Page 1

nieuws december 2010

praise & worship Various Artists

Worship Black Box 4CD – BB1002 – Integrity Media Europe - E 14.50

Aanbidding ontstaat niet alleen uit een verlangen om God groot te maken. Veel aanbiddingsliederen zijn ook ontstaan uit persoonlijke situaties van artiesten en schrijvers. De ervaringen die zij verwerken in de liederen, de Bijbelse boodschap die ze er in verwerken, is iets waar miljoenen mensen zich in herkennen. Deze liederen, maar ook deze aanbiddingsleiders, verdienen een breed platform om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Daarom is de Worship Black Box samengesteld. Deze box set bevat maar liefst vier albums van verschillende aanbiddingsleiders en -artiesten voor een absolute bodemprijs. De eerste oplage van deze Worship Black Box bevat de CDs ‘Great God Who Saves’ (Laura Story), ‘Counting on God’ (New Life Worship), ‘Better Than Life’ (Lakewood Live) en ‘Writer’s Collection’ (Paul Baloche). Met de Worship Black Box kunt u uw verzameling aanbiddingsmuziek makkelijk uitbreiden en nieuwe liederen ontdekken. En het is een uitgelezen kado voor de feestdagen! Let op: Er kunnen titels uit deze ‘Black Box’ uitverkocht raken. Naarmate de tijd verstrijkt, kan de samenstelling dan ook wijzigen!

praise & Worship This Is My Story EP

Remco Hakkert CD – SHAP09 – Shadach - E 5.95

Muziek is een geweldig kado om door te geven, maar ook een mooi middel om een getuigenis in te verwerken. Remco Hakkert heeft, met support van GMI Music, een mini CD (‘EP’) gemaakt die beiden bij elkaar brengt. De huidige concerten van Remco Hakkert maken veel verhalen en getuigenissen over God’s aanwezigheid los. Die concerten begonnen, in het verlengde van de CD ‘This Is My Story’, bij een bijzondere reeks gebeurtenissen en ervaringen in het leven van Remco zelf. Samen met GMI Music hebben Remco Hakkert en zijn vrouw daarom de handen ineen geslagen en een ‘getuigenis CD’ gemaakt waarop, naast een selectie van nummers, Remco het verhaal achter ‘This Is My Story’, zijn getuigenis, vertelt. Op de CD zelf staan, naast het getuigenis van Remco Hakkert, ook een selectie van liederen van ‘This Is My Story’; liederen die getuigen van God’s grootheid en aanwezigheid. Bovendien is een niet eerder verschenen lied op deze CD te vinden: ‘Gedragen Door Uw Geest’. Op de voorkant van het CD boekje is een label gemaakt waarop getuigenissen en verhalen geschreven en doorgegeven kunnen worden. Remco licht dit toe: “Wat zou het geweldig zijn wanneer we met elkaar een bijzonder seizoen ingaan waarin duizenden getuigenissen en verhalen over God’s grootheid en aanwezigheid verteld gaan worden! We hopen van harte dat mensen ons gaan helpen om anderen aan te moedigen hun verhaal, hun getuigenis te vertellen over God’s aanwezigheid in hun leven… omdat daar enorme kracht van uit gaat!” De actie is in winkels te herkennen aan een display, waarop ook het getuigenis achter ‘This Is My Story’ verwerkt is.

Verkoop Telefoon: [026] 3190200 / Verkoop Fax: [026] 3190201 / E-mail: info@gmi.nl / Website: www.gmi.nl

1


KERST Noël

The Priests CD – 57292 – Integrity UK – € 17.90 Ze zijn inmiddels wereldsterren: de zingende priesters Father Eugene O’Hagan, zijn broer Martin en hun oude schoolvriend David Delargy, oftewel: The Priests. Met hun schitterende zang en inspirerende muziek hebben deze mannen de muren tussen de religieuze en seculiere muziekwereld doorbroken. Meer dan 2 miljoen CDs werden inmiddels verkocht. En nu is het tijd voor een gloednieuwe kerst CD genaam ‘Noël’! ‘Noël’ is het derde album van The Priests en de opvolger van ‘Harmony’. Deze CD belooft een ware kerst klassieker te worden en bevat diverse bewerkingen van de meest geliefde kerstliederen aller tijden. Een statig, meeslepend en majestueus album volgens de inmiddels vertrouwde ‘Priests’ traditie!

