Glimt fra Ullensaker 2-2016

Page 1

Utgave 2-2016

Pål Gordon Nilsen Et mediahjerte

Storsatsing til Tokyo Fredrik satser alt på bordtennis

Glamping

Glamorøs camping

GLIMT fra Ullensaker

1

Mai 2 - 2016


Storgata på Jessheim

NY MENY LAVERE PRISER OG SPENNENDE SMAKER Vi har både møterom og solfylt uteservering

Ring: 2222 5555, Storgata 18 på Jessheim Mai 2 - 2016

2

GLIMT fra Ullensaker


ViViviser EMi fotball i fotball viser EM

HYDRANTEN

GRATIS BARNEMENY

&

for barn under 12 år hver søndag. Tilbudet gjelder for et barn pr. voksen som spiser hovedrett.

FOTBALL BURGER Åpningstider Man.-tor.: 15–23 Fre.: 15–03 Lør.: 11–03 Søn.: 12–23

Storgt. 6 63 97 00 08

Mat for alle anledninger

Tlf.: 63 97 04 04

Følg oss på facebook.com/bighornjessheim

Du finner oss i Storgata på Jessheim GLIMT fra Ullensaker

3

Mai 2 - 2016


BOLIGDRØMMEN! - Vi lager skreddersydde løsninger

- Vi tar ansvar for hele byggeprosjektet - Vi tilpasser funksjonalitet og design

Idéhus Romerike er en tradisjonsrik, lokal leverandør av eneboliger og annen trehusbebyggelse. I over 30 år har vi bygget små og store hus over hele distriktet. Lang erfaring, høy kompetanse og gode referanser har gjort oss til en ettertraktet leverandør.

Idèhus Romerike AS - Tlf: 994 65 838 - 918 69 272 - www.idehusromerike.no

Mai 2 - 2016

4

GLIMT fra Ullensaker


INNHOLD 2#2016

Utgave 2-2016 ET MEDIAHJERTE

8

–Hvis du mener jeg er verdt et portrett, så skal vi selvfølgelig få til det, sier Pål Gordon Nilsen. Så møtes vi som to gode naboer en tirsdag ettermiddag.

08

Et mediahjerte

12

På taket av Jessheim

16

Storsatsing til Tokyo

20 Glamping

16

STORSATSING TIL TOKYO

Fredrik Nordsveen Johansen er 17 år. Han har Cerebral Parese som rammer hans venstre side. Men det er ingen hindring for Jessheimgutten som går på idrettslinja på Eidsvoll, og satser alt på bordtennis og uttak til Paralympics i Tokyo i 2020.

STEMNINGSFANGEREN –Fotografi gir meg friheten jeg ønsker meg, sier Ann-Kristin (Anki) Enderud som er bosatt på Jessheim, men opprinnelig fra Kløfta. Med en liten drøm i magen om en gang å kunne leve av hobbyen sin, lager Anki fotokunst som berører. Hun vil formidle noe gjennom det hun gjør, og det klarer hun.

30 GLIMT fra Ullensaker

05 Leder

24

Småglimt fra Ullensaker

26

Hverdagslig luksus

28

En tann for en tann

30 Stemningsfangeren 34 Bokanmeldelser 35

Interiørtrender sommer 2016

36

Jobb hardt – bli god!

38

High School Musical

42

Viking i Kisi

46 Avsløringen 48 Oppskrifter

5

Mai 2 - 2016


KVALITET FRA SKOG TIL BYGG

Listverket vi fører kommer fra EGEN

PRODUKSJON.

Skal du restaurere eller bygge nytt i gammel stil, produserer vi listverket du trenger.

BLI FORDELSKUNDE!

FRA SKO

Få våre medlemsfordeler:

G TIL BY

GG

Jeg er SKUNDE

FORDEL

Minus 10–20 % på ordinære priser (gjelder ikke nettopriser og kampanjer)

Ta en tur innom og få kort et med d eg!

KVÆRNE

R

Din totalleverandør av trelast og byggevarer KVÆRNER Mai 2 - 2016

Trondheimsvegen 79, 2040 Kløfta E-postadresse: post.kkvaerner@stangeskovene.no Telefon: 63 93 48 50 www.stangeskovene.no

6

Åpningstider: Mandag - Fredag: 6:30-17:00 Lørdag: 9:00-14:00

GLIMT fra Ullensaker


LEDER 2#2016

Utgave 2-2016 ANSVARLIG UTGIVER GLIMT Media AS Furusethgata 5 2050 Jessheim Trykk:

Flere serier dukker opp på TV-skjermene, serier som handler om ungdom som sliter psykisk på grunn av et dårlig selvbilde. De er ikke pene nok eller flinke nok. Presset er så stort, sies det. 07 Media AS

Og ja, det er nok stort. Men hvorfor er det slik, og hvem skaper dette presset? Jeg merker det selv også, hvordan jeg snakker til barna mine. De har alle muligheter, de kan gjøre hva de vil, bli hva de måtte ønske. Kanskje valgene er for mange?

Forside: Pål Gordon Nilsen Foto: Elisabeth Østby Opplag: 15.000 eks. Internett: glimt-ullensaker.no facebook.com/glimt.ullensaker.no Annonsepriser:

1/1-side 14000,– 1/2-side 8500,– 1/4-side 6000,– Priser ekskl. mva.

Neste utgivelse: Materiellfrist:

10. august 2016 1. juli 2016

-Jeg vil bare bli helt vanlig når jeg blir stor, jeg mamma, sa min ene datter på seks år her en dag. Og ja, det er vel egentlig det vi alle vil. Med ”vanlig” tenker jeg midt på treet, gjennomsnittlig. For det er vel det vi er - gjennomsnittlige. De fleste av oss er verken flinkere eller penere enn noen andre. Vi er mennesker som fungerer sammen og lever våre egne A4 liv. Er ikke det nok? På facebook har innlegget til Per Fugelli blitt delt utallige ganger. Han snakker så riktig om hvordan vi må lære opp våre barn til at livet faktisk består av både flekker og feil. Livet er både godt og vondt. Alle blir ikke supermodeller eller kjendiser. Vi må godta livet for det livet er. Kanskje blir barn og unge for mye beskyttet mot virkeligheten?

Ansvarlig redaktør Elisabeth Østby elisabeth@glimt-ullensaker.no +47 408 45 994

Gjennom GLIMT fra Ullensaker møter jeg mennesker jeg aldri har møtt før. Det kan jo føles litt skummelt til tider. For jeg aner jo ikke hva jeg går til. Men det viser seg - gang på gang, det er alltid hyggelig. Vi har alle vår historie, men i bunn og grunn er vi bare mennesker. Mennesker som i hverdagslivet lever tilsynelatende like liv. Vi opplever alle både ensomhet og samhørighet, lykke og ulykke. Men en ting kan vi alle bli flinkere til å sette pris på: ”Vi lever i det tryggeste sekund i historien, på det tryggeste sted på kloden”, sier Fugelli. Nyt det!

Produktansvarlig Therese Heramb therese@glimt-ullensaker.no +47 415 17 620

GLIMT fra Ullensaker

7

Mai 2 - 2016


Av: Elisabeth Ă˜stby

Mai 2 - 2016

8

GLIMT fra Ullensaker


Et

mediahjerte Pål Gordon Nilsen er et kjent TV-fjes for de fleste. Som sportsanker for NRK i en årrekke sitter han igjen med opplevelser de fleste av oss bare kan drømme om. –Jeg samler på land, forteller han da vi møter han hjemme på Jessheim. Og jammen har det blitt mange etter hvert.

GLIMT fra Ullensaker

9

Mai 2 - 2016


Jeg vet at Pål Gordon Nilsen bor like borti gata. Jeg har vel så vidt hilst på han i forbifarten, men jeg kjenner han ikke. Jeg bestemmer meg for å sende han en melding for å høre om vi kan få til et intervju. Svaret kommer kjapt. –Hvis du mener jeg er verdt et portrett, så skal vi selvfølgelig få til det, skriver han. Så møtes vi som to gode naboer en tirsdag ettermiddag.

–På et tidspunkt var det helt utenkelig å flytte til Jessheim. Jessheim kaller

I 2004 flyttet Pål og kona, Rita, fra en leilighet på Carl Berner i Oslo og til Jessheim. Sønn nummer en var på vei, og det var på tide å starte familielivet. Pål er selv fra Kongsberg, og hadde aldri engang tenkt tanken på å flytte til Jessheim. –På et tidspunkt var det helt utenkelig, ler han. –Men når barn kommer inn i bildet, ja, da forandrer både tankesett og livet seg generelt. Rita er fra Jessheim så vi var jo forpliktet til å titte. Det gjorde vi, og dermed var det gjort. Vi har ikke angret en dag. Svigers bor i nærheten også, og det er både hyggelig og praktisk.

Gamle spor

–Vi har vært med på en rivende utvikling på Jessheim, og det ser ikke ut til å stoppe med det første, fortsetter Pål. –Da vi flyttet til Nordbymoen var det ikke mange nybygde hus som hadde dukket opp. For de som er kjent, så var faktisk travbanen intakt. I dag er området dekket av hus, og sporene etter gamledager finnes kun i gatenavnene.

Målrettet

Allerede som 16-åring visste Pål at media var det han skulle jobbe med. Han begynte i nærradioen i Kongsberg der

Mai 2 - 2016

han tilbragte de fleste ettermiddagene etter skoletid. Som 19-åring begynte han i NRK Buskerud. Det store målet var å jobbe i radiosporten i NRK, og som 24-åring fikk han fast jobb i redaksjonen på Marienlyst. –Radio var det jeg ville holde på med, TV hadde jeg aldri noen ambisjon om å begynne med, forteller han.

