G Magazine - Δεκέμβριος 2017

Page 1

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΓΑΛΑΤΣΙ - ΛΑΜΠΡΙΝΗ - KYΠΡΙΑΔΟΥ

www.g-magazine.gr

Με επίκεντρο τα παιδιά οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήµου

1+1 ∆ΩΡΟ!

Χρόνια Πολλά


Φίλες & Φίλοι, Το Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων ξεκίνησε στις 7 ∆εκεμβρίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης και ολοκληρώνεται στις 6 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο το παιδί, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, που οι οικογένειες θέλουν να προσφέρουν χαρά και ώρες διασκεδαστικής απασχόλησης στα παιδιά χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση πολλών εκδηλώσεων έχουν και οι τοπικοί μας σύλλογοι, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας και ενεργούς φορείς της παράδοσης και του πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις σε συνδυασμό με τον στολισμό-φωτισμό της πόλης, που φέτος κινήθηκε στα ίδια καλά επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, δημιουργούν εορταστικό κλίμα, που όλοι έχουμε ανάγκη. Οι εκδηλώσεις και ο φωτισμός δίνουν ζωντάνια και λάμψη στην τοπική αγορά, που περιμένει τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να τονωθεί. Όλοι εμείς που ζούμε και κινούμαστε στο Γαλάτσι, ας επιλέξουμε τα καταστήματα της πόλης μας για τις αγορές των εορτών, όσο μικρό κι αν είναι το ποσό που θέλουμε να ξοδέψουμε. Η αγορά μας είναι όμορφη, άνετη, φιλόξενη, με ποικιλία ειδών και καλές τιμές. Ας την στηρίξουμε! Οι έμποροι και επαγγελματίες της περιοχής μας είναι γείτονες, φίλοι, άτομα που συναντάμε καθημερινά. Τους ξέρουμε, μας ξέρουν και όλοι μαζί συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης. Ας τους προτιμήσουμε!

Ένα ακόμη μεγάλο και φιλόδοξο έργο, που βρίσκεται σε διερευνητικό στάδιο, είναι η δημιουργία κεντρικής πλατείας στο Παλαιό Τέρμα. ∆εν υπήρξε σχετική πρόβλεψη στα έργα που πρόκειται να γίνουν με αφορμή την κατασκευή του μετρό και ο κ. Μαρκόπουλος εξετάζει σοβαρά τη δυνατότητα να απαλλοτριώσει χώρους και να προχωρήσει στη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας με χρήματα του ∆ήμου. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι διαδικασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε όλα να είναι έτοιμα το 2019, έτος εκκίνησης των έργων του μετρό. Το Γαλάτσι είναι η μοναδική πόλη που στερείται κεντρικής πλατείας. Η δημιουργία της είναι ένα μεγάλο ζητούμενο, που ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί, παρά τις απτές δυσκολίες που υπάρχουν και κάποιοι χαρακτηρίζουν ως ανυπέρβλητες. Τις μέρες αυτές, ας μην ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αυτήν τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Πάντα υπάρχει κάτι να προσφέρουμε είτε απευθείας σε οικογένειες και άτομα που γνωρίζουμε ότι έχουν προβλήματα επιβίωσης, είτε μέσα από πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν σύλλογοι της περιοχής, είτε μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ∆ήμου.

Σας εύχοµαι Καλές γιορτές, Χαρούµενα Χριστούγεννα και ο Νέος Χρόνος να φέρει ελπίδα, αγάπη και χαµόγελα στις οικογένειές σας.

Το 2018 θα είναι έτος ξεκινήματος μεγάλων έργων για το Γαλάτσι, καθώς ο ∆ήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, αφού κατάφερε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά και να δημιουργήσει ένα πραγματικά μεγάλο απόθεμα στο δημοτικό ταμείο, σχεδιάζει την υλοποίηση τριών μεγάλων έργων: τοπική συγκοινωνία, βρεφονηπιακό σταθμό στο Άνω Γαλάτσι και πάρκο στην έκταση του πρώην λατομείου ΛΑΤΟ. Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιεί και επαφές με την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση και από το περιφερειακό ταμείο.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Έκδοση: Alupress Ο.E. Σύμβουλος έκδοσης: Νίκος Μπαλάφας Εξ. συνεργάτης: Εύη Πρωτόπαπα Παραγωγή: Κάρλυ Σταυρακοπούλου

ALUPRESS O.E. Λεωφ. Γαλατσίου 67 11146 Γαλάτσι Τηλ.: 210.2112040-1 Fax: 211.8002714 e-mail: info@g-magazine.gr Web: www.g-magazine.gr Gmagazine-Γαλάτσι

Αναδηµοσιεύσεις κειµένων ή εικόνων µε οποιοδήποτε τρόπο, δεν επιτρέπεται, παρά µόνον µε γραπτή άδεια της ∆ιεύθυνσης του περιοδικού. Τα ενυπόγραφα άρθρα, δεν απηχούν υποχρεωτικά και τις απόψεις του περιοδικού. Κείµενα και φωτογραφίες που αποστέλλονται προς δηµοσίευση δεν επιστρέφονται. ΤΟ ΠΕΡΙΟ∆ΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:4

G_ειδήσεις

Με επίκεντρο τα παιδιά οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Στις 7 Δεκεμβρίου, έγινε η επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου και άναψε και ο εορταστικός φωτισμός, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου και της προέδρου του Πολιστιστικού και Αθλητικού οργανισμού Μαργαρίτας Μανδηλαρά. Ευχήθηκαν καλές γιορτές και προσκάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει τις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου, οι οποίες είναι όλες δωρεάν. Η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου δημιούργησε την κατάλληλη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, η Αγιοβασίλαινα πρόσφερε στα παιδιά μαλλί της γριάς και τα ξωτικά χόρεψαν και έκαναν μπαλονοκατασκευές. Όλοι διασκέδασαν, και ιδιαίτερα τα παιδιά που έζησαν μια μαγική ατμόσφαιρα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις φέτος έχουν επίκεντρο τα παιδιά, στα οποία, όπως είπε ο Δήμαρχος «οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες κα όμορφες γιορτές.»

7/12/17 - εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Ζωγραφικής 3D από την Art Team Panorama του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου, στον Πολιτιστικό Χώρο ΚΑΜΙΝΙ, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Η Έκθεση διήρκησε έως και τις 17/12. Παρουσιάστηκαν δημιουργίες της ομάδας ζωγραφικής του Συλλόγου, που έχουν υλοποιηθεί υπό την καθοδήγηση του εικαστικού και ζωγράφου Alessandro De Martino.

Η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου παρουσίασε στις 16 και 17/12 την παράσταση «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» του Καρόλου Ντίκενς, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι. Διασκευή - σκηνοθεσία: Δημήτρης Κωτσής, σκηνικά: Γιώργος Ιωαννίδης, μουσική επιμέλεια - χορογραφίες : Τζένη Ζαρουλέα. Παίζουν οι: Αλιμπέρτης Χρήστος, Ανδρεάδη Σοφία, Γιακατού Βίκη, Γκαλίνα Πάτυ, Ζαρουλέα Τζένη, Ιωαννίδης Γιώργος, Κάντα Μάγδα, Καστρίτης Στάθης, Κριμιτζάς Νίκος, Κυριακουλέα Σοφία, Μαγνήσαλη Λίνα, Μπαλακλή Μάμιλη, Παπαδοπούλου Στέλλα, Παπαϊωάννου Έφη, Παρασκευοπούλου Πόπη, Πρεμέτη Ρούλα, Ρουμελιωτάκης Γιάννης, Στεφάτου Κατερίνα, Τερτίπη Μαρία, Τζώτη Κυριακή, Φραγκίσκος Αντώνης, Χίμπαν Βασίλης.

Απολαυστική ήταν η εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου με θέμα: «Γίνε κι εσύ βοηθός του Αϊ-Βασίλη» στις 10/12 στο Καμίνι. Η αίθουσα γέμισε παιδιά και γονείς που άκουσαν την χριστουγεννιάτικη ιστορία του Πλούταρχου Πάστρα «Πώς ο Σνούπι το κουταβάκι έγινε βοηθός του Άι-Βασίλη». Στη συνέχεια όλα τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή φορώντας σκούφο ξωτικού και ζωγράφισαν μαζί με τον Αϊ-Βασίλη διάφορες εορταστικές φιγούρες.


2018 ευχές για όμορφες στιγμές!

Λ. Βεΐκου 28, Γαλάτσι 11147, ΑΘΗΝΑ, Τηλ.:/fax: 210 2925822 info@statusfashion.gr www.status.com.gr


6 G_ειδήσεις

Η πόλη μας ομορφαίνει Με το βάψιμο νησίδων, παρτεριών, πλατειών και σχολείων συνεχίζονται τα μικρά έργα στην καθημερινότητα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που το προσωπικό της εργάζεται ακατάπαυστα. Με τις μικρές αυτές παρεμβάσεις η πόλη ομορφαίνει και νοικοκυρεύεται. Ο αντιδήμαρχος κ. Γερμάνος Μελισσουργός και τα συνεργεία του Δήμου καταγράφουν τα προβλήματα στις γειτονιές και επεμβαίνουν άμεσα για κλείσιμο λακκουβών, αντικατάσταση φθαρμένων πλακών στα πεζοδρόμια και φωτισμό. Όπως μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος "υπάρχει συστηματικός έλεγχος και μέριμνα για να γίνει η πόλη πιο λειτουργική και να αισθανθεί ο δημότης ασφάλεια στη γειτονιά του." Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε την κοπιώ-

δη προσπάθεια του αντιδημάρχου και του προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου για να στολιστεί η πόλη και να φωτιστεί στις 7 Δεκεμβρίου. Τα συνεργεία δούλευαν νυχθημερόν και σε κάποιες περιπτώσεις είδαμε τον ίδιο

τον κ. Μελισσουργό να αναρριχάται στις κολώνες για να τοποθετήσει φωτεινά διακοσμητικά, προκειμένου να συμβάλλει στην επίσπευση των εργασιών. Και το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές τους.