PRAISE & worship Kelley Warren CD – 98092 – EMBRACED - Integrity UK - € 14.50 CD – 98093 – HERE WITH YOU - Integrity UK - € 14.50

Als je van iemand houdt, wil je zo veel mogelijk intieme tijd met die persoon doorbrengen. Kelley Warren ontdekte dat haar relatie met God veranderde en verdiepte toen ze kennismaakte met ‘soaking’ praise & worship. De manier waarop haar relatie met God in de rust zich ontwikkelde, bracht haar uiteindelijk tot het Toronta Airport Christian Fellowship, waar ze een tijd lang aanbidding leidde met haar man Robert. Nu zijn twee van haar CDs met daarop haar karakteristieke ‘soaking’ muziek verkrijgbaar. ‘Embraced’ bevat sfeervolle, rustige pianomuziek met Kelley op fluit en sporadische zachte zang. ‘Here With You’ laat als album horen wat Kelley live doet met soaking praise & worship. De track ‘My Soul Thirsts For You’ op dit album is tekstueel gebaseerd op Psalm 63 en ontstond muzikaal spontaan tijdens een concert.

praise & worship 2

kerst

Various Artists

Another Sentimental Christmas

Love Divine

Russ Taff

CD – KM3093 – Kingsway Music - €19.50

CD – CMD1195 – Spring Hill - €17.50

Wie de grondleggers van de hedendaagse moderne aanbidding wil opnoemen, moet eigenlijk terug grijpen op liedschrijvers die eeuwen geleden leefden. Zoals Charles Wesley, die duizenden liederen heeft geschreven die vandaag de dag nog klinken. Zijn teksten, versterkt door een herkenbare melodie, laten het evangelie landen van het oor in het hart. ‘Love Divine’ verbindt de hedendaagse artiesten en aanbiddingsleiders met Wesley. Tim Hughes, Leigh Nash, Brian Johnson, Aaron Keyes, Chris McClarney en anderen zijn de uitdaging aangegaan om nieuwe arrangementen los te laten op de beste liederen van Charles Wesley. En dat zijn liederen die de tand des tijds kunnen doorstaan, zoals ‘I Know My Redeemer Lives’, ‘O For A Thousand Tongues To Sing’ en ‘Come Thou Long Expected Jesus’. Een fantastische verzameling die de tijdloze kracht van muziek laat horen!

Kerst krijgt dat beetje extra met de juiste muziek. Er zijn artiesten die door de jaren heen hebben bewezen dat hun stemgeluid als geen ander bij kerst past. Russ Taff deed dit 19 jaar geleden met ‘A Christmas Song’. Nu is er het langverwachte en veelgevraagde vervolg: ‘Another Sentimental Christmas’. Deze CD past helemaal in de traditionele kerstmuziek stijl die mensen kennen van Bing Crosby’s ‘White Christmas’. Met een schitterend orkest en een heus ‘big band’ gevoel is ‘Another Sentimental Christmas’ nu al een nieuwe klassieker. Russ Taff is terug!


modern worship Sonic EP

One Sonic Society CDEP – EW10930 – Essential Worship - E 5.95 Jason Ingram, Paul Mabury, Stu G. en Jon Thatcher hebben een verschillende achtergrond, maar een gezamenlijke visie: de kerk ondersteunen door middel van nieuwe worship songs. De stijl is een mix van de verschillende leden (Stu G en Thatcher waren lid van Delirious?) en doet qua geluid denken aan bands als Coldplay, U2 en Snow Patrol. Op deze tweede EP komt dat vernieuwend tot uiting in tracks als ‘Almighty God’ en een fantastische cover van ‘Majesty’, dat Stu G oorspronkelijk voor Delirious? schreef. One Sonic Society maakt grote indruk en biedt een uitgelezen mogelijkheid om met deze EPs (5 songs per EP) voordelig kennis te maken.