–NRK var en fantastisk arbeidsplass. Fra radio til TV

Rundt 2000-tallet ble det organisatoriske forandringer i NRK. Radio og TV hadde fram til da vært adskilt. –Vi satt på hver vår tue og planla de samme reisene og kjempet om de samme nyhetene, smiler Pål. –Det var effektive saker, humrer han. Noen smartinger forsto at dette ikke kunne fortsette, og avdelingene ble slått sammen. Slik ble TV en del av Pål sin hverdag. –NRK var en fantastisk arbeidsplass, forteller han. –Jeg vil nok også påstå at jeg jobbet der i storhetstiden til rikskringkastingen. De hadde rettighetene til alle olympiske leker, sommer som vinter, og alle verdensmesterskap. Jeg har vært med på ti OL! Første gang på jobb som reporter for NRK var i Nagano i 1998.

–Mediebildet er et helt annet i dag, enn for bare få år siden. –Mediebildet er et helt annet i dag, enn for bare få år siden, sier Pål. –Nå er det pengene som rår. De som betaler mest får rettighetene. Det vil si at NRK med sine inntekter på TV-lisens i mange sammenhenger er maktesløse overfor reklamebaserte kanaler. Kampen om

10

rettigheter gjør at de færreste vil få den samme muligheten i NRK i dag som jeg hadde den gangen. Kan du plukke ut en opplevelse som utmerker seg? –Det er ikke mulig, sier han. –Opplevelsene er mange, og ulike. Olympiske Leker er selvfølgelig stort, men det er jammen også VM på ski. Bare tenk på VM i Oslo i 2011. Det var helt fantastisk, også hadde vi eventyrlige utøvere. Da er det ekstra gøy å være programleder. Oppgaven er ikke like lett hvis resultatene er dårligere enn forventet. Da gjelder det virkelig å holde spiriten oppe, smiler han. –Og det må jeg innrømme. Selv om jeg jobbet med mange VM på ski, så forsto jeg nok aldri hvor mye slike mesterskap faktisk betyr for nordmenn. Det har jeg nok først skjønt i ettertid når jeg også bare ble vanlig TV-seer. I den perioden var jeg liksom midt i, men likevel utenfor alt det alle snakket om. Ski er en del av den norske folkesjela, og de forventningene som stilles er store.

Nye muligheter

Som programleder i TV-sporten jobber man på ugunstige tider, og man reiser mye. Pål var hjemme når andre var på jobb. Slik sett kunne han levere de to sønnene i barnehage og senere på skolen og hente tidlig, og det var et privilegium. Men helgejobbing og kveldsjobbing tok på. Etter nesten 20 år i NRK begynte derfor Pål å se seg om etter andre jobbmuligheter.

–Jeg taklet ikke usikkerheten med å ikke ha en jobb. –Det handlet vel mer om selvrealisering enn noe annet innrømmer han. –Mitt første ønske var å utvikle kunn-

GLIMT fra Ullensaker


skapene mine innen kommunikasjon. Derfor slo han til da han ble tilbudt jobben som kommunikasjonssjef i Ungdoms-OL på Lillehammer for to år siden, som ble arrangert tidligere i år.

Tilbake til TV

Det var to lærerike år, men han innrømmer at han savnet livet i mediebransjen. Like før påske i år var jobben gjort, og han så frem til å kunne ta en liten tenkepause. –Men jeg klarte ikke å slappe av, sier han. –Jeg taklet ikke usikkerheten med å ikke ha en jobb. Derfor hoppet Pål ut i arbeidslivet så fort han kunne da han fikk tilbud om jobb som vaktsjef i TV-selskapet Discovery. Denne gangen jobber han mest bak kamera. Han planlegger innhold, sendinger og bemanning. Discovery

Network Norway eier blant annet TvNorge, Max og Eurosport. De har rettighetene til de neste fire olympiske lekene etter Rio De Janeiro, og ellers andre rettigheter til fotball, håndball, ishockey osv. –Foreløpig har jeg avtale med Discovery fram til nyttår, så får vi se hva som skjer etter det. Nå pendler jeg igjen til Oslo og Nydalen. Det er kortere enn til Lillehammer da, ler han. –Med togstasjonen i nærheten og to tog i timen, er det jo så lett som ingenting, avslutter han.

Kampanje på 2015 Kia Sportage! Spar inntil kr. 60.790,-* Kun 8 stk. igjen!

Norges beste nybilgaranti

Kia Sportage 2015-modell fra kun

289.000,-

Priser levert forhandler, årsavgift tilkommer. Forbehold om trykkfeil og avvik fra avbildet modell. CO2-utslipp fra 135 g/km, forbruk fra 0,52 l/mil v/bl. kjøring. *Gjelder et begrenset antall lagerbiler, registrert i 2015. Sparbeløp sammenlignet med kjøp av bil i 2016.

GLIMT fra Ullensaker

11

Mai 2 - 2016


Av: Elisabeth Ă˜stby. Illustrasjoner: EVE Images, Berlin

Mai 2 - 2016

12

GLIMT fra Ullensaker


På taket av

Jessheim I september startet Kristian Bergman Johansen som eiendomssjef for Harald Kværner Eiendom AS. Det har vært krevende og lærerike måneder, forteller han. Lettet og stolt annonserer han at 7. juni blir salgsstart av leilighetene på taket av Jessheim. Skovly Vest heter prosjektet.

GLIMT fra Ullensaker

13

Mai 2 - 2016


–Det har latt vente på seg, innrømmer Kristian. –Men Harald Kværner Eiendom AS setter ikke spaden i jorda før man er sikker på at man kan tilby de beste løsningene. Endelig er vi der vi skal være, og vi ser fram til å starte et prosjekt som skal være med på å transformere sentrum av Jessheim by. Vi operer med tre byggetrinn der Skovly Vest er nummer en. Kristian er opprinnelig fra Drøbak. Han har vært eiendomsmegler i snart 20 år og har solgt både bruktboliger til store boligprosjekter. Da han og familien flyttet til Jessheim var det ikke mange som forsto hvorfor. –Men holder du på i eiendomsbransjen, så er det jo her du må være, smiler han.

Krevende sammensetning

Skovly Vest har vært et utfordrende prosjekt. Utgangspunktet med byggetrinnet var å skape riktig mengde parkeringsplasser. –Da vi begynte å tegne leiligheter over parkeringshuset møtte vi på flere utfordringer. Samspillet med heissjakter, tekniske installasjoner og et velfungerende parkeringshus, har medført at prosjektet Kristian Bergman Johansen på taket av Jessheim.

PÅ UTKIKK ETTER FORSTERKNINGER? Rett Bemanning tilbyr nå stillingsannonser på markedets desidert sterkeste plattform, finn.no, samt grovsortering1 av søknader for en meget hyggelig pris. Du kan om ønskelig anonymisere din bedrift, eller ha egen logo med i annonsen. Vi gjør også hele rekrutteringsprosessen for deg om ønskelig, eller tar på oss arbeidsgiveransvaret og leier ut vikar til din bedrift. Vil du vite mer om Rett Bemanning Jessheim, kan du lese mer om oss i denne utgaven av GLIMT.

Kontakt Rett Bemanning Jessheim: Industrivegen 23B, 2069 Jessheim Leif Møller | Mobil: 926 67 824 Terje Gulliksen | Mobil: 921 61 715 jessheim@rettbemanning.no 1. Grovsortering innebærer en enkel evaluering av hver søknad med skala rangering for at du enklere skal kunne gå gjennom alle søknadene. Rett Bemanning AS | www.rettbemanning.no | FaceBook | LinkedIn

Mai 2 - 2016

14

GLIMT fra Ullensaker


har blitt tegnet om flere ganger. –Nå er vi veldig godt fornøyd og ser frem til at bygget tar form.

–Det blir en god miks som skal skape den levende byen som vi ønsker å være en bidragsyter til, sier Kristian.

I tillegg til å romme 850 parkeringsplasser, vil byggene inneholde 15.000 m2 næringsareal og 129 leiligheter på taket. Leilighetene starter først i sjette etasje og strekker seg fem etasjer oppover. Det vil si at utsikten blir god for alle leilighetene. På taket blir det en takpark.

Dyktige samarbeidspartnere

Skanska er entreprenøren og Plus Arkitektur og Hille Melbye Arkitekter har vært med på å tegne prosjektet. Beata Filbrandt er prosjektleder for Harald Kværner Eiendom. –Det har vært lærerikt å samarbeide med henne, og ikke minst er det en stor trygghet å jobbe med noen som er så dyktige i jobben sin, sier Kristian.

–Og lurer du på hvordan man skal bli kvitt snøen på vinteren så ligger det varmekabler i bakken, smiler Kristian. –Søpla kaster du i sjakter som frakter avfallet ned til et eget rom som er tilgjengelig for søppelbilene. Det er mange ting å tenke på når man bygger leiligheter langt over bakkeplan.

I oktober 2017 skal parkeringshuset stå klart. Innflytting i boligene starter før jul samme år. –I 2018 starter byggetrinn to som heter Skovly Øst, men det kan vi kommer tilbake til, smiler Kristian. –Vi kan si at Jessheim by kommer til se totalt annerledes ut innen 2020. Målet er et bilfritt sentrum, og et enda bredere kulturelt tilbud.

Skaper levende by

–Leilighetene er fra 44 m2 – 168 m2 og favner dermed hele markedet. Alle leilighetene har balkonger eller utgang til takparken. Standarden er god, og flere norske produsenter er valgt som leverandører for å sikre god kvalitet. Gateplanet blir ivaretatt med butikker og restauranter.