ται από τους γεωργούς εδώ και πολλά χρόνια στον τόπο μας, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία, να έρθουν σε επαφή με την ελληνική παράδοση, να γνωρίσουν τα παραδοσιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το μάζεμα της ελιάς και το σπουδαιότερο να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτή τη διαδικασία. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και χάρηκαν με τη βοήθεια που προσέφεραν στο μάζεμα των ελιών. Ο κόπος τους φυσικά ανταμείφθηκε με τα νόστιμα και γευστικά προϊόντα της ελιάς, καθώς δοκίμασαν διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, ελιόψωμο, λαδομπούκι και στο τέλος γεύθηκαν και γλυκάθηκαν με τους παραδοσιακούς λουκου-

μάδες. Βέβαια δεν έλειψε το τραγούδι, ο αυτοσχεδιασμός, το θεατρικό παιχνίδι και ο κότινος (το στεφάνι που στεφάνωναν τους αθλητές οι αρχαίοι Έλληνες), ενώ το καντήλι, το λυχνάρι και το φαναράκι βοήθησαν να δουν πως το λάδι το χρησιμοποιούσαν και σαν φωτιστικό μέσο και είχαν την ευκαιρία να μυρίσουν το αγνό σαπούνι. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν τις αισθήσεις τους (άγγιξαν, γεύτηκαν, μύρισαν) για να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το φυσικό μας περιβάλλον.

«ΛΙΟΜΑΖΕΜΑ» στο Β' Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου Εκπαιδευτική βιωματική δράση με θέμα την «ΕΛΙΑ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στον Β' Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου. Η δράση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας να έρθουν τα παιδιά της πόλης σε επαφή με τη φύση και με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τις εργασίες που πραγματοποιούνται σε αυτήν. Με αυτό το σκεπτικό, έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του παιδικού, μια σειρά από βιωματικές δράσεις με επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον και τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να αλληλοεπιδράσουν σ’ αυτό. Οι μικροί μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το γνωστό σε όλους «λιομάζωμα», που αυτήν την περίοδο λαμβάνει χώρα στις αγροτικές περιοχές της χώρας μας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μικροί γεωργοί στην πόλη», εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας, έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να ραβδίσουν, να χτενίσουν, να αρμέξουν και να μαζέψουν ελιές, έτσι ακριβώς όπως γίνε-

«πες μου και θα ξεχάσω… Δείξε μου και ίσως να θυμάμαι Κάνε με να το βιώσω και θα το καταλάβω» …


άλλο φαγητό Ψητοπωλείο

Αναλαμβάνουμε να οργανώσουμε το Εορταστικό ή Χριστουγεννιάτικο menu σας με πολύ φαντασία και εξαιρετική ποιότητα!

Το «Άλλο Φαγητό» προσφέρει σπιτικές γεύσεις με άριστα υλικά στις καλύτερες τιμές.

Delivery: 12:00-24:00

Τηλ: 210.29.299.66 Τραλλέων 130, Γαλάτσι

www.allofagito.gr Χειροποίητο κεµπάπ

Αρνίσια Παϊδάκια Νάξου

Special Berger Μερίδα Γύρος

Τυλιχτά

Ψητή Γουρουνοπούλα

Ριζότο µε 5 τυριά Νάξου

Σκεπαστή πίτα


8 G_ειδήσεις

Ο Δήμος Γαλατσίου παρέδωσε 25 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης στη Μάνδρα Περισσότεροι από 2.000 πολίτες του Δήμου Γαλατσίου και δεκάδες φορείς της πόλης μας συμμετείχαν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού, 25 τόνων, για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας Αττικής. Η συγκέντρωση των ειδών έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου, με ομόφωνη γνώμη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων. Υπεύθυνος για τη συλλογή των ειδών ήταν ο εντεταλμένος παρά τω δημάρχω Ελευθέριος Φραγκίσκος Κουνάνης, ο οποίος από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνο Μπάστα παρέδωσαν το φορτίο στο Δήμο Μάνδρας στις 29 Νοεμβρίου. Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Δήμου Γαλατσίου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα και να πω ότι μας συγκίνησε ακόμη μια φορά η αλληλεγγύη και η προσφορά των συμπολιτών μας, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όλοι διανύουμε. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό

όλοι οι Δήμοι να είμαστε ενωμένοι σε θέματα αλληλεγγύης, ώστε ειδικά σε αυτή την περίπτωση να απαλύνουμε λίγο τη μεγάλη καταστροφή που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της Μάνδρας». Η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Γαλατσίου και όλους όσοι συνέβαλλαν στη συγκέντρωση των ειδών για τους κατοίκους του Δήμου Μάνδρας. Χωρίς την αρωγή των εθελοντών και των εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου δεν θα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να φτάσουν όλα τα πράγματα στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας. Γι’ αυτό αναφέρουμε αναλυτικά τους εθελοντές που συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή και είναι οι εξής: Μιχάλης Ελευθερίου, Αλέξανδρος Σιγούντος, Αγγελική Πουλάκη, Λάκης Φατούρος, Κώστας Καψάλης, Νίκος Βλάχος, Πάνος Τάγαρης, Ντίνα Σπυριδάκη, Άσπα Αγγελοπούλου, Γρηγόρης Αδαμόπουλος, Δόμνα Παντελιά, Νίκος Χριστοδούλου, Δημήτρης Κουλουμβάκης, Κώστας Παπαϊωάννου. Επίσης συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Γαλατσίου: Γιώργος Χριστόπου-

ΕΠ Ι Π Λ Α

-

λος, Ηλίας Ζωγραφάκης, Βασίλης Τσουχαντάρης, Σπύρος Χαλιλόπουλος, Νίκος Κοκοβέσης, Μανώλης Θεοφάνης, Κωνσταντίνος Γιαννάκης, Ανδρέας Καπουλας, Νίκος Αναγνωστόπουλος Βαγγέλης Μάγγος και Γιάννης Κουστολίδης. Τέλος στην πρωτοβουλία αυτή συνεισέφεραν σημαντικά οι εξής φορείς: ΠΑΣ Γαλάτσι, ΑΟ Κορωνίδας, ΑΟ Γαλατσίου, Ένωση Γαλατσίου, Δράση, Αμπάριζα, Γείτονες, Χωρίς Μεσάζοντες, Εξωραϊστικός Σύλ. Άνω Γαλατσίου «Καραγιαννέϊκα», Σύλ. Επτανησίων, Ένωση Ρουμελιωτών, Σύλ. Κρητών, Εξωραιστικός Σύλ. Πανοράματος «Η Αγία Ειρήνη», Σύλ. Απεραθιτών Νάξου, Σύλ. Πελλοπονησίων, Σύλ. Κυνιδαριωτών Νάξου «Άγιος Γεώργιος» και το τσίρκο «Mundial».

ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ

ΗΛΙΟΝ Α.Ε.

ΙΩΣΗΦ ΠΑΣΤΟΣ & YIOI A.E.

Με τις θερµότερες ευχές µας για ένα αισιόδοξο 2018

Λεωφ. Βεΐκου 62

Κεντρικό: Βεΐκου 46, Γαλάτσι, τηλ. 210.2917423 Α’ Υποκατάστημα: Βεΐκου 62, Γαλάτσι, τηλ. 210.2915344 Β’ Υποκατάστημα: Χριστιανουπόλεως 70 & Ανταίου, Λαμπρινή, τηλ. 210.2917166 Γ’ Υποκατάστημα: Ευβοίας 3 & Βεΐκου 46, Γαλάτσι, τηλ. 210.2915344 ∆’ Υποκατάστημα: 120 χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας - Μαλεσίνα, τηλ. 22330-52237

Μεγάλες προσφορές σε έπιπλα επωνύµων εταιριών Επισκεφτείτε τα καταστήµατά µας Ανταίου 21 & Χριστιανουπόλεως 70


ΕΠ Ι Π Λ Α

-

ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ

ΗΛΙΟΝ Α.Ε.

ΙΩΣΗΦ ΠΑΣΤΟΣ & YIOI A.E.

welcome

Christmas Αφυγραντήρες Zήσε σε ιδανικές συνθήκες!

Λεωφ. Βεΐκου 46 48HB6W62

Τηλεόραση 48”

Σ Ε Ρ Ε Μ Η 3 ΙΑ Γ Ο Ν Ο Μ εκεµβρίου 21-22-23 Δ

Full HD SMART TV µε ενσωµατωµένο WiFi Δορυφορικός δέκτης

349€ 23 € x 17 δόσεις

• Καταπολεµούν την υγρασία και τη µούχλα • Στεγνώνουν τα ρούχα • Ανανεώνουν τον αέρα & καθαρίζουν την ατµόσφαιρα • Εµποδίζουν την εµφάνιση αλλεργιών • Μειώνουν έως και 20% τα έξοδα θέρµανσης