ook verkrijgbaar: CDEP – EW10924 – Essential Worship - E 5.95

praise & worship

PRAISE & WORSHIP

Various Artists

This Is Our God

50 Golden Songs & Hymns

Praise Gathering DVD – DVD20017 – Integrity UK - €17.90

3CD – KW3159 – Kingsway Music - €22.50

Wie opgroeit met bepaalde liederen, staat er niet direct bij stil dat na hem een generatie komt, die nog in aanraking moet komen met die levensveranderende muziek. Zo hebben veel mensen nog niet de impact van liederen als ‘How Great Thou Art’, ‘You Laid Aside Your Majesty’ en ‘Father God I Wonder’ ervaren. Daarom is er ’50 Golden Songs & Hymns’; een collectie die deze liederen introduceert voor de muziekliefhebbers van nu. Drie CDs lang genieten en ontdekken!

In juni 2009 kwamen bijna 6000 mensen samen in de Royal Concert Hall van het Schotse Glasgow voor een onvergetelijke aanbiddingservaring onder de gezamenlijke noemer ‘Praise Gathering’. Maar liefst 400 zangers uit meer dan 125 kerken in Schotland zongen massaal samen, wat een live worship evenement opleverde die haar weerga niet kent! Deze DVD laat u de massale praise & worship en samenzang intens ervaren. Het bewijs dat wanneer getalenteerde christenen samenkomen, grootse dingen gebeuren!

URBAN

southern gospel reminder

Level 3:16

Various Artists

Level 3:16

Gaither Black Box

CD – CMR30042 – Cross Movement Records €14.50

4CD – BB1001 – Gaither Music - €14.50

Wat krijg je als je twee mannelijke hip hoppers, een vrouwelijke DJ en drie fantastische zangeressen bij elkaar zet? Het antwoord is Level 3:16, een baanbrekende nieuwe groep die met een combinatie van stijlen urban muziek nieuw leven inblaast! De leden van de groep beschouwen zichzelf als ‘musicianairies’; muzikanten en zendelingen tegelijk. Ze zijn dan ook regelmatig in scholen te vinden om studenten op een laagdrempelige manier via muziek met het evangelie in aanraking te brengen. Nieuw, bevlogen talent!

Wie liefhebber wordt van Gaither muziek, wordt dat vaak door een lied van één van de uiteenlopende artiesten die deze muzikale familie rijk is. De Gaither ‘Black Box’ is de ultieme oplossing voor wie meer muziek van deze artiesten wil ontdekken voor een sensationele prijs. Let op: Er kunnen titels uit deze ‘Black Box’ uitverkocht raken. Naarmate de tijd verstrijkt, kan de samenstelling dan ook wijzigen!

3


DECEMBERMAAND DEZE FILMS NU MAAR

DVDSAR110

DVD43741

DVDGC70037

dvdshd4849

dvdshd4895

dvd29831

dvder10881

dvdsha06

dvdsur5007

dvdshd4769

dvdgmi1208

dvdgmi1209

deze aktie tot en met

dvdshd4763

dvdrra10014

dvdshd4821


filmMAAND â‚Ź12,95 per stuk

dvder10159

dvdprov10112

dvdshd4805

dvdvr70876

dvdrra10138

dvdprov10033

dvdshd4713

dvd44471

dvdshd4802

dvdrra10051

dvdgmi1259

dvdshd4617

dvdsur5193

dvdshd4771

is geldig 31 december 2010


BOEK Liefde en Leven: Met liefde gegeven

Louis Pool BK – BKLL – Hour of Power – € 17.95 “Ik ben op reis om Jezus te vinden” hoorde Louis Pool zichzelf zeggen toen iemand hem jaren geleden in het vliegtuig vroeg wat hij in Amerika ging doen. In tegenstelling tot anderen die achteraf gezien aan een vergeefse zoektocht begonnen, is Louis er van overtuigd er wel in geslaagd te zijn. Dit boek vertelt het verhaal. Louis Pool’s aanstelling tot directeur bij Hour of Power, tien jaar geleden, was tegelijkertijd het startpunt van zijn columns in de nieuwsbrieven. Deze columns, afgewisseld met gedichten en fotografie van zijn hand, zijn gebundeld in dit boek.