GLIMT fra Ullensaker

15

Mai 2 - 2016


Av: Elisabeth Østby

STORSATSING TIL

TOKYO Mai 2 - 2016

16

GLIMT fra Ullensaker


Fredrik Nordsveen Johansen er 17 år. Han har Cerebral Parese som rammer hans venstre side. Men det er ingen hindring for Jessheimgutten som går på idrettslinja på Eidsvoll, og satser alt på bordtennis og uttak til Paralympics i Tokyo i 2020.

F.v: Abel Kifleyesus, Michael Leighton, Fredrik Nordsveen, Erlend Elvenes, Samson K. Andemariam, V.n: Andreas Kletvang, Christian Deiligbjerg Steen, Nina Jeletich. Nina Jeletich er trener for Borgen IL Bordtennis. Hun er sertifisert av Norges Idrettsforbund og har selv vært med på landslaget.

GLIMT fra Ullensaker

17

Mai 2 - 2016


Hver torsdag trener Borgen IL bordtennis på Algarheim skole. Ti trenings-glade unge er i full gang med sin to timers lange økt, da jeg kommer inn døra. Randi Nordsveen står på sidelinja og følger med på sønnen sin, Fredrik. Randi har vært leder i Borgen IL bordtennis i to år.

På landslagssamlingene har de til sammen ti bordtennisspillere. Åtte av disse er satsingsgruppa, mens de to siste er landslagsspillere som skal til Rio de Janeiro i sommer. –Det er klart det er inspirerende å være med her, smiler Fredrik. Nå er neste konkurranse Norgesfinalen. Det er de åtte utøverne som har samlet mest poeng i løTopp 8 –Gutten er plukket ut til pet av tre norgescuper som får spille. Fredrik Randi og Fredrik opplever landslaget for funksjonskvalifiserte seg både i stort engasjementet både i og i år. Fredrik er Norge og særlig i utlandet. hemmede i bordtennis, og fjor nå en del av OlympiaSom en av de åtte beste unge toppen og alvoret har skal satses på til Parabordtennisspillerne i landet slått inn. –Ernæring er Fredrik med på flere interlympics i Tokyo i 2020. er viktig, og i perioder nasjonale turneringer i løpet må jeg føre opp alt jeg av året. Malmø, Romania, spiser, forteller han. Italia, Sverige og Danmark er noen av landene han har besøkt den siste tiden. –Slik blir det når gutten er plukket ut til landslaUng og lovende get for funksjonshemmede i bordtennis, og I år vant Fredrik stipend for unge, lovende skal satses på til Paralympics i Tokyo i 2020, utøvere i Ullensaker kommune. Pengepresmiler Randi. mien var på 25.000 kroner, og det kommer

Mai 2 - 2016

18

GLIMT fra Ullensaker


jammen godt med når man skal være med på så mange samlinger.

kjøre på. Så får vi som står rundt støtte opp så godt vi kan.

Lange dager

Det gode samholdet

Fredrik begynte å spille bordtennis i 2011. Selv om Fredrik er tatt ut på landslaget for Den gang var han 13 år. I september fyller funksjonshemmede, spiller han mest funkhan 18. Fire ganger i uka trener han. En sjonsfriske kamper. –Han har en mild form gang sammen med Borgen på Algarheim, for Cerebral Parese på venstre side, forteller og tre ganger i Oslo med landslagstrener Jan Randi. Han har blitt stivere i løpet av årene, Bergersen og Fokus Bordmen treningen er med på å tennisklubb. –Dagene blir forsinke utviklingen. –Bordtennis er først og lange, forteller Randi, og jeg merker en liten skepsis fremst gøy. Treningseffekten –Bordtennis er først og i stemmen hennes. Men fremst gøy, sier Randi. Treer en bonus. Fredrik bare smiler. –Det ningseffekten er en bonus. gjør jo ingenting når man Miljøet i Borgen IL bordgjør noe man liker, sier han. Jeg reiser hjemtennis er lite, men godt. Her tar vi vare på mefra klokka 07.00 for å rekke skolen på hverandre. Vi har god plass, og det er bare å Eidsvoll, og de dagene jeg trener i Oslo er jeg møte opp for alle som har lyst til å prøve seg hjemme ca 21.30. –Han må jo få bestemme på bordtennis, smiler hun. selv, sier Randi. Jeg er redd for at det blir for mye, men så lenge han trives så må han bare

VI KAN MC! STORT UTVALG FRA MARKEDSLEDEREN DUNLOP!

Masse dekk til Harley-Davidson!

• ON ROAD / OFFROAD / ALL ROAD • Hypersport / Sport touring / Custom Harley-Davidson / Adventure / MX

NYHET! Det revolusjonerende nye sport touring-dekket med NANO-TEKNOLOGI! Allerede testvinner i MotorRad: Nr. 1 på “handlling” på tørt underlag og på kjørelengde.

Adventure-dekket som tar deg dit veien går! TrailSmart er Dunlops neste generasjon on/offroad-dekk for middels til store adventuresykler.

AVD. EIDSVOLL Industrivn. 44 (ØRN-feltet)

AVD. JESSHEIM Industrivn. 19, Jessheim

AVD. KLØFTA Dyrskuevn. 36, Kløfta

AVD. ÅRNES Leirvn. 18 (tidl. Årnes Bilgummi)

: 63 95 55 30

: 63 98 00 98 GLIMT fra Ullensaker

Teknologisk avansert dekk for sportssykler! Leverer komfort, overlegne kjøreegenskaper, optimert vått og tørt grep, holdbarhet og mulighet for å kjøre fort.

: 63 94 86 00 : 63 90 10 17

19

Mai 2 - 2016


Av: Elisabeth Ă˜stby. Foto: Eirik Evjen

Glamping Mai 2 - 2016

20

GLIMT fra Ullensaker


Er det noe kjent med dette ordet synes du? Joda, det er nært beslektet med CAMPING. Bortsett fra at teltene er store, tørre, lune og innredet etter alle kunstens regler. En god seng å ligge i, tepper på gulvet og stemningsfulle lamper i taket. Du får den samme nærheten til naturen, men du får også komfort. Glamping = glamorøs camping.

GLIMT fra Ullensaker

21

Mai 2 - 2016


På varme dager kan veggene rulles opp, slik at den svale luften langs bakken virker som ’aircondition’. Når lyktene er tent om kvelden, er stemningen magisk.

Mai 2 - 2016

22

GLIMT fra Ullensaker


På Kløfta bor Siri Hallaren sammen med mannen sin Rune Granberg. Her har de bodd i to år, og de trives godt. Siri er opprinnelig fra Tromsø, og synes at utsikten hun har fra huset sitt, over det småkuperte landskapet, er som en slags befrielse. –I Tromsø er det bratte fjell som stuper rett ned i havet. Det er dramatisk og flott, ikke misforstå meg, ler hun. –Men forskjellen er såpass stor, at dette er eksotisk for meg og nesten meditativt. Her finner jeg frihetsfølelsen.

hjemme hos deg i hagen, på hytta eller et annet feriested, sier Siri. –Teltene er fem meter i diameter så litt plass trenger man jo. Vi setter opp telt i en radius på to timers kjøring fra Oslo.

En opplevelse for alle

Teltene innredes etter alle kunstens regler. Komfortable senger med gode madrasser, persiske tepper og stemningsfulle lamper skaper glamouren kundene er ute etter. –Estetisk og romantisk vil jeg si er beskrivende, fortsetter Siri. –På Gotland kom det til og med brudepar på overnatting. Det er en fin opplevelse for alle om det så er kjærestepar eller familier. Glamtents ordner dobbeltseng eller to enkeltsenger og eventuelt en ekstraseng, alt etter hva gjestene ønsker.

Sesongbasert

Det er opplagt at Siri er glad i naturen. –Men glamping var ikke min ide, sier hun. Rune kommer inn døra, og hilser blidt. –Jeg elsker telt, ler han. –Så ja, det var vel jeg som syntes dette var et strålende konsept. Det er nytt i Norge, men på kontinentet er det viden kjent. Vi hadde ikke mulighet til å gjennomføre dette til å begynne med, og søsteren til Siri har derfor drevet glamping på Gotland i to somre. –Jeg sier somre, for det er selvfølgelig en sesongbetont geskjeft.

Naturlig komfort

Veggene i teltene kan rulles opp hvis været er fint. Slik blir man liggende i en åpen paviljong. Det er mange muligheter, men det viktigste er uansett nærheten til naturen på en komfortabel måte. Da Siri og Rune begynte å gjøre glamping kjent, var det mange som fattet interesse. Flere magasiner, som Det Nye, lagde artikler, og til og med et japansk talkshow hadde et innslag om teltene på Gotland.

Glamping i hagen

Men endelig har drømmen gått i oppfyllelse. De har startet firmaet Glamtents, og til sommeren starter de sin første sesong med glamping i Norge. Tre telt vil stå på Thorbjørnrud Hotell, like ved Hadeland Glassverk med Randsfjorden som nærmeste nabo. Dette er Siri og Runes første samarbeidspartner, og de ser fram til å få flere, og gjerne nærmere Kløfta. Ekteparet har tre telt til, og en kjeller på 100 kvadratmeter som er fylt opp med interiør. –Det vil si at vi kan sette opp telt

Drømmen

–Dette er bare begynnelsen for oss, sier Siri. –Så vidt vi vet er vi de eneste i Norge som driver glamping på denne måten. Vi ønsker etter hvert å ha 20 telt som vi kan leie ut. Da begynner det å bli noe å leve av, og Glamtents kan faktisk bli fulltidsjobb, sier Siri drømmende.

Frokost, lunsj, overtidsmat og møtemat

Spisekroken

Tar imot gruppebestillinger for alle anledninger

Tlf.: 904 18 333

Adresse: Industriveien 5, Jessheim. Åpent man.-fre. kl. 7–16.