119€

ΑΠΟ

Κεντρικό: Βεΐκου 46, Γαλάτσι, τηλ. 210.2917423 Α’ Υποκατάστημα: Βεΐκου 62, Γαλάτσι, τηλ. 210.2915344 Β’ Υποκατάστημα: Ανταίου 21 & Χριστιανουπόλεως 70, Λαμπρινή, τηλ. 210.2917166 Γ’ Υποκατάστημα: Ευβοίας 3 & Βεΐκου 46, Γαλάτσι, τηλ. 210.2915344 ∆’ Υποκατάστημα: 120 χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας - Μαλεσίνα, τηλ. 22330-52237

www.epiplapastos.gr


10 G_ειδήσεις

Εκδήλωση με παιχνίδι και μουσική …στη χώρα του ΠΑΛΑΙ Οι συμμετοχές στην πρωτότυπη ολοήμερη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους «Παίζουμε… στη χώρα του ΠΑΛΑΙ» ξεπέρασαν κάθε προσδοκία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Το ΠΑΛΑΙ, αυτή η μεγάλη αθλητική εγκατάσταση, γέμισε ζωή και χαρούμενες φωνές για μια ολόκληρη μέρα. Το ΠΑΛΑΙ αποτελεί πλέον ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης μας, το οποίο έχει γίνει σημαντικός χώρος αθλητισμού και πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους και έχει ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό της πόλης. Περισσότερα από 1.800 παιδιά από όλες τις τάξεις του δημοτικού συμμετείχαν στα διαδραστικά παιχνίδια και έκαναν βόλτα με το τρενάκι, ενώ πάνω από 2.500 γονείς πήραν μέρος στα δημιουργικά εργαστήρια που λειτουργούσαν παράλληλα στην κεντρική σάλα του ΠΑΛΑΙ. Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των ατόμων αυτών επισκέφτηκαν το ΠΑΛΑΙ εσωτερικά για πρώτη φορά στη ζωή τους. Ειδικότερα, οι μαθητές του νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια όπως: Κυνηγώντας το φως, παιχνίδια όπως παλιά, στίβος δοκιμασιών, bungeetrampoline, φουσκωτές περιπέτειες, γιγάντιες ρόδες και γιγαντιαία σφενδόνη, facepainting, ποδοσφαιρικός φουσκωτός στόχος, snooksoccer, σκυταλοδρομία εμποδίων, η ορχήστρα των μικρών καλικαντζάρων, οι πέτρες που λένε ιστορίες και κηπά-

κι μου μικρό και γιορτινό… Όλοι όσοι πήραν μέρος στις δράσεις στο τέλος απολάμβαναν μια ακόμη βόλτα με το τρενάκι για να εξερευνήσουν περιμετρικά το ΠΑΛΑΙ και τους κερνούσαν σάντουιτς, γλυκίσματα και νερό. Η συναυλία της δημοφιλούς «Μάντισσας» του φετινού καλοκαιριού, της Μαρίνας Σάττι, μαζί με τις «Fonέs», «έκλεισε» την ημέρα των εκδηλώσεων στην κεντρική σάλα του ΠΑΛΑΙ, με περισσότερους από 1500 θεατές. Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, είπε ότι: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τα παιδιά που

απολαμβάνουν δεκάδες διαφορετικά παιχνίδια μέσα σε έναν χώρο που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το πνεύμα του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας. Είναι ευχάριστο να χρησιμοποιείται ξανά το ΠΑΛΑΙ από πολίτες που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και επιθυμούν να περάσουν στα παιδιά τους ανάλογες αξίες και ενδιαφέροντα».12 G_ειδήσεις

«Έξυπνη» καμπάνια του ∆ήμου για την Καθαριότητα «Θα το πέταγες κάτω αν έγραφε το όνομά σου;» είναι το θέμα της καμπάνιας καθαριότητας του ∆ήμου Γαλατσίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών Κεντρική ιδέα της ευφάνταστης καμπάνιας το ότι αν αναγραφόταν πάνω στο κάθε σκουπίδι το όνομα αυτού που το πετάει, δεν θα το έκανε. Ένα πακέτο τσιγάρα του Μιχάλη Γεωργίου, ένα κουτί αναψυκτικού του Νίκου Αντωνίου, ένα μπουκάλι νερό της Μαρίας Παπαδοπούλου. Το δικό σου ονοματεπώνυμό πάνω στο σκουπίδι που μόλις πέταξες. Πώς θα σου φαινόταν αν γινόταν έτσι; Θα το πέταγες κάτω αν έγραφε το όνομά σου; Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών περνάει το μήνυμα για την ανάγκη πιο υπεύθυνων πολιτών, που θα αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα ξεκινάει από του ίδιους. O ∆ήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, μίλησε την Τετάρτη 6 ∆εκεμβρίου για τη νέα καμπάνια καθαριότητας του ∆ήμου στην εκπομπή «Πρώτη είδηση» της ΕΡΤ, ενώ η είδηση δημοσιεύθηκε σε πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Από τις 15 ∆εκεμβρίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Αναλυτικά, τα καταστήματα θα λειτουργούν ως εξής: Παρασκευή 15/12/2017: 09.00 - 21.00 Σάββατο 16/12/2017: 09.00 - 18.00 Κυριακή 17/12/2017: 11.00 -18.00 ∆ευτέρα 18/12/2017: 09.00 - 21.00 Τρίτη 19/12/2017: 09.00 - 21.00 Τετάρτη 20/12/2017: 09.00 - 21.00 Πέμπτη 21/12/2017: 09.00 - 21.00 Παρασκευή 22/12/2017, 09.00 - 21.00 Σάββατο 23/12/2017: 09.00 - 18.00 Κυριακή 24/12/2017: 11.00 -18.00 ∆ευτέρα 25/12/2017: ΚΛΕΙΣΤΑ Τρίτη 26/12/2017: ΚΛΕΙΣΤΑ Τετάρτη 27/12/2017: 09.00 - 21.00 Πέμπτη 28/12/2017: 09.00 - 21.00 Παρασκευή 29/12/2017: 09.00 - 21.00 Σάββατο 30/12/2017: 09.00 - 18.00 Κυριακή 31/12/2017: 11.00 -18.00 ∆ευτέρα 01/01/2018: ΚΛΕΙΣΤΑ Τρίτη 02/01/2018: ΚΛΕΙΣΤΑ

Ολόθερµες ευχές για Καλά Χριστούγεννα µε υγεία, αγάπη, οικογενειακή ευτυχία & ένα ελπιδοφόρο 2018. ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΤΑΣ Aντιδήµαρχος Καθαριότητας14 G_ειδήσεις

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» 2η χρονιά στο «Step to the Αrt» Ένα ακόμα υπερθέαμα ολοκληρώθηκε, αφήνοντας όμορφες εντυπώσεις. Οι αθλητές του Α.Σ. «Μέγας Αλέξανδρος» βρίσκονταν εκεί, για άλλη μια χρονιά, χαρίζοντας θέαμα στην πιο επιβλητική μουσικοκινητική αθλητική παράσταση της Ελλάδας. Τα φώτα του «Step to the Art» άνοιξαν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και φώτισαν το πρόγραμμα 80’ς του συλλόγου για άλλη μια φορά. Και βέβαια μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, οι επίλεκτοι αθλητές της αγωνιστική ομάδας του συλλόγου παρουσίασαν δύο ακροβατικά προγράμματα που εντυπωσίασαν όλους τους θεατές.


creative: G - magazine

Επισκεφτείτε το πλήρες και ανανεωμένο

www.pancarshop.gr

και κάντε τις αγορές σας μόνο με ένα κλικ

6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΤΟΚΕΣ ∆ΟΣΕΙΣ

µε την πιστωτική σας κάρτα για οποιαδήποτε αγορά ** εξαιρούνται όλες οι κάρτες της Εθνικής Τράπεζας

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ 59, 111 47 ΓΑΛΑΤΣΙ, ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ & FAX: 210.2921.997, 210.2914.326 www.pancarshop.gr • e-mail: info@pancarshop.gr


ΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

∆ΟΧΕΙΑ ΛΑ∆ΙΟΥ ΙΝΟΧ

Store

Εκατοντάδες είδη για το σπίτι, την οικοδομή, τον επαγγελματικό χώρο, τον ερασιτέχνη που ασχολείται με κάθε είδους επισκευή ή συντήρηση, τον επαγγελματία.

∆ίχτυα σκίασης Πλαστικά πλέγματα μπαλκονιών

Κομπλέ με βάση και κάνουλα)

από 20 έως 100lt

ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ

∆ίφυλλη με ράφια ∆ίφυλλη με κάθετο χώρισμα (διαστ. 179Χ72 εκ.) Στενή (διαστ. 179Χ36 εκ.) Παπουτσοθήκη (διαστ. 89Χ72 εκ.)

Χρώματα Βερνίκια Οικοδομικά Στεγανωτικά Μονωτικά Εργαλεία χειρός Εργαλεία ηλεκτρικά Εργαλεία μπαταρίας Ηλεκτρολογικά Υδραυλικά

ΣΚΑΛΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ Οικιακές Επαγγελματικές Πτυσσόμενες Πολυμορφικές

Οικολογικά χρώματα Express

Βάψτε μόνοι σας με ένα μόνο χέρι

Neopal Eco


ACRYLAT

Αντιμυκητικό, αντιμουχλικό σφραγιστικό για μπάνιο, κουζίνα

D-19, GRAFFITI DS POLYMER REMOVER, Ελαστικό Καθαριστικό σφραγιστικό και αναγραφόμενων συγκολλητικό συνθημάτων.

Έχετε πρόβλημα στεγάνωσης της ταράτσας σας; Έχουμε τα κατάλληλα υλικά

D-95 CLEANER BIO CLEAN

Αντιμουχλικό σπρέι, για μούχλα

Καθαριστικό τοίχων από νικοτίνη και καπνιά

HYPERDESMO® Το παγκόσμιο κορυφαίο υπερστεγανωτικό Οριστική λύση για διάστημα 25 χρόνων!

