Page 1

Marea Loja Loja Feminina Feminina a României sarba rbatoreşte în 2012 a 9090-a Aniversare. În 2012 vor avea loc mai multe manifesta manifestari publice şi private organizate de Marele Consiliu al MLFR sub directa supervizare a Marii Maestre Anca Nicolescu 33˚, marcând astfel cel dede-al 99-lea deceniu de existenta existenta în România. De la naşterea sa în martie 1922 şi pâna pâna asta astazi, Marea Loja Loja Feminina Feminina a României, a doua cea mai veche Mare Mare Loja Loja Feminina Feminina din lume dupa dupa Ordinul Femeilor Mason, a lucrat strict în acord cu LandmarkLandmark-urile Francmasoneriei Universale şi ale Ritului Scot Scotian Antic şi Acceptat. A fost prima Mare Loja Loja Feminina Feminina din lume care a avut propriul Capitol de Rit Scot Scotian (18˚), (18˚), iar aceasta a avut loc între Primul şi al IIII-lea Ra Razboi Mondial, în Bucureşti. Doamne faimoase din societatea acelei epoci au aderat la Marea Loja Loja Feminina Feminina a României, parte dintre ele fiind sot sotii de Francmasoni ce apart apartineau de Marea Jurisdict Jurisdictie Masonic Masonica ica a României sau de altele din Europa.

Dupa Dupa interzicerea Masoneriei Române, în perioada comunista comunista, Marea Maestra Maestra şi alte Surori din MLFR au început sa sa lucreze periodic în casa Marii Maestre sau în alte locat locatii secrete din Bucureşti. Marea Loja Loja Feminina Feminina nu a fost niciodata niciodata ştearsa ştearsa din registrul juridic din Bucureşti, nici ma macar în „Epoca Roşie”. Renaşterea democrat democratiei în România a oferit o perioada perioada de aproape zece ani pentru ca MLFR sa sa-şi regândeasca regândeasca modul de a act actiona întrîntr-o lume care se dezvolta dezvolta cu mare mare rapiditate. Prin urmare, la începutul secolului al XXIXXI-lea Surorile au reînceput activitatea lor nat nationala ionala şi internat internationala ionala sub ciocanul unei noi Mari Maestre. Anca Nicolescu 33˚, noua Mare Maestra Maestra aleasa aleasa, a revitalizat activitatea nat nationala ionala şi internat internationala ionala a MLFR, transformândtransformând-o în cea mai activa activa Mare Loja Loja din România peste hotare. Semnând în 2010 Tratatul de Recunoaştere Reciproca Reciproca cu Marele Orient al Frant Frantei, MLFR a devenit cunoscuta cunoscuta ca fiind cea mai veche Mare Loja Loja Feminina Feminina din Europa continentala continentala.


MLFR a organizat în România mai multe conferint conferinte nat nationale şi internat internationale şi reuniuni masonice, cu scopul de a oferi Francmasoneriei locul meritat în societate. Palatul regal român a fost ales pentru mult multi ani sa sa ga gazduiasca zduiasca evenimentele masonice organizate organizate de Marea noastra noastra Loja Loja datorita datorita important importantei sale istorice nu doar pentru noi, ci şi pentru România.

De asemenea, am mers în America de Sud pentru a participa la Aduna Adunarile Generale ale COMAM şi CIMAS. Evenimentul organizat în Montevideo, Uruguay, nene-a permis extinderea ca calatoriei noastre masonice în alte Mari Jurisdict Jurisdictii Masonice precum Argentina, Brazilia, Peru şi Ecuador. În Strasbourg, Strasbourg, Frant Franta, am participat la a 5050-a Aniversare a CLIPSAS şi la Adunarea Generala Generala Anuala Anuala. MLFR a luat parte oficial la reuniunea Activitatea noastra internationala în 2011 RMI din Riga. Pentru 2012 Marea noastra noastra Loja Feminina Feminina a fost desemnata desemnata sa sa organizeze a În 2011 MLFR a participat la mai multe Loja editie a RMI (Rassemblement Maçonnique Maçonnique reuniuni masonice internat internationale în lume, în 6-a edit International) la Bucureşti, România. Africa, America de Sud şi Europa. MLFR a participat la cea mai importanta importanta reuniune masonica masonica din Africa, eveniment România ga gazduieşte RMI 2012 organizat de Marea Loja Loja din Benin în Cotonou, acolo unde delegat delegatia condusa condusa de PRMM Anca Sarcina organiza Nicolescu a reprezentat tara tara noastra noastra. organizarii celei dede-a 66-a edit editii a Reuniunii Masonice Internat Internationale (RMI) la Bucureşti ofera ofera MLFR oportunitatea de a ara arata din nou înaltul standard cu care am


organizat mereu mereu toate evenimentele masonice gazduite de Marea noastra noastra Loja Loja Feminina Feminina. Evenimentul va avea loc în perioada 1111-14 mai 2012. Aştepta Aşteptam cu bucurie sa sa primim toate Surorile şi Frat Fratii din stra straina inatate care vor participa la a 9090-a Aniversare şi la cea dede-a 66-a edit editie a RMI. Şi cum noul an 2012 va sosi în curând, noi, Surorile de de la MLFR şi în numele PRMM

Anca Nicolescu 33˚, va va dorim tuturor sa sa va va bucurat bucurati de finalul lui 2011 şi de începutul lui 2012, un an care spera speram sa sa fie un an al ilumina luminarii pentru tot toti Francmasonii din tara tara noastra noastra şi din lume. Fie ca Marele Arhitect al Universului Universului sa sa va protejeze pe tot toti şi sa sa ne dea tuturor ta taria de a continua voiajul nostru masonic pâna pâna când vom ajunge în Loja de la Orientul Etern, ala alaturi de Iluştrii şi devotat devotatii membri ai Breslei noastre.

Newsletter 1 - Marea Loja Feminina a Romaniei - MLFR  

Primul newsletter al Marii Loji Feminine a Romaniei - MLFR.

Newsletter 1 - Marea Loja Feminina a Romaniei - MLFR  

Primul newsletter al Marii Loji Feminine a Romaniei - MLFR.