GLIMT fra Ullensaker

23

Mai 2 - 2016


Smaglimt o

FRA ULLENSAKER

SYKKELBYEN JESSHEIM Sykkelrebusløp i Ullensaker. Velkommen til morsomt SYKKELREBUSLØP i Ullensaker. Det er gratis å delta, og passer for alle. Yngste deltaker i fjor var 8 år, og eldste over 80 år. Alle kan sykle i eget tempo, når det passer i løpet av perioden postene står ute. Det er 11 poster, og 13 bokstaver som skal samles. Løsningsteksten sendes inn senest 4. juli 2016. Postene er tilgjengelig fra 16.mai – 3.juli. Kart og informasjon finner du på bibliotekene Jessheim og Kløfta og Servicetorget, Rådhuset. HYLLEST TIL SYKKELVEIEN – Jessheim – Kløfta. Bli med å sette rekord i antall syklister mellom Jessheim og Kløfta Hver gang du sykler distansen èn av veiene, er du med i trekning av fine uttrekksgevinster fra Sykkelbyen Jessheim. Hovedgevinsten er SYKKELTUR I GARDERMOEN KOMMUNE med overnatting for 2 personer på Hurdalsjøen Hotell. Registrer deg på Kulturhuset Jessheim og Sportica, Kløfta

Prosjektgruppen for SYKKELBYEN JESSHEIM er fra venstre: Sidsel Skjelmerud, Cockpit Kommunikasjon AS, Roger Marthinussen, Jessheim Stadion Bolig AS og Marianne Røhme, Kondisorganisasjon for kondisjonsidrett.

MOODS OF NORWAY TIL JESSHEIM 21. april åpnet Moods of Norway dørene på Jessheim Storsenter. Gründerne Simen Staalnacke og Peder Børresen ledet an showet, for show, det blir det med disse gutta. Tidligere ordfører Harald Espelund klippet snoren sammen med skiskytter Johannes Tingnes Bø, før køen av mennesker fikk slippe inn i butikken.

Mai 2 - 2016

24

GLIMT fra Ullensaker


SALGSSTART

TIRSDAG 7. JUNI – MELD DIN INTERESSE NÅ

47

BYENS BESTE BELIGGENHET Et spennende og annerledes boligprosjekt med fokus på høy kvalitet. Leilighetene ligger på taket av Skovly i forbindelse med Jessheim storsenter, fra 4. til 8. etasje • 2 til 4-roms leiligheter fra 44 til 163,5 kvm. • Store vestvendte balkonger og private takterrasser

• Direkte tilgang med heis fra parkering til alle etasjer • Flott, felles takhage mellom boligbyggene

LEKRE LEILIGHETER PÅ TAKET AV JESSHEIM

FORHÅNDSVISNING SØNDAG 29. JUNI KL. 16-18 Kom og nyt den fantastiske utsikten fra taket av Jessheim. Vi inviterer til skyview med bobler i glasset og enkel bevertning. Møt opp på Jessheim Storsenter, inngang ved Friday’s.

www.skovlyboliger.no • Ta kontakt med Kenneth Ytterbø, 920 14 988 GLIMT fra Ullensaker

25

Mai 2 - 2016


Av: Elisabeth Ă˜stby

Mai 2 - 2016

26

GLIMT fra Ullensaker


luksus

HVERDAGSLIG

Har du lyst på litt luksus i hverdagen? Da bør du ta deg en tur til restauranten Castello på Jessheim, som åpnet i nyoppussede lokaler i februar. Selv om lokalene er eksklusive, så er prisene hverdagslige. Her er det plass til alle, om du så bare ønsker en kaffekopp. Castello er en tapasrestaurant med à la carte meny. Den har også blitt en populær lunsjrestaurant, og det med god grunn. Du kan velge mellom tapas, egenkomponerte salater, hamburger eller pizza som lages av ferske råvarer. En bonus er at alle lunsjrettene er inkludert drikke.

Ett skritt foran

I 2011 startet Allan Rashid, Jonas Nabil og Christian Taalesen restauranten. Sammen har de også Mirabel på Jessheim og en restaurant med samme navn i Lillestrøm. –Vi skal fortsette å utvikle oss, forteller Jonas, og vi har flere planer om nyåpninger framover. Hvor røper vi ikke enda, smiler han. –For oss handler det om å være et skritt foran. Vi er spesielt opptatt av høy kvalitet på råvarer, god service og en lun atmosfære.

Hjemmelaget mat

De fleste råvarene Castello bruker i sin meny, kjøpes fra lokale leverandører. All mat lages fra bunnen av. Som en av få restauranter i Norge har de en kullgrill som gir ekstra smak til kjøttet.

Grillmat hele året

Plutselig kommer det smaksprøver fra kjøkkenet. Forskjellen på kjøtt som er stekt på kullgrill og på vanlig måte er stor. Kjøttet fra kullgrillen bringer minner til varme sommerkvelder. Med et glass ferskpresset juice ved siden av er lunsjen min komplett. Friskt, ferskt og smakfullt.

Håndplukker vin

Castello ønsker å gi kundene sine en kulinarisk opplevelse. Sammen med mat hører gjerne vin. Restauranten plukker ut egen vin fra utvalgte vingårder i Italia. Vinen importerer de dermed selv til både Castello og Mirabel.

Et sted for alle

Etter en bedre middag kan du tilbringe resten av kvelden enten i loungbaren for det litt mer voksne publikumet, eller i nattklubben. –Castello er et sted for alle, og det er vi stolte av, sier Allan. GLIMT fra Ullensaker

27

Mai 2 - 2016


Av: Elisabeth Østby

EN TANN FOR EN TANN

På Jessheim, midt i sentrum, nærmere bestemt i selveste Jessheim Storsenter finner vi tannlegene Stensby & Tran. I oktober flyttet de inn i nyoppussede lokaler og ønsker kunder velkommen til en moderne tannklinkikk. Alt på ett sted

Helt ærlig, så er ikke en tur til tannlegen det jeg liker best. Og det kan jeg med sikkerhet si at jeg ikke er alene om. Men en nødvendighet, det er det. Finner man en tannlege man liker, så holder man seg gjerne til den store deler av livet. Et tillitsforhold skapes.

Hos Stensby & Tran har de et komplett behandlingstilbud. De to tannlegene har et nært samarbeid og kan henvise pasienter seg i mellom. –Øyvind er god på den kirurgiske biten, forteller Thuy. Og Thuy har en tilleggsutdannelse med statlig godkjenning innen implantatprotetikk. Ellers samarbeider tannlegene med lokale spesialister hvis det er behov for andre henvisninger. Øyvind har også en far og en søster som er anestesileger. –Vi ser på mulighetene for å få til et samarbeid med dem hvis noen skulle ønske narkose under inngrep, forteller han.

Vil vokse i vekstkommune

I tredje etasje i den gamle delen av Jessheim Storsenter, det som tidligere var Fakkelsenteret, holder Stensby & Tran til. Her blir jeg tatt godt i mot av Øyvind Stensby og Thuy Tran. I september i fjor flyttet de inn i lokalene, som er mer enn romslige nok for de to tannlegene. –Siden vi bor i en vekstkommune, må vi også ha muligheten til å utvide, sier de samstemt.

Rask hjelp

–Vi er klar over at det er mange som er redde for å gå til tannlegen, og derfor er det viktig for oss å gjøre opplevelsen så god som mulig. Vi er et lite kontor, og derfor vet alltid kundene hvem de møter. Etter hvert blir vi godt kjent, og tillitsforholdet blir stort. Vi har heller ikke lange ventetider, og hvis noe er akutt kommer du inn samme dag. Tannsmerter er vondt! Det unner vi ingen å ha.

I sentrum

–Da vi begynte planleggingen med å flytte, ville vi fortsette å holde oss sentralt på Jessheim, forteller Øyvind. –Her er det normalt sett gode parkeringsmuligheter, og nærhet til tog og fly, ler han. For det hender faktisk at det kommer mennesker hit på akuttbehandling når de er har en mellomlanding på Gardermoen. Vi har også noen langpendlere som bor i nærheten av Gardermoen, og bruker sin ledige tid på å komme seg til tannlegen.

Mai 2 - 2016

28

GLIMT fra Ullensaker


Fra venstre: Xheneta Rexha, Øyvind Stensby, Guri Øyri og Thuy Tran. Xheneta Rexha og Guri Øyri er tannhelsesekretærer som jobber hos Stensby & Tran. Xheneta har jobbet sammen med Øyvind og Thuy siden hun ble utplassert som 16-åring, og Guri begynte i oktober.

KultureltPÅFYLL Forhåndssalg av billetter i informasjonen på Jessheim Storsenter

Ønsker du kulturelt mangfold, påfyll og opplevelser?

Besøk Kulturbanken Kreti & Pleti i Storgata på Jessheim.

Tordagsjam Diktlesing

Konserter Ettermiddagsjazz

Bokbad

Følg med på vårt program: www.facebook.com/ Kulturbanken-Kreti-Pleti www.kretiogpleti.no GLIMT fra Ullensaker

29

Et lite utvalg: 04. juni kl 21.00: BokkeReidars Bluesband 08. juni kl 20.00: En slags visekveld med Frode Johnasen

12. juni kl 20.00: Eksklusiv akustisk intimkonsert med Jace Everett Mai 2 - 2016


Av: Elisabeth Østby. Foto: Ann-Kristin Enderud

Stemnings-

FANGEREN –Fotografi gir meg friheten jeg ønsker meg, sier Ann-Kristin (Anki) Enderud som er bosatt på Jessheim, men opprinnelig fra Kløfta. Med en liten drøm i magen om en gang å kunne leve av hobbyen sin, lager Anki fotokunst som berører. Hun vil formidle noe gjennom det hun gjør, og det klarer hun.