D-16

Αδιαβροχοποιητικό αρμών

FASTCLEAN Καθαριστικό για τζάκια και μπάρμπεκιου

BIO CLEAN Καθαριστικό Air Condition

D-25

Αυτογυάλιστη παρκετίνη μαρμάρων - ματ γρανιτών

DS-220

BIO CLEAN

Στεγανοποιείστε μόνοι σας τη ταράτσα σας • Γρήγορα • Εύκολα • Αποτελεσματικά

Καθαριστικό μαρμάρων και αρμών

Ελαστομερές στεγανωτικό

Λεωφ. Γαλατσίου 67 11146 Γαλάτσι, τηλ.: 210.2112040-41, fax: 211.8002714

www.e-technostore.com

Άνετο Parking


18 G_ειδήσεις

Γράφει ο Γιάννης Μανιάτης

Προϋπολογισμός Δήμου Γαλατσίου για το 2018: Μια από τα ίδια! Βρισκόμαστε, σε μια από τις πλέον σημαντικές στιγμές της δημοτικής θητείας και μπορούμε να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής κατά τα 3 και πλέον χρόνια από την εκλογή της. Θα προσπαθήσω, με νηφαλιότητα και κατά το δυνατόν, αντικειμενικότητα, να συμβάλλω στην πληρέστερη ενημέρωση , αφού είναι προφανές ότι πέραν από την άμεση γνώση που μπορεί να έχει κάποιος Δημότης για τα τεκταινόμενα στην πόλη, δεν είναι δυνατόν να έχει πλήρη ενημέρωση, για το σύνολο του έργου της Δημοτικής Αρχής. αλλά και τις υπάρχουσες συνθήκες και το θεσμικό μνημονιακό περιβάλλον, εντός του οποίου λειτούργησαν οι Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση. Ίσως ξένισε το γεγονός «ότι ελάχιστα», απασχολήσαμε Τύπο και καφενεία κατά τα 3 και πλέον χρόνια με τον συνήθη λαϊκίστικο αντιπολιτευτικό τρόπο. Άλλωστε, η φημολογία, τα υπονοούμενα, η λασπολογία, η σπίλωση προσώπων και οργάνων, η ακύρωση κάθε προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και ιδίως του Δημάρχου, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Ίσως να ακούγεται παράξενα αλλά η φιλοσοφία μου είναι ότι, στόχος δεν μπορεί να είναι το πριόνισμα της καρέκλας του εκάστοτε Δημάρχου, αλλά η πρόοδος της πόλης. Σε αντίθεση βέβαια με τις έμμεσες-θολές αναφορές του Δημάρχου, που προσπάθησε να απαξιώσει και να μηδενίσει την ανθρώπινη και επιτυχημένη διοίκηση του αείμνηστου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΙΡΟΥ και μάλιστα με αναφορές, που τροφοδοτήθηκαν κυρίως διαδικτυακά, από «συντρόφους» συνοδοιπόρους και μυωπικά ευαισθητοποιημένους πολίτες, επί έργω και κατ’ επάγγελμα χειροκροτητών, με πολλαπλά προφίλ στο facebook ανύπαρκτων προσώπων. Έλειψε δραματικά δυστυχώς η μπέσα…. Επιλέξαμε ως Δημοτική Παράταξη, το διάλογο. Οι ενστάσεις, οι αντιρρήσεις μας ,αλλά και οι συμφωνίες, όπου απαιτείτο, να γίνονται τεκμηριωμένα, εντός των Θεσμικών Οργάνων. Θελήσαμε, να δώσουμε χρόνο στον Δήμαρχο, να δείξει τις δυνατότητες του, τα αποτελέσματα του έργου του. Σήμερα, θεωρώ ότι μια ολόκληρη ουσιαστικά θητεία, μπορεί να κριθεί με αντικειμενικότητα, αξιολογώντας απολογιστικά τους προηγούμενους και κυρίως τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2018, που ψηφίστηκε πρόσφατα μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Γαλατσίου για το έτος 2018, όπως και οι προηγούμενοι, είναι αμιγώς διαχειριστικός και στερείται οράματος και προοπτικής ανάπτυξης. Τόσο ο προϋπολογισμός του έτους 2018, όπως και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, είναι λιτός. Είναι ένας προϋπολογισμός της τάξης των 31.547.241,75 ευρώ, στον οποίο αν αφαιρεθούν τα πάγια και σταθερά έξοδα (π.χ. μισθοδοσία, έξοδα προσωπικού, προνοιακά επιδόματα, πληρωμές παρελθόντων οικονομικών ετών κ.λπ.), δεν απομένουν παρά ελάχιστα, για την άσκηση μιας υποτυπώδους δημοτικής πολιτικής. Το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2018 ύψους 4,7 εκατομμύριων ευρώ δεν καλύπτει δυστυχώς τις ανάγκες των δημοτών του Δήμου μας. Το

2017 απορροφήθηκαν μόνο 1.058.086 ΕΥΡΩ (ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται και οι δαπάνες προσωπικού), από τα 4,4 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί. Αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία της δημοτικής αρχής όπως και η ίδια παραδέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο, να υλοποιήσει το πρόγραμμα της γιατί τα έργα δεν ήταν “ώριμα”. Τα έργα που αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 εγγράφονται από το 2015 στους προϋπολογισμούς του δήμου γιατί δεν υλοποιούνται. Ο συμπαθής αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, μας διαβεβαίωσε ότι τα έργα θα «ωριμάσουν» και θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2018. Δηλαδή ακριβώς 6 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2019. Η δημοτική αρχή ουσιαστικά στην 5ετή της θητεία της πιθανόν να καταφέρει να υλοποιήσει τεχνικό πρόγραμμα που θα έπρεπε να εκτελεστεί σε έναν χρόνο. Σε ότι αφορά την καθαριότητα και τα ανταποδοτικά τέλη, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, πανηγύρισαν πρόσφατα την μείωση των δημοτικών τελών για το 2018 ( εδώ να πω ότι για διαμέρισμα 80 τετραγωνικών, η μείωση είναι 5 ευρώ το χρόνο). Οφείλουμε όμως να πούμε επί διοίκησης Κ. Τσίρου τα δημοτικά τέλη από το 2012 δεν είχαν καμία μεταβολή (και το 2014 υπήρξε μείωση περίπου 2%). Επί πλέον για το 2018 ο προϋπολογισμός για τις υπηρεσίες καθαριότητας ανέρχεται σε 6.046.802 €. Με δεδομένο ότι θα βεβαιωθούν ως το τέλος 2017 μόνο 4.962.457 ευρώ και αν λάβουμε υπόψη το χρηματικό υπόλοιπο 1 εκατομμυρίου ευρώ που υπάρχει, θα έπρεπε η μείωση των τελών να ήταν πολύ μεγαλύτερη (τουλάχιστον 7%, όπως πρότεινε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης). Πιθανόν η δημοτική αρχή να σκέφτεται να κάνει γενναία μείωση των δημοτικών τελών το 2019 (επιτρέψτε μου να προβλέψω 7% ως 10%) για καθαρά προεκλογικούς λόγους πριν από τις δημοτικές εκλογές. Για όλους τους παραπάνω λόγους μπορούμε να πούμε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου Γαλατσίου για το έτος 2018, είναι άλλος ένας προϋπολογισμός πλασματικός, διαχειριστικός, χωρίς στοιχεία ανάπτυξης, ελλειμματικός στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, γι’ αυτό και τον καταψηφίσαμε. Ας βάλει η δημοτική αρχή κάτω το κεφάλι και ας δουλέψει σοβαρά. Ας μην αρκείται στα διαδικτυακά like, γιατί μια χαμένη θητεία του Δημάρχου, είναι χαμένα χρόνια για όλους τους Δημότες, την πόλη μας, τα παιδιά μας.

Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα & ένα νέο έτος ειρηνικό, γεμάτο υγεία, πρόοδο και δημιουργικά έργα. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΤ κιν. 6932805007 e-mail: giannis_maniatis@hotmail.com


C

M

Y

CM

MY

CY

MY

K


20 G_ειδήσεις

Γράφει ο Γιώργος Ροζόκος

Φιλόλογος, τ. καθηγητής Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού και των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας

Σκλάβοι πολιορκημένοι; Σήμερα που «ξαναμπήκαν στην πόλη οι οχτροί» όχι κρατώντας μαχαίρια στα χέρια για να μας σφαγιάσουν αλλά συμβάσεις, όρους και γραμμάτια με τα οποία θα μας ενεχυριάσουν, η γνωστή ιαχή «ζητείται ελπίς» ακούγεται τραγικά επίκαιρη και επιτακτική. Σήμερα που τα επεκτατικά βήματα δεν γίνονται με στρατιωτικές μπότες και βλήματα, αλλά με μνημονιακές δεσμεύσεις και επαχθή υπομνήματα, (δεν ακούγεται τυχαία η λέξη μνήμα ως β' συνθετικό), ποιος θα μας οδηγήσει στην έξοδο από τα ζοφερά αδιέξοδα στα οποία μας εγκλώβισαν; Ποιος θα μας οδηγήσει από τον ζόφο στο φως; Σήμερα που οι κατακτητές δεν είναι βαριά εξοπλισμένοι οπλίτες, αλλά ιδιοτελείς δανειστές και αποφώλιοι τραπεζίτες, ποια πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη στάση και δράση μας, η οποία δεν θα ακυρώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας και δεν θα αμαυρώνει την ατομική μας υπόσταση; Σήμερα που η ιδίω καμάτω αποκτημένη περιουσία διαμερισματοποιείται και κατακρεουργείται, η ανθρώπινη οντότητα εξαλγεβρίζεται, η ατομική μονάδα γίνεται νούμερο της στατιστικής πόσα και ποια είναι πλέον τα περιθώρια της προσωπικής αντίδρασης και της αντίστασης εθνικής; Όταν στην εφιαλτικώς ενορχηστρωμένη κραυγή των αδηφάγων λύκων αντιτάσσεται η ηττοπαθής και ένοχα ανεκτική σιωπή των αμνών και όταν η κυνική συμπεριφορά των αγορών (αγοραία πράγματι) απειλεί ως ασύμμετρη πια απειλή να μας εξαγοράσει, να μας ευτελίσει, να μας υποθηκεύσει, να μας εκποιήσει, ποιος θα βρεθεί «μεσ’ το σεισμό, το χαλασμό κάστρο τη γνώμη του να στήσει»; Μέσα σ’ ένα εθνικό πεδίο που θυμίζει τοπίο κατακλυσμού, αφού όλα βουλιάζουν, σ’ έναν κοινωνικό στίβο που θυμίζει τόπο ηθικής αναλγησίας και δυσκίνητου ωχαδελφισμού, αφού όλα λιμνάζουν, μέσα σ’ ένα πολιτικό σκηνικό όπου απουσιάζουν οι από μηχανής θεοί, πλεονάζουν

Τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, ας σταθούμε κοντά στο συνάνθρωπο που μας χρειάζεται, με ανθρωπιά & αλληλεγγύη. Καλή χρονιά με περισσότερη ελπίδα και λιγότερες δυσκολίες

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ

Eντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος παρά τω Δημάρχω

όμως οι μαθητευόμενοι μάγοι της ρεμούλας, της αρπαχτής, της απάτης και της διαπλοκής, ποιος θα μπορέσει να αποτρέψει τη δημιουργία μιας σύγχρονης γενιάς νεοαθλίων; Αυτή η γενιά των νεοαθλίων έχει ήδη δρομολογηθεί. Είναι μια γενιά που εκτός από τα γενετικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αθλιότητας και πενίας έχει και την προστιθέμενη αξία της σύγχρονης εσωτερικής αποψίλωσης, απαξίωσης και πτώχευσης και της ηθικής χρεωκοπίας. Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, όταν δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, και επειδή τα αθεράπευτα πάθη οδηγούν μοιραία στα ίδια λάθη, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, πως αυτό που τελικά διδάσκει η ιστορία είναι ότι δεν διδασκόμαστε τίποτε από αυτήν. Έτσι μέσα στο θολό πέλαγος των δυσμενών ιστορικών μας συγκυριών, βρίσκει την ευκαιρία η εξ ανατολών εθνικιστική αρπακτικότητα και υστερία να προβάλει τις γνωστές ανιστόρητες απόψεις της, να προκαλέσει την εθνική μας φιλοτιμία και να παίξει εν ου παικτοίς εκμεταλλευόμενη την ηγετική μας ανεπάρκεια, αναποφασιστικότητα και ατολμία. Δηλαδή έμαθαν πως χειμαζόμαστε και πλακώσανε και οι τούρκοι. Να οδυρόμαστε λοιπόν επάνω από το χυμένο γάλα; Θα έλεγα μετ' επιτάσεως ΟΧΙ. Σε τούτη την ελληνική γωνιά του Δήμου Γαλατσίου, δημότες και δημοτικές αρχές ας δώσουμε το παράδειγμα των συνειδητών δημοτών και των εντίμων δημοτικών αρχόντων, οι οποίοι δεν άρχουν αλλά υπηρετούν το κοινό δημοτικό συμφέρον, την κοινή λογική, την δικαιοσύνη, την εντιμότητα και εν τέλει την πρόοδο και την επειγόντως απαραίτητη οικονομική ανάπτυξη και διευρυνόμενη απασχόληση.


Βρίσκω αυτό που θέλω, στην τιμή που θέλω και ενισχύω την τοπική οικονομία!

Στο “G magazine” διαβάζω ότι η αγορά του Γαλατσίου είναι η καλύτερη. Γιατί να τρέχω αλλού; Ψωνίζω με άνεση και ασφάλεια στην πόλη μου!

Οι τιμές είναι απίθανες… Θα μου μείνουν χρήματα για το Σαββατοκύριακο!

Στέλνω μήνυμα στην παρέα… Πάμε αγορά Γαλατσίου!

Ψώνια χωρίς άγχος, πίεση και βιασύνη!

Πίνουμε τον καφέ μας και συνεχίζουμε τη βόλτα στην Αγορά…


22 G_ειδήσεις

Εκδόθηκε Πρότυπος Κανονισμός Παιδικών σταθμών Τη θέσπιση ενός νέου, σύγχρονου ρυθμιστικού κανονιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των ∆ημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών σηματοδοτεί η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β’ 4249/05.12.2017), της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανούς Φωτίου, για τη λειτουργία των δημοτικών δομών προσχολικής αγωγής. Η έκδοση του νέου Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών κρίθηκε απαραίτητη ενόψει του διαφορετικού τοπίου που διαμορφώθηκε στους δήμους, στα νομικά πρόσωπα αυτών και τους τομείς αρμοδιοτήτων, στους οποίους αυτά δραστηριοποιούνται, μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είχε ως αποτέλεσμα οι εν λόγω δομές να λειτουργούν σήμερα είτε από δημοτικό ν.π.δ.δ., είτε από δημοτική κοινωφελή επιχείρηση, είτε στο πλαίσιο αντίστοιχης υπηρεσίας των δήμων. Oι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νέο Κανονισμό είναι οι ακόλουθες: 1) Οι δημοτικοί παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους άνεργους γονείς. 2) ∆ικαίωμα εγγραφής έχουν και παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες, εφόσον βεβαιώνεται με γνωμάτευση ιατρού κατάλληλης ειδικότητας ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας του σταθμού. 3) Αναπροσαρμόζονται τα όρια ηλικίας εγγραφής των παιδιών στους σταθμούς, από 6 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Προβλέπεται, επίσης, η δυνατότητα φιλοξενίας βρεφών από 2 μηνών, μετά από απόφαση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης. 4) Καθιερώνεται η υποχρεωτική μοριοδότηση των αιτήσεων εγγραφής, με βάση τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και η υποχρεωτική ανάρτηση της απόφασης επιλογής των φιλοξενούμενων παιδιών και του πίνακα επιλαχόντων, με σειρά προτεραιότητας, βάσει των συνολικών μορίων, στο οικείο δημοτικό κατάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια σε κάθε στάδιο της διαδικασίας της επιλογής, καθώς και σε κάθε στάδιο της διαδικασίας κάλυψης κενών θέσεων κατά τη διάρκεια του έτους. 5) Ορίζεται ρητώς ότι απαγορεύεται να προκρίνεται ως κριτήριο επιλογής η δημοτικότητα, έναντι της ιδιότητας του κατοίκου. 6) Οι εγγραφές πραγματοποιούνται νωρίτερα. Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται από 10 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου κάθε έτους, έτσι ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Ιουνίου. 7) Σε περίπτωση διακοπής φιλοξενίας παιδιού, η θέση θα καλύπτεται υποχρεωτικά, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία λήψης της σχετικής απόφασης διακοπής, από το πρώτο επιλαχόν παιδί, κι αν δεν υπάρχει ακολουθείται η διαδικασία μοριοδότησης των εκπρόθεσμων αιτήσεων.

8) Αναπροσαρμόζεται το διάστημα κατά το οποίο ο σταθμός δύναται να διακόπτει τη λειτουργία του, ήτοι για ένα μήνα κατά τη διάρκεια των μηνών Μαΐου-Σεπτεμβρίου, στην περίπτωση που ο σταθμός λειτουργεί το μήνα Αύγουστο, λόγω κορύφωσης των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονέων κατά τη θερινή περίοδο. 9) Η παρακολούθηση της υγείας των παιδιών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σταθμό ενεργείται από παιδίατρο, ο οποίος επισκέπτεται το σταθμό ανά 15 ημέρες. Για την περιφρούρηση της υγείας του παιδιού, το προσωπικό του σταθμού εφαρμόζει πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και υποβάλλεται σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της αριθμ. Υ1α/76785/12.10.2017 Υγειονομικής ∆ιάταξης (Β’ 3758), το προσωπικό των Σταθμών εφοδιάζεται με πιστοποιητικό υγείας, το οποίο θα ανανεώνεται κάθε δύο (2) έτη. Επιπλέον του πιστοποιητικού αυτού απαιτείται ψυχιατρική εκτίμηση και δερματολογικός έλεγχος του προσωπικού κάθε δύο (2) έτη. 10) Το ημερήσιο πρόγραμμα αποτυπώνεται πιο ευέλικτο, τηρουμένων, ωστόσο, ορισμένων βασικών χρονικών σημείων και σχεδιάζεται λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα, τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού, αλλά και τα χαρακτηριστικά κάθε ηλικίας. 11. Εισάγεται περίοδος προσαρμογής των παιδιών στους σταθμούς για την ομαλή μετάβασή τους από το στενό οικογενειακό περιβάλλον στο νέο κοινωνικό περιβάλλον του σταθμού, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευελιξία και προάγεται μέσω της συνεργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού και της οικογένειας του παιδιού. 12) Ορίζεται νέο ∆ιαιτολόγιο - Ποσοτολόγιο, το οποίο συντάσσεται από Επιτροπή, στην οποία μετέχουν υποχρεωτικά παιδίατρος και ο/η προϊστάμενος/προϊσταμένη του σταθμού. Γνώμη διατυπώνει συμπληρωματικά και διατροφολόγος, εφόσον υπηρετεί στο Σταθμό. Ως βάση για το ποσοτολόγιο τροφίμων και για το διαιτολόγιο λαμβάνονται τα προτεινόμενα στην αριθμ. Υ1α/76785/12.10.2017 υγειονομική διάταξη (Β’ 3758), όπως αυτή κάθε φορά ισχύει.


G_ειδήσεις

23

Δυναμική η κοινωνική παρουσία των ΚΑΠΗ Στο κάλεσμα του Δήμου μας για συμπαράσταση στους πληγέντες συνανθρώπους μας-κατοίκους της Μάνδρας και τα Κ.Α.Π.Η. Γαλατσίου έδωσαν δυναμικό παρόν. Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, όπως πολύ καλά ξέρουν να κάνουν, απέδειξαν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους, συγκεντρώνοντας και προσφέροντας ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων και ειδών, χρήσιμων για την κάλυψη των βασικών αναγκών των δοκιμαζόμενων από τη θεομηνία. Με την ίδια ευαισθησία πραγματοποίησαν μια ακόμη πράξη αγάπης παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης στο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Χατζηκώστα, θέλοντας έτσι να δώσουν χαρά στα φιλοξενούμενα παιδιά. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ για την αμέριστη συμπαράστασή τους, όχι μόνο στις οικογένειές τους, αλλά και στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Να τους προτρέψω να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί και να μας χαρίζουν ευχάριστες αναμνήσεις στην έκδοση του περιοδικού τους. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.» Τώρα, τα μέλη των ΚΑΠΗ προετοιμάζονται για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές τους, ώστε να ανταλλάξουν ευχές σ' ένα όμορφο κλίμα για τις Άγιες ημέρες που έρχονται. Οι γιορτές είναι προγραμματισμένες ως εξής: • Δεύτερα 18 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 11.00 - Β' Κ.Α.Π.Η • Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 11.00 - Γ' Κ.Α.Π.Η.