PRAISE & WORSHIP

PRAISE & WORSHIP

The Great I Am

Various Artists

Madeleine Kerzner

Heart of Worship 9

CD – 98042 – Integrity UK – € 17.90

2CD – KW3156 – Kingsway Music – € 14.50 Liederen worden groot door ze te zingen. De liederen die verzameld zijn op de ‘Heart Of Worship’ serie hebben zich op die manier bewezen en zijn nu klaar om ook in ons land omarmd te worden. Deze dubbel CD geeft met maar liefst 30 tracks een bijzonder rijke inspiratie.

Hoewel Madeleine Kerzner inmiddels alweer haar tweede album presenteert, is ze in ons land nog relatief onbekend. En dat is een gemis, want deze aanbiddingsleidster uit Manchester heeft een groot hart voor Afrika, wat terug te horen is in haar muziek en deze bruisend en levendig maakt. ‘The Great I Am’ verrast u gegarandeerd!

PRAISE & WORSHIP

PRAISE & WORSHIP

Coming Home

FuseBox: King of Kings Majesty / Beautiful River

Ems Hancock

Jarrod Cooper

CD – 98112 – Integrity UK – € 17.90 2CD – KW3200 – Kingsway Music – € 19.50 Kun je jazz combineren met rustige praise & worship? Ems Hancock geeft een overtuigend bevestigend antwoord met ‘Coming Home’, een live opgenomen album dat jazz arrangementen en aanbiddingsteksten op fraaie wijze bij elkaar brengt. De liederen zijn gericht op het komen tot je geestelijke bestemming bij God; je ‘thuiskomst’. Een kennismaking die gelijk al smaakt naar meer!

De Fusebox serie bewijst zich keer op keer als fantastisch ontworpen & geselecteerde verzamelingsets. Jarrod Cooper’s albums ‘King Of Kings, Majesty’ en ‘Beautiful River’ worden nu op deze manier gebundeld. De aanbiddingsleider heeft verzorgde piano-worship als handelsmerk en is nog een onontdekt geheim. Tijd om daar verandering in te brengen!

6

PRAISE & WORSHIP Various Artists

Worship Devotional: February 2CD – KW3164 – Kingsway Music – € 19.50

Een hele maand iedere dag een studie voorgeschoteld krijgen die de boodschap van een praise & worship song handen en voeten geeft.. dat is ‘Worship Devotional’. De serie biedt met een fraai verzorgd artwork twee CDs waarmee de luisteraar per dag een track kan horen. Deze tracks bieden overdenkingen en een bijpassend aanbiddingslied. De overdenkingen vormen een brug naar stille tijd en de actie in het dagelijks leven, die onlosmakelijk gekoppeld is met de boodschap van de liederen. Deze uitgave voor de maand februari bevat 29 studies en songs van o.a. Ben Cantelon, Brenton Brown, Lou Fellingham, Delirious en Tim Hughes!


BOEK Thuiskomen

Henri Nouwen BOEK – BKTK – Hour of Power - E14.95

Meer dan drie jaar voor hij zijn klassieke, meest succesvolle boek ‘Eindelijk Thuis’ schreef, maakte Henri Nouwen een persoonlijke crisis door. Tijdens zijn herstel trok hij naar St. Petersburg om Rembrandts beroemde schilderij over de verloren zoon vele dagen en uren te gaan bekijken. ‘Thuiskomen’ is een ontroerend en inspirerend boek dat is ontstaan vanuit nooit eerder gepubliceerde notities over een workshop die Nouwen heeft gegeven over zijn ontmoeting met dit schilderij. Nouwen toont dat het mogelijk is om door oefeningen, zoals bijvoorbeeld het ‘spiritueel luisteren’, in contact te komen met de unieke, onvoorwaardelijke liefde van God. ‘Thuiskomen’ is verplichte leeskost voor een ieder die geraakt werd door ‘Eindelijk Thuis’!