Mai 2 - 2016

30

GLIMT fra Ullensaker


GLIMT fra Ullensaker

31

Mai 2 - 2016


Anki sine fotografier har blitt tatt ut til Romeriksutstillingen både i 2014 og 2015. –Jeg skal sende inn bilder i år også, smiler hun. Mest for å utfordre meg selv. Og opplevelsen med faktisk å bli trukket ut var stort for meg. Hun har også vært med på andre utstillinger her på Jessheim sammen med blant andre Ullensaker Kunstforening Fotogruppa og Present Art. I juli holder hun sin aller første separate fotoutstilling på Hølen Kunst & Bokkafé. –Det blir veldig spennende, sier hun.

En kreativ hjerne

Helt siden Anki var ei lita jente har hun tegnet, malt og skrevet. Interessen har alltid vært der, men fotografi startet hun med for alvor i 2010. Tekst og fotografi står alltid nært sammen i hennes komposisjoner. –Det blir som å fortelle en historie, mener hun. Men hvordan kommer du på alle tekstene? Spør jeg. Da ler hun. –Det er enkelt, smiler hun. De kommer helt av seg selv, og slår regelrett ned i meg sammen med ”bildet i hodet mitt”. Jeg er vel det man kan kalle en kreativ sjel, og da er det vel bare slik det er.

Uvante motiver

Anki tar på seg fotooppdrag, men jobber ikke aktivt for å tjene penger på hobbyen sin. Hun tar bilder i bryllup, konfirmasjoner og babybilder – eller bilder for de som ønsker å forevige seg selv eller familien. –Jeg elsker å finne på litt uvante motiver, smiler hun. –De som ønsker seg en ny vri på sine bilder, er i min målgruppe. Jeg har fått et brudepar til å kjøre akebrett ned bakken ved Nordbytjernet. Og bildene ble helt fantastiske. Ute i det fri er min arena og jeg anvender meg kun av naturlig lys. Kontraster er viktig for meg. Jeg elsker å leke med lyset og skyggene, særlig i tåke, gråvær og regn/snø.

Fanger en følelse

Rett som det er forsvinner Anki ut døra for å ta bilder i skogen, i forlatte hus, ved vannet eller bare fordi lyset er helt fantastisk. Som regel har hun også med seg modeller, som er venninner, barna sine eller niesene. –Jeg må ha mennesker med i bildene mine, sier hun. –Det gir en ekstra dimensjon til uttrykket jeg vil formidle. Har jeg ingen modell så bruker jeg meg selv.

-Jeg er vel det man kan kalle en kreativ sjel, og da er det vel bare slik det er, og det samme er det med ideene til bildene mine.

Mannen til Anki lurer litt på hvorfor hun holder på med dette. –Jeg spør også, og hun blir tankefull. –Jeg vet ikke riktig, sier hun litt usikkert, men jeg bare må på et vis, det er som et kall på en måte. Det er noe i meg som må uttrykkes. En følelse, eller en stemning som jeg ikke klarer å formidle på noen annen måte enn gjennom foto. Og det handler kanskje om livet, hvordan vi går framover uten å vite hva som egentlig ligger foran oss... Eller bak oss.

Mai 2 - 2016

32

GLIMT fra Ullensaker


Liker mystikken

Anki selv er en utadvent og sprudlende dame. Men ser man på bildene hennes, så kommer den mystiske siden fram. For noen av bildene kan være både dramatiske og skumle, men det vakre er alltid til stede. –Jeg har hørt om noen som ikke en gang orket å se på bestemte bilder, smiler Anki. –Det tar jeg som et kompliment. Jeg ønsker å skape en reaksjon. Det er jo det som er kunsten, å vekke noe hos noen. Men alt er ikke mørkt og melankolsk, jeg tar også lyse harmoniske bilder, legger hun til.

Fotogruppa

Anki er medlem i Fotogruppa i Ullensaker, som hun anbefaler på det sterkeste til alle som er opptatt av foto. Fotogruppa i Ullensaker har ca 30 aktive medlemmer som møtes to torsdager i måneden i gruppas klubblokale Galleriet på Jessheim. –Dette er lærerike kvelder, sier Anki. –Nivået er variert, og man kan få hjelp til å ta bedre bilder eller finne nye ideer. Vi ser på hverandres fotografier på storskjermer og snakker om det vi ser. Fotogruppa har også temakvelder og utstillinger i Galleriet på Jessheim. Det passer for alle som interesserer seg for fotografi i en eller annen form. Her er det bare å møte opp uansett alder. Har du lyst til å se inn i Ankis verden kan du se den på Instagram hvor hun legger ut bilder daglig, @anki_ photo, så røper vi også at noen av hennes fotografier blir å kjøpe på www.presentimage.no som lanseres snart.

GLIMT fra Ullensaker

33

Mai 2 - 2016


Bokanmeldelser

Dager med bla himmel Jennifer Niven «Er dette en passende dag å dø på?». Dette spør Theodore Finch seg om når han står på kanten av skolens klokketårn, seks etasjer over bakken. Finch vil dø, og der på avsatsen veier han fordelene og ulempene et hopp vil føre med seg. Men Finch er ikke alene i klokketårnet denne dagen. Violet Markey har også funnet veien til toppen av tårnet, Violet som har mistet søsteren sin i en trafikkulykke og ikke lenger vil leve. Slik begynner Dager med blå himmel, en bok om ung kjærlighet, sorg og psykiske lidelser. Ingen hoppet fra klokketårnet den dagen, men Violet er fortsatt i dyp sorg etter søsterens død, og Finch prøver fortsatt å avgjøre hva en god måte å dø på vil være, men ting er annerledes nå som de har møtt hverandre. Et skoleprosjekt bringer dem sammen, og selv om Violet stritter imot så drar Finch henne ut av håpløsheten. Forelskelsen er dyp, men er den nok til å overkomme mørket Finch bærer på, og vil den være nok til å få Violet til å komme over tapet av søsteren? Dager med blå himmel er en bok om viktige temaer, vakker og trist på en gang, fortalt gjennom to ungdommer man lærer å kjenne i løpet av boka, og blir mer og mer glad i. Den er en ungdomsbok, men bør også leses av alle som kjenner en ungdom eller en gang har vært ungdom. Mia Heranger

Eplehagen Marianne Storberg Det er sommeren 1814 og urolige tider i Christiania. Vi møter den unge apotekerdatteren Maren. Hun er vitebegjærlig og nysgjerrig på tiden hun lever i, naturen rundt henne og farens mange bøker. Hun hjelper faren i apoteket, noe som ikke passer helt inn hos noen av familiene hennes mor forsøker å gifte henne inn i. Etter hvert dukker det opp en ung danske hun kan like, men ekteskapet blir ikke helt som hun har tenkt. Han er soldat, og på grunn av uroligheten i landet er han sjelden hjemme. De lærer aldri å bli riktig kjent med hverandre før Maren blir enke. Hun vil vekk fra byen og får arbeid som guvernante for presten Høegh i Asker. Her passer hun prestens tre døtre, siden prestefruen er bortreist på ubestemt tid. Presten Høegh er karismatisk og politisk interessert og strekker seg mot å skape landets flotteste eplehage. Med seg i arbeidet har han den unge botanikeren Carl og kapellanen Wilhelm. Presten oppdager Marens interesse for naturvitenskap og hun blir dratt inn i prosjektet. Dette er en historisk roman hvor forfatteren viser sin kunnskap i det historiske bakteppet hun vever og hvor handlingen befinner seg i. Her møter vi en sterk kvinne i en tid hvor menn styrer. Det er sorg og kjærlighet, anerkjennelse og svik, sjalusi, ærgjerrighet og mystikk. Boka er skrevet med driv og gjør leseren spent på hva som egentlig forgår på prestegården og hvordan Maren skal finne sin plass i tiden og blant menneskene hun blir kjent med der. Dette er en underholdende og lærerik roman, slik Storbergs forrige bok, Brevet fra Betzy. Lena Sjøstrøm Møller Mai 2 - 2016

34

GLIMT fra Ullensaker


RUNDE FORMER Nå vil vi ha runde former og myke tekstiler i kontrast med det industrielle og røffe.

UTEPLASSEN Vanntette og komfortable utemøbler. Fargene er grønn, blå, rosa og grå.

sjekk ut www.cane-line.no FOTO PÅ GLASS Foto på glass tar over for malerier på lerret og printede sitater.

Interiørtrender sommer 2016 Hvilken stil skal jeg velge? Hva sier trendene? Det vi vil se mer av i fremtiden er det «koselige» hjemmet hvor vi kan mikse stilarter, farger og materialer. Vi skaper vår personlige stil. Red. Brynjar Bæck, Dine Møbler

FOTOTAPETER Fototapet som ser ut som betong eller drivved har vært en stund nå, og trenden vil fortsette. Det nye er tapet som ser ut som fliser, marmor eller malt murstein.

GRAFISKE MØNSTER Teppet fra Linie-Design viser grafiske mønster, noe vi helt klart vil se mer av i fremtiden. DYPE OG LUNE FARGER Mer farger på veggene, gjerne i duse, støvete pasteller og i mørkere toner.

GLIMT fra Ullensaker

sjekk ut www.nlxl.nl

35

Mai 2 - 2016


Av: Elisabeth Østby

Jobb hardt –

BLI GOD! I 2014 startet Leif Møller sitt kontor for Rett Bemanning på Jessheim. –Vi formidler vikarer til næringsliv og offentlige virksomheter på lik linje med andre bemanningsbyråer, sier Leif. Forskjellen er at vi er en liten bedrift, som kjenner både våre vikarer og kunder godt. Slik vet vi hvem som passer hvor. Vi bygger et lag av mennesker som skal trives der de er for å yte best mulig. Derfor kaller vi hverandre kollegaer her på huset, ikke vikarer.