Καλά Χριστούγεννα Εύχομαι ολόψυχα το 2018 ν’ αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής εποχής για τη χώρα και την πόλη μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

• Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 11.00 - Α' Κ.Α.Π.Η • Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 11.00 - Δ' Κ.Α.Π.Η Θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους για να καλωσορίσουνε τη νέα χρονιά: • Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 ώρα 11.00 - Α' Κ.Α.Π.Η • Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 ώρα 11.00 - Δ' Κ.Α.Π.Η • Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 ώρα 11.00 - Β' Κ.Α.Π.Η • Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 ώρα 11.00 - Γ' Κ.Α.Π.Η

Επιμνημόσυνη δέηση του Συλλόγου Πελοποννησίων για τα θύματα των Καλαβρύτων Με σεμνότητα, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε στον I.N. της Αγ. Γλυκερίας, Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην των θυμάτων των Καλαβρύτων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13/12/1943, χοροστατούντος Επισκόπου Δαμασκηνού. Πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κα Μαριάνθη Χρονοπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου Σκοταναίων Καλαβρύτων και Κοσμήτωρ της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, η οποία συγκίνησε τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Για το Σύλλογο Πελοποννησίων Γαλατσίου κατέθεσε στεφάνι η Γεν. Γραμματέας κα Ρεβέκκα Γκολφινοπούλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Δ. Βαρβιτσιώτης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Συλλόγου.


24 G_ειδήσεις

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Γαλατσίου Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η Τ.Ο. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και η Β4 Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσαν στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου <<Καμίνι>> συζήτηση με θέμα “Ο Λαϊκισμός και πως αυτός έχει επιδράσει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην εξέλιξη της νέας γενιάς”. Ομιλητές ήταν η πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνης Γεωργιάδης, ο Αντιστράτηγος της Αστυνομίας Ε.Α. και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κονταρίδης Χρήστος και ο υπεύθυνος οργανωτικών της ΟΝΝΕΔ Άγης Δήγκας. Τη συζήτηση και τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων συντόνισε με μεγάλη επιτυχία ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Αυγενάκης Λευτέρης, η βουλευτής Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Μαρκόπουλος Γεώργιος, ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας δημοκρατίας Κονταδάκης Στέλιος, ο Αντιδήμαρχος Γαλατσίου Μπάστας Κωνσταντίνος οι δημοτικοί σύμβουλοι Κοράκη Μάρθα, Μπουγιούκας

Ευάγγελος, Ζώμπος Κωνσταντίνος, Μανιάτης Ιωάννης και πάρα πολλά στελέχη της Β4 Νομαρχιακής επιτροπής.

Το διοικητικό συμβούλιο της τοπικής ευχαριστεί θερμά τις φίλες και τους φίλους για την μαζική συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Το συμβούλιο της τοπικής εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους τους Γαλατσιώτες και τις Γαλατσιώτισες και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές των σχολείων του δήμου μας. Ο Πρόεδρος Δήμος Κωνσταντίνος Η Γραμματέας Μπούρα Χριστίνα

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και το 2018 να φέρει ελπίδα και προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον.

O Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης με τον Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης κ. Κώστα Κήμο

Η επιχείρηση επίπλωνηλεκτρικών ειδών ΗΛΙΟΝ ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ Α.Ε. ΙΩΣΗΦ ΠΑΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε, μια από τις παλαιότερες επιχειρήσεις στο Γαλάτσι, με 46 χρόνια αξιόπιστης λειτουργείας σας εύχεται

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΛΗΡΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

Χρόνια Πολλά & Ευτυχισμένο το 2018


G_ειδήσεις

25

Όλες οι αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη Αυστηρότερο γίνεται το πλαίσιο προστασίας του νόμου Κατσέλη με στόχο να βγουν εκτός οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής πλευράς και Θεσμών, προβλέπει ότι η ελληνική πλευρά θα υποβάλει έκθεση με α) τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα δικαστήρια και β) την αξιολόγηση και περαιτέρω προτάσεις από τους φορείς (τράπεζες) για την αντιμετώπιση ελλείψεων, ιδίως όσον αφορά την ταχύτητα επεξεργασίας και την εξάλειψη του κινδύνου καταχρηστικών πρακτικών. Στην τέταρτη αξιολόγηση ως βασικό παραδοτέο θα προβλέπεται ότι«οι αρχές θα τροποποιήσουν το νόμο περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών και θα λάβουν πρόσθετες ενέργειες για την αντιμετώπιση των διαπιστωθεισών ελλείψεων, κυρίως με τη θέσπιση κατάλληλου μηχανισμού φιλτραρίσματος μη αποδεκτών αιτήσεων και για τη σημαντική μείωση του χρονικού διαστήματος μεταξύ της κατάθεσης της αίτησης και της έκδοσης δικαστικής απόφασης». Ταυτόχρονα με την αυστηροποίηση των όρων για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, οι τράπεζες ετοιμάζονται να προτείνουν στους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πλαίσιο προστασίας -αλλά δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεσή τους- ρυθμίσεις ανάλογες με αυτές που επιδικάζουν τα δικαστήρια, τα οποία προβαίνουν ακόμη και σε «κούρεμα» του δανείου σε ποσοστό έως 60% στα καταναλωτικά και έως 30% στα στεγαστικά. Με τις αλλαγές που έρχονται θα ελέγχεται πλέον ακόμα και με την άρση του τραπεζικού απορρήτου ποιός πραγματικά είναι οικονομικά αδύναμος.

Επίσης: - Θα ενεργοποιηθεί η επιδότηση μέρους ή συνόλου δόσης για τα φτωχά νοικοκυριά, μέσω αιτήσεων στη ΓΓ Καταναλωτή. - Όσοι δεν ανταποκρίνονται στη ρύθμιση θα αποβάλλονται από το προστατευτικό καθεστώς, ενώ οι αιτήσεις θα απορρίπτονται όταν διαπιστώνεται δόλος. Οι ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη θα επεκτείνονται και στους κληρονόμους. - Θα απορρίπτονται οι αιτήσεις για όσους αναβάλλουν τη δικάσιμο και δεν επανέρχονται με νέα αίτηση εντός 30 ημερών Πηγή: enikonomia

40 γυναίκες συμμετείχαν στα σεμινάρια ραπτικής του Δήμου Ολοκληρώθηκε στις 1 Νοεμβρίου, τα σεμινάρια του «Εργαστηρίου Κοπτικής – Ραπτικής και επιδιορθώσεις ρούχων», τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου στο πλαίσιο των δράσεων Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης, με στόχο τη μετάδοση Γνώσεων, Εμπειριών και Τεχνικών που βελτιώνουν την καθημερινότητα μας. Αξιοποιώντας την εμπειρία των Εθελοντριών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρυσούλας Πέτρου και Νατάσας Σφυρή, οι 40 συμμετέχουσες υπό την επίβλεψή τους έμαθαν ή βελτίωσαν τις γνώσεις τους, δημιουργώντας με φαντασία και στυλ διαφόρων ειδών ρούχα και αξεσουάρ. Ο Δήμος Γαλατσίου ευχαριστεί θερμά όλες τις κυρίες που συμμετείχαν με ζήλο στο συγκεκριμένο εργαστήρι, καθώς και τις εθελόντριες δασκάλες τους και σκοπεύει να επαναλάβει τα μαθήματα με το νέο έτος, λόγω αυξημένης ζήτησης.

Χαρούμενα Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά Το 2018 να φέρει σε κάθε οικογένεια υγεία, χαρά & προκοπή και στην πόλη μας ευημερία. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ Aντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας


26 G_διαπλεκόμενος

διαπλεκομαι, αρα υπαρχω...

Με πρόγραµµα και οικονοµία έχω αυγατίσει το αποθεµατικό του Δήµου. Κολλητήρι, έλα να σε κεράσω µαλλί της γριάς και καραµέλες … Γιούπιιιιιιιιιι!

Να δεις που φέτος θα κοιτάξει να µας χορτάσει µε ζαχαρωτά ο Σκρούτζ! Κάνει µασούρια τα λεφτά του δηµοτικού ταµείου για να κάνει παιδικό σταθµό, τοπική συγκοινωνία και πάρκο στο ΛΑΤΟ!

Ζήτω ο Δήµαρχος-Σκρουτζ!!!

Γιώργος Μαρκόπουλος Δήµαρχος Γαλατσίου

Φωτάκια, αστέρια, δέντρα, λάμψη, εκδηλώσεις, μουσικές, χοροί, κεράσματα… Το Γαλάτσι γιορτάζει! Ο ∆ήμαρχος θέλει να δημιουργήσει κλίμα χαράς και αισιοδοξίας και χαμόγελα στα παιδικά χείλη. Γι’ αυτό και οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις είναι κυρίως για παιδιά. Στα πλαίσια αυτά, ράφτηκαν και ειδικές στολές για κάποιους δημοτικούς συμβούλους. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι όλοι ντυμένοι στα πλαίσια του εορταστικού πνεύματος. Η αλήθεια είναι ότι η πόλη μας έχει αποκτήσει αέρα κοσμοπολίτικο και γκλαμουριά. Αν περάσεις βράδυ τη Βεΐκου, νομίζεις ότι γίναμε κάτι μεταξύ Παρισίων και Λας Βέγκας!

Ο Ζωρζ Μαρκό σας καλωσορίζει στην πόλη του φωτός! Ζε σουί Γαλάτσι! Ζε τεµ Γαλάτσι! Μερσί µποκού Γαλάτσι!

