beléven door pakkende, indringende songs die tot grote hoogten stijgen. De nieuwe CD ’Unshakable’ werd live opgenomen tijdens een jaarlijkse jongerenconferentie waar maar liefst 5000 jongeren op af kwamen. Met een band als Deluge en het enthousiasme van zo’n menigte laat het zich raden dat dit een worship album is dat staat als een huis! Songs als ‘Unshakable’ en ‘Power’ leggen de lat voor collega bands in ieder geval bijzonder hoog. Voor ‘Unshakable’ zijn diverse ondersteunende producten, zoals een songbook en (op aanvraag) een digital songbook en begeleidingstracks verkrijgbaar.

SB – SB48127 – Integrity Media Europe - E 17,50

PRAISE & WORSHIP Farewell Show

Delirious? 2CD – SUR5174 – Survivor Records - E 20,50

2CD

Hoe sluit je een carriëre en bediening als die van Delirious? nu passend af? Als de band in kwestie opgetreden heeft voor honderduizenden en de wereld songs als ‘Majesty’ en ‘History Maker’ gegeven heeft? Op zondag 29 november 2009 werd het antwoord gegeven in de vorm van een uitverkocht optreden in het HMV Hammersmith Apollo theater in Londen. Na Den Haag, waar Delirious? afscheid nam van Nederland, was dit het echte eindpunt. Het zeventien-jarig bestaan van Delirious? werd gevierd met een uitzinnig publiek dat niet alleen getrakteerd werd op de grootste hits en beste worship klassiekers van de Britten, maar ook op een mini-set van de Cutting Edge Band (de ‘voorloper’ van Delirious?). Oud-drummer Stewart Smith sloot zich nog eenmaal bij de band aan om gezamenlijk de laatste noten te spelen. Deze avond, met al haar muziek, emotie en hoogstaande presentatie, is vastgelegd zoals men van Delirious? gewend is; grensverleggend. De basis is de dubbel live CD met zowel de Cutting Edge als Delirious? set. Daarnaast is een DVD verkrijgbaar van het volledige concert en zelfs een BluRay DVD met superieur beeld en geluid; de eerste BluRay op gospelmuziek gebied.

DVD – DVDSUR5193 – Survivor Records - E 20,50

BLURAY DVD

Of je nu wel of niet bij het afscheid in Den Haag was, je kunt je in ieder geval geen beter souvenir wensen van 17 jaar Delirious? als deze ‘Farewell Show’! BLURAY – BLRSUR5175 – Survivor Records- E 23,90

3


BOEK Make Love, Make War

Brian Doerksen

Incl. CD MET 11 TRACKS & 1 OPNieuw OPGENOMEN song

BOEK – GDBK9272 – Gideon Boeken - € 24,95 Aanbiddingsleider Brian Doerksen wordt alom gerespecteerd om de grote integriteit in zijn muziek en zijn gedegen kennis van aanbidding. Beide komen samen in zijn eerste boek ‘Make Love, Make War: Overwinning Door Aanbidding’, uitgegeven (in het Nederlands) door uitgeverij Gideon en mede te bestellen bij GMI Music! Aanbidding als wapen in geestelijke strijd staat aan de basis van veel van Brian Doerksens liederen. In Nederland zijn deze zo geliefd, dat ze in honderden kerken gezongen worden en ook opgenomen zijn in de Opwekkingsbundel: ‘Refiner’s Fire’ (‘Maak Mij Rein Voor U’) bijvoorbeeld, ‘Come Now Is The Time’ (‘Kom, Nu Is De Tijd’) of ‘Today’ (‘Ik Kies Vandaag’). Achter deze liederen gaan veel verhalen schuil. Doerksen heeft verschillende hiervan opgeschreven in dit boek. Hij geeft zijn visie