Mai 2 - 2016

36

GLIMT fra Ullensaker


På et tilfeldig besøk i mitt gamle kontorfellesskap i Industriveien 23b på Jessheim ser jeg at et nytt firma har flyttet inn. Rett Bemanning står det på døra. Jeg banker på, og åpner litt usikkert. Å komme uanmeldt passer jo ikke alltid. Men en smilende mann møter meg og hilser blidt. Så flott at du kom, sier han. Slå deg ned. Også ble vi sittende der, som om vi var gamle kjente, å snakke. Leif er franchisetaker og startet opp i Elektrovegen på Jessheim rett før jul 2014. I oktober kom Terje Gulliksen med som partner i selskapet. Terje har 20 års erfaring i ambulansetjenesten. –Det er helt naturlig for oss at hans kunnskap om helsevesenet skal komme til nytte fremover for Rett Bemanning og våre kunder i form av vår satsning innenfor helse segmentet, sier Leif. Rett Bemanning er nå i gang med å tenke ytterlig utvidelse, og prosessen med to nye kollegaer er i gang. –Vi bygger stein på stein, sier Leif. Nøye planlegging er avgjørende for å lykkes, og så langt ser det bra ut.

Livet tar ny retning

Leif kom til et punkt der han ønsket å finne på noe nytt. Da han oppdaget at Rett Bemanning søkte etter franchisetaker meldte han sin interesse. Nå eller aldri, tenkte han, og det ble nå. –Jeg har sittet på innkjøpssiden og vet hvilke behov som eksisterer, og hvilke mennesker som trengs for å utføre riktig jobb, sier han. Derfor følte jeg meg komfortabel med valget, selv om mange syntes jeg var sprøyte gal.

Rett person på rett sted

–Hvis det er et sted man skal satse, så er det nettopp her i Ullensaker, fortsetter Leif. Veksten er formidabel, og behovet for mennesker er stort. Slik sett er det utrolig spennende å kunne være en bidragsyter til å få mennesker ut i jobb, og å rekruttere de rette til fast arbeid. Vår oppgave er å finne de beste menneskene til de riktige jobbene. Er du så god at vi er redde for å miste deg? Da er du rett person for oss.

–Er du så god at jeg er redd for å miste deg? Da er du rette person for oss! Vikarlag

Da Leif startet kontoret, hadde han selv en datter på fire år. Derfor ble det naturlig å starte med rekruttering til barnehager. Gjennom undersøkelser fant han ut hva slags behov de har og hva slags forventninger de har til et bemannings- og rekrutteringsbyrå. Dermed gikk han i gang med å lage en egen modell for barnehager. Grunnprinsippet er enkelt. Vi bygger et lag med gode kolleger rundt et gitt antall bedrifter i samme bransje. Nøkkelen og et viktig budskap er kjente fjes, forutsigbarhet og trygghet. Modellen har blitt godt mottatt, og de så raskt at denne kunne adopteres til andre bransjer. –Våre ansatte er vår viktigste ressurs. For at de skal kunne prestere best mulig for kunden sørger vi for jevnlige samlinger og oppdaterte kurs, i blant annet førstehjelp tilpasset bedriftens virkeområde.

Mange samarbeidspartnere

Leif kan få telefoner på søndag kveld fra barnehagene som trenger noen til å steppe inn mandag morgen. –Og det fikser vi, smiler han. I tillegg til barnehager, kontor/administrasjon, elektro, og ikke minst bygg/anlegg, søker vi stadig langsiktige samarbeidspartnere uavhengig bransje, og er trygge på at vi leverer utover kundens forventning. I vekstkommunen Ullensaker bygges det mye om dagen, og Rett Bemanning Jessheim leverer flere tømrere til blant andre en lokal entreprenør som holder på med et stort prosjekt, Saga Atrium på Jessheim.

Ingen snarveier

Rett Bemanning velger sine kollegaer ut fra intervjuer og referanser. –Menneskekjenner er et vanskelig og relativt begrep, mener Leif. –Grundig arbeid er det viktigtiste. Aldri jukse på referanser eller la være å stille de vanskelige spørsmålene. Jeg har blitt så voksen nå, at jeg vet at det er kun hardt arbeid som teller. Vi skal eksistere lenge, og da må jobben vi gjør være god.

GLIMT fra Ullensaker

37

Mai 2 - 2016


Av: Elisabeth Ă˜stby

Mai 2 - 2016

38

GLIMT fra Ullensaker


F.v: Caroline Støyva Eriksen har regi og koreografi. Her står hun sammen med Sara Maria Helstad.

High School

Musical Romerike Musikkteaterskole er i full gang med øving til årets store musikalbegivenhet. I oktober er det klart for High School Musical, og hele 80 barn og unge mellom 7 og 19 år er med.

En lørdag formiddag gikk turen til Nedre Romerike Tigers Cheerleaders øvingslokale i Lørenskog. En diger tiger var malt på veggen, og det var vel ingen tvil om hvor jeg skulle. Jeg fulgte etter en gjeng med barn og unge som så like forvirret ut som meg. Døra fant vi tilslutt, selv om den var vanskelig å se midt i gapet på tigeren.

Tigers

Den unge gjengen jeg fulgte etter viste seg å være chearleederne i High School Musical. Hele denne helgen ble de trent av selveste Tigers. Hallen var delt inn i flere saler, og i den første vi kom til var veggene dekorert med gedigne pokaler. Nedre Romerike Tigers har nemlig vunnet drøssevis av priser innen Chear Leading.

Lærevillige talenter

I den andre hallen var det klart for øving med Romerike Musikkteaterskole. Det skulle ikke mange minuttene til før elevene, der den yngste er 8 år! var helt med på notene. –Disse er valgt ut til denne rollen fordi de har en bakgrunn fra dans eller turn, forteller Sara Maria Helstad som startet Romerike Musikkteaterskole i 2013.

GLIMT fra Ullensaker

39

Mai 2 - 2016


På tvers av kommunegrenser

I fjor arrangerte Romerike Musikkteaterskole Skatteøya i Ullensaker Kulturhus. –Nesten alle de som var med på denne oppsetningen er med i år også, forteller Tonje Thwin Hagen. –Flesteparten av elevene er fra Ullensaker, men nå har vi også med oss barn og unge fra Aurskog/Høland, Nes og Eidsvoll. Vi er opptatt av mest mulig mangfold, og at barna kan knytte bånd på tvers av kommunegrenser, synes vi er flott.

Populær skole

Over 100 deltakere var med da audition ble arrangert i desember. –Tidligere har alle som har møtt opp fått plass, men nå måtte vi faktisk velge litt, forteller Sara. –Det er utrolig gøy at så mange ønsker å være med. Å organisere 80 unge kan kanskje høres voldsomt ut, men de er så flinke, og vi er selvfølgelig flere som jobber med prosjektet i år enn det vi var i fjor.

–Det er mangfoldet av mennesker som gjør oss unike, og hos oss skal det være plass til alle mennesketyper. En plass for alle

–Det er mangfoldet av mennesker som gjør oss unike, og hos oss skal det være plass til alle mennesketyper, fortsetter Sara. –Her skal de føle seg trygge, og de skal bli sett for de kvalitetene de har. Gjennomsnittsalderen i år er 14 år.

En krevende ungdomstid

High School Musical speiler dagens ungdomskultur. Den viser hvordan hverdagen kan være på skolen med sine ulike gjenger, og hvordan man febrilsk leter etter sin egen identitet. Romerike Musikkteaterskole ønsker å vise utfordringene ungdommen står i gjennom oppsetningen.

Mai 2 - 2016

40

GLIMT fra Ullensaker


Tatt godt i mot

I januar startet de øvingene. Én dag i uka, og én helg i måneden samles de. Så trapper de opp noen uker før forestilling. –Da blir det nok litt mer kjør, smiler Sara. –Vi trener fortsatt på Jessheim Videregående skole i ukedagene, også er vi så heldige å få øve på Radisson Blu- og Park In-hotellene på Gardermoen i helgene. Det private næringslivet har tatt godt i mot oss, og det setter vi stor pris på. SAS-hotellene og Jessheim Storsenter er foreløpig Romerike Musikkteaterskole sine viktigste sponsorer.

– Forestillingen passer for hele familien. Storsatsing

Årets produksjon er større og dyrere, enn Skatteøya. Bare rettigheten til High School Musical er dyre. –Det er tross alt en Disney-produksjon, smiler Sara. –Det blir mye fin musikk, som mange vil kjenne igjen fra filmen. Vi synger selvfølgelig på norsk, sier Tonje. –I tillegg til Cheerleading blir det mye dans og til og med basket. Forestillingen passer for hele familien, fra seks år og oppover. Første oppsetning er 13. oktober.

hus-/tomteVisning

Lyngåsen – et godt sted å bo

Ring for avtale!

Lyngåsen ligger på et høydedrag med fantastisk utsikt over Romeriksplatået, og grenser inntil Romeriksåsen. Det er kort vei til skole, barne-hager, buss og butikk. Her kan vi tilby eneboliger, 2-mannsboliger og enebolig i kjede på solrike tomter i forskjellige størrelser og prisklasser.

For mer informasjon, sjekk vår hjemmeside www.lyngaasen.no, eller ta kontakt med Annfinn Elvenes mob. 489 94 125, eller Rune Gulbrandsen mob 955 22 805, for en uforpliktende visning. GLIMT fra Ullensaker

41

Mai 2 - 2016


Av: Christine Haakstad, Rådgiver kulturminnevern, Ullensaker kommune.