Το «αγαθοποιό» πνεύµα της µείζονος Αντιπολίτευσης καραδοκεί και τις µέρες των εορτών χεχεχε!

Γιάννης Μανιάτης Δηµοτικός Σύµβουλος


G_διαπλεκόμενος

Τι καρακιτσαριό µάγο µε έντυσαν! Ας όψεται το πνεύµα Παιδείας που πρεσβεύω, αλλιώς θα είχα κάνει µεγάλο σαµατά!

Καλήν ηµέραν άρχοντες, αν είναι ο ορισµός σας, ο µάγος της Καθαριότητας να µπει στο σπιτικό σας…

Εγώ ήθελα να ντυθώ Χριστούλης παρά τω Δηµάρχω των πτωχών και κατατρεγµένων, αλλά µε έντυσαν γαλοπούλα του Κοινωνικού Συσσιτίου!

Είµαι ο µάγος των Τεχνικών Έργων. Ούτε δίµηνο δεν έκλεισα κι έχω κάνει θαύµατα!

Φραγκίσκος Κουνάνης Δηµοτικός Σύµβουλος παρά τω Δηµάρχω Γιάννης Σκληράκης Πρόεδρος Α/θµιας Σχολικής Επιτροπής

Κώστας Μπάστας Αντιδήµαρχος Καθαριότητας

Σαν άτακτο ξωτικό θα πριονίσω το δεντράκιΠρόεδρο από δίπλα, χιχιχι!

Όσοι δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμη, σας ενημερώνω ότι έχουμε μπει σε προεκλογική τροχιά, διότι οι πολιτικές ζυμώσεις στην πόλη μας έχουν ξεκινήσει. Πολλές λυκοφιλίες έχουν αναπτυχθεί μεταξύ ετερόκλητων στοιχείων, και αναμένω με ενδιαφέρον πότε θα αρχίσουν τα ξεκατινιάσματα μεταξύ τους για το ποιος θα ηγηθεί και ποιοι θα πάνε με ποιους.

27

Γερµάνος Μελισσουργός Αντιδήµαρχος Τεχνικών Έργων Toυ είπα του Δηµάρχου «στολίδι είµαι µόνη µου, πανάθεµα το µπόι µου», αλλά επέµενε να ντυθώ δέντρο!

Άρης Παπαδοκωστόπουλος Δηµοτικός Σύµβουλος (Ενότητα για την Ανατροπή)

Ισιδώρα Μπακάλου Πρόεδρος Δηµοτικού Συµβουλίου


28 G_διαπλεκόμενος Συγνώµη, παιδάκια, αλλά Άι Βασίλης δεν υπάρχει! Ο Γρηγόρης είµαι! Με έντυσε ο Δήµαρχος για να σας παραµυθιάσει και να κοιµήσει τη λαϊκή σας συνείδηση.

Από τα ΚΑΠΗ τρέχω στους Παιδικούς Σταθµούς και ξανά πίσω! Μπερδεύτηκα χθες και έδωσα παξιµάδια στα νήπια και τσιχλόφουσκες στα γερόντια.

Όσα παιδάκια «ξενερώνει» ο Γρηγόρης από δίπλα, έρχονται σε µένα! Τους λέω το «παραµύθι» της «Κεντροαριστερής Αλλαγής» και ξεκαρδίζονται!

Γρηγόρης Χαραλαµπίδης Δηµοτικός Σύµβουλος (Λαϊκή Ενότητα)

Νίκος Μαγκανάρης Δηµοτικός Σύµβουλος (Γαλάτσι-Νέα Αρχή) Mε έβγαλε ο Δήµαρχος να λέω τα κάλαντα για να µαζέψω κανένα φράγκο για τα σχολεία! Αρχιµηνιά κι αρχιχρονιά µε τον Μπουγιούκα στα σχολειά κι αρχή καλός µας χρόνος ο Βαγγέλας είναι νόµος!!!

Ωραίες εκδηλώσεις κάνει ο ∆ήμαρχος! Έφερε και την τραγουδίστρια Σάντι και τραγούδησε στο Παλαί και ξεσήκωσε τα πλήθη. Ήταν έτοιμος να ανέβει στη σκηνή να τραγουδήσει μαζί της. Είχε διασκευάσει και το γνωστό τραγούδι «Μάντισσα» για να ταιριάζει στο προφίλ του. Τον συγκράτησαν τελευταία στιγμή και δεν το έκανε, αλλά σας το παρουσιάζω εγώ σε αποκλειστικότητα.

Βαγγέλης Μπουγιούκας Πρόεδρος Β/θµιας Σχολικής Επιτροπής

Λόγω της άτυπης έναρξης της προεκλογικής περιόδου, ο ∆ήμαρχος θέλει να ξεκινήσει τα μεγάλα έργα. Καλή η φροντίδα της καθημερινότητας, αλλά, εκτός από το ΠΑΛΑΙ που φαίνεται ότι το έχει στο τσεπάκι, πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο, απτό και μεγάλο, να το βάλει πρώτη είδηση και να κάνει ταραχή! Ετοιμάζει δημοτική συγκοινωνία, πάρκο στη ΛΑΤΟ, παιδικό σταθμό στο Άνω Γαλάτσι… Ετοιμαστείτε δημότες και δημότισσες… Έρχεται πράγμα που σαλεύει τη νέα χρονιά!

Γιάννης Οικονόµου Πρόεδρος ΚΑΠΗ-Παιδικών Σταθµών «Μου πε µάντισσα, πως για να ξαναβγώ θα ‘πρεπε έργα πολλά να κάνω Και πως το Παλαί, άµα µέσα µπω σηµαία εκλογική θα βάνω. Θα πετώ, θα πετώ, θα πετώ στη Δούρου εγώ θα πετώ, θα πετώ, θα πετώ λεφτά να βρω Κόντρα στις περικοπές και στης κρίσης τα δεσµά θα πετώ, θα πετώ, θα πετώ πάρκο ΛΑΤΟ»


G_συνταγές

29

Γλυκά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι Πανετόνε

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Σοκολατάκια με κάστανο

• • • • • • •

• • • •

Για περίπου 40 μπισκότα: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο (λιωμένο) 2 αυγά 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Για το γλάσο: 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, χυμό 1 λεμονιού Ρίχνουμε τα υλικά μας (εκτός από τα αυγά) στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε και όταν το μίγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Ζυμώνουμε με τα χέρια με γρήγορες κινήσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί. Πάνω εκεί, ανοίγουμε λίγο-λίγο τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πάτ σε διάφορα σχήματα. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό, χρυσοκάστανο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για το γλάσο: ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε την άχνη. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα λείο αλλά παχύρευστο μίγμα. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο γλάσο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

20 κάστανα βρασμένα ολόκληρα 250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 1 κ.σ. ηλιέλαιο 2 κ.σ. κονιάκ Τα κάστανα πρέπει να είναι βρασμένα ή ψημένα, καθαρισμένα ολόκληρα και κρύα. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σοκολάτα στο μπεν μαρι σε πολύ χαμηλή φωτιά να την κρατάει ζεστή και υγρή. Ένα ένα καθαρισμένο ολόκληρο το κάστανο το βουτάμε στη σοκολάτα να ντυθεί γύρω γύρω. Ακουμπάμε τα σοκολατένια κάστανα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κι αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Τα διατηρούμε αεροστεγώς κλεισμένα σε δροσερό σημείο.

Σουφλέ σοκολάτας

• 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη • 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια • 150 γραμμ. Ζάχαρη • 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο • 5 αυγά • 1 πρέζα αλάτι Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (ή και μιας χρήσεως). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Ξεφορμάρουμε τα σουφλέ και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος.

• • • • • • • •

1 αυγό 180 γρ. βούτυρο 70 γρ. σουλτανίνες σταφίδες 180 γρ. ζάχαρη 850 γρ. αλεύρι 100 γρ. μαγιά 4 κρόκοι αυγών 50 γρ. φρουί γλασέ κομμένα σε μικρά κομμάτια Σε ένα μπολ με λίγο νερό διαλύετε την μαγιά και προσθέστε 100 γραμμάρια αλεύρι. Φτιάξτε ένα μικρό ψωμάκι και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3 ώρες. Ξανά ζυμώνετε και προσθέτετε άλλα 100 γραμμάρια αλεύρι και λίγο ακόμη νερό. Αφήστε το και πάλι για άλλες 2 ώρες να φουσκώσει. Στο μεταξύ, βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, κάντε μια λακουβίτσα και ρίξτε την ζάχαρη, τους κρόκους και το αυγό, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο λιωμένο. Δουλέψτε με δύναμη να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε και λίγο γάλα χλιαρό. Συνεχίστε να δουλεύετε την ζύμη και μετά ρίξτε το μείγμα της μαγιάς, τις σταφίδες και τα φρούτα. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και γυαλιστερή και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Την αφήνετε και πάλι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες. Την χωρίζετε σε 3 κομμάτια τα οποία βάζετε σε φόρμες όρθιες στρογγυλές ή σε κάτι αντίστοιχο. Επειδή φουσκώνει πάρα πολύ δεν πρέπει να φτάνει ούτε καν στο μισό της φόρμας. Αν θέλετε βάζετε στο στόμιο ένα χαρτόνι σε λωρίδα που θα δώσει στην φόρμα έξτρα ύψος. Αφήνετε ξανά να φουσκώσει και πριν βάλετε στο φούρνο του κάνετε μια μαχαιριά και του βάζετε ένα καρυδάκι βούτυρο. Το ψήνετε σε φούρνο 170 βαθμών μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα.


30 G_μόδα

Με στυλ στο κρύο! Θέλετε το ντύσιμό σας να έχει «χαρακτήρα» ακόμη στο κρύο; Φορέστε μια οικολογική γούνα. Ζεσταίνει και είναι εντυπωσιακή. Φοριέται από το πρωί ως το βράδυ και δίνει στυλ ακόμη και στο πιο απλό ντύσιμο. Μαύρο, γκρι και καφέ είναι κλασσικά χρώματα που ταιριάζουν με όλα. Υπάρχουν όμως και πολλές επιλογές σε έντονα χρώματα ή συνδυασμό χρωμάτων για ένα πολύ μοντέρνο look.


ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΚΡΙΟΣ 21/03 - 20/04

Το 2018 θα δείτε να υλοποιούνται μακροπρόθεσμοι στόχοι και θα επεκταθείτε σε νέα πεδία δράσης στον επαγγελματικό τομέα. Τους πρώτους μήνες του έτους ίσως η προσωπική σας ζωή να μπει σε δεύτερη μοίρα, αλλά από το καλοκαίρι μετά γίνεστε πιο διεκδικητικοί στον ερωτικό τομέα και ανεβαίνει η ρομαντική σας διάθεση. Οικονομικά θα πάρετε μια γερή ανάσα από Μάρτιο έως και Μάιο, ενώ προσοχή χρειάζεται τους δύο τελευταίους μήνες του χρόνου, που θα υπάρξουν αυξημένες υποχρεώσεις.

ΤΑΥΡΟΣ 21/04 - 20/05

Κάποιοι περιορισμοί θα σας στερήσουν τον ενθουσιασμό και τη διάθεση να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας στο χώρο της εργασίας, αλλά θα πρέπει να τους δείτε ως προκλήσεις για να αποκτήσετε τεχνογνωσία και να εφαρμόστε νέες πρακτικές. Παλιές οικογενειακές υποθέσεις επανέρχονται στο προσκήνιο, που έχουν σχέση κυρίως με θέματα κληρονομιών και ακίνητης περιουσίας. Στον έρωτα έχετε πολλές ευκαιρίες να βρείτε σταθερότητα και συντροφικότητα, εάν αποφύγετε να επικεντρωθείτε στις δικές σας επιθυμίες και μόνο.

∆Ι∆ΥΜΟΙ 21/05 - 21/06

Η φαντασία και η έμπνευση είναι στοιχεία που ενισχύουν θετικά όλους τους τομείς της ζωής σας. Από τα μέσα του έτους και μετά, θα υπάρξουν ευκαιρίες να ηγηθείτε μιας προσπάθειας ή να πάρετε προαγωγή. Θα έχετε την τάση να είστε αυστηροί με τους γύρω και αυτό ίσως δημιουργήσει εντάσεις στις φιλικές και προσωπικές σας σχέσεις. Στον ερωτικό τομέα θα υπάρξουν απρόβλεπτες αλλαγές, που αρχικά θα σας τρομάξουν ή θα σας ξεβολέψουν, αλλά σε βάθος χρόνου θα αποδειχθούν θετικές.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/06 - 22/07

Τη νέα χρονιά καλείστε να βάλετε όρια στον εαυτό σας και στις επιθυμίες σας, αντιμετωπίζοντας με έναν πιο ορθολογιστικό τρόπο τις ανάγκες σας σε ψυχικό και υλικό επίπεδο. Όσο πιο ρεαλιστικά δείτε τις καταστάσεις, τόσο πιο αποτελεσματικές κινήσεις θα κάνετε. Το φθινόπωρο είναι ιδανική περίοδος για αγοραπωλησίες και για επενδύσεις. Στον ερωτικό τομέα θα αξιολογήσετε τι λειτουργεί και τι όχι στις σχέσεις σας και πολλοί θα αφήσουν πίσω μια επιφανειακή σχέση, αναζητώντας κάτι πιο ουσιαστικό.

ΛΕΩΝ 23/07 - 22/08

Το 2018 είναι μια χρονιά πρόκληση. Νέες επαγγελματικές επαφές, επέκταση του κοινωνικού δικτύου, κινητικότητα και ανάληψη πρωτοβουλιών είναι στοιχεία που κυριαρχούν και δημιουργούν αυξημένες υποχρεώσεις. Να είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω πληκτικές καταστάσεις και πρόσωπα. Οικονομικά υπάρχει μια σταθερότητα που την έχετε ανάγκη και τους πρώτους μήνες του χρόνου μπορείτε να διεκδικήσετε χρήματα που σας οφείλουν. Ιδιαίτερα ερωτική είναι περίοδος του καλοκαιριού, με ανατροπές και εντάσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 23/08 - 22/09

Τη νέα χρονιά θα δείτε τον εαυτό σας να ωριμάζει. Θα πάρετε σημαντικές αποφάσεις και θα στηριχθείτε στις δικές σας δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσετε προβλήματα στον επαγγελματικό τομέα, που μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή καριέρας ή περιβάλλοντος. Θέματα υγείας χρειάζονται προσοχή την περίοδο της Άνοιξης, και θα σας ωθήσουν να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Οι ερωτικές σχέσεις διέπονται από ανασφάλεια και αβεβαιότητα, που οφείλονται στη δική σας διάθεση για ανεξαρτησία.

G_ζώδια

31

ΖΥΓΟΣ 23/09 - 23/10

Οι σχέσεις σας μετασχηματίζονται και το πρώτο εξάμηνο του έτους θα ξεκαθαρίσετε καταστάσεις που λιμνάζουν εδώ και χρόνια. Κύκλοι κλείνουν, ανοίγοντας νέους δρόμους και το αίσθημα της απελευθέρωσης, θα είναι πιο δυνατό από την όποια ανασφάλεια σας δημιουργηθεί. Μέχρι και το φθινόπωρο, μπορείτε να κυνηγήσετε με επιτυχία επαγγελματικούς στόχους και να βρείτε νέες πηγές εσόδων. Στον ερωτικό τομέα αισθάνεστε πιο τολμηροί να διεκδικήσετε αυτά που πραγματικά επιθυμείτε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 24/10 - 22/11

Η νέα χρονιά υπόσχεται πολλές επιτυχίες, ειδικά στους τομείς που έχετε βάλει βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι η ώρα να δρέψετε τους καρπούς. Στον επαγγελματικό τομέα ευνοούνται οι νέες συνεργασίες. Η περίοδος του καλοκαιριού είναι ευνοϊκή για να επιλύσετε οικογενειακές διαφορές και να βάλετε κανόνες στο σπίτι. Ερωτικά θα υπάρξουν διαστήματα με έντονη διάθεση για αλλαγή και νέες περιπέτειες, ενώ πισωγυρίσματα σε άτομα από το παρελθόν είναι πολύ πιθανά τους τελευταίους μήνες του έτους.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11 - 21/12

Το νέο έτος θα σας κάνει πιο ξεκάθαρους και αποφασιστικούς στους στόχους σας. Ξεχειλίζετε από ενεργητικότητα και νέες ιδέες, που μπορούν να αποφέρουν άμεσα κέρδη. Σημαντική βοήθεια λαμβάνετε από άτομα του φιλικού περιβάλλοντος, ειδικά αν είστε σε αναζήτηση νέας εργασίας ή ασχολείστε με εμπόριο και επικοινωνία. Οι δύο τελευταίοι μήνες του χρόνου είναι από τους πιο σημαντικούς για να σταθεροποιήσετε μια σχέση ή να ξεκινήσετε κάτι νέο. Προσοχή σε θέματα υγείας την περίοδο του καλοκαιριού.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12 - 20/01

Με εναλλαγές θετικών και αρνητικών περιόδων θα κυλήσει το 2018, δημιουργώντας ψυχική φόρτιση και αβεβαιότητα. Κάποιες φορές θα νιώσετε την ανάγκη να σπάσετε τους κανόνες και τις δεσμεύσεις και να ζήσετε την μποέμικη πλευρά της ζωής. Από το καλοκαίρι και μετά, φανείτε πιο προσεκτικοί στην οικονομική διαχείριση και μην δανείζετε ή επενδύετε χρήματα. Ερωτικά, πολλοί από σας κλείνουν οριστικά την πόρτα σε μια σχέση που δεν οδηγεί πουθενά, ενώ ο πιο πολλά υποσχόμενος μήνας θα είναι ο Απρίλιος.

Υ∆ΡΟΧΟΟΣ 21/01 - 18/02

Οι τρεις πρώτοι μήνες είναι αρκετά πιεσμένοι με επαγγελματικές υποχρεώσεις. Το ένστικτό σας λειτουργεί άριστα και σας βοηθάει να πάρετε σωστές αποφάσεις. Μια τάση να ρισκάρετε δεν πρόκειται να σας ζημιώσει, αλλά ούτε και να αποφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Από τον Ιούνιο και μετά, θα σας απασχολήσουν οικογενειακές υποθέσεις και θα κληθείτε να βγάλετε «το φίδι από την τρύπα» σε δύσκολες καταστάσεις. Ο ερωτικός τομέας κρύβει ανατροπές και αποκαλύψεις που θα σας εκπλήξουν.

ΙΧΘΥΕΣ 19/02 - 20/03

Το 2018 θα θελήσετε να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας κρατά κολλημένους στο παρελθόν ή σας καταπιέζει. Αλλαγές στο χώρο της εργασίας και στο οικογενειακό περιβάλλον είναι πιθανές, ειδικά την περίοδο της άνοιξης έως τα μέσα καλοκαιριού. Η περίοδος του φθινοπώρου θα είναι πιεστική για τα οικονομικά σας και φροντίστε να είστε συνεπείς σε οφειλές που έχετε. Ερωτικά αναζητάτε νέες συγκινήσεις ή δίνετε άλλη τροπή σε μια σχέση που ήδη έχετε, απαιτώντας περισσότερη προσοχή και φροντίδα.


απ απ ό ό ό απ απ απ ό ό

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΦΟΥΤΕΡ

119,99€ 19,99€ 29,99€ 19,99€ 24,99€

www.paolorossi.gr

1+1 ΔΩΡΟ 1+1 ΔΩΡΟ 1+1 ΔΩΡΟ 1+1 ΔΩΡΟ 1+1 ΔΩΡΟ