op wat aanbidding is en wat het voor ons leven betekent. Maar het boek gaat verder. Met praktische tips geeft Doerksen aanwijzingen voor aanbiddingsleiders om deze liederen tot hun recht te laten komen. Bij het luxe uitgevoerde boek is bovendien een unieke verzamel-cd van Brian Doerksen ingesloten. Hierop staan zijn bekendste liederen en een niet elders verkrijgbare track: een nieuwe bewerking van Brian’s lied ‘Father I Want You To Hold Me’! ‘Make Love, Make War: Overwinning Door Aanbidding’ biedt zo, met indringende, leerzame verhalen en een complete CD een kijkje in het hart van Brian Doerksen als nooit tevoren. Een bijzonder boek dat nog meer diepgang aan aanbidding geeft!

TEVENS VERKRIJGBAAR

CD – 45042 – Integrity Music - € 17,90

CD – 41252 – Integrity Music - € 17,90

BRIAN DOERKSEN IN NEDERLAND! 4

In april is Brian Doerksen weer in Nederland om onvergetelijke aanbiddingsavonden te leiden! Kaarten voor de concerten kosten € 25,- excl. € 2,- reserveringskosten p.p. en zijn te reserveren op: www.events4christ.nl of per telefoon: 0297-237171.

23 april Zwijndrecht 24 april Schiphol-Rijk 25 april Leeuwarden

CD – 38332 – Integrity Music - € 17,90

3CD – 99512 – Integrity Music - € 22,50


2CD

PRAISE & WORSHIP

The Voice Of Hope: The Very Best Of Lara Martin

Lara Martin 2CD – KM3083 – Kingsway Music - € 20,50

Lara Martin is het afgelopen decennium de stem en ‘het gezicht’ van de live worship CDs van de Abundant Life Church geweest. Deze kerk in het Engelse Bradford heeft met liederen als ‘Divine Exchange’, ‘God Is Here’ en ‘Joined By Angels’ een reputatie gevestigd als actieve gemeenschap die fantastische aanbiddingsmuziek voortbrengt. Vorig jaar verhuisde Lara met haar man naar Roemenië om daar een nieuwe bediening te starten. De mooiste onder de Abundant Life Church liederen, met Lara Martin als zangeres en schrijfster, zijn op deze dubbel CD verzameld. Het zijn liederen die ook opgenomen zijn door onder andere Sonicflood, Michelle Tumes, Christine Denté en Susan Ashton. Deze dubbel CD is in ieder geval een flinke opsteker voor wie nieuwe worship songs zoekt die zich kunnen meten met het allerbeste!

PRAISE & WORSHIP

Urban

Let Them Hear

The Chase

Jonathan Lee

Manafest

CD – CN12204 – 1CN Records € 14,50

CD – DIS620122 – Kingsway Music € 17,90

Jonathan Lee is nog jong, maar nu al een ervaren schrijver en aanbiddingsleider met een grote passie. En dat hoor je terug op ‘Let Them Hear’; een verrassende CD waarop de krachtige stem van Lee mooi uit de verf komt. ‘Let Them Hear’ bevat nieuwe worship songs zoals ‘Beautiful King’, ‘As White As The Snow’ en ‘Glorified’ die zonder uitzondering geschikt zijn om in samenkomsten te zingen. Jonathan Lee is dan ook een absolute tip voor de aanbiddingsmuziek van de toekomst!

De fusie van rock en rap heeft met artiesten als Linkin Park een grote vlucht genomen. Het is een confronterende stijl die jongeren rechtstreeks aanspreekt en daardoor ook bijzonder populair en effectief is. Voor Manafest is het een uitgelezen mogelijkheid om zijn geloof en hart voor jongeren te delen. Dat maakt het nieuwe album ‘The Chase’ meteen tot één van de meest aansprekende rock / urban CDs van het jaar. Ruige gitaren, no-nonsense raps en een positieve, opbouwende boodschap zijn de ingrediënten die van dit album nu al een hit maken. Manafest is een artiest die de afgelopen tijd gestaag aan populariteit gewonnen heeft, en met ‘The Chase’ zal die mond-op-mond reclame des te meer toenemen.

REMINDER

CHURCH TOOLS DELIRIOUS? DIGITAL SONGBOOK – DVDSUR4229 Survivor Records - € 14,50 MATT REDMAN DIGITAL SONGBOOK – DVDSUR4212 Survivor Records - € 14,50

Deze maand verschijnen ‘The Ultimate Songbooks’ van Delirious? en Matt Redman. Voor de fans van het inmiddels gestopte Delirious? een uitgelezen mogelijkheid om de hits aan te leren; en de liefhebbers van de muziek van Matt Redman (en dat zijn er veel!) zullen zeker in hun nopjes zijn met zijn songbook collectie zoals hier verzameld. De Digital Songbook serie van Kingsway biedt de bekendste liederen van haar aanbiddingsleiders aan op een makkelijk te gebruiken manier; ideaal voor wie dit materiaal wil aanleren met een muziekteam of wil gebruiken in bijeenkomsten. Makkelijk te raadplegen en te gebruiken bladmuziek, gitaargrepen en teksten van maar liefst 50 van de beste liederen per artiest!

PRAISE & WORSHIP Dicht Bij U

Remco Hakkert CD – SHA08 – Shadach Music - € 19,50 De CD ‘De Kracht Van Uw Liefde’ startte een bijzondere bediening voor Remco, die voortkwam uit zijn hart voor liederen die het hart raken. Sindsdien verschijnen met regelmaat CDs van zijn hand met dierbare, bekende Nederlandstalige liederen, smaakvol en gevoelig uitgevoerd op piano en met de zachte, herkenbare stem van Remco. ‘Dicht Bij U’ is de titel van de nieuwe CD in deze reeks. Met liefde gemaakt” zegt Remco Hakkert over dit album, dat liederen als ‘Nader Mijn God Bij U’, ‘Dicht Bij U’, ‘Hier Aan Uw Voeten Heer’ en ‘Heilig Heilig Heilig’ introduceert. Met de sfeervolle pianomuziek en de inmiddels bekende, gevoelige stem van Remco is ‘Dicht Bij U’ een CD geworden die snel tot de favorieten gerekend zal worden.

5


Praise & Worship Glorious

London Community Gospel Choir CD – ANT20101 – Kingsway Music – € 17,90

Het London Community Gospel Choir (LCGC) wordt in Groot-Brittannië ook wel ‘s lands favoriete koor genoemd. Die titel is niet uit de lucht komen vallen, want dit gezelschap tilt gospel en praise & worship al jaren naar een hoger niveau. Sinds de oprichting in 1982 heeft het LCGC gezongen bij sportwedstrijden, Live 8, shows als X-Factor en voor staatshoofden zoals Nelson Mandela. Op dit nieuwe album zingt het LCGC praise & worship klassiekers met een geheel eigen, flitsend arrangement en geeft ze ook haar eigen unieke interpretatie van hits als ‘Let It Be’, ‘Now That We Found Love’ en U2’s ‘One’.

CD/DVD

Praise & Worship

Praise & Worship Through It All

Various Artists

Claire

Survivor Soundtrack

CD – EGP504 – Ecovata – € 17,95

CD & DVD – SUR5185 – Survivor Records – € 22,50

Met het verrassende album ‘Through It All’ bewijst Claire een veelzijdig artieste te zijn. ‘Through It All’ onderscheidt zich met de hoeveelheid muziekgenres die zijn gebruikt, van aanstekelijke lofprijs, urban en soul tot intieme worshipnummers. Vele mensen zullen zich herkennen in de eerlijke teksten in de songs. Claire schrijft haar nummers zelf; ze schrijft wat ze voelt, wat ze heeft meegemaakt en hoe God hierin een grote rol speelt. Dat maakt haar songs echt en puur - afkomstig uit een plaats van persoonlijke aanbidding.

Survivor Records heeft de afgelopen jaren de soundtrack verzorgd van een beweging onder jongeren; een beweging van moderne worship met artiesten als Matt Redman, Tim Hughes, Ben Cantelon, Delirious?, Brenton Brown en nog vele anderen. De songs die zij schreven, hebben jongeren een stem als nooit tevoren gegeven in het uiten van hun geloof en aanbidding. Op ‘Survivor Soundtrack’ staan 12 van die essentiële songs. Ook is er een DVD ingesloten met live beelden van deze nummers!

CD/DVD

PRAISE & WORSHIP

FOLK

DreamBeat: Best Of Psalm Drummers

A Mystery That Binds Us, Still

Psalm Drummers CD/DVD – SUR5191 – Survivor Records – € 22,50 Wat begon als een visie die niet door iedereen opeens begrepen werd, is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een beweging die wereldwijd enthousiaste aanhangers wint; de Psalm Drummers. Op drie CDs werden deze drummers samen verenigd in een verlangen om met hun slagwerk nieuwe vormen van aanbidding te zoeken en kunst en profetie kracht bij te zetten. Op ‘Dreambeat: The Best Of Psalm Drummers’ is het beste van deze drie albums te horen.

Tangarine & Friends CD – DRC012010 –Ecovata - € 16,90 Hoewel de hoes doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een ruige metal-CD, is het album ‘A Mystery That Binds Us, Still’ pure akoestische folkmuziek van de Drentse tweelingbroers Sander en Arnout Brinks. Samen met een aantal muzikale vrienden namen ze hun muzikale reis op, die gaat over zoeken, ontdekken en beleven. Een album met een vette muzikale knipoog naar de tijd van Simon & Garfunkel en Bob Dylan.

6

Praise & Worship Love Came Down

Brian Johnson

CD/DVD

CD/DVD – BC28906 – Bethel Church – € 22,50 Brian Johnson is aanbiddingsleider in de Bethel Church in Redding, Californië; de thuishaven van Jesus Culture. Met ‘Love Came Down’ presenteert hij zijn eerste ‘live studio’ album: een live worship album, opgenomen in de studio. Volledig unplugged klinkt deze CD bijzonder intiem. De bijgesloten DVD brengt de uitvoering van de songs ook nog eens in high definition in beeld. ‘Love Came Down’ is een must voor wie liefhebber is van de veelzijdige muziek van Jesus Culture en de intieme kant van de aanbidding van Bethel Church!


PRAISE & WORSHIP Various Artists

Adem In CD – IME1303 – Integrity Media Europe - € 14,50

Met het inblazen van de levensadem bij de mens zette God de kroon op Zijn Schepping. Wij kunnen nu genieten van die schepping om ons heen en er is dan ook menig aanbiddingslied geschreven dat de grootheid van God en Zijn Werk eert. Pinksteren heeft daar nog een diepere dimensie aan gegeven. Met het uitstorten van de Heilige Geest is ons perspectief in het hier en nu des te hoopvoller geworden. Ook dit heeft tot gevoelige en bijzondere aanbiddingsliederen geleid. ‘Adem In’ bevat een combinatie van deze liederen; zonder uitzondering afkomstig van Nederlandse artiesten en gezongen in het Nederlands. Een op en top Hollands album dus, met inhoudelijke liederen die Gods Werk in de schepping en Zijn werk in en door ons belicht.

NEDERLANDSTALIG

Een schitterende CD om muzikale diepgang te geven aan Pinksteren en de realiteit van een dagelijks leven in relatie met God!

EVENEMENTEN De komende maanden vinden letterlijk tientallen optredens plaats van aanbiddingsleiders en artiesten in Nederland! Wij zetten er enkelen voor u op een rij. Verdere informatie over deze optredens is te vinden op onze website: www.gmi.nl (bij ‘Evenementen’)

APRIL

MEI

9 april - PILLAR De Kelder, Amersfoort

9 mei - ROBIN Schiphol-Rijk

MOYA BRENNAN 13 concerten verspreid over NL

24 mei - OSLO GOSPEL CHOIR Pinksterconferentie Stichting Opwekking

18 juni - DAVID Schiphol-Rijk

23 april - BRIAN DOERKSEN Zwijndrecht

27 mei - ISRAEL HOUGHTON Schiphol-Rijk

21 juni - THE Bodegraven

24 april - BRIAN DOERKSEN Schiphol-Rijk

25 april - BRIAN DOERKSEN Leeuwarden

MARK

JUNI 11 juni - PHIL Schiphol-Rijk

WICKHAM

PHELPS

ISAACS

26 juni - DON MOEN De Hoop, Dordrecht

7


toppers pop

praise & worship

1

1

CASTING CROWNS UNTIL THE WHOLE WORLD HEARS

VICKY BEECHING ETERNITY INVADES

kinderen

1

46232

BSR10135

GUY PENROD BREATHE DEEP

2

BRIAN DOERKSEN

2

IT’S TIME

SHD6052

45042

2

KINDERKOOR DE BROMVLIEG PZZZALMEN 4 KIDZZZ 2 GMI1295 cd vol vrolijke kinderliedjes MUZIEK = COOL (deel 8) GMI1293

cd vol vrolijke kinderliedjes 3 GELOVEN = GAAF (deel 7) GMI1260 LEELAND LOVE IS ON THE MOVE

3

I WILL FOLLOW 2

3

VARIOUS ARTISTS IME1296

ER10905

cd vol vrolijke kinderliedjes

4 BELOOFD = BELOOFD (deel 2) GMI1266 cd vol vrolijke kinderliedjes

4

KEES KRAAYENOORD HET IS VOLBRACHT

4

FEE HOPE RISING

5

MICHAEL W. SMITH A NEW HALLELUJAH RRA10133

EGP201

5

DEEPER VARIOUS ARTISTS

46672

THIRD DAY

6 LIVE REVELATIONS ER10298 GAITHER VOCAL BAND

7 BETTER DAY SHD6031 FIREFLIGHT

8 FOR THOSE WHO WAIT FLD10909 WOW GOSPEL 2010

9 VARIOUS ARTISTS VR76244 STELLAR KART

5 EERLIJK = EERLIJK (deel 1) GMI1267

1

44552

FIREPROOF THE MOVIE VARIOUS

DON MOEN

6 I BELIEVE THERE IS MORE 44502 KARI JOBE

7 KARI JOBE 45502 THE POWER OF THE CROSS

8 VARIOUS ARTISTS KM3067 PAUL BALOCHE

9 GLORIOUS 47292

DVDPROV10033

& GLORIA GAITHER 2 BILL NASHVILLE HOMECOMING DVDSHD4779 W. SMITH 3 MICHAEL A NEW HALLELUJAH DVDRRA10138 GAITHER VOCAL BAND

OPWEKKINGSLIEDEREN

10 EVERYTHING IS DIFFERENT NOW 48062 10 DEEL 31 OPW20081

4 REUNITED DVDSHD6027

GAITHER VOCAL BAND

5 BETTER DAY DVDSHD6030

Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

GMI Music - Geograaf 42 - 6921 EW Duiven - Postbus 4 - 6920 AA Duiven Rabobank Didam - 63.97.46.705 - Postbank - 35.88.929 Handelsregister - 09067766 - BTW nr. NL 007941316B01

Verkoop Telefoon [026] 3190200

Verkoop Fax [026] 3190201

E-mail info@gmi.nl

Website www.gmi.nl

GMI Muzieknieuws April 2010  

De nieuwe releases van GMI Music van april 2010.

Advertisement