Viking

i Kisi Innenfor det gamle sognet Kisi, som strekker seg fra Nordkisa til Lund ved Borgen, er det bevart et stort antall gravhauger fra yngre jernalder, hovedsakelig vikingtid (ca. 800-1030). Mange av gravhaugene ligger for seg selv, men det er også bevart flere større gravfelt. I tillegg til haugene som er synlige i dag, vet vi om mange gravfelt som er overpløyd og ødelagt. Tettheten av gravhauger vitner om et rikt samfunn her for over 1000 år siden.

Mai 2 - 2016

42

GLIMT fra Ullensaker


Langhaugenes spissovale form har mye til felles med vikingtidens langhus, her illustrert av Helan Recasens Sala, Akershus Fylkeskommune.

GLIMT fra Ullensaker

43

Mai 2 - 2016


Bildene viser bronsenøkler funnet på Ås og Onsrud Vestre, og ovalspenner i bronse funnet på Habberstad. Nøkleknippet var husfruens autoritetssymbol og spennene en viktig del av draktutstyret hennes. Begge deler fulgte gjerne med i graven. Foto: Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo.

For å synliggjøre disse viktige kulturminnene samarbeider Ullensaker Historielag, Ullensaker kommune og Akershus fylkeskommune om prosjektet Viking i Kisi. Midler fra Sparebankstiftelsen har muliggjort arbeidet, som vil resultere i en kultursti med informasjonsskilt langs et utvalg av gravfeltene. Det første skiltet ble avduket under Kulturminnedagene 2015 og står ved Brennivegen på Algarheim. Neste skilt vil reises på Fonbekk under Folkehelseuka 2016 i månedsskiftet mai/juni. Det er også planlagt flere andre skilt, både i Algarheimsområdet og Nordkisa. Skiltet ved Brennivegen forteller om de to langhaugene i skogholtet like ved. I fjor sommer var haugene dekket av busker og kratt og knapt mulig å oppdage fra veien. Det var før elever fra Algarheim skole gikk løs på ryddejobben med stor iver, hagesaks og sag, og i dag er området åpent og gravhaugene godt synlige. For innsatsen fikk elevene et stipend fra aksjonen ”Rydd et kulturminne” i regi av Stiftelsen Norsk Kulturarv.

Mai 2 - 2016

Gravfeltet på Fonbekk er allerede godt tilrettelagt for publikum ved at beitende sauer holder vegetasjonen nede. Her ligger det elleve synlige hauger i tillegg til en mulig rest av en gravhaug. Fire av haugene på feltet er langhauger.

Langhaugene – symboler på kvinnelig autoritet

Gjenstander funnet i langhauger viser at flesteparten er kvinnegraver. Foruten smykker og draktutstyr fikk kvinnene med seg husgeråd, tekstilredskaper og nøkler; selve husfruesymbolet. Dette viser den klare arbeidsfordelingen mellom kjønnene i vikingtid: Det offentlige rom – «utanstokks»; utenfor dørstokken – var mannens domene, «innanstokks» var kvinnens. Husfruen styrte gården og bar nøklene til kister og bur i beltet som et autoritetssymbol. Både husfrue og husbond kunne oppnå status på sine områder og begge hadde sin plass i gårdens høysete. Kvinner hadde også arverett, selv om de arvet omkring halvparten av menn og helst løsøre – men i noen tilfeller kunne de også arve jord.

44

Det finnes langt færre langhauger enn rundhauger. Det var nok særlig betydningsfulle kvinner som vernet om gårdens og slektens interesser som ble hauglagt. Som navnet tilsier, er langhauger avlange gravhauger. De er spisse i enden og har bratte sider. Formen minner betraktelig om vikingenes langhus. Det er derfor fristende å tolke langhaugene som et symbol på langhuset der husfruen styrte – også etter sin død.

Spennende historie

Gravhauger representerer en viktig kilde til kunnskap om vår fjerne fortid – historier som fenger og fascinerer. På skiltene ved Brennivegen og Fonbekk kan du lese mer om vikingtidens gravskikk og om gravhaugene som samtidens tinglysningsdokument og uttrykk for forfedrekultus. Du kan også bli kjent med rytterkrigeren fra Fonbekk og lære om teorier knyttet til plyndringsgropene som preger mange gravhauger. Flere spennende historier vil komme til etterhvert som flere skilt blir satt opp. Gravhaugene er fredet etter kulturminneloven av 1978.

GLIMT fra Ullensaker


Slik fremsto skogholtet med de to langhaugene ved Brennivegen før rydding. Foto: Ullensaker kommune.

Her er omrĂĽdet ryddet for vegetasjon og langhaugene har igjen sett dagens lys. Foto: Ullensaker kommune. GLIMT fra Ullensaker

45

Mai 2 - 2016


Av: Marianne Østby

Avsløringen Snart vil de forstå At jeg ikke kan nok Ikke er smart nok At jeg aldri skulle hatt den jobben At jeg lever på lånt tid Aldri sikker Aldri bedre enn det siste jeg gjør At jeg later som jeg er på topp Mens frykten renner ut av armene mine Snart vil de forstå Snart vil de se Meg helt strippet naken åpenbart som det falske jeg er Følelsen av aldri å kunne være sikker alltid på vakt passe seg Kvernetankene som messer- hva tenker de nå? Pinefull venting På det uungåelige øyeblikket Selvfølgelig Hvem tror du at du er? Kulden som sprer seg ut i kroppen en matthet men også uro fanget i malstrømmen av tanker som håner Som beviser det jeg egentlig er Svak, redd, udugelig En gang for alle avslørt

Mai 2 - 2016

46

GLIMT fra Ullensaker


Marianne Østby er psykolog, og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Hun jobber med forebyggende psykisk helsearbeid rettet mot barn, unge og voksne. Hun har jobbet som psykolog i ulike offentlige systemer siden 2001, og har nå egen praksis i Oslo. www.psykologmarianneostby.com

Kjenner du deg igjen?

Hvordan hjelpe seg selv?

Du skal lede et møte på jobben, kanskje si noe høyt i en forsamling, eller holde en tale. I hodet koker det av tanker som handler om alt som kan gå feil. I kroppen herjer uroen. Tørr i munnen, uvel i magen, trang i brystet, kortpustet, svett og skjelven i hendene. Det blir vanskelig å holde fokus, konsentrasjonen drukner i lyden av propagandaen om at dette får du ikke til! Som forteller deg at dette skulle du aldri begitt deg ut på. Nå kommer de til å se hvor dum jeg er, at jeg ikke har peiling, hvor nervøs jeg er. Tvilen rundt egne valg og handlinger presser seg på. Mine følehorn sprer seg i jakten på tegn hos de andre. Ser han uinteressert ut, kjeder de seg?

Første bud for min egen del er å trekke pusten. Det er det første vi glemmer når vi blir redde eller nervøse. Så kan du prøve å kjenne igjen hva du nå driver med. Hvis tankene og følelsene faktisk dreier seg om prestasjonsangst sliter du med et allment fenomen. Tanker og uro rundt egen prestasjoner er helt vanlig, men noe du godt kan øve deg på å få mer kontroll på. Ikke dvel for mye på hva du tenker. Stort sett kan tankene få lov til å komme. Prøv å aksepter det som mentale hendelser inni deg. Tanker er jo bare tanker. Tankene og uroen er ikke noe du trenger å tro på, eller gjøre så mye med. Når du trekker pusten og setter bena i bakken får du ofte mer fokus.

Det kan kalles prestasjonsangst. Kall det i grunnen hva du vil – problemet er at stress og nervøsitet rundt egne prestasjoner ikke er din venn i nøden.

Konsentrer deg om her og nå. Godta at du får tankene, men pass på slik at dette ikke fører til at du begynner å unngå situasjoner, eller utvikler det vi kaller trygghetssøkende atferd. Hvis du unngår ting du er redd for, noe som er veldig forståelig og menneskelig, fører det til at problemet og uroen bare blir verre. Du kan passe på å utsette deg for situasjoner som er milde eller middels uttrygge. Se på det som trening. Det er rart hvordan vi godtar at vi må trene når det gjelder fysiske ferdigheter og fysiske utfordringer. Det samme gjelder her. Mengdetrening og med passe belastning vil gi resultater som fører til at du tør mer etterhvert.

Litt uro er bra- det gjør deg våken og skjerpet til oppgaven. Det er normalt å bli usikker på egne prestasjoner. Kanskje til og med litt sunt og menneskelig. Selvkritikk kan være bra. Jeg sitter her og skal på skriveseminar. Sammen med en rekke andre fagfolk, flinke folk som har utgitt ting før. Jeg har merket det lenge. Tankene og uroen som sniker seg inn. Den kroppslige følelsen av å grue seg, men ikke vite helt til hva. Tankene som drar deg videre ned i usikkerheten. Noe du skulle glede deg til, men som nå blir preget av å skulle prestere. Jeg blir opptatt av hvordan det ser ut for andre, synes de jeg er smart nok? flink nok? Dette irriterende talentet for selvfokusering. Opptatthet av hva andre synes. Jeg tror mange av oss har dette talentet. Forestillingen om AVSLØRINGEN. Når kommer den? Når skal det komme for en dag?

Så ser jeg på skriveseminaret som trening. En måte å utsette seg selv for noe uvant og uttryggt. Jeg skal gjøre det, snakke støttende til meg selv når propagandaen kommer, og trekke inn følehornene. Jeg ønsker meg selv lykke til- og håper du som leser dette også forsøker å legge ut på en treningstur.

Jeg er allikevel ikke helt sikker på hva som skal avsløres, men noe er det! Om jeg er smart nok, flink nok, dyp nok, godt nok forberedt, kan nok, forstår nok...... Jeg tror den lista kan bli lang. Kanskje har du din egen liste?

GLIMT fra Ullensaker

47

Mai 2 - 2016


Av: Tone Østby

Bollefocaccia med vaniljekrem og bær

Vaniljekrem ½ liter H-melk 90 gram sukker ½ stk vaniljestang 4 stk eggeplommer 40 gram maisenna Steg 1 Kok opp melk, sukker og en halv skrapt vaniljestang.

Oppskrift gjærdeig 1 kg hvetemel ½ liter melk 150 g sukker 15 g salt 50 g fersk gjær 150 g meierismør

Steg 2 Bland maisenna og egg godt sammen, hell det over melkeblandingen og rør hele tiden med en visp til blandingen har nådd kokepunktet. Sil blandingen over i en bolle.

Steg 1 Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en eltebolle, elt deigen i ca 15 minutter til deigen er smidig. Steg 2 Tilsett romtemperert smør og elt det godt inn i deigen, ca 10 minutter. Steg 3 Legg over et klede og hev deigen til dobbelt størrelse. Steg 4 Kjevle deigen ut til et rektangel og legg den i et stekebrett kledd med bakepapir. Lag små groper med fingrene, og legg vaniljekrem og bær i gropene. Steg 5 Legg over et klede og hev deigen i ca 40 minutter. Steg 6 Stek gjærbaksten i ca 15 minutter på 200 grader. Avkjøl på rist.

TIPS! Tilsett litt romessens i vaniljekremen.

Tone Østby, faglært kokk og servitør Tone er utdannet kokk og servitør og har arbeidet på Oslo Plaza og Restaurant Statholdergaarden. Etter endt læretid ble hun ansatt på Radisson Blu Airport Hotel som hovmester, Food & Beverage Duty Manager og Salgs Coordinator. Nå jobber hun som restaurant- og matfaglærer på Nannestad vgs. Hun ønsker å gi inspirasjon til å lage god mat både i hverdagen og til fest. Tone har stått for alle oppskrifter og bilder i denne reportasjen.

Mai 2 - 2016

48

GLIMT fra Ullensaker


RUTE 1 Borgen - Ekornrud

RUTE 2

12.30 15.30 Jessheim Storsenter

12.31 15.31 Parkering P4 v/Henrik Bulls veg

09.30 12.37 15.37 Myrhus 09.35 12.40 15.40 Steinbekken 09.38 12.43 15.43 Fredrik Borgens Veg 09.42 12.47 15.47 Lund, krysset Åsvegen

RUTE 3

09.45 12.50 15.50 Ekornrud 09.47 12.52 15.52 Lysåsvegen —

12.59 15.59 Parkering P4 v/Henrik Bulls veg

09.55 13.00 16.00 Jessheim Storsenter RUTE 2 Skogmo - Fladbyseter - Myrvegen 09.55 13.03 16.03 Jessheim Storsenter —

13.04 16.04 Parkering P4 v/Henrik Bulls veg

10.00 13.09 16.09 Skogmovegen/Skogmostubben 10.08 13.17 16.17 Fladbyseter, Karoline Gystads veg 10.11 13.20 16.20 Rulnes, Myrvegen

RUTE 4

10.14 13.23 16.23 Myrvegen 60-64 10.17 13.26 16.26 Parkering P4 v/Henrik Bulls veg 10.20 13.27 16.27 Jessheim Storsenter RUTE 3 Nordbymoen 10.20 13.30 16.30 Jessheim Storsenter —

13.31 16.31 Parkering P4 v/Henrik Bulls veg

10.23 13.34 16.34 Tranevegen, Orresvingen 10.30 13.41 16.41 Rugdevegen 10.37 13.48 16.48 Travaleen 10.42 13.53 16.53 Nordbyvegen mot Tr.heimsvegen 10.49 13.59 16.59 Parkering P4 v/Henrik Bulls veg

RUTE 1

RUTE 6

RUTE 5

10.50 14.00 16.00 Jessheim Storsenter RUTE 4 Brinken - Langeland 10.50 14.03 17.03 Jessheim Storsenter 10.55 14.08 17.08 Brinken 11.00 14.13 17.13 Langelandsfjellet 11.05 14.18 17.18 Myrvold Gartneri 11.10 14.23 17.23 Jessheim Storsenter RUTE 5 Kverndalen - Sørholtet 11.10 14.26 17.26 Jessheim Storsenter 11.11

14.27 17.27 Parkering P4 v/Henrik Bulls veg

11.15 14.31 17.31 Kverndalsvegen, Kirka 11.18 14.34 17.34 Kværndalsvegen, Idrettsparken 11.25 14.42 17.42 Sørholtet, Vetteringen 11.31 14.48 17.48 Parkering P4 v/Henrik Bulls veg

Kundetaxi’n 6 ruter, hver lørdag

11.32 14.49 17.49 Jessheim Storsenter RUTE 6 Gardermoen Park - Hotellene 11.32 14.52 17.52 Jessheim Storsenter 11.33 14.53 17.53 Parkering P4 v/Henrik Bulls veg 11.39 14.59 17.59 Thon Airport Gardermoen 11.41 15.01 18.01 Thon Airport Oslo 11.42 15.02 18.02 Scandic Gardermoen 11.44 15.04 18.04 Quality Airport Hotel 11.49 15.09 —

Parkering P4 v/Henrik Bulls veg

11.50 15.10 18.10 Jessheim Storsenter

Ta Kundetaxi’n til og fra Jessheim Storsenter. Det er enkelt, miljøvennlig og helt gratis. Hver lørdag kjører bussen seks forskjellige ruter i Jessheim og omegn. Hver av rutene blir kjørt tre ganger, slik at det blir enkelt å komme seg både til sentrum og hjem igjen. Det er ingen faste holdeplasser. Når du står ved veien ved din rute, er det bare å rekke ut hånda, så stopper bussen for deg. Ved senteret blir det av- og påstiging ved innkjøringen til P-huset Ormen Lange.

Instagram @jessheimstorsenter Facebook Jessheim Storsenter Snapchat jessheimss www.jessheimstorsenter.no

GLIMT fra Ullensaker

49

Mai 2 - 2016


Av: Tone Østby

Passionsfruktmousse med browniebunn Browniebunn (8–10 stk.) 200 g mørk sjokolade 260 g meierismør 4 stk egg 2.5 dl sukker ½ ts salt 2 dl hvetemel 1 ss vaniljesukker Steg 1 Smelt smør og sjokolade, tilsett sukker. Avkjøl i ca 5 minutter. Steg 2 Visp inn ett og ett egg, bland inn mel, salt og vaniljesukker. Steg 3 Smør blandingen over et stekebrett kledd med bakepapir. Stek kaken i ca 15 min. på 175 grader. Steg 4 Avkjøl og stikk ut små runde sirkler av browniesen og legg rundt konditorplast/plaststrips. Teip plasten godt sammen.

TIPS! Om du ønsker en rundkake bruk 22 cm springform.

Passionsfrukt og sitronlokk 1 pk sitrongele 4 stk passionfrukter

Steg 1 Varm opp passionfrukt juice og tilsett fruktkjøttet fra passionsfrukten. Ta kjelen til side og tilsett geleen, rør godt til alt er oppløst. Avkjøl til ca 30 grader. Steg 2 Pisk opp kremost sammen med geleblandingen i ca 30 sekunder.

Steg 1 Lag gele som anvist på pakken og tilsett frukten av fire passionfrukter. Avkjøl litt og hell over moussene, sett moussene i kjøleskapet til gelelokket har stivnet.

Steg 3 Pisk krem av fløten og bland dette sammen med kremost og geléblandingen.

Steg 2 Pynt med passionfrukt og annen bær.

Mai 2 - 2016

Passionsfruktmousse 4 dl passionfruktjuice (kjøpes i frukt- og grøntbutikker) 5 stk passionfrukt 2 pk sitrongele 250 g kremost (ikke lett) 5 dl kremfløte Passionfrukt og annen bær til pynt

Steg 4 Hell over passionfrukt moussen over browniesbunnen, avkjøl i fryser i ca fire timer.

50

GLIMT fra Ullensaker


Bringebærmousse med browniebunn

Steg 1 Legg gelatinplater i kaldt vann til de er myke, ca 5 minutter.

Browniebunn (8–10 stk.) Se forrige side.

Steg 2 Varm opp bringebær og smak til med ønsket mengde sukker ca 2 ss. Sil pureen og hell den tilbake i kjelen. Steg 3 Sil gelatinplatene (kast vannet), gi gelatinplatene og pureen et oppkok og rør til gelatinplatene har smeltet i pureen. Avkjøl blandingen til ca 30 grader.

Bringebærmousse 7 stk gelatinplater 5 dl fløte 5 dl frosne bringebær Sukker Bringebær til pynt

Steg 4 Pisk en luftig krem av fløten og vend inn pureen. Hell blandingen over browniesbunnen og avkjøl i kjøleskap til moussen har stivnet. Steg 5 Pynt med litt bringebærpurré og bær.

TIPS! Bruk gjerne jordbær i moussen.

GLIMT fra Ullensaker

51

Mai 2 - 2016


77 NYE FUNKISBOLIGER SENTRALT PÅ JESSHEIM Prisbelønnet arkitekt — Private takterrasser — Lekkert kjøkken og bad Bilfri hageby — Garasjekjeller — Fra kr 4 500 000,– til kr 6 000 000,– Kun 700 meter fra Jessheim storsenter — Boliger fra 123 kvm til 161 kvm

BYG G I N G I G A N G S AT T !

I salg nå – kontakt megler for et møte ved visningssenteret på tomten!

www.jessheimhage.no

Vegar Skredlund T: 95 40 84 49 — E: vs@privatmegleren.no Tom Z. Bliksmark T: 90 92 59 04 — E: tzb@privatmegleren.no

Mai 2 - 2016

52

GLIMT fra Ullensaker