PRAIse & worship

rock

I Will Sing

Burning Like The Midnight Sun

Robert Moses Augi

The Choir

CD – 62845 – Integrity UK - €14.50

The Weight of Your Presence

Robert Moses Augi & Kelley Warren CD – 44223 – Integrity UK - €14.50 Het echtpaar Robert Moses Augi & Kelley Warren richt zich op rustige praise & worship die aanzet tot reflectie en een verdieping van de relatie met God. Twee los verkrijgbare albums laten u nu verder kennismaken met dit duo. ‘I Will Sing’ is een live worship album van Robert Moses. Op ‘The Weight Of Your Presence’ zingt zijn vrouw Kelley mee, wat het tot een fraai studio album maakt.

praise & worship

CD – GO3156 – Kingsway Music - €14.50

Alternatieve pop/rock band The Choir heeft al jaren een trouwe groep fans. Het is dan ook een hoogstaande band, met Steve Hindalong en Derri Daugherty als creatieve spil. Op hun 12e album smelten de verschillende invloeden van de afgelopen jaren samen tot een pop/rock album van zeer hoog niveau. Wie op zoek was naar het artistieke neusje van de zalm, kan nu terugvallen op een oude bekende. The Choir is terug!

PRAISE & WORSHIP

Costly Fragrance

True Praises

Helen Joy

Joycelyn Brown

CD – 98122 – Integrity UK - €17.90

CD – KM2993 – Kingsway Music - €19.50

De Britse Helen Joy werkt in het dagelijks leven in een school voor jongeren met leerproblemen. Daarnaast leidt ze aanbidding in een kerk. Haar debuut CD met rustieke, sfeervolle aanbiddingsliederen, ontstond vanuit aantekeningen in haar dagboek; aantekeningen van een zoektocht naar een intieme relatie met God. Die relatie komt nu tot uitdrukking in eveneens intieme muziek.

Ze bezit een van de grootste stemmen in het soul muziek genre. Maar wat haar echt apart zet, is haar hart, dat minstens zo groot is. Jocelyn Brown maakte in Engeland naam als soliste bij evenementen en met gospelkoren. Op ‘True Praises’ staat deze aanstekelijke persoonlijkheid zelf centraal en zingt ze de sterren van de hemel. Maak kennis met een nieuw gospelfenomeen in de persoon van Jocelyn Brown!

7


toppers pop

praise & worship

kinderen

1

1

1

michael w. smith wonder

come & worship: god of this city various artists

cd vol vrolijke kinderliedjes hij = dichtbij

RRA10153

ime1308

2

casting crowns until the whole world hears

remco hakkert this is my story

2

sha09

cd vol vrolijke kinderliedjes

2 kerst = feest (deel 4) gmi1264 & lydia zimmer 3 marcel stel je voor hw55077

BSR10135

3

IME1310

ernie haase & signature sound tribute to the

michael w. smith a new hallelujah

3

cathedral quartet

rrA10133

cd vol vrolijke kinderliedjes

4 muziek = cool (deel 8) GMI1293

shd6091

4

cd vol vrolijke kinderliedjes

gaither black box various artists

4

casting crowns peace on earth

5

opwekkingsliederen

deel 31 opw20081

bb1001

5

opwekkingsliederen

deel 30

bsr10129

1

opw20071

FIREPROOF THE MOVIE VARIOUS

michael w. smith

6

the essential christmas collection various artists er10925

6 worship rra10025

7

michael w. smith

7 glorious 47292

the ultimate christmas collection

DVDPROV10033

paul baloche

rra10145

CASTING CROWNS

in worship 2 live various artists dvdime1309

paul baloche

8 casting crowns bsr10723

8 the writer’s collection 45032

casting crowns until the

oslo gospel choir

9 whole world hears... live bsr10156

9 come let us sing ime1304

david phelps christmas with david phelps

brian doerksen level ground 48572

10

5 beloof = beloofd (deel 2) GMI1266

shd6050

10

haase & signature sound 3 ernie tribute to the cathedral quartet dvdshd6089

4

brian doerksen

5

bill & gloria gaither

level ground

dvd48571

count your blessings

dvdshd6095

Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

GMI Music - Geograaf 42 - 6921 EW Duiven - Postbus 4 - 6920 AA Duiven Rabobank Didam - 63.97.46.705 - Postbank - 35.88.929 Handelsregister - 09067766 - BTW nr. NL 007941316B01

Verkoop Telefoon [026] 3190200

Verkoop Fax [026] 3190201

E-mail info@gmi.nl

Website www.gmi.nl

2010 - December  

GMI Music Muzieknieuws